NOE MANGE HAR LURT PÅ!

Hei dere! Det er veldig mange som lurer på hva jeg egentlig spiser, så dette tenkte jeg å få svart på i dag. For det er klart at det er en del matvarer som jeg ikke kjøper inn lenger når jeg ikke spiser kjøtt, ikke drikker melk, ikke spiser smør, etc. Heldigvis har etterspørselen etter veganske matvarer blitt større, og siden etterspørselen styrer markedet betyr det også at det er mange gode erstatningsprodukter på markedet i dag.

Jeg spiser akkurat det samme som dere som spiser både kjøtt, melk, egg, ost, etc – men istedenfor å bruke ost på pizza, så bruker jeg erstatning for ost. Istedenfor melk, bruker jeg mandelmelk eller soyamelk, og istedenfor kjøtt og kylling bruker jeg kjøtterstatning. Det er egentlig veldig enkelt, men jeg skjønner at det er helt nytt for dere som ikke har et slikt kosthold – slik var det jo for meg en gang også.

Av alle kjøtterstatningene som finnes mener jeg forresten at merkene Vegme og Oumph er best. De har forresten et høyt proteininnhold også. Akkurat nå har jeg skikkelig dilla på wok og taco, som er veldig enkelt å lage uten kjøtt og andre animalske produkter🥑🌮🍴

Det er forresten mange som også lurer på om barna spiser det samme som meg, og selv om jeg har svart på det tidligere så kan jeg gjøre det igjen: Barna spiser både kjøtt og meieriprodukter (og alt annet som jeg ikke spiser, haha!) dette fordi jeg mener de skal få velge selv når de er store nok til å ta det valget. I mellomtiden spiser de litt av alt, både mine måltider – og egne måltider som jeg ikke spiser.

I tillegg drikker jeg veldig mye smoothie. Det begynte jeg også med samtidig som jeg ble veganer, så det har jeg bare fortsatt med. Barna brekker seg av smoothiene mine da, så de er det bare jeg som drikker. Haha! Sikkert fordi de i hovedsak består av 50% grønnkål. Jaja.

Håper dette var litt oppklarende for dere som har lurt på dette, om ikke svarer jeg gjerne også i kommentarfeltet – jeg har vært litt fraværende der i det siste, men er tilbake nå ❤️

Ha en fin tirsdag videre, så snakkes vi litt senere!

13 kommentarer
    1. Tonje: Det kommer litt an på hva slags produkter det er, men jevnt over er det nok litt dyrere – vegansk yoghurt for eksempel, er dyrere enn tradisjonell yoghurt laget på kumelk. Tror jeg betalte 26 kroner for en av yoghurtene på bildet i dette innlegget.

      Når det kommer til kjøtterstatninger så er kiloprisen dyrere jevnt over – men det jeg pleier å gjøre er at når jeg kjøper en pakke med kjøtterstatning (som vanligvis er 300 gram) så bruker jeg halvparten en dag, og den resterende delen en annen dag. En slik pakke med kjøtterstatning koster mellom 50-60 kroner, så om man bruker halvparten hver sin dag blir det 30 kroner per dag man spiser det – det er jo ikke dyrere enn en pakke kjøttdeig uansett (selv om man vil få mer for pengene med en pakke kjøttdeig da) Og det holder jo i massevis mtp mengde når man er en person, slik jeg er 🙂

      Om man kutter ut erstatningsproduktene i større grad enn hva jeg har gjort, og bruker mer linser, bønner etc – så blir det definitivt billigst, det skal være sagt.

    2. tonje: å spise vegansk er definitivt mye billigere enn å spise kjøtt. Hvis du tar en titt på kassalappen vil du se at kjøttproduktene sansynligvis var de dyreste produktene du handla. Jeg spiser ikke kjøtt, og heller ikke kjøtterstatninger, fordi det ikke er godt for kroppen å spise så mye soya heller, så jeg spiser rett og slett bare mer grønnsaker! Av og til spiser jeg bønner og kilerter, men for det meste bare masse grønnsaker, og jeg kan love deg at jeg sparer mye penger!
      Å være vegansk er defor positivt på utrolig mange måter, det er miljøvennlig, positivt for dyrene, positivt for helsa, og positivt for lommeboka!

    3. Kjøtterstatninger er dyrt som Lene sier.
      Om du spiser rent vegansk og dropper all liksom Ost og slikt så er det billig.
      Vi er en familie på 5 og kan brukskunst 500-700 kr på all maten vår en uke om vi spiser vegansk og dropper erstatninger til kjøtt og meieriprodukter.
      et dikt skrevet av en veganer som svar på hva han spiser
      Vegan Delight av Benjamin Zephaniah
      Ackees, chapatties
      Dumplins an nan,
      Channa an rotis
      Onion uttapam,
      Masala dosa
      Green callaloo
      Bhel an samosa
      Corn an aloo.
      Yam an cassava
      Pepperpot stew,
      Rotlo an guava
      Rice an tofu,
      Puri, paratha
      Sesame casserole,
      Brown eggless pasta
      An brown bread rolls.
      Soya milked muesli
      Soya bean curd,
      Soya sweet sweeties
      Soya?s de word,
      Soya bean margarine
      Soya bean sauce,
      What can mek medicine?
      Soya of course.
      Soya meks yoghurt
      Soya ice-cream,
      Or soya sorbet
      Soya reigns supreme,
      Soya sticks liquoriced
      Soya salads
      Try any soya dish
      Soya is bad.
      Plantain an tabouli
      Cornmeal pudding
      Onion bhajee
      Wid plenty cumin,
      Breadfruit an coconuts
      Molasses tea
      Dairy free omelettes
      Very chilli.
      Ginger bread, nut roast
      Sorrell, paw paw,
      Cocoa an rye toast
      I tek dem on tour,
      Drinking cool maubi
      Meks me feel sweet,
      What was dat question now?
      What do we eat?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg