hits

DET BLE ALDRI DET SAMME

16.03.2017 - 21:53 15 kommentarer

"Husker du det?"

Fredrik har funnet igjen den gamle pcen fra han gikk første året på videregående. Da vi bare var kjærester, og ikke foreldre. 

Jeg får øye på bildene han vil vise meg, der jeg sitter småstresset med Leo løpende frem og tilbake på gulvet for å vise meg noe, og babyen min rett foran meg. Jeg skvetter litt når jeg får øye på 15 år gamle meg i en fryktelig liten bikini, sammen med øvrige bilder av meg med puppene bokstavelig talt oppe i halsen. "Ja, men jeg vil helst glemme det" ler jeg.
"Husker du at jeg så sånn ut?" Spør jeg Fredrik mens jeg samtidig følger med på hva Leo har lyst til å vise meg.

"Ja, jeg husker det godt.

Husker alt veldig godt. Livet før barn, og livet før alt det her. Sene sommerkvelder alene med deg, og.. Følelsen av å være fri på en måte. Husker best at det bare var oss. Det er så rart, litt fjern nesten" han har blikket sitt festet på bildene mens han skroller fra bilde til bilde.

Hjertet mitt går plutselig en del raskere der jeg sitter etter at han fullførte den siste setningen sin. Hva er det han vil frem til, egentlig? Jeg sier det ikke høyt.

"Det ble bare aldri det samme igjen. Skjønner du hva jeg mener?"

Jeg ser tvilende bort på ham i det han spør meg. Hva er det han mener? Han avbryter meg nesten i tankene mine da han plutselig utbryter:

"Kanskje det aldri ble det samme, fordi jeg før kun hadde deg å smile for. Nå har jeg jo faktisk to ting til."

15 kommentarer

Elsklinn

16.03.2017 kl.21:58

Ååh, så herlig han er! :)

Blir selvfølgelig annerledes når man får barn, men likevel blir det dobbel kjærlighet og noen ekstra smil i hverdagen!

16.03.2017 kl.22:47

<3<3<3

Hege Kristin

17.03.2017 kl.00:28

<3

Anniken

17.03.2017 kl.08:08

<3

17.03.2017 kl.16:36

komm deg ut i finværet med barna og blogg nå

ane

17.03.2017 kl.18:55

herlig <3

denutroligereisen89

17.03.2017 kl.20:46

Han vet virkelig å komme med de floteste kjærlighetserklæringer :) Vakkert! <3

Katrine

17.03.2017 kl.21:07

💖💖💖

18.03.2017 kl.04:56

Litt morsomt at du var så mot lettkledde bilder på bloggen. Det at disse er tatt før har ikke noe å si for du har valgt å publisere dem pr dags dato. Av og til forstår jeg virkelig ikke helt hva du mener...

Jessica Enerberg

18.03.2017 kl.07:59

Anonym: Du må virkelig ha misforstått..?

Er ikke "i mot" lettkledde bilder (selv om jeg personlig ikke ser hvorfor noen har behov for å vise frem kroppen sin i tide og utide)

Det jeg derimot er sterk motstander av, og som jeg også har skrevet to blogginnlegg om etter jeg ble mamma for andre gang, er at noen velger å posere på soverommet og publisere bilde(r) av kroppen sin svært kort tid etter fødsel. Uansett hvordan du ser ut, stor eller liten, tynn eller overvektig, så er det fullstendig feil fokus! I tillegg er det spesielt en kroppstype som definitivt får mest plass i sosiale medier og i media generelt, også når det kommer til reklame. Dette presset som er etter graviditet og fødsel blir ikke akkurat mindre av at de aller fleste som har postet og som poster slike bilder, omtrent har six pack 4 dager etter at de har født barn.

Ubevisst eller bevisst, når såpass mange (spesielt denne ene kroppstypen som også får vanvittig med plass i samfunnet vårt ellers) velger å gjøre det så skapes det et feilaktig bilde av hvordan kroppen ser ut kort tid etter et svangerskap. Nei, de som har flat mage timer etter fødsel kan ikke noe for at de har det. Men hvorfor må man uansett ta bilder av det og publisere det? Det handler også litt om hva slags signaler man sender ut, - da spesielt om man er blogger eller mediepersonlighet med påvirkningskraft. Ja, vi er forskjellige, og ja, en andel av befolkningen har kanskje flat mage og six pack 1 uke etter fødsel: Men hvor mange er egentlig det?

Du må gjerne kalle meg dobbeltmoralsk om du vil det, men disse bildene er tatt for flere år siden. Ja, jeg kunne valgt å ikke publisere dem men det men på det meste kan man jo kun se overkroppen min, ikke en gang hele magen min? Poenget var jo at puppene var oppe i Halsen min på omtrent hvert bilde, og dette har med innlegget mitt å gjøre da jeg synes dets er helt forferdelig ut den dag i dag. Det bar liksom "litt av greia" og det man ser av kropp her er ikke akkurat stort. Synes du man kan sammenligne bildene med de bildene jeg snakker om?

For jeg synes nemlig at det uansett er noe HELT annet enn å posere foran speilet for å vise frem kroppen sin kort tid etter fødsel. Og som sagt: uavhengig av hvordan man ser ut, selv om en stor andel av menneskene som velger å gjøre det er fryktelig slanke. Og nei, jeg er ikke sjalu (hvis noen skulle finne på å bruke det argumentet) jeg er kjempefornøyd med hvordan kroppen min ser ut: noe alle for øvrig burde være etter å ha båret frem et barn: men jeg synes som allerede sagt at det er fullstendig feil fokus å ha rett etter å ha fått babyen din.

Beklager lang kommentar.

Amalie

18.03.2017 kl.21:53

Jepp, du er virkelig ikke lett å forstå i innleggene dine. Jeg trodde også at du var i mot lettkledde bilder, noe jeg synes var veldig voksent av deg.

Jessica Enerberg

18.03.2017 kl.21:58

Amalie: Leste du i det hele tatt svaret mitt til den kommentaren over her? I så fall synes jeg du skal gjøre det. Dere har nok misforstått.

I mine øyne blir det bare helt tullete å skulle si at jeg er dobbeltmoralsk fordi jeg sier jeg er i mot at så mange poster så mange bilder av kroppen sin rett etter fødsel og at det fokuset er helt på jordet, fordi jeg har postet et bilde av meg selv hvor man så vidt kan skimte magen min, tatt da jeg var 14/15 år gammel? Er dere seriøse?

Jeg har også skrevet at jeg ikke forstår behovet til de som stadig vekk skal vise seg frem halvnaken, men kom igjen folkens: Hvor mye ser dere på disse bildene?! Kan man skimte magen min om man ser godt etter? Det at jeg puppene oppi halsen er jo noe jeg "gjør narr av" i blogginnlegget og som har tilknytning til det.

Jessica Enerberg

18.03.2017 kl.21:59

Amalie: Skulle selvfølgelig stå: Det at jeg har*

20.03.2017 kl.01:20

Ja, ok. Da takker jeg for at du tok deg tid til å svare!

Amalie

21.03.2017 kl.04:03

Så har jeg misforstått totalt, beklager det. :)

Skriv en ny kommentar