LIVET SOM GRAVID 16 ÅRING

“Hvorfor velger du å være så åpen om livet ditt på nettet? Hvem som helst kan jo lese alt du skriver?”

Jo, det er nok sant det. Men når jeg bestemte meg for å begynne å blogge, så bestemte jeg meg også for at jeg skulle være totalt åpen, for å være 16 og gravid er ikke lett, og da synes jeg ikke at det skal se lett ut heller. Jeg ønsker jo å hjelpe andre i lignende situasjoner med denne bloggen, og jeg føler ikke jeg får hjulpet noen med å late som at alt er så fantastisk bra og gjemme alt det vonde bak en fasade som det bare lyser falskt av på lang vei. Jeg bruker den også som en åpen dagbok, selv om hvem som helst kan lese den, og jeg synes det er viktig å huske på at vi alle bare er mennesker, og at ingen har det fantastisk til en hver tid. 

Det har ikke vært lett, det er ikke lett, og det kommer heller ikke til å bli lett. Jeg skal ikke lyve, for noen dager tenker jeg faktisk hva hvis jeg tok abort, hvordan ville livet mitt sett ut, hvordan ville jeg hatt det, og ikke minst, hvordan ville forholdet til meg og Fredrik vært. Jeg angrer aldri, ikke misforstå.

“Hva gjør du om dagen?”

Jeg skal være helt ærlig med dere.  Jeg hater å få det spørsmålet. Jeg gjør ingen verdens ting, og jeg orker nesten ingen verdens ting. Og jeg synes det er helt grusomt trist selv, tro meg. Jeg har ingen nære venner her i Larvik, selvtilliten min er på bånn, og det har den forsåvidt vært hele svangerskapet, jeg sliter med dårlig samvittighet fordi jeg føler jeg har skuffet meg selv og skuffet de rundt meg siden jeg ikke er på skolen, siden jeg ikke “får” noe ut av livet mitt sånn ting er nå. Misforstå meg rett her.

 

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skriver dette. Jeg er bare så redd for at det finnes jenter på alderen min der ute som tenker “Åh, jeg vil så gjerne bli gravid!”. Det er så mye bak det, og det sier jeg allerede kun 4 og en halv måned ut i graviditeten. Uansett hvor dumt det høres ut, så er det ikke “bare” å være gravid. Hvert fall ikke som ung gravid. Jeg synes faktisk det har vært og er ganske tungt. Jeg har mange gode dager også, men jeg har også mange tunge. 

Så klart, man får et større perspektiv på livet om man tenker at det alltid er noen som har det verre enn deg. Og jeg vet ikke med dere, men jeg prøver alltid å tenke sånn. Men jeg synes heller ikke at det skal være sånn at man aldri skal kunne klage over noe som helst, bare fordi du ikke sulter hver eneste dag, er i krig, eller ja, dere ser vel poenget.

Jeg har veldig blandede følelser om fremtiden. Jeg aner ikke hva som venter meg. og det gjør meg egentlig frustrert, glad, og sinnssykt lei meg på samme tid. Noen ganger tenker jeg “Hvordan vet jeg at jeg har valgt rett?” Også kjenner jeg Leo sparke, og da har jeg svaret mitt.

21 uker og 4 dager! Tiden går så sakte, men samtidig så raskt. Jeg var jo bare 17 uker når jeg skrev et innlegg på denne bloggen for første gang?

♥ DEL GJERNE INNLEGGET MITT VIDERE ♥

 

21 kommentarer
    1. Elsker bloggen din. Du gir deg ut for å være deg selv, slike blogger liker jeg! Ting du kan gjøre nå du virkelig ikke vil er å tvinge deg selv på butikken for å kjøpe mat eller gå en tur rundt blokka/gata. det er tungt men det går. jeg har ikke hvert gravid men har vært dypt nede! gikk bedre når jeg dro for å tenke andre steder enn bare rommet mitt. 🙂

    2. tøfft av deg å være så åpen som du er, respekterer deg for det valget du har tatt, men selv kunne jeg aldri tenke meg å bli gravid så ung.. Stå på videre, liker bloggen og måten du utdyper deg på, selvom jeg skulle likt at du hadde flere bilder mellom teksten, så det blir litt “lettere” å lese 🙂 stå på! 🙂

    3. Ka: Så hyggelig, tusen takk 🙂 Setter stor pris på det!
      Skal prøve å bli bedre med bildene her, er klar over at det er litt få innimellom. Skal ta det med meg videre!

    4. Jeg syns det er kjempebra at du blogger såpass ærlig og åpnet, det er flere jenter som er i samme situasjon som deg og de trenger alle å ha noen å lene seg litt på. Stå på med blogginga, du er kjempeflink! Lykke til videre i graviditeten 😀

    5. Du er modige som skriver dette og du er sterk jenta! Men synes det er allikevel egoistisk få unge på den alderen. Siden du ikke gjort skolen sånt. Hvorfor he du ikke det? Vil du ikke? Eller får du he problemer med skole? Viss det er det burde du få hjelp å fiksa ting før te neste år så kan du studere. Siden du skal ha ungen i barnehagen etter kvart. Jeg vil ha unge med kjæresten men litt tidelig siden sliter med deprimert og jobbe ikke men om jeg blir gravide så hadde ikke gjort noe får får går te psylog å får hjelp.. Håper ting ordner får deg! Trenger du noen snakke så ta kontakt meg på Facebook om du ønsker! <3
      Klem 🙂

    6. marcela: Vel, egoistisk er vel det siste jeg har vært.
      Ble uplanlagt gravid i Juni (vi brukte selvsagt prevensjon, og den ble brukt riktig) men ble til tross for det gravid. Hadde ikke hjerte til å fjerne fosteret, og da ble det sånn.

