hits

MAN VET ALDRI

16.05.2017 - 21:08 7 kommentarer

Da Fredrik og jeg gjorde det slutt for første gang, så var det mange lesere som reagerte på at det var så rart, fordi "alt så jo så bra ut". Helt ærlig da.. News flash: Det er ikke alt man kan se. Som en leser skrev til meg for et par uker siden: «Flere jeg kjenner som har vært i forhold som har virket veldig gode og stabile, har tilsynelatende brått og helt ut av intet tatt slutt. Det betyr ikke nødvendigvis at en eller begge partene i forholdet gir opp for lett, men at det er mye som ligger bak som ikke har vært synlig for menneskene rundt dem»

Det er mye snakk om at foreldre gir opp for lett, egentlig også at par generelt gir opp for lett. For meg blir det fryktelig arrogant og ikke minst generaliserende å skulle si noe som det. Verken alle kjærestepar eller alle foreldre er samme person, så hvorfor skal de bli skjært over samme kam? Om kun noen i en bestemt gruppe av mennesker gjør noe, er det dermed sagt at alle gjør det? Selvfølgelig ikke. 

Man kan aldri utelukke at det finnes foreldre der ute som kanskje i ettertid innser at de ikke kjempet nok for å holde sammen. Likevel synes jeg det er er en nokså arrogant ting å si, jeg føler ikke at jeg er i en posisjon hvor jeg kan si det fordi jeg ikke vet nok om hvert enkelt forhold til å kunne si om hvert forhold separat gikk fra hverandre for lett, uten å kjempe. Jeg vet ikke om jeg kommer til å bli kalt naiv nå, men jeg tror oppriktig at de aller fleste foreldre ønsker å se barna vokse opp i samme hjem, selv om det på ingen måte burde være noe nederlag når det ikke skjer, om det føles nødvendig for de involverte at man må flytte fra hverandre.

Det er når man går ut i fra at det gjelder alle foreldre som går fra hverandre, at det blir generaliserende, og i mine øyne veldig feil. Å bruke at "forholdet så jo så veldig bra og fint ut i forkant" av et eventuelt brudd, som et argument for at paret gikk fra hverandre for lett - er for meg fryktelig sneversynt. Kan man faktisk se på noens forhold som utenforstående og dermed vite hvordan forholdet er? Jeg mener, et inntrykk er èn ting, men for meg er det helt åpenbart at det er mye man ikke kan se, enda hvilket ekte og ordentlig inntrykk man selv føler man har. Du ser gjerne fasaden, det du ikke ser er gjerne det folk flest ikke ønsker at andre skal vite så mye om. Og det er jo i tilfeller som dette både logisk og fullt forståelig!

Jeg føler at jeg ofte merker denne tendensen i samfunnet vårt, og jeg prøver å tenke på hvordan jeg ville håndtert det dersom andre stile spørsmål rundt om jeg hadde gitt opp for lett om Fredrik og jeg skulle gått fra hverandre. Jeg vet at vi har kjempet som bare det, det vet trolig også alle leserne mine som har fulgt oss i denne perioden, men det er jo fordi jeg valgte å være åpen om det. For jeg vet også at hvis jeg aldri hadde snakket om den kampen vi har hatt og fortsatt har, så kunne jeg heller bare pyntet fasaden litt ekstra, og latt som at vi hadde det veldig bra. Og da ville vel kanskje de aller fleste trodd at alt bare var bra...

Akkurat derfor dømmer jeg aldri foreldre som går fra hverandre, for jeg vet som utenforstående faktisk aldri hva de kan ha strevd med!

7 kommentarer

Hege Kristin

16.05.2017 kl.21:18

helt enig i det <3

Silje

16.05.2017 kl.21:53

Så enig! Her var ekteskapet tilsynelatende bra helt til det viste seg at mannen min har tatt opp forbrukslån bak min rygg. Vil ikke gå i detalj. Men så komplisert og vanskelig at vi må bryte. Ei tøff tid! Men livet må gå videre pga barna.

Nursie

16.05.2017 kl.23:02

Enig! Men du som vanligvis er så flink å svare på kommentarer...kvifor har du ingen kommentar eller svar på kritikken som kom under innlegget der du delte bilder av deg sjølv lettkledd ilag med barnet ditt? Eg forstår berre ikkje korleis du som virka så oppegående frivillig utsetter barnet ditt for potensiell fare? Du motsier jo deg sjølv totalt? Hadde skjønt det viss det berre var deg (litt sånn: "du får ikkje stoppe meg", men kvifor dra med deg ungen din?

17.05.2017 kl.05:18

Enig med vedkommende over her. Svar på kritikken!

Viktorua

17.05.2017 kl.12:20

God 17. Mai! Kos deg masse, Ha en flott dag!

athomebeautybrain

17.05.2017 kl.12:29

Syns du er råsterk.

ane

17.05.2017 kl.21:30

så enig i dette <3. du er så sterek jessica, stå på :)

Skriv en ny kommentar