DAGENE GÅR

 

Jeg har tenkt mye på livet mitt i det siste. Alt som skjedde i sommer og alt jeg har vært i gjennom den siste tiden. Noen ganger går jeg i gjennom alt jeg har hatt av vonde samtaler, stunder, og utsagn i hodet mitt. 

Jeg har tenkt på enkelte ting jeg helst vil glemme, og det gjør fortsatt vondt å tenke på at jeg var den eneste som ville beholde den lille i magen. Jeg har hatt litt for mange av disse vonde dagene nå i det siste, men jeg prøver å se fremover. Jeg er uansett uendelig takknemlig for at alt som har hendt, hendte. Jeg ville absolutt ikke vært den samme om jeg ikke hadde gått i gjennom dette, og jeg føler jeg har vokst mye som person. Jeg har lært mye, og da spesielt mye om hvilken person jeg ønsker å være, og hvorfor.

Det blir vel litt som perioden jeg slet psykisk, når jeg var omkring 10 – 11 år gammel. Jeg var med i en nesten-ulykke, nær døden opplevelse, ja, kall det hva dere vil. Og det satte ordentlige spor i meg. Jeg gikk til psykolog og hadde en grusom hverdag i nærmere 2 år, og jeg kan faktisk si med hånden på hjerte, at uten hjelp tror jeg faktisk ikke jeg ville vært frisk den dagen i dag. Det er ofte slik at når du først har vært i gjennom noe som er ordentlig tungt selv at du ønsker å hjelpe andre. Jeg har som jeg har skrevet tidligere her på bloggen et ønske om å utdanne meg som psykolog, slik at jeg kan hjelpe andre på samme måten de har hjulpet meg.

(Bare så det skal være klart, jeg er en psykisk stabil person i dag, dette var som sagt da jeg var veldig mye yngre. Hadde det vært noe tvil i min psykiske helse ville jeg selvsagt ikke vurdert å sette et barn til verden.)

Det tok noen år før jeg virkelig forsto hva jeg hadde vært i gjennom den gang, og at hvis jeg videre i livet kunne hjelpe andre med å få livet sitt tilbake på samme måte som jeg fikk, så ønsket jeg det mer enn noe annet. Jeg tenker likt om situasjonen jeg har havnet i nå, og det er vel i hovedsak derfor jeg skriver denne bloggen og deler alt av personlige hendelser og tanker med dere.

Det har hatt stor innvirkning på meg å lese historier som noen av dere har sendt til meg, deres historier, der enkelte har følt seg så påvirket av andre at de har endt med abort som løsning når de har uplanlagt blitt gravide. Jeg sier absolutt ikke at abort aldri er riktig, så ikke misforstå meg her. Men å påvirke andres valg (uten intensjoner eller med intensjoner om det, det er vel egentlig irrelevant) er noe jeg faktisk ikke kan fatte at noen sitter med på samvittigheten sin.

Jeg vil virkelig råde alle som havner i min situasjon til å tenke seg om. Og da mener jeg ikke å sitte å høre på andre mennesker og deres meninger, og argumentasjon for hvorfor det og det er mest riktig å gjøre. Nei. Tenk på deg selv, for det er kun du som kan vite hva det riktige for deg er. Klart kan man spørre andre mennesker hva de ville gjort, men ikke finn deg i at du blir sittende å høre på en tale om hvorfor det er mest riktig å gjøre verken det ene eller det andre. Det er ufattelig mange mennesker med sterke meninger som også prater godt for seg, og plutselig sitter du der og tenker at det personen argumenterer for er det mest riktige for deg, selv om du sitter med en klump i magen med følelser du ikke tørr å vise og fortelle om. Dette er noe jeg har tatt opp ofte på bloggen, av den enkle grunn at jeg synes det er viktig å få frem.

Etter alt som har skjedd, negativt og positivt, så er jeg mye tryggere på meg selv. Jeg sier klart i fra om at det noe jeg ikke tolerer av spydige kommentarer og utsagn rettet mot meg, eller valget jeg har tatt. Og jeg er ikke redd for å måtte si ifra til eldre mennesker som kommer med uttalelser som ikke er OK. Jeg har også virkelig innsett at eldre mennesker også kan være skikkelig forhåndsdømmende og lite reflekterte, i forhold til hva alderen deres tilsier. Jeg hadde jo mine tanker om at det fantes disse menneskene før graviditeten, men det blir liksom litt sjokkerende når man først ser hvor godt voksne noen mennesker er, og at de enda ikke lært seg normal folkeskikk. Men nok om det.

Jeg er veldig gravid om dagen, sliten, og bruker dagene på å rydde og slappe av. Bloggen er blitt nedprioritert den siste tiden, noe som (selvsagt) resulterer i lite blogging, og det beklager jeg veldig. Jeg er jo i en veldig sårbar situasjon, og jeg føler livet mitt er litt kaos akkurat nå. Vi må flytte så fort som mulig, det er lite leiligheter ute, og så videre. Jeg må gjenta meg selv litt her, for jeg gleder meg så ufattelig mye til vi er i gang med flyttingen, og jeg gleder meg sånn til å vise dere alt! Både leiligheten, soverommet til Leo, nye innkjøp, og selvsagt, Leo, når han kommer i Mars! Jeg har en veldig spennende fremtid i møte, og gleder meg til å dele den med dere.

Nå har det (dessverre) kommet til det punktet hvor jeg ikke går som barn på bussen lenger, uansett hvor stor hettegenseren jeg har på meg er! Jaja


Ja, håret mitt er bustete. Nei, det hjelper ikke å børste det, da sitter jeg igjen uten hår! Får ikke sagt godt nok hvor mye jeg ELSKER å være gravid. haha.. 22 uker og 4 dager i dag ♥ Og grunnen til at jeg har på meg kjole er fordi jeg prøver å finne en til julebordet! Dette var den eneste jeg fikk på meg, så har ikke lyktes i det – ENDA.

Forresten!! Det vil komme et nytt design om ikke lenge, takket være flinke Charlotte (Direktelink til blogg) ♥ Hun er utrolig dyktig og har laget design til blant annet Kristine ullebø, Aurora mohn og Caroline Collett! Besøk gjerne bloggen hennes!

♥ Del gjerne dette innlegget videre ♥

9 kommentarer
    1. Ta det med ro og nyt svangerskapet så lenge det varer. Ikke bruk tiden din på å være stresset og ikke tenk for mye på fødsel. Slapp av og kos deg videre. Du har en nydelig mage 🙂

    2. Lett pÅ tråden?
      Hvem faen er så kort tenkt å ikke bruker hode?
      Du ødelegger bare ungdomstiden din.

    3. Anonym: Lett på tråden? Ble gravid på prevensjon med kjæresten min som jeg har vært sammen med i over et år. Hvordan du kan uttale deg om slikt uten å vite en eneste ting overrasker meg. Jeg har nok bare vært uheldig, og er slett ikke “lett på tråden”. Snarere tvert i mot!
      Det må være trist å være så forhåndsdømmende. Har du ikke blitt oppdratt til å vite hva du snakker om, før du uttaler deg om det?
      Ble som sagt gravid på prevensjon som ble brukt riktig. Tok ikke abort fordi jeg ikke ønsket at det skulle gå ut over mitt ufødte barn at jeg selv hadde vært uheldig. Hva du synes om det får så være, men å kalle andre “kort tenkte” kun fordi de ikke har samme livssyn og moralske verdier som deg selv, det viser kun umodenhet. Ta deg sammen. Kom med en saklig kommentar om det er noe du lurer på, å skrive slike kommentarer som ikke har noen rot i virkeligheten ser bare dumt ut når du snakker om ting du helt tydelig ikke vet noe om.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg