ET ORDENTLIG SVAR

For en ukes tid siden postet jeg feil innlegg, nemlig utkastet av dette i stedenfor det egentlige innlegget. Jeg slettet derfor det egentlige innlegget, istedenfor utkastet, og jeg tok ikke med meg mobilen min når jeg dro ut, og fant det derfor ikke ut før jeg var hjemme kvart over 11 om kvelden. 

Det er tydeligvis en del som ikke har forstått denne greien med  blogg, så jeg skal forsøke å forklare. Eller opplyse, om du vil.

Spør hvilken som helst topplogger om hvor mye tid de bruker på bloggen hver eneste dag. Spør hvilken som helst toppblogger om blogg er en jobb eller ikke, så skal du få svar fra de som faktisk vet hva de snakker om.


Hva er egentlig avgjørende for om du har en jobb eller ikke? Er det om du får lønn eller ei? Om du har arbeidskontrakt eller ikke? Er det om det er et slit av og til? At det er slitsomt? I så fall kan jeg undertegne med et gedigent svart kryss under alle disse “kravene”.

Jeg husker jeg var utplassert på en klesbutikk når jeg gikk i 9ende klasse, og det var fryktelig slitsomt. Jeg tror kanskje det er den mest slitsomme uken i mitt liv. Mulig det er fordi jeg jobbet gratis i forbindelse med skolen, og at daglig leder da utnyttet dette så mye som overhode mulig, men allikevel. Jeg husker til og med at jeg sovnet når jeg kom hjem fra utplasseringen hver eneste dag, uten å overdrive. Men jeg synes allikevel at bloggen er mer jobb. Og nei, det er ikke slik at jeg blir sliten av å sitte å skrive i seg selv, men heller det å ha nye ting å skrive om hver dag. Det er ikke bare å sette seg i sofaen å skrive om pålegget på brødskiven min hver dag, hvis det faktisk er noen som tror det. Jeg nevnte tidligere at når jeg skriver innleggene mine, så “bare skriver jeg”. Dette tror jeg mange misforsto! Ja, så klart “skriver jeg bare” når jeg først har funnet noe å skrive om. 

Ikke bare det. Det er også mail som må svares på. regnskap, fotografering, etc. Jeg har full forståelse for at ikke alle forstår hvor mye jobb det er, men jeg forteller ikke deg at jobben din ikke er en jobb bare fordi jeg ikke har prøvd den selv, så hvorfor skal du?


En vanlig jobb har jo også faktisk (stort sett) ferie, men det har ikke jeg. “Men du kan jo ta deg ferie” Joda, jeg kan det. Og du kan også drite i å møte opp på jobb, men det vil jo få konsekvenser for deg i en eller annen form. Nå er det ikke slik at jeg får sparken om jeg ikke gidder å skrive på bloggen noen dager, men det vil få konsekvenser for meg i forhold til for eksempel inntekt.  Så kan man jo bare svare at “Ja, men du har valgt dette” men mennesker med en “vanlig” jobb velger også sin egen jobb.

Jeg plasserer ikke varer i butikkhyllene på coop extra. Jeg tar ikke i mot bestillinger, og serverer mat på mcdonalds, burger king eller en eller annen restaurant. Nei, jeg blogger. Det ligger masse tid bak innleggene mine, og det er mye jobb. Jeg elsker virkelig det jeg driver med, så jeg håper dere ikke misforstår. Jeg prøver bare å få frem at det faktisk er mye jobb, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. 

10 kommentarer
    1. Jeg tror de fleste som mener at blogging ikke er en ordentlig jobb mener det fordi det ikke er spesielt nyttig for samfunnet. Det er greit at du bruker mye tid og krefter på det, og at du får godt betalt for det, men jeg hadde i hvert fall ikke trivdes med å ha en jobb som ikke bidrar med annet enn tidsfordriv for folk som kjeder seg på jobb eller andre steder.
      Jeg mener ikke at det er noe galt i å blogge, asbolutt ikke, og i hvert fall ikke for en 16-åring som er i mamma-perm og ikke skulle jobbet uansett. Det er jo en helt genial måte å tjene penger på i din situasjon! Men at voksne mennesker velger å blogge på heltid, og mener at deres “jobb” er like viktig som alle andre jobber, DET skjønner jeg ikke!

    2. Du kan så gjerne kalle det for jobb for min del, eller kalle det hva du vil. Men i mitt hode blir det feil å kalle det en jobb – det er en kanskje “jobb”, men kan jo overhodet ikke sammelignes med en jobb der du må levere unger i barnehage, jobbe i 7 timer, hente unger og handle osv osv.
      Folk som har vanlige jobber kan ikke møte venninner for strandkos og shopping midt på dagen, ikke dulle rundt med mamma i butikker.
      Det er selvsagt en fin måte å tjene penger på når du allikevel er hjemme med et barn, men jeg er redd det kan bli en sovepute for mange. Lettjente penger isteden for skole f.eks.
      Jeg skjønner jo at det kan være vanskelig å finne noe interessant å skrive om, og derfor blir det mye gjentagelse i de forskjellige bloggene – som at det er en jobb som er et teme som går igjen.

    3. Som svar til Trude over mener jo jeg at du fortsatt leverer unger i barnehage og handler inn det som trengs til hus og hjem.
      Jeg synes du skriver en veldig bra blogg, det skal du vite! 🙂

    4. Helt enig med Kine!
      Det er ikke nyttig for hele samfunnet, og selv om denne typen bruk av tiden din blir godt (for noen altfor godt, og ufortjent egentlig) betalt, betyr ikke at det er en jobb.
      Det å lese deres blogger er ikke fornuftig tidsfordriv , og ingen hadde savnet det spesielt mye om det plutselig ikke fantes blogger.
      Du skal selvfølgelig ha for at du klarer å holde på leserne dine og dermed kan få penger for det. Det er vel fortjent for din del.
      Men jeg mister mer og mer respekt for bloggere når jeg ser hvor mye de liker å masse om at det er mye jobb bak en blogg
      Og kom igjen!
      Det er en del som må gjøres. Men når man var ute med en venninne og skal dokumentere det hele med tekst og bilder, og så komme med et lang innlegg om hvor vanskelig det er å blogge:)….
      Tror dere virkelig at det er interessant for deres lesere som enten jobber eller studerer for å gjøre seg nyttig for både seg selv og resten av samfunnet å lese om?

    5. Du og andre bloggere må ikke bry dere når andre sier at blogg ikke er jobb. De er jo som regel bare syykt sjalu fordi dere klarer å tjene gode penger ved å blogge. Tviler på at blogging er så slitsomt sann rent fysisk, men mentalt sett er det nok slitsomt. Og du har jo en liten baby i tillegg som krever sitt❤️ Synes du er superflink jeg Jessica, heier på deg😊 stor klem fra meg

    6. Kunne du for eksempel merket av spørsmålene i en tykkere skrift? Blir liksom til tider litt vanskelig å skille mellom spørsmål og svar.. 🙂

    7. En person som har en “vanlig” jobb kan ikke dra på shopping og kose seg for så skrive om det, greit nok at du kaller det en jobb men da blitt det hverfall en lettvint jobb, du skriver tar bilder og svarer på Mail, men du får tid til masse annet også og det er ikke en krise om du dropper og blogge en dag, mens på en annen vanlig jobb har du mye mer ansvar og du kan ikke ta deg fri, dra på tur mens du jobber. Det er mye mer slitsomt å ha en vanlig jobb, folk jobber ræva av seg for å tjene så mye som deg mens du sitter på ræva. Blogg er en hobby ikke et arbeidsplass

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg