HVA SKAL BARNET HETE?

Unge mødre blir spesielt kritisert for sine stadig nytenkende og kreative navnevalg. Her sitter navne-mafiaen i 50 åra på sidelinjen og kritiserer alle som ikke velger å kalle barna sine Oddbjørg og Ola

Okei, jeg ser den. Nytt og ukjent er skummelt. Det er greit. Men er det ikke noe som heter at forandring fryder, da? Må absolutt alle hete Astrid fordi du mener at den type navn er de fineste? Hadde ikke det blitt helt grusomt kjedelig i lengden?

Liker du ikke ikke navnet Leo? Liker du ikke at noen kaller datteren sin Sienna? Da er det jammen meg bra at du har fri vilje og ikke er tvunget til å kalle barna dine det andre foreldre velger. Da er det jammen godt du kan velge å la være!

Ettersom vi er så forskjellige og med det også har forskjellig smak når det kommer til for eksempel navnevalg, så er det jo forståelig at vi alle sammen ikke kan være fullstendig enige om hvilke navn som er fine og ikke. Jeg skal ikke lyve heller, jeg synes ikke absolutt alle navn er like fine. Men jeg klarer å beherske meg, og jeg skriker ikke ut at et navn er “white trash” bare fordi det er et valg jeg personlig ikke kunne ha valgt til mitt barn. Det er lov å bruke hodet.

Jeg har med tiden blitt mer glad i tradisjonelle navn, slik som Astrid, Åshild, og så videre. Men det betyr ikke at jeg dømmer foreldre som kaller barna sine Leander eller Mia Jonette.

La oss legge fra oss å snakke stygt om andres navn. Det er ikke verre enn å la være å si det høyt.

Navnet skjemmer ingen. Men hva du sier, gjør det. Det er noe å tenke over. 

23 kommentarer
    1. Klart noen navn liker du bedre enn andre. Noen er veldig uvante og noen med to navn passer overhodet ikke sammen. Men det gjør jo ingenting, det er jo ikke vi som heter det. Alle navn er pene navn. Det går jo ikke Ann å like alle navn, men det kan man holde for seg selv. Dette ble en litt rar kommentar:):)

    2. Helt enig i det du skriver 🙂 Ser at innlegget kanskje kommer på grunnlaget av kommentarene rundt navnet på barnet til Rannveig.
      Viktig tema å ta opp, for folk kan ikke behandle andre stygt på grunn av navnevalget.

    3. Mine navnvalg på mine kommende barn om noen år, liker nesten ingen i familien. Akkurat som jeg er ikke så begeistret for de navnene andre i familien velger, ikke at navnene ikke er fine, for det er de, men hadde vært rart om alle i en familie het det samme

    4. Sønnen min heter Trym og vi er finske og bor i Finland. Folk sjønner oftest ikke hva jeg sier heter når jeg først sier navnet hannes ettersom det ikke finnes andre i Finland som heter det, så de tror alt som oftest at de har hørt feil! Men når de skjønner hva han heter har jeg heldigvis bare fått positive tilbakemeldinger!☺

    5. Jeg har en jeg kjenner som kalte sønnen sin Ludvig, og det er ikke et navn jeg er så vant med, men jeg synes at det er fint:) Navn er jo navn og vis foreldrene vil kalle barnet for Line, Trine, Sandra, Geir arne eller Ludvig, så er jo det deres valg og ingen andre sine 🙂

    6. Jeg føler at unge og gjerne alenemødre gir spesielle navn til barna sine, ivertfall oftere en etablerte familier. Jeg synes ikke at Leo er et spesielt navn, men slike navn dom Nathaniel, Leander og slike navn som har kommet den siste tiden.

    7. Sønnen min heter Linus Leander, og jeg har fått en del kommentarer på at det er dobbelt L-navn…. Velger å lukke ørene, og tenker at det er jammen bra det er JEG som velger navn på barnet mitt og skal leve med han – ikke dem:)

    8. Tror Rannveig får mye kritikk på navnevalg fordi det er henne. Skjønner ikke hva som er problemet med Leon, eksen min het det og det var fint den gangen og ❤️

    9. Hei ! Leo er et veldig nydelig navn og personlig kunne jeg ha gitt det til min sønn om jeg hadde det (har ingen sønn ) ! Jeg har en datter og hun har ikke et navn som alle andre har Ariana Jasmin 😊

    10. Foreldre kan kalle barna sine akkurat hva de vil etter det de selv liker. Alle burde ha respekt for det frie valg.
      Jeg er så møkka lei av den kritiske ånd som svever i kommentarfeltene i bloggverden. Man må liksom overgå hverandre i å påpeke andres “feil”. Tenk så mye hyggeligere det hadde vært om vi kunne si positive ting og bygge hverandre opp i hverdagen.

    11. Du har et poeng.. Likevel er jeg ikke helt enig med deg i at alle navn er innafor. Har selv en venninne som hater navnet sitt pga foreldrene skulle være over gjennomsnitt kreative.. Jeg mener hvertfall at det finnes en grense, og foreldre må spørre seg selv “kommer barnet mitt å bli plaget pga vi gir dette navnet?”.. Altså feks Leonora er greit men Dorull??? Haha

    12. Nytenkende og kreative er navnene i hvert fall ikke. Går for det meste i Leo, Teo, Liam og slike navn. Sett mange unge mødre (under 25) og alle barna har samme navn.
      Om noen kaller ungen sin Astrid kommer den helt sikkert til å være eneste med det navnet i klassen, omringet av Leo, Leandra, Mio og Sienna. Er ikke for å være frekk, men er sånn det har blitt til i dag.

    13. Navnvalg speiler foreldrenes sosioøkonomiske status, så at unge mødre velger litt harry navn er da bare naturlig.

    14. Det er fint at vi har forkjellige meninger. Men og skrive stygge kommentarer er ikke greit! Det er fint med en liten forandring. Det er greit at du kaller barnet ditt for det du vill, om det er et gammelt eller nytt vi har ikke ytringsfrihet for ingen ting.❤️Vennlig hilsen meg❤️

    15. Har veldig lyst på to jenter når jeg blir eldre! Vet ikke helt hva folk syntes om at de ska hete Athena og Ethramena jeg men! Så lenge jeg og min kjæreste liker det så er det det som teller!

    16. Snubla over bloggen din for ei lita stund sidan og eg likar deg berre bedre og bedre. Du virka som ei utrulig voksen og reflektert jente. Og istedenfor å trykke ned andre so løfter du heller opp. Og det er so utrulig forfriskande å sjå på ein blogg!

    17. Synes faktisk du er direkte frekk og ikke minst kritisk som setter navn på alle over 50. Navnemafia? Jeg kan da opplyse deg om at jeg er passert femti. Mi e barn fikk utradisjonelle navn, jeg var selv ei ung mor og nå har begge mine barn fått veldig uteadisjonelle navn, sistemann som ble døpt nylig, har fått et navn som svært få andre har. Og jeg er så fornøyd med navnevalgene til begge to. Leo er ikke spesielt utradisjonelt, mange som heter det, en omgangsvenn på nesten seksti heter Leo.
      Og de fleste som leser både din blogg og bloggen til henne som venter Sienna er ikke en dag over 17, så hvis du skal kritisere navnemafiaen, hold deg til din egen generasjon, de er de største kritikerne og de mest ufine.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg