DET JEG HATER ALLER MEST:

Er det en ting jeg virkelig hater, så er det folk som gjør narr av andre for ting de ikke kan noe for. Kviser, hårfarge, hudfarge, legning, om du er født i feil kropp, om du ser annerledes ut.

For de som er mørkhudede hadde ikke muligheten til å velge hvilken hudfarge de skulle bli født med. De som har kviser i hele ansiktet kunne ikke velge om de ville ha det, ei heller kunne de som er homofile velge legningen sin. 

Man kan rett og slett ikke velge hvordan man skal se ut.

Men du kan velge å ikke være en idiot.

Der er forskjellen.

29 kommentarer
    1. Slik jeg forstod det så virket det ut som hun er meget lei av negativitet som hu får trøkt opp I ansiktet?
      Skjønte du ikke det ut av innlegget hennes? Var ihvertfall slik jeg tolket det 🙂 Og er veldig forståelig at hun da skriver et så enkelt innlegg istedenfor masse frustrasjon.
      Alle mennesker er født forskjellige. Enten så får man godta det eller så får man dra sin vei/snu ansiktet I en annen retning.
      Syns det var et fint innlegg jeg som man tenker litt over 🙂

    2. :): hva faen er det du mener? Det vr jo ikke et meningsløst innlegg? Dett er faktisk sant som Jessica sier og det er faktisk ganske viktig at folk burde slutte å være de idiotene!

    3. :): Veldig mye mening i innlegget, utrolig synd at du ikke ser det – men så kan man heller ikke tilfredsstille alle med alt man legger ut av blogginnlegg! Håper du liker de neste jeg poster 😀

      God klem

    4. Da faq?: Jeg synes også at jeg fikk frem at det var mye mening i dette, men så skal selvfølgelig alle få lov til å mene akkurat hva de vil. Takk for støtten <3

    5. Greit nok at folk føler at dette va meningsløst, men hallo er det ikke bedre at Jessica blogger enn og la vær! Dokker skal være snill og grei mot henne, for hun bare skriver det hun føler, bare føl at dette va meningsløst men hun prøver og sette fram ett budskap her. Hun mener at om folk føler seg forskjellig og har ikke det bra med seg selv, skal være glad for at man er den man er og ikke endre på seg..,❤️❤️

    6. Bra skrevet! Du er så jordnær og flink til å sette ord på ting. Er så sant det du skriver her. Det er bra du tar det opp, for det er egentlig litt tabu om jeg kan si det sånn, men alle er forskjellige og det er jo en utrolig bra ting. Tenk så kjedelig det hadde vært om alle var like…
      Ha en fin dag <3

    7. Da faq; Du er tydeligvis veldig ung og må banne for å få frem poenget ditt. Modent.
      Jeg skrev ikke noe frekt til Jessica, jeg bare skjønte ikke poenget med å post et så kort innlegg som bare er synsing om ingenting. Det du skriver her er så utrolig basic og hvis du først skal komme med et sånt “jeg mener alle mennesker er født like” innlegg som du gjør fra tid til annen kan du i det minste PRØVE å legge litt i det. Det er som sagt så utrolig basic og bloggen din er jobben din, er det ikke da på en måte bra for deg om leserne sier ifra om du leverer dårlig?
      Jeg leser bloggen din fast. Jeg skriver mye positivt til deg også. Jeg går aldri på personangrep mot deg (eller Leo og Fredrik), men når du er en blogger og omtaler dette som jobben din så må du vel tåle konstruktiv kritikk? Jeg håper da virkelig ikke du ble lei deg eller tok deg nær av kommentaren min, for den var ikke frekk.
      Du har mange unge lesere og for dem så er dette sikkert bra nok, men du streber alltid etter å bli oppfattet som voksen. Vel dette er ikke et voksent og reflektert blogginnlegg, det er synsing om noe vi alle vet fra før av. Det virker som du alltid skal være på den “gode” siden og er redd for å provosere eller skrive noen ordentlige meninger. Eller kanskje jeg rett og slett glemmer at du bare har gått ungdomsskolen og faktisk ikke helt forstår hvordan samfunnet fungerer – og NEI, det er ikke ment slemt i det hele tatt for det er faktisk mye du lærer i fagene på VGS som gir deg en helt annen innsikt enn du sitter på nå. Jeg sier ikke at du er umoden, jeg sier at du ikke har utdanningen til at man kan forvente mer – ikke frekt ment, og jeg har virkelig troen på at du kommer til å bli psykolog en dag (Husker å ha lest at det er det du ønsker) men per dags dato så merker de fleste som er litt eldre enn deg at du ikke har noe skolegang.
      Det er klart du får mye ros fra skrikende fjortiser som banner i kommentarfelt, men er det de du vil imponere? Er det ikke mye artigere å få en kommentar fra en voksen person om at du virker moden og gjør en god jobb? For ja, du gjør en god jobb som mor så vidt jeg har forstått, det er bare disse samfunnsaktuelle innleggene dine hvor du forsøker å fremstå som en ikke dømmende helgen som er dårlige og umodne.
      Ellers håper jeg du har en fin kveld. Var ikke meningen å fornærme deg, men jeg tror du tåler å høre konstruktiv kritikk. Ellers håper jeg på dine vegne at ikke du tror at det er ment som hets fordi umodne folk i kommentarfeltet tolker det som hets. Jeg tror du faktisk er voksen nok til å se det som kritikk som hjelper deg videre. Og hva er vel bedre enn at noen faktisk gidder å ta seg tiden til å skrive dette til deg? Det hadde jeg ikke gjort hvis jeg mente du var et håpløst tilfelle.

    8. :): Hæ?

      Hvor i alle dager antyder jeg at jeg har tatt svaret ditt som noe annet enn konstruktivt? Fikk du med deg hva jeg svarte?

      Jeg svarte deg med følgende:

      “Veldig mye mening i innlegget, utrolig synd at du ikke ser det – men så kan man heller ikke tilfredsstille alle med alt man legger ut av blogginnlegg! Håper du liker de neste jeg poster 😀 God klem”

      Virker jeg fornærmet? Er overhode ikke det 😀 Tar da i mot all slags kritikk med åpne armer, og fatter ikke hvordan du tolket dette som at jeg tolket det frekt eller fornærmende?! Tror du har misforstått veldig i så fall.

      Noen ganger trenger man ikke kjempelange blogginnlegg for å få frem et poeng, og dette er ett av dem. Jeg skriver om hvordan man ikke kan noe for hvordan man ser ut, og at de som mobber/gjør narr av noen for hvordan de ser ut, og at hvordan man ser ut ikke er et valg – men at du som mobber/eller om du gjør narr av noen gjør et valg, nettopp å gjøre narr av noen for hvordan de ser ut (Noe vedkommende da ikke kan noe for)

      Jeg lurer fortsatt veldig på hvordan i alle dager du klarte å tolke mitt svar som noe annet enn en takk for en konstruktiv tilbakemelding! Jeg svarer til og med andre som skriver i mot deg i kommentarfeltet at alle må få lov til å mene det de vil, men at jeg selv føler det ligger mye mening i blogginnlegget mitt.

      Vil legge til at jeg ikke tror at du sitter på fasiten på hva som er voksent og reflektert, og at man også der kan ha forskjellige meninger om hva som er begge delene. Dessuten tenker jeg at jeg gjerne kan ha en fin forståelse ovenfor hvordan samfunnet fungerer selv om jeg ikke har fullført noe mer en ungdomsskolen. Synes det er synd du bruker dette mot meg når du sikkert vet at jeg kastet opp dag inn og dag ut i svangerskapet og at det er grunnen til at jeg ikke en gang fikk begynt på første året på videregående.
      Jeg tenker også at bare du har gått på videregående, så er det ikke dermed sagt at du forstår hvordan samfunnet henger sammen – Det tenker jeg avhenger av flere faktorer.

      Håper du svarer! Klem igjen 🙂

    9. Jeg ser at jeg kanskje formulerte meg litt dumt og fikk det til å virke som du ble fornærmet. Jeg mente IKKE at du tok kritikken dårlig, men at andre i kommentarfeltet reagerte så jeg håpet ikke du tolket det som frekt.
      Du må ikke tro at jeg bruker det at du “kun” har ungdomsskolen mot deg, for det gjør jeg ikke. Jeg ble selv ung mor (litt eldre enn deg, men fremdeles ung) og jeg fullførte mine siste fag på VGS med barn. Jeg led til og med av Hyperemesis i mitt svangerskap så jeg kan sette meg inn i din situasjon med å være i dårlig form.
      Som jeg også skrev til deg så har jeg troen på at du kan nå akkurat hvor langt du vil, men poenget er at du ikke er der enda! Det tar noen år ekstra, og det skjønner vi jo alle sammen! Selvfølgelig er det mer krevende å fullføre ungdomsskole/VGS/universitetsutdannelse MED barn, det vet vi jo alle!
      Grunnen til at jeg faktisk tar meg denne tiden til å skrive til deg er fordi du er der jeg var for noen år siden. Jeg har ikke “bare” fullført videregående, jeg har en universitetsutdannelse. Det blir rett og slett for dumt at du tror at du som 17 år vet alt om hvordan ting fungerer. Jeg bruker det at du ikke har VGS “mot” deg fordi at på de 3 årene så lærer du SÅ mye som er så viktig for å forstå og argumentere. Du ser den andre veien og holder deg for ørene hver gang noen påpeker at man kan merke du ikke har gått nok skole til at du vet. Så kaller du det hets og hat og nekter å faktisk godta det at om du ønsker å bli respektert og definert som moden så spiller disse innleggene mot deg.
      Det er da ingen som krever at du skal ha VGS NÅ, men du bagatelliserer utdanning så kraftig! Du rosamaler tilværelsen din som 17 åring med barn og ingen utdanning, og det skaper et urealistisk og dårlig bilde for dine unge lesere. Du har flere tusen som klikker seg inn på denne bloggen hver eneste dag, og dette er jobben din – på den måten har du et ansvar for leserne dine og hvordan du påvirker dem.
      At du sitter å sier at du er så utrolig moden og at du ikke har noe skole har ingenting å si er så dumt. Jeg var ung mor selv, jeg strevde meg gjennom og trodde at jeg visste alt fordi jeg hadde fått barn jeg også, men jeg skrev ikke en blogg som ble lest av så mange seksuelt aktive jenter under 18 år og viste dem at det ikke er noe poeng i å vente med å bli mor! Du skriver at du er så moden og at du ikke har VGS har ingenting å si for du forstår alt, skjønner du ikke hvilke signaler du sender ut til andre unge?
      Som sagt så fikk jeg barn tidlig selv, og det er ikke å anbefale. Når jeg derimot leser din blogg så får jeg bare lyst på flere barn! For Leo er så søt, og vognen er så fin og du er så ung og klarer det såpass bra. Får jeg flere barn så er det ikke så farlig, men hva om andre 15 åringer sitter å tenker det samme?

    10. Du fikk fram ganske mye i dette innlegget, for det om det va kort:-)
      Du e så flink til å blogge, stå på og prøv å hev deg over stygge og teite kommentarar når du får det! Vet selv at det ikke er lett å heve seg over alt! Ha en fin natt og dag! Klem

    11. Haha, jeg bare må kommentere dette underlige angrepet på Jessica over her. Til info, jeg har vgs og universitetsutdannelse så jeg regner meg ikke for å tilhøre de skrikende fjortissene du mener er hovedandelen av Jessicas lesere.)
      Jeg skjønner ikke helt din oppfatning av at man blir så fryktelig mye klokere på livet av videregående. Det er mulig at noen “våkner” opp der og begynner å reflektere over livet. (Jeg har aldri hørt om noen, men du sier det jo, så da er de tydeligvis der ute). For meg så var videregående tre år med fag som gir deg kunnskap du bruker på jobb eller videre utdanning. Min personlige erfaring er at skole ikke gjør deg mer reflektert, men deg selv+tid gjør det. (Så jeg tror at Jessica kommer til å vite mer om livet og hva hun vil når hun er 30. På samme måte som jeg kommer til å vite mer om livet og hva jeg vil når jeg er 50. Og 75. Og 100. Men hva så? Det er ikke sånn at man plutselig trår over en terskel hvor man har meninger som er gode nok til å publiseres.
      Trangsynthet er dessverre noe som ofte blir verre med årene(noe kommentarene over er eksempler på.) Mange har en tendens til å begynne å tro at barn/ungdommer sine meninger ikke er relevante. Jeg håper jeg ikke kommer dit en dag hvor jeg mener at mine tanker som 10-åring eller 17-åring var ureflekterte og trengte flere år (med skole(hva i all verden)) for å modnes. Jeg mener at folk kan reflektere like godt over livet(kanskje anderledes fordi de er yngre og har et annet utgangspunkt, men fortsatt bra selv om de er unge. Folk må slutte å legge så mye vekt på hvor man er i livet. Og hvor moden man er. “moden” er i der hele tatt et teit konsept.
      Jessica skriver mye om modning og hun føler nok at hun har mye å bevise. På samme måte som de fleste andre unge mødre som må kjempe mot trangsyntheten til overmodne voksne hver dag.
      Du virker veldig redd for at Jessica reklamerer for å få barn når man er ung. Kanskje du burde ha litt mer tiltro til hvor oppegående unge mennesker faktisk er. De er i stand til å opprettholde sine egne meninger selv om de leser en blogg om noen som fikk barn tidlig. Folk flest ønsker ikke å få barn som 16. Hvordan kan man unngå å se alle ulempene ved det? Igjen mer tiltro til unge menneskers evne til å innta og reflektere over info. Jeg (og igjen bare meg, men dette en en subjektiv tekst, så det er vanskelig å unngå) har aldri hørt om noen som har fått barn tidlig fordi de har hørt fra andre at det er så flott. Om ikke annet så bidrar denne bloggen til å vise folk at: Ja, det går faktisk og bli mor som 16-åring, bruk kondom! Og til alle som er blitt mor/gravid tidlig viser det at:Ja, det er mulig å gjøre det bra som teenage-mom. Alt håp er ikke ute, dette klarer du, for det klarer Jessica! Og for alle oss andre er det forhåpentligvis en underholdningsblogg som jeg personlig elsker å lese fordi det er skrevet av en person som lever et veldig anderledes liv enn meg. Hun har sannsynligvis reflektert mye mer over det å ha ansvaret for et annet menneske. Hun har helt andre erfaringer enn meg og derfor kanskje også et annet perspektiv på livet. Hvordan det er mulig å komme frem til at hun ikke vet hva hun snakker om fordi hun ikke har gått på videregående er som sagt fortsatt et stort mysterium for meg, men du har kanskje dine personlige grunner til det.
      Jeg vet ikke hvor mye du har lest denne bloggen, men for meg lyser det ganske klart igjennom innleggene hennes at hun har tenkt å fullføre videregående.(Hvilket vil si at hun ikke reklamerer for å hoppe av?) tror de fleste oppegående mennesker har fått med seg dette(inkludert de yngre litt lettlurte ureflekterte menneskene ifølge deg).
      Okei, det var det jeg gidder å si egentlig. Synes folk kan bli flinkere til å akseptere bloggere som en hel pakke selv om de ikke nødvendigvis synes alle delene er like bra. Det er lov å si ifra hva man liker og ikke liker såklart, men jeg tror at en blogg blir dårligere av for mye kritikk. Folk mener forskjellige ting og det gjør at det nesten er umulig som blogger og gjøre alle til lags. Hvis jeg var deg Jessica, ville jeg konsentrert meg om å høre på positive ting folk sier om bloggen din og la det være inspirasjonen du skriver etter. Ikke prøv å gjøre folk som er negative fornøyd med det du skriver(de blir som regel aldri fornøyd). Stol på at du er spennende og reflektert nok til å underholde dine faste lesere. Ettersom du er på topplisten er der ganske innlysende at folk liker/er interessert i hva du skriver uansett hvor kort det er.
      Anyways keep up the good work!du er bra nok!

    12. Jeg er enig i innlegget og ser hvor du kommer fra. Eneste jeg syntes kunne vært litt annerledes er det hvor du skrev at mørkhudede ikke kan velge fargen sin, kviser og homoseksualitet føler jeg passer mer inn idet å ikke kunne velge. Hvem sa at mørkhudede ikke vil være det? Problemet er de menneskene som ikke vil akseptere menneskene med andre hudfarger enn den de syntes er riktig.

    13. EG er helt enig i det du skriver her på dette innlegget, håper alt går bra med deg og den lille nydelige sønnen din Leo
      Kjekt å følge med bloggen din og du har så mange gode og kloke kommentarer her på bloggen din, fortsett med det
      Vi alle heier på deg og synes du er en strålende flott og god mor for Leo 🙂
      Lykke til med alt og kanskje kan bloggen din bli en godt betalt jobb for deg, det tror eg nok du hadde likt og synes selv at det hadde vært kjempe kult

    14. Det her skriver jeg ikke for å være frekk. Men jeg ser ikke helt meningen med å poste slike korte innlegg. Jeg synes ofte du poster innlegg der du ikke helt får frem poenget ditt, pga mangel på argumenter 🙂 Tenk deg at du skriver en oppgave på skolen når du poster innlegg, og tenk på at du bør underbygge det du skriver. Dette er ikke ment som en kommentar der jeg sier at du MÅ gjøre det. Det hadde bare vært mer spennende å lese innlegg om du hadde argumenter, i stedet for at du bare kommer med en påstand som vi selv skal tenke på. Det er jo faktisk dine meninger som skal komme frem på bloggen, og det skal ikke i teorien være nødvendig å lese kommentarfeltet for å forstå hva du mener 🙂

    15. Altså, ærlig talt. Dere kan ha en mening om det her, men Jessica kan skrive akkurat det hun har lyst til, om de så måtte være korte eller lange innlegg. Jeg liker det hun skriver jeg, istedenfor å klage, SIRI MARKUSSEN, så kan du heller lese en blogg som kanskje gir mening. La Jessica skrive akkurat det hun vil, istedenfor at du skal komme her og fortelle hvor unødvendig det er av henne å skrive korte innlegg. Jeg er tross alt super enig i dette innlegget, og ser ikke noe galt i det. Alle er lei av negativitet, så hvorfor kan ikke Jessica være det også? Dette er hennes blogg, og definitivt ikke deres.
      Du er en flott mamma, Jessica, og ikke bry deg om hva folk klager på. Du kan skrive akkurat det du har lyst til, så ikke la noen stoppe deg for det 🙂 God vinterferie!

    16. Kort og enkelt, men likevel så mye mening og så godt skrevet selv om. Er veldig ening med deg, det er utrolig trist og se at folk blir dømt for noe dem selv ikke har valgt som hudfarge og legning men også andre ting.

    17. Jeg forsto innlegget, men klarer ikke å finne poenget helt 😮 har lest det flere ganger nå, men sliter litt med det der poenget. Du kunne kanskje ha redigert innlegget og skrevet et mer utdypende innlegg, det vet jeg du klarer siden du alltid får slike syke innlegg som er lette å lese 😃

    18. DUSTETE INNLEGG!! Gått tom for ideer nå tenker jeg “blogger”. Du har jo en så veldig krevende jobb. Tydlig at en ikke trenger den høyeste IQen for denne såkalte jobben.

    19. Anonym: Mye sinne om dagen? Prøv å ikke la det gå utover bloggen min. Ikke klikk deg inn om det er et “DUSTETE INNLEGG” og la heller være å kommentere om du ikke klarer å holde deg saklig. Min iq er det ingenting i veien med, og at du tror du kan avgjøre hva min iq er ut i fra et kort blogginnlegg synes jeg også er fryktelig tvilsomt.

      Minner om den norske lov og noe det er lurt å huske på når du skriver slike krekende påstander offentlig i mitt kommentarfelt:

      § 246. Den som rettsstridig ved ord eller handling krenker en annens æresfølelse eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 måneder.

      § 247. Den som i ord eller handling optrer på en måte som er egnet til å skade en annens gode navn og rykte eller til å utsette ham for hat, ringeakt eller tap av den for hans stilling eller næring fornødne tillit, eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år. Er ærekrenkelsen forøvet i trykt skrift eller i kringkastingssending eller ellers under særdeles skjerpende omstendigheter, kan fengsel inntil 2 år anvendes.

      Håper i hvert fall at du har en fin dag! <3
      God klem

    20. Du virker som en flott person, Jessica 🙂 Helt sant som du skriver, en kan ikke alltid velge selv hva som skal skje…

    21. Susann: Og hvem sa at homofile ikke vil være homofile? Tror Jessica nevnte både mørkhudede og homofile pga. at begge disse gruppene av mennesker opplever fordommer og er en minoritet, hun mente jo selvfølgelig ikke at de som er mørkhudede ikke ønsker å være det, vet ikke hvorfor du tolket det slik. Å være mørhudet er ikke en negativ ting, og å være homofil er ikke en negativ ting, men begge kan oppleve å bli forhåndsdømt og trakassert, tror det var det som var poenget; at folk ikke må være så dømmende. 🙂

    22. Ingen har sagt at homofile ikke vil være det, men det er forskjell på legning og rase. Mer er det ikke. Det finnes homofile fra alle verdens kanter. Og for å være ærlig har jeg aldri hørt at en homofil ønsker å være homofil, om de kunne ha valgt. Det vil ikke si at de ikke er stolte av den de er. Ville bare si det. At selv om folk har fordommer, betyr det ikke at de hadde valgt en annen hudfarge om de kunne velge. Det var poenget mitt:) ha en fin dag

    23. Susann: “Og for å være ærlig har jeg aldri hørt at en homofil ønsker å være homofil, om de kunne ha valgt.” Du mener det sikkert ikke på den måten, men slik som du formulerer deg på så får du det til å høres ut som om det å være homofil er dårligere enn å være heterofil, eller at alle foretrekker å være heterofile. Jeg er lesbisk selv, og kan si med hånden på hjertet at om jeg kunne valgt å bli heterofil, så ville jeg ikke gjort det. Selv om folk har fordommer betyr det ikke at jeg ville valgt en annen legning, på samme måte som en med mørk hudfarge ikke ville valgt en lysere hudfarge på grunn av fordommer. Håper du ikke oppfatter meg som frekk eller brå, ville bare innlyse deg slik at du kan forstå at selv om det finnes homofile som ville foretrukket å vært heterofile om de kunne valgt, så gjelder ikke det alle. På lik linje med at selv om det finnes mørkhudede mennesker som ville foretrukket å hatt en lysere hudfarge, så gjelder ikke det alle. Ha en fin dag du også. 🙂

    24. Eg er over 50 år, og leser bloggen din + nokre få andre. Synes du virker som ei moden og reflektert ungdom. Alle som leste ein viss annan blogger sitt innlegg i går, skjønar kva du meiner med ditt innlegg!!

    25. Hei! Jeg er enig i hva du sier, men mener faktisk at kvise er noe man kan gjøre med. Selfølgelig er det vanskligere for noen enn andre, men dem som virkelig vil få vekk et kvise problem legger både penger, tid og endret kosthold i det – Så det er frivillig i forhold til hudfarge og seksuell legning. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg