hits

AKTUELT

DE SKAL IKKE VOKSE OPP MED 10 ULIKE STEFEDRE

De gangene vennene mine snakker til meg om bloggen min, sier de alltid at jeg er så veldig forsiktig når jeg skriver om meningene mine. Egentlig er jeg litt glad for det, for det viser jo at jeg ikke er spesielt bastant på bloggen. Jeg er nok bare blitt mer forsiktig på bloggen fordi jeg ikke ønsker at noe jeg skriver skal mistolkes - så da har jeg ofte valgt å kjøre det "safe".

En ting jeg ikke er redd for å skrive akkurat hva jeg synes om, er det å introdusere barna for en ny partner veldig tidlig. Når vi først er i gang med å ta den debatten, så er jeg faktisk nysgjerrig på å høre hva dere synes også.

Når man har fått barn, så mener jeg at man har et ansvar for at barnas liv skal være og føles stabilt. Grunnen til at jeg ønsker at det skal gå rimelig lang tid før en eventuell ny kjæreste møter barna mine, er som jeg har skrevet tidligere fordi man ikke har noen garantier for at et nytt forhold skal vare.

La oss si at jeg hadde fått en ny kjæreste. Når man er inne i et nytt forhold er det lett å tenke at man skal være sammen med vedkommende for alltid - at man virkelig tror at det er akkurat han eller hun man ønsker å leve med. Til tross for at begge partene i et nytt forhold føler det på den måten, vet jeg utmerket godt at det likevel kan ta slutt. Tar det slutt, og man møter noen ny - og tenker det samme med vedkommende - og dermed satser på å introdusere han for barna også, så kan det jo fort bli en del nye menn i barnas og ditt liv før man kanskje finner noen man virkelig ønsker å dele hverdagen med. 

Noen er heldige og finner kanskje noen de passer med på første forsøk etter at man har gått fra barnas far - og da kan jeg jo ikke si at det er feil å ha introdusert tidlig. Men det vet man jo ikke, og har man planer og et ønske om å leve sammen i mange år så ser jeg likevel ingen grunn til å ha noen hastverk.

Andre er kanskje ikke like heldige, og må treffe en del menn før man finner en som passer seg godt. Det er urettferdig og dessverre lite å gjøre med, men jeg mener fremdeles at det riktige er å ta ansvar for at barna ikke har 10 ulike stefedre i løpet av oppveksten sin - fordi man går alt for fort frem og introduserer barna veldig tidlig. Jeg mener at man har et ansvar for å skåne barna. Barn knytter seg raskt til nye mennesker, kanskje især mennesker som de også ser at mammaen deres, tryggheten deres, står nær og tilbringer mye tid med. 

Noen påpeker også at det slett ikke er sikkert at barna går overens med den nye mannen, og at man av den grunn burde introdusere tidligere. Når man møter noen og man velger å vente med å introdusere barn, vil man naturligvis lære å kjenne vedkommende ganske godt. Det gjelder også verdiene vedkommende har og personligheten deres. Jeg tror at man ut i fra dette, vil kunne få en viss anelse om vedkommende passer inn i livet til barna dine og deg eller ikke. Det er aldri noen garanti for at barna kommer kjempegodt overens med den nye kjæresten din heller selvfølgelig - men det er en risiko jeg er mer villig til å ta, enn å risikere å introdusere flerfoldige menn for barna mine.

Andre sier at man bare kan introdusere en ny partner på samme måte som man gjør når venner skal treffe barna dine, for de har man jo gjerne av begge kjønn uansett. Men venner beholder man jo gjerne gjennom tidene, kjærester kan komme og gå. Det er en forskjell på venner og kjæreste uansett om man introduserer kjæresten sin som en «venn»

Processed with VSCO with a5 preset

Hva tenker dere?

"DIN JÆVLA RASIST"

Nå nærmer det seg 17 mai, på denne tiden av året de siste 2 årene blir blogginnlegget jeg publiserte for 2 år siden «Jeg vil ikke se utenlandske flagg på 17 mai» lest og delt i hytt og pine, og jeg får høre at jeg er en jævla rasist som kan mene noe sånt. Jeg har lyst til å svare litt på dette nå.

Jeg blir helt trøtt på at så mange velger å dra rasisme-kortet fremfor å diskutere saklig, men det er kanskje fordi det er mye enklere å dra det kortet enn å sette seg inn i saken. La oss først bare stadfeste hva det å være en rasist innebærer: "Begrepet rasisme handler om å rettferdiggjøre negativ forskjellsbehandling av enkeltpersoner eller grupper med utgangspunkt i deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse"

Jeg er selvfølgelig ikke for forskjellsbehandling og synes et svenskt flagg har like lite å gjøre på Norges nasjonaldag som et kinesisk eller indisk flagg har. Jeg er ingen rasist selv om jeg mener at jeg kun vil se norske flagg på 17. mai, og at jeg mener det er feil å veive med noe annet enn det norske flagget på akkurat denne dagen. Jeg mener at alle er verdt like mye uansett hvilket land de kommer fra eller hva slags hudfarge de har - dette mener jeg er en selvfølge. 

"Men herregud.. Er det egentlig så nøye!?" tenker du kanskje.

Jeg synes generelt at Norge er et land som er flink til å ta imot mennesker som flytter hit fra utlandet. Man kan alltids bli bedre på integrering, Norge inkludert, og det er jo sikkert uansett enkelt for meg å si som ikke er en av dem som styrer landet vårt. Ofte synes jeg også Norge er utrolig fleksible og villig til å lage massevis av rom for annen kultur enn bare den norske, i noen tilfeller til og med villige til å la noe norsk kultur vike for at nye landsmenn skal føle seg imøtekommet og velkomne i landet vårt.

Men hvis vi alltid skal tenke at det «Ikke er så nøye» og at det bare er en fillesak med alt som har med landet vårt, nasjonaldagen vår og flagget vårt å gjøre - hva vil vi egentlig sitte igjen med av norsk kultur til slutt da?

Det må være lov å stille disse spørsmålene, og jeg synes ikke man skal la være å ytre seg om dette i frykt for å bli kalt rasist. Jeg vet utmerket godt at jeg ikke er noen rasist. Jeg synes virkelig at det er helt fantastisk at vi har fått et såpass mangfoldig og flerkulturelt samfunn, og jeg håper at Norge også i fremtiden kan være et land spekket av mange forskjellige kulturer og med respekt for hverandre og for forskjellene våre. Men akkurat på 17. Mai, den ene dagen i året når det er Norges nasjonaldag - er det Norge sin grunnlov som feires, og jeg mener at det mest naturlige valget må være å veive med det norske flagget.

JA, VI TRENGER FORTSATT KVINNEDAGEN

Det er det samme hvert år den 8 mars. Kommentarfeltene bugner over av sterke meninger. Nettavisene velter ut kronikker med nye samfunnsdebattanter. Å kalle seg feminist er over de seneste årene blitt et slags skjellsord, hvor man nesten kan se for seg at du er «en av dem» med hår under armene som hater menn og som aldri bruker bh.

Men feminister burde vi alle være, hår under armene eller ei.

Det samme spørsmålet dukker opp hvert år den 8 mars: Trenger vi fortsatt kvinnedagen? Gjerne servert sammen med kjente fraser som: «Vi er jo så likestilte her i Norge, tenk på hvordan det er i andre deler av verden!»

Og de har jo stort sett rett i det - vi er ganske likestilte her i Norge, især blir forskjellene tydelig om vi ser på resten av verden som sammenligningsgrunnlag. Men er det slik vi burde se det? Burde vi ikke heller sammenligne med en verden slik vi ønsker at fremtiden skal se ut for våre døtre, for våre sønner og våre nye landsmenn?

Vil vi ikke ha det slik: Vi er likestilte. Punktum. 

Ikke «likestilte tatt i betraktning hvordan det er i resten av verden» om vi alltid skal sammenligne oss med resten av verden og ta til takke med hvordan vi har det fordi det alltid er noen som har det verre eller dårligere - så vil vi aldri se den endringen vi er nødt til å være med på å skape selv, for å kunne se.

I kjølvannet av det siste årets #metoo og #timesup kampanjer, og avsløringene som har blitt avdekket som et resultat av disse - har vi et prakteksempel på hvorfor vi trenger kvinnedagen.

Vi trenger kvinnedagen fordi abort fortsatt er ulovlig i enkelte land, og fordi man i El Salvador kan få fengselstraff om man opplever en spontanabort. Jeg gjentar: Spontanabort.

Vi trenger kvinnedagen fordi 1 av 10 norske kvinner er blitt utsatt for voldtekt.

Vi trenger kvinnedagen fordi Tv2 sitt kommentarfelt eksploderer av kvinnefiendtlige kommentarer når det deles en artikkel om Sophie Elise.

Vi trenger kvinnedagen fordi jeg i kjølvannet av #MeToo avsløringene er glad jeg ikke har en liten datter. Er det sånn det skal være?

Vi trenger fortsatt kvinnedagen selv om vi er kommet et stykke her i Norge. Et godt stykke. Og det skal vi ikke glemme, men vi skal heller ikke ta det for gitt. Kvinnene i midtøsten, Mellom-amerika, og Afrika kan tross alt ikke kjempe på egenhånd.

Og vi trenger kvinnedagen fordi den største trusselen mot likestilling, er tanken om at vi allerede er i mål.

KAN GUTTER HA ROSA BURSDAGSSELSKAP?

Jeg sitter i sofaen en tidlig kveld sammen med Leo og ser på ting til bursdagsselskapet hans på nett. Ballonger, duker, og litt pynt er det som skal kjøpes inn - og de to bursdagene han har hatt før 3-årsdagen som nå er like rundt hjørnet, har vært to veldig blå bursdagsselskap. Nå som han begynner å bli stor gutt og har egne meninger om hvordan han vil at ting skal være, tenkte jeg at Leo kunne få være med på å se på bursdagsting i år - og la han bestemme litt. Det er tross alt hans selskap!

"Jeg vil ha rosa!" kommer det fra en bestemt liten barnemunn ved siden av meg.

Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket, uten at jeg gav uttrykk for det til Leo selvsagt, kanskje mest fordi gutten vår er særdeles glad i typiske «gutteting» (enda hvor lite jeg liker å bruke det ordet) som biler og traktorer.

Jeg spør han igjen: "Vil du ha et rosa bursdagsselskap, gutten min?"

Han utbryter: "JA! Rosa bursdag, rosa ballong, og..." og slik fortsatte han.

Vi ble sittende å se på nettopp ballonger, duker og bursdagsting sammen på ulike nettsteder. Leo pekte, og jeg viste frem. Og når jeg spør han i dag, så svarer han fortsatt at han vil ha rosa selskap.

Jeg tok det opp med Fredrik: Leo har lyst på rosa selskap, skal jeg kjøpe inn rosa til han? For meg er det ingen problem om det er det han vil ha - verken om han vil ha rosa selskap nå, eller rosa jakke i barnehagen om et par år. Men jeg tenkte bare å høre med deg hva du synes.

Etter at vi har snakket litt sammen hvor vi kommer frem til at Leo skal få hvilken farge han vil ha i selskapet sitt, måtte det være gult, grønt rødt eller rosa - så kommer vi etterhvert også inn på noe annet som har med jente- og guttefarger og små barn å gjøre. Dette med å kjøpe knæsjrosa jakker til gutter første året på skolen, og/eller rosa blinkesko, rosa ryggsekk og så videre. Er det greit å kjøpe dette til små gutter, selv om man vet at det kan føre til at poden blir den eneste gutten med rosa ryggsekk eller jakke på trinnet?

Fredrik er i utgangspunktet helt enig med meg om at barna skal få velge selv hvilke farger de vil ha på ting - uavhengig av hva som kategoriseres som jente- og guttefarger. Men samtidig uttrykker han litt bekymring for om det hadde vært Leo i den situasjonen første året på skolen, og om det kunne føre til at de andre barna kunne vært slemme med han som et resultat av "jentefarger" på tingene hans.

Fredrik sier noe jeg er fullstendig enig i: "Barn kan være nådeløse med hverandre"

Jeg skjønner så godt hvordan Fredrik tenker, han ønsker jo bare det beste for Leo og skjerme han for situasjoner som potensielt kan være sårende for han. På samme tid, så synes jeg heller ikke det blir helt riktig å prøve å viske ut forskjellene blant barna våre, ved å ikke la dem få gå i de fargene de vil eller leke med leker som egentlig er forbeholdt det motsatte kjønn - fordi vi er redd for at barna skal skille seg ut og dermed potensielt være et offer for mobbing eller erting. Alle foreldre har dessuten et ansvar for å lære barna sine at mobbing ikke er greit. 

Så om Leo vil ha rosa bursdagsselskap, så blir det rosa bursdagselskap på 3-års dagen til gutten vår. Rosa er tross alt bare en farge!

Les også: "TENK OM HAN BLIR HOMO!"

HAN VIL ALLTID VÆRE FAR TIL MINE BARN

Nå sitter jeg hjemme i sofaen med en søvnig Noah på fanget. Han er litt sliten etter uken og det samme er jeg. Fredrik startet ikke på jobb før klokken 15.00 i dag, så vi fikk litt tid sammen med barna før den tid. Noe jeg legger merke til med Fredrik er at de dagene han får ha litt ekstra tid med dem, så ser han alltid så lykkelig ut. Papparollen er så naturlig for han. Når han pakker Noah inn i et pledd og holder ham tett inntil seg før han smiler, eller når Leo har sovnet på fanget hans og han legger Leo forsiktig ned i sengen sin og pakker ham inn i dynen hans.

 Uansett hva som skjer i fremtiden, så vil han alltid være pappa til barna mine. Barna våre. De er 50% meg og 50% pappaen deres. Jeg ser at han ville gjort alt for dem. Og ikke minst så er det så utrolig vakkert for meg å se at han elsker barna så utrolig høyt. Like høyt som det jeg gjør!

Jeg leste et leserinnlegg i Telemarksavisa nylig, og det satte ord på noe jeg har tenkt veldig lenge på. Dette med at det faktisk finnes mødre der ute som nekter far samvær med barnet sitt etter et stygt samlivsbrudd og gjør pappaen til syndebukk. Jeg forstår at det kan være mange gode grunner til at både en eventuell mor eller far ikke skal ha samvær med barnet sitt og det er ikke disse tilfellene jeg snakker om, for jeg vet at det finnes mange av dem. Og de skal selvsagt ikke forveksles med det jeg snakker om nå. For det skjer også at enkelte mødre bevisst holder igjen og bruker barna for å straffe eks-samboer, ekskjæreste eller eksmann. Og det klarer jeg ikke å forstå.

Det kan gjøre ordentlig vondt å tenke på om jeg ikke skal være sammen med pappaen til barna mine lenger, og om vi finner ut etter denne tøffe perioden at dette rett og slett bare ikke fungerer lenger og at vi må gå hvert til vårt.

Men det ville da ikke falt meg inn i min villeste fantasi en gang å nekte han samvær med barna sine av den grunn! Forhold kan ryke, og det er grusomt. Og det er trist. Ting ble ikke som man ønsket, og det er trist for alle parter involvert. Når det i tillegg er barn involvert kan jeg ikke en gang forestille meg hvor forferdelig det kan føles. Men man har fortsatt vært to om å sette et barn til verden og jeg som mor har ikke noen større rett til å ha barna enn det pappaen til barna mine har. Greit, så trenger kanskje 1-åringen min mamma litt mer enn pappa akkurat nå på grunn av en rekke årsaker, deriblant ammingen - men jeg tror at de fleste barn trenger begge foreldrene sine like mye. 

Men man må ikke glemme at man ikke bare straffer far, men også et helt uskyldig barn som fortjener å ha begge foreldrene sine og som før eller siden kommer til å lure på hvor pappa er.

ER DET VIRKELIG AKSEPTERT Å SLÅ BARN?

I dag leste jeg en artikkel på Tv2.no hvor det kommer frem at amerikanske popstjerne Kelly Clarkson gir den tre år gamle datteren sin jenvlig ris på rumpa. Som mamma til en gutt som blir 3 år i mars var det vanskelig å la den artikkelen forbigå i stillhet uten at jeg skriver akkurat hva jeg synes om det.

I artikkelen kommer det frem at «Kelly understreker at hun ikke slår datteren hardt på rumpa ? og sier at hun synes at det er vanskelig å gi ris ute blant folk.» Men er det egentlig relevant om Kelly Clarkson slår datteren hardt eller ikke? Det forandrer ikke det faktum at du bedriver med fysisk avstraffelse ovenfor dine barn. Og kan det tenkes at hun synes det er vanskelig nettopp fordi det er, vill gjetning her, ikke greit?!

For det som forbauser meg mest med denne saken er at det liksom skal være greit å rise forsvarsløse barn, mens jeg neppe tenker at det ville vært greit dersom det hadde vært snakk om voksne. Vold er vold, og man slår ikke. Det er heller ikke noe mer greit å slå kun fordi man ikke slår hardt, er det vel?

For meg er dette mangel på annen kommunikasjon, og et særs dårlig alternativ til kommunikasjon. En gjenganger blant de som mener dette er helt uproblematisk - i kommentarfeltene hvor denne aktuelle artikkelen er blitt delt, er at de selv fikk ris da de var små - og at de hadde da vitterlig mer respekt for voksenpersoner enn mange andre barn i dagens samfunn, mener de selv. Men hvor kom denne respekten fra? Kom den fra frykt for å bli slått på rumpa, eller kom den fra å oppriktig ha respekt for voksenpersoner som satte grenser og som ikke minst viste barna respekt tilbake?

Det er noe som heter at vold avler vold, for la oss si at du gir datteren din ris. Men du slår ikke hardt, sier du selv. Og det kan godt stemme det. Men hva forteller  du datteren din den gangen hun blir tatt for å slå et annet barn i barnehagen, et annet barn på lekebutikken, eller en annen elev når hun begynner i første trinn? Hvordan skal du forklare henne at dette er galt når du selv har gjort eller fortsatt praktiserer denne typen barneoppdragelse? Hva sier du den gangen hun blir tatt, og hennes respons ender opp med å være: "Men mamma, jeg slår jo ikke hardt!"

Og fra en mamma til en annen: barn er sårbare. Noen er mer såbare enn andre. Glem heller ikke at noen foreldre er mer hardhendte enn andre. Vi er i 2018 nå, og vi vet bedre. La "ris på rumpa" og annen fysisk straff mot barn være noe som tilhører fortiden, sammen med da unger satt i baksetet uten bilsete. Respekt skal ikke komme av redsel!

Hvis du som forelder ikke klarer å sette grenser uten å bli fysisk, kanskje du skal gå litt i deg selv?

2017 DEL 1: GLEDESTÅRER, KJÆRESTETRØBBEL OG BLOGGTOPPEN

Hei dere! I dag tenkte jeg å ha en liten årskvalade her på bloggen, for å oppsummere året som har gått og hva som har skjedd. Jeg har allerede delt noen bilder og minner fra 2017 i korte trekk i dette blogginnlegget, men siden jeg hvert år har pleid å ha en skikkelig oppsummering av året så tenkte jeg å gjøre det i år også. I dette blogginnlegget kommer jeg til å ta for meg del 1 av oppsummeringen som går fra januar til juni i 2017 ♥

Januar 2017:

Januar startet med gledestårer og at Noah var i ferd med å bli kvitt kolikken sin. Vi hadde et par dager der ting var mye lettere, før det ble verre igjen. Men litt ut i årets første måned kunne vi endelig puste lettet ut: Det var over! Det var den beste starten vi kunne fått på 2017, og vi gledet oss over at vi startet med blanke ark. Noah hadde også dåpsdagen sin i januar - som vi alltid vil tenke tilbake på med et smil! Jeg vil alltid være takknemlig ovenfor alle venner og familie som alltid stiller opp for oss og guttene, og som var på å gjøre den store dagen hans så flott.

 Mest leste blogginnlegg i januar: Jeg glemmer aldri det han sa til meg (Link)

Februar 2017:

Februar i fjor (så rart det føles å omtale 2017 som i fjor!) var den måneden hvor jeg begynte å dele mer åpent om at Fredrik og jeg holdt på å gå fra hverandre, og at tiden med et spedbarn med kolikk hadde tatt knekken av mye på forholdet vårt. Jeg skrev mye om dette og fikk utrolig mye ros for å være så ærlig om hvordan vi hadde det. En tøff måned, men hvor vi også hadde utrolig fine dager som for eksempel min første morsdag med begge barna mine. Noah ble dessuten 4 måneder!

Bloggen gikk utrolig bra og jeg hadde 9000 lesere om dagen ca. Dette fordi jeg satset mye denne måneden og hadde hatt en skikkelig god samtale med den ene kontaktpersonen min i Nettavisen i slutten av januar, som gjorde meg veldig inspirert. Det ble også noen clickbait-overskrifter i februar, som flere av dere faste lesere sa i fra om. Når måneden var over husker jeg bare at jeg tenkte at jeg ville ta det mer med ro med bloggingen, for jepp - jeg hadde hatt utrolig gode lesertall, men stresset, alt hatet, og at bloggen ble mer jobb enn gøy - det gjorde at jeg ikke synes det var verdt det. Helt ærlig!

Processed with VSCO with hb1 preset

Mest leste blogginnlegg i februar: Flytte fra hverandre?

Mars 2017:

Mars var stort sett en rolig måned, selv om det fortsatt var turbulent mellom Fredrik og jeg så holdt jeg kortene tettere til brystet enn tidligere. Jeg begynte tidlig å glede meg til Leo sin 2-års dag som var i slutten av mars, og vi hadde en del besøk av søstrene mine og mamma i løpet av måneden. I slutten av mars hadde vi også en helg med bare Noah hjemme, mens Leo var hos mine foreldre i Gjøvik. Jeg husker enda hvor mye jeg savnet han, men også hvor rart og uvant det var å kun våkne opp med ett barn å ta hånd om. Jeg husker enda den lange, fine gåturen Fredrik og jeg hadde nede på bryggen med Noah i dypvognen! Det var skikkelig vår i luften og jeg kunne gå ute i skjørt (!) flere av de siste dagene i mars. Jeg trente også en god del denne måneden, og hadde gode treningsrutiner!

Mest leste blogginnlegg i mars: Når kjæresten din er utro!

April 2017:

Jeg startet april med en skikkelig aprilsnarr, og skrev på bloggen at vi skulle flytte til Oslo! Spøken var rimelig gjennomført, og det var mange av dere som gikk rett på. Det til tross for at jeg skrev på bloggen at bydelen vi skulle flytte til het Balleby. Haha! I april var vi mye ute på tur, og jeg minnes mange trilleturer. Fredrik hadde spørsmålsrunde gående her på bloggen (noe som alltid blir tatt godt i mot) Noah ble 6 måneder gammel og det var skikkelig vår. Vi dro på hyttetur på fjellet med familien min og barna, noe jeg hadde gledet meg til i lang tid - og tilbrakte påsken på fjellet. I slutten av måneden dro jeg alene til Gjøvik for å tilbringe tid med venner, og ble hele helgen!

Mest leste blogginnlegg i april: Gjesteinnlegg fra Fredrik: Svarene på spørsmålsrunden

Mai 2017:

Jeg kom endelig tilbake fra Gjøvik kvelden 1. mai, til glade barn som hadde savnet mammaen sin! Dagen etter ble jeg invitert til intervju med VGTV-panelet Morten angående et blogginnlegg jeg hadde skrevet. Et par dager senere igjen dro jeg tilbake til Gjøvik igjen, denne gangen med Noah på slep - jeg skulle nemlig være enda en helg i Gjøvik - denne gangen for å feire bursdagen til bestevenninna mi den ene kvelden, og bare tilbringe tid med familie den andre kvelden. Noah ble 7 måneder gammel. Jeg ble også veldig syk! Jeg skrev litt om at støtten jeg hadde fått fra leserne mine i forbindelse med å få barn betydde så mye for meg - noe den fortsatt gjør ♥ Vi gjorde også klart til 17. mai med begge barna for aller første gang, som endte opp som en vellykket dag med mange fine minner! Jeg delte også den store nyheten om at Fredrik og jeg hadde startet på nytt, og at selv om vi egentlig hadde hatt et lite brudd etter de tøffe månedene - valgte å bli sammen igjen (til mange av leserne mine sin store glede!)

Mest leste blogginnlegg i mai 2017: Jeg vil ikke se utenlandske flagg på 17.mai!

Juni 2017:

Juni var en fantastisk måned på mange måter. Jeg startet den med en skikkelig (barnefri) date sammen med Fredrik på Farris bad, Fredrik sin tidligere arbeidsplass, og vi hadde den koseligste kvelden noensinne med helt nydelig mat. (Det sier litt om hvor ofte vi drar ut på date når det kommer med på årskvaladen, haha!) Et par dager senere var det endelig duket for min siste dag som 18-åring - og bursdagen min sto for tur! Mamma og pappa overrasket meg på bursdagen min og kom til oss kun for å tilbringe kvelden her. Jeg lagde minnetavle til Noah, og skrev en del temablogginnlegg om mammalivet som slo godt an hos dere. Jeg var dessuten også på mitt aller første bloggermøte med de andre side2-bloggerne, og jøye meg så nervøs jeg var. Noah var med og gråt attpåtil nesten hele møtet, så jeg måtte vugge han utenfor møterommet.

Vi dro også på en liten mini-ferie til Gjøvik i midten av juni, og var hos fotograf med Noah. Jeg var på skoleavslutningen til lillesøsteren min i Gjøvik hvor hun skulle slutte på ungdomsskolen - og møtte flere av lærerne jeg selv hadde på ungdomsskolen - forskjellen var bare at jeg nå hadde Leo i armene mine. Dessuten  havnet jeg på 4. plass på blogg.no etter et blogginnlegg jeg skrev som fikk massiv oppmerksomhet og mange, mange tusen lesere. Det var så gøy!

Mest leste blogginnlegg i juni 2017: Jeg fikk igjen en halv million kroner på skatten!

Dette blogginnlegget tok virkelig et par timer å gjennomføre, men utrolig gøy å se tilbake på alt som har skjedd det første halvåret av 2017. Nå skal jeg lage en etterlengtet middag til en mildt sagt sulten samboer. Jeg håper dere likte blogginnlegget, så snakkes vi igjen litt senere!

God klem

OM KJÆRESTEN MIN ER UTRO MED DEG, HAR DU OGSÅ SKYLD!

Da noen spurte meg på Snapchat tidligere i dag om jeg kunne skrive et innlegg om hva jeg synes om saken som har blitt skrevet om på mang en blogg i helgen - nemlig om man som singel kvinne eller mann har noe ansvar med tanke på å involvere seg i en person som har kjæreste, så sa jeg tvert at jeg gjerne kunne skrive om det. Hva synes dere, er dette greit? Er det kun parten som er i et kjæresteforhold som har noe ansvar? Jeg synes alltid det er morsomt når leserne mine kommer med ønsker om blogginnlegg, spesielt når det er om mine meninger omkring ulike temaer som tas opp i media, på andre blogger, eller lignende - Så here goes:

Jeg har vært i denne situasjonen, og jeg kan love dere at jeg ble like kvalm av begge parter. Både min egen kjæreste som hadde sviktet meg, men også den andre jenta som ikke var det spor bedre. Jeg var på ingen måte den kjæresten som la all skyld over på den andre jenta og tilga partneren min på flekken, her mener jeg at man faktisk er like skyldige begge to. Både den som er i et forhold med forpliktelser, men også den single parten.

For det er faktisk ikke sånn at bare man teknisk sett ikke er utro mot noen fordi man selv er singel, så kan man ture frem akkurat som man vil uten å tenke konsekvenser. Uten å tenke på andres følelser, uten å tenke: Hvordan ville jeg følt om noen gjorde dette mot meg, om jeg var kjæresten hans/hennes? 

En annen ting hadde vært dersom den single parten faktisk ikke visste at den andre parten hadde en kjæreste, da stiller saken seg annerledes.

Du single, mann, kvinne - hva enn du er, som unnskylder at du ligger med, kysser, eller i det hele tatt innleder et forhold med noen du vet at har kjæreste med at "du er jo singel så du kan gjøre hva du vil". Jeg har et par ting jeg har lyst til å si til deg. Du har kanskje ikke ansvar for at drittsekken som du ligger med, kysser eller innleder et forhold med faktisk har en partner, men du er så absolutt fremdeles ansvarlig for dine egne handlinger. Du har et moralsk ansvar, og du slipper ikke unna det bare fordi du ikke har en partner med forpliktelser. Ingen slipper unna det ansvaret man har for å skille rett fra galt.

En ting er derfor imidlertid helt sikkert i mine øyne, og det er at vedkommende som var utro mot meg den gangen overhodet ikke var alene om skylden!

GREIT AT KJÆRESTEN DRAR PÅ STRIPPEKLUBB?

Jeg synes det er så utrolig trist at det i dagens samfunn er blitt negativ ladet å være feminist. Å være feminist betyr at du ønsker like rettigheter for menn og kvinner. Burde ikke alle ønske det i 2017?

Jeg skroller meg nedover på Facebook. Et bilde fra en jentegruppe med flere tusen medlemmer, og med spørsmål om det er greit at kjæresten drar på strippeklubb, dukker plutselig opp foran meg. "Selvfølgelig er det greit!" står det gjentatte ganger i kommentarfeltet, og flertallet mener at det er ingen som helst problem i det hele tatt. De som mot all formodning skulle finne på å skrive at de ikke ville syntes at det var helt innafor av ulike etiske grunner, får en lang tirade med drittkommentarer om hvor kontrollerende og sjalu kjærester de er.

Er jeg virkelig den eneste som ikke synes det er greit at kjæresten min skulle dratt på strippeklubb? Jeg nekter ikke kjæresten min noen ting, men etter å ha lest flere tråder som denne, sitter jeg nesten med inntrykk av at jeg er det. Nå er det jo gjerne sånn at man får kjærester som har noenlunde like verdier som en selv da, og min kjæreste ville heldigvis aldri funnet på å støtte den industrien slik den er kjent. Det handler ikke om et kontrollbehov eller sjalusi fra min side, men hvor lite tiltrekkende det er å tenke på menn som betaler for å se kvinner kle av seg. At kvinner er et produkt som du kan betale for, og hvor uetisk jeg faktisk synes det er. Dette går begge veier, og jeg har heller ingen som helst behov for å dra å se på mannlige strippere.

"Så lenge det er meg han kommer hjem til, så bryr jeg meg ikke" er gjerne et standardsvar fra andre jenter. Eller den populære varianten "Menn er menn!"

Ok, kall meg prippen - men er ikke dette egentlig ganske fornedrende mot menn generelt? Menn er vel ikke dyr. Folk må slutte å unnskylde kjærestene sine, hvis du mener din mann ikke gjør noe galt ved å dra på strippeklubb - hvorfor trenger han da en unnskyldning for å gjøre det?

Jeg håper du vet hvor viktig du er!

Kjære deg som jobber i barnehage.

Du som alltid står med åpne armer og tar i mot barnet mitt med et smil. Uansett hvilken dag det er, uansett hva klokka er, og uansett hvilket vær det er. 

Du som frivillig står i flere minutter og forteller meg hvordan dagen til barnet mitt har vært når jeg kommer for å hente, og som får barnet mitt til å glede seg til å dra i barnehagen dagen etter.

Jeg håper du vet hvor viktig du er!

Du som har endeløs tålmodighet. Du som ble like oppskaket som meg, mammaen hans, når han sa sin første setning og han ikke var hjemme hos mamma og pappa.

Du som kan uendelige barnenavn og som viser stor omsorg for alle og en hver. Du som kler på, kler av, trøster, klemmer, leser, leker, og er med på å gjøre en forskjell. For det gjør du.

Jeg tror ikke at å jobbe i barnehage bare er en jobb. Jeg tror det er noe mer enn det også. Selv om jeg vet at den jobben er frivillig som alle andre jobber, så er det så mye du som barnehageansatt gjør som du kunne ha droppet om det for deg "bare" var en jobb du ville få unnagjort. Alle de fine ordene du forteller meg om barnet mitt og hvordan han er i barnehagen. Hvordan du snakker med meg om dagen han har hatt og alt det morsomme dere har gjort - helt uten å trenge det, og hvordan du alltid husker favorittpålegget på brødskiven hans til lunsj.

Jeg håper du vet hvor viktig du er!

Tusen takk. Du er fantastisk.

// Del gjerne videre om du er enig ♥

DU KAN IKKE LA DEG FORFALLE ETTER DU BLIR MAMMA!

Jeg leser mye på mammaforum. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg antar fordi det treffer meg siden jeg unektelig er midt i målgruppen. For en stund siden kom jeg over en tråd hvor noen skrev om hvor oppgitte de var over at det var så mange som lot seg forfalle etter de ble mødre og fikk barn. For «Hvorfor kan ikke folk bare ta seg tid til å sminke seg litt? Det tar jo bare 5 minutter! Hvorfor kan ikke dere mødre med utvasket og slitt hår bare dra til frisøren? Og er det så forbanna vanskelig å ta på seg klær som kler kroppen sin, og ikke kari traa joggebuksa hver gang man skal ut på butikken? Det verste jeg vet er mødre som skylder sin egen overvekt på at de har fått barn!»

Noen velger til og med å si ting som at de forstår hvorfor menn er utro og ser på andre kvinner, fordi ens egen kjæreste som fikk baby for en stund siden, ikke ser ut som hun gjorde før hun fikk barn. Fordi hun har kuttet ut dagsminken, går mer med joggebukse, og slutter å farge håret. Også det disse damene mente var å la seg forfalle.

Jeg kjenner at jeg blir så eitrende forbanna over å lese at voksne damer kan være så trangsynte. Og hva er egentlig greia med å tenke at hvis du klarer noe, så er det ensbetydende med at alle andre skal kunne klare det samme? Litt av en snever tankegang.

Hva om vi begynte å tenke at slitt, utvasket hår ikke er et resultat av latskap, men fordi man har dårlig råd, er alenemamma og ikke har penger til å dra til frisøren? 

Hva om vi begynte å tenke at å forfalle ikke betyr at man ikke gidder å dra på trening, at man ikke orker å lage sunn mat, og at man ikke har lyst til å kle seg etter kroppsformen sin. Men at det kan bety at man faktisk bare er forferdelig sliten?

Kanskje har man kolikkbarn. Kanskje har man krevende barn på andre måter. Kanskje har man 6 barn. Kanskje sliter man med sykdom, går gjennom et tøft samlivsbrudd eller skilsmisse? Kanskje prioriterer vi ulike ting. Hva om vi begynner å se etter en annen grunn enn at folk er late til hvorfor noen velger som de gjør.

Du er i hvert fall ingen bedre mamma enn mammaen med joggebukse og bustete hår på butikken, fordi du har sminket deg og går velkledd. Du er i beste fall dømmende.

å drepe dyr for å dra på ferie

Er det èn ting jeg rett og slett ikke kan fordra, så er det folk som er slemme mot dyr. Kjæledyr er ofte prisgitt sine eiere, og det er aldri sånn at kjæledyr velger å bli nettopp ditt kjæledyr. Den avgjørelsen er det du som tar for dyret.

Nå er det høysesong for dumping av kjæledyr. Ja, du leste faktisk riktig. Hvert eneste år, nærmere forklart hver eneste sommer, så blir kjæledyr dumpet, drept, eller forlatt fordi matmor og matfar skal på ferie og ikke har klart å skaffe dyrepass. Vi snakker drukning av hunder sammen med betong eller satt i bur så de ikke kommer seg noen steder, kattunger og katter som blir skutt ihjel med luftgevær eller kastet ut av bilvinduer i full fart.

Ord blir fattige når man oppdager at nordmenn behandler sine egne såkalte familiemedlemmer på denne måten, og jeg blir direkte skremt over at dette er mennesker som deg og meg. For hva skjedde egentlig med at dyr også var familiemedlemmer? Hva skjedde med respekt for dyrenes liv? Når nordmenn anser det som greit at kjæledyrene deres må bøte med livet for at de skal få kommet seg avgårde på utenlandsferien sin, nei, da ser jeg rødt altså!! Spesielt når det er DU som har tatt på deg ansvaret for dette dyret!


Jeg KLARER ikke å akseptere dette. Det er IKKE greit! Bruk og kast samfunnet vårt når stadig nye høyder, men kan ikke forsvarsløse dyr få slippe unna? Når ble et dyreliv mindre verdt enn to uker på Gran Canaria?

Jeg har ikke dyr, og ikke skal jeg utenlandsferie i år heller. Men jeg har i hvert fall ren samvittighet og kan skille rett fra galt - mon tro om du som ligger og soler deg i Gran Canaria, med tanken på at Pus ligger på havbunnen i Norge kan si det samme?

Klikk gjerne på liker knappen under innlegget for å spre blogginnlegget videre!

EN LITEN OPPDATERING...

Hei alle sammen!

En liten oppdatering fra meg denne fine lørdagskvelden. Vi har hatt en koselig dag sammen og det er så ubeskrivelig deilig med helg. Selv om jeg merker at de ikke er helt slik de var tidligere! Akkurat det slo meg ganske tydelig i går kveld.

Klokken var nylig blitt tolv da jeg satt i sofaen i stuen i morgenkåpen min og gjespet for femtende gangen på kort tid. Fredrik så på en eller annen serie og jeg hadde nok med å klare og holde øynene oppe. Jeg visste for øvrig ikke hvor mye klokken var før Fredrik påpekte det etter at jeg foreslo at vi skulle legge oss. Aldri vært så trøtt før, men guttene sto opp med pappaen sin i dag så jeg fikk sovet ut litt. Det resulterte i en uthvilt mamma som sto opp til to blide og fornøyde barn litt senere! Mammalivet altså, det er så herlig.

Foruten at pcen min har tatt kvelden, så har denne dagen virkelig vært helt nydelig. Jeg vet ikke hva det er med elektronikk og meg, men det er ganske tydelig at det er noe der som virkelig ikke fungerer sammen. Haha! Er det mulig..

Legger med noen bilder av verdens fineste skatten min Leo. Og ønsker dere alle en fantastisk lørdagskveld!

BILDER AV KROPPEN MIN?

Er det ett spørsmål jeg har fått mye siden jeg fikk mitt andre barn, så er det "Kan du vise bilder av kroppen din?" sammen med "Har du gått ned alt du gikk opp i svangerskapet?" og videre oppfølgingspørsmål om kropp, og om den forandrer seg mye etter to graviditeter.Jeg husker spørsmålene fra tiden etter Leo hadde kommet til verden også. Forskjellen er imidlertid at jeg på det tidspunktet valgte å poste en del bilder av kroppen min. Både når det var en uke siden fødsel, og noen måneder senere - når jeg hadde "fått kroppen min tilbake" om man kan si det sånn. Det er tydelig at kroppen etter endt svangerskap er noe som mange er betydelig opptatt av, og kanskje er det ikke så rart heller, med tanke på kroppsfokuset i dagens samfunn.

Men tankene mine har nok forandret seg en del etter sist svangerskap.

Jeg tror jeg innså det for alvor når jeg gikk på butikken med Noah når han var omkring to uker gammel. Jeg hadde på meg en av de gamle buksene mine som overraskende nok passet, og en tettsittende genser. Jeg tenkte ikke noe videre over det, kropp hadde jeg ikke en gang viet en tanke enda da barna tok all min tid og de var det eneste jeg hadde ordentlig fokus på. I løpet av handleturen kom jeg i snakk med en dame som spurte om hun kunne få se den lille nyfødte som lå i vognen sin. Selvfølgelig, sa jeg. Hun spurte deretter hvor gammel han var, hvorpå jeg svarte som sant var at han var litt over to uker gammel. "Og så har du ikke mage lenger i det hele tatt? Wow, så flink du har vært!" utbryter hun.

Mange ville kanskje bare følt seg bra etter å ha fått en slik kommentar, og jeg tror på ingen måte at damen mente det noe annet enn godt, men jeg fikk en skikkelig dårlig smak i munnen. Flink? Jeg hadde ikke vært flink, jeg hadde ligget på sofaen og spist sjokolade fordi ammingen gjorde at jeg fikk et søtsug ut av denne verden helt siden vi kom hjem fra sykehuset. Flaks og gener - ja, kanskje. Men flink? Overhode ikke. Det er mye man kan kontrollere - men hvordan kroppen ser ut etter man har født barn - det kan ikke alle kontrollere. Enda hvor mye de spiser sunt og trener. Verden er ikke sort hvitt.

Jeg blir faktisk blir oppriktig lei meg når jeg tenker på alt nybakte mødre må lese og se på nett. Jeg vet med meg selv at jeg er fryktelig til å sammenligne meg selv med andre, selv om jeg vet at jeg ikke burde. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som har som vane å gjøre det. Jeg tør nesten ikke å tenke på hvilket press gravide og nybakte mødre må kjenne på når de leser blogger og ser bilder i media. Alle har et ansvar her, synes jeg.

Jeg har kastet badevekten og har ingen planer om å poste noen bilder av meg halvnaken i fremtiden her selv om det blir etterspurt. Jeg vil ikke skrive om vekt og klesstørrelser. Vi trenger bloggere som ikke bidrar til det ekstreme kroppsfokuset.

Så da vet dere det ♥

Klem

KROPPEN ETTER EN FØDSEL

Når jeg våknet i dag tidlig, sjekket jeg etter hvert mobilen min. Og jeg ender som vanlig opp med å scrolle meg nedover facebook-feeden min. Og plutselig dukker det opp: Fotballfrue har postet et bilde av kroppen sin 4 dager etter fødsel!

For vet dere hva? Tenk at det finnes faktisk mødre som går gjennom både ett og to svangerskap uten at man egentlig kan se på det kroppene deres - Og hadde ikke media hatt et så ekstremt stort fokus på å hylle hengemager og strekkmerker, så hadde kanskje flere vært klar over at mammakroppen ikke er en og samme kropp, men at det er en samlebetegnelse på alle de forskjellige kroppene man kan ha etter å ha båret frem et barn. Og at alle selvfølgelig er like flotte og unike, akkurat slik de er! UANSETT hvordan de ser ut.

Det møter meg daglig.

«Lise (27) viser stolt frem hengemagen» eller «Petra (35) bryr seg ikke om strekkmerkene» i god blanding med "Slik blir kroppen etter et svangerskap" sammen med bilder av overnevnte. Artiklene overfaller meg når jeg sjekker diverse sosiale medier, og de blir delt i hytt og pine. Joda, det er fint og flott at vi hyller disse mødrene for kroppen deres, for det skal vi jo i utgangspunktet selvfølgelig gjøre med kropper i alle størrelser og fasonger - men er det riktig at den evige hyllesten av kropper med løs hud og hengemage etter et svangerskap skal gå på bekostning av andre type kropper og aksepten for den?

Bare følg nøye med i kommentarfeltet under bildet til fotballfrue ettersom kommentarene kommer tikkende inn. Spørsmålene om "Hvorfor hun har et slikt behov for å vise seg frem" kommer garantert. Jeg har sett det før en million ganger, og jeg kommer garantert til å se det igjen.

Men disse mødrene med strekkmerker og hengemage - de får ikke disse spørsmålene. De blir bare hyllet, de. Hvorfor er det slik? Jeg postet selv et bilde av meg i en badedrakt når det var 9 måneder siden fødselen - og dessverre for meg, hadde ikke kroppen min fryktelig synlige tegn til at jeg hadde båret frem et barn for under ett år siden. Jeg fikk slakt så det holdt! Spørsmålet jeg satt igjen med var: Hadde jeg fått samme slakt om jeg hadde hatt 10 synlige ekstra kg, og magen full av strekkmerker? Mest sannsynlig ikke.

For hvorfor må egentlig fotballfrue ha et svar på hvorfor hun vil vise seg frem, om ikke mødrene med hengemage trenger det? 

Akkurat som at de som ikke har fått hengemage etter svangerskapet sitt kan noe for at de ikke har fått det. "Beklager at jeg ikke fikk strekkmerker", liksom!

Vi skal hylle mammakroppene våre for alt de er verdt. De har gjort en like fantastisk jobb, alle sammen. Det kan ikke måles ut i fra hvordan kroppene våre ser ut. Hengemage eller ei. Men Caroline Berg Eriksen kan ikke noe for at hun ikke har masser av løs hud eller strekkmerker på magen sin eller på kroppen sin generelt etter svangerskapet sitt.

På samme måte som at de som får kroppen sin merket etter et svangerskap, på den ene eller den andre måten - ikke kan noe for det.

Alle skal få lov til å være stolte over kroppen sin etter å ha båret frem et barn, uansett pokker hvordan de ser ut. Vi skal få lov til å vise oss frem! Vi skal få lov til å være stolte!

Og vi skal ikke måtte trenge å forklare oss, uansett hvordan vi ser ut. Vi må snart klare å akseptere at vi ikke er like, og at vi aldri vil bli helt like. Vi er forskjellige, vi kommer i alle størrelser og fasonger, og det samme gjør kroppene våre etter endt svangerskap. Vi kommer ikke unna det uansett om vi velger å kun fremme gjennomsnittskvinnen. Og det faktumet at vi er forskjellige synes jeg vi bør omfavne, ikke kritisere. Vi må tørre å vise oss frem, uansett hvordan vi ser ut, og med det vise alle unge jenter som vokser opp i dette fryktelig utseende-fikserte samfunnet at man er fin og bra nok uansett hvordan man ser ut. Og at ingen kropper er bedre enn andre.

Jeg er, akkurat som fotballfrue, så innmari lei av det evige fokuset på hvordan mammakroppen "egentlig ser ut" 

For vet dere hva? Det er det faktisk ikke et fasitsvar på!


Foto: Caroline Berg Eriksen

HVA GJØR JEG NÅ?!

Som dere vet er skole veldig viktig for meg. Tryggheten i det å skaffe seg en skikkelig utdanning - det er viktig for meg. Og det ble enda viktigere for meg etter jeg fikk barn.

Jeg har hatt et stort dilemma som jeg har tenkt mye på den siste tiden. Skal jeg starte på skolen til neste høst, eller skal jeg ikke? Minstemann vil da være like under året, og jeg ønsket å undersøke mulighetene for at Fredrik kunne få et par måneder i permisjon - Slik at lille Noah ikke må starte i barnehagen når han er 8 måneder i august, når jeg må begynne mitt første år på videregående.Videregående med to små barn ved siden av... Det blir nok helt vanvittig tøft, på alle mulige måter. Men jeg vil være et forbilde for andre i samme situasjon som meg, ved å vise at man fint kan få seg en utdannelse selv om man får barn tidlig. Det er klart det er mye tøffere å få seg en utdannelse med et eller flere barn på slep, men jeg vil være med å fjerne det stemplet unge mødre ofte får med at det bare blir antatt at man aldri kommer til å skaffe seg utdanning, og at unge mødre derfor «ikke kommer noen vei her i livet» 

Noen være en inspirasjon for de som ikke har motivasjonen selv. Og jeg vet veldig godt med meg selv at jeg kan få til det. Jeg har masser av viljestyrke og VET at jeg kan klare det. Jeg ønsker å få det til.

Men for noen uker siden mistet jeg mye av motivasjonen. Det å begynne på skolen igjen til neste høst eller ikke, ble plutselig et stort dilemma - grunnet den nye fraværsgrensen.

Jeg ser at denne fraværsgrensen kommer til å ramme meg hardt. Videregående skole kan være tøft nok i seg selv - Det krever mye jobb å opprettholde gode karakterer. Vi ser jo hvor mange som dropper ut av videregående selv før denne grensen ble et faktum. Det er en krevende jobb å gjøre det bra på skolen. Oppe i dette har jeg i tillegg, i motsetning til de fleste andre elever som denne fraværsgrensen også gjelder for, ansvaret for to små barn. Med alt som garantert følger med av våkennetter og påfølgende barnehagestart. Å ha barn er krevende, utmattende, og heldigvis helt fantastisk.

Jeg skulle likt og sett vår kjære kunnskapsminister måtte forholde seg til fraværsgrensen på samme måte som jeg må nå om jeg skal ha en sjanse for å få meg en utdannelse. Jeg skulle likt og sett han føle seg så hjelpeløs og oppgitt som det jeg er akkurat nå. Jeg skulle likt og sett hvordan han hadde taklet tanken på videregående slik jeg må nå. Hvor bare det at jeg må stå i alle fag kan bli en utfordring. Vel viten om at fraværsgrensen er på 10%, og også om at man ikke alltid kan dokumentere at man er så sliten at man nesten kaster opp. For så slitsomt er det faktisk å være forelder av og til. Og det kan jeg dessverre ikke dokumentere.

For ikke å snakke om hvor forbanna urettferdig denne regelen er for de som sliter med mer enn å bare være slitne etter våkennetter med to barn: Psykiske lidelser, angst, depresjon. Noen som har forslag til hvordan man kan dokumentere eksempelvis et angstanfall, anyone?

Og jada - jeg har valgt å få barn selv. Det var mitt valg, og jeg visste at utdanning ville bli tøffere i det jeg tok dette valget, to ganger på to år. Nå er noe som i mitt utgangspunktet var tøft, er nå blitt enda tøffere. Jeg ønsker det minst like mye som andre elever ved videregående skole som denne regelen også rammer på urettferdig vis.

Jeg driter egentlig i hva grensen er på, om det er 10 eller 15% - det utgjør ikke den store forskjellen. Er jeg borte fra en skoledag hvor det er fagdag, og jeg vet at jeg ikke kan dokumentere at jeg har sovet 2 timer på 5 netter - Så kan det i noen fag være nok til at jeg får advarsel om stryk i faget. 

For all del - jeg har full forståelse for at noe må gjøres for å forhindre skulk, når dette (tydeligvis) er et så svært problem blant elever ved videregående at kunnskapsministeren og stortinget ser seg nødt til å innføre en fraværsgrense som rammer alle, og ikke bare kjernen av problemet: Skulkerne.

Jeg forstår hvilken intensjon denne grensen i utgangspunktet skal ha: Senke fraværet på grunn av skulk blant enkelte elever. Og gratulerer, det klarer dere helt sikkert nå.

Det som er så forbanna synd, er å sitte å se på hvor mange ikke-skulkere som må betale prisen.

Deriblant meg.

JEG VIL IKKE SE UTENLANDSKE FLAGG PÅ 17.MAI!

 

(Dette blogginnlegget er ett år gammelt)

Og nei, det er ikke rasistisk. 

Det handler ikke om å ikke godta andre religioner og kulturer. Det handler ikke om å ikke ha et ønske om å integrere flyktninger eller utlendinger som bor her i Norge. Det handler bare enkelt og greit om at det er Norge sin nasjonaldag. Da er det jo bare naturlig å kun bruke Norges flagg, flagget som tilhører Norge, som du også er hjertelig velkommen til å bruke selv om du opprinnelig er fra et annet land. Feir gjerne Norges nasjonaldag med oss, men bruk for all del Norges flagg!

Ville det ikke vært fryktelig rart om nordmenn som er bosatt i USA skulle stå på nasjonaldagen deres og veive med det norske flagget? Ville det ikke vært enda mer rart om nordmennene skulle reagere med å mene at USA er rasistiske, hvis de hadde fått beskjed om at det var fint om de kunne bruke USA sitt flagg på USA sin nasjonaldag?

Jo.


17. Mai er ikke USA sin nasjonaldag. Ei heller Danmarks, Englands, eller Pakistan sin. Det er Norge sin, så hvorfor i alle dager skal vi veive med noe annet enn det norske flagget?

En super 17. Mai ønskes deg og dine ♥

Klikk gjerne på liker knappen under innlegget for å spre blogginnlegget videre!

DERFOR SKAL VI OFFENTLIGGJØRE NAVN PÅ PEDOFILE

Jeg advarer mot sterkt innlegg:

I det siste har det dukket opp noen lite hyggelige videoer i Facebook-feeden min. Vel, de er kanskje lite hyggelige - men veldig viktige.

Jeg har fått med meg flere videoer av eldre, pedofile menn - som blir filmet når de blir møtt av en småbarnsfar i 20-årene når de egentlig tror de skal møte mindreårige jenter som de ønsker å ha sex med, det har også vært tilfeller hvor mennene har ønsket å lokke "jenta" til seg.

 Denne småbarnsfaren jobber for at pedofile skal bli tatt, og lager seg fake bruker på diverse nett-tjenester, og utgir seg for å være (blant annet) en 14 år gammel jente. Han tar ikke initiativ til snakk om kropp og sex i samtalene, men stopper det ikke dersom de eldre mennene han snakker med starter med dette når de sender meldinger til hverandre. Mennene tror den de snakker med er en mindreårig jente, men så er det egentlig en småbarnsfar som har tatt loven i egne hender og som ønsker å få pedofile tatt.

Han gjør det helt tydelig for mennene i den andre enden at han er en 14 år gammel jente. Likevel lar ikke de pedofile alderen stoppe dem - tvert i mot. Og det ender ofte med at de etter hvert spør om de kan møte jenta (Som da egentlig er småbarnsfaren som ønsker å ta pedofile) Men småbarnsfaren tar heller aldri initiativ til å spørre om de skal møtes.

Jeg har fått med meg litt av debatten om hvorvidt det er riktig å skulle offentliggjøre navn på pedofile eller ikke - I kjølvannet av disse sakene. Og jeg har gjort meg opp en mening. 

Politiet uttaler i et intervju med p3.no i forbindelse med denne saken at «Man kan gjerne være lagspiller med politiet, men gjør det da på riktig måte. Gi oss gjerne tips, men å fremprovosere straffbare handlinger - det liker vi ikke.» Sammen med at han mener at småbarnsfaren burde slutte med det han gjør.

Men går det egentlig an å fremprovosere en handling som vi alle vet med sikkerhet at er ulovlig? 

Jeg mener, det er et valg du selv tar, og du vet vel at du ikke kan begå en straffbar handling selv om du blir "provosert" til det. Jeg vet at jeg ikke kan stjele sjokoladen i butikken selv om jeg har veldig lyst på den. Jeg kan ikke si at butikken som selger sjokoladen fremprovoserer at jeg skal begå en straffbar handling ved å stjele den - Bare fordi de gjør den tilgjengelig for meg.

Dessuten har jeg liten tro på at det går an å fremprovosere det faktum at du er pedofil. Det er noe du enten er, eller så er du det ikke. Det er ikke noe sånn "Kan være pedofil dersom en 12 år gammel jente sender deg meldinger" 

Det er ikke sånn at det at du er pedofil plutselig kan dukke opp bare de som snakker til deg sier de riktige ordene og bruker riktige formuleringer over noen meldinger.

At noen, og da spesielt politiet, går ut og sier at de ikke liker det denne småbarnsfaren gjør fordi de mener han fremprovoserer en ulovlig handling, gjør meg derfor ganske forbanna.

Ville ikke du visst det om naboen som ser inn i hagen når barna dine leker der, er en pedofil mann eller ikke? For det er jo det som er så skummelt med pedofile, det kan være hvem som helst. Det kan være naboen din. Det vet vi ikke. Det kan være han snille mannen (Eller damen, for øvrig!) som du med jevne mellomrom møter på nærbutikken når du handler der med barna dine. 

Mange bruker argumentet med at vi ikke skal offentliggjøre navn på pedofile på grunn av at familien deres ikke skal lide for deres grusomheter. Akkurat det er jeg i enig i, men samtidig forstår vel alle oppegående mennesker at det ikke er familien til den pedofile sin feil at den pedofile har gjort forferdelige ting.

Og hvis det faktisk blir aktuelt å offentliggjøre navn i fremtiden, så er det jo faktisk vårt ansvar og ikke minst opp til oss å sørge for at det ikke går utover familien deres, men at fokuset er på gjerningsmennene: De pedofile.

Screenshot tatt av noen av meldingene småbarnsfaren har mottatt etter han utga seg for å være en mindreårig jente.

Bilde er hentet fra: http://p3.no/dokumentar/jakten-pa-barneovergriperne/

Det jeg for øvrig er redd for angående dette, er at hvis det blir reelt å offentliggjøre navn på pedofile i fremtiden, så kan det komme til å misbrukes og det kan helt sikkert skje at noen uskyldige blir offentliggjort. Det er ikke greit, men det er kanskje noe som kan komme til å skje - og det må vi være klar over. Jeg tror derfor det er uhyre viktig at vi sørger for at det er tilstrekkelig med bevis i alle sakene hvor navn skal bli offentliggjort - For å unngå at uskyldige skal bli satt i den forferdelige situasjonen det er å bli offentliggjort med navn for en forbrytelse du ikke har begått - Men og samtidig sørge for at de som er pedofile blir tatt for det.

Verken denne saken eller andre saker er helt sort hvitt - Men jeg synes faktisk at barnas trygghet går foran alt. Alt for å gjøre at barna er så trygge som de mulig kan være, og alt for at vi skal gjøre det vi kan gjøre for å unngå at overgrep på barn skal skje i fremtiden.

Noen av de overgrepene som kan skje i fremtiden, kunne kanskje vært unngått om de offentliggjorde navn. - Det synes jeg er et av de viktigste poengene i denne saken.

HVA ER DET SOM SKJER MED FOLK?

Fredrik, Leo og jeg kom nylig hjem fra butikken, og jeg kan vel ikke si annet enn at jeg er ganske overveldet. Godterihyllene var så og si ribbet for alt av godteri, og når jeg sjekket facebook-feeden min på mobilen min når vi kom ut av butikken så jeg at butikken vi var på var langt fra den eneste som var tomme. Jeg leser om folk som kjøper 35 kg med godteri på nyhetssider og butikker som selger flere tonn om dagen. Jeg hadde egentlig ikke forventet noe annet, men jeg synes det er viktig å tenke over noe oppe i disse vilt lave godteri-prisene.

Jeg har selv kjøpt meg godteri, men jeg orker knapt 3 biter før posen ligger i matskuffen vår til Fredrik har tømt den over en lengre periode. Jeg kjøpte 1 kg, og det er nok det altså, men det kunne aldri falle meg inn å hamstre inn flere titalls kilo med godteri eller andre påskevarer. Hvorfor? Spør du kanskje.

Jeg har de som ikke har fullt så mye penger i tankene, og som ser på denne priskrigen som en mulighet til å endelig kunne fylle påskeeggene til barna sine fordi smågodt og godteri generelt er ganske dyrt, og fordi jeg kan se for meg at det ikke er noe de med veldig dårlig råd kan prioritere til vanlig. Og så møter de tomme godteribokser i butikken fordi folk går bananas i godterihyllene og ikke klarer å tenke litt på andre som kanskje vil kjøpe litt godteri de også.

Det gjør meg egentlig ganske trist. Jeg skjønner at det er kjempefint å få billige matvarer og å spare penger, men når folk blir så grådige at de river til seg alt de kan og tar med seg maaange kilo med godteri og andre påskevarer slik at det blir helt umulig for andre å få tak i, og da spesielt de som ikke har råd til disse varene til vanlig, da kjenner jeg at jeg reagerer litt. Det er kanskje bare meg, men jeg synes det skal kunne gå an å begrense seg litt. 

Alle skal selvfølgelig kunne benytte seg av tilbudene og de ekstremt lave prisene, men det går alle veier - Hvis du drar med deg 20 kg godteri hjem fordi det er så billig når du ellers fint har råd til å kjøpe deg godteri når det ikke er på tilbud - Så er det faktisk lov å tenke på mammaen med dårlig råd som møter tomme bokser med godteri og som trodde hun endelig kunne kjøpe litt påskegodt til barna sine.

Foto: VG.NO

DEN FØRSTE GANGEN

Hei dere! Nå var det på tide med litt mobilblogging, for første gang. Vi har gått en tur og endte opp på kafé. Det var så utrolig nydelig vær i dag at vi ikke klarte å la være å gå ute en tur! Leo storkoste seg i vognen og synes det er så morsomt å gå tur når det er så mange mennesker i byen. Han elsker jo å møte nye mennesker!

Vi skal gå litt videre straks før vi setter kursen hjemover. Da blir det lørdag, god mat, og bare slappe av. Det blir godt!

ER JEG DEN ENESTE?

Det er det samme hvert år.

 

Nå som det nærmer seg jul, kommer også denne gaveprisdebatten tilbake. Den kommer også med jevne mellomrom tilbake i løpet av året med tanke på bursdagsgaver. Det presset på om å kjøpe de fineste julegavene, barnas forventninger og dårlig økonomi blant flere foreldre. Skal foreldrene til barna i en barnehage og på skole lage en regel på hvor mye penger man kan bruke på gaver til hverandre? 

 

Jeg tenker at det ikke løser noe i seg selv. Det utsetter bare sannheten. Jeg tenker at det må være mye bedre å prøve å lære barna fra tidlig alder at alle ikke har råd til like mye. Både når det kommer til bursdagsgaver, julegaver, mat og klær. Man har forskjellig inntekt, alle har ikke like mye penger, men at man skal sette like stor pris på alle gavene man får, uansett om det er den nyeste cden til Marcus og Martinius, eller om så et hjemmelaget kort.

Det er ikke nødvendig å sette en prisgrense på gaver barna skal gi til hverandre. Da er fokuset allerede på feil sted. Fokuser heller på å lære barna at det faktisk er tanken som teller (uansett hvor klisjeaktig det er) og at gaver ikke handler om det nyeste og beste, men at man vil glede hverandre med å gi noe, uansett om det er lite eller stort, når man har bursdag eller skal feire jul.

Det er ikke barna som legger opp til dette presset om å kjøpe de fineste og kuleste, og dermed også dyreste, julegavene eller presangene til bursdagselskapet til 5-åringen. Det er vi. Foreldrene.

Og som Casa kaos har skrevet tidligere om på sin blogg, "Klart kan barn få brukte gaver!" 

 

For livet er sånn. Man har forskjellig lønnslipper, og livet er ikke rettferdig, og det kan vi like gjerne lære barna våre først som sist. Ved å «late» som om alle har like god eller dårlig råd ved å sette en prisgrense på gaver, utsetter vi kun å lære barna noe veldig viktig. 

Er jeg den eneste som tenker slik? Hva tenker dere?

Her har du lykkejegeren din.

Jeg advarer mot sterke bilder.Foto: Tv2.no

Jeg fant dette på TV 2 nyhetene sin Facebookside i går kveld. Om ikke bildet var nok i seg selv, så var hvert fall kommentarfeltet det.

"Alle bilder trenger ikke vises!" står det så fint, gjentatte ganger i kommentarfeltet. Tv 2 blir sterkt kritisert for å vise bilder som dette. Men hvorfor i alle dager skal vi skjermes for virkeligheten? Deres virkelighet, faktisk. For vi glemmer vel ikke at dette er virkeligheten til disse menneskene, eller?

Jeg håper du ser dette Carl I. Hagen. Her har du lykkejegeren din.

Sov godt i natt.

"You have to understand -

That no one puts their children in a boat, unless the water is safer than the land"

TIL DU SOM MENER AT DETTE ER GALT!


Jeg kjenner at jeg blir fly forbanna når jeg ser enda flere anbefalinger i media fra selvutnevnte bedrevitere og eksperter i alt mulig rart.

Nå har det nemlig kommet frem at eksperter, psykologer, eller hvem enn det er nå, fraråder foreldre fra å kysse barna sine på munnen - fordi det visstnok er for "seksuelt".

I tillegg til dette, mener også psykologen at dette er forvirrende for barnet, i og med at han også ser mamma og pappa kysse.

Jeg nusser barna mine på munnen når det faller meg naturlig. Når de skal legge seg, eller før jeg drar fra dem på butikken eller ut en tur på kafè. Min eldste tar flere ganger initiativ til det selv for å vise at han er glad i meg. Når han skulle ha lyst til det neste gang.. Skal jeg da svare ham at det kan vi ikke, fordi eksperter mener at det er for seksuelt? Da skal jeg i hvert fall love deg at barnet mitt ville blitt forvirret. Barnet mitt vet jo ikke hva det ordet betyr en gang!

For ikke å snakke om hvordan disse menneskene klarer å se noe seksuelt ut av at noen viser kjærlighet ovenfor sitt eget barn! Snakk om å seksualisere alt så til de grader. Jeg synes det er helt usmakelig å skulle vri det å kysse barna sine på munnen om til å handle om noe seksuelt, når det utelukkende handler om å vise omsorg og kjærlighet.

Det kommer en dag hvor de løper rundt og mye heller vil nusse på kjæresten sin, så mens de enda er små og føler trygghet og kjærlighet av at de får et nuss av mammaen og pappaen sin, ja, da skal i hvert fall mine barn få den omsorgen så lenge de ønsker det.

Det er jo også fryktelig lite vi får gjort til slutt, om vi skal lytte til alle disse ekspertene og psykologene som fraråder både det ene og andre, og ikke minst skifter mening fortere enn jeg skifter sokker. Nei, jeg stemmer for at man gjør det som faller seg mest naturlig, og at man gjør det man synes er mest naturlig for seg selv og sitt barn. Det er helt greit om du synes det er unaturlig og at du ikke vil gjøre det selv, men du kan ikke kreve at andre skal måtte føle det på samme måte. Vi er nemlig ulike.

JEG SKAMMER MEG.

Det var tydeligvis ikke nok at regjeringen vår sa at vi skulle "se an situasjonen" vedrørende å sende båter til flyktninger nær døden ved middelhavet i april tider i år. Her var det ikke snakk om å hjelpe de som trengte det aller mest, for det var mye mer behagelig å sitte på vår høye hest hjemme i rike Norge for å se på at alle andre, til og med lille Island, hjelpe disse menneskene som var kort tid fra å drukne i middelhavet. Mange gjorde også nettopp det.

Aldri vært noen spesielt stor fan av FRP. Èn ting er innvandringspolitikken deres i seg selv, men på debatten på NRK sto Carl I. Hagen frem med at de ikke vil ta i mot noen flyktninger i nød, flyktninger uten et hjem grunnet krig i hjemlandene deres, fordi de ønsker å holde Norge norsk. Når det er mer betydningsfullt at samfunnet vårt holdes mer norsk enn å redde mennesker i nød, ja, da er det jammen meg lov å tenke sitt.

Tanken om at jeg sitter i sofaen min, hjemme i min store leilighet med et soverom vi ikke en gang bruker, mens flyktninger med gråtende halvnakne babyer dukker opp på nyhetssendingen på tven vår i ingenmannsland og med en vannflaske som største bagasje, den er egentlig bare mildt sagt helt jævlig.

Foto: Aftenposten.no

Jeg fikk (som sagt) med meg denne debatten på NRK for noen dager siden, og da kom det også frem at FRP heller ville hjelpe flyktningene der de er. Vi kan jo selvsagt ikke hjelpe absolutt alle (selv om jeg er HELT for at vi skal hjelpe så mange som mulig!) men jeg kjenner at jeg lurer veldig på hva de tenker om flyktningene som akkurat nå er ute på kantrete båter i middelhavet. Hvordan skal vi hjelpe de der de er?

Er det ikke egentlig om å gjøre å komme seg så fort som overhode ned dit å for å hjelpe de som trenger det som mest?

I går kom det også frem at AP ville hjelpe 10 000 flyktninger til Norge. Jeg synes det er et latterlig lavt tall i forhold til hvor stor plass vi har, hvor mange resurser vi har, og ikke minst: i forhold til hvor mange vi faktisk kan ta inn uten at det får fatale konsekvenser for velferdsstaten og samfunnet vårt. Jeg kjenner at jeg skammer meg litt over at Norge ikke er villig til å gjøre mer. 

"Når vi stopper å være menneskelige, det er da vi har mistet medmenneskeligheten vår"  Og beklager å måtte si det, men den har vi åpenbart mistet for lenge, lenge siden.

(Som dere vet har vi ingen form for Internett hjemme enda, derfor er dette et forhåndskrevet innlegg som jeg skrev i går. Orker ikke beskyldninger for plagiat når jeg helt tydelig vet at dette ikke en gang er skrevet i dag)

HVA ER PROBLEMET?

Tidligere i dag har side2 postet bilde som er tatt av Helen Aller. Nemlig bildet som er vist under.

Moren var fryktelig redd for at fødselen skulle ende i keisersnitt, og så endte det med at den gjorde nettopp det. Moren fortalte Helen, fotografen, at hun ville ta dette bildet for å vise at det som var hennes største frykt skulle ende med å redde begges liv.

Bildet har florert i media de siste dagene, og meningene er mange. Veldig mange.Med seg har også bildet startet et rabalder av en annen verden. Debatten rundt keisersnitt diskuteres, og med det også at bildet er for sterk kost og at det inneholder "støtende seksuell innhold"

Jeg vet ikke hvilken kronidiot som sekualiserer det at et barn er kommet til verden, men det er sikkert og visst og at noe er fullstendig riv ruskende galt når man kan lese slike ting under bilder som dette.Vi må for all del huske på at det helt klart er bildet som er problemet, og ikke de som faktisk seksualiserer et bilde av en nyfødt baby på mors nakne kropp.

"Men det er ekkelt. Babyen skal jo ikke ligge der!" Leser jeg så fint. Kan ikke noen vær så snill å forklare disse menneskene hvordan en naturlig fødsel foregår, eller vil det også bli diskutert fjernet fra facebook og sosiale medier for det "er sterkt og støtende innhold"?

Det er også (tydeligvis) veldig mange som mener at keisersnitt burde være ulovlig for "det burde ikke være lov å ta en snarvei når man føder" skrives det i kommentarfeltene.

Utsagnet blir bare så hjernedødt at jeg får lyst til å legge meg ned i fosterstilling for å gråte, men jeg skal prøve å la være. Hva mener de at man skal gjøre når keisersnitt er eneste utvei da? Fortelle den fødende moren at keisersnitt ikke blir aktuelt fordi noen ser på det som en snarvei, til tross for at det kan redde livet til både henne og babyen?

Jeg setter også et stort, svart spørsmålstegn rundt hvilke andre bilder som blir postet på Internett, men som aldri blir klaget på eller diskutert fjernet.

Krigsbilder, sårede mennesker, blodbad og dyremishandling (noe jeg faktisk, tro det eller ei, har funnet i facebook feeden min i form av videoer!)

Men et bilde av en nyfødt baby på sin mor, ja, det blir jammen meg for sterk kost. 

- Nominer bloggen til årets prisutdeling for bloggere ved å klikke deg inn HER -

MAN BURDE GJØRE ALT FOR MANNEN SIN!

Jeg fant et blogginlegg (klikk HER for å lese det) i dag tidlig, og jeg ble sittende lettere sjokkert over hva som står skrevet. I hennes verden er det (tilsynelatende) slik at du skal leve for å tilfredstille mannen din og hans behov. 60 tallets kjønnsroller var plutselig tilbake.

 Dessverre er ikke utsagn som dette særlig sjeldne. Her om dagen leste jeg på et bilde hvor det sto en lang liste med ting du burde gjøre for mannen din fordi "han fortjener det" og fordi det er din plikt. Men "plikt"? Har man en plikt ovenfor mannen man velger å være sammen med, og hvorfor i alle dager fikk jeg ikke beskjed om dette tidligere?

Det var ikke grenser for hva du skulle gjøre for mannen din og hvordan du skulle opptre med ham i nærheten. Og den verste delen er kanskje at jeg fikk inntrykk av at det bare skulle mangle. Hvorfor er det sånn at jeg skal vie all min tid til å tilfredsstille min mann? Klarer han ikke å ta ansvar for sin egen livsglede? Må jeg gjøre det for han, og hvorfor klarer han ikke dette på egenhånd?

Jeg er så dritt lei :"Slik får du han til å like deg!" eller "Slik unngår du at han blir lei" og sånn og sånn gjør du så han skal gjøre det og det. Hallo likestilling. Hvor er du?NOE Å TENKE OVER

Jeg er ikke en av de som har sluttet å kjøpe klær på HM etter dokumentarserien sweatshop ble vist via aftenposten. Og nei, det er ikke fordi jeg ikke bryr meg, for jeg bryr meg, men jeg bryr meg bare på en annen måte.

I starten var jeg litt sånn "ALDRI MER HM" Og "KJØPE KLÆR PÅ CUBUS? SKJER IKKE".. Ja, dere skjønner, sant? Men etter hvert så kom jeg til å tenke på en ting. For tenk om vi alle sluttet å kjøpe klær på HM? Eller Cubus, for den saks skyld. Hva ville skjedd med barnearbeiderne?

Jo, de ville høyst sannsynlig ha mistet jobben. Og selv om dette er rett ut forferdelig, så ville det jo vært enda verre om de mistet det de har å leve for? Selv om lønnen er uakseptabel dårlig, så er det jo det de lever av. Mister de det de lever av, så må de finne på noe annet.

Leo med sine nye klær! Var han ikke bare helt nydelig da? 

Og hva ville vært noe annet? Jeg vil tørre å påstå at det ikke er slik at man bare kan søke nye jobber i for eksempel kambodsja, som er hvor sweatshop ble filmet.Jeg tror neppe det er som her i Norge, hvor du kan stikke innom Statoil med CV, skjorte, og godt humør, og dermed få jobb.

Nei, jeg tror at det å finne en ny jobb i Kambodsja (blant 14,15 millioner andre mennesker) er rimelig vanskelig. Og da må man jo finne andre utveier, for man må jo leve, sant? Man må ha mat på bordet. Man må jo ha vann. Drikke.

Og da ville vel mange prostituert seg. Noe som, dessverre, er veldig vanlig i fattige land. Det mener jeg er hakket verre.

Så jeg tror faktisk at det ville vært mer ødeleggende enn det ville vært nyttig, om alle skulle stoppet å kjøpe klær fra ja, for eksempel HM. 

Jeg sier ikke at lønnen de får er grei, og at de bare kan leve sånn - for det synes jeg absolutt ikke. Jeg synes noe burde gjøres, noe drastisk, og veldig raskt! Men hva ville skjedd om vi alle stoppet å kjøpe? Ville ikke det gitt motsatt virkning?

KJÆRE MARIANNE AULIE

Jeg ser du får mye pes om dagen fordi du ammer din (snart?) 4 år gamle datter. Fra andre bloggere, i kommentarfeltet på nyhetssider på facebook, nettforumer, ja, jeg kunne faktisk nevnt i fleng. Men jeg velger å la være, for det er ikke poenget her.

Jeg vil bare si at jeg synes du er tøff. Neida, ikke fordi du ammer - men fordi du står frem med det valget du har tatt, og at du har tatt det fordi det føles mest riktig for ditt barn og deg. Jeg er selv blogger, men jeg tror sannelig ikke jeg har fått så mye refs i hele min bloggkarriere som du har fått de siste dagene. Totalt ærlig.

Det ordet som går mest igjen er "æsj". At folk rett og slett synes ammingen er ekkel når barnet er faretruende nær skolealder. Men Marianne, jeg velger å tro at disse menneskene glemmer at de selv drikker morsmelk livet ut. Ja, bortsett fra at denne egentlig er forbeholdt kalven

Jeg kjenner at jeg faktisk blir litt paff når jeg leser i diverse kommentarfelt her. Det er ikke måte på hva man synes om dette og at det er helt forferdelig ekkelt. Og det er nå greit, jeg må innrømme at det er fryktelig sjeldent jeg hører om noen som ammer barn i 4-års alder, men hvem er jeg til å dømme andre foreldre for valgene de tar?...

Og jada, mange er lite begeistret for at du stilte opp i se&hør, jeg kan ikke si at jeg ikke er en av dem, men det handler mest om at jeg er lite begeistret for se&hør i utgangspunktet ;-) Og vil du amme ditt barn til hun er 10 år for min del, hva angår det meg? Akkurat. Jeg tror vi glemmer at vi ikke ha en mening om absolutt alt.

For folkens, som mamma må jeg bare lære å velge mine kamper, på samme måte prøver jeg å velge å ytre mine meninger om ting som faktisk betyr noe.

DET MÅ TA SLUTT

Hei alle fininger!

Håper dagen deres har vært strålende. Her hat det gått unna alt for fort, og pakkingen er om ikke så lenge over. Nok om det. I dag ble det middag ute. Igjen. Jeg har sagt det til Fredrik, og nå sier jeg det til dere: Vi kan seriøst ikke fortsette med det. For det første bør jeg lage hjemmelaget mat hjemme fordi det er best, for det andre er det mye sunnere om man lager selv, for da har man bedre kontroll på hva man putter i maten, og for det tredje blir det fryktelig dyrt med middag ute hver dag i lengden! Så når vi flytter nå blir det slutt. Nå ble det riktig nok slik i dag fordi vi hadde pakket ned alt av bestikk, tallerkener og ja.. Egentlig alt på kjøkkenet! Sånn går det når du blir litt vel ivrig med flyttingen...Jeg har sett at noen av dere har savnet matoppskrifter i bloggen min, og jeg skal virkelig se hva jeg kan gjøre! Blir veldig godt å få utvidet bloggen min litt, til mer enn bare hverdagen min som mamma.

Uansett, det ble italiensk pizza til middag, og jeg trenger vel ikke fortelle dere at det var himmelsk? Ruccola er så fantastisk godt på pizza at jeg har ikke ord. Leo spiste riktig nok melk, og han var strålende fornøyd han også :-)

Nå roper badet på meg, og Leo har endelig sovnet! Vi snakkes senere ♥

JEG KAN IKKE TRO DET!

Det finnes faktisk rettferdighet i verden, dere. Det hadde jeg ikke trodd.

Endelig er det lovlig med homoekteskap i USA, det tok jammen meg sin tid. Vi er jo tross alt i 2015! Jeg kjente at jeg ble helt rørt når Barack Obama twitret "#LoveWins etter kunngjøringen om at homofilt ekteskap var lovlig. Jeg har alltid synes at loven mot homofilt ekteskap er helt på trynet. Vi kan gjerne lukke øynene våre og late som om at homofile ikke eksisterer ved å nekte dem å gifte seg, men de vil ikke forsvinne av den grunn - de vil bare ikke gifte seg.

Jeg blir flau over mine medmennesker som bruker bibelen som argument og snakker om det ikke er meningen å være to av samme kjønn i et forhold eller ekteskap. Jeg tror mange av oss glemmer at kjærlighet er så mye mer enn det å reprodusere seg selv. For selv om det kanskje ikke er "meningen" at to av samme kjønn skal være sammen, fordi man ikke kan få barn på den måten, betyr ikke det at det er noe mindre riktig. Kjærlighet er kjærlighet.Foto: The white house

For meg er det veldig viktig å oppdra sønnen min til å se at alle er like mye verdt og at alle har like mye rett til å gifte seg og til å være sammen, homofil eller ikke. Vi må huske at ingen er født homofob, det må læres.

Nå venter jeg bare spent på at homofile skal få lov til å gifte seg i kirken her i Norge på lik linje med alle heterofile. For det skulle helt ærlig bare mangle!!

JEG ER EN HORE

I følge (tydeligvis) ganske mange er jeg en løs hore siden jeg ble mamma som 16-åring. Det har jeg fått erfare via mitt kommentarfelt.

 

Får du barn når du er ung, er du en hore. Også gjerne løs. Venter du noen år, er du ingen hore, og hvert fall ikke løs! Alderen har definitivt alt med dette å gjøre. Fryktelig logisk, spør du meg.

Og får du barn med flere menn, ja, da har du hatt sex med flere hundre stykker, og er også gjerne løs og horete.

Men stopp en halv?... Det må være noen (eller kanskje ganske mange) som tydeligvis var fraværende under naturfagstimen i 9 klasse. Seksualundervisningen, for å være mer presis.

NEWS FLASH: Det er nemlig ikke slik at man kun blir gravid når man har pult X antall stykker. Å ha sex èn gang kan være nok til å bli gravid. Derfor sliter jeg virkelig med å forstå hvordan man er løs om man har sex en gang og blir gravid? Hva er horete ved det?

Og hvorfor, kjære medmennesker, bruker vi fortsatt "hore" som et skjellsord? Dette har jeg aldri forstått og jeg kommer nok heller aldri til å forstå det. De aller færreste blir vel prostituerte fordi de ønsker det, men fordi de ikke har annet valg. Det er jo ikke annet enn trist? 

Og da er det vel i grunn ganske spesielt å kalle unge mennesker som har fått barn for horer fordi de fikk barn tidlig, er det ikke?

"Fornuftige jenter venter med sex" Joda, det er nå greit. Jeg vet om flere jenter med 6 i så og si alle fag på skolen, jenter som er oppegående og som kommer fra møblerte hjem, og som ikke fester og drikker, men som fortsatt har sex med kjæresten de har vært sammen med i flere år. At du er uviten er heldigvis ikke mitt problem.

Dette utsagnet har for øvrig null og niks med saken og gjøre, men blir ofte brukt for å forsvare utsagnet med at unge mødre er alltid løse. Uavhengig av dette forstår jeg faktisk ikke hva det ene har med det andre å gjøre.

Så kall meg gjerne "hora fra Gjøvik" Men vi vet alle at det skulle ikke mer en ett samleie til for å bli gravid, og det gjelder uansett alder.

HALVNAKEN PÅ FORTAUET

Hei alle sammen!

Nå har Fredrik, Leo og jeg akkurat kommet hjem fra å ha spist ute. Vi spiste på den samme kafeen som vi spiste for ca et år siden, samme dagen jeg fant ut at jeg var gravid. Det var skikkelig spesielt! Vi var der  når jeg kun var 5 uker på vei, og nå hadde vi med oss Leo og satt på samme sted. Ekstremt god mat og vi koste oss masse!

 Dette siste bildet er hentet fra min private instagramkonto som dere kan følge meg på HER!

Til overskriften.... Som dere sikkert ser på bildene hadde jeg på meg kjole. Denne kjolen er av sorten som glir opp. Skikkelig også, det fikk jeg erfare i dag. Jeg hadde på meg høye sko, og har fått tidenes skrubbsår så bestemte meg for å ta dem av når vi var på vei hjem fra kafeen. Så da sto jeg der da, på fortauet, jeg bøyer meg ned og kjenner at det begynner å bli kaldt, men tenkte at det bare var vinden som kom. Vinden var det ikke, for å si det sånn.

Jeg kjenner at kjolen er ganske langt opp, og skal dra den ned bak når jeg nesten er ferdig med å få av meg de hersens skoene. Heh, kjolen var langt oppå ryggen min og rumpa mi sto ut og var tydeligvis underholdning for alle de tusen bilene som kjørte forbi. Og ikke nok med det! Skoene mine har snøring så det tar en del tid å få dem av, så jeg hadde jo stått slik i noen minutter. På fortauet. Halvnaken. GUUUD, så pinlig!! 

Det blir lenge til neste gang jeg tar på meg kjole...

JEG BLIR FORBANNA

Alvorlig talt, klikk.no?..

I går leste jeg denne artikkelen.

Jeg personlig er ikke superglad i crocs og speedotruser, men hvem er jeg til å fortelle hva andre mennesker burde gå med og ikke? Gå med det du føler deg komfortabel i, ikke det klikk.no sier at du kan og ikke kan.

"Ser du hva som er galt på dette bildet?" spørr klikk.no Foto: Klikk.no

Jeg, som av naturlige årsaker er fryktelig nysgjerrig, må selvsagt klikke meg inn. Jeg angrer litt etterpå. Det som møter meg er selutnevnte moteeksperter som forteller meg hva jeg burde gå med, og hva jeg burde styre unna. Eller, faktisk også hva de synes er det verste du kan gå med, for å være helt konkret. Jeg synes det er litt pussig at en noen jeg aldri har hørt om skal fortelle meg hva som er riktig å kle seg i og ikke, men det er kanskje bare meg? 

Ikke gjør ditt, ikke gjør datt. Jeg skroller meg nedover i teksten, og blir nesten sittende å riste på hodet til slutt. Jeg lurer ikke lenger på hvorfor det finnes begreper som klespress.

Klikk.no velger da faktisk å heller skrive en "ikke gjør ditt, da ser du sånn og sånn ut" mote-artikkel, kontra å oppfordre alle menneskene som leser dette til å gå med hva de selv ønsker. Hvorfor ikke heller en "Slik kler du deg etter din kroppsfasong"-artikkel? Eller hva med tips til sommerantrekk? Jeg vet ikke med dere, men selv om jeg ikke roper hipp hurra for nedslitte uggs, så skriker jeg heller ikke ut at dette er en motetabbe og noe man bør unngå å ta på seg. Spesielt ikke på nett hvor flere tusen mennesker kan lese det. Faktisk, så synes jeg dette med nedslitte uggs var et fryktelig dårlig eksempel. Selv om Norge er et rikt land, er det langt fra alle som har råd til å kjøpe seg nye uggs med en gang de er slitt.

Det eneste jeg får ut av denne teksten er "ikke vær deg selv, da ser du kjip ut" og det er plutselig ikke så rart lenger at unge mennesker kjenner et press på alle kanter i samfunnet vårt, når til og med voksne mennesker legger opp til det.

Her er jeg med hudfarget strømpebukse. KRISE! Og kanskje det aller verste av alt? Jeg foretrekker nude strømpebukse fremover bare ben. Forferdelig, sant? 


Noen slitte uggs jeg dro frem for anledningen. Disse brukte jeg i heele vinter. Du kan til og med skimte strømpebuksen min på dette bildet. Grusomt? Oh yesHva tenker dere?