hits

DIVERSE

TANKENE OVER PÅ ANDRE TING..

God kveld. Helgen var plutselig over, og i dag tenkte jeg å dele noen av mine seriefavoritter med dere! Godt å få tankene over på litt andre ting også merker jeg, og blogge om litt annet enn alt andre som skjer i livet mitt for tiden. Jeg skjønner dessuten at det blir litt mye ensformig innhold på bloggen for tiden, tatt i betraktning alt som skjer. Det er lenge siden jeg har skrevet et innlegg som dette, så jeg tenkte bare hvorfor ikke.

Jeg er litt sær når det kommer til serier, tror jeg. Samtidig er det mange storfavoritter jeg også liker, men siden jeg også har lyst til å dele noen litt annerledes serietips som ikke er blitt delt 10 000 ganger tidligere på andre blogger, så fant jeg ut at jeg kunne inkludere litt av begge deler og tenkte å tipse dere om disse ♥

The Confession Tapes

En dokumentarserie som jeg ble helt oppslukt i da jeg startet å se på den i november i fjor. For å si det sånn: Det tok ikke mange (sene) kvelder før jeg var ferdig med hele sesongen. The Confession Tapes handler som dere sikkert allerede har skjønt av navnet, om tilståelsessaker. For dere som har sett eller hørt om den Netflix-produserte dokuserien Making a Murderer som ble veldig populær i 2016, så er denne litt i samme gate. Hver episode er en unik historie fra virkeligheten om mennesker som har vært innblandet i drap og alvorlige lovbrudd - og selve serien utfordrer tankegangen om at det kun er uskyldige mennesker som tilstår og dermed også blir dømt for et forhold. Utrolig spennende serie som virkelig engasjerer!

Peaky blinders

Okei - var det en type serie jeg aldri så for meg at jeg kom til å bli opphengt i, og enda mindre ende opp med å anbefale videre - så er det denne. Handlingen utspiller seg i etterkrigstiden av første verdenskrig på 1900-tallet, om en gangsterfamilie i Birmingham i England. Hovedpersonen, som for øvrig er særdeles fin å se på, er overhodet av gangsterfamilien og er ambisiøs så det holder. Dette er så langt fra hva jeg vanligvis liker, men serien, handlingen og skuespillerne gjør at det er en fryd å se på likevel.

American horror story

En av mine største favoritter. Jeg elsker skrekkfilmer, og vil tørre å påstå at jeg har sett de fleste skrekkfilmene som er verdt å se. American horror story er en type grøsserserie med fiktive fortellinger med typiske skrekkscenarioer som bunn i hver sesong - 1 sesong utspiller seg blant annet i et hjemsøkt hus, 2 sesong utspiller seg på et galehus, 3 sesong handler om en heksesekt, og 4 sesong utspiller seg på et freak show - og så videre. Handlingene utspiller seg i ulike tidsperioder, noen tilbake på 1960-tallet, noe på 1800 tallet, og andre i moderne tid. Selv om det her og der dukker opp enkelte skrekk-klisjeer i serien, så er serien så gjennomført og bra at man egentlig ikke tenker noe over det. Sesongene har altså i utgangspunktet ikke noen tilknytning til hverandre, og det unike med serien er at de bruker samme hovedskuespillere, men at de derfor bare har ulike roller i de ulike sesongene. Skuespillerne er dessuten helt fenomenale, men det sier kanskje seg selv når Jessica Lange er med i flere sesonger. Absolutt verdt å se om du liker denne sjangeren!

Riverdale

Riverdale har jo blitt en skikkelig storfavoritt, kanskje spesielt for de som er på min alder. Og det er kanskje også derfor den måtte med på listen min også, for den treffer, og den treffer voldsomt bra. Denne er også netflix-produsert, og det slår meg hvor mye bra Netflix har kommet med de seneste årene. Riverdale er navnet på samme by som handlingen i denne typiske high-school serien utspiller seg i, men det er åpenbart flere ting som skiller den ut fra andre high school serier. Serien har utgangspunktet i den eldre tegneserien som er kalt "Archie comics", og er en serie som byr på tenåringsdrama, spenning og gode skuespillere.

Captive - eller «fanget» som den heter på norsk.

Dette er også en dokumentarserie som jeg liker veldig godt. Enhver episode er en ulik historie fra virkeligheten om mennesker som har blitt tatt som gisler og kom levende ut av det. Jeg holder fortsatt på med denne, men foreløpig synes jeg den er utrolig bra og gripende. 1 episode handler blant annet om et fengselsopprør hvor flere vakter blir tatt som gisler, en annen episode handler om et par som blir tatt som gisler av somaliske pirater i over et år (Herregud for et mareritt!) og en annen om en Coca-cola direktør som blir tatt til fanget og familien blir forsøkt utpresset for penger - akkurat det er en gjenganger. En interessant serie som jeg ikke en gang hadde hørt om før jeg startet å se den!

Andre serier som er verdt å nevne er kritikerroste The end of the Fucking world (Netflixprodusert), The 100 (Ganske treg I starten, men utvikler seg til å bli utrolig bra - og det er sjeldent!) og Prison break. Av sistnevnte har jeg ikke sett den helt nyeste sesongen som kom i ut i fjor, men jeg kan absolutt gå god for de fire første sesongene som er knallbra. Ellers ser jeg mye på dokumentarer, men jeg kunne ikke fylle hele listen min med det føler jeg. Haha!

Om dere har serietips som hadde vært med på deres favorittliste om dere skulle ha laget en, så må dere gjerne dele med meg i kommentarfeltet! Nå har Leo sovet på fanget mitt en god stund, så jeg er nødt til å avslutte her. I morgen er det mandag og ny uke, og ikke minst en uke nærmere våren. Jeg håper så inderlig at denne uken blir fin ☀️

DETTE SVARTE JEG HAN DA JEG FIKK NOK

Noe jeg har vært åpen om lenge, er at jeg ufrivillig blir kontaktet av desperate mannfolk (både menn som bor i utland og Norge) ringt ned om natten på Facebook og tilsendt bilder av intime kroppsdeler i hytt og pine. Aldri i mitt liv har jeg vist interesse eller ytret ønske om kontakt (eller intime bilder), men du kan banne på at det dukker opp uansett. Joda, jeg kan bare blokkere - blokkeringslisten min er for øvrig endeløs nå, men enkelte er så ekstreme at de bare lager seg nye Facebookbrukere om og om igjen.

Flesteparten klarer ikke ta hintet, men en fyr har vært spesielt ille. Han har kontakt meg i flere måneder, sender intimvideoer og bilder helt uoppfordret og har flere ulike brukere. Nå i dag fikk jeg helt nok og tenkte at jeg like greit kunne ha det litt morsomt med han. Noe sier meg at han ikke har hørt Adele sin "Hello" før.. Haha!

EN GOD OG EN DÅRLIG NYHET

God lørdag alle sammen!Gjett hva da?! Jeg har blitt ordentlig syk! Jeg er så hes at man hører knapt hva jeg sier når jeg snakker, og jeg merker at jeg ikke er i form i det hele tatt. Det er passe typisk når jeg er i Gjøvik med Noah, men det får bare gå! Litt kjedelig er det jo selvsagt, det er virkelig ganske kjipt å merke at du er i gang med å være skikkelig dårlig når det er på verst tenkelige tidspunkt. Vel, egentlig er det sånn at det aldri passer å bli syk når man er mamma. Hehe! Men heller meg enn et av barna, det skal være helt sikkert. Når vi kommer hjem i morgen er jeg jo alene med barna frem til natt til lang etter at barna er lagt på mandagskvelden.. Akkurat det er jo ingen sak i seg selv, men alt blir jo verre og tyngre når man er syk. Slik er det jo for alle, uten og med barn.

Jeg har for øvrig en god nyhet til dere, i tillegg til den dårlige! Det lille intervjuet jeg hadde tidligere denne uken angående et blogginnlegg jeg skrev for en liten stund siden er ute nå. Med Morten fra vgtv Panelet. Utrolig herlig og morsom fyr! Hvis dere vil se det kan dere bare klikke HER.

Nå står litt tid med minstemann på planen, før han skal i seng om ikke så alt for lenge for å være klar for hjemreise i morgen tidlig. Vi snakkes!

LEO OG NOAH: ØNSKELISTER TIL JUL

I og med at november nærmer seg slutten og desember nærmer seg start, har jeg laget noen ønskelister til guttene til jul som jeg tenkte jeg kunne dele med dere ♥

Til Leo ønsker vi oss en god del klær, og da gjerne ull. Han har vokst ut av så mye av klærne sine den siste tiden at det er helt vanvittig - så jeg må nok kjøpe noe nytt til ham før jul uansett. Han bruker nå 86 og 92 i klær! Ellers ønsker han seg leker, og da er han spesielt glad i leker som lager masse lyd. Haha! Og lekekjøkken og tipi-telt.

Han har jo så og si alt han trenger, men mangler vognpose som jeg skal kjøpe til ham - så det får bli en ekstra julegave fra oss i tillegg til lekene og klærne han skal få. Han skal etter hvert gå over til juniorseng nå, og derfor satte jeg opp det på ønskelisten hans også. Selv om vi egentlig tenkte at det kunne vente til 2-års dagen. 

Bilder hentet fra Barnshus.no, Memini, ToysRus, babynest.no, jollyroom.no, ellos.no - Dette er ikke sponset.

Til Noah ønsker vi oss også litt klær! Samt babyleker, babygym og litt diverse som sølvrangle. Vi har allerede fått en del barselgaver fra kjente og kjære som har gitt oss klær i større størrelser, og det trengtes for å si det sånn. Jeg kan bare glemme å få på ham størrelse 56 nå, så nå er de klærne hans pakket bort for godt - og forhåpentligvis kan jeg trygt pakke dem bort eller gi dem bort siden vi ikke akkurat har noen planer om barn nummer tre enda. Hehe!

Jeg hadde jo kjøpt en del i både størrelse 50 og 56 siden jordmoren min ikke trodde Noah kom til å bli noe mer enn 3600 gram. Vel, han var jo nøyaktig 4000 gram når han ble født, så han vokste mildt sagt raskt ut av størrelse 50, og jeg har til og med mange bodyer vi ikke en gang rakk å bruke!

Dette blir jo Leo sine andre jul, og Noah sin første! Selv om de ikke akkurat kommer til å huske så mye av det i år heller, så skal vi gjøre alt vi kan for å gjøre det til en fantastisk høytid for dem ♥

Nyt kvelden!

EN STOR GLEDE!


Lillesøster Jennifer, Leo, meg, og Fredrik ♥

Lillesøster Jennifer, storesøster Julie, Leo og jeg!


Hallo fra Gjøvik!

Vi hadde en ganske slitsom biltur hit, men det var veldig godt og endelig komme frem! Det var virkelig en stor glede å se all familien igjen, og Leo har storkost seg med tanter, bestefar og bestemor. Skikkelig gjensynsglede! Den største ulempen med å bo sa langt fra hverandre er at det av og til går litt tid mellom hver gang jeg ser søstrene mine og spesielt faren min som har en veldig krevende jobb. Selv om både mamma og søstrene mine kommer ned til Larvik så fort de har mulighet i den travle hverdagen. Det setter jeg selvfølgelig enormt stor pris på!

Nå skal vi altså feire konfirmasjonen til lillesøsteren min her i dag, så det blir en innholdsrik og koselig lørdag på oss. Jeg har gledet meg så lenge til dette, og det er så godt å være her! Fredrik, Leo og jeg har jo ikke dratt samlet hit til familien min i Gjøvik siden jul - Så du kan jo si at det er en stund siden!

Nå blir det familietid og kos på oss, så snakkes vi senere i dag ♥

Håper dere får en nydelig lørdag! En god helg ønskes deg og dine ♥

VI GLEDER OSS!

Det er 10 dager igjen til 17-mai, og her hjemme er vi virkelig i rute med all planleggingen. I år gleder jeg meg helt sinnssykt til 17-mai, det første året med feiring når Leo faktisk er «med»! I fjor lå han i grunn bare og sov gjennom hele 17-mai toget, og mye gjennom dagen ellers også (Hvem kan vel egentlig forvente noe annet, han var jo faktisk ikke mer enn nesten 2 måneder gammel) - Så i år gleder vi oss til å gå rundt med ham og kikke på togene, spise masse iskrem, og bare storkose oss med feiringen og (forhåpentligvis) fint vær.

Vi skal ha et vennepar her hos oss til brunch på formiddagen, og det gleder vi oss også veldig til. I tillegg til all maten skal jeg prøve å lage en skikkelig 17-mai kake, men vi får se hvordan det går. Jeg har prøvd å lage boller tidligere og det ble virkelig ikke boller. Fredrik prøver fortsatt å overbevise seg selv om at de var gode, men det vet vi begge at de ikke ble. De ble helt grusomme og lignet på alt annet enn boller, hehe! Jeg føler meg flink til å lage mat, men bake-delen er jeg litt mer usikker på. Det finner vi fort nok ut av, prøve skal jeg i hvert fall!

Ellers har vi ikke store planene enda, men det kan jo fort forandre seg ettersom det er 10 dager igjen til den store dagen!

Det blir uansett en fryktelig koselig dag og jeg ser virkelig frem til å tilbringe masse tid med familien min, pynte spisebordet vårt, og kose oss med god mat og hverandre ♥ Tenk, neste 17-mai kommer det til å være to små gutter som bor her hjemme og som vi skal tilbringe dagen med! Det gleder jeg meg om mulig enda mer til!

DET VAR BARE DETTE SOM MANGLET..

Haha, gjett hva?! Jeg sitter her og ler og gråter om hverandre. Vi har fått influensa i hus og det kom som lyn fra klar himmel. La meg helt fin i dag, sto opp helt fin i dag, og i ettermiddag lå «plutselig» Fredrik og jeg med skyhøy feber på sofaen, verk i hele kroppen, samt alt det andre morsomme som følger med influensa. Jippi!!

Heldigvis er Leo helt fin, men det er kanskje litt tidlig å rope hurra allerede nå? Skal jo ikke ta gleden på forskudd, men han har ingen feber og har lekt og ledd høyt i hele dag, og har nå sovnet for kvelden. Jeg kommer til å følge med i natt for å sørge for at han har det bra, og for å følge med om han blir dårlig - for den sannsynligheten er jo åpenbart der.

Jeg har bitt tennene sammen i hele ettermiddag og kveld, alt for at Leo skal ha en fantastisk bursdag. Alt for min lille gutt. Og det har han hatt, og nå sover han jo, så nå kan jeg synes litt ekstra synd på meg selv og duppe av på sofaen med god samvittighet. Hehe!

Måtte bare skrive til dere slik at dere har fått beskjed om hvorfor jeg har dårlig med oppdateringer i dag. Det forklarer kanskje også hvorfor jeg ikke har orket å sitte foran pc-skjermen lenge nok til å takke dere så mye for alle gratulasjonene til Leo! Tusen takk!

 Heldigvis fikk jeg i hvert fall gjort at klart til påske før vi ble dårlige! Vi holder oss positive ♥

God klem fra meg

Noen bilder fra uken som gikk ♥

«ER DU GRAVID DU NÅ ELLER?»

Det er mai måned og så varmt ute at jeg nesten koker over. Jeg har akkurat løpt langt for å rekke spray-tan timen min på hudpleiesalongen i sentrum. Jeg står avkledd i undertøyet mitt rett før hun skal begynne å spraye meg før hun spør:

Vi kom inn på noe barnerelatert og hun så keisersnitt arret mitt like før.

"Ja, for du er gravid nå eller?" Før hun kikker ned magen min.

Jeg frosset til. Ai, ai, ai.. Jeg visste at jeg ikke hadde mistet alle babykiloene mine siden det på dette tidspunktet kun var 2 måneder siden Leo hadde kommet til verden, men likevel. Jeg ville helst bare le høyt, men til slutt konkluderte jeg med at hun kom til å føle seg litt dum likevel - så da smilte jeg bare lurt og sa at jeg hadde en sønn på noen måneder.

 

Så med det lærte jeg noe veldig viktig denne dagen: Aldri anta eller spør noen om de er gravide. Vent til de (eventuelt) sier det selv ;-)

(For det var ikke akkurat tidenes selvtillit-boost, nei!)

VÅRE SISTE ØYEBLIKK!

Hei dere!

Jeg tenkte bare å stikke innom for å dele våre siste snapchat øyeblikk! Jeg heter Jessicae på snapchat, og føler meg egentlig som en skikkelig nybegynner - men legg meg gjerne til! 

Og dere? Nettet er fortsatt ikke kommet - men vi venter i spenning. Det skal ikke være lenge til vi får internett nå, og det blir ufattelig godt og endelig ha! Da blir det så mye lettere for meg å oppdatere oftere, samt dele flere øyeblikk med dere på instagram, facebook, og snapchat :-) Det er mye grunnen til at kun 50% av det jeg poster på snapchat faktisk blir postet!

Stor klem fra oss og en sovende Leo! 

HVA HAR SKJEDD?

Helt siden jeg fikk barn har jeg følt at tiden har flydd fordi! Derfor, har jeg tenkt til å lage et innlegg hvert halvår for å oppdatere meg selv (og dere som henger like langt etter som meg) på hva som har skjedd. Høydepunkter, og litt tilbakeblikk!

Synes ikke dere også at 2015 har flydd forbi? Ikke for å skremme dere, men tenk at i dag er det kun 4 måneder igjen av året? Helt vilt. Jeg skulle vel egentlig gjort dette for to måneder siden, ettersom jeg tenkte å ha et høydepunkter -blogginnlegg for hvert halvår som går, men så glemte jeg litt av det, men her kommer i hvert fall høydepunkter fra januar til juni i år!

JANUAR 2015:

 

Vi hadde akkurat flyttet til en ny leilighet etter 6 lange måneder i en hybel på 20 kvm. Det var en stor lettelse, og vi flyttet inn 1 januar! Vi var superfornøyde, spente, og veldig glade. Jeg hadde allerede vasket alt tøyet til Leo sikkert 3 ganger til tross for at det var over 2 måneder igjen til termin, og jeg koste meg med innredning og gikk hjemme mens Fredrik gikk lange dager på skolen.

 Jeg tok det rolig med bloggen helt til 27 januar, hvor jeg startet for fullt, og hvor jeg daglig har oppdatert dere siden.

FEBRUAR 2015:

Jeg var på møte med min flotte kontaktperson i nettavisen/side2 rundt 18 (?) februar og ble side2/nettavisen blogger, med det også veldig lykkelig! Det var en stor drøm i oppfyllelse. Jeg sørget for at jeg sto på hardt med bloggen denne måneden for å vise at jeg var sterkt motivert for å fortsette med den gode blogginen min. Det følte jeg også at jeg fikk til. Jeg måtte selvsagt holde det hemmelig at jeg hadde vært på møte, men avslørte det etter hvert!

Vi handlet mye! Både til leiligheten og til Leo. Det første bildet av Fredrik ble også delt, og jeg skrev om den tunge tiden under graviditeten her på bloggen. Det ble veldig godt tatt i mot! (Takket være flotte lesere!)

Jeg fortalte dere at babyen kom til å bli født ved hjelp av keisersnitt, og mange spørsmål tikket inn! Vognen vi hadde bestilt kom endelig, og vi begynte å forstå at det nærmet seg med stormskritt. I starten av måneden gjorde jeg også mitt aller første intervju, og jeg var vilt nervøs! Jeg delte bilder av den daværende leiligheten vår!


Fredrik og jeg feiret også vår andre valentine's day sammen, denne gangen var jeg veeeldig gravid!

Bodø sin lokalavis lage en sak om meg og et av mine mest leste blogginnleggMARS 2015:

Jeg ble mer og mer spent, og holdt det hemmelig når Leo skulle komme til verden. Jeg var livredd for at noen skulle avsløre den store nyheten før meg, og stengte derfor veggen min på facebook i samme slengen.

Jeg husker at når jeg gikk hjem fra butikken denne måneden så hadde jeg alltid så fryktelig vondt nederst i magen. Kanskje fordi jeg bar på tunge poser? Ikke vet jeg. Det var mye av grunnen til at jeg trodde han ville komme tidligere, da disse smertene var ekstremt vonde!

Jeg delte mine siste magebilder dagen før operasjonen, og prøvde sterkt å hinte til at NÅ var det like før. Det var det mange av dere som forsto :-)En sliiitsom måned. Mye stress, smerter, bekkenløsning, og en del telefoner til føden. Men Leo holdte seg inne han (til tross for at jeg hadde en fornemmelse om at han skulle komme tidligere), og 23 mars kom han endelig, etter mange måneders venting.Jeg postet bilder av meg selv 1 uke etter fødsel, og det ble godt tatt i mot! Jeg hadde ikke gått ned mye, men valgte å drite i hvordan folk mente at jeg så ut. Jeg kom jo ikke til å se sånn ut resten av livet heller!- Fødebagen! Lagde én til meg, én til Leo, og én til Fredrik.


 Vi reiste hjem fra sykehuset 27 mars, og gledet oss stort til hverdagen hjemme. Dagene som fulgte satte meg ut. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, og jeg kjente at det sjokkerte meg på alle plan. Det var fortsatt en fantastisk fin tid, og vi gikk en del på kafé, tilbrakte en del tid med mamma som var på besøk, og prøvde ellers å venne oss til den nye tilværelsen som foreldre.

 

APRIL 2015

Vi begynte å få inn litt rutiner, og ting kjentes litt lettere ut. Det ble mye oppstyr rundt et innlegg jeg skrev  etter at jeg hadde fått mye kritikk for at jeg gjerne satt lettkledd i nærheten av Leo (Les innlegget HER) Det var generelt veldig mye aktivitet i kommentarfeltet mitt denne måneden, og svært mye engasjement!Fredrik delte sitt første gjestinnlegg her på bloggen, og det ble godt tatt i mot! Da skrev han om hvordan det var å være pappa som 18-åring.Fredrik og jeg gikk mange runder før vi helt i slutten av måneden bestemte oss for at vi skulle inkludere (og med det også, eksponere) Leo mer i bloggen. Inntil dette var det ingen bilder av Leo med ansiktet ordentlig synlig, og jeg var veldig påpasselig med hva jeg la ut av bilder av ham. Det er alltid to sider av en sak, også når det kommer til dette med eksponering. Generelt en måned jeg husker svært lite av, da jeg tror jeg tilbrakte store deler av måneden i ammetåka.- Det aller første ordentlige bildet av Leo delt på bloggen!

Jeg fant ut at jeg plutselig hadde rast ned i vekt og gått ned 12 kg siden fødsel.Dessuten var jeg for første gang i Gjøvik for å vise frem Leo til venner og familie! 

- Leo klar til å reise til Gjøvik!

MAI 2015

Jeg startet å by mer på meg selv gjennom bloggen. Jeg begynte å dele mer om meg selv, og ikke bare tanker som jeg hadde. Jeg dro til Oslo med søsteren og moren min for et lite hotellopphold, og det var kjempekoselig!

 

Senere ble det brått bestemt en tidlig morgen at jeg ville farge håret mitt blondt! Det gikk mildt sagt til dundas, og både dere og jeg fikk oss en god latter når jeg delte bilde av hvordan det så ut.

'

MEN, etter relativt kort tid med så mange forskjellige hårfarger i håret, dro jeg til frisøren, og resultatet ble overraskende bra:En fæl opplevelse fant sted i den gamle opplevelsen, jeg sovnet fra en kokende flaske og våknet av brannalarmen som jeg kan takke gudene for at eksisterer.

Jeg feiret også 17 mai i Larvik for andre gang, men denne gangen ikke bare med Fredrik!

Jeg videoblogget for dere for aller første gang, og jeg slet med å få det til, selv om det omsider gikk! Jeg kom også med store nyheter: Vi skulle flytte til noe større! Kresen som jeg var ville jeg bare ha det aller fineste og nyeste, og da ble det slik. I slutten av måneden var jeg også i Gjøvik en tur.

Juni 2015:

Måneden startet med 17-årsdagen min 7 juni. Den tilbrakte jeg med den lille sønnen min og Fredrik! OG jeg fant ut at jeg var Norges største ungblogg, i aldersgruppen 0-17 år! Det var og er veldig stort for meg.

Jeg var i Sandefjord hos min venninne Marita, og tilbrakte litt tid med både datteren hennes og Leo sammen!Jeg avslørte hele sannheten om hvorfor jeg ikke fødte naturlig. Den kan du lese HER. Ja, jeg hadde fødeangst. Det var en lettelse for meg å slippe å skjule det lenger.

Jeg startet med å planlegge Leo sin dåp, og lagde invitasjoner som senere ble sendt ut.Vi hadde sett ferdig "Orange is the new black" Og jeg ble dødsforelsket i Ruby Rose, samt at jeg gråt over at det var lenge til neste sesong! Jeg fikk mange nye serietips av dere.

Jeg tenkte på familieforøkelse med å skaffe oss et dyr! Det gikk fort over da vi så at vi ikke kunne ha dyr i leiligheten vi leide i...

Leo og jeg var på stranden og koste oss. Det ble ikke mange strandturer, ettersom været generelt var så dårlig i juni. Trist, men sant. Vi prøvde å kose oss så mye som mulig når vi først var der, og Fredrik var ute med noen kompiser.


Jeg postet bilder av kroppen min 3, måneder etter fødsel! Jeg fikk mye kritikk.

 Jeg var på babyshower til min flotte gravide venninne! Fineste Marthe.Jeg avslørte med tungt hjerte at noen hadde ropt stygge ting etter meg på gaten. Jeg kom meg fort over det, men ville dele det med dere for å gjøre meg helt ferdig med det.

Leo lo for første gang på interiørbutikken KID her i Larvik! Det glemmer jeg aldri.

Fredrik la igjen en liten hilsen her på bloggen på bursdagen min, og samme dag var vi ute å spiste med moren og broren hans. Kjempekoselig!

Jeg innrømmet også at jeg vil ha en til!Det ble også veldig mange deilige kvelder ute på bryggen for å spise god mat med familien min, som tilbrakte store deler av sommerferien sin her i Larvik. Vi nøt tiden, og juni gikk fort!

Okei, dette innlegget tok lang tid! Håper dere likte det, og en god tirsdagsklem sendes dere!

 

JEG TRENGER HJELP!

Hei alle sammen, og håper torsdagen deres har vært super hittil!

Vi storkoser oss med fantastisk vær, selv om det er forferdelig varmt, og jeg klager absolutt ikke. Jeg gleder meg faktisk skikkelig til å løpe i kveld, det at det er fin vær hjelper så på motivasjonen. I dag har vi hatt en rolig og koselig dag, vi har gått en liten tur i byen og kikket litt på butikkene, handlet en del, og ellers slappet av! Vi har nesten akkurat spist middagen vår alle 3, og jeg har som vanlig laget en middag til meg selv, og en annen til Fredrik.  Ja, og melk til Leo da!

Etter mange måneder som blogger må jeg innrømme noe, det tar på å finne på nye ting hver dag. Som dere kanskje legger merke til prøver jeg å balansere litt ved å skrive litt om hverdagen vår, og litt om ulike tanker, meninger og innrømmelser. Som dere kanskje også vet blogger jeg for meg selv, men også for dere. Jeg synes det er supert å skrive og å få tilbakemeldinger, både i form av kritikk og ros.

Så derfor må jeg bare spørre dere i dag... Hva vil dere lese mer om? Oppskrifter? Interiør? Mammarollen? Meg?

Fredrik? Forholdet etter barn? Leo? Har dere forslag til spesifikke innlegg dere savner på bloggen?

Hvilke innlegg liker dere best, og hvilke vil dere se flere av?

 Skrik ut i kommentarfeltet! Og nyt godværet, dersom dere har vært like heldige med det som vi har vært i dag!

NÅR DU SENDER FEIL...


Jeg klarer bare ikke å la være! Herregud som jeg har ledd av dette. Jeg får en del feilsendt så når det i dag tidlig nok en gang tikket inn en, bestemte jeg meg for å dele underholdningen med noen andre enn Fredrik. På snapchat heter jeg Jessicae (legg meg gjerne til, forresten!) og da er det ekstremt mange amerikanere som tydeligvis forveksler meg!

Bare litt underholdning til dere på søndagsettermiddagen, håper dagen blir bra!

DEN EVIGE KAMPEN

Jeg står i speilet med Fredrik sittende i bakgrunnen med et eller annet fjollete spill. "Fredrik, synes du jeg har lagt på meg?" 

"Nei, så klart ikke. Jeg synes du er kjempe fin" svarer han forsiktig. Stakkaren vet jo hvordan dette kommer til å ende.

"Jo, Fredrik. Se da" Jeg tar tak i magen min. "Jeg har jo lagt på meg" legger jeg til.

"Men kjære vene Jessica, det er 3 måneder siden du fødte!"

"Det hjelper ikke. Nå er det nok!!" svarer jeg før jeg fort går ut i gangen, drar på meg skoene og småløper til butikken. Når jeg kommer frem røsker jeg med meg alt som har et navn som innebærer "salat" eller "sunt" og stirrer stygt bort på godterihyllene før jeg raskt forlater butikken.

Timene går, og jeg blir sulten. Jeg trasker bort til kjøleskapet med en liten anelse om hva som kommer til å skje, men jeg prøver å gjøre motstand. Men der står den. Nutella-boksen. 750 gram med ren livsglede. 

Til tross for at øynene mine er klistret fast til dette fine, flotte sjokoladepålegget som står pent og pyntelig på benken, tvinger jeg meg selv til å åpne kjøleskapet.

"Du elsker salat Jessica. Du forguder det, faktisk. Masse kjempedeilig hjertesalat med ruccola og tomater" Jeg prøver iherdig å fortelle meg selv hvor fryktelig mye bedre salat og agurkskiver er enn boksen med nutella som smiler til meg i sidesynet mitt.

Men nutella vinner, hver gang. Uten unntak.

Jeg setter meg i sofaen med nutellaboksen på fanget og en gigantisk spiseskje. 

"Skulle ikke du liksom være sunn d-" Prøver Fredrik å si. Lenger kommer han ikke. Hold kjeft, svarer jeg Fredrik. "Jeg skal starte i morgen" mumler jeg.

Følg bloggen på facebook ved å klikke HER!

EN SKUMMEL OPPLEVELSE

Herregud, jeg har helt glemt å fortelle dere noe som skjedde for noen uker siden!

Jeg satt inne på soverommet vårt i leiligheten, og Fredrik satt i sofaen med Leo i stuen. Leiligheten vår er faktisk bare 73 kvadratmeter, selv om den muligens ser større ut på bilder, så det er kun en liten gang mellom soverommet og ut til den åpne kjøkkenløsning med stue. Jeg hører at mikrobølgeovnen skrur seg på og etter noen sekunder spør jeg hva Fredrik driver med, ettersom jeg visste at han satt i sofaen med Leo. Han svarer at han ikke gjør noe, og jeg blir ganske skeptisk og går ut til kjøkkenet hvor mikrobølgeovnen har skrudd seg på og går. Jeg ber Fredrik slutte å tulle med meg, og skrur av mikrobølgeovnen. Så tar jeg to skritt på vei tilbake til soverommet, snur meg og hører at den skrur seg på igjen! Gud hvor skremt jeg ble.

Lille Leo på pappa sitt fang!

Det verste er at du må trykke på to knapper for å få den i gang. Først må du skru på en knapp for å bestemme hvor lang tid den skal stå på, og når du trykker på knappen kommer det 30 sekunder av gangen, hvis dere skjønner? Etter det må trykke start. Jeg sto å så på at knappen skrudde på seg selv opp til 2 minutter og 30 sekunder, jeg var helt sjokkert. Jeg trodde at Fredrik lurte meg, men han kunne ikke gjort det fra sofaen med Leo på fanget. Den gjorde dette enda en gang når jeg hadde skrudd den av, og da dro jeg ut kontakten. Etter det har det ikke vært noe mer tull, men jeg skal innrømme at jeg var bittelitt engstelig for å legge meg den kvelden, for å si det sånn!

Det har ikke vært noe galt med mikroen vår tidligere, og den er kjøpt helt ny i februar eller januar. Men jeg håper jo at det var en eller annen feil akkurat da, for jeg liker å tro at det var en naturlig forklaring på det! Selv om jeg ikke helt klarer å forstå hvordan det kunne skje.. 

Jeg synes jo sånt er ganske skummelt, men samtidig spennende. Har dere opplevd noe sånt?

NÅ HAR JEG BESTEMT MEG!

Eller.. Jeg tror i hvert fall at jeg har bestemt meg! Joda, jeg har nok det. Jeg kommer mest sannsynlig til å starte på skole til høsten, hvis det er mulighet for at jeg får tatt første året på deltid. Jeg har tenkt mye i det siste, og jeg er rimelig sikker på at det kommer til å bli det riktige å gjøre. Men, ting kan alltids snu. Det ser hvert fall ut som at dette er det riktige per nå! Heldigvis søkte jeg meg inn på skolen i vinter, i tilfelle jeg skulle komme til å ønske dette, og det kan dere tro jeg er glad for nå!Noen bilder fra dagen! Det var så lyst ute at jeg myste på 80% av bildene, men det får bare gå!

Håper alle har hatt en fin start på fellesferien og ikke minst helgen! Det har hvert fall vi, og vi kom hjem fra en liten tur nede ved havna for en liten stund siden nå. Utrolig deilig vær ute, så det var veldig koselig.

Det er forresten helt vilt med babyer og gravide over alt! Som dere vet kjenner jeg at lysten på to barn kommer smygende inn på meg av og til, selv om vi ikke kommer til å skaffe oss en til på noen år, og det med at jeg ser gravide over alt hjelper ikke særlig. Jeg kjenner at jeg har kjempelyst til å gi Leo søsken, spesielt siden jeg selv vokste opp med 2 søsken. Fredrik derimot.. La oss si at hver gang jeg spør Leo om han vil ha en lillesøster, så kommer Fredrik bort og sier at han heller kan få en hund. Men det skal sies, blir jeg gravid igjen før vi egentlig har tenkt, så blir det en baby til.

Det skal hvert fall bli godt å starte på skolen igjen til høsten! Og jeg har ikke tenkt til å slutte med bloggingen heller, så det blir travelt, men det skal jeg fikse ♥

VIS LITT RESPEKT!

I dag startet dagen vinduderlig. 

Jeg våknet opp av at Leo våknet (ikke egentlig så rart) og løftet han over fra vuggen hans til sengen vår. Han er alltid så blid om morgenen, så vi lå og koste en stund før jeg startet å rydde i leiligheten. Så satte jeg meg ned for å sjekke bloggen.

 
Jeg kikker søvnig over på bloggforsiden min og nyter headerbildet av Lille Leo og jeg. "Fredrik, du er egentlig ikke en såå fryktelig fotograf som jeg fortalte deg forrige uke!" roper jeg ut til Fredrik på kjøkkenet, etter jeg har stirret på bildet i noen minutter. Responsen er like fortryllende som alltid. "Takk."

Plutselig ser jeg det. Bannerne på siden min, de fine reklamebannerne, som pleier å bestå av søte babyer med liberopakker i hendene og med gigantiske glis i de, søte, små ansiktene sine. Andre ganger er det compeed gnagsårplaster, men det synes jeg ikke er like fullt så koselig. Uansett. Jeg blir sittende litt forskrekket å stirre. Jeg leser høyt. "Ella... EH" Prøver igjen. "Ellaone? Nødprevensjon?" Men hva med de søte babyene med liberobleier? Hvor ble de av, liksom?

"Fredrik!!! Deternødprevensjonsreklamepåbloggenmin!!!" 

"Atte hæ?" Er det eneste han sier før han bryter sammen i latter. Herregud, hva skjedde med å vise litt respekt Fredrik?! Nå synes jeg ikke du skal bli overrasket om jeg hiver deg på dør her.

"Karma Jessica. Karma" utbryter han når han omsider slutter å le. Jeg smiler.

JEG ER ET DÅRLIG MENNESKE

Har helt glemt å fortelle dere om en episode som hendte for en stund siden, og nå kjenner jeg at måå dele det med dere. 

Jeg er jo fryktelig åpen, og det har jeg vært siden dag 1, jeg fortalte dere jo til og med at jeg ble gravid på prevensjon med Leo. Dermed ville jeg unektelig havne i den situasjonen som sist, at jeg finner det ut senere på et legekontor med moren min, og tar derfor regelmessige graviditetstester for sikkerthetsskyld. Ikke at jeg fant det ut sent sist gang, men jo fortere du finner det ut, jo bedre er det. 

Fredrik er (som jeg har nevnt et par ganger) ikke fryktelig interessert i å få en lillesøster på en god stund, for å si det sånn. Faktisk, så er han veldig uinteressert i akkurat det der. Rare greier.. Uansett. Jeg tenkte derfor å lure ham litt. Mamma har alltid sagt at jeg er en god skuespiller, så hvorfor ikke.

Jeg går ut av badet etter å ha tatt testen, og han sitter i stuen så han kan ikke se meg. "Freedriiiik?" sier jeg med en stemme preget av liksom-gråting og snufsing. Det blir helt stille. Etter litt tid hører jeg "Ja?" Og han er like rolig som alltid, jeg kan høre hvor nervøs han er. "Jeg er.. Jeg er gravid" sier jeg med enda mer liksom-gråt i stemmen. Plutselig hører jeg noen som reiser seg rolig fra sofaen og er på vei mot den lille gangen hvor jeg står. Han kommer rundt hjørnet og jeg utbryter "HAHA, JEG TULLA!!"

Han synes ikke det var like morsomt som det jeg kanskje synes, men etter å ha fått ut at han synes jeg var ganske slem og et dårlig menneske et par hundre ganger, så lo han litt han òg. Får håpe jeg ikke blir gravid på en stund, for da tror han vel ikke på meg!

JEG ER DEN PERFEKTE MOR

Jeg gjør alltid alt riktig, og har ingen feil. Det er konstant ryddig hjemme hos oss, alt ligger helt perfekt på sin plass. Badet vårt er selvsagt aldri preget av noe skittentøy heller, vi har jo tross alt bare en baby på to måneder, så det er i hvert fall ikke vanlig! Klesskapet er plettfritt, det samme med soverommet vårt, og kjøkkenbenken har aldri antydning til rot eller skitne tallerkener. Ingen unntak.

Haha, nei! Selvsagt er det ikke slik. Jeg er kanskje den perfekte mor for Leo, men ikke i den forstand at det alltid er ryddig her, og at maten jeg lager alltid er økologisk og hjemmelaget.

Mange påpeker at det ser ut som det alltid er ryddig her hjemme på bildene. Og at alle bildene jeg tar er "perfekte". At jeg er falsk, som ikke "tør" å vise at ting er rotete. Asså... Jeg legger gjerne ut bilder av rot. Men hvorfor vil enkelte se bilder av rot da? Og er det noe koselig? I grunn ikke. Men for all del!

Ja, faktisk kan jeg til tider se slik ut på bilder også. For øvrig velger jeg å ikke poste dem, men når vi allerede er i gang så hvorfor ikke.


Sånn ser det faktisk ut her også av og til. Vi er jo småbarnsforeldre vi også, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på alle bildene! Og ja, når jeg tar bilder til bloggen er det noen ganger rotete utenfor bildene. Sånn er det.

Nå senere i kveld skal jeg ut med ei venninne, håper dere nyter fredagskvelden! ♥

MITT STØRSTE PROBLEM

"FREDRIIIIK"

"JA?! VI MÅ GÅ NÅ JESSICA"

"MEN JEG HAR INGENTING Å HA PÅ MEG!!!"

"SER DET...!!"

Klær, klær, klær, klær. Nå har jeg fått nok!! Dette er mitt største hverdagsproblem, jeg finner aldri noe å ha på meg, - til tross for at jeg har tidenes største garderobe. Jeg må minne meg selv på hvor heldig jeg er som har dette som største "problem", haha! Noen som kjenner seg igjen eller? Håper det...

I dag fikk jeg endelig et bilde hvor han smiler litt! Tok tidenes fineste bilde av at ham smilte også, men bildet ble ellers så mørkt og kornete at jeg kom frem til at det ikke var blogg-materiale. Dette får duge! Skjønningen ♥

Uansett, i dag etter at jeg omsider fant noe å ha på meg (og det tok tid!) fant vi ut at vi skulle ut en tur, så vi er egentlig på vei ut dørene her nå om noen få minutter! I dag er det litt bedre vær enn i går, så det blir deilig å komme seg ut litt uten å bli dusjet ned i regnet. Vi vet ikke helt hva eller hvor vi skal, men det finner vi nok ut av!

Kvelden i går ble brukt til litt filmkos med Fredrik, Sigrid la seg litt tidlig så derfor ble Fredrik og jeg sittende oppe en stund etter at både Leo og hun hadde sovnet.Godt med litt alenetid! I dag sto jeg opp rimelig sent, og Leo, Fredrik og Sigrid hadde allerede vært oppe en stund når jeg kom subbende inn i stuen med håret til alle kanter. Siden da har vi spist litt frokost og slappet av, og Fredrik har nå dratt avgårde for å spille fotball med kompisene sine. Ønsker dere en kjempefin fridag! Nyt den.

PS: Mange har spurt etter bilder av kroppen min etter fødsel, og i dag har jeg postet bilde av hvordan magen min ser ut nå, 2 måneder etter fødsel på min instagramkonto! Se bildet ved å følge Jessicaener på instagram ♥

JEG SKULLE ALDRI HA GJORT DET

Klokken er 12.12

Jeg har sittet oppe siden klokken 8 i dag tidlig. Nå tenker du kanskje at slik er det når man har fått barn, og det er det jo egentlig også. Jeg har hvert fall inntrykk av at det er slik for de fleste. Men jeg fikk faktisk bare ikke sove. Jeg, som til vanlig er sikker på at jeg kan sove hele dagen om så. Leo ligger i skrivende stund og sover. Og klokken nærmer seg faretruende halv ett. HALV ETT!

Så.. Over til overskriften. Vet dere hva jeg fant ut at jeg skulle gjøre når jeg våknet i dag tidlig? Farge håret blondt! (eller bleike ihjel håret, som det også kalles) Dere vet, sånn som jeg gjorde i 9 klasse når jeg i tillegg gikk med et ansikt som lyste oransje på lang vei. Haha, jeg sier som jeg gjorde da, jeg skulle aldri ha gjort det. Så enda hvor mye jeg ba til hår-gudene, sitter jeg igjen med et hår som inneholder alle regnbuens farger. I starten visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte, men hittil har jeg gått for førstnevnte. Jaja, det er jo bare hår. Det vokser jo ut igjen om jeg skulle miste det, eller hva?

Tok også verdens fineste bilde av lillemann i går kveld før sengetid ♥

Men på Fredag, da skal jeg til frisøren for å bli lykkelig igjen. Kan ikke vente. I mellomtiden kan vi le av hvordan jeg ser ut, og dere kan være glad dere slipper å se på meg hele dagen, slik som for eksempel Fredrik. Ønsker dere en fantastisk lillelørdag, og lær av meg!

JEG KLARTE DET

Det har lenge vært et mål for meg, og nå, i dag, klarte jeg det.

Jeg har ikke lagt skjul på at det har blitt en del pizza og sjokoladeboller til middag etter at Leo ble født. Lettvinte løsninger har stått øverst i køen når det kommer til det å lage middag, og butikken har for meg vært en liten test. En test på om jeg klarer å motstå alt i butikkhyllene eller ikke. Og for å si det sånn, frem til nå har det vært 1-0 til butikken.


Jeg har alltid vært en av de som elsker sjokolade, godteri, kaker, iskrem, ja, alt med over 500 kilokalorier. Milkshakes, burgere og pizza er ting jeg forguder. I graviditeten spiste jeg faktisk veldig variert og sunt, men de siste ukene heiv jeg gjerne innpå 8 pizzastykker til middag. You feel me?

Men i dag, når påskesjokoladen til halv pris gliste mot meg når jeg ankom butikken, da skjedde det et eller annet.  Jeg gikk bare forbi. Ikke tenkte jeg, og ikke snudde jeg meg etter den heller. Iskremtilbudet deres slo også feil i dag. 40 kr for en boks med sjokolade og brownies is. Jeg sto til og med en stund og kikket på den, enda klarte jeg å la være. HURRA for viljestyrke!

 

Helt ærlig visste jeg ikke om denne dagen ville komme, men så gjorde den det da. Så i dag skal jeg lage ordentlig middag til både meg selv og Fredrik! No more pizza med trippel ost. Og Leo vil selvsagt holde seg til morsmelk et par (eller ti) måneder til.

Vi snakkes senere i dag ♥

EN STOR NYHET

Hei alle sammen! Jeg har en egentlig ganske stor nyhet å dele med dere! I dag måtte jeg si opp den superfine leiligheten vår med den utrooooolige fine utsikten. Vi skal nemlig flytte til noe større! Åh, Kjenner at jeg er kjempespent. Vi kom i hovedsak frem til det fordi vi trenger større plass, men også på grunn av at vi ønsket å flytte nå, hvis vi i det hele tatt skulle flytte noe mer på en stund. Vi vil jo gjerne få en leilighet vi kan bo lenge i før Leo blir noe særlig større også!

Den leiligheten vi bor i nå har heller ingen balkong (altså i selve leiligheten vår), og det har vi lagt merke til at vi gjerne vil ha. Vi har også et ønske om et litt større soverom til Leo med bedre planløsning, og kresen som jeg er vil jeg selvsagt ha hele leiligheten helt nyoppusset. Vi gleder oss til å finne en ny!Bilder fra leiligheten vi bor i nå ♥ Åh, jeg kommer nok til å savne den fantastiske utsikten! Spesielt om kvelden.

Vi skal allerede på visning nå om en halvtime, så det blir utrolig morsomt! Ellers har Leo sovet enda lenger i dag enn han gjorde i går, vi har slappet av, spist pizza, og jeg har satt på meg nye vipper hos Stavern Sun & Beauty! Like fornøyd som alltid. Fikk mange spørsmål sist gang om hvor jeg tok vippene mine, så det er altså der. Jeg er ikke sponset av dem, jeg skriver dette rett og slett fordi jeg er så fornøyd!

Senere i dag skal vi hjem til leiligheten vi har nå, og jeg har en del rydding og husarbeid som må unnagjøres. Skal også prøve å rekke å trille en tur med Leo senere i kveld. Vi snakkes ♥

 

DET SKULLE IKKE VÆRT LOV

Så, vi møtes igjen. Du grusomme tog.

Jeg kan vel ikke si at vi har noen særlig hyggelig fortid, men det får bare gå. Jeg har ikke annet valg, ettersom jeg må inn til Oslo i dag. Og som du sikkert vet, så kan ikke 16-åringer ta billappen.

Men når jeg tenker over det, hva vil jeg egentlig heller enn å sitte sammenkrøket og nærmest oppå fanget til en svett fyr i flerfoldige timer. Lite som slår det, altså. Er man riktig heldig får man gjerne en på hver side, men så flaks har jeg riktig nok sjeldent. For ikke å snakke om hvor hyggelig de ansatte stort sett alltid er. Alltid smilende, blide ansikter som hyggelig spørr deg hvor billetten din er. HAHA, nei. Nei nei nei.
Men hvorfor jeg er så fryktelig glad i tog? Jo...

Jeg ante fred og ingen fare i min gigantiske joggebukse og hettegenser på toget en ettermiddag i november 2013. Da var jeg 15 år og 6 måneder gammel. Jeg hadde hatt en lang skoledag og hadde endelig fått satt meg på toget på vei til Larvik og en helg hos Fredrik. Plutselig vifter noen noe foran ansiktet mitt, og jeg snur meg mot det som var konduktøren. "Billetten din" hveser hun. Jeg finner den frem og smiler så fint jeg bare kan med det sminkeløse ansiktet mitt. "Barnebillett? Du er jo ikke barn!" utbryter hun. Jeg ble med en gang litt sjokkert over hvor lite hyggelig hun var mot meg, men fikk stotret frem noe som "Ehm. Jo, jeg er 15 år gammel" Og jeg skaffet meg faktisk ikke bankkort en gang før etter jeg hadde flyttet til Larvik, så jeg hadde heller ingen form for ID med meg. "Ja, vil du at jeg skal ringe moren min så du kan få høre det fra henne da?" spurte jeg henne etter et par runder med diskusjon. Så måtte jeg gjøre det da, mamma snakket med henne og når de la på var hun like motbydelig igjen. Hun måtte ha bevis for at jeg faktisk var under 18, for jeg så etter hennes mening ut som en godt voksen dame. Jeg lette febrilsk i baggen min etter noe som kunne hjelpe, og fant (HELDIGVIS) passet mitt. Jeg ble såå lettet og ga til henne mens jeg sa "hva var det jeg sa" Hun mumlet litt for seg selv før hun sa noe som "Du fyller jo snart 18 da" jeg svarte raskt "Eh, om 2 og et halvt år bare"

Så var jeg muligens kanskje ikke ved min beste oppførsel jeg heller, men kjente jeg ble rimelig forbanna. Spesielt med tanke på at jeg er 1.60 høy, ikke hadde på meg sminke og gikk i digre klær. Folkens, jeg så mer ut som en bortkommen 13-åring. Ja, og for ikke å glemme at hvis jeg til tross for dette skulle se ut som en voksen dame, så er det faktisk mulig å være litt.. Ja, hyggelig? Imøtekommende? Noe sånt. Det var altså ikke tilfelle. 
Jeg har også opplevd å bli regelrett kjeftet på fordi jeg ikke har plukket opp andre menneskers søppel (fuck logic) inne på toget. Og sikkert tusen andre episoder med at konduktørene nekter å selge meg barnebillett, at toget er forsinket og jeg må ufrivllilig vente på Oslo S i flere timer (og om dette skjer får du selvsagt ikke erstatning på noe vis) Og for guds skyld dere, ring ikke kundeservice. Bit det i deg. Jeg gjorde det en gang, og for å si det sånn, det skjer ikke igjen.

Jaja! Jeg får prøve å holde ut her! Vi snakkes i Oslo ♥

SLAPP AV MAMMA, JEG SKAL IKKE PULE

Nå som Jessica har fått Leo, Jennifer, så ser vi jo at det kanskje kan være lurt å vente litt. Slik startet samtalen moren min hadde med lillesøsteren min sist gang de besøkte oss her.

Å få utdanningen ferdig og kanskje være litt eldre, det kan jo være lurt det. Ikke sant, Jennifer? Og kanskje til og med eie sitt eget hus.

Selv om Jessica og Fredrik klarer seg kjempebra og vel så det, så vil vi jo gjerne at du venter noen år til du.. Ja, er litt mer etablert i livet, kanskje har fått opplevd litt, reist litt og.. Lenger kom hun ikke før Jennifer utbryter "Slapp av mamma, jeg skal ikke pule" 

Tante Jennifer og Julie med Leo

JEG HAR FUNNET EN NY

Sorry Fredrik, men vi kan faktisk ikke fortsette forholdet. Eller vi kan, men det blir nok litt vanskelig.

Jeg håper du ikke tar dette for tungt. Det er vanskelig for meg å si, og kanskje enda vanskeligere for deg å høre, men jeg føler at jeg må være ærlig med deg. Jeg føler at jeg skylder deg det. Men fortvil ikke! Jeg er sikker på at det finnes en ute for deg også, det er bare ikke meg.

For du trodde kanskje at alt var bra mellom oss, men du ser, jeg har funnet en ny. En ny gutt! Og beklager å måtte si det, men jeg tror kanskje dette er gutten i mitt liv
15 TING SOM IRRITERER OSS

1. Gjerrige mennesker. "Du husker vel de 10 kr du lånte meg i fjor sommer 25 juni? Når får jeg dem egentlig?" Jada jada, ta det med ro - du skal få de usle 10 kronene dine.

2. Folk som maser. Du må gjerne tro jeg svarer fortere om du sender meg 40 meldinger på rappen altså.

3. Mennesker som går sakte rett foran deg. Kjære gode gud, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg nesten har rabla fullstendig når det subber en person så sakte rett foran deg at man omtrent rekker å ha bursdag 5 ganger og oppleve 2 skuddår før man kommer seg forbi.

4. Når folk snakker til deg når du har i ørepropper. Tror du jeg sitter med de for moroskyld eller?

5. Folk som ikke lukker dører etter seg. Spesielt om jeg forteller vedkommende at h*n må huske å lukke døren etter seg. Altså, lar du være å gjøre det bevisst eller har du bare hukommelse tilsvarende en gullfisk?

6. Folk som plystrer for å få oppmerksomheten din eller kontakt med deg. Jeg er ingen pokkers bikkje.

7. Pop-up reklame. Spesielt de som det kommer hundre-tusner av når du prøver å streame en film. Eksempelvis; "FIND ASIAN GIRLS LOOKING FOR LOVE" eller "MEET RUSSIANS ONLINE" Nei. Bare nei.


8. Folk som hermer. Trenger jeg si mer?

9. Når autocorrecten på iphonen endrer "hahahah" til "HAHAHAH" eller "havakvarium". Ja, eller bare autocorrect generelt. 

10. Overentusiastiske mennesker som aldri stopper å smile og bare er så forferdelig lykkelige og glade hele pokkers tiden. 

11. Folk som sier "Hvem farge er det der?" "Hvem hund?" og lignende. Det heter hvilken. HVILKEN.

12. Syklister midt i veien. Ser du ikke fortauet der borte, eller later du bare som du ikke ser det?

13. Når du fredelig skal skifte dynetrekk men oppdager at det du skal skifte til har åpning på siden. Satans verk kalles det.

14. Folk som parkerer nesten inne i butikken fordi de da slipper å gå de stakkarslige 10 meterne det er fra parkeringsplassen og inn til butikken.

15. Dere vet de menneskene som har 7 handlevogner fulle foran deg i køen på butikken, og som helt tydelig ser at du kun har en pose med potetgull i hendene dine, men som allikevel ikke lar deg gå foran dem i køen? Ja. De irriterer meg grenseløst.

Etter ha fått spørsmål om å lage et slikt innlegg flere ganger, kom jeg frem til at jeg like gjerne bare kunne gi etter, og poste et! Er jo greit med litt variasjon også, er det ikke? Og ikke bare opp og ned om hva jeg spiser på brødskiven min, og hvor mange timer Leo har sovet (om han har sovet) i løpet av natten. Ønsker i hvert fall alle en flott kveld videre ♥ 

UKENS LESERSPØRSMÅL

Er det veldig dyrt å ha baby? Hvor mye koster det ca i måneden?

- For oss har det foreløpig ikke vært superdyrt. Jeg aner ikke ca hvor mye det blir i måneden, men utgiftene våre med ham har egentlig foreløpig gått i bleier, kluter, flasker og noe klær. Litt koster det selvsagt, men jeg vil tro det blir mye dyrere når han er litt større og vokser ut av ting og så videre.

Kan du smile mer på bilder?

- Haha! Ja! Det skal jeg absolutt begynne med. Godt dere sier i fra, for jeg har ikke latt være å smile bevisst, har egentlig bare ikke tenkt noe over det. Her er en starter;

 

Kan du begynne å skrive hvor dere kjøper klærne til Leo, eventuelt hvilket merke det er?

- Det kan jeg selvfølgelig gjøre!

Får du økonomisk støtte fra NAV?

- Nei. Jeg får kun barnetrygd, men det gjør jo alle andre foreldre i Norge også da.

Får Leo morsmelkerstatning?

- Nei, Leo får morsmelk.

Når fyller du 17 år?

- 7 Juni fyller jeg 17. Synes egentlig det virker litt rart, ettersom det føles ut som jeg akkurat fylte 16?..

Hvordan går det i den nye hverdagen? Er det uvant?

- Det går egentlig veldig bra! Vi klarer oss superbra, selv om det er litt uvant og nytt enda! Det er jo en stor overgang å gå fra å ikke ha barn, til å "plutselig" ha et. Og det tror jeg er det for alle uansett alder.

Savner du noe med tiden før du ble gravid/mamma?

- Savner og savner. Nei, jeg tror ikke jeg savner stort. Bortsett fra kanskje å kunne treffe vennene mine i Gjøvik, de får jeg jo nesten aldri truffet lenger på grunn av at det blir så ekstremt mye styr å dra med oss Leo på en nesten 4-timers biltur. Angående det; Vi skal faktisk til Gjøvik neste helg!!

Hvor er sengen til Leo fra?

- Den er fra Babydan og heter "Tarok". Vi fikk den vår av et vennepar av familien, og vi synes den er såå fin!

Leser du noen mammablogger? Har du noen å anbefale?

- Jeg leser stort sett alle som kommenterer her inne, men leser egentlig ingen fast! 

Nå ligger Leo og sover, pizzaen står på benken og Fredrik sitter i sofaen, så nå skal resten av fredagskvelden nytes! Håper alle får en flott start på helgen ♥

EN MORSOM HENDELSE

For noen dager siden fikk jeg spørsmål om hva det jævligste med hele svangerskapet med Leo var. Og som det positive mennesket jeg er, kom jeg til å tenke på det morsomste øyeblikket, og tenkte å dele dette med dere. Med fare for at det aldri vil bli like morsomt som det var når det skjedde, er det jo verdt et forsøk. Jeg kan forsåvidt garantere dere at det var mye morsommere enn hva det kanskje ser ut til.

Jeg var på besøk hos foreldrene mine i Gjøvik, og var i uke 26 i svangerskapet. Det var vel noen dager før jul, om jeg husker riktig. Jeg fikk ekstremt vonde kynnere som bare ble verre og verre utover kvelden, og etter noen timer med disse mente mamma at det var best jeg kom meg til legevakten, for sikkerhetsskyld. Pappa kjørte meg, og ble med meg inn på venterommet. Vi så for oss at vi måtte vente noen timer, men det gikk faktisk relativt raskt, og plutselig var vi inne på "kontoret" til legen.

 
 

Vi hilste høflig på han, og det var jo tydelig at jeg var gravid. Jeg tenkte jo ikke noe særlig over hvordan det kunne se ut, å ha med min 48 år gamle far inn til legen på legevakten når jeg var gravid i uke 26.

"Ja, så.. Du, du er den skyldige?" Sa legen og viste til magen min, med blikket rettet mot pappa.

Å.herre.gud. tenkte jeg. Innen jeg rakk å blunke, bryter pappa ut i latter. Ekstrem latter. Sånn type latter som er lagt til i bakgrunnen på diverse Disney serier vet dere. Bare tusen ganger høyere.

Legen skvatt til, og hadde et blikk jeg ikke riktig vet hvordan jeg skal forklare med ord. Eh, lettere sjokkert? Skremt? Med en liten følelse av "hvorfor i svarte pokker sa jeg dette", og med et lite hint av pinlighet. Jeg vekslet mellom å ikke klare å holde igjen latteren, og å sitte der rimelig taus.

Når pappa omsider klarte å slutte å le, pekte han bort på meg og sa følgende: Ja, jeg er skyldig i dette. Videre pekte han på magen min og sa "Men ikke dette"

Resten av undersøkelsene ble i grunn ganske.. Tja, hva er ordet jeg leter etter? Kleint, muligens. Men alt var i hvert fall i orden med både meg og Leo, og vi kom oss med tiden hjem, smålig lattermilde.

GJESTEINNLEGG: MAMMA OM GRAVIDITETEN

Til min datter, en mamma, og bloggeren.

1 år. 

Hvor mye kan egentlig skje på 1 år? Jeg tror jeg har et svar på dette.

På denne tiden i fjor satt du på skolen og jobbet iherdig. (Noe som var nytt av ditt siste skoleår, da du de foregående par årene på ungdomsskolen rett ut ga flatt pokker i hva du gjorde, eller om du gjorde noe i det hele tatt)

Du brukte tiden din på skolearbeid, sov litt, spiste litt, men leste mest. Og jobbet, dro til litt skikkelig egentlig. Resultatene kom, mer enn mindre i tak med innsatsen du la inn- og det så riktig så knallbra ut!

Du hadde bestemt deg, tatt et valg du trodde på, og kjempet vesentlig hardere enn før.

Vi fikk ikke lenger telefon fra kontaktlærer som tidligere stadig vekk kunne fortelle oss at vår datter så ut til å være svært opptatt av.. Tja, omtrent alt annet enn hva som foregikk innenfor skolens bygning og klasserommets vegger. Tyggegummismatting, høylytte samtaler og eviglange latteranfall med klassekamerater (og deg selv), sminking(!) og sist, men ikke minst, skue av det lange helblekede håret ditt. Dette var i grunn hovedbeskjeftigelsene dine på skolen, før du gikk inn i ditt siste år på ungdomsskolen.

Det skjedde noe, og det som skjedde var veldig bra, og veldig rart. Du tok grep, snudde, tok en ny vei. Du ville endre noe, gjøre det bedre, du ville klare, og innerst inne vet jeg at du ville bevise noe. Mest for deg selv, det vet jeg, men også for andre. Det var gått for langt, og tiden ble knapp, om du skulle få lov til å flytte for deg selv, til en by du var kjent i, men til et liv som var ukjent for deg. For å gjøre en lang historie kortere. Karaktersnittet økte flere karakterer, og du avsluttet 9 årig skolegang med rak rygg og stolthet som lyste lang vei.

Gledestårene kom ekstra lett denne svale sommerkvelden under avslutningsseremonien.


Juli 2014

Jeg kom til Larvik for å være med deg til legen, siden magesmertene dine vedvarte, og du skulle ta ulike prøver for å få svar på hvorfor du hadde så vondt. Og vi fikk svar. Vi fikk til de grader svar!

De fleste prøver var tatt, vi var i ferd med å forlate legekontoret da legen kom etter oss og ville ta en siste prøve. En prøve til som skulle forandre livet ditt, og til dels forandre livet til de som sto deg nærmest. Javisst kunne du ta en prøve til, ja jøss, skulle bare mangle. En ørliten urinprøve bare.

Legen kom, ganske kjapt inn på sitt eget kontor igjen, der vi satt og ventet. Og prøvesvaret kom. Litt vel kjapt, spør du meg, for jeg rakk ikke tenke stort etter ordet "gravid" slapp ut i rommet. Gravid, ja. Akkurat.

Ansiktet ditt fortalte klart og tydelig at det var, vel overraskende. Siden alle mulige forhåndsregler var tatt, kunne dette knapt være mulig. Men mulig var det, og mulig ble det. Jeg husker de første tankene som sørget for å skyte god fart i hjerneimpulsene. Jo, de vil jeg påstå jeg husker temmelig godt. "Det ordner seg, det kommer til å gå bra. Alt vil ordne seg, helt sikkert!" Og jeg sa det til deg, når vi kom ut i sommersola. Klart det ordner seg, alt blir bra!

Og det gjorde det, jenta mi, gjorde det ikke?

For en mor og en far i denne situasjonen, blir man så til de grader, og til tider ambivalent i forhold til situasjonen og dens alvorlighetsgrad. For det er utvilsomt alvorlig, ansvaret så stort, valget vanskelig, og for en mor og far blir tankene noen ganger litt for mange. Men, det er et stort men.

"Noen ganger rådet følelser, noen ganger rådet fornuften, men aller mest rådet kjærligheten"

Til deg, mitt lille, store barn, som er så sterk, trygg og selvstendig! Jeg er så stolt, så ufattelig stolt av deg ♥

SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

God kveld alle sammen ♥ Nå tenkte jeg å stikke innom for å svare litt på spørsmålene fra spørsmålsrunden, og om det er noe mer dere lurer på må dere mer enn gjerne kommentere, så svarer jeg så godt jeg kan.

Hvordan er Leo?

Leo er (foreløpig) en veldig rolig, men bestemt baby. Han elsker kos og nærhet (ikke overraskende) og er ellers veldig grei å ha med å gjøre. Verdens flotteste lille gutt!

Hva følte du når du hørte Leo sitt første skrik?

Glede. Og tårer som rant som en foss.

Hvordan går det med deg, og dere?

Så koselig spørsmål! Det går i grunn veldig bra, vi nyter tiden og føler at vi mestrer rollen som foreldre. Tusen takk for at du spurte!

Skal/kan både du og Fredrik ha permisjon?

Det er kun jeg som skal ha permisjon fra utdanningen min, Fredrik fortsetter på skolen etter påskeferien nå og starter som lærling til høsten. Godt det ikke er så alt for lenge til sommerferie!

Hvordan hadde du reagert om du ble stoppet på gata og blitt spurt om bilde?

Tror jeg hadde blitt ganske overrasket! Tenker at jeg er veldig jordnær, og at det ville føltes litt rart. Men selvfølgelig også koselig!

Hva tjener du på bloggen?

Det varierer fra måned til måned. Men som jeg tidligere har uttalt meg om så blogger jeg ikke fordi jeg tjener på det, og det er det viktig for meg at dere vet. 

Kan du skrive litt om ting folk ikke forteller når man får barn, sånn som det innlegget du skrev om ting man ikke blir fortalt om å gå gravid?

Ja, det kan jeg gjerne gjøre!


Hva er det beste og verste med å bli mamma?

Det beste er alt. Jeg klarer vel egentlig ikke si så mye negativt om morsrollen så langt. Det kan være slitsomt, men det er den største gleden, og jeg føler meg heldig som hadde muligheten til å bli mamma. Jeg tror mange av oss tar den muligheten for gitt.

Måtte du ta mange sprøyter under svangerskapet?

Nei, bare eventuelle blodprøver. Måtte forøvrig ta flere sprøyter med blodfortynnende etter keisersnittet da.

Du får så ufortjent mye dritt i kommentarene, jeg er helt imponert over hvordan du takler det på en så fin og rolig måte. Hvordan bevarer du fatningen, går kommentarene inn på deg allikevel?

Anonyme mennesker som skriver tull i kommentarfeltet bryr meg ikke det spor. Hadde jeg tatt alt jeg får i kommentarfeltet inn på meg kunne jeg umulig hatt det noe særlig bra med meg selv, så jeg er glad jeg takler det såpass bra som jeg gjør. Jeg fokuserer på menneskene som gir meg konstruktiv kritikk (som igjen hjelper meg å skrive denne bloggen bedre for både meg selv og leserne mine) og tilbakemeldinger ellers.

Legger merke til at du har et godt og variert språk det er morsomt å lese, tipper du er flink på skolen? Er skriving noe du kunne tenke deg å drive med videre?

Så hyggelig at du synes det! Angående skolen.. Neida, jeg gjorde det faktisk veldig bra. Føler selv jeg klarer meg godt i fagene som ikke innebærer tall og logisk tenkning.

Vil du helst ha keisersnitt neste gang også? (Hvis du får flere barn i fremtiden)

Nei, det tror jeg ikke. Men så vet jeg heller ikke om det blir noen flere barn, det får tiden vise!

Hvordan går ammingen? (om du ammer)

Jeg må pumpe meg, og gi det på flaske. Utrolig frustrerende da jeg så gjerne ville amme, men det er ikke alle det fungerer for, dessverre. Jeg får heldigvis ammet han innimellom, når det ikke er ekstremt vondt! Og prøver selvsagt så godt jeg kan. Det viktigste er uansett at han får morsmelk, og det gjør han jo. 

Har du sett noe til barseltårene enda?

Det har jeg absolutt! Haha, gråt som et lite barn andre og tredje dagen på sykehuset. Hva jeg gråt av? Nei, det vet jeg altså ikke.  


Var dere fra starten enige om at det ikke var greit å dele for mange bilder av babyen? Og ikke ansiktet så mye?

Fredrik hadde ikke tenkt noe særlig på det, men jeg har tidligere skrevet her inne at jeg ikke ønsket å overeksponere ham gjennom bloggen min. Så vi ble raskt enige om hva som var greit å dele av bilder, og hva som ikke var greit.

Samsover Leo med dere? I så fall; hvordan utfører dere det?

Vi samsover med Leo, og det fungerer veldig bra. Han sover i hovedsak i baby-nestet sitt i mellom Fredrik og meg, men ofte vil han ligge nær oss istedenfor, som for eksempel når han våkner og er urolig om natten. 

Hva er din mening om tv programmet "Unge mødre" og har du lyst til å bli med selv?

Det har jeg faktisk skrevet et innlegg om tidligere! Men nei, det er ikke noe jeg kunne tenkt meg akkurat nå.

Noe du ikke hadde kjøpt inn hjemme som du følte du manglet?

Brystpumpe! Ellers ville jeg hamstret kluter/små håndklær, det kan man aldri få nok av!

Hva tenker du å studere videre?

Psykologi. 

Hvilke navn tenkte dere på om det ble jente?

Jenna og Mila. Om det skulle vært opp til meg hadde det blitt Åshild, men det var ikke Fredrik enig i. Så fikk vi allikevel en gutt da, og da var valget ganske enkelt ♥


Er barnefar like gammel som deg?

Nei, Fredrik er 18 år gammel, og er født i 1997.

Hvem ligner barnet mest på?

Jeg synes Leo ligner på en mørk Fredrik. Men han har også noen trekk fra meg!

Hvorfor svarer du ikke på kommentarene på innlegget der du skrev at smertene er over etter du har født vaginalt?

Jeg er nybakt mor. Det siste jeg har tid til er å sitte å svare alle i kommentarfeltet mitt, selv om det selvsagt er noe jeg prøver å få til. Jeg synes forsåvidt jeg har svart relativt mange i dette innlegget, da det ble mange misforståelser, og det innlegget egentlig handlet om ble det satt null fokus på. Og jeg skrev aldri at alle har null smerter etter en vaginal fødsel, så det er bare tull.

Tenkte du noen gang "dette kommer jeg ikke til å klare" når du var gravid?

Nei, det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg er (og var?) innstilt på at jeg klarer det jeg vil. Hvis ikke jeg selv trodde på at jeg skulle klare det, hvem skulle egentlig gjort det da? Forstår godt spørsmålet ditt allikevel, for det er veldig lett å være i et så stort sjokk at man rett og slett får panikk.

Kan du legge ut bilde av kroppen din før du ble gravid?

Såklart! Til venstre ser du meg 4 uker på vei (uten å vite det, vel og merke) og til høyre er meg en god stund før jeg i det hele tatt ble gravid.


Hvordan reagerte venner/familie på at du var gravid?

Dette har jeg skrevet to ganske utfyllende innlegg om, og de finner dere HER & HER.

Håper dere fikk svar dere kan si dere fornøyde med! Vi har kost oss kjempemasse i dag, og det er så deilig å ha Fredrik hjemme nå som han har ferie. Håper alle får en flott kveld videre ♥

 

1 UKE ETTER FØDSEL

7 dager har det gått siden verdens fineste kom til verden. Har det ikke gått ufattelig fort? Det føler i hvert fall vi.

I forbindelse med dette vil jeg gjerne poste noen bilder av hvordan kroppen min ser ut nå, 7 dager etter fødselen. Magen min har enda ikke fått nok tid til å trekke seg ordentlig sammen (naturligvis) men jeg ser virkelig stor forskjell fra dag til dag. Dagen etter operasjonen så jeg faktisk enda smålig gravid ut! Jeg har jo tidligere skrevet et innlegg hvor jeg uttaler meg om hvorvidt jeg synes alle kropper skal være akseptert etter en fødsel, ikke bare de som fremmer gjennomsnittskvinnen.

Jeg gjentar meg selv; glemmer vi at vi også er forskjellige når det kommer til hvordan vi ser ut etter en fødsel? Glemmer vi det vi prøver å fortelle hverandre dag inn og dag ut alle andre dager i året, "at alle er bra nok slik de er"? Eller gjelder dette kun hvis man ser gjennomsnittlig ut?Jeg er ikke et sunt forbilde fordi jeg ser relativt slank ut 7 dager etter fødselen. Nei, jeg er et sunt forbilde fordi jeg aksepterer at alle kropper er forskjellige, og at vi ser forskjellige ut etter en fødsel.

NY SPØRSMÅLSRUNDE

God kveld til dere alle sammen, håper dere har kost dere masse hittil!

Jeg er fortsatt i litt halvdårlig form, men klarer meg bare jeg har smertestillende tilgjengelig (og tro meg, det har jeg!) Ellers koser vi oss kjempe mye, og jeg skal straks i gang med å lage pizza til oss! 

Jeg tenkte hvert fall å ha en ny spørsmålsrunde, ettersom jeg stadig får nye lesere, i tillegg til at det var noen som lurte på om jeg kunne ha en spørsmålsrunde i forbindelse med det å bli mamma. Så still i vei, så svarer jeg i løpet av morgendagen eller på mandag. Det er jo i grunn litt greit å ha en spørsmålsrunde sånn innimellom uansett, så får dere muligheten til å bli litt bedre kjent med meg.


Jeg forsøkte iherdig å se litt flatterende ut på bildene her (ikke misforstå altså, de er absolutt godkjente fra min side til tross for at jeg knapt har på meg sminke) ved å presse på meg skjorta mi. Vel, med Dolly-parton bryster og mini bollemage, samt at knappene på skjorta holdt på å ryke, kom jeg frem til at bilder i morgenkåpen fungerer helt OK det også.Nå skal Leo få litt oppmerksomhet og kos, så snakkes vi senere ♥

BABYEN SKAL BLI FØDT...

Jeg får ofte meldinger fra mennesker som lurer på når det planlagte keisersnittet er, og jeg forstår godt at noen av dere er nysgjerrige! Selv om datoen fortsatt vil bli holdt hemmelig, kan jeg love dere at vi innen 10 dager har blitt foreldre! 

Mange lurer også på om jeg har planer om å poste et bilde av ham når han er blitt født, og det har jeg og Fredrik blitt enige om at vi skal. Og da kommer sikkert noen til å reagere siden jeg tidligere har uttalt at jeg stiller meg veldig kritisk til å eksponere barnet mitt gjennom bloggen, men jeg føler også at det er en vesentlig forskjell på det å overeksponere ham, og det å poste ett enkelt bilde hvor ansiktet er synlig. Dette er jo en blogg om tilværelsen som ung mor, og dermed er det jo naturlig at han også vil bli inkludert i bloggen i en viss grad, men aldri i den graden at jeg selv føler jeg risikerer å legge ut/poste noe som han ville ha reagert på når han blir eldre. Jeg vil jo skjerme ham og beskytte han på den måten jeg tror er best, fordi det er det jeg ville ønsket at min mor ville gjort dersom jeg var i hans sko.

Og da kommer det gjerne noen "Åh, så kjedelig med ingen bilder av barnet når du har en mammablogg" -kommentarer. Og nei, det tror jeg nok faktisk ikke. Bilder kan være minst like koselige selv om ansiktet til barnet ikke er langt oppi kameralinsen til enhver tid. Noen vil selvsagt være svært uenige med meg når det kommer til dette, og noen vil være ekstremt enige. Jeg kan ikke tilfredsstille alle, og føler at jeg som mor er pliktig til å sette barnets beste først, og dette tror jeg er til det beste for barnet mitt. Håper dere har forståelse for dette, og jeg kan love dere at fine bilder vil det bli uansett ♥


Tenk at jeg startet denne bloggen når jeg kun var 17 uker på vei? Tankene mine har forandret seg stort siden første gang jeg postet noe her inne, og jeg gleder meg til å se tilbake på alt når vi endelig har fått vår etterlengtede lille. Jeg gleder meg så til å blogge for dere i tiden fremover, og kan nesten ikke vente med å poste innlegget hvor jeg røper at han har kommet til verden!

Det er en del som lurer på om jeg kan lage blogg-snap, og har kommet frem til at dere mye heller bare må kontakte meg på min vanlige hvor jeg heter Jessicae! Håper alle nyter søndagen fullt ut, og ikke glem at det kun er 15 dager igjen til påskeferie! Snakkes ♥

10 TING DU IKKE MÅ SI TIL GRAVIDE

1. "Åh, jeg har så innmari vondt i halsen" Aha, du har det du ja. Det må virkelig være helt fryktelig! Ja, altså, siden du nevner det; jeg har det utrolig bra sittende her med en 3-kilos unge hengende over mine edle deler og urinblære altså. Tro ikke noe annet.

2. "Vi skal ikke kjøpe et månedskort på treningstudioet til deg da?" Det skal vi så aldeles ikke.

3. "Herregud, blir du aldri mett eller?" Nei, vet du at det blir jeg faktisk ikke. Og godt er det!

4. "Åh, du ser helt fantastisk ut!" NEI, NEI NEI. Og atter nei. Her sitter jeg, hvit som snøen etter 9 måneder uten solarium (og forsåvidt annen form for sol, da jeg kreperer i varmen som gravid) uten sminke, i den største joggebuksa jeg fant i skapet mitt, og med håret satt opp i en diger ball. Det siste jeg trenger å høre er hvor "Fantastisk" jeg ser ut. Jeg har nok med å holde meg i live, jeg.

5. "Graviditet er ingen sykdom" Mulig, jeg vet ikke hva du kaller det å spy konstant 5 måneder i strekk, og deretter ha smerter på steder i kroppen du ikke trodde det var mulig å føle smerter. Men men, for all del.

6. "Du er sikker på at det ikke er to der inne, da?" Nei, jeg er ikke sikker; men jeg har ikke annet valg enn å stole på jordmoren min. Har jeg ikke følt meg stor før, kan du vedde på at jeg hvert fall gjør det nå!!

7. "Var det planlagt eller?" Jaja, klart det. Begynner å dra på åra når man har passert 16, altså. Følte virkelig det begynte å haste litt..

8. "Er du ikke redd for at det skal skje deg noe under fødselen?" TAKK, da har jeg enda en bekymring. Den trengte jeg!9. "Oi, du er gravid" Hæ, er jeg det? Og jeg som trodde jeg bare hadde spist litt mye dessert de siste månedene.. Virkelig, takk for opplysningen!

10. "Skal du ha flere eller?" Men i alle dager, den første er ikke en gang ute enda, og du vil vite om jeg skal ha flere?...

TIL SKREKK OG ADVARSEL

God kveld dere ♥

OK da. Mulig jeg overdramatiserer en smule. En stor smule...? For dette er jo i forhold til mye annet et lite luksusproblem, om jeg kan kalle det så. Men jeg føler virkelig at jeg skylder dere å vise dere dette, så har dere muligheten til å velge om dere vil ha et slikt i fremtiden når noen av dere selv skal gå gravide. For etter at jeg nevnte det stygge strekkmerket jeg har fått på navlen i dette innlegget fordi jeg valgte å ta piercing i navlen som 13 og 15 -åring, var det overraskende mange som lurte på om jeg kunne vise bilder. Synes det ble mer synlig fra siden, så prøvde å ta noen bilder på den måten! Som dere kanskje kan se er det veldig mye mindre synlig rett forfra på bilder. Litt rart i grunn!

Ja, selvsagt er jeg heldig som kun har dette strekkmerket på magen. Jeg har (som tidligere skrevet) sluppet utrolig billig unna - og når jeg nå snart går inn i min 39 uke i svangerskapet er det ikke mye som tyder på at magen plutselig vil bli full av strekkmerker. Men bank i bordet, for all del, man vet jo aldri!

Og det er ikke det at selve merket er så ille, det vil jo høyst sannsynlig være veldig mye mindre synlig når jeg er ferdig med å gå gravid uansett. Men det å tenke at jeg kunne ha sluppet bare jeg hadde tenkt litt lenger, det er jo kjipt. Og tro dere meg, jeg velger ikke å vise dere dette fordi jeg synes navlen min er blitt så himla fin, men fordi det er ting som man kanskje ikke tenker over når man er såpass ung og tar piercing, og jeg vil ikke at andre skal gjøre den samme feilen som meg. Hadde jeg fått valget igjen ville jeg definitivt ikke tatt den piercingen!

EDIT: Det er altså ikke fødselsstripen jeg snakker om. Den vet jeg forsvinner etter fødselen, og det er relativt vanlig. Jeg forstår at det kan være vanskelig å se strekkmerket på bildene, men det var det beste jeg fikk til uten å måtte ta nærbilde av selve navlen. Jeg spør ikke om dette er et strekkmerke, for det har jeg fått bekreftet.

Vel, så håper jeg alle har hatt en kjempe fin dag! Synes dere forresten at det blir litt mange innlegg om dagen? Skrik ut ♥ Snakkes!!

SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

GOD ETTERMIDDAG ♥

Nå har det nærmest vært dårlig vær i en uke i strekk her, og jeg begynner å bli skikkelig lei!  Alle som blogger vet hvor viktig det er med fint lys når man skal ta bilder, så jeg beklager om bildene har vært i ekstremt dårlig kvalitet de siste dagene! Er så dumt når man ikke får gjort noe med det heller.. Jaja, får håpe det blir bedre fra i morgen av, når vi starter på en ny uke!

Jeg, Fredrik og mamma skal om ikke så lenge spise søndagsmiddag før mamma drar til Gjøvik igjen, og jeg tenker å bruke resten av dagen på å rydde soverommet vårt og muligens bake litt. Har blitt rene konemateriale av å være hjemmeværende! Var faktisk en periode hvor jeg lagde kake hver eneste dag, men da får jeg hvert fall noe ut av all tiden jeg har til overs. Og Fredrik klager hvert fall ikke! 

Det er så rart hvordan ukedagene går så treigt, og helgen er over på et øyeblikk. Nærmest litt irriterende! Men jeg tenkte uansett å legge ut svarene på spørsmålsrunden jeg la ut for noen dager siden i dag, så håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på ♥

 
 

Kategori Graviditet & Fødsel 

Hvordan reagerte du og familien når du fikk vite at du var gravid? 

- Dette har jeg skrevet to innlegg om, og de finner dere HER og HER

Kommer du til å dele fødselshistorien din på bloggen selv om du skal ha keisersnitt?

- Det tror jeg nok at jeg vil gjøre, ja.

Hva veide du før graviditeten og hva veier du nå?

- Før graviditeten veide jeg 45 kg, på sist kontroll viste vekten 67,3.

Har du hatt noen komplikasjoner under svangerskapet?

- Ekstrem kvalme og oppkast i flere måneder, og generelt mer plaget med hyppig hodepine og smerter nederst i magen. Kunne egentlig nevnt i fleng her, men velger å nøye meg med å nevne de verste plagene.

Når fortalte du vennene dine at du ble gravid, og prøvde du å skjule det?

- Dette har jeg også skrevet et innlegg om, og det finner du HER. Jeg prøvde aldri å skjule at jeg var gravid, det var (og er) viktig for meg at vennene mine visste at jeg var gravid.

 
Kategori: Generelt

Når har du bursdag?

- Jeg har bursdag 7 Juni.

Har du bodd i Larvik lenge?

- Jeg flyttet til Larvik 20 Juni 2014.

Kan du lage en "blogg-snap"?

- Det kan jeg sikkert, hvis dette er noe dere ønsker.

Hva synes foreldrene dine om at du flyttet hjemmefra for å bo med kjæresten i en alder av 16?

- Vel, jeg flyttet ikke i hovedsak for å bo med kjæresten. Jeg flyttet for å gå på skole, samt å slippe avstandsforholdet med Fredrik. Foreldrene mine støttet meg i flyttingen siden de visste jeg var moden nok til å takle det, og selvsagt fordi de tror på meg og støtter meg uansett hva.

Hvordan har dere råd til å bo alene?

- Jeg ser at det kommer inn veldig mange spørsmål angående vår økonomi, men jeg ønsker ikke å kommentere økonomien vår da jeg føler dette blir noe veldig personlig. Jeg er fullt klar over at jeg deler langt flere personlige opplysninger gjennom bloggen, men det er jo fordi jeg i hovedsak ønsker å hjelpe andre unge gravide ved å dele det, og jeg føler ikke at å brette ut om vår økonomi vil hjelpe noen, hvis dere skjønner? Vi klarer oss i hvert fall veldig bra, og føler oss selvsagt veldig heldige på grunn av det!

Hva ønsker du å jobbe som i fremtiden?

- Jeg ønsker å jobbe som psykolog, og dette er også et mål jeg har for meg selv. Utdanning er ekstremt viktig, og både jeg og Fredrik er svært bevisste på dette.

Har du noen venner i Larvik?

- Jeg har veldig få venner her i Larvik. Jeg har jo knapt gått på skole da jeg måtte ut i tidlig permisjon på grunn av den elendige formen min, og det tror jeg er mye av grunnen. Når man er så dårlig som det jeg har vært store deler av svangerskapet er ikke det første man prioriterer å dra ut for å være sosial og treffe nye mennesker, men jeg håper jo (og tror) at dette vil gå seg til etter hvert som jeg starter på skolen.

Leier dere eller eier dere leiligheten?

- Vi leier. Vi vet jo at det ikke lønner seg sånn i grunn, så vi får se hvordan vi gjør det etterhvert. Vi trives hvert fall veldig godt i leiligheten vår nå, og den passer oss perfekt! 

Kategori: Familieliv

Hvor gammel er Fredrik? 

- Fredrik er 18 år gammel, født tidlig i 1997.

Når ble du og Fredrik sammen?

- Vi ble sammen 23 September 2013. Vi synes derfor det er litt morsomt at jeg har termindato 23 Mars!

Ønsker du at Leo får jevnaldrede søsken?

- Jeg tror at jeg og Fredrik kommer til å ha nok å gjøre med Leo, så får vi se når vi begge er ferdige med utdanningen vår om vi ønsker flere. Jeg kommer nok ikke til å bli gravid med vilje om vi ønsker det før 10 år uansett. Men som jeg har fått erfare; man vet aldri hva som skjer, selv om vi selvsagt ikke ønsker å sette eventuelle søsken til verden med vilje før vi er litt eldre og mer etablerte.

Kommer du til å poste mye bilder av Leo?

- Nei. Men muligens ett der man ser ansiktet hans når han er nyfødt. Ellers har jeg lagt stor vekt på allerede i flere innlegg at jeg ikke ønsker at han skal overeksponeres gjennom bloggen min, og jeg føler definitivt  at det er en vesentlig forskjell på ett bilde og nye bilder av barnet hver dag.

Har du et godt forhold til Fredrik?

- Absolutt. Vi er heldige som har hverandre!

Hvor ofte ser du foreldrene dine?

- Mamma ser jeg vanligvis hver andre uke, pappa noe sjeldnere fordi han jobber veldig mye. Snakker så og si med begge hver dag over telefon da.

Vi har endelig fått kjøpt dyne til vognen også ♥ Dere ser sikkert at bildene er smålig preget av det dårlige været også? Haha, uff!

Det er vel strengt tatt på tide med en ny header også, er det ikke? Jeg tenkte faktisk å ta noen bilder i morgen om det er fint dagslys! Har jeg noen lesere som er flinke med design? Jeg har også tenkt litt på å kanskje dra på fotografering med Fredrik og Leo når han er noen uker gammel. Tror det hadde vært veldig fint å se tilbake på om noen år!

Men nå skal vi kose oss med litt mat, så snakkes vi! ♥

JEG HAR BLITT....

Side2blogger under kategorien "foreldre" ♥

De siste dagene har vært kjempespennende, og jeg fortalte jo også at jeg var i Oslo på noen møter for en liten stund siden, deriblant for å ordne dette. Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått denne muligheten, og jeg lover å gjøre alt jeg kan for å ikke skuffe dere fremover! 

 

 
Dette blir SÅ bra!! Vi snakkes om ikke lenge, fine lesere ♥

50 SPØRSMÅL

Heihei, og god ettermiddag (tidlig kveld?) til dere alle sammen!

For en fin dag! I dag har jeg vært på kontroll hos jordmoren min og sjekket at alt sto bra til med Leo, hvilket det gjorde, og har nå endelig fått satt meg med litt tid til bloggen og en liten oppdatering til dere! Jeg er i dag 37 uker på vei, og skulle den lille bli født nå regnes han ikke lenger som prematur, med andre ord; en mindre bekymring for den ellers svært bekymrede meg.

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne gjøre et "50 spørsmål" innlegg, så da tenkte jeg å gjøre dette nå. Jeg er vel strengt tatt litt sent ute da alle bloggerne allerede har gjort det, men bedre sent enn aldri, eller hva?♥

 1. Hvor gammel er du om fem år? 21 år! Skummel tanke.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Teller babyen i magen? hehe. Fredrik hvert fall ♥

3. Hvor høy er du? Jeg er 160 cm lav

4. Hvilken film så du sist? White chicks! Hysterisk morsom

5. Hvem ringte du sist? Min kjære mor!

6. Hvem ringte deg sist? Min kjære mor, igjen!

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? «OK det :-) Går litt opp og ned vettu...»

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Folk jeg kjenner; ringe. Folk jeg ikke kjenner; sms.

9. Hva er ditt favorittsted? Rommet til Leo 

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Gynekolog-stolen

11. Når så du moren din sist? Snart to uker siden.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har lyseblå øyne13. Hvilken julesang er din favoritt? Feliz navidad! haha, neida, jeg vet faktisk ikke. Jeg elsker julen, men har aldri hatt noen favoritt-julesang

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Gift!

15. Når våknet du i dag? 07:50 av den grusomme alarmen til Fredrik som han ikke hørte selv.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Forhåpentligvis her i Larvik med Leo og Fredrik, ferdig med utdannelsen min og i et flott, stort hus!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Edderkopper med hakkete ben og de skumle hvite figurene i mummidalen! Var det hattifnatter de het?

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Jeg er så og si aldri på youtube, ved mindre jeg ser blind auditions fra The voice USA!

19. Hva er din beste egenskap? Det tror jeg må være at jeg er omsorgsfull.

20. Hva er din verste egenskap? At jeg er sta!

21. Sover du med eller uten klær om natten? Som oftest uten!

22. Hvor mange puter har du i sengen? 4, to hotellputer og 2 vanlige

23. Hva er det rareste du har spist? Brødskive med brun saus (Jepp, dette var under graviditeten)

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Har en bærbar!

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? ♥ Sokker ♥

26. Hva hører du på akkurat nå? Fredrik som klager over at maten jeg lagde ble for sterk


¨

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Sandwich!

28. Hviken dessert er din favoritt? Pavlova, eller jordbær med sjokolade.

29. Den største premien du har vunnet? Hm... Jeg vant 100 kr på et flaxlodd her for noen uker siden

30. Liker du kaffe? Tja, jeg kan drikke sort kaffe, men foretrekker med fløte i, eller en mildere variant som for eksempel cappuccino.

31. Hva drikker du helst til frokost? Jeg drikker helst vann, saft eller juice.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Læreren min i engelsk fordypning og læreren min i engelsk!

33. Kan du spille poker? Jeg var faktisk veldig flink for et par år tilbake, men mulig jeg har glemt litt hvordan man gjør det?..

34. Hva har du spist i dag? Havre velling og hjemmelaget pizza! Samt et par sjokoladeruter, da. 

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Marilyn monroe og muligens John F. Kennedy

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? P3? Husker ikke helt, jeg.

37. Vil du ha barn? Jeg trenger vel ikke svare på denne? Selvfølgelig!

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk.

39. Sover du på en spesiell side? Pleide alltid å sove på magen, men nå kan jeg bare glemme å få til det, så på siden!


 

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Helt klart!

41. Hva bruker du helst penger på? Interiør og barneting ♥

42. Eier du dyrebare smykker? Jeg har en diamantring jeg fikk i konfirmasjonen min, ellers går det for det meste i bik bok smykker - men andre ord, ikke veldig dyrebare!

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Etter jeg flyttet ut hjemmefra har jeg vært veldig interessert i boligjakten! Ellers liker jeg masterchef USA veldig godt og ellers andre matprogrammer.

44. Hva skal du gjøre i helgen? Få besøk av mamma, hente vognen vi har bestilt og kose meg masse!

45. Kan du stå på slalåm? Heh. Absolutt ikke!

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være intelligent.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den de fleste med iPhone har!

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

1. Jeg er EKSTREMT redd for brann, og tar forhåndsregler til de grader!
2. Jeg holdte på (i følge legene) å bli født i svangerskapsuke 26! Kom allikevel ikke før en uke på overtid da.
3. Jeg er veldig glad i å lage mat, eller, jeg har med tiden blitt veldig glad i det!
4. Jeg elsker skrekkfilmer! Har forsåvidt blitt lite av det i svangerskapet da det resulterer i ekstreme mareritt..
5. Jeg har to søstre! Ei på 18, og ei på 13 år.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Støvsugeren! 

50. Er du sosial? Til vanlig, absolutt! Nå som jeg har vært gravid; nei, veldig lite. 

Synes det er så morsomt med slike innlegg! Håper dere ble litt bedre kjent med meg, hvis ikke tenker jeg å svare på spørsmålsrunden på lørdag eller søndag, så inntil da kan dere stille spørsmål HER! Gud så deilig med fredag, og ikke minst HELG! I kveld blir det biffmiddag her i leiligheten med mamma, også skal Fredrik ut en tur på fotballkveld med kompisene sine. Det blir med andre ord en rolig og koselig kveld for min del, så håper jeg dere alle fikk en knallfin start på helgen! Snakkes om ikke så alt for lenge ♥

LURER DU PÅ NOE?

Heihei, og riktig god morgen til dere! ♥

Jeg sto opp ganske tidlig i dag, og er egentlig ganske trøtt. Fredrik er syk i dag, så skal ta litt ekstra vare på ham og straks lage litt kaffe og lunsj til oss. Det er allerede onsdag, og tiden går som nevnt veldig fort! Det var jo nesten akkurat fredag? Jeg er hvert fall i uke 37(!!) på fredag, og nå skremmer det meg litt hvor langt jeg er kommet i svangerskapet. Tenk at om en liten måned er magen borte?

Som jeg nevnte i går har jeg fått en del nye lesere med tiden, og tenkte derfor å ha en spørsmålsrunde! Dere kan spørre meg om hva dere måtte lure på, så skal jeg svare i et eget innlegg om ikke så veldig lang tid. Jeg har jo vært ganske klar på at jeg ikke ønsker å ha noen typisk rosablogg, men en ærlig og åpen blogg rundt det  å være ung forelder, og alt som måtte følge med. Dessuten synes det er viktig at alle nye lesere også får muligheten til å "bli kjent" med meg, så skal derfor svare dere så ærlig og godt jeg kan. 

 

 

Uke 28 ♥ Åh, føles jo ut som det var i går? Magen har hvert fall blitt ekstremt mye større!

 
Jeg har snart blogget fast i en måned allerede, har det ikke gått fort? Gleder meg til mange måneder fremover med blogging, og gleder meg veldig til avsløre en liten hemmelighet for dere om kort tid! Åh, jeg er så spent. Husk at jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger på hva dere ønsker å lese mer om, jeg vil selvsagt ta ønskene deres i betraktning. Bloggen har virkelig blitt en stor hobby i det siste, og jeg er veldig takknemlig for at dere ønsker å lese den. Til tross for at det faktisk er mye jobb (tro det eller ei) og mange forventninger, liker jeg det veldig godt, og håper jeg kan fortsette i lang tid fremover ♥

Ellers skal vi på middag til tanten min senere i dag, hvilket blir kjempekoselig! Får håpe Fredrik er blitt litt bedre innen den tid. Resten av dagen går til litt bloggplanlegging og avslapning. Ha en flott onsdag da, dere!

SVAR PÅ SPØRSMÅL

God kveld dere!

Åh, så fint det blir her i leiligheten nå! Skapet er satt opp, nattbordene er snart oppe, og hyllene skal opp med en gang jeg er ferdig med å poste dette innlegget. Siden jeg har tid, lagde jeg et innlegg til dere med svar på spørsmål som går igjen på bloggen her. Kommenter gjerne dersom det er noe mer dere lurer på!

Resten av kvelden skal brukes til god mat, alkohol-fri rosèvin og muligens en tur på kino litt senere ♥ Gjett hvilken film! haha, Fredrik kommer til å hate meg for at jeg skrev dette!

Skal du ha keisersnitt?

- Ja, det skal jeg.

Hvorfor skal du ha keisersnitt?

- Jeg har nevnt grunnen tidligere her på bloggen, men så føler jeg samtidig at ingen andre enn mine nærmeste har noe med det å gjøre, derfor har jeg valgt å holde det utenfor bloggen. Jeg kan si såpass at sykehuset og jeg er enige i at det er til det beste for meg og barnet.

Kan du lage et innlegg om hvilken vogn du har?

- Selvfølgelig! Har ikke bestilt den enda (herregud, så trege vi er) men vi skal bestille den så fort som mulig. Det blir en Emmaljunga mondial de luxe i fargen paris (mørk blå og hvit) 

 
Gikk du på prevensjon da du ble gravid?

- Vi beskyttet oss selvsagt. Hvilken prevensjonsmetode som er brukt er egentlig totalt irrelevant, men dette har jeg også svart på tidligere.

Mange reagerer også forresten på at jeg deler det faktum at jeg brukte prevensjon i det hele tatt, siden de mener jeg deler "for mye".  Jeg tenker at om jeg hadde gått ut med at jeg brukte prevensjon (hvilket jeg gjorde) ville det blitt feil for noen, og om jeg ikke hadde gjort det så hadde jeg fått slengt etter meg hvor dum jeg var som ikke brukte prevensjon (selv om jeg brukte det, men lot være å svare på det)

Så, jeg ville altså ha gjort noe feil i noens øyne uansett, derfor tar jeg disse kommentarene med et smil.

 
Hvorfor skal du haste deg til å bli mamma i alder av 16?

- Dette spørsmålet går veldig igjen i kommentarfeltet her. Men for meg handler dette absolutt ikke om hastverk. Det handler om at når man først er blitt gravid, får man aldri muligheten til å få det samme barnet tilbake dersom man skulle velge det vekk. Jeg følte at det var riktig å beholde barnet til tross for alderen min (selvsagt også med baktanke om at jeg og Fredrik hadde mulighet og ressurser til å ta vare på dette barnet), så da gjorde jeg det. Har ingen verdens ting med hastverk å gjøre.

Når har du termin?

- Jeg har termin 23. Mars. Kun litt over en måned igjen!! Gud.

Hvem er faren?

- Fredrik, som også er min samboer, kjæreste og aller beste venn ♥

Hva skal bloggen hete når du fyller 17 da? 

- Jeg vil jo alltid ha blitt mamma som 16 åring, selv om jeg ikke er 16 år når jeg har fylt 17. 

Hvor er bordet i stuen fra?

- Det er kjøpt på Skeidar. Vi er veldig fornøyde med det! Enkelt og fint.

 
 

Kan du videoblogge?

- Nei, det ønsker jeg helst å unngå, haha. Får jo delt det jeg ønsker gjennom tekst og bilder slik jeg gjør nå, og trives best med det.

Blir det jente eller gutt? Hva skal h*n hete?

- Gutt, og han skal hete Leo. Ved mindre vi ser han og er enige i at det ikke passer ham overhode, men det er det vel minimal sjanse for.


 

Håper dere får en like fin kveld som det jeg får ♥ Del gjerne videre!

HENTESETTET

Hei, og god formiddag dere ♥

I går kom familien min helt fra Gjøvik for å hjelpe oss med å ordne det siste i leiligheten, samt å treffe og tilbringe tid med oss, og mamma hadde med hjemmestrikket hentesett (+ litt ekstra) fra den alt for snille fadderen til Leo! Derfor tenkte jeg å vise dere dette i dag. Så utrolig nydelig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Og en liten vest og et ekstra sokkepar!

 

Vi er såå takknemlige! 

Ellers er jeg i bedre form, og vi skal straks i gang med å starte ordentlig med soverommet vårt. Vi har allerede fått opp gardinene på Leo sitt rom, og det ble kjempefint! Det er et vindu under det store vinduet på rommet hans (hvilket jeg glemte da jeg kjøpte gardinene) Så jeg kjøpte litt for korte gardiner til begge vinduene, men det dekker hvert fall det største godt! Tenkte å vise dere senere sammen med soverommet vårt. Vi må mest sansynelig ut å kjøpe nattbord i dag, ettersom det er det eneste vi mangler på soverommet vårt, men ellers blir det stort sett rydding i klær og å sette opp møbler. Gleder meg til å vise dere!

 

Ha en kjempe fin lørdag (og valentine's) så snakkes vi ♥ Del gjerne!

 

ENDELIG FLYTTET

Hei alle sammen!

Vi har endelig flyttet i større leilighet og stortrives. Grunnen til at jeg ikke har fått blogget slik som før den siste tiden er fordi vi ikke har fått lagt inn Internett her enda, heller ikke tv, så det er ikke stort å finne på her om dagen. Veldig kjedelig å måtte oppdatere dere fra iPhone, men det er vel bedre enn ingenting?

Heldigvis kommer foreldrene mine hit til Larvik i kveld, så de får hjulpet oss med å sette opp møbler og tilogmed dratt oss med på en tur til IKEA i morgen tidlig. Vi mangler jo fortsatt en god del møbler her, og det skal bli godt å få alt på plass, samt begynne ordentlig å innrede.På onsdag var vi på den siste ultralyden dette svangerskapet (som forsåvidt ser ut til å bli det siste svangerskapet mitt noen sinne, haha!! merk mine ord) og det var kjempekoselig å få se lille Leo en siste gang inne i magen. Han veier nå 1,5 kg og er verken for stor eller for liten.

I dag er jeg 31 uker på vei, og det er ca 2 mnd igjen. Tiden flyr! Vi snakkes!!