      Jeg hadde absolutt planer om å fortsette å gå på skolen selv om jeg ble gravid. Jeg skulle begynne på skolen i uke 9/10 (?) om jeg husker riktig. Var da skolen begynte. I denne perioden kastet jeg opp opptil flere ganger om dagen, og da spesielt på formiddagen og tidlig morgen. Det hendte flere ganger at jeg kastet opp når jeg var på vei til skolen, og da gikk jeg rett og slett hjem igjen. Det var ofte at jeg kastet opp på nettene, og lå kvalm og våken, og det ødela søvnen, som igjen gjorde at jeg var dødssliten når jeg egentlig måtte stå opp til en skoledag på 6 (?) timer. Dette foregikk til langt over 12 uker ut i svangerskapet, og da fikk jeg beskjed av skolen at ble for mye å ta igjen, og at de anbefalte meg å gå ut i permisjon. Jeg er enda ikke helt bra, og jeg merker hvor sinnssykt dårlig jeg blir om jeg får lite hvile og søvn, og det i uke 21. Selvsagt, jeg er gravid, og ikke syk, men når du er så dårlig som det jeg har vært så blir det å sitte i et klasserom fra halv ni til halv fire noe som blir helt urealistisk å få til på en bra måte.

      Har absolutt ikke noe med at jeg ikke vil gå på skole å gjøre, for det vil jeg. Har store ambisjoner i livet, og utdanning er svært viktig for meg.

      Veldig hyggelig at du tilbyr deg å snakke med meg, tusen takk for det! Skal ta kontakt om jeg trenger det. Klem <3

    7. Litt trøst på veien…. vet det kan virke tøft og slitsomt, men det vil bli bedre steg for steg, snakker av erfaring og stolt mor til tre i dag, jeg tok utdannelse når barna var små, og jeg ung, selv om det nok er tyngre enn å gjøre det uten barn så er det en erfaring jeg ikke ville vært uten. Og barna har klart seg kjempe godt,utdanner seg og ingen fått barn tidlig som sin mor 🙂 Mist ikke motet, eller tro ikke du er en som har feilet og vit du har hav av veier å gå videre sammen med småtten 🙂 Lykke til !

    8. For et godt innlegg, du er ei reflektert og sterk jente! Syns det er flott at du er så åpen, både om det gode og det tunge. Du har tøffe dager og tanker som jeg forstår tynger deg, MEN: dette vokser du på! Du kommer til å utvikle deg enormt fremover, og i enden av denne tiden vil det stå igjen ei sterk, selvsikker, trygg og god mor! Ønsker dere alt godt i ukene og årene som kommer, morro å følge med på utviklingen. Takk for at du deler med oss! 🙂

    9. Anonym: Så utrolig koselig å høre at du synes det, Anonym! Setter veldig stor pris på fine og støttende ord! Tusen takk! Morsomt at du følger med 🙂

    10. Du skriv veldig godt, og kjem til å greie nett det du vil! Syns det er flott at du deler tilværet ditt med alle som ynskjer å lese det. Masse lykke til vidare!

    11. Nei, du er ikke egoistisk. Du er det motsatte. Du er i ferd med å vie livet ditt til et annet menneske med mye kjærlighet. Og du kommer til å klare deg bra. Har en søster og flere venninner som ble gravid da de var 16 og de er noen flotte mødre.
      Men vil anbefale på det sterkeste til andre unge jenter med å vær forsiktige og prøve å vente med graviditet. Gå ikke glipp av ungdomslivet. Det å bli foreldre krever mye tid og krefter, blir ikke mye til overs.
      Og til deg så vil jeg si lykke til og stå på! Håper du har godt nettverk rundt deg med venner og familie som kan støtte deg når nurket kommer. Ta i mot hjelp slik at du kan nyte ungdomstiden litt 🙂 Du har fortsatt lov å vær ung og ha det gøy selv om du blir mor.
      Klem

    12. Vet du? Det handler nok ikke om alderen men heller om personen. Synes det blir litt dumt å komme med at “det er ikke enkelt fordi jeg er ung”. Er ung mamma jeg også (planlagt graviditet, er 22 år) og for min del er ikke det noe annet enn fantastisk. Slitsomt kam det være til tider, kommer også tøffe tider i livet men det gjør det til alle uansett alder. Synes det er fint at du skriver hvordan du opplever dette, men vær så snill ikke ta alle under samme kamm. Folk er forskjellige.

    13. Anonym: Ta alle under samme kam? Har jeg vel ikke gjort.

      I følge min mening synes jeg ikke du er ung. Og jo, det handler mye om alder, utrolig mange som ikke er modne når de er på min alder (inkludert meg selv) men jeg føler jeg er veldig voksen for alderen min til tross for det.

      Du kan synes det er så dumt du bare vil, jeg skriver hvordan jeg opplever å være gravid som 16 åring, ikke hvordan alle andre opplever det. For meg har det vært tungt, og da ønsker jeg å dele det med andre som kanskje tenker at det å gå gravid som 16 åring kun er flott og fint. Selvsagt er det forskjellig fra person til person, jeg føler heller ikke jeg har skrevet eller antydet noe annet?…

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg