Og nei, det er ikke rasistisk. 

Det handler ikke om å ikke godta andre religioner og kulturer. Det handler ikke om å ikke ha et ønske om å integrere flyktninger eller utlendinger som bor her i Norge. Det handler bare enkelt og greit om at det er Norge sin nasjonaldag. Da er det jo bare naturlig å kun bruke Norges flagg, flagget som tilhører Norge, som du også er hjertelig velkommen til å bruke selv om du opprinnelig er fra et annet land. Feir gjerne Norges nasjonaldag med oss, men bruk for all del Norges flagg!

Ville det ikke vært fryktelig rart om nordmenn som er bosatt i USA skulle stå på nasjonaldagen deres og veive med det norske flagget? Ville det ikke vært enda mer rart om nordmennene skulle reagere med å mene at USA er rasistiske, hvis de hadde fått beskjed om at det var fint om de kunne bruke USA sitt flagg på USA sin nasjonaldag?

Jo.


17. Mai er ikke USA sin nasjonaldag. Ei heller Danmarks, Englands, eller Pakistan sin. Det er Norge sin, så hvorfor i alle dager skal vi veive med noe annet enn det norske flagget?

En super 17. Mai ønskes deg og dine ♥

Klikk gjerne på liker knappen under innlegget for å spre blogginnlegget videre!

146 kommentarer

Nicole Touch

14.05.2016 kl.21:42

Korrekt! enig med deg :) btw, du er så peen. åssen sminke bruker du om jeg får lov til å spørre? klemmer <3

M

14.05.2016 kl.21:42

Ja, helt enig med det du sier❤️

Tonje

14.05.2016 kl.21:56

Enig i det du skriver her, men hva synes du om det samiske flagget på 17.mai? Samene er jo en del av landet :-)

Stine

14.05.2016 kl.22:02

Enig! :)

Hipp hurra for Norge!

Marie

14.05.2016 kl.22:07

Enig med deg, bra du tør å si fra! Du kommer sikkert til å bli "rasist stempla" av flere nå, men jeg syns det er viktig at vi beholder norsk kultur og norske tradisjoner. 17. mai er vår dag, og alle skal få lov å være med å feire, men da med vårt flagg.:)

S

14.05.2016 kl.22:08

Hei der! Vil starte med å si at jeg har fulgt bloggen din lenge og synes helt ærlig det er en av de beste på topplisten :) Du er virkelig en utrolig reflektert og snill person, og det skinner virkelig igjennom på bloggen. Selvom jeg ikke har vært enig i alt du har skrevet her på bloggen, så setter jeg alltid pris på at du er ydmyk og ser ut til å respektere andres meninger :)

Og når det kommer til dette innlegget, vil jeg bare si, som en norsk person som ikke er etnisk norsk:

TUSEN TAKK!! Er ærlig talt SÅ lei av alle som prøver å vri på saken for å få det til å virke rasistisk at man ikke kan ha andre flagg på 17. Mai. Jeg mener, hva?! Herlighet, det sier jo seg selv at når man feirer nasjonaldagen til et land, uansett hvilket land det skulle være, så bruker man flagget til det landet som feires?? Det hadde jo ganske sikkert blitt sett på som uakseptabelt hvis etniske Nordmenn hadde argumentert for å bruke det norske flagget på f.eks. den vietnamesiske nasjonaldagen??

Jeg selv veiver stolt med det norske flagget på 17. Mai ikledd min egen bunad. Det er en dag for å feire Norge, som jeg ser på som mitt land også, og ergo er jo det norske flagget mitt flagg også? Og når det er nasjonaldagen til landet jeg er etnisk fra (hvis man kan si det sånn??) veiver jeg stolt med det landets flagg også :)

Har ingenting med rasisme eller å holde folk utenfor: Alle er velkomne til å feire Norge på Norges nasjonaldag, og dermed selvfølgelig med Norges flagg.

Bravo for et flott innlegg!! Du sa det så bra :)

Ønsker deg og din flotte familie en fantastisk 17. Mai feiring. Og lykke til med alt i livet, ønsker dere alt godt :) Gleder meg til å følge med videre på bloggen din.

Tina - Tobarnsmor som 16 år

14.05.2016 kl.22:10

Jeg er så enig! Vi feirer jo norge, og ikke USA eller noen andre. Jeg har ikke noe i mot flaggene til de andre ellers, men på norges nasjonaldag så synes jeg det bare skal være det norske flagget! :) Ha en kveld videre!

NINA

14.05.2016 kl.22:10

korrekt..enig med deg..ha en flott 17mai med din familie..:):)

Heidi

14.05.2016 kl.22:15

LOL du er klar over at norskættede amerikanere faktisk veiver med det norske flagget på 4th of july? Just sayin´

Brasilianeren

14.05.2016 kl.22:21

Men jeg vil se utenlandske flagg på 17.mai hahah

Er ikke interessert i å ha norske flagg på 17.mai kun det Brasilianske

Syns folk bør akseptere Andres valg om de velger ett norskt flagg eller ett Afrikansk flagg

Det spiller ingen rolle

Integrering i dette landet må vi lære oss mer av i dette landet

14.05.2016 kl.22:23

Heidi over her: det betyr ikke at det er rett!!

Mamma som 16

14.05.2016 kl.22:24

Anonym: Skulle akkurat til å skrive det samme!

Mathilde

14.05.2016 kl.22:39

Brasilianeren: du er klar over at dette er Norge sin nasjonaldag?? Hvorfor i alle dager skal vi stå med andre flagg når vi feirer at NORGE fikk sin egen grunnlov? IKKE Brasil..! Veiv så mye du vil med det brasilianske flagget alle andre dager om du vil. Blir rett og slett for dumt å stå der med andre flagg på 17. Mai altså..

Ønsker deg en god kveld :)

Totningen😏

14.05.2016 kl.22:43

Til Brasilianeren, elns. Vi feirer Norge, itte dom utenlændske lænda 😉 Å dom ændre flagga har ittno her i norge å gjøra æll😉!!

Ja, je er rasist, og er stolt over det! Og dom som itte lik det, neijevll. Så synd for dom😀👍🏻

Mamma som 16

14.05.2016 kl.22:50

Jeg vil bare ha det helt klart at jeg overhode ikke er rasist. Jeg synes det er flott at vi er blitt et flerkulturelt samfunn, og ønsker alle flyktninger hjertelig velkomne til landet vårt.

Men, som jeg også skriver i blogginnlegget: Dette er jo faktisk Norges nasjonaldag. Hvorfor skal vi veive med utenlandske flagg når det er Norges bursdag? Norges, ikke andre land sin.

Hvis du absolutt bare SKAL gå med utenlandsk flagg på 17. mai så gjør for all del det, det er jo ikke sånn at det er ulovlig så ingen får jo stoppet deg, men hva er egentlig poenget? Å provosere? Alle vet jo at det er Norge sin nasjonaldag. I min verden blir det dermed mest naturlig å veive med Norge sitt flagg.

Ha en super kveld, alle sammmen! Og takk for alle kommentarer hittil :-)

Innvandreren i Norge som satset.på å være stolt over å være innvandrerer i Norge

14.05.2016 kl.22:51

Leste innlegget ditt

Men hahahah jeg sier ja til UTENLANDSKE flagg her i NORGE

Synes det helt absurd å ha engang det emnet og snakke så jævelig mye om det alle veier og steder

Har hørt nok om det og synes at som sagt det er helt absurd at folk kritiserer innvandrere i Norge om de heller velger å velge ett utenlandsk flagg en ett norsk ett

Du sier du er ikke rasistisk mot innvandrere og sånt men koffor i helvette sier du at det e e merkelig at noen heller velger ett utenlandskflagg enn ett norsk ett??

E du ikke rasistisk så hadde du ikke sagt noe sånt

Kjenner eg blir fly forbannet at folk ikke kan ha respekt til innvandrere uansett om at de velger heller kulturen sin enn kulturen i dens eget land

Må bare si min mening om dette

Har blitt mobbet omtrent hele livet mitt i Norge fordi at eg har innvandrerbakgrunn og velger heller å høre på musikk fra mitt eget land enn musikken folk hører på i dette landet også videre..........

Har dere ikke noe fint å si om innvandrere her i Norge så bør man holde det langt inne seg

Ønsker deg alt godt i livet,

Mamma som 16

14.05.2016 kl.23:00

Innvandreren i Norge som satse: Du har jo misforstått totalt. Leste du ikke blogginnlegget?

Jeg er HELT for innvandring og har jo skrevet masse tidligere her inne på bloggen om at jeg ønsker flyktninger hjertelig velkomne og hvor utrolig viktig jeg synes medmenneskelighet er, når det kommer til flyktningdebatten som raste for noen måneder siden.

Du sporer helt av og det blir helt umulig å diskutere med deg på en ordentlig måte hvis du bare drar rasisme-kortet med en gang uten å lese det jeg faktisk skriver. For all del, veiv da med det brasilianske flagget da vel - Men hvorfor skal du det på 17 mai når Norge har bursdag? Det blir som at vi skulle dratt til Brasil og veivet høyt med det norske flagget på deres nasjonaldag, det blir jo bare rart. For da hadde det jo vært Brasil sin nasjonaldag, ikke Norge sin!

Du skriver at "Du sier du er ikke rasistisk mot innvandrere og sånt men koffor i helvette sier du at det e e merkelig at noen heller velger ett utenlandskflagg enn ett norsk ett??"

FORDI det er Norge sin nasjonaldag. Det er ikke andre land sin. Jeg står gjerne med deg og veiver med det brasilianske flagget alle andre dager i året, men hvorfor gjøre det på den norske nasjonaldagen? Skal ikke Norges bursdag feires med det norske flagget? Hvorfor skal det i så fall feires med andre utenlandske flagg når det ikke er andre lands nasjonaldag?

14.05.2016 kl.23:28

Det er vel ikke Norge sin bursdag .Og det er vel heller ikke et problem med utenlandske flagg på 17.mai. Just sayin

hanne haugen

14.05.2016 kl.23:29

TAKK, endelig noen som sier i fra om dette!

Er ikke rasist jeg heller, men liker heller ikke at andre skal vifte med et annet flagg enn Norge sitt på 17 mai, så tusen takk for at du sier i fra!

Therese

14.05.2016 kl.23:34

Man synger heller ikje bursdagssangen for DEG i MIN bursdag. Selvfølgelig skal man bare bruke norske flagg på 17. Mai, helt enig med deg:)

Linn Hansen Faleta

14.05.2016 kl.23:41

Her må jeg bare kommentere. Jeg som norsk har aldri btenkt noe særlig over dette før min brasilianske mann for noen år siden poengterte det. Der stod han med norsk flagg og feiret 17. Mai og forstod ikke helt hvorfor det kom vivendo alle slags andre flagg midt inne i folketoget. Han som brasiliansk synes dette var rart og mente at det ikke hadde noe med den norske nasjonaldagen å gjøre. Å jeg må si meg helt enig. Er man en innflytter til Norge så vær med å feire med det norske flagget.

14.05.2016 kl.23:53

Til dere som vil stå med utenlanske flagg...

Dra da for pokker hjem igjen til det landet du "flyktet" fra og ferire landet ditt der. Hvis du kommer hit fordi det er så jævelig der du kom fra, hvorfor i helvete skal du da feire NORGES NASJONAL DAG med et flagg fra et land DU ikke ville bo i?

Det blir for dumt altså, er du ikke stolt av og være her på denne dagen så hold deg hjemme eller dra tilbake der du kom fra.

S

15.05.2016 kl.00:23

Nå synes jeg det kommer ubehagelig mange rasistiske kommentarer frem her :/ (Og da sikter jeg ikke til deg mammasom16, som sagt synes jeg innlegget ditt var spot-on).

Altså, "dra tilbake dit dere kom fra?". Hva slags ting er det å si?? Jeg er helt enig i at det er drøyt å dra frem rasisme-kortet når det kommer til det å veive andre flagg på nasjonaldagen, fordi det har jo strengt tatt ingenting med rasisme å gjøre men bare det å respektere nasjonaldagen til et land, om det så er snakk om Norge eller Kina.

Men det er også drøyt å komme med utsagn om at man heller skal dra tilbake dit man kom fra hvis man liker landet man reiste fra. Hæ?? Ærlig talt, det går fint ann å like og respektere begge landene. Vet at mange innvandrere feirer sine egne nasjonaldager her i Norge med å sette opp fester og opplegg på de dagene de har det, og dette synes jeg er kjempebra! Og det er jo ikke noe galt i det?? Så lenge man ikke "hijacker" 17. Mai, Norges egen nasjonaldag og Grunnlovsdagen, så er det jo greit.

Vet at dette kanske er et sårt tema for mange, men synes ikke noe om at folk tyr til rasistiske utsagn når det kommer til det her. Det er flott med et flerkulturelt Norge, det viktigste er bare at vi alle (og det går begge veier) respekterer hverandre.

Beklager at det blir så lange kommentarer, men måtte bare si noe her.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.01:03

S: Kjempe flott skrevet kommentar, er helt enig!!

Lene

15.05.2016 kl.03:06

Ja jeg er ganske enig med deg, det er jo naturlig å bruke norges flagg på nasjonaldagen. Men betyr d da at det er rart å bruke det samiske på 17 mai. Samer er jo en del av norge pluss at de har ikke en nasjon.

Hilde

15.05.2016 kl.07:31

Til deg over: samene har sin egen dag :-) og jeg er helt enig med deg Jessica!

15.05.2016 kl.08:01

Norske flagg på 17. Mai. Ingenting annet! Vi feirer Norge ikke et annet land. Blir litt useriøst ned folk som drar rasismekortet for noe så åpenbart som at man feirer Norge og ikke et annet land på nasjonaldagen. De ødelegger uttrykket for andre innvandrere som har en grunn til å bruke det. Synd.

Hannah

15.05.2016 kl.08:14

Jo eldre jeg blir, jo mer uenig i det du skriver blir jeg. Hva har det å si for deg om det veives med et annet flagg enn Norges? Hvorfor har det noe å si hvordan de ulike velger å feire Norges nasjonaldag? Norge i dag er multikulturelt og pluralistisk, og jeg synes det er flott at alle ønsker å feire Norge. Hva de holder i hånda er for meg ikke det viktigste :-)

15.05.2016 kl.10:32

Enig jessica..

Altid tenkt d samme som du om dette

Og dey handler IKKE om rasisme

Amalie

15.05.2016 kl.10:44

Synses utenlandske flagg i togene er flott jeg. Er helt enig i at 17. mai er en dag for å feire Norge og det vakre landet vårt, men så er det jo faktisk slik at landet vårt med tiden har blitt ganske flerkulturelt. Flagg fra flere nasjoner, og ikke minst mange forskjellige folkedrakter og nasjonaldrakter, understreker hvor flerkulturelt Norge er, på en veldig vakker måte!

Marianne T

15.05.2016 kl.11:17

Helt enig med deg! Pappaen min er fra Frankrike, så jeg er halvt utenlandsk selv, men dette handler som du sa overhodet ikke om rasisme. Det er den ene dagen i året da vi feirer Norge <3

15.05.2016 kl.11:24

Enig, men hva var grunnen til at du skrev innlegget?

Linea

15.05.2016 kl.11:42

Hei! Fin blogg og jeg er enig med det meste av hva du sier og står for😄 dette derimot er jeg nok uenig i... På 17.mai feirer vi Norges grunnlov, da vi ble selvstendige. Mange kommer fra andre land og til Norge, de er fortsatt en del av Norge selv om de ikke er etnisk norsk (mener jeg) jeg ville selv aldri vervet med norsk flagg på 4 of july. Men om folk vil i Norge vise at deres nasjonalitet er en del av Norge, og vil vise fram sine flagg på Norges nasjonaldag er jo det helt greit! Jeg spiser tross alt vårruller på 17.mai. Ikke bare fårikål og is:)

Ida

15.05.2016 kl.11:55

Jeg kom selv til Norge for 16 år siden. I Tyskland hadde vi aldri feiret nasjonaldagen så vi visste ikke helt hva 17. Mai gikk ut på. Jeg ble spurt av læreren på barneskolen om jeg skulle gå med det tyske flagget på 17. Mai. Jeg visste ikke om vi hadde ett så jeg spurte pappa. Hans svar var klart, 17. Mai feirer vi med det norske flagget. Vil man gå med et utenlansk flagg kan man gjøre det en annen dag i året. Norske flagg ble kjøpt inn til meg og mine søstre og e har vært årlig ibruk siden. Om man nå har en inderlig trang til å vise at man kommer fra et annet land kan man godt ha på seg den nasjonaldrakten derfra mener jeg. Men med det norske flagget i hånden. Da har manen balansert blanding.

Vi har alltid følt oss velkommen på 17. Mai og gladelig feiret den med alle venner og kjente hvert år

Kris

15.05.2016 kl.11:59

Lille venn, er du klar over hvor mange nordmenn rundt omkring i verden som tar frem det norske flagget i tide og utide? Innvandrere i Norge skal liksom ikke få lov til noe, men så fort vi er et annet sted, skal vi kunne gjøre akkurat hva vi vil. Det være seg vifte med det norsk flagget, ikke integrere seg, ikke lære seg det lokale språket osv.

Bør vi ikke helle være glad for at de faktisk ønsker å være en del av kulturen vår?

Isteden for å bruke energi på å irritere seg over det.

15.05.2016 kl.12:17

Man bør og MÅ virkelig bli flinkere tl å skille mellom konstruktive meninger og rasisme. Jeg er helt enig i at på Norges sin nasjonaldag er det Norske flagg som bør vises, jeg er ikke litt rasistisk av den grunn.

Jeg vil ha landet mitt slik som det er blitt bygd opp for å være.

Ha en fin dag!

Mirella

15.05.2016 kl.12:24

Kris: Jeg har selv vokst opp i Spania. Der var vi så heldige at de lokale stengte av noen gater hvor vi stolt fikk gå i tog hver 17. mai. Men resten av året, og på Spanias nasjonaldag, da var det Spanias flagg som gjaldt! Og som det blir nevnt her i innlegget også, så er det bare flott å veive med sitt eget flagg en hvilken som helst annen dag...

Mette

15.05.2016 kl.12:49

Er det virkelig noe å bære seg over at små barn veiver og feirer med det flagget de har lyst til! Det er små barn folkens og små flagg! ! Er fortsatt det norske flagget som i stort overtall vaier så flott i vinden over hele lande denne dagen! Sånne innlegg som dette kommer i hopetall hvert år, blir like overrasket hver gang hur noen av dere tar på vei!

Marie

15.05.2016 kl.13:35

Hvis noen har lyst til å feire Norges grunnlov ved å vifte med en annen nasjons flagg har jeg ingenting imot det. Husker at vennskapsklassen vår fra Sverige pleide å bli invitert til å gå i 17.maitoget sammen med oss, og de stilte i sine nasjonaldrakter og det svenske flagget. Det var deres måte å hylle vår grunnlovsdag på. Jeg syntes det var flott den gangen, og kan ikke huske at det en gang var en debatt da. Jeg føler verken at min identitet som norsk, eller grunnloven, blir truet av andre lands flagg. Selv vifter jeg med det norske flagget, og roper høyt hurra :-)

Maria

15.05.2016 kl.14:18

Tenk at det er ein dag i året der alle kan få lov til å bli inkludert, der fokuset kan vere å hedre Noreg som eit fritt land/grunnloven vår.Den dagen då me alle er ein del av ein stor fest til ære for Noreg. Å veive med Norske flagg er eit symbol på respekt og er ein måte å intigrere seg i det norske samfunn. Ein måte for nyelandsmenn/besøkende til å vise at dei tar ansvar for å bli inkludert. Kvifor kan ikkje ansvaret for inkluderinga og toleransen ligge hjå dei denne dagen?Me treng ikkje vere slemme rasister fordi me set Noreg i fokus ein dag.

Amanda

15.05.2016 kl.14:33

Jeg hadde faktisk disse meningene når jeg var 18, men nå som jeg har blitt eldre tenker jeg bare at det er fint. Alle feirer 17 mai på ulike måter uansett, noen står opp tidlig å går på Bøkkerfjellet, andre gjør ikke. Noen ser på barnetoget andre drar rett i bøkeskogen, noen har lunsj hjemme andre møtes til middag, noen er med familie, andre er med venner. Noen veiver med et norsk flagg, andre veiver med et utlandskflagg, men en ting har vi felles vi alle er med på å feire 17 mai på vår egen måte. :)

15.05.2016 kl.15:04

Ja til flerkulturelt felleskap og inkludering, selv på 17 mai! Tror ikke det er noen fare for at barn som velger å bære sitt lands flagg gjør dette for ikke å vise respekt!! Tror heller ikke bloggern er rasist, men hun går rimelig hardt ut med denne overskriften. Og ikke minst drar med seg kommentarer som hvertfall ikke minsker lysten for folk å komme med rasistiske påstander! Men har skjønt at overskrifter har stor betydning for bloggere!

Mamma som 16

15.05.2016 kl.15:24

Anonym: Har du lest blogginnlegget? Dette handler ikke om rasisme, da har du misforstått fullstendig. Overskriften antyder heller ikke at jeg er rasist eller at jeg skal komme med rasistiske utsagn, noe jeg heller ikke gjør. Det er Norge sin bursdag, hvorfor skal vi da veive med noe annet enn norske flagg?

Jeg sier også tydelig JA til et flerkulturelt samfunn, noe jeg også kommenterer ytterligere lenger opp i kommentarfeltet. Dette har jo ingen verdens ting å gjøre med å ikke ønske et flerkulturelt samfunn! Ville det ikke vært rart om alle nordmenn bosatt i Brasil plutselig skulle veive med det norske flagget på BRASIL sin nasjonaldag?

15.05.2016 kl.15:40

Jepp, har lest innlegget og derfor jeg skriver at tror ikke du er rasist! Har ikke misforstått jeg, men at med en sånn overskrift lett skaper rom for rasistiske kommentarer. Det er ikke din skyld at folk gjør det, men det er ditt ansvar som eier av bloggen om hva som blir stående! Syns bare det er flott å se barn kle seg opp i finstasen sin uansett klesdrakt og flagg, og vise glede over å feire dagen med glede og sang! Ikke noe verre enn det. Ønsker deg og dine en fin fin dag!

Mamma som 16

15.05.2016 kl.15:47

Anonym: Da misforsto jeg kommentaren din!

Jeg tenkte å vente til engasjementet hadde roet seg med å slette stygge, rasistiske kommentarer, for det vil jeg selvfølgelig ikke ha som innhold på bloggen min og det har jeg nulltoleranse for. :-)

Synes også for all del det er flott å se barn kle seg opp i finstasen sin (Dette sier jeg ingenting om i mitt blogginnlegg) men det er snakk om flagg og bruk av andre lands flagg på Norges nasjonaldag. Jeg synes bare personlig det blir veldig rart å skulle bruke noen andre lands flagg på Norges nasjonaldag. Jeg står gjerne og veiver med utenlandske på flagg på hver og en av deres nasjonaldager (og for øvrig alle andre dager ellers) Men på 17.mai synes jeg det er rart å skulle bruke andre lands flagg, akkurat som at jeg hadde synes det hadde vært rart om nordmenn sto og veivet med norske flagg på den pakistanske nasjonaldagen i Pakistan, for eksempel.

Ønsker deg og dine en fin fin dag også! :-)

15.05.2016 kl.16:14

Kunne ikke vært mer enig, Jessica!

Hilsen en jente med pakistansk bakgrunn ☺️

Mamma som 16

15.05.2016 kl.17:01

Anonym: Morsomt å høre!! :-)

Ha en strålende 17.mai feiring med din familie og venner!

SAME

15.05.2016 kl.16:29

Hva med sameflagget?

Kine

15.05.2016 kl.16:37

Er enig med deg Jessica, og det tror jeg de aller aller fleste er! De som kommenterer andre ting gjør det for å være "politisk korrekte", men det er jo ikke vits når de ikke står frem med navn.. Også tror jeg at mange av dem som velger et etnisk flagg på 17. Mai gjør det for å vise at; "vi er fra Somalia og velger å vise at vi er med å feire et fritt Norge".. Men jeg tenker at det kan de gjøre mye bedre med å bruke det norske flagget;)

Hurra for Norge- et flerkulturelt land! Håper jeg treffer på deg og familien din på 17. Mai, da skal jeg gratulere dere med dagen ;)

Trude

15.05.2016 kl.16:50

Det er meg revnende likegyldig hvilket flagg velger å bruke på 17. mai, og det kunne ikke engasjert meg mindre - det er mye annet å irrtere seg over i verden en enn det.

Men det er greit å skape overskifter for å få klikk, kanskje?

Mamma som 16

15.05.2016 kl.17:01

Trude: Det mest irriterende jeg leser er folk som skriver nøyaktig hva du skriver på slutten i din kommentar. Helt lov at du har din egen mening rundt dette, men hvorfor i alle dager beskylde meg for å skrive om min mening for å skape klikk? Jeg har da massevis av klikk hver eneste dag på grunn av de faste, flotte leserne mine. Jeg må vel få lov til å ytre min mening uten å bli beskyldt for dette til tross for at min mening ikke er den samme som din, vel?

Ser tydeligvis ut som dette engasjerer, så vi er jo forskjellige. Og det ser jammen ut som at det er mange som er enige med meg også.

Trude

15.05.2016 kl.17:12

Hva vil du oppnå, hvorfor skrev du dette innlegget, hva en intensjonen med det?

Mamma som 16

15.05.2016 kl.17:17

Trude: Av samme grunn som jeg generelt deler ting her på bloggen? Jeg elsker å skrive, å få tilbakemelding på det jeg skriver, og innimellom skrive jeg om ting som er aktuelle (Noe dette er - i forbindelse med 17. mai) for å ytre meningen min om noe jeg ser på som viktig.

Mia

15.05.2016 kl.17:15

Jeg er helt enig med deg, Jessica. Det er Norge sin nasjonaldag, og vi feirer landet, ikke folket. Eneste tilfellet det er greit med utenlandske flagg er når korps og foreninger fra andre land kommer for å delta i togene, og bare der.

Det handler ikke om å undertrykke innvandrere, tvert imot. Det er jo en invitasjon til å feire landet som er blitt et fritt demokratisk styre. Blir jo litt bakvendt å flagge med flagg som representerer kommunistisk styre da.. Folk må virkelig slutte å anse alt som rasistisk, for rasisme går begge veier.

15.05.2016 kl.17:31

Hva mener du om samiske flagg da??

Ha!

15.05.2016 kl.17:44

Det er fullstendig, totalt bortkastet tid å lese om hvilket flagg du skal vifte med på -7. mai. Who cares!?

Jeg skal ha på svarte sko, og jeg vil ha meg FRABEDT å se røde sko.

Spørs om vi får ønskene våre oppfylt, både du jeg.

Møkkablogg. Der mistet du minst én leser (meg hvis du ikke forsto det), men fikk sikkert mange nye (som jeg ikke er sikker på du egentlig ønsker deg som lesere).

Lykke til videre med livet.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.17:48

Ha!: Jøss, pleier du alltid å reagere med et slikt sinne når noen mener noe annet enn deg? Hvordan takler du det i så fall hvis familie / venner har ulik mening enn deg selv?

Man må ha rom for andres meninger selv om man selv ikke er enig. Og jeg tror at alle oppegående mennesker klarer å takle at andre mener noe annet enn seg selv. Ser jo flere lesere her som ikke er enige, men som fortsatt kommer til å lese bloggen min - Skal man kun lese de bloggene man er 100% enig i alt bloggeier skriver da? Blir kanskje litt vanskelig i lengden.

Trist å høre at du slutter å lese bloggen fordi vi har ulik mening! Ha en god dag :-D

Sondre

15.05.2016 kl.18:48

Vi feirer grunnloven vår, og grunnloven vår sikrer oss frihet til å gjøre nesten hva vi vil!

Å gå med andre flagg på 17. Mai er ikke straffbart, og derfor en frihet grunnloven gir oss, hvorfor skal vi drite i grunnloven den dagen vi feirer den?

Jeg vet mange irriterer seg over dette, men det er rett og slett beinharde fakta, vi må ikke glemme at det er grunnloven vår vi feirer!

Amanda

15.05.2016 kl.20:21

Helt enig med deg, dette er jo "vår" dag - for å feire vår selvstendighet og frihet. Jeg er selv veldig svak for innvandrere (støtter dem "snille" politikken, hahaha ååh), og vil alle alt godt - men det blir feil å gå med et annet flagg på 17.mai - du er ingen rasist som mener det! La heller folk fra Spania, England, Syria eller uansett feire MED oss, og på deres nasjonaldag kan vi støtte dem<3

Anon

15.05.2016 kl.20:30

Hei!

Skjønner kanskje litt hva du prøver å si. Ja, det er Norges nasjonaldag, men hva er problemet med at innvandrere veiver sitt flagg også? De som kommer hit får ikke feiret sin nasjonaldag, siden Norge ikke feirer deres nasjonaldag. Derfor kan det vel være litt fint at de får en slags feiring for deres land, selv om de er bosatt i Norge.

Jeg ser liksom ingen grunn til å bli oppgitt over at andre flagg heises på 17. mai. Er nasjonalfølelsen virkelig så svak at å se andre flagg denne dagen ødelegger dagen din? Jeg er ganske sikker på at de som holder andre flagg enn det norske flagget på 17. mai ikke mener noe vondt ved det, men gjør det for å vise engasjement for vår dag.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:22

Anon: Hvor har jeg skrevet at dette ødelegger dagen min? Dumt du legger ordene i munnen på meg, for det har jeg overhode ikke skrevet eller i det hele tatt antydet.

Problemet ligger vel bare i at jeg synes det er rart når det Norge sin nasjonaldag, og at jeg vet at jeg aldri ville ha veivet høyt med det norske flagget hvis jeg hadde vært bosatt i Brasil på Brasil sin nasjonaldag. Som jeg også skriver tydelig opp til flere ganger lenger opp i kommentarfeltet: Det er jo for all del ikke ulovlig og hvis du absolutt føler du må gjøre det, så gjør det da. Ingen får jo stoppet deg uansett. Poenget er bare at jeg synes det er unødvendig når det er Norges nasjonaldag, og at da er det jo (Slik jeg ser det) definitivt mest naturlig å veive med det norske flagget. Akkurat som at det er mest naturlig å veive med det pakistanske flagget i deres land på den pakistanske nasjonaldagen.

15.05.2016 kl.20:55

Om innvandrere velger å veive med flagget fra landet sitt i toget, så sier jo det litt om hvor dårlig integrerte de er, og det er flaut.

15.05.2016 kl.21:06

Har mistet respekten for deg

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:17

Anonym: Fordi vi har ulike meninger?

Se opp for fremtiden, du kommer til å miste respekten for ca alle du møter du da. Sjeldent jeg treffer på noen jeg er 100% enig i alt vedkommende mener.

Men for all del :-) Ønsker deg en super 17. mai feiring!

M-N

15.05.2016 kl.21:30

Dette er det andre emnet jeg synes det faktum at du er ung (ja, du har tross alt barn, erfaring and so on) skinner gjennom. At folk veiver med et utenlandsk flagg betyr ikke at de mener at det er deres hjemland sin dag også. Er vel mer noe sånt: Hei, jeg kommer fra det og det landet og er stolt av det, men er også stolt av det flotte landet NORGE; derfor gidder jeg å møte opp og ta del i tradisjonen.

Det stikker litt i hjertet når folk må si: Jeg er ikke rasist. Du er kanskje ikke rasist, men trangsynt er du. Desverre.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:31

M: Selvfølgelig skal du bruke mot meg at jeg er ung med en gang du får mulighet fordi vi ikke er enige. Tragisk. Så tragisk at jeg blir lei meg på dine vegne.

15.05.2016 kl.21:39

Det er sant, jeg hadde ikke det synet som deg da jeg var 16-17-18. Ei nå som jeg er 25

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:48

Anonym: Jeg tenker at det er helt supert at man har ulike meninger, og at det er viktig å vise at man har respekt for andres meninger selv om den ikke er den samme som din. Det kan jeg ikke se at du har i din forrige kommentar. Forresten, pleier du alltid å gi folk som ikke er enige med deg stygge slengbemerkninger som at de er trangsynte? I så fall er det rimelig spesielt.

Helt OK at du ikke er enig. Man kan ikke være enig med alle om alt.
ikke OK at du blander inn alderen min som en hersketeknikk, jeg har da fått over 30 meldinger i innboksen min på grunn av dette blogginnlegget hvor alle har vært enige (De som har sendt melding altså, ser jo at flere er uenige her og det er helt OK) og de har ikke vært i nærheten av på min alder. Hvordan forklarer du i så fall det, om du mener at denne ytringen gjenspeiler alderen min så godt? Da ville vel de aller fleste av eldre (Siden du åpenbart mener at de eldre vet best og er mest modne) også ment det samme som deg? Er alle de menneskene som har sendt meg melding og sendt at de er enige (pluss alle de som kommenterer under her at de er enige) også umodne da? Jeg bare spør av ren nysgjerrighet hva du tror.

Man har ulike meninger og det trenger ikke ha noe med alder å gjøre. En ganske stygg hersketeknikk å blande inn alderen min i dette, men som jeg skrev i forrige kommentar: Selvfølgelig bruker du det eneste du "har på meg", nemlig at jeg er ung.

Igjen; Fryktelig tragisk. Glad jeg aldri trenger å føle at jeg må gjøre noe slikt under en diskusjon, og at jeg klarer å akseptere at vi har forskjellige meninger og at det faktisk er helt greit. (Ikke føler jeg noe behov for å slenge stygge bemerkninger etter deg heller, slik som du åpenbart gjør mot meg fordi du ikke er enig i det jeg skriver)

M-N

15.05.2016 kl.21:48

Poenget mitt var ikke bare at du er ung, selv om du åpenbart er det. Det lå et håp bak det: at du kanskje får et annet syn når du "eldes". Foreksempel så mener jeg ikke lenger at Johnny Depp er den beste skuespilleren i verden. En av de kjekkeste, ja, men det fins mer talentfulle enn han.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:49

M: Gudene vet om jeg mener noe annet når jeg blir 45 år, men har det egentlig noe å si akkurat nå? Du skal vel respektere andres meninger selv om de meningene i løpet av livet kan endres?

Hedda

15.05.2016 kl.21:51

Leste gjennom alle kommentarene her og synes du får unødvendig mye ukonstruktiv kritikk, Jessica. Spesielt de siste kommentarene her.. Herlighet, så fort enkelte får muligheten, drar de opp alle hersketeknikker de kan. Greit at folk ikke er enig i alt du skriver, alle har lov til å ha sin mening, men å ty til personhets og hersketeknikker beviser bare intelligensen deres. Jeg er forøvrig helt enig med deg. Det at du er så ung er et svært dårlig argument, for jammen er du smartere enn mange andre 17-åringer jeg veit om. Du er innmari flink til å uttrykke deg! Og lol på personen som kritiserte deg for å bare være ute etter klikk. Du er en av de mest jordnære, ærlige bloggerne der ute og alt du publiserer er ryddig og gjennomtenkt. Dette var et velformulert og fint innlegg!

Ha en fin kveld videre, fine du. ❤️

Mamma som 16

15.05.2016 kl.21:55

Hedda: Tusen takk for denne kommentaren, Hedda! Det var utrolig godt å lese akkurat nå. Setter umåtelig stor pris på det, det skal du vite!

Er helt enig i det du skriver omkring at det er helt greit at alle ikke er enige i alt jeg skriver, men at det ikke er en grunn til å begynne med hersketeknikker og personangrep. Man må vise respekt, synes jeg. Uansett hvor uenig man er.

Setter kjempe stor pris på alle fine ord!! Ha en fin kveld videre du også <3 <3

15.05.2016 kl.21:55

Meningen din er sårende for mange. Spesielt illevarslende er det da de fleste som flagger med andre flagg, er barn. Det er viktig å kontre meninger som er på kanten. Og ville du ikke hatt diskusjon hadde du aldri i verden publisert et innlegg som dette.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.22:01

Anonym: Diskuter gjerne, men kom ikke med hersketeknikker og personangrep slik du gjør.

Hvorfor er meningen min sårende? Jeg skriver jo at jeg mer enn gjerne står og veiver med flagget til alle utenlandske land på deres nasjonaldager, men på Norge sin så er det jo fint om vi kan bruke Norges flagg. Ikke fordi utenlandske kulturer og mennesker ikke er velkomne her i Norge, men fordi det enkelt og greit er Norges nasjonaldag og at da blir det i mine øyne merkelig å skulle veive med noe annet enn det norske flagget.

På nøyaktig samme måte som at det ville blitt merkelig om jeg skulle ha vært bosatt i Brasil, og stått på nasjonaldagen til Brasil og veivet med det norske flagget. Det er jo landet Brasil sin dag, og hvorfor skulle jeg da ha stått med det norske flagget?

Å bruke rasisme-kortet blir litt for dårlig. Og på alt for tynt grunnlag. Jeg skriver jo at jeg gjerne står og veiver med andre utenlandske flagg på deres enkelte nasjonaldag, det gjør jeg med glede. Jeg har skrevet opp til flere blogginnlegg om flyktningdebatten fordi jeg synes det er kvalmende hvordan mange nordmenn mener vi ikke skulle ha hjulpet dem under flyktningskrisen. Jeg har donert penger under flyktningskrisen, og ønsker alle flyktninger og utenlendinger hjertelig velkomne til landet vårt. Som du nå helt tydelig ser har det dermed NADA med å være rasist å gjøre. Det er bare usaklig å dra inn det.

15.05.2016 kl.21:56

Må bare le. Det er så typisk at med en gang man har meninger om innvandrere så er det alltid noen som trekker rasist kortet. Ja, Norge er et flerkulturelt land, men det er fortsatt NORGE med sine lover og sine tradisjoner. Vi kan ikke dytte under en stol at Norge må være et av de landene i verden som legget mest til rette for innvandrere. Jeg ser faktisk ikke poenget i å veive med et annet flagg på 17 mai, enn Norge sitt. Sånn som en nevnte over her at de ville vise at de var integrerte i Norge; jeg tror nok alle ser forskjell på om du er Norsk eller ikke, og syntes det er fint nok at man stiller opp på 17 mai i det hele tatt! Det at de står å vifter med det norske flagg er bevis nok at de er integrerte. At de føler en stolthet over Norge.

M-N

15.05.2016 kl.22:01

Det er så komisk og dobbelmoralsk, jeg kjenner (norske) folk som bor på Gran Canaria, USA og Australia, og hva gjør de på nasjonaldagenene der? Flagger med et norsk og et spansk/amerikansk/australsk flagg. De deltar også på tilstelninger for norske på 17.mai der. Har de hatt problemer med dette? Niks.

Mamma som 16

15.05.2016 kl.22:03

M: Det kan ikke jeg noe for, vel? Jeg ville aldri ha gjort det, så hvordan er det dobbelmoralsk? Det er jo ikke dobbeltmoralskt ved mindre jeg har vært en av dem som har bodd i feks Gran Canaria og stått der og veivet med det norske flagget på den spanske nasjonaldagen. Noe jeg IKKE har gjort, og heller ALDRI ville ha gjort.

15.05.2016 kl.22:08

Er du litt naiv Jessica:)

Mamma som 16

15.05.2016 kl.22:09

Anonym: Kjempefint om du kan utdype litt, jeg forsto fryktelig lite av denne kommentaren i seg selv :-)

Sebastian

15.05.2016 kl.22:13

Hvordan stiller du deg til samiske flagg på 17 mai da jessica?

Safia

15.05.2016 kl.22:16

Hei. Jeg syns det du sier er helt greit og man får lov til å ytre sin egne meninger her i Norge hvertfall, takk Gud for det. Men syns at overskriften din var litt drøy? Prøver du å lokke frem lesere slikt eller hva er greia? Jeg elsker bloggen din ellers, går virkelig ikke en dag uten at jeg er inn på her og venter på at du skal legge ut et innlegg eller to.. Ha en fin 17.mai feiring med familien og venner. Og lykke til med svangerskapet. Gleder meg til å se din lille gutt!

M-N

15.05.2016 kl.22:18

Poenget mitt: er det så viktig? Er ikke det viktigste at folk deltar?

Meg

16.05.2016 kl.01:04

Neivel. Greit nok det, men hva er forskjellen? Det har da absolutt ingenting å si om det blir veiver andre flagg enn det norske? 17 mai er bare en dag i bunn og grunn. Bør virkelig ikke ha så mye å si. Når skal de ellers vifte med flagg? På en tirsdag? Når man feirer 17 mai bør alle som vil vifte med flagg, vifte med flagg.

16.05.2016 kl.02:17

Det å være stolt av sin nasjonalitet kan være greit, men det å ikke la andre nasjonaliteter stå i lyset med oss nordmenn er imot ytringsfriheten i tillegg til å være i overkant nasjonalistist. Selv så er jeg ikke stolt av å være nordmann fordi vi kan ikke velge selv hvor vi blir født. Vi er ALLE like mye værdt og hare ALLE like mye rett til å veive med vårt flagg.

Mamma som 16

16.05.2016 kl.02:37

Anonym: Helt enig i det.

Men dette har ikke noe med at de som er utenlandske ikke er like mye verdt og ikke skal få lov til å veive med sitt flagg - Bare at det er merkelig å måtte veive med det spanske flagget på Norge sin nasjonaldag.

Siv Hansen

16.05.2016 kl.09:41

Til alle som mener at det ikke spiller noen rolle hvilket flagg man flagger med på 17-mai. Det finnes flere opplagte grunner til hvorfor man bruker norsk flagg 17-mai og ikke andre. La oss si at alle som går i tog og alle flaggstanger har alle nasjoners flagg vaiende, hva feirer vi da? Er det alle lands dag? Til dere som feirer bursdag og inviterer til fest. Sier dere gratulerer og feirer hverandre eller sier dere gratulerer og feirer den som har bursdag? 17-mai er Norges bursdag. For meg så er det naturlig og gratulere å feire Norge og Norges flagg. For meg er det naturlig og gratulere å feire den som faktisk har bursdag og ikke alle andre. Men, vi har jo forskjellige meninger og det er vår alles rett i Norge. Uansett hvilket land du kommer fra, har du etter Norges lover rett til å ha egne meninger og fritt kunne uttale den, så lenge det ikke direkte skader eller oppfordrer til å skade andre. Så hvis du feirer Norge,hvorfor ikke vise at du feirer Norge med det Norske flagget. Ser jeg et vaiende flagg, trur jeg det er enten det landet som feires, eller bursdag til en som kommer fra det landet flagget viser. Mulig jeg er naiv eller noe verre, men for meg er det logisk.

Jente 22

16.05.2016 kl.10:13

Spot on, Jessica! Kunne ikke vært mer enig. Syns mange kommentarer her er ganske usmakelige.

Jeg er heller ikke rasist. Jeg er den som forsvarer flyktningene i samtaler hvor de blir snakket ned. Og dette du skriver her har ingenting med rasisme å gjøre. Det handler om at vi feirer Norge. Ikke Sverige, ikke USA og ikke Pakistan. Vi feirer Norge.

Når Ola har bursdag synger vi da ikke bursdagssang for Ali, akkurat som at vi ikke synger bursdagssang for Ola når Ali har bursdag heller.

Norsk-somaliere og Norsk-svensker må gjerne feire sin nasjonaldag her i Norge, men gjør det for all del på 1. Juli og 6. Juni. Kanskje jeg og min halvt utenlandske datter blir med i feiringen også, med deres flagg!

Christina

16.05.2016 kl.10:45

Innvandreren i Norge:

Det er jo du som er litt rasist og respektløs mot landet som tok deg i mot. Sånn blir man lite populær av. Jeg er dritt lei utlendinger som prøver å undertrykke nordmenn i Norge. Pipa hadde vel fått en aen lyd om vi hadde holdt på sånn i landet ditt. Hyklere er jeg lite fan av.

16.05.2016 kl.10:46

Først og fremst vil jeg få påpeke for noen av dere her, at 17. mai er ikke Norge sin bursdag. Norge ble ikke skapt i 1814, det var det grunnloven som ble. Som flere over her har nevnt, så er det den norske grunnloven vi feirer, og at vi bor i et land som er åpent, rettferdig og aksepterende. Om man vil være helt korrekt, kunne man faktisk flagget med det danske flagget, ettersom dette er mer likt det flagget vi hadde da vi fikk grunnloven.

Men jeg er enig med deg i at det er den norske flagget som skal dominere. Det er dette som skal heises i flaggstengene, det er dette det offentlige skal bruke, det er det norske flagget som skal brukes på tv-sendinger, og det er det norske flaggets farger vi skal pynte med. Dette skaper en flott ramme for vår nasjonaldag, og det viser tydelig hvilket land det er vi feirer!

Men så er det slik at vi ønsker alle velkommen til å delta på feiringen, alle skal få være med på denne fantastiske folkefesten (jeg vet at du ikke mener noe annet), og da synes jeg folk skal få lov til å vise sin respekt og kjærlighet til Norge på den måten de selv ønsker.

Det kan f.eks. være en som har kommet som innvandrer fra Iran, som kom til Norge med håp om et bedre liv enn det han kunne få i Iran. Kanskje han ønsker å si "Se! Jeg er ikke født eller oppvokst i Norge, men jeg vil gjerne hylle Norge og deres grunnlov ved å være med på denne feiringen likevel. Jeg, som er Iraner, bruker mitt flagg for å vise at også vi med annen etnisk bakgrunn, elsker dette landet"

Du vil kanskje si at denne personen hyller landet bedre med det norske flagget? Men hans veiving med det iranske flagget er jo det aller beste symbolet for det han ønsker å hylle, nemlig at Norge er et åpent og aksepterende land :)

Når alt dette er sagt, så er jo egentlig hele diskusjonen litt unødvendig. Det kommer aldri til å bli en lov mot å flagge med andre flagg, og folk kommer til å gjøre det de vil, fordi de mest sannsynlig har en grunn som for dem føles viktig, og riktig. At det diskuteres rundt dette er bare med på å skape større avstand mellom folk, selv om det absolutt ikke er det man ønsker. I tillegg er det jo ingen reell problemstilling at det er for mange utenlandske flagg. Det er så uendelig mange flere norske! Overalt! Hva gjør et lite somalisk eller brasiliansk midt oppi det hele?

Jeg har aldri lest bloggen din før, men du virker som en smart jente, selv om du er ung, som noen liker å påpeke ;)

Dag

16.05.2016 kl.10:48

Synes det er flott at de som feirer dagen viser hvem de er jeg!

Jeg kjenner ikke resten av landet sin feiring men i Bergeb har vi to prosesjoner midt på dagen: i flaggtoget går barn med skolens flagg eller banner. Der er det veldig mange norske flagg. I hovedprosesjonen er det mer som i et karnevalsopptog:

Brannmenn, Forsvaret og alle andre går i toget og viser hvem de er. Hvordan gjør de det? Jo LGBT går med "homseflagget", Bergen teknikersamfunn har sin fane, bypolitikerne har selvsagt med byflagget, og jeg kjenner en del amerikanere sim veiver med sitt flagg. Flott! Og det gjør prosesjonen mye mer spennende. Så kjedelig om alle gikk i make bunad med små norske flagg!

Gjest

16.05.2016 kl.11:35

17. mai er kun vår grunnlov vi feirer, ikke hele verdens flagg.

Gunnar

16.05.2016 kl.12:24

Tror ikke det er mange som vet hva rasisme er. Dette handler om Norges nasjonal dag . Og det er respektløst ovenfor vår nasjonaldag og bruke ett annet flagg . Men de som velger å bruke ett annet flagg en det Norske må også tåle å høre at det er respektløst uten å dra rasistkorte . For rasisme handler ikke om lands nosjonaldag men om raser , og det er mange i dette landet som ikke forstår , synd men sant .

16.05.2016 kl.13:17

Vær så snill, dette kunne vi vært forruten nå som det er nasjonaldag. Dette rører rundt i det brune grumset på nett generelt og face spesielt. Folk kommenterer at de vil rive ev utenlandske flagg ut av hendene på små barn fordi de er hardbarkede nordlendinger som er så tøffe at de tør det. Skam dere alle sammen, en slik diskusjon kam dere la ligge. Det ødelegger nasjonaldagen for oss "normale" folk som klarer å leve i fred med de fleste uten å tirre til uvennskap.

Hedda

16.05.2016 kl.13:37

Det er tydeligvis mye man kan irritere seg over. Personlig vil jeg mye heller se en glad familie som smiler og heier til tog mens de veiver med svenske/danske/pakistanske flagg, enn en gretten,bakfull russ med den norske flagget subende i bakken. Så lenge folke er blide og snille skjønner jeg ikke hvorfor vi skal irritere oss over bagateller.

Jeg henger alltid ut det norske flagget på samenes nasjonaldag for å feire dem. Glad de ikke er like bitre som oss nordmenn og klager på at vi ikke bruker det samiske flagget.

Så lenge folk bidrar med positivitet og glede synes jeg de skal få veive med akkurat hva de vil.

Hanne

16.05.2016 kl.14:26

Forstår ikke at det er så negativt at Norges nasjonaldag feires av de kulturer som bor i Norge? VI har blitt et flerkulturelt land, sånn er det. Mange av våre nye landsmenn har virkelig følt krig på kroppen og vet hva det innebærer. Hvorfor skal ikke de få feire ved å vise stolthet for sin opprinnelse? Skulle gjerne hatt flyktninger opp på talerstolen 17 mai for å fortelle hva fred betyr for dem like mye som vi prater om Norge som fritt land osv. Ekskludering lager ikke fred iallefall? Ha en fin 17 mai :)

Stine

16.05.2016 kl.14:37

Det handler jo om å se Norge som en nasjon.. Vi består nå av ulike etnisiteter og dette må vi godta.. Det er alle disse forskjellige menneskene som er med på å forme Norge til det det er og til det det skal bli. La nå barn få være stolte av hvor de kommer fra og bære det flagget de måtte ønske.. De er med å feirer Norge alikevel, bare på sin måte :-)

Heidi

16.05.2016 kl.15:15

Alle nasjoner har sin dag å feire slik de ønsker det med flagg, fest, nasjonalretter og tradisjoner. I Norge har vi også vår egen dag for alt dette. 17-mai med norske flagg.

16.05.2016 kl.15:54

Avanserte du på blogg-lista nå? Det var vel målet?

Amund

16.05.2016 kl.15:55

Folk må få gjøre som de vil. Slutt å klage over helt lovlig atferd, Norges grunnlov er det som feires, ikke kollektiv misnøye over rare måter å feste på.

Rod

16.05.2016 kl.16:01

Of course you should shout and wave your Norweigen flags, You are celebrating the existence of a beautiful country, there is nothing racist about it and anyone who says it is should think back, You waved the flag before mass immigration, you have always waved it and celebrated the day,you waved it as a little child who did not even know what racist was, it was not racist then it is not racist now. HAVE A GREAT DAY NORWAY

Adriana

16.05.2016 kl.16:10

Jøsses....gjør det noe om enn ser litt utenlandske flagg innimellom i toget.ikke rart det blir krig i verden. Syntes det er flott med alle disse fargene jeg. Jeg kommer til å henge opp den Nederlandske flagget slikt jeg gjør hvert år. For det har alltid vært tradisjon i familien... Selvfølgelig sammen med det norske

Wow

16.05.2016 kl.17:16

Du feirer ikke Ola når Nils har bursdag. Ferdig snakka.

Nordheim

16.05.2016 kl.17:31

Dette er Norges nasjonaldag og ikke hele verden. Annet en Norske flagg i 17 mai toget er en provokasjon og bør stoppes umiddelbart!

C

16.05.2016 kl.17:40

Rasisme er når noen blir utsatt for usaklig forskjellsbehandling eller diskriminering basert på etnisk tilhørighet, nasjonalitet eller utseende knyttet til opprinnelse.

Hvis noen føler seg diskriminert fordi de ikke får bruke andre flagg på Norges nasjonal dag og mener av den grunn at dette er rasisme så foreslår jeg at de oppdaterer seg, eller evnt. lærer seg hva rasisme er. Rasismekort blir slengt rundt i hytt og pine og definisjonen har jo totalt mistet festet.

pål

16.05.2016 kl.18:25

Her har du nordmenn som marsjerer med norsk flagg i amerika på deres nasjonaldag.

http://www.sctimes.com/story/news/local/2015/07/04/red-white-blue-norwegian-band-marches-th/29704559/

Mamma som 16

16.05.2016 kl.18:37

pål: Hvorfor er det relevant i forhold til hva jeg mener omkring dette så lenge det ikke er meg som står på bildene med norske flagg i USA på USA sin nasjonaldag?

Jeg synes fortsatt det er feil. Like feil som det er av nordmennene og stå med norske flagg når det er USA sin nasjonaldag!

Ulrik

16.05.2016 kl.18:42

Samene har full rett til å veive sitt flagg 17 mai. De har vært bosatt her i Norge lengre enn oss så de har full rett til å veive sitt flagg.

Mamma som 16

16.05.2016 kl.18:43

Ulrik: Enig!!!

Bjøørn Hallvard Sundseth

16.05.2016 kl.18:49

Jaas la oss slippe å høre andre nasjoner nasjoner

rope HURRA FOR NORGE.

Mamma som 16

16.05.2016 kl.18:50

Bjøørn Hallvard Sundseth: Skjønte du ikke blogginnlegget? Handlet ikke akkurat om at andre nasjoner ikke skulle få lov til å rope hurra for Norge, så hvor i alle dager fikk du det fra? Det handler om bruk av flagg.

16.05.2016 kl.18:50

Kjære "Innvandreren i Norge som satset.på å være stolt over å være innvandrerer i Norge"

Om du vil så gjerne bare fremme din kultur og og ditt land hvorfor bor du i Norge da? Visst du bare vil fremme din kultur hvorfor måtte du flykte fra din kultur da? Jeg mener ikke norsk kultur er perfekt, men bor du i Norge burde du i inrette deg etter Norge og den norske kulturen som gjør Norge til det landet du ville innvandre til? Hvorfor tviholde på den kulturen du måtte flykte fra?

Og å veive andre sitt flagg på 17mai er jo som at alle burde få bursdagsgave når en hadde bursdag siden han får bursdagsgave, visst man skjønner prinsippet..

Anniken

16.05.2016 kl.19:18

Kunne ikke vært mer enig. Sine flagg kan de gå med alle de andre 364 dagene i året. La da Norge få én dag til å feire seg selv og sin selvstendighet. Ingenting rasistisk ved det. At Norge er et flerkulturelt land betyr ikke at vi ikke har en identitet og ikke fortjener respekt. Hadde ALDRI gått med norsk flagg på et annet land sin nasjonaldag. Rimelig respektløst spør du meg.

Kim

16.05.2016 kl.19:44

Herregud så mye dritt man skal måtte gå gjennom når man er blogger. Så mange hjernedøde tullinger som ikke forstår en dritt av hva man prøver å si. Synes du har fullstendig rett, Jessica! Norges dag, Norges flagg, er da ikke så vanskelig.

Folk får det jo til å virke som at du ikke kan veive med flagg om det ikke er nasjonaldagen til landet du bor i... veiv med et hvilket som helst flagg du vil, gjerne på din egen nasjonaldag også, men på 17. Mai feirer vi NORGE, med NORSKE flagg. Herre min hatt

Ted Walter Sjøen

16.05.2016 kl.21:08

USA har ingen problemer med utenlandske flagg. Så her legger du premisser til sammenligning som ikke holder mål.

Her er bilder fra et 4. Juli tog i USA. Kilde: http://capriplus3.com/2012/07/4th-of-july-fun.html.

Som dere ser så ikke bare godtar de det, men oppfordrer til det.

Jan Hansen

16.05.2016 kl.21:15

Jeg bruker vanligvis ikke kommentere disse bloggene, men jeg må korrigere deg på at 17 mai ikke er nasjonaldag men grunnlovsdag. I grunnloven er det en egen paragraf om samene. Nasjon betyr opprinnelig folk f.eks amerikanske indianenere kaller seg "first nations", de første nasjoner selv om de ikke har egne stater. Kongen har for øvrig sagt at Norge er grunnlagt på territoriet til to folk, nordmenn og samer.

Kim A.

16.05.2016 kl.22:51

Mange folk bruker barna som unnskyldning for å vifte med andre flagg enn norske. Hvis mange barn gjør det , da er de for dårlig integrert av foreldrene og samfunnet. og uansett om det er barn fra barneskolen eller ungomskolen.., så er de voksne om rundt et ti-år alikevel. Er viktig å få inn lokale skikker og integrering så tidlig som mulig. hvis ikke, når er da rett tid til å integreres i samfunnet etter at man har kommet til landet?

16.05.2016 kl.23:21

Jeg er samisk, feirer Samefolkets dag 6.Februar, da vifter jeg stolt med det blå, gule, røde og grønne flagget. Men på 17.Mai, som nordmann kunne jeg aldri hatt noe annet i hånda enn "vårt" røde, hvite og blå flagg - det vifter jeg stolt med og synger høyt "ja vi elsker" når vi feirer Norges grunnlovsdag, Norges bursdag, vi feirer at vi ble selvstendige. Nei, det er ikke forbudt å bruke andre flagg 17.Mai, men hvorfor i alle dager er det så viktig for så mange å bruke annet enn det Norske flagget? Er det bare for å stadfeste et poeng, eller bare for å være sta? Denne debatten kommer dessverre hvert år, og det er ingenting vi kan gjøre med det enn å bruke ytringsfriheten vår til å si det vi mener om det - selv om det blir debatt og rasismekortet blir dratt litt for kjapt i noen tilfeller. Jeg er samisk og Norsk, er like stolt av begge deler men på 17.Mai er det som sagt det rød, hvite og blå flagget som gjelder. Ha en flott feiring alle sammen, uansett hvilket folkeslag dere er, hvor dere kommer fra og hvilket flagg dere bærer.

Karl

16.05.2016 kl.23:52

Neste gang noen har bursdag, skal også jeg kreve litt oppmerksomhet! Selv om det ikke er min bursdag så har jeg også rett til å bli feiret! Ikke glem meg også!!!

Therese

17.05.2016 kl.00:13

Wow, inspirerende å se en ytring bli omgjort til rasisme på 48 timer.:/

En sjelden gang lar jeg med inspirere til å kommentere på blogger. Men når jeg ser en enkel meningsytring bli gjort om til rasisme følte jeg trangen til å slenge litt med tangentene selv.

17. mai. Hva er det vi faktisk feirer? Jo, vi feirer at for 202 år siden var det en forsamling med mennn som i mai-måned la den første, betydningsfulle grunnsteinen til det er som er velferdsstaten Kongeriket Norge. Grunnloven. Grunnloven var en deklarasjon på at vi, nordmenn, var klare for å ha vårt eget land. Nordmenn, som tidligere har vært dansker, svensker, briter osv. skulle samles til en frigjort stat. Det var ikke før i 1821 vi faktisk fikk flagget vårt og ikke før i 1905 etter oppløsning fra Sverige at det var offisielt vårt flagg.

Med tiden som fulgte gikk verden inn i en katastrofal periode. Millioner av mennesker led og flere millioner mennesker mistet livet. Men Norge var med og bidro i de ulike veiene de kunne. Som nasjon er vi stort motvillig til store forandringer, men tilpasser oss når vi først blir lagt litt press på. Som en nasjon på kun 5. mill får vi utrettet mye på den diplomatiske, utvikling og relasjonsfronten. Vi er en fis i det store verdensrommet, men har allikevel utrette mye.

Selv om dette er spurt flere ganger om, men ingen har svart, så prøver jeg igjen; hvorfor i all verden vil dere veive rundt med andre flagg en det norske akkurat på denne dagen her? Svar jeg har lest er

"hvorfor gidder vi å hisse oss opp for en liten bagatell som dette?"

"hvem bryr seg om hva de små barnen og hva for flagg de veiver"

"nordmenn ter seg som idioter i utlandet"

"det er rasistisk å ikke la andre få veive hvilket flagg de vil"

Men så vidt jeg har har sett er det ingen som har kommet med et konstruktivt svar på spørsmålet: Hvorfor føler du så stor trang til å veive andre nasjoners flagg akkurat denne dagen?

Jan Hansen: Jo, 17. mai er vår nasjonaldag. Grunnlovsdagen ble valgt som vår nasjonaldag. Grunnlovsdager og frigjøringsdager er vanlige valg for nasjonaldag. Så for Norge kunne de like gjerne ha vært 7. juni, hadde ikke 17. mai allerede blitt en så sterk tradisjon.

Sameflagg: Finnes det noe mer urnorskt enn samer? Don't think so. Vell, det må jo være en same som spiser brunost mens han hogger ved. Synd å måtte innrømme at det tok norsk regjering 150 år å innse verdien i samisk kultur. Så sameflagg er en selvfølge på 17. mai etter min mening.

Wow, kveldens avhandling endelig over. Pheew. Nå skal jeg gå å stryke kjolen. Ha en strålende 17. mai alle sammen. :) Hipp Hipp Hurra! Ja, jeg elsker dette landet som det stiger frem <3

Julius i dyreparken

17.05.2016 kl.00:16

Syns det burde være bot for å bruke andre flagg på VÅR nasjonal dag jeg! Det er då jævlig respektløst at jeg spyr at noen i det hele tatt tenker tanken på å bruke sitt eget flagg. Hadde vi gjort det i for eksempel pakistan hadde vi blitt henrettet. Tenk litt over det.

17.05.2016 kl.00:30

Samer er vel nordmenn og kan bruke det norske flagget på nasjonaldagen vår. Det samiske flagget er vel for samer på hele nordkalotten? Det er jo ikke det norske flagget, men flagget for en egen gruppe i Norge. Alle barnehager og skoler er pålagt å feire samenes dag og bruker da det samiske flagget. Så er det noe problem og bruke det norske flagget på 17.mai? Men bruk begge da vel hvis det er viktig for deg :-) Tror ikke du får så mange som er imot det :-)

Ola

17.05.2016 kl.01:35

Usamd.

Ottar

17.05.2016 kl.03:02

Ikke rasistisk..???? Hva i himmelens navn har flagg med raseideologi å gjøre??? Kanskje du ikke vet hva raseideologi er? Kanskje du heller ikke vet hva nasjonalisme er og hva som skiller det fra nasjonalfølelse...? Makan til tøv er det lenge siden jeg har lest! Om en fra Færøyene eller fra Island ønsker å hylle den norske grunnloven på Grunnlovsdagen, 17. mai med sitt færøyske eller islandske flagg, så ville det vært magisk! Om en adoptert koreaner kunne vise respekt for innholdet i den norske grunnloven ved å vifte med flagget som forteller hvor vedkommende var født, så ville det vært rørende! La Putin og andre gærninger bestemme hva folk skal like og mene! Her i landet skal folk ha friheten til å mene hva de vil og flagge med det de vil!

V.

17.05.2016 kl.04:10

Vi lever i urolige tider, Norge er truet fra alle kanter, globalister ønsker å bryte ned nasjonalstaten. De som skrev grunnloven ville snudd seg i graven om de var klar over dagens situasjon. Heldigvis har vi fortsatt vårt flagg, vi har fortsatt et land og det norske folk eksisterer ennå. Men for hvor lenge? Arnulf Øverland og Arbeiderpartiet ville jo stryke kristenkorset av vårt flagg og heise det rent og rødt. Heldigvis klarte man ikke det, men §2 er endret til det groteske av våre politikere opp gjennom årene, hvem vet hvor lenge vi kommer til å kunne beholde vårt vakre flagg? Når sier muslimene at nok er nok, at kristenkorset må bort? Og hva sier så dagens Arbeiderparti? Vil de følge opp hva de egentlig står for?

O

17.05.2016 kl.06:37

Nordmenn i utlandet bruker har ofte landet de er i sine flagg med i toget/feiringen 17. Mai for å vise forbrødring og takknemlighet for at de får feire 17.mai. Se på sjomannskirken.no så kommer det sikkert mange bilder i dag.

Med svensk kone synes jeg det er hyggelig at hun har med et svensk flagg i toget for å vise at hun, som utlending, gratulerer Norge med dagen. Det er jo det utenlandske flagg handler om: at utlendinger ønsker å vise at folk fra andre land vil gratulere oss med dagen. Og det er jo flott!

17.05.2016 kl.06:47

Jeg er enig at flagget bør være norsk, for det er Norge sin dag og det er den som skal feires, samer bruker som regel begge flagger eller?

Men bunaden er vel lov å ha på seg der man kommer ifra? Eller må det være norsk det og? Jeg syntes det er kjempeflott når jeg ser folk med bunaden fra landet dm kommer fra, men heier Norge og er med på å feire.

Camilla

17.05.2016 kl.08:03

Samene har jo 6 februar og kan veive med sitt flagg😊

Hardis

17.05.2016 kl.08:15

Gratulerer med dagen Norge.

Line

17.05.2016 kl.09:34

Helt greit innlegg.

Synes det er flott at folk sier det dem mener basert ppå fakta og riktige opplysninger.

Men nå er det jo sånn at Nordmenn faktisk flagger med det norske flagget på 4.juli i USA.

Vi flagger også med det norske flagget 6.juni i Sverige.

Så da ble jo dette innlegget bare tullete.

Jeg synes det er flott med andre flagg enn norske på 17.mai.

Da viser resten av verden at dem feirer med oss. Dem viser at Norge er et land for alle og at integrering fungerer.

Så gratulerer så mye med dagen alle som bor og oppholder seg i Norge i dag.

Også til dem som feirer utenlands :)

Mr mud

17.05.2016 kl.11:01

Jeg forstår godt at det kan være kjedelig og sitte hjemme dag ut og dag inn når man er hjemmeværende med barn, men for guds skyld da mennesker, hvem tror dere at dere er til og bestemme over hvilke flagg folk vil bruk på 17 mai:

du som starter slike diskusjoner med blogg bør sette deg ned og tenkte på hvilken effekt du skaper med slike særdeles lavpanna utspill!

Gjør samfunnet en tjeneste og heller blogg om bikini linja di eller eye linjern du bruker!!

Mamma som 16

17.05.2016 kl.13:31

Mr mud: Litt av en hersketeknikk. Kan jeg ikke mene noe annet enn deg fordi jeg er hjemmeværende med barnet mitt? Vi tilbringer masse tid ute, og sitter på ingen måte inne dag inn og dag ut. Hvor har du dette fra?

Det handler ikke om å måtte bestemme over hvilket flagg andre skal bruke på 17.mai - Men hvorfor skal vi veive med noe annet enn Norges flagg på Norge sin dag? Norge sin nasjonaldag?

Jørgen

17.05.2016 kl.17:00

Hele grunnen til at vi feirer 17. Mai er jo nettopp at vi er blitt selvstendige, frie mennesker - med rett til å mene og gjøre som vi vil. Også vifte med de flaggene man vil. Det er jo akkurat dette som gjør oss så priveligerte som vi er, og som gir grunn til å juble i gatene. Ved å nekte dette, strider du jo mot hele poenget med at 17. Mai feires. Vi skal alle være fryktelig takknemlige for at lever i et land hvor alt dette er tillatt og akseptert.

Cissa

17.05.2016 kl.20:25

Helt enig med deg.

Selv om jeg så klart ikke hadde gjort noe annet enn å godtatt andre sitt valg om å vifte med andre nasjoners flagg, så føler jeg at det er en merkelig ting. Jeg kunne aldri stilt opp i utlandet på deres nasjonaldag og viftet med norskt flagg, men godt mulig jeg ville brukt bunad...

-og til de over som mener at innlegget blir meningsløst fordi andre mennesker vifter med norske flagg i utlandet; på hvilken måte har det noe med Jessica å gjøre?

Og de som sier det er rasisme burde faktisk lære seg hva rasisme er!

17.05.2016 kl.20:31

Vil ikke se andre flagg...fysjameg for ein rasistisk holdning ...og vist du ser mange andre flagg da...va gjør du da...???!!!

Camilla

17.05.2016 kl.21:20

Utrolig bra skrevet 👍🏻☺️

Linda

17.05.2016 kl.21:59

Helt enig. Det er ikke bare det at det er norge vi feirer. Men man skal se at det er det som blir feiret også. Utenforstående hadde trodd at vi hadde feiret noe helt annet en nationaldagen hvis det hadde vært masse forskjellige flagg over alt. lol. Da forsvinner jo egentlig hele poenget med NORGES BURSDAG.( blir det samme som om man skulle gått i en person sin bursdag å alle hadde hatt ett flagg med navnet til bursdagsbarnet. Man går da ikke med et flagg med sitt eget eller at annet sitt navn)

17.05.2016 kl.22:01

slik har det blitt i våre dager ja. Rasisme er ordet som kan brukes til alt for å undertrykke ytringsfriheten

Osman

18.05.2016 kl.00:12

Norway is the land of free. You should be able to do whatever the fuck you want without being judged. This post is ludacris

Trucker

18.05.2016 kl.00:32

Vi kan vel like gjerne spille Du Gamla Du Fria (Sveriges nasjonalsang) neste gang Norge vinner noe i skiløypa. Sånn for å integrere og respektere de svenske arbeiderne som har kommet hit. Såpass store bør vi være. Samma det vel, nasjonalsang er nasjonalsang, flagg er flagg..!?

Å fravike noe av det aller mest grunnleggende ved hele markeringen (flagget), kan likestilles med å gjennomføre denne markeringen på en tilfeldig valgt dato en eller annen gang i løpet av året. Samma det vel, feiring er feiring!?

Minn meg på å pynte huset med påskekyllinger til jul..

Noen er bare så raskt ute med rasistkortet at det faktisk blir rasistisk i seg selv. Mot oss som mener noe de er uenige i.

Mikkel Skarvik

18.05.2016 kl.02:33

Hei! Jeg syns det er fint at du engasjerer deg og deler din mening. Selv om vi har forskjellig mening syns jeg det er fint å se at du ikke er redd for å si din mening (ser det blir slengt mye grums, noe som dog er å forvente på nettet).

Jeg vil egentlig bare belyse hvorfor jeg mener at det ikke burde være noe problem å vise at man er stolt over sin opprinnelige nasjonalitet og identitet på Norges nasjonaldag. Vi som bor i Norge kan alle kalle oss en del av nasjonen, enig?

Hva er det egentlig folk prøver å forsvare ved å ekskludere andre flagg? Er det frykt for at andre nasjoner skal "overta" landet "vårt"? Er det for å beskytte en grunnlov som "vi" har lagd, som "vi" har funnet på helt selv? (litt ironi ute og går)

Som jeg sa først, ypperlig at du deler din mening og ditt ståsted. Men jeg begynner å bli litt lei av å lese den samme smørja hvert eneste år. Du har ytringsfrihet, alle som velger å vifte andre flagg har ytringsfrihet. Alle NORDMENN har lov til å vifte med akkurat hvilket flagg de vil, get over it.

Spania

18.05.2016 kl.09:27

Helt enig.

Men det er Norske flagg og se i USA på deres nasjonaldag. Bodde der før flytting til Spania. Her tar vi over en hel by med tog og taler. Er det riktig gjort?

18.05.2016 kl.17:08

Folk som tror dette er rasisme har misforstått ordet "rasisme". Du spør ikke en homofil eller lesbisk om de har opplevd rasisme (pga legningen sin), nettopp fordi det handler ikke om hudfarget, og samme i dette tilfelle. Det handler simpelt om flagg, svensker og dansker er kanskje de som likner mest på nordmenn, men det betyr da f ikke at de skal veive med deres flagg på Norges nasjonaldag. Hadde vi gått ut å sagt: De som er mørkere enn nordmenn, ikke får veive med deres flagg hadde det vært rasistisk. Ferdig snakka

Tresså

19.05.2016 kl.00:14

Ser at du får kritikk fordi du er ung, som om det skulle ha noe å si. Jeg har aldri lest noe videre på blogger, jeg er I alderstrinnet 30-40 år. Dette innlegget dukket opp på facebook, så ble jeg litt interessert. Ser folk kritiserer deg både for alder og innlegget. Sier de mister respekten for deg osv, og kaster fra seg med stygge ord. De sier at du ikke har respekt for andre, og viser det med lite respekt for deg...dobbeltmoral kalles det.

Og til selveste innlegget ditt. Jeg forstår ikke hvorfor det blir kalt rasistisk? Under krigen da Norge var okkupert av tyskere, ble det norske flagg forbudt. Nordmenn brukte binders som ett symbol på at de var nordmenn. Under frigjøringen tok folk frem flagget igjen, og vaiet. Stolt over å være nordmenn. På 17.mai flagger tusenvis av norske flagg, er de rasistiske for de ikke flagger med andre flagg? Nei! Jeg synes det er flott med ett mangfold I vårt land, noe jeg tror bloggeren også mener. Synes også at der er flott med mangfold I toget. Dere snakker om integrering? Er det integrering å gå I 17.mai tog med ett annet flagg? Ikke for meg.integrering er å bli ett med samfunnet. Slik at Ola nordmann ikke ser forskjell på haarund fra Somalia, eller Pål fra Norge. Selvsagt skal Haruund beholde sine skikker, og gjerne dele dem med oss. Vi må både gi og ta. Men på 17 mai er alle nordmenn....og da er det vel mest naturlig at alle har det norske flagg, for vi er alle nordmenn som bor I dette land☺

utlande

19.05.2016 kl.08:21

Jeg leste hele bloggen og mange komentarer, hvis dere liker ikke når mann går med utelandskflagg, da truer jeg dere må stenge sjengen, fordi alt for mye utelandsk er har, Da dere trenger å snakke med stats å gjøre noenting. En ting til, når de utlander rider deres hus, eller vasker rompa deres, så da det er greit, men hvis noen vil feire med dere, da det er ikke greit. Jeg gikk med norsk flagg, fordi jeg vet at mange av dere er rasistisk, dere bare smiler,men bak ryggen snakker dryt! Når jeg kommet ditt, da jeg tenkte at her er veldig fint land, og mennesker er hyggelig og korektisk, men etter flere år jeg forstått at det er bare fint bilde, ingentig mer...bare kaldt mennesker. Drømmen min er at alle utelandsker skal flytte fra Norge, å da jeg vil gjerne å se hvordan da dere skal leve!!!!

Victoria

09.05.2017 kl.10:27

helt enig med deg! ser folk skriver at Norge er et multikulturelt samfunn, og dette er jeg helt åpen for. MEN, et flagg representerer ikke en kultur, det representer en nasjon. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor det skal være nødvendig å veive med andre flagg på Norges nasjonaldag, når vi feirer nasjonen Norge. Folk skal ha mulighet til å feire nasjonaldagen uansett hvor de kommer fra, gjerne med festdrakter etc., men flagget synes jeg bør være norskt.

Anonym!!!

09.05.2017 kl.11:24

Helt enig med deg! Syns det er helt feil at andre skal "hedre" sitt land på Norges bursdag. Jeg sier ikke bare dette fordi jeg er Nordmann, men herregud, jeg hadde aldri dratt til Amerika, Storbritannia eller Iran å veivd med norskeflagget på deres nasjonaldag. Det har ABSOLUTT ingenting med rasisme å gjøre, det har enkelt å greitt bare med respekt å gjøre. Enten så veiver man med norskeflagget, eller så får man bare ikke veive med noe i det hele tatt. Versegod veiv så myyyye de vil med deres flagg andre dager i året, men IKKE på norges nasjonaldag. Må gå ann å ha såpass respekt for medmenneske. Å uansett!! Om jeg hadde dratt til Amerika eller noen annen plass å veivd med mitt flagg, og lokalbefolkningen hadde sagt at det ikke var greit, så hadde jeg ikka satt ned foten å stått på krava mine. Man må vise respekt for hva lokalbefolkningen føler om saken. Takk for meg

M

09.05.2017 kl.11:34

Helt enig med deg! Men : jeg synes samiske flagg er veldig ok! På 17. Mai feirer vi Norge, og dette inkludert selvsagt også samene! Synes det er fantastisk gøy å se folk i samisk kofte på 17. Mai, og selvfølgelig skal de få pynte seg med det fineste de har, på samme måte som jeg selv ville pyntet meg med bunad.

Skriv en ny kommentar

hits