hits

JEG VIL HA EN BABY TIL

19.03.2017 - 21:55 16 kommentarer

Jeg savner babymagen, og til tross for at starten på svangerskapet med minstemann også var rimelig tøff, så var resten av svangerskapet en utrolig fin tid som jeg virkelig kan se tilbake på med et stort smil. Det er egentlig litt sykt å si det når jeg har en baby som akkurat har blitt 5 måneder gammel - men ja, jeg savner å være gravid, og jeg vil uten tvil ha en baby til i fremtiden, som jeg har snakket om her inne tidligere. Alle tankene og forventningene man har, og det å glede seg til å møte han eller hun, i tillegg all spenningen rundt at man ikke har møtt babyen sin enda.

Men det er ikke grunnen til at jeg ikke går på prevensjon nå.

Jeg fikk noen reaksjoner på at jeg ikke går på prevensjon akkurat nå, etter å ha svart på spørsmålet i DETTE blogginnlegget. Jeg skrev det selvsagt ikke for å få reaksjoner, men jeg ble ikke kjempeoverrasket over at noen reagerte. Det virker som at noen ikke tror at jeg er ansvarsbevisst i det hele tatt, og det er jeg selvfølgelig. Jeg behøver ikke gå på prevensjon akkurat nå, og da lar jeg være det. Det er jo ikke noe vits i å gjøre det uten mål og mening. Det er mitt valg, og det valget er tatt med tanke på ulike grunner, en medvirkende faktor er jo at Fredrik og jeg har vært på kanten av et brudd en god stund nå.

Men det er ikke alt - så istedenfor å tenke at jeg ikke finnes ansvarsbevisst og at jeg er dum som ikke går på noe, så kan det jo heller være lurt å tenke at det stort sett alltid er en grunn til at noen velger som de gjør. Og at selv om det ikke nødvendigvis gir mening for alle bloggleserne mine, så er det jo ikke sikkert at jeg vil dele absolutt alt på bloggen min og at det ligger ting bak. Likevel forstår jeg selvfølgelig spørsmålene og hvorfor de kommer, og det er også derfor jeg valgte å skrive noe om det til dere nå!

Håper dere alle har hatt en nydelig søndag!

16 kommentarer

denutroligereisen89

19.03.2017 kl.22:14

Jeg savner mye av det du savner og babyen min er straks 9 mnd. og ikke så liten lengre. Det er noe spesielt med det å gå gravid, forventningene før fødselen og nyfødt tiden etterpå. Til tross for lite søvn, hormoner som herjer, bekymringer og lite tid sin bedre halvdel og egenpleie, så synes jeg den tiden var magisk og uforglemmelig. Trist å tenke på at jeg aldri mer får oppleve det, siden mannen ikke ønsker flere barn. Er fornøyd med de to vi har, men er alikevel sårt å vite at babytiden snart er over. Virkelig over.

Det at du ikke bruker prevensjon er ikke noe andre har noe med. Du har dine grunner for å ikke bruke det og det kan andre la være å grave borti. Noen mener noe om alt, slik er det dessverre og en av bakdelene med å være en offentlig og kjent blogger som du er. Men hev deg over det og stå på videre! :) Jeg synes du virker ansvarsbevisst! Ha en fortsatt fin kveld!

Josefine Fevang

19.03.2017 kl.22:16

Helt enig med deg! Jeg fikk faktisk beskjed av min gynekolog og slutte med prevensjon pga kroppen min var i en veldig ubalanse. Og her er det ikke planer om barn før om en del år. Men de oppfordrer faktisk til pause i prevensjons bruk. For det kan før til en del problemer og ubalanse. Så man skal passe på.

Ha en fin kommende uke!

www.josefine.blogg.no

19.03.2017 kl.22:20

Jeg har fått beskjed av helsesøter og leger at man skal HELST (aller helst) om man har startet på prevansjon fortsette å gå på prevasnjon selvom man er singel i flere år, fordi kroppen må helomvende systemet hver gang du starter på nytt, og det er mye større sjangs for bivirkninger om du starter og slutter. Det er derfor best for kroppen din og helsen din å fortsette med dem om du tenker å noensinne starte med prevansjon <3

Jessica Enerberg

20.03.2017 kl.10:29

Anonym: Takk for nyttig informasjon! Det visste jeg ikke :-o <3

Henriette

19.03.2017 kl.22:53

Jeg kjenner på følelsen selv, altså babysyk følelsen. Jeg savner magen. Jeg savner følelsen av å være gravid. Jeg savner å kjenne liv. Jeg savner den første tiden med baby, den går så alt for fort. En venninne av meg fikk baby nå tidligere denne mnd. 2 uker er han i morgen. Jeg skal være fadder på en liten en nå neste mnd. Han har rukket og bli 3 mnd alt <3

Jeg valgte å sette inn en minispiral (3 år varighet) på 6ukers kontrollen min. Nå har jeg igjen 17-18 mnd igjen av tiden, og jeg vet det kommer en tid der vi må ta stilling til om vi ønsker flere barn eller om vi skal sette inn ny spiral. Det er for og i mot begge deler.

Trist og høre at det ikke er gull og grønne skoger med deg og Fredrik for tiden. Heldigvis så er det oppturer og nedturer i alle forhold, og jeg krysser fingrene for at dere kommer dere over denne kneika. "Det er i motbakker det går oppover <3"

Lene

20.03.2017 kl.08:46

Hei jeg vil bare si at ingen har noe med hva prevensjon du bruker for alt vi vet så kanskje du bruker kondom og det er et prevasjonsmidel på lik linje som sikkert som andre type prevasjonsmiddel :) jeg er helsesøster og anbefaler at alle har sin hver smak om hva type prevasjonmiddel man liker :) og vist dere ikke bruker noe så skjer det er mirakel til slutt :)heier på deg :) du er veldig flink mamma og heilt sikkert samboer med :)

20.03.2017 kl.10:16

Jeg tror det folk reagerer på er at Fredrik har nevnt utallige ganger at han ikke ønsker flere barn, menst du sier gang på gang at du ønsker flere og er babysyk. Og nå på toppen bruker du ikke prevensjon. Synes det er direkte respektløst mot samboeren din - dette er noe dere burde ha blitt enige om for lenge siden. Og når du ønsker flere og han ikke, så er det ett hovedgrunnlag på hvorfor dere ikke burde holde sammen. For du burde ikke gi opp barn når du ønsker flere, og han fortjener ikke å bli uønsket pappa en tredje gang.

I det lange løp vil dette såre en av dere.

Jessica Enerberg

20.03.2017 kl.10:28

Anonym: Nei, det var ikke det folk reagerte på slik jeg forsto det. Det var vel heller det at noen trodde jeg planlagte en graviditet. Noe jeg ikke gjør.

Du er for øvrig et veldig godt eksempel på lesere som tror de kjenner forholdet vårt og oss bedre enn vi kjenner oss selv. Bare sånn at det ikke er noen tvil: Jeg ønsker ikke flere barn akkurat nå, som jeg også skriver i blogginnlegget så ønsker jeg meg i fremtiden, men slik forholdet vårt er nå hadde det vært uansvarlig av meg å i det hele tatt bli gravid.

I og med at det faktisk er mitt liv du snakker om, så kan jeg si med 100% sikkerhet at det du sier ikke stemmer. Grunnen til at jeg ikke går på prevensjon akkurat nå er IKKE fordi jeg vil ha flere barn og Fredrik ikke vil. Vi har holdt på å gå fra hverandre i ganske lang tid nå, dette har ikke en gang vært et tema!

Det kan likevel tenkes at jeg ikke vil dele alt rundt hvorfor på bloggen, men det finnes ikke noen grunn til at jeg skal på prevensjon nå, så da har jeg valgt å ikke gjøre det. Det er alltid en grunn til at man velger som man gjør, selv om dere lesere ikke ser alt som ligger bak! :-)

F

20.03.2017 kl.10:47

Jeg tenkte på dette mens jeg gikk gravid med nr to nå, om jeg kom til å savne det å gå gravid. Hun er nå 6 mnd men jeg savner det ikke i det hele tatt, for egentlig ønsker jeg ikke flere barn. Men så når hun minste var 4 mnd fant jeg ut at jeg er gravid igjen, og har faktisk vurdert abort. Det er faktisk av den enkle grunn at jeg føler det er alt for tidlig. Det er 8 år mellom de to vi har, og jeg hadde tenkt å ha en del år mellom nr 2 og 3 om jeg i det hele tatt skulle ha flere. Men bare den tanken på å vurdere abort gjør vondt. Jeg er stikk motsatt av deg, jeg synes det er forferdelig å gå gravid, men tiden etterpå er selvfølgelig fantastisk.

Det at du ikke går på prevensjon er det jo fortsatt ingen som har noe med. Skjønner ikke at folk skal legge seg borti det heller jeg, for det er trossalt ditt valg. Gjør det som føles rett for deg du 😊

B

20.03.2017 kl.11:34

Jeg har ei på 1,5 år og jeg har ikke gått på prevensjon siden da. Følger man litt ekstra godt med går det fint an å styre unna de fruktbare dagene. Det funker hvertfall for meg. 😊 Men så klart; alle er forskjellig. 😊

20.03.2017 kl.14:30

Beklager men nå mistet du meg som leser. Du har hatt utrolig mange clickbate innlegg i det siste og nå orker jeg ikke å klikke lenger fordi du bare lurer alle.

Jessica Enerberg

20.03.2017 kl.14:36

Anonym: Synes du dette var clickbait? Dette er overhode ikke det jeg forbinder med clickbait, men du har selvfølgelig rett til å ha din egen mening. Teksten samsvarer jo helt tydelig med innholdet, spør du meg :-)

Håper du finner andre blogger du får mer glede av å lese! God mandag :-)

Ella sofie

20.03.2017 kl.15:08

Vil bare informere om at det, etter hva jeg er kjent med, ikke er anbefalt å starte opp, slutte, starte opp på p-piller slik som det kan virke som du gjør. Dersom dette er på grunn av "tørkeperiode" er det mye heller anbefalt å fortsette på pillene. Det er mye bedre for kroppen! MEN det kan selvsagt ligge medisinske eller psykiske årsaker bak dette, men da ville jeg absolutt byttet prevensjon :) Og en ting til, tror grunnen til at enkelte mener dette var clickbait er fordi hele innlegget er fremstilt på sosiale medier som at baby er grunnen for din prevensjonslutt :)

Jessica Enerberg

20.03.2017 kl.16:07

Ella sofie: Jeg har ikke gått på noe siden jeg ble gravid med Noah på minipillen, så jeg slutter ikke, for å så starte opp igjen og det har jeg aldri gjort heller :-) P-piller kan jeg for øvrig heller ikke bruke, siden ble gravid på p-piller med Leo!

Er helt klar over at det ikke er helt heldig for kroppen!

ane

20.03.2017 kl.20:20

skjønner godt du er babysyk, jeg har jo en 4åring, og kunne godt tenkt meg en til,men skal ikke ha flere ,vil ikke at han skal få flere halvsøsken enn det han allerede har,men vi låner babyene til venninen min en del, hun fikk trillinger i slutten av september i fjor :)

Silje

21.03.2017 kl.15:43

Hun sier at de er nære et brudd og at hun ikke bruker prevensjon - ergo, de har mest sannsynlig ikke sex. Er det virkelig så vanskelig å forstå?

Skriv en ny kommentar