hits

GJESTEINNLEGG: FOR UNG TIL Å VÆRE PAPPA

18.05.2017 - 18:57 20 kommentarer

Gjesteinnlegg skrevet av Fredrik

Pappa til 2 som 20. høres ikke akkurat ut som noen med en lys fremtid, gjør det vel? Hva skal det bli av han? Hva tror foreldrene hans om han? Uff og huff, han kommer til å få det tøft... Er det mulig!? Har de ikke hørt om prevensjon? Herregud... stakkars barn... Tenk å få barn som barn da! Hva skal det bli av dem? Leve på nav? De kan jo bare drømme om en utdanning. Det blir heeelt sikkert slutt mellom dem! Han kommer til å gå lei av henne og kroppen hennes etter barn, og ville ha noe nytt! Hvordan skal han klare å oppdra et barn? Gutter er jo så umodne. Ser vi på statistikken så dropper flere og flere ut av videregående og videre utdanning.

Ett ord.... WOW. Jeg blir mer og mer overaska over andre mennesker. Det er så og si null tro på oss unge fedre. Det skal liksom gå til et visst sted uansett. Bare fordi noen er drittsekker og slår opp, bare fordi noen drar fra familien sin og dropper ut av utdanningen sin betyr det IKKE at det er sånn for oss andre! jeg skal bli en mann med stor suksess, ikke av penger, men det som betyr mest her i livet! Mine foreldrene elsker barna mine, de er de stolteste besteforeldrene i verden (ifølge dem da så klart) og hvorfor skal det bli tøft? hva menes med tøft? At jeg blir sliten? Alle med småbarn blir slitne, det er tungt, barn er 24/7 "jobb" men det er ikke "tøft" for meg? Jeg klarer ikke å se forskjellen på meg som 20 og meg selv som 30. Hva er annerledes? At jeg kanskje (forhåpentligvis) har fått meg litt skjegg, ha vært noen flere år i jobb..?

Ikke en gang la meg starte på dette med prevensjon. Alle vet at man aldri kan være 100% sikker! Sånt kan skje hvem som helst. Det at det skjedde oss, ikke bare en gang men to ganger burde vise dere alle at man aldri kan være sikker. Jeg hater å høre at VI gutter er så umodne.. Bare fordi at noen driver bøll, er dumme, sloss og gjør generelt idiotiske ting, betyr ikke det at vi alle er sånn! Føler at det er så lett for folk å dra alle under samme kam og det gjør meg så sint. Jeg beviser hver dag at jeg gjør akkurat det jeg må. Jeg drar på jobb, tjener penger, er snart ferdig med utdanningen min, elsker kjæresten min til verdens ende, og jeg vet at jeg med 100% sikkerhet (kanskje den eneste tinger her i verden jeg kan si at jeg nettopp er 100 % sikker på) kan si at jeg er den beste pappaen til mine barn! De gir meg samme kjærligheten jeg gir dem. Jeg vil gjøre alt for dem! Det å dra fra dem er bare ikke et alternativ.


Dette ble kanskje ikke et kjempe hyggelig innlegg, men dette er ganske personlig og viktig for meg. Skulle ønske det var flere dere ute som ikke skjærte alle over samme kam...

20 kommentarer

B

18.05.2017 kl.19:19

Synes dette er et kjempe fint innlegg. Dere er kjempe flinke foreldre begge to!! Jeg håper dere kommer gjennom hva enn det er som lager en knute i forholdet. Og selv om man er 30 eller 40 år og får barn betyr ikke det at de ikke gjør det slutt heller. Stå på du, gjør akkurat som du gjør. Dere er flinke :)

Natalia

18.05.2017 kl.19:26

Veldig bra skrevet :-)

18.05.2017 kl.19:41

Hei, kommer det noen videoblogger snart? :)

18.05.2017 kl.20:28

Dere er kvalme?

Skaff kondom!!!

Stakkars barn

Else

18.05.2017 kl.20:46

Flott innlegg.Er så enig,så enig.

Alt kommer ikke bestandig ann på alder,noen blir tidlig voksen mens andre aldri blir voksen selv hvor gamle de blir..

Ønsker dere alt godt og lykke til videre i livet ❤

Katrine

18.05.2017 kl.21:14

Absolutt enig!!!!

Du er en fantastisk og kjærlig pappa :)

18.05.2017 kl.21:17

Jeg har aldri vært borti unge foreldre som er så opphengt i alder som dere to er. Av og til skulle man tro dere var de eneste tenåringene som har fått barn. Makan til sutring, det virker rett og slett umodent til tider. Vi var ikke noe eldre enn dere da vi ble foreldre. Men i motsetning til dere så kjørte vi opp til førerkort, vi ønsket ikke plage andre med transport og vi kjøpte egen bolig da vi tenkte at å leie var å kaste penger ut av vinduet. I følge Jessica så har dere råd til begge deler. Og ja, det er stor forskjell på å få barn i tenårene og i trettiårene, energien er mye større som tenåring.

Jessica Enerberg

18.05.2017 kl.22:36

Anonym: Hei du!

Du sier at dere var like unge da dere ble foreldre - Unnskyld altså - er på ingen måte ute etter å være ufin med deg, men kan det tenkes at vi er mer opptatt av det, fordi vi har møtt så mye motstand på grunn av alderen våres, kontra hva dere kanskje har gjort? Bare en tanke, jeg vet ikke:-) Nå er jo denne bloggen også en blogg om å være ung mamma, derav navnet. Da er det vel ikke så overraskende at alderen vår er et tema.

Det at vi tidvis har skrevet mye om alder betyr for øvrig på ingen måte at vi er de eneste tenåringene som har fått barn. Det skjønte jeg ikke helt hva du mente med.

Utrolig dumt du tolker blogginnleggene som sutring! Jeg kan med sikkerhet si med en gang at verken jeg, eller Fredrik når han skriver gjesteinnlegg, skriver blogginnlegg for å sutre. Det har aldri skjedd. Ofte når vi skriver om alderen vår, kan det være for å få ut frustrasjon som vi kjenner på etter spesielle opplevelser eller mer generelt. Om du ikke kan sette deg inn i hvordan det er å møte så mye fordommer og alltid føle at man som forelder må bevise noe, så kan jeg forstå at du tolker det som sutring.

Jeg forstår ikke helt hva du vil frem når du skriver at dere i motsetning til oss "ikke ville plage andre med transport"? Vi bor 2 minutter gange utenfor Larvik sentrum, er det en ting som ikke er problem per i dag, så er det transport. Derfor lurer jeg litt på om du kan si spesifikt hva du mener med at vi "plager andre med transport"? Vi har legevakt 3 minutter gange unna, sentrum med alt av butikker og legekontor, apotek og bussterminal etc bare et par minutter unna. Togstasjonen går jeg til på 8 minutter med barnevogn og eventuell bagasje.

Likevel vil jeg ta førekortet med tanke på fremtiden, når barna blir større og skal kjøres på aktiviteter og lignende. Per i dag er det null problem for oss, og det er jo også derfor vi ikke har hastet noe med det. Men jeg ønsker å ta billappen i nær fremtid uansett, slik at det er i orden. Man er jo ikke pliktet til å kjøre bil hver dag selv om man har lappen, så derfor tenker jeg at jeg like gjerne kan ta den nå :-)

Hvor mange har egenkapital når de er 16 og 18 år gamle? Det kan jeg i hvert fall si for sikkert at vi ikke hadde, likevel hadde vi god råd, og valgte derfor å leie frem til vi har spart opp nok penger til egenkapital. Er leie å kaste penger ut av vinduet? Så absolutt! Men vi hadde heller lyst til å kaste litt penger ut av vinduet og med det stå på egne ben i en leilighet for oss selv, enn å bo hos foreldrene til noen av oss (Som for øvrig aldri var et tema en gang)

Om dere hadde egenkapital da dere var like gamle (16 og 18) og ble foreldre, så er det jo bare helt supert - men det er kanskje litt urealistisk å forvente at alle andre også skal ha det klart i så tidlig alder?

Ha en super kveld videre!

Hege Kristin

18.05.2017 kl.22:16

bra skrevet <3

Suzann

18.05.2017 kl.22:37

Dere to over her som kommenterer så fælt, stå for hva dere sier og ikke vær anonym da. Så går det kanskje an og diskutere saken nærmere. Makan til oppførsel på folk!

Liv

18.05.2017 kl.22:39

Dere er begge to fantastiske foreldre.

(Hva enkelte over her klarer å lire ut av deg er bare kvalmt). Jeg heier på dere og ønsker dere alle fire alt godt.

Jessica Enerberg

18.05.2017 kl.22:42

Liv: <3 Tusen takk for mye støtte.. Ønsker dere en herlig kveld og en god helg.

19.05.2017 kl.05:45

Hvorfor noen nevner ordet tøft kan ha med at en etablert mann har bedre økonomi, lappen og en mer forutsigbar situasjon som gjør at ham takler det enklere. Jeg vet ikke. Uansett ikke noe som beviser at han på 30 eller 40 er en bedre far. En på 20 har feks mer energi!!!

Vilde

19.05.2017 kl.07:00

Kjempebra innlegg! Er helt enig med deg der. De eldre undervurdere som regel unge mødre og fedre, men de klarer mer enn det de eldre er klar over. Og som sagt så er det jo noen gutter som er umodne, men de fleste er modne, klarer å oppføre seg og klarer pappajobben helt utmerket så man skal ikke dra alle under sammen kam

19.05.2017 kl.08:50

frontallappen til gutter er ikke utviklet før flere år senere enn jenter sine. Derfor det er en saying at gutter er med umodne.

Silje

19.05.2017 kl.12:10

Jeg er mor til 4 barn, høy utdanning og arbeider med voksne tenåringer. Jeg ramlet over denne bloggen og leser den av og til fordi du/dere har mange gode poeng. Vil bare si til dere begge at dere er absolutt voksne nok til oppgaven dere har, selv om man er ung i alder så kan man være modne mentalt. Noen er ikke voksne i 40 årene mens andre er det som 15! Man vokser med ansvar, mange Norske barn/unge i dag blir sent voksne nettopp pga mangel på ansvar, samfunnet vi lever i blir for beskyttende og lett - derav ordet "oljebarn" Lykke til videre, tillat dere å være stolte av dere selv!

Marianne

19.05.2017 kl.13:33

Så bra innlegg! Nei, man skal ikke generalisere eller skjære alle over en kam. Det gjelder i de fleste tilfeller.

Jessica Enerberg

19.05.2017 kl.17:44

Marianne: Fredrik takker så mye. :-)

21.05.2017 kl.18:30

Som 30 åring har man en helt annen modenhet enn hva man har når man er 20:-)

Ane

22.05.2017 kl.18:52

dere er så fine :) dere er kjempe flotte foreldrene :). kjempe fint skrevet fredrik <3. hadde aldri klart det selv så tidlig som 16 år som jessica var, dere har stor respekt hos meg..

Skriv en ny kommentar