hits

februar 2015

STELLEPLASSEN

God kveld alle sammen ♥

Nå står maten i ovnen, babyen har akkurat roet seg (og muligens sovnet) etter en periode med ekstremt mye aktivitet i magen, og jeg har akkurat ordnet i stand det siste på stelleplassen til Leo på badet!

I starten ville jeg egentlig kjøpe stellebordet fra STOKKE, men etter et par skrekkhistorier med babyer som faller i bakken, turde jeg rett og slett ikke. Noe som egentlig passet veldig bra, da vi fikk stellematte med tilhørende badebalje!

 
 Litt småvanskelig å ta fine bilder av stellematten da den ligger på gulvet og jeg gikk glipp av dagslyset, men nå har vi det hvert fall i orden! Må egentlig kjøpe en liten kurv til alle de forskjellige babyoljene og produktene, men tar det litt som det kommer.

I det siste har jeg tenkt mye på det å få et friskt barn, og hvor mye det egentlig betyr. Hvem bryr seg egentlig om det er jente eller gutt? Hva har det egentlig å si? Jeg føler meg ekstremt heldig så lenge barnet er friskt og raskt. Her om dagen leste jeg om ei jente som tok abort fordi babyen var en gutt, og jeg ble sittende å lure på om det faktisk var seriøst eller ikke. Jeg håpet selvfølgelig på sistnevnte.

Jeg, som selv venter en gutt, kjente jo ekstra på nettopp dette. Skal det ene kjønnet være mer verdt? Skal vi virkelig la kjønnet til det ufødte barnet avgjøre om det skal leve eller ikke, og hvis ja; hvilket samfunn er det vi skaper ved å gjøre dette? Det er jeg hvert fall rimelig sikker på; et samfunn jeg ikke ønsker å ta del eller leve i. 

Jeg sier på ingen måte at jeg ikke kan forstå at noen ønsker seg et barn av det motsatte kjønn når de allerede har 3 av det ene, men jeg tror det er viktig at hvis man bestemmer seg for å få barn, så bør man sørge for at man vet at man ønsker seg nettopp det, og kun det.. Et barn. Ikke en gutt. Ikke en jente.

Hva synes dere? ♥ Håper dere har en strålende kveld videre!

VOGNEN VÅR

God formiddag, dere! 

I dag var jeg oppe relativt tidlig, og hadde en kjempefin start på dagen med litt tv og kos alene. Tenk det, i dag er det kun 23 dager igjen til termindatoen min! 

Jeg og mamma slipper heldigvis å kjøre tur/retur til drammen i dag, ettersom hun dro innom for hente vognen vår på vei hit allerede i går ettermiddag! Det har også vært en del som har spurt om jeg kan vise vognen vi skulle ha i et eget innlegg, og tenkte derfor å vise dere denne i dag! Valget falt på Emmaljunga mondial de luxe i fargen PARIS, som er blå og hvit, selv om den ser delvis svart ut på bildene jeg tok. Vi er (så langt) veldig fornøyde, den er ikke så tung å trille, den er ekstremt fin og ikke minst enkel!

 

 

 

 

 

 

Vi valgte å gå for det klassiske understellet, og tror nok (og håper) det passer oss best. Stellevesken vi har er en tilhørende vognen i fargen PARIS den også, men den måtte kjøpes utenom vognen. 

Det er så herlig med lørdager, og denne skal nytes! Leiligheten er helt ren og ryddig, og senere i kveld skal jeg og Fredrik kose oss med mat og serier alene. Jeg og mamma skal også ut på cafè om ikke så alt for lenge og jeg har enda ikke ordnet meg, så nå må jeg egentlig løpe ♥ Håper alle får en strålende lørdag! Og håper dere har finere vær enn det vi har i Larvik!

JEG HAR BLITT....

Side2blogger under kategorien "foreldre" ♥

De siste dagene har vært kjempespennende, og jeg fortalte jo også at jeg var i Oslo på noen møter for en liten stund siden, deriblant for å ordne dette. Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått denne muligheten, og jeg lover å gjøre alt jeg kan for å ikke skuffe dere fremover! 

 

 
Dette blir SÅ bra!! Vi snakkes om ikke lenge, fine lesere ♥

50 SPØRSMÅL

Heihei, og god ettermiddag (tidlig kveld?) til dere alle sammen!

For en fin dag! I dag har jeg vært på kontroll hos jordmoren min og sjekket at alt sto bra til med Leo, hvilket det gjorde, og har nå endelig fått satt meg med litt tid til bloggen og en liten oppdatering til dere! Jeg er i dag 37 uker på vei, og skulle den lille bli født nå regnes han ikke lenger som prematur, med andre ord; en mindre bekymring for den ellers svært bekymrede meg.

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne gjøre et "50 spørsmål" innlegg, så da tenkte jeg å gjøre dette nå. Jeg er vel strengt tatt litt sent ute da alle bloggerne allerede har gjort det, men bedre sent enn aldri, eller hva?♥

 1. Hvor gammel er du om fem år? 21 år! Skummel tanke.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Teller babyen i magen? hehe. Fredrik hvert fall ♥

3. Hvor høy er du? Jeg er 160 cm lav

4. Hvilken film så du sist? White chicks! Hysterisk morsom

5. Hvem ringte du sist? Min kjære mor!

6. Hvem ringte deg sist? Min kjære mor, igjen!

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? «OK det :-) Går litt opp og ned vettu...»

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Folk jeg kjenner; ringe. Folk jeg ikke kjenner; sms.

9. Hva er ditt favorittsted? Rommet til Leo 

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Gynekolog-stolen

11. Når så du moren din sist? Snart to uker siden.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har lyseblå øyne13. Hvilken julesang er din favoritt? Feliz navidad! haha, neida, jeg vet faktisk ikke. Jeg elsker julen, men har aldri hatt noen favoritt-julesang

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Gift!

15. Når våknet du i dag? 07:50 av den grusomme alarmen til Fredrik som han ikke hørte selv.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Forhåpentligvis her i Larvik med Leo og Fredrik, ferdig med utdannelsen min og i et flott, stort hus!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Edderkopper med hakkete ben og de skumle hvite figurene i mummidalen! Var det hattifnatter de het?

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Jeg er så og si aldri på youtube, ved mindre jeg ser blind auditions fra The voice USA!

19. Hva er din beste egenskap? Det tror jeg må være at jeg er omsorgsfull.

20. Hva er din verste egenskap? At jeg er sta!

21. Sover du med eller uten klær om natten? Som oftest uten!

22. Hvor mange puter har du i sengen? 4, to hotellputer og 2 vanlige

23. Hva er det rareste du har spist? Brødskive med brun saus (Jepp, dette var under graviditeten)

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Har en bærbar!

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? ♥ Sokker ♥

26. Hva hører du på akkurat nå? Fredrik som klager over at maten jeg lagde ble for sterk


¨

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Sandwich!

28. Hviken dessert er din favoritt? Pavlova, eller jordbær med sjokolade.

29. Den største premien du har vunnet? Hm... Jeg vant 100 kr på et flaxlodd her for noen uker siden

30. Liker du kaffe? Tja, jeg kan drikke sort kaffe, men foretrekker med fløte i, eller en mildere variant som for eksempel cappuccino.

31. Hva drikker du helst til frokost? Jeg drikker helst vann, saft eller juice.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Læreren min i engelsk fordypning og læreren min i engelsk!

33. Kan du spille poker? Jeg var faktisk veldig flink for et par år tilbake, men mulig jeg har glemt litt hvordan man gjør det?..

34. Hva har du spist i dag? Havre velling og hjemmelaget pizza! Samt et par sjokoladeruter, da. 

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Marilyn monroe og muligens John F. Kennedy

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? P3? Husker ikke helt, jeg.

37. Vil du ha barn? Jeg trenger vel ikke svare på denne? Selvfølgelig!

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk.

39. Sover du på en spesiell side? Pleide alltid å sove på magen, men nå kan jeg bare glemme å få til det, så på siden!


 

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Helt klart!

41. Hva bruker du helst penger på? Interiør og barneting ♥

42. Eier du dyrebare smykker? Jeg har en diamantring jeg fikk i konfirmasjonen min, ellers går det for det meste i bik bok smykker - men andre ord, ikke veldig dyrebare!

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Etter jeg flyttet ut hjemmefra har jeg vært veldig interessert i boligjakten! Ellers liker jeg masterchef USA veldig godt og ellers andre matprogrammer.

44. Hva skal du gjøre i helgen? Få besøk av mamma, hente vognen vi har bestilt og kose meg masse!

45. Kan du stå på slalåm? Heh. Absolutt ikke!

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være intelligent.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den de fleste med iPhone har!

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

1. Jeg er EKSTREMT redd for brann, og tar forhåndsregler til de grader!
2. Jeg holdte på (i følge legene) å bli født i svangerskapsuke 26! Kom allikevel ikke før en uke på overtid da.
3. Jeg er veldig glad i å lage mat, eller, jeg har med tiden blitt veldig glad i det!
4. Jeg elsker skrekkfilmer! Har forsåvidt blitt lite av det i svangerskapet da det resulterer i ekstreme mareritt..
5. Jeg har to søstre! Ei på 18, og ei på 13 år.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Støvsugeren! 

50. Er du sosial? Til vanlig, absolutt! Nå som jeg har vært gravid; nei, veldig lite. 

Synes det er så morsomt med slike innlegg! Håper dere ble litt bedre kjent med meg, hvis ikke tenker jeg å svare på spørsmålsrunden på lørdag eller søndag, så inntil da kan dere stille spørsmål HER! Gud så deilig med fredag, og ikke minst HELG! I kveld blir det biffmiddag her i leiligheten med mamma, også skal Fredrik ut en tur på fotballkveld med kompisene sine. Det blir med andre ord en rolig og koselig kveld for min del, så håper jeg dere alle fikk en knallfin start på helgen! Snakkes om ikke så alt for lenge ♥

GRAVIDITET; EN SYKDOM?

For en stund tilbake var det mye oppstyr rundt det å reise seg for gravide på tog, buss, og andre typer kollektiv trafikk. Jeg fikk også med meg det Suzanne Aabel mente om saken, som du kan lese HER.

NRK debatt og TV2 er bare få av mange medier som hadde debatter florerende i kommentarfeltene sine på blant annet Facebook. Jeg, som på dette tidspunktet var omkring 19 uker på vei og i tidlig permisjon på grunn av min mildt sagt elendige form, følte meg passe dum der jeg satt når jeg så alle kommentarene komme tikkende inn om hvordan graviditet på ingen måte var noen sykdom, og hvis jeg orket å komme meg på bussen klarte jeg for pokker meg å stå hele bussturen også.

Jeg har stått opptil flere ganger på toget jeg, altså. Til og med sittet på de grusomme klappsetene som gjorde at jeg flere dager i ettertid gikk som at noen hadde sparket meg hardt i underlivet mitt. Jeg har også vært på nære nippet ved å besvime de gangene jeg tidlig i graviditeten måtte stå på bussen i flerfoldige minutter, selv om jeg helt fint klarte å komme meg på den.

 

Jeg skjønner det ikke helt, jeg. Hvorfor skal vi være usympatiske bare fordi vi kan? Jeg ville da aldri krevd at noen ikke skulle sykemelde seg under sin graviditet, bare fordi jeg selv var frisk nok til å jobbe gjennom hele svangerskapet? På samme måte vil jeg alltid tilby andre mitt sete på tog, buss, fly eller hva enn det måtte være, dersom de ga uttrykk for at de trengte det mer enn meg. Hvorfor skulle jeg ikke det?

 Jeg er på ingen måte interessert i å sykeliggjøre eller promotere svakhetene under svangerskapet mitt, bare å gjøre ikke-gravide mennesker (og forsåvidt kvinner som har hatt ukompliserte svangerskap) fullstendig klar over at det faktisk finnes gravide som trenger den plassen på bussen mer enn 40 år gamle Tor. Eller andre friske, vanlige mennesker, for den saks skyld.

 

 

 

Så mye mulig graviditet ikke er en sykdom. Jeg vet ikke hva alle andre kaller det å spy konsekvent i 5 måneder, og deretter få servert smerter på rekke og rad både her og der med regelmessige (og relativt få) pauser, men jeg vet hvert fall hva jeg ikke har kunne kalle meg selv store deler av svangerskapet; Frisk.

BABYPAKKE

Produktene er sponset


Hei alle sammen ♥

Det er veldig viktig for meg å ha en ærlig blogg, også når det gjelder reklamering for produkter. Jeg har takket nei veldig mange ganger til produkter som hair extensions, sminke og lignende, rett og slett fordi jeg ikke føler det blir riktig å reklamere for slikt gjennom den type mammablogg som jeg har valgt å skrive. Jeg ville heller aldri reklamert for noe jeg ikke hadde vært fornøyd med selv, og det er det viktig for meg at dere er klar over.

Jeg fikk i hvert fall en nydelig babypakke i posten i dag, fra en liten bedrift som heter Mynte (Direktelink til facebook siden deres) og jeg er såå fornøyd! Jeg mottok blant annet bleiepose, litt leker, dekor og sengekant. Produktene deres er håndlagede og helt nydelige! Dere kan også følge dem på instagram for å se flere bilder av produktene deres! Der heter de Myntehobby. Jeg mottok også et babynest, noe jeg lenge har tenkt på å kjøpe, i og med at Leo skal samsove med oss den første tiden! 

 

Sengekanten! Det passet egentlig veldig bra at jeg fikk denne, da jeg manglet sengekant til dagsengen hans i stuen. Utvalget deres av sengekanter kan dere finne HER

 

Babynestet! HER og HER kan du se hele utvalget deres av babynest ♥ De koster heller ikke mer enn 500,- pr stk

 

 

 

Så masse fint! Ingenting er bedre enn følelsen av å få nye ting til det kommende nye familiemedlemmet vårt.

 Ellers har jeg og Fredrik akkurat kost oss med litt pizza, og skal videre i kveld slappe av med prison break på skjermen og tid sammen ♥ Vi har enda ikke fått opp gardiner på soverommet vårt, så det blir veldig greit å få litt hjelp av mamma til det i helgen. Vi har også tenkt til å henge opp den andre tven på soverommet vårt, slik at vi har tv der også! DET blir deilig. Vil selvsagt vise dere når det er ferdig!

Ha en flott kveld, fine lesere ♥

BASISGARDEROBE

..Til barnet! 

Som vordende førstegangsforelder er det ikke lett å vite hva man trenger og ikke av klær til den lille. Dette var jeg i starten veldig usikker på selv, derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive et innlegg om hva vi har valgt å ha i basisgarderoben til lille Leo! Håper det er til hjelp for de eventuelt gravide leserne mine.

 

 

 ♥ 6-8 Langermede bodyer i bomull (gjerne økologisk bomull)

 

♥ 3 kortermede bodyer i bomull (Gjerne flere om man får et sommerbarn)
♥ 3-6 Sparke- eller strømpebukser

♥ 3-6 Hele dresser i bomull eller fleece

♥ 4-8 par sokker (Gjerne flere, da man aldri kan få nok av sokker!)

 

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 luer (gjerne i bomull)

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 bodyer i merinoull

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 jakker i bomull eller/og med fleece

♥ Vil ha: men trenger kanskje ikke; snekkerbukse (og forsåvidt kjoler osv til jenter) og tøfler/sko

♥ 2-4 langermede gensere 

♥ Spesielt for vinterbarn; 2-4 par med votter/hansker

Dette er kun et eksempel, vi har valgt å ha dobbelt opp av det meste, mest fordi vi vil være helt sikker på at vi har nok, kan også være greit om man får et barn som gulper mye etc. Dette er også langt fra hele garderoben til Leo, dersom noen skulle tro det. 

God formiddag til dere!

Jeg skal om ikke alt for lenge bort på butikken en tur for å hente en pakke, samt for å kjøpe inn litt middag. Skal også bruke deler av dagen til å gjøre i stand her hjemme til vi får besøk av moren min i morgen! Ellers skal jeg se igjennom klærne mine etter et par løse joggebukser og noen flere singletter til fødebagen (Takk til deg som påpekte at dette kunne være lurt) og nyte torsdagen før det igjen er helg i morgen! Snakkes om ikke så lenge da, dere ♥

EDIT: Jeg tok bare utgangspunkt i en vanlig basisgarderobe (en ca pekepinn på hva som er lurt å ha etter å ha snakket med en del mødre, og med litt tips fra en del magasiner) Man må jo ikke ha alt i ull, selv om vi selvsagt har valgt å kjøpe inn mer ull til leo (i og med at han er et vinterbarn) enn jeg viser i dette innlegget! 

INGENTING ER BEDRE

..Enn å vite at det er rundt en måned til vi får møte babyen, at vi har alt i orden, og at vi er så lykkelige og spente begge to ♥ I dag har jeg surret litt rundt inne på rommet til Leo og sørget for at absolutt alt i skuffene hans er nyvasket og brettet, og har tenkt til å bruke resten av kvelden på å støvsuge og rydde her hjemme. Det ligger noe i hysteriske førstegangsgravide, eller hva? 

 Som dere kan se har jeg sluppet billig unna med strekkmerker (og forsåvidt andre fysiske plager), men har fått litt på det ene låret mitt. Sånn er det, og jeg gidder ikke å legge skjul på det. Jeg ser flott ut med tanke på at jeg har lagt på meg over 20 kg de siste månedene, og i tillegg båret frem et barn! Husker jeg prøvde å ta på meg en av skjortene mine for en stund tilbake. Vel, den raknet i det jeg prøvde å ta kneppe den igjen, Fredrik brøt selvfølgelig ut i latter, og jeg forsto at jeg rett og slett bare måtte la de stakkars andre skjortene mine vente til svangerskapet var over.

Håper uansett dere har hatt en OK onsdag hittil! Det er ikke så lenge siden jeg kom hjem, men er nå godt plantet i sofaen med syke Fredrik. Jeg er litt små sliten etter dagen, men har det veldig bra og føler meg i grunn glad og fornøyd! Glemte helt at det kun er 28 dager i Februar, så dermed er måneden snart over, og det føles helt merkelig, og litt godt. Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet da jeg ikke har vært hjemme på en stund, og det er alt for lenge siden jeg har truffet vennene mine! Så håper jeg får mulighet til det før lille kommer. 

Ellers ser jeg veldig frem til helgen (regner med jeg ikke er den eneste?) Da jeg har jordmortime på fredag, og mamma kommer senere på kvelden. Har også begynt å tenke på hvor mye jeg gleder meg til sommeren. Sist sommer hadde jo en mildt sagt ganske helomvending allerede i juli da jeg fant ut at jeg var gravid, så det ble liten tid til soling og bare det å nyte solen og det fine været. Denne sommeren skal derfor nytes til de grader!  Vi bor heldigvis ikke så langt fra en fin strand her i Larvik, og jeg gleder meg sånn til vi skal trille ned dit på sommeren for å kose oss alle 3 ♥

Nei, nå skal jeg slutte å drømme om sommeren og få gjort litt her hjemme! Så håper jeg dere har en kjempefin kveld videre ♥

LURER DU PÅ NOE?

Heihei, og riktig god morgen til dere! ♥

Jeg sto opp ganske tidlig i dag, og er egentlig ganske trøtt. Fredrik er syk i dag, så skal ta litt ekstra vare på ham og straks lage litt kaffe og lunsj til oss. Det er allerede onsdag, og tiden går som nevnt veldig fort! Det var jo nesten akkurat fredag? Jeg er hvert fall i uke 37(!!) på fredag, og nå skremmer det meg litt hvor langt jeg er kommet i svangerskapet. Tenk at om en liten måned er magen borte?

Som jeg nevnte i går har jeg fått en del nye lesere med tiden, og tenkte derfor å ha en spørsmålsrunde! Dere kan spørre meg om hva dere måtte lure på, så skal jeg svare i et eget innlegg om ikke så veldig lang tid. Jeg har jo vært ganske klar på at jeg ikke ønsker å ha noen typisk rosablogg, men en ærlig og åpen blogg rundt det  å være ung forelder, og alt som måtte følge med. Dessuten synes det er viktig at alle nye lesere også får muligheten til å "bli kjent" med meg, så skal derfor svare dere så ærlig og godt jeg kan. 

 

 

Uke 28 ♥ Åh, føles jo ut som det var i går? Magen har hvert fall blitt ekstremt mye større!

 
Jeg har snart blogget fast i en måned allerede, har det ikke gått fort? Gleder meg til mange måneder fremover med blogging, og gleder meg veldig til avsløre en liten hemmelighet for dere om kort tid! Åh, jeg er så spent. Husk at jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger på hva dere ønsker å lese mer om, jeg vil selvsagt ta ønskene deres i betraktning. Bloggen har virkelig blitt en stor hobby i det siste, og jeg er veldig takknemlig for at dere ønsker å lese den. Til tross for at det faktisk er mye jobb (tro det eller ei) og mange forventninger, liker jeg det veldig godt, og håper jeg kan fortsette i lang tid fremover ♥

Ellers skal vi på middag til tanten min senere i dag, hvilket blir kjempekoselig! Får håpe Fredrik er blitt litt bedre innen den tid. Resten av dagen går til litt bloggplanlegging og avslapning. Ha en flott onsdag da, dere!

90% FULLFØRT

God ettermiddag ♥

I dag startet Fredrik litt senere på skolen, så vi fikk derfor muligheten til å stå opp sammen, istedenfor at han kaster seg ut døren i det han innser hvor mye klokken er, så det var veldig koselig! Jeg har også vært å handlet, og korttenkt som jeg er tenker jeg ikke over at jeg skal få meg alle varene hjem. Er det mulig. Skulle likt å se meg selv gå der småforbannet med hendene tviholdende i den gigantiske posen samtidig som jeg omtrent blåste over ende. Jaja, jeg kom meg hvert fall hjem - og tok meg en velfortjent iskrem og litt sjokolade. Skummelt å ha dilla på sjokolade!

I dag er også svangerskapet 90% fullført! Mer nøyaktig 90,5 faktisk. Kun 9,5 % igjen, dere!! Åh, det skal bli godt.  Har også oppdaget en ny favoritt av gravidplager, nemlig leggkramper. Fantastisk deilig. Trodde først jeg var i ferd med å stryke med når jeg fikk det istad, før jeg febrilsk fikk googlet meg til at dette var enda et tilfelle av noe som var helt normalt i et svangerskap. Strekkmerker og konstant kvalme kan gå å legge seg, ingen ting er bedre enn leggkramper, det skal jammen meg være sikkert!

Har også fått ryddet litt i leiligheten hittil i dag! Har planer om å rydde i klesskapet mitt og tvinge meg selv gjennom en "hva er det jeg aldri bruker" og "hva er det jeg faktisk bruker"- runde med klærne mine, men spørs om jeg faktisk klarer å kvitte meg med noe, ettersom jeg alltid finner en unnskyldning for å ta vare på hvert eneste klesplagg.

 

 

 

Ellers har jeg fått ringt litt rundt angående vognen vi skal ha til Leo, og fått ordnet det slik at vi kan dra å hente den nå på Lørdag i drammens-området. Gleder meg masse til å vise dere den!  

Ser forresten at jeg får flere og flere lesere for hver dag som går, og tenkte på om dere kanskje ville ha en ny spørsmålsrunde? Skrik ut ♥ Snakkes om ikke så lenge, håper alle får en flott tirsdagskveld! 

JEG ER IKKE SOM DERE

Det er ikke et ukjent fenomen at mange av oss sammenligner oss selv med andre. Både med tanke på utseende, karriere, og hva vi har oppnådd hittil i livet.

 

Glemmer vi helt at vi er forskjellige? På forskjellige nivåer, både mentalt og fysisk? Glemmer vi at det at nettopp du var umoden som 16-åring, ikke betyr at det ikke kan finnes noen som faktisk er modne? Eller er ønsket om at ingen skal være bedre, eller mer vellykket enn oss selv så stort at vi nekter å tro det?

 

Jeg synes egentlig det blir for dumt. "Jeg husker godt hvordan jeg var som 16 åring, og jeg var ikke i stand til å ta vare på et barn" Nei, så var ikke du det. Men hva i all verden har dette med meg å gjøre? Klarer vi ikke å la være å legge alle under samme kam? Det blir litt sånn, "siden jeg ikke klarte det, så skal hvert fall ikke du klare det"

Unner vi ikke hverandre å klare utfordringene vi møter på i livet? Sitter vi å håper at ting går ekstremt dårlig med andre, kun fordi vi ikke klarte det selv? Har medmenneskeligheten vår blitt borte med utfordringen vi ikke klarte?

Mest av alt synes jeg dette er trist. Ingen skal vel lide for noe du ikke klarte?

Del gjerne videre ♥

DETALJER

God formiddag, flotte lesere!

Det er utrolig koselig å snakke med leserene mine, og jeg setter så stor pris på at dere sender meg koselige meldinger og fine ord. Det er så hyggelig å få så utrolig mange fine tilbakemeldinger! Men jeg vil gjerne svare dere på noen spørsmål nå gjennom bloggen, siden det er noen spørsmål som går veldig igjen når jeg får meldinger på blant annet Facebook.

"Hvordan fant du ut at du var gravid?" Det kan du lese om HER. Jeg kan dessverre ikke svare alle sammen på spørsmål som dette, da det ville tatt så ekstremt mye tid, men det står godt forklart i innlegget mitt.

"Jeg har hatt sex med kjæresten min uten å beskytte meg, kan jeg være gravid?" JA. Selvsagt kan du det. Men jeg er ingen lege, jeg er en 16-åring, og jeg vil ikke kunne klare å finne ut om du er gravid eller ikke ved å snakke med deg. Som jeg også pleier å skrive til dere som spør meg om dette, så råder jeg dere som mistenker at dere er gravide til å ta en test, eventuelt ta en tur til legen. 

"Hvilke symptomer hadde du? Jeg tror jeg er gravid.." Jeg mistenkte aldri at jeg var gravid, men som jeg har skrevet her tidligere dro jeg til legen grunnet magesmerter og fikk bekreftet at jeg var gravid. Jeg hadde med andre ord kun magesmerter som symptom.

Håper det er svar dere er fornøyde med! Skulle som sagt gjerne svart alle av dere utfyllende på meldinger, men da ville jeg fått lite tid til annet. Jeg prøver allikevel å svare alle så godt jeg bare kan ♥

Uansett, jeg er akkurat hjemme fra en liten bytur! Dere husker jeg fortalte om snøstormen i dag tidlig? Vel, nå er det plutselig strålende sol. Jaja, jeg klager ikke! Blir i så mye bedre humør når det er fint vær ute. Ganske typisk at det blir flott vær med en gang jeg kommer inn døren hjemme da. Tenkte uansett å vise dere litt nye detaljer fra rommet til babyen, veldig mye babyting på bloggen om dagen, men jeg klarer bare ikke la være! Husk at det  bare er å spørre i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på.


 
Fredrik kom for ikke så lenge siden hjem fra skolen, så nå tenkte jeg å starte å lage middag straks, så håper jeg alle får en flott mandag videre ♥

1 MÅNED IGJEN

Hei alle sammen ♥

I dag våknet jeg til et ryddig soverom, og det føltes så ekstremt deilig. Ingenting å rydde, ingen tegn til flyttingen vi brukte så hinsides lang tid på å få ryddet vekk, og alt er i skjønneste orden her hjemme. Gud som jeg har lengtet etter denne dagen!

Nå har jeg akkurat kjørt den siste vasken med klærne til Leo (fant nemlig en pose med klær jeg helt hadde glemt å vaske!) Og skal straks spise litt frokost og nyte litt God Morgen Norge på tv. Hverdagene her hjemme er så fredelige og rolige! Tror muligens Fredrik slet litt med å komme seg opp i dag tidlig, men han er nå hvert fall kommet seg på skolen. Godt med litt rutiner igjen den siste tiden før termin!

 

 

 

 Ja, kalenderen min viser i dag 23 Februar, og jeg må nok en gang inn på gravid-appen min for å være helt sikker på at det faktisk er nøyaktig en måned igjen til termindatoen min. Helt merkverdig hvordan månedene føles så langt borte nå! 8 måneder har det gått siden jeg ble gravid, og 7 siden jeg fant det ut i uke 5. Det aller rareste tror jeg er hvor bitteliten Leo var når vi så ham på ultralyd i uke 9, og hvordan han nå iherdig forsøker å sparke seg ut av den trygge magen han har levd hele sitt liv i. 

Våknet også opp til snøstorm ute (som enda ikke har gitt seg) og jeg skal om ikke alt for lenge ut på noen ærend, så håper det i det minste roer seg litt før den tid! Ellers skal resten av dagen gå til bloggplanlegging og muligens en tur til byen. 

Har også fått en ekstrem følelse av at babyen kommer snart, og med tanke på utålmodigheten vår håper vi at denne følelsen stemmer! Vi er hvert fall veldig klare for å møte lille Leo nå ♥ 

DEN VONDE TIDEN

I dag tenkte jeg å skrive litt om reaksjoner rundt graviditeten og graviditeten i seg selv, og selvfølgelig mine tanker rundt dette, ettersom dette er noe mange ønsker å høre mer om. Jeg synes selv jeg har snakket meg litt ferdig rundt reaksjoner og graviditeten, men siden dette er noe såpass mange av dere ønsker å lese mer om så skriver jeg mer enn gjerne enda litt til om det. Hele historien min kan dere som tidligere skrevet lese HER. Ettersom jeg stadig får nye lesere, tenkte jeg at jeg også kunne skrive litt om hvordan jeg ser tilbake på den tiden nå.

Jeg var gravid, hadde bestemt meg for å beholde, og jeg visste at det neste jeg måtte gjøre var å fortelle de nærmeste nyheten. Før eller senere ville de få vite det, og jeg ønsket at alle som betydde noe for meg skulle høre det fra meg, og ikke fra eventuelle rykter. Jeg visste hvordan det ville bli dersom jeg lot være å gå ut med det, så derfor postet jeg en status på Facebook. På den måten kunne alle få vite. Jeg er veldig glad jeg gjorde det, for jeg tror oppriktig på at det er mye av grunnen til at rykter ikke gikk. Snakk ble det uansett, det visste jeg. Så da følte jeg det var bedre at alle fikk vite det fra meg, og ikke minst få vite sannheten. Jeg vil da mye heller at noen skal snakke stygt om meg på grunn av sannheten, enn at de snakker stygt om meg for rykter som ikke en gang stemmer. Jeg legger ikke skjul på at jeg i starten var redd for reaksjoner, redd for hva folk ville si - og tro, forsåvidt. Og det tror jeg også er en helt naturlig reaksjon. Men jeg visste også når jeg tok valget at dette fulgte med. 
Mamma har vært min største støttespiller gjennom det hele, og jeg bare merker ved alt hvor mye jeg ønsker å være som henne. Støttende uansett, uavhengig av situasjonen, for det er det familie er. Jeg hadde nok ikke følt at jeg hadde hatt en familie dersom de ga meg et ultimatum. For jo, det skjer faktisk at unge gravide (og da spesielt like unge som meg) blir kastet ut hjemmefra. Og da sitter jeg igjen litt som et spørsmålstegn, skal ikke familie støtte uansett? Være der uansett? Er ikke familie det ene du skal kunne regne med uansett?

Hva skal man gjøre? Tvinge datteren sin gjennom en abort? Tvinge datteren sin til å beholde et barn hun ikke ønsker? Jeg er bare uendelig takknemlig for at jeg aldri møtte ord som "Du vet hva du har å gjøre" eller "Det eller det blir ikke aktuelt"

Vennene mine ble selvsagt sjokkerte. Noen av dem trodde jeg spøkte når jeg endelig fikk sagt det. Jeg husker også jeg skalv når jeg snakket med dem, og jeg ser nå at det var fullstendig uten grunn. Men man blir jo ekstremt usikker på både seg selv og de rundt seg når man havner i en slik situasjon. Jeg føler ikke at vennene mine ser noe annerledes på meg enn hva de har gjort tidligere, selv om vi er i totalt forskjellige livssituasjoner. Resten av familien min har vært støttende fra dagen jeg bestemte meg for å beholde, selv om pappa til tider ikke helt har likt tanken på at datteren hans på 16 skal få et barn, så har alle akseptert situasjonen, og alle er villige til å hjelpe meg og støtte meg i valget jeg har tatt. Jeg har et fantastisk nettverk rundt meg, og mer takknemlig kunne jeg ikke vært.

Jeg har skrevet tidligere at jeg følte meg presset til abort, og det gjorde jeg også. Ikke nødvendigvis på den måten at absolutt alle rundt meg mente at abort var det riktige å gjøre, men fordi mange på en måte forventet at det var det jeg skulle gjøre, og at det var det som var det riktige for meg. Det er vondt, trist, men kanskje aller mest tungt, å tenke på hvordan jeg følte det slik. Ingen burde gjøre det.

Jeg er heldig som har funnet meg en god kjæreste, og en like god far til barnet mitt. Forholdet har til tider vært turbulent, men det har aldri vært slik at vi har vært sikre på at vi skal gå fra hverandre, og det tror jeg viser hvor langt vi er villige til gå for å få alt til å fungere. Å stå opp mot din nærmeste og tørre å gå din egen vei har heller ikke vært lett, ettersom jeg bestemte meg for å beholde til tross for at Fredrik i begynnelsen ikke ønsket barnet. For Fredrik reagerte ikke med sinne når jeg sa jeg var gravid, men heller sjokk og en følelse av å ikke bli hørt. Og det forstår jeg, og det forsto jeg alltid - men dette er som tidligere sagt et valg man må basere på man selv føler er riktig. Jeg var nok ikke rettferdig som ikke tok hensyn til hva Fredrik ønsket, men så ville det heller aldri vært rettferdig mot meg selv (og barnet i magen) å gjøre noe jeg ikke ønsket overhode, og å ikke lytte til mine egne følelser når den eventuelle aborten skulle bli gjort i min kropp.

Fredrik elsker meg, og jeg elsker han, og vi elsker begge Leo. Klissete og klisjé, jeg vet. Men vi kunne faktisk ikke hatt det bedre slik ting er i dag, så jeg sitter absolutt igjen med følelse av å ha tatt det rette valget.  Jeg vet hva statistikken sier, ekstremt mange som blir foreldre i ung alder går fra hverandre, men uansett hva fremtiden bringer er dette det jeg ønsket å gjøre når jeg havnet i situasjonen, og det vil det nok være uavhengig av om vi gjør det slutt eller ikke. Man vet jo uansett aldri 100% om forholdet tåler et barn, 40 år eller 16 år. Jeg ser selvsagt helt tydelig at mer etablerte mennesker som har vært sammen lenger har større sjanse for å holde ut enn jeg og Fredrik, men vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å holde sammen. Og vi håper selvsagt at vi er en av de få som klarer det!

Bilde av meg og Fredrik ♥ Mange av leserne mine som har lurt på om jeg kunne poste bilde av oss to!

Litt av grunnen til at jeg også skriver dette innlegget er at jeg har fått henvendelser fra lesere som mener at det ser så fint ut å være meg. Det ser så fint ut å være gravid som 16-åring. Og ja, per nå er det fantastisk å være meg, men det har ikke alltid vært sånn. Og veien hit har vært lang og tung, og jeg ønsker ikke å fremstille graviditeten jeg har gått igjennom som 16-åring som perfekt. Det har aldri vært perfekt, og det har aldri vært enkelt. Før til kanskje nå, hvor jeg takler alt så mye bedre og kan se tilbake på den vonde tiden og tenke at jeg er en erfaring rikere, og at hele situasjonen, avhengig av hvor vondt og vanskelig det har vært, har lært meg så masse. 

Del gjerne innlegget mitt videre ♥

ALT KLART

Heihei, og god søndag dere ♥

Har ikke helgen gått fort? Det gjør den forsåvidt alltid.. Alt for fort! 

Jeg våknet opp til strålende sol allerede klokken 9, og litt i sjokk etter de fortsatt ganske ekstreme marerittene og drømmene mine. Men jaja, ingenting er bedre enn å våkne opp til fint vær hvert fall! Jeg brukte store deler av gårsdagens kveld til å rydde og vaske, tro det eller ei, og det var ekstremt godt å stå opp uten å tenke på at jeg hadde noe husarbeid jeg skulle gjort. Fredrik og jeg gikk oss også en tur i går kveld for å hente startpakken min fra Libero (noe jeg egentlig skulle gjort for en stund siden) Så derfor tenkte jeg å vise dere hva denne inneholdt i dag. 

 

 

Våtservietter ♥ Truseinnlegg ♥ "Gode råd" minibok ♥

 

Bleier til nyfødte ♥ Ammeinnlegg ♥
 

Baby olje ♥ Baby wash ♥ Bleiekort ♥ Bind ♥ En liten leke ♥

Nå er alt klart til Leo kommer! Vel, okei, nesten da. Men moren min kommer hvert fall hit i helgen så vi kan dra til drammen for å ordne vognen. Og da - er virkelig alt klart. Og det er virkelig godt å tenke på! Lille hikker konstant i magen nå, starter turne-show rett før jeg skal sove, jeg sover med halsbrann-tabletter på nattbordet (som jeg forresten må knaske konstant), og jeg tror muligens Fredrik begynner å bli litt smålei av det svingende humøret mitt. Med andre ord; det hadde ikke gjort meg noe om Leo bestemte seg for å komme nå. 

Resten av dagen vil bli brukt til kos, film og god mat! Skal prøve å få tvunget med meg Fredrik ut etter hvert også. Håper alle får en flott søndag, så snakkes vi ♥

DU VET DU ER GRAVID NÅR..

- Du sitter å gråter fordi du får så dårlig samvittighet over hver minste ting

- Du minuttet etter å ha kastet opp forteller samboeren din hvor lyst du har på sjokoladeis 

- Du går på jakt i skapene etter noe godt.. HVER KVELD

- Du blir rent oppgitt når du mister ting på gulvet, siden du vet du ikke har sjans til å få det opp igjen

- Du ikke rekker å komme deg ut av badet før du må på toalettet igjen

- Du ser babyer og gravide over alt
- Du ender opp med å kjøpe 1 kg godteri når du egentlig skulle på butikken for å handle middag

- Du gråter av filmen du pleide å le av

- Du må ta pause i trappen etter 3 trappetrinn fordi du blir så tungpustet

- Du ikke rekker å tørke tårene dine før du ler igjen

- Du holder pusten hver gang du åpner kjøleskapet

- Du gråter av 90% av reklamene som går på tv fordi de bare er sååå rørende og/eller triste
Herregud så mye jeg lo da jeg skrev dette innlegget! Så for leserene mine som ikke er gravide, dette er altså en smakebit på hvordan det er å være gravid (Man kan muligens gange det med 1000)

God formiddag, dere ♥ Jeg sto opp i 9-tiden og har nylig dusjet. Fredrik kom for ikke så lenge siden hjem fra butikken, så nå skal jeg snart starte på litt lunsj til oss! Formen i dag er ganske bra, litt småkvalm og plaget med kynnere som stadigere kommer og går, men ellers helt fin! Det er så utrolig deilig med lørdager, og her i Larvik er det nesten en slags vårfølelse ute! Det skulle man jammen ikke tro med tanke på at vi kun er i februar. Været er hvert fall helt nydelig, og jeg ser frem til en koselig dag og en enda koseligere kveld med taco, film og kjærestetid.

 

(Når jeg ser disse bildene innser jeg hvor mye jeg trenger neglelakkfjerner, uff!)

Leo er ellers superaktiv i magen, og ingenting gjør meg mer glad (og for ikke å glemme, mindre bekymret!) enn det, noe som er veldig godt de resterende ukene av svangerskapet. Det er heller ikke til å legge skjul på at magen har vokst noe veldig de siste ukene, og det fikk jeg bekreftet når jeg var ute å handlet litt babyting i går. "Det er bare èn, eller?" spurte butikkdamen meg. Joda, takk for den. Følte meg ikke stor nok fra før, altså!

Håper dere nyter denne lørdagen like mye som meg, så snakkes vi om ikke alt for lenge ♥

UKE 36

God ettermiddag ♥

I dag våknet jeg rundt halv ni, og har siden da blant annet vært i byen og kjøpt litt pynt til hyllene våre i stuen, noe som ble veldig bra! Telenor var også her tidligere i dag for å ordne nettet vårt, da vi måtte bytte fra en annen leverandør, og endelig er det ordentlig i orden. Gud så mye styr! Håper jeg har nevnt at mine yngre lesere bør vente med å flytte ut? haha, neida. Eller joda, delvis. Veldig mye ansvar og du lærer deg virkelig å sette pris på ting (Kjøleskapet fyller seg faktisk ikke opp av seg selv blant annet..) Men angrer ikke et sekund på at jeg flyttet ut i sommer, og det tror jeg ikke at jeg kommer til å gjøre i fremtiden heller!

Jeg er også i uke 36 i dag! SÅ spennende med 31 dager igjen til termin, og hvis tempoet fortsetter slik det gjør nå, vil det nok gå mye fortere enn hva jeg og Fredrik vil klare å følge med på. Men vi koser oss og nyter hver dag, det tror jeg er viktig i tiden før babyen kommer.

 

 


Vi var så heldige å få fine gardiner til soverommet vårt av tanta mi! Men som dere kan se mangler det fortsatt til stuen, så det må jeg få ordnet om ikke alt for lenge. OG sengekant til vuggen i stuen. Haha

Nå lagde jeg middag for en god stund siden, og Fredrik skal om ikke alt for lenge avgårde til noen venner! Jeg skal slappe av, rydde litt og ordne resten av kvelden. Redebyggingen er startet for alvor, og jeg tror faktisk ikke det er så lenge til vi får møte ham. Men det er nå kun magefølelsen min! 

Husk forresten at dere kan følge meg på Mammasom16 på instagram for ytteligere oppdateringer og bilder når nye innlegg på bloggen er ute! Ellers håper jeg alle får en flott fredagskveld! Vinterferien er nå over for Fredrik sin del, men ønsker alle som har fått vinterferie i dag en flott ferie! Så snakkes vi ♥

"GI MEG SKATTEPENGENE MINE"

Vel, i dag tenkte jeg å ta opp noe som har gått veldig langt i blant annet kommentarfeltet mitt her, nemlig hvor opptatte enkelte er av skattepengene sine, og hvem de går til. Derfor tenkte jeg i dag å dele mine tanker rundt dette. 

(Understreker at dette innlegget ikke er ment til alle leserene mine, men til de av dere som mener dette. Ettersom jeg får så mange kommentarer rundt akkurat dette, følte jeg for å besvare de av dere som mener dette, en gang for alle. Innlegget kan fort oppfattes som et angrep på "alle", og det er det selvsagt ikke! ♥)

Først av alt, det er aldri dine skattepenger, det er fellesskapet sine. Skatten hadde (surprise) blitt betalt uavhengig av om jeg hadde blitt gravid eller ikke. Du hadde måtte betale skatt uansett.

Men forklar meg en ting her, på hvilken måte snylter jeg på staten ved å motta foreldrestipend fra lånekassen som jeg får fordi jeg har gått på skole? Hvis alle som går på videregående snylter på staten (for dere er klar over at alle norske ungdommer som går på videregående får stipend, ikke sant?) så har vi jammen meg mange snyltere! En ung nasjon av snyltere, faktisk.

Men jada, jeg ser jo hva dere mener. Men det blir bare litt enkelt. Litt for enkelt. Her i Norge fungerer det nemlig sik at man hjelper de som har behov for det, og uavhengig av om jeg hadde snyltet på staten eller ikke, så er det ikke jeg som har satt opp reglene. Jeg har ikke bestemt at unge mødre har krav på økonomisk støtte, på samme måte som at jeg ikke har bestemt at man får sosialhjelp på nav dersom man er i økonomisk krise.

Hvis dette plager dere så innmari, hvorfor tar dere ikke problemet ved roten? Hvorfor oppsøker dere ikke menneskene som har bestemt at reglene skal være slik? Og for ikke å glemme, hvorfor er dere ikke like opptatte av de som faktisk gjør ting som kan regnes som å snylte på staten? De som faktisk ikke jobber fordi de ikke gidder, og lever på nav? Hvorfor er det ikke disse menneskene dere går til angrep på?

Nei, jeg tror vi må vokse opp litt her og vise oss selv litt mer reflekterte enn som så. Det er jo forresten ingen som tvinger noen av dere frie mennesker til å bo her i Norge, med alt som følger med. Liker dere ikke måten staten Norge gjør ting på? Flytt da vel?

 

 

 

(Vil forresten takke dere som opplyste meg om at produktene fra burt's bees inneholder allergifremkallende stoffer! Godt jeg har lesere som følger godt med! Så nå har jeg handlet inn litt babyprodukter som faktisk er parfyme- og parabenfrie. Tusen takk!! ♥)

Så kom ikke her og krev skattepengene deres fra en 16-åring, kun fordi jeg mottar penger jeg har rett på. Glem ikke at hva du samtidig sier da, er at du aldri ville mottatt penger du hadde hatt krav på. Og for å være totalt ærlig? Det tror jeg fåtallet av dere ville gjort.

Del gjerne videre!

TIL BABYROMMET

Hei dere, og god kveld ♥

Nok en dag er straks over. Eller, over og over, mulig det bare føles slik når man blir trøtt klokken 5 om ettermiddagen..?

Jeg vet jeg har en del gravide lesere, og lesere med barn, derfor tenkte jeg å tipse dere om fine ting til barnerommet som jeg har funnet på nett. Noe av dette har jeg faktisk planer om å bestille meg selv, og noe har jeg fra før. 

 

Baby boks til oppbevaring av småting i blå HER ♥ Baby boks til oppbevaring av småting i rosa HER ♥ Spilledåse i rosa HER ♥ Spilledåse i blå HER ♥

 
 

Spare-elefant i blå HER ♥ Spare-elefant i rosa HER ♥ Obaby uro i blå HER ♥ Obaby uro i rosa HER ♥ (det er denne uroen jeg har i beige)

 
 

Elefantkosedyr i blå HER ♥ Elefantkosedyr i rosa HER ♥ Kahler omaggio vase i rosa HER ♥ Kahler omaggio vase i blå HER 

 

Ellers håper jeg dere har hatt en strålende fin dag! I morgen er det jammen meg fredag igjen, det føles jo ut som det var fredag kun for noen timer siden. Nå skal jeg ordne meg litt mat, se bloggerne og så legge meg litt tidlig. Håper alle får en fin kveld, så snakkes vi i morgen.

- Innlegget er ikke sponset, da ville det vært merket tydelig.

EN VANLIG DAG FOR MEG

Heihei, og god morgen! 

Så utrolig deilig å våkne opp opplagt! Jeg har nå stått opp for egentlig en god stund siden, og skal nå veldig snart starte på en litt senere frokost. Fredrik sover fortsatt, og det er så merkverdig rolig og stille her. Nesten litt deilig!

I dag tenkte jeg å vise dere hvordan en vanlig dag ser ut for meg, ettersom jeg får mange spørsmål rundt hva jeg gjør om dagen, siden jeg er hjemmeværende. Og hver dag ser selvsagt ikke ut som dette, men det er ca slik en vanlig hverdag uten gjøremål og avtaler ser ut for meg.

08:00 Jeg våkner av Fredrik sin hundrede alarm, og ber han skru den av. Omsider kommer han seg opp, og bråker litt rundt i leiligheten mens han løper som en gal ut døren for å rekke skolen. Jeg sovner igjen.

09:00 - 09:30 Jeg står opp, ordner meg, tar på meg joggebukse eller en morgenkåpe og går ut i stuen for å se på God Morgen Norge. Som oftest spiser jeg også frokost rundt dette tidspunktet, ettersom jeg alltid er sulten når jeg våkner om morgenen, haha.

 
09:30 - 12:00 - Jeg fortsetter å se på tv, planlegger hva jeg skal blogge om den dagen, og rydder litt. Gjør også annet husarbeid dersom det trengs.

12:00 - 14:00 Jeg blogger, noe som faktisk tar en god del tid! Noen ganger senere på dagen, og noen ganger tidligere, men som oftest rundt denne tiden. Tar også bilder, redigerer, og skriver det ned dersom jeg har ideer jeg kan bruke andre dager.

14:00 - 16:00 Jeg går på butikken og kjøper middag dersom vi ikke har ukeshandlet (noe vi har vært dårlige på nå i det siste) Dersom en tur på butikken ikke er nødvendig går jeg meg bare en tur eller tar meg en tur til byen. Når jeg er hjemme starter jeg å lage middag.

16:00 - 17:30 Fredrik kommer hjem og vi spiser middag sammen. Etter middagen gjør jeg litt husarbeid, og vi ser muligens på litt tv. 

17:30 - 20:00 Jeg blogger kanskje et ekstra innlegg, planlegger, og tar ofte noen bilder. Hvis ikke starter jeg på nye innlegg og skriver en god del. Samtidig pleier Fredrik å spille en god del, ofte FIFA. Noen (få) ganger får jeg dratt med meg Fredrik på byen, men som oftest er han så sliten etter skoledagen at jeg ikke har samvittighet til annet enn å la han kose seg med FIFA. Ellers koser vi oss sammen, snakker, og muligens ser en film

20:00 - 22:00 Jeg henger opp klær, og noen dager pleier jeg å bake litt rundt denne tiden også. Etterhvert lager jeg litt kveldsmat til oss, og vi spiser kveldsmat sammen. Jeg dusjer, som regel Fredrik også.

22:00 - 23:00 Jeg ordner meg til jeg skal legge meg, leser litt i forskjellige babybøker og magasiner. Etter noen minutter legger Fredrik seg også, men han er alltid litt tregere enn meg. Vi sovner.


 

Jeg lurer sånn på hvordan denne listen vil se ut om nøyaktig litt over en måned, når Leo også er her. Det som er litt skummelt å tenke på er at man aldri vet hvilket barn man får, eller hvordan det vil bli. Vi glemmer at barn er forskjellige de også, og noen skriker mye, andre lite. Noen får kolikkbarn, andre får barn de knapt hører skrike de første levemånedene. Selv om det er skummelt å ikke vite, for det ukjente er ofte skummelt for oss, er det aller mest koselig å tenke på. Jeg kan ikke få skrevet det ned nok hvor mye vi gleder oss!

 Som jeg har nevnt tidligere så føler jeg ikke at jeg har noen mindre erfaring sånn sett enn førstegangsgravide som er eldre enn meg. Ingen av oss vet vel hva vi går til første gangen vi får barn, eller hva?

Vi snakkes ♥

EN INNHOLDSRIK DAG

God formiddag, dere!

Dagen min startet klokken 0630, og jeg skal love dere at om jeg ikke har vært ordentlig trøtt før, så har jeg det hvert fall nå! Jeg var i Oslo i halv ti tiden og dro rett på det første møtet. Alt gikk veldig bra, og jeg er strålende fornøyd! Innen de næmeste dagene får dere vite hva det gjaldt, og jeg gleder meg sånn til å røpe det for dere. Er utrolig glad og spent på tiden fremover!

Jeg og pappa dro deretter ut for å spise, før vi måtte på et nytt møte, som forsåvidt gikk veldig bra det også. Så først nå er jeg på vei tilbake til Larvik, og det skal bli så ufattelig godt å komme hjem igjen! Er utrolig sliten, men samtidig så glad.

Forresten! Fredrik ville så gjerne at jeg skulle kjøpe en slik body til Leo, så da bestilte jeg en på nettet for en god stund siden. Hadde helt glemt å vise dere den! Gleder meg sånn til se han i den. (Og ja, jeg ser at den må strykes, haha)

 

(Forresten; takk til deg/dere som fortalte meg at de har bleier på sykehuset - dette tenkte jeg selvsagt ikke over. Så nå ble det mye bedre plass i sykehusbagen!)

Ellers er det veldig mange som lurer på hvor jeg har kjøpt de forskjellige pyntetingene til Leo sitt rom, så da tenkte jeg å svare kort på det nå. Spilledåsen (som forresten er ekstremt ustemt! Høres ut som soundtracket på en eller annen grusom skrekkfilm) Er fra kremmerhuset! Gyngehesten kjøpte jeg rundt juletider på en eller annen blomsterbutikk, tro det eller ei. Og bokstavene er originalt LOVE - bokstaver hvor jeg har fjernet V'en. Man kan også få kjøpt slike bokstaver på nettet vet jeg, og da med alle bokstavene fra alfabetet. Englevingene er også fra kremmerhuset.

Som dere sikkert har lagt merke til liker jeg ikke for mye pynt, og synes det var helt passe med det jeg har kjøpt. Liker en ren stil, og det føler jeg at jeg har fått til også. 

Ellers skal jeg nå prøve å få tatt igjen litt søvn på toget, er helt grusomt trøtt. Jeg måtte bare oppdatere dere litt raskt fra mobilen, så vi snakkes senere i dag, flotte lesere!

TING BLIR IKKE ALLTID SOM MAN TROR

..For å si det mildt.

Det er så rart hvordan et lite valg kan påvirke hele livet ditt. 

Hvordan ville livet mitt sett ut dersom jeg lot være å bli med den gangen jeg skulle treffe Fredrik for første gang? Eller hva om jeg tok abort den gangen jeg fant ut at jeg var gravid i sommer? Hva ville jeg gjort i dag? Hvordan ville jeg hatt det?

Dette er slike ting jeg kan ligge å tenke over i timevis. Hva hvis. Hva om. Og det er så ekstremt rart å tenke over hvor lite som egentlig skal til for å endre livet ditt for alltid. Bare det å ikke orke å være med på butikken. Bare det å la være å dra, å ikke orke, å ikke si noe. 

Jeg husker jeg leste om 9/11 for en stund siden. Og jeg leste også om historier fra samme dagen. Mennesker som egentlig skulle vært i bygningen, og med det borte fra verden, men som hadde glemt å stille vekkeklokken før de la seg dagen før. Som ikke hadde husket å kjøpe såler til de nye skoene sine, og derfor måtte innom skobutikken på veien, og derfor ikke rakk  til jobben den dagen før flyene krasjet i bygningen. Det er når du leser ting som det at du innser hvor mye livet er verdt, og hvor lite som skal til før ting er forandret for alltid. Hvor skjørt livet er.

Det er rart å innse at alle disse valgene, til og med de bittesmå, som å orke å gå en tur, eller som å dra innom butikken før du drar til venninnen din, kan være med på endre livet ditt for alltid. Det er jo faktisk litt skummelt?

Og da begynner tankene å surre fullstendig. Er livet og alt som skjer tilfeldig, eller er det en plan for oss alle sammen?Mennesker har med tiden fått en ekstrem makt, på godt og ondt.  VI bestemmer mye, og vi kontrollerer mye. Som for eksempel hvem som skal leve og ikke, hvilke dyr som skal spises og ikke, og om barnet i magen skal få en sjanse eller ikke.

Det er allikevel godt å tenke på at vi aldri vil kunne kontrollere alt, og bestemme alt. Hvem vi treffer på når vi tar oss en tur ut eller hva som skjer på butikken nøyaktig den dagen du ikke orket å være med. For det skal virkelig så ufattelig lite til for å endre alt

Del gjerne videre ♥

EN NESTEN PERFEKT MORGEN

Heihei ♥ Og god formiddag!

I dag våknet jeg til en rimelig aktiv liten fyr, grått vær, og en snorkende samboer. En nesten helt perfekt morgen, hadde det ikke vært for været! Haha.

Jeg føler meg ikke så veldig opplagt lenger, selv om jeg sover stort sett 10 timer eller mer hver natt. Regner med det skal være sånn helt på slutten av svangerskapet! Jeg har forresten vært litt bekymret de siste dagene, siden lille har vært så rolig i magen, og beveget seg lite, men det er jeg ikke lenger etter den morgenen her. Og godt er det!

Jeg og Fredrik kom for litt siden tilbake fra byen en tur, vi skulle egentlig kun innom butikken for å handle middag, men babysyke meg måtte selvsagt innom å kjøpe enda en liten ting til Leo. "Jeg tror han har nok nå, altså, Jessica" prøvde Fredrik å si når jeg så på alle de flotte babytingene i butikkhyllen. Jeg for min del fatter selvfølgelig ikke hvordan han kan si noe sånt. Selvsagt trenger han enda en leke, og enda et skilt! Totalt nødvendig.
 

Har dere forresten lagt merke til at det ser ut som babyen viser fingeren på ultralydbildet til venstre? Hahaha, dere kan tro vi lo godt med jordmoren når bildene ble tatt på sykehuset!

 

Hadde jo helt glemt å vise dere disse nydelige strikkede sokkene og vottene som vi fikk i gave fra litt familie til Leo! De er riktig nok ikke i baby-størrelse, men det er veldig greit å ha noe til han blir litt større også. De vokser jo så fort, får jeg ofte høre!

 Og fødebagene (fant nemlig ut at det var lurt å ha en med ting til meg, og en med ting til Leo,  istedenfor en bag stappfullt med alt) er pakket og klare, i tilfelle noe skulle skje. Takk for alle gode tips på ting å ha med seg! Må nok en tur gjennom klesskapet mitt for å finne litt løse topper etc, men ellers er alt klart. 

 

Fikk tatt et OK bilde fra Leo sitt rom, så kan dere se litt av utsikten. Været er litt ubesluttsomt virker det som, for nå er det strålende sol ute, men for 5 minutter siden var det tåkete og grått.

Senere i dag skal Fredrik på lan med noen kompiser, og jeg blir hjemme for å passe leiligheten og slappe av med søskenbarnet mitt som kommer en tur litt senere i dag. Må også planlegge og forhåndsskrive noen innlegg til dere til imorgen, fordi jeg og pappa må til Oslo en tur på noen møter. Blir veldig spennende!

Nå må jeg begynne på litt lunsj til meg selv, er døds sulten! Håper dere har en fin start på dagen, så snakkes vi ♥ Del gjerne.

HJEMMET VÅRT

God ettermiddag dere! 

Nå har det seg slik at jeg egentlig skulle bytte plattform, men ombestemte meg i siste øyeblikk. Mulig jeg gjør noe dumt, men penger skal ikke bestemme alt. Ved å ta denne avgjørelsen å bli her til tross for at jeg ikke får en eneste krone for å blogge her (foreløpig), håper jeg kan være med å vise dere at jeg faktisk ikke blogger på grunn av penger og klikk, men fordi jeg oppriktig ønsker å hjelpe andre i samme situasjon. 

Jeg har derfor hatt en ganske stressende dag, men klarer å se at ting blir litt lysere nå. Det er vanskelig når man får så mange gode tilbud! Men jeg trives også godt her på på blogg.no, og ønsker å fortsette reisen min her. 

Uansett, det er så utrolig kjedelig med dårlig vær i dag! Jeg er nærmest avhengig av fint sollys ute når jeg tar bilder inne, men tror bildene ble ganske OK allikevel. Jeg tenkte nemlig å vise dere deler av hjemmet vårt i dag! Det har vært så etterspurt, så jeg håper bildene lever opp til forventningene deres ♥ Siden vi ikke er 100% ferdige med alt viser jeg kun deler av leiligheten, noe har dere garantert sett tidligere, men jaja!

  

 

 
 

 

 

 

Flere bilder fra Leo sitt rom kan du se HER ♥

Håper dere har en fantastisk dag videre, så snakkes vi!

BABYDRØM

 

Her ser dere gardinene som kun dekker det øverste vinduet, haha. Sånn går det! Får ordne noe nytt om ikke så alt for lenge da, eventuelt være litt kreativ. 

 

 

Jeg elsker å pynte og dulle med tingene til Leo ♥ Det er så koselig!  

 

 
 Hadde helt glemt å vise dere dette bildet (fra i stad, derfor det ligner på noen av bildene i forrige innlegg) av Leo i uke 9. Såå liten, men samtidig et så stort mirakel.

Heihei, og god kveld ♥ 

Følte bare for å  lyse opp bloggen med noen fine bilder! Håper dere alle sammen har hatt en strålende helg.

For en liten stund siden dro familien min tilbake til Gjøvik, så nå er det relativt tomt i leiligheten vår. Vi spiste fastelavn boller og litt lunsj, og koste oss veldig. Det er så rart hver gang familien min besøker meg, for å så dra hjem igjen. Det er akkurat som at jeg da først innser at jeg faktisk bor alene, 4 timer unna dem alle sammen.

Noen ganger stopper jeg opp og tenker "Herregud. Jeg er kun 16 år gammel, men allikevel venter jeg barn, jeg har flyttet ut hjemmefra, og jeg har en samboer" 

Etterhvert når det lille sjokket omsider legger seg med tankene, kommer jeg frem til at jeg synes det er fint. Fint at jeg er og føler meg selvstendig. Fint at jeg ikke er avhengig av å ha noen rundt meg, og fint at jeg til tross for savnet til hjembyen min trives veldig godt her i Larvik. 

Jeg har jo for lengst forstått at min hverdag er langt fra hva en vanlig 16 år gammel tenåringsjente bedriver tiden sin med. Jeg kjøper ikke inn ny sminke, men babyklær og utstyr. Jeg ligger ikke på pikerommet og hører på musikk på ettermiddagen, men planlegger middager for uken som kommer. Jeg drar ikke ut på fredagskvelder med venninner, men legger meg tidlig og leser i babymagasiner og bøker. Jeg bekymrer meg ikke for om håret mitt er fint nok, eller om profilbildet mitt på facebook får nok likes, men "hva hvis babyen ikke liker meg. Hva hvis barnefar plutselig våkner opp en dag, og ikke ønsker å være med meg og babyen vår lenger?"

Gravid som 16 åring - kjære vene.. Stakkars naive jente, tenker samfunnet. Jeg ville ikke byttet ut dette for noe i hele verden, tenker jeg. Tenk at det kan føles riktig å gjøre noe som samfunnet mener er så feil?

EKSPONERING AV BARN

Etter innlegget mitt KRITKKK MÅ VI TÅLE kom det mange forskjellige reaksjoner. Og plutselig var vi inne på temaet å eksponere barna sine over internett, noe som også blir relativt lite snakket om blant dagens bloggere. Jeg har aldri sagt jeg har noe i mot Anna (eller valgene hun har tatt, for den saks skyld) Men når man lever av å eksponere seg selv gjennom internett, så føler jeg heller ikke at man kan forvente annet enn å også motta negative kommentarer, kritikk og hets. Trist, men slik er dagens samfunn. Dette føler jeg også at jeg får godt med i innlegget mitt.

Flere og flere bloggere eksponerer barna sine i stor grad gjennom bloggen sin. Jeg har allerede fått kommentarer på at jeg kommer til å gjøre det samme (hvilket jeg ikke helt forstår, da jeg aldri har i det hele tatt antydet dette) Og jeg vil bare avkrefte det med en gang. For meg blir det ikke riktig å overeksponere barnet mitt via Internett, av den enkle grunn at barnet ikke vil forstå eventuelle konsekvenser av å ligge ute på Internett, og heller ikke kunne avkrefte/bekrefte at dette er noe barnet selv ønsker. Jeg valgte å lage meg blogg, jeg valgte å eksponere meg selv gjennom Internett, men barnet mitt har ikke valgt det samme. 

På den andre siden ønsker jeg jo å vise frem barnet mitt. Ingenting gjør enn selv stoltere enn sitt eget barn, og jeg forstår jo godt hvorfor bloggere deler bilder av barna sine. Men det veier ikke helt opp for alle eventuelle negative konsekvenser det kan medføre å gjøre dette. Spesielt over tid.

Mengde tror jeg også er viktig. Det er en vesentlig forskjell på å poste ett enkelt nyfødt babybilde (spesielt med tanke på at babyen mest sannsynlig vil være ugjenkjennelig om noen år) og bilder så og si hver dag av barnet. Og ikke minst hvordan bildene er tatt. Ser man ansiktet tydelig? Står barnet lagt unna kameraet, og med ryggen til?

 

(Jeg er klar over at jeg lårene mine ser helt enorme ut på dette bildet, hahaha. De er altså egentlig ikke så ekstremt store)

 

 

 

 
Så én ting skal dere ha, dere som sitter på kvinneguiden og diskuterer bloggere dag inn og dag ut; Jeg er faktisk enig i at man ikke skal overeksponere barna sine over Internett. 

DEL GJERNE VIDERE ♥

SVAR PÅ SPØRSMÅL

God kveld dere!

Åh, så fint det blir her i leiligheten nå! Skapet er satt opp, nattbordene er snart oppe, og hyllene skal opp med en gang jeg er ferdig med å poste dette innlegget. Siden jeg har tid, lagde jeg et innlegg til dere med svar på spørsmål som går igjen på bloggen her. Kommenter gjerne dersom det er noe mer dere lurer på!

Resten av kvelden skal brukes til god mat, alkohol-fri rosèvin og muligens en tur på kino litt senere ♥ Gjett hvilken film! haha, Fredrik kommer til å hate meg for at jeg skrev dette!

Skal du ha keisersnitt?

- Ja, det skal jeg.

Hvorfor skal du ha keisersnitt?

- Jeg har nevnt grunnen tidligere her på bloggen, men så føler jeg samtidig at ingen andre enn mine nærmeste har noe med det å gjøre, derfor har jeg valgt å holde det utenfor bloggen. Jeg kan si såpass at sykehuset og jeg er enige i at det er til det beste for meg og barnet.

Kan du lage et innlegg om hvilken vogn du har?

- Selvfølgelig! Har ikke bestilt den enda (herregud, så trege vi er) men vi skal bestille den så fort som mulig. Det blir en Emmaljunga mondial de luxe i fargen paris (mørk blå og hvit) 

 
Gikk du på prevensjon da du ble gravid?

- Vi beskyttet oss selvsagt. Hvilken prevensjonsmetode som er brukt er egentlig totalt irrelevant, men dette har jeg også svart på tidligere.

Mange reagerer også forresten på at jeg deler det faktum at jeg brukte prevensjon i det hele tatt, siden de mener jeg deler "for mye".  Jeg tenker at om jeg hadde gått ut med at jeg brukte prevensjon (hvilket jeg gjorde) ville det blitt feil for noen, og om jeg ikke hadde gjort det så hadde jeg fått slengt etter meg hvor dum jeg var som ikke brukte prevensjon (selv om jeg brukte det, men lot være å svare på det)

Så, jeg ville altså ha gjort noe feil i noens øyne uansett, derfor tar jeg disse kommentarene med et smil.

 
Hvorfor skal du haste deg til å bli mamma i alder av 16?

- Dette spørsmålet går veldig igjen i kommentarfeltet her. Men for meg handler dette absolutt ikke om hastverk. Det handler om at når man først er blitt gravid, får man aldri muligheten til å få det samme barnet tilbake dersom man skulle velge det vekk. Jeg følte at det var riktig å beholde barnet til tross for alderen min (selvsagt også med baktanke om at jeg og Fredrik hadde mulighet og ressurser til å ta vare på dette barnet), så da gjorde jeg det. Har ingen verdens ting med hastverk å gjøre.

Når har du termin?

- Jeg har termin 23. Mars. Kun litt over en måned igjen!! Gud.

Hvem er faren?

- Fredrik, som også er min samboer, kjæreste og aller beste venn ♥

Hva skal bloggen hete når du fyller 17 da? 

- Jeg vil jo alltid ha blitt mamma som 16 åring, selv om jeg ikke er 16 år når jeg har fylt 17. 

Hvor er bordet i stuen fra?

- Det er kjøpt på Skeidar. Vi er veldig fornøyde med det! Enkelt og fint.

 
 

Kan du videoblogge?

- Nei, det ønsker jeg helst å unngå, haha. Får jo delt det jeg ønsker gjennom tekst og bilder slik jeg gjør nå, og trives best med det.

Blir det jente eller gutt? Hva skal h*n hete?

- Gutt, og han skal hete Leo. Ved mindre vi ser han og er enige i at det ikke passer ham overhode, men det er det vel minimal sjanse for.


 

Håper dere får en like fin kveld som det jeg får ♥ Del gjerne videre!

HENTESETTET

Hei, og god formiddag dere ♥

I går kom familien min helt fra Gjøvik for å hjelpe oss med å ordne det siste i leiligheten, samt å treffe og tilbringe tid med oss, og mamma hadde med hjemmestrikket hentesett (+ litt ekstra) fra den alt for snille fadderen til Leo! Derfor tenkte jeg å vise dere dette i dag. Så utrolig nydelig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Og en liten vest og et ekstra sokkepar!

 

Vi er såå takknemlige! 

Ellers er jeg i bedre form, og vi skal straks i gang med å starte ordentlig med soverommet vårt. Vi har allerede fått opp gardinene på Leo sitt rom, og det ble kjempefint! Det er et vindu under det store vinduet på rommet hans (hvilket jeg glemte da jeg kjøpte gardinene) Så jeg kjøpte litt for korte gardiner til begge vinduene, men det dekker hvert fall det største godt! Tenkte å vise dere senere sammen med soverommet vårt. Vi må mest sansynelig ut å kjøpe nattbord i dag, ettersom det er det eneste vi mangler på soverommet vårt, men ellers blir det stort sett rydding i klær og å sette opp møbler. Gleder meg til å vise dere!

 

Ha en kjempe fin lørdag (og valentine's) så snakkes vi ♥ Del gjerne!

 

SISTE KJØP

God ettermiddag (eller tidlig kveld?) alle sammen ♥

Jeg pleier egentlig sjeldent å komme med to innlegg på samme dag, men nå klarte jeg rett og slett ikke å la være. I dag har jeg nemlig fått brev i posten om når Leo kommer til verden. Og vi er såå spente! Datoen vil foreløpig være hemmelig, og det er kun våre nærmeste som får vite den. Jeg ble så ufattelig spent når jeg så at jeg hadde fått brev fra sykehuset! Å få vite at det er så kort til vi får møte ham er så morsomt, spennende, overveldende, og herlig på samme tid.

Jeg og Fredrik kom nylig hjem fra byen en tur, hvor vi blant annet handlet inn litt interiør. Endelig får vi snart ordnet i stand alt vi har kjøpt også, ettersom deler av familien min kommer hit i kveld for å hjelpe til med å sette opp møbler, hyller, gardinstenger og så videre. Jeg begynner endelig å føle at vi har et ordentlig hjem, og det føles veldig godt.
 

 

 
I dag ble til at vi kjøpte boken "MItt første år" til Leo. Jeg har allerede sett igjennom den, og det blir så morsomt å begynne å fylle inn alle sidene så fort han er kommet. Skoene er fra ebay faktisk! De kom i posten i går, og de er jo helt nydelige.

 
 

 

 

I dag kjøpte vi også det siste til rommet til Leo, blå gardiner og en Kahler Omaggio vase med blå striper. Veldig fornøyd! 

 

 

 

 

Tøy-elefanten på hjul regner jeg med dere har sett tidligere, den er så utrolig fin! Vi var så heldige at vi fikk den i julegave av fadderen til Leo ♦

 

 

 

Uke 35 i dag! Åh, nå begynner det virkelig å nærme seg.

  Vi kjøpte også noen hyller og noen småting som jeg tenkte å vise dere med soverommet vårt i morgen!

Ekstremt frustrerende å se at håret mitt ser bustete ut uansett hvor mye jeg børster det, men jaja. Håret mitt er forresten veldig mørkt naturlig, nærmere forklart brunsort/mørkebrunt. Mange lurer på om jeg har tatt dipdye, - det har jeg absolutt ikke. Jeg var så smart (dum) at jeg helbleiket håret mitt i 9ende klasse, men tok etter hvert til fornuft å farget det mørkt igjen. Ettersom jeg ikke har klippet meg mye de siste årene, er dette litt lysere i håret mitt (altså det nederste) utvasket bleiket hår. Eller enklere forklart: ettervekst som er utvasket. Rett og slett! Etter å ha hatt ødelagt og kort hår i lang tid etter episoden med bleiking, har jeg derfor latt være å etterfarge det, og jeg venter kun på at det skal gro ut. Så vet dere det! Fikk forresten cardiganen jeg har på meg på bildene av Fredrik i dag når vi var i byen en tur, en liten ekstra Valentinsgave ♥ Den er kjempe god, og så fin!

Nå får jeg kaste i meg litt middag før jeg begynner på soverommet vårt. Jeg har så ekstremt mye klær der, og nå må alt ut for at vi skal kunne sette opp de nye møblene der inne! Det blir litt av en jobb, men tenker kun på hvor godt det vil føles når jeg endelig er ferdig!

Jeg ser forresten at det kommer inn litt spørsmål av og til, og tenkte kun å si ifra at om det er noe dere lurer på må dere mer enn gjerne spørre i kommentarfeltet. Hvis det er ønskelig kan jeg sikkert lage et innlegg der jeg svarer på spørsmålene deres, eventuelt de som går igjen en del? Håper dere alle sammen har en herlig fredagskveld, så snakkes vi om ikke lenge ♥

Husk å dele videre!

TIDLIG VALENTINE'S

Hei dere, og god morgen!!

Først og fremst, takk for alle gode tips på fødebagen! Ubehagelighetene har roet seg et hakk ned, og jeg er ikke lenger like bekymret for at noe er i gang. Men nå er jeg hvert fall klar over det lille jeg mangler, så tusen takk.

Åh, i dag våknet jeg til roser på sengen! Jeg og Fredrik bestemte oss nemlig for å skyvstarte litt på valentine's allerede i dag. Utrolig herlig måte å starte dagen på! Som den vandrende rutsjebanen av følelser jeg er, så ble jeg litt ekstra glad. Jeg setter så pris på den gode kjæresten min!

At Fredrik fortsatt ønsker en fremtid med meg er i grunn et mirakel, jeg har vært rene hormonell-helvete å leve med de siste månedene. Glad i det ene øyeblikket, og utrøstelig i det andre. Regner med jeg ikke er den eneste gravide som føler det slik? Haha, uff.. Men som jeg har nevnt tidligere, jeg forstår veldig godt at mange forhold går et visst sted når man venter barn, spesielt i ung alder. Det er så mye lettere å gi opp enn å fortsette å kjempe for forholdet man vil ha. Jeg er veldig glad for at vi har taklet det slik vi har, for ingenting er bedre enn å dele graviditeten, spenningen, og forventningene med pappaen til babyen ♥ 

  

 

 

Som jeg nevnte her på bloggen kjøpte jeg gave til Fredrik allerede for en uke siden, men turte ikke å vise dere i tilfelle Fredrik skulle bli litt nysgjerrig å klikke seg inn for å se. Jeg synes alltid det er vanskelig å kjøpe gave til Fredrik, for (i følge han selv) trenger han aldri noe, og gir sjelden uttrykk for at han vil ha noe. Men denne gangen ble det et par fine sko og en hettegensert-skjorte (?) haha. 

Høres ut som en dødskjip gave å motta, men jeg tror han ble veldig fornøyd. Det virket i alle fall slik!

Senere skal vi ut en tur å spise litt kake (hvilket jeg har fullstendig dilla på for tiden) og kose oss ♥ Vi skal også kjøpe litt til leiligheten som jeg har tenkt til å vise dere i et innlegg senere i dag! Har forresten et liten hemmelighet (som fortsatt må være hemmelig en liten stund til) som jeg gleder meg til å dele med dere!

Og forresten!! Jeg så nå for noen timer siden at DETTE innlegget mitt har blitt delt 1,2 tusen ganger på facebook. Kjære vene! Så utrolig morsomt. Jeg setter veldig stor pris på om du deler det du også, dersom du ikke har gjort det! Snakkes senere i dag, flotte lesere ♥

SYKEHUSBAGEN

 Hei alle sammen, og god ettermiddag! Håper dere har hatt en fin torsdag hittil.

Litt av en måte å starte dagen på for meg! Både i går og i dag våknet jeg av sterke "tak" i korsryggen, og jeg har hatt noen få til etter det også. Uregelmessige selvsagt, ellers ville jeg tatt kontakt med føden så fort som mulig. Jeg er derfor litt spent, og litt skremt samtidig, på om det allerede er noe i gang. Jeg håper selvsagt ikke han har planer om å komme ut enda, da jeg tross alt bor 25 minutter unna sykehus, og datoen for det egentlige planlagte keisersnittet ikke er satt engang, men det er jo ute av mine hender. Jeg får bare håpe!

Jeg var helt sikker på at sykehuset ville forsøke å stoppe fødsel helt frem til uke 36 (av en eller annen grunn) - Det stemte selvsagt ikke. Og (rett meg hvis det er noen som vet 100%) jeg undersøkte, og fant ut at de ikke stopper etter uke 34. Plutselig gikk det opp for meg at ting kan skje når som helst nå! Og så kom jeg på den berømte fødebagen da.. Jeg hadde jo ikke rukket å starte på den en gang! Planen var jo å pakke kvelden før keisersnittet, men på grunn av disse plagene er jeg blitt litt i tvil, og dro derfor til byen for å handle det mest nødvendige av det jeg manglet med en gang tidligere i dag.

 

Toalettsaker (leppomade, sminke, deodorant) ♥ Tøfler

 

 

 

Gode sokker ♥ Ammeinnlegg ♥ Hårbørste ♥ Bind/truseinnlegg 

 

Parfyme og paraben-fri shampoo & balsam ♥ Amme bh ♥ Tannbørste & tannkrem ♥ Hårstrikker

 Tøy shorts ♥ Bestemortruser (som jeg så fint kaller det)

 

Helsekort for gravide (+ blodtype papirer) ♥ Lesestoff ♥ Singletter (Har selvsagt med meg mer enn én)

 

Babyservietter uten parabener og parfyme ♥ Naturlig babyolje (om han skal bades på sykehuset) ♥ Bleier til nyfødte

 

 

 


1. Stk helseteppe ♥ 1. Stk fleeceteppe ♥ Vottepar til avreise fra sykehuset 

 

Anbefaler alle gravide (eller med små barn) på det sterkeste å handle babyklær på Kappahl i økologisk bomull! Jeg elsker "newbie" merket deres, så masse fint! Og nei, jeg får ikke sponset en eneste ting eller penger for å skrive dette, det er helt ærlig.

 

1. Stk heldekkende fleecedress ♥

 

 

 

 1. Stk body i merinoull ♥ 2 Luer ♥ 1 par sokker i bomull ♥ 1 par sokker i kashmir ♥ Body i 100% økologisk bomull 

 

 Body i 100% økologisk bomull ♥ 1. Stk kortermet body

 

 

Selve bagen. Kjempe fornøyd!! Romslig og fin. Om jeg har noen erfarne mødre som leser bloggen min, må dere mer enn gjerne kommentere om det er noe jeg burde ha med i tillegg til dette. Forresten, alle klærne er selvsagt vasket to ganger med Neutral i vaskemaskinen. Hadde jeg hatt strykebrett og strykejern skulle jeg jammen meg brukt det også! haha.

Beklager så masse for et litt senere innlegg enn vanlig, har nemlig kjempet med (mot) den gamle pcen min i nesten 2 timer nå! haha, uff.. Men fikk det endelig til, ettersom Fredrik kom hjem og jeg okkuperte hans. Håper dere alle har en flott dag videre, så snakkes vi ♥ Del gjerne innlegget mitt videre!

HØYGRAVID

God formiddag alle flotte lesere ♥

Fra i dag av er jeg offisielt høygravid, og det er nå kun 40 dager igjen til termindatoen.

Men enda kortere er det til vi skal få møte vår lille, og det gleder vi oss selvsagt masse til. Svangerskapet mitt (som jeg også har rukket å klage litt over her inne) har vært veldig innholdsrikt, om jeg kan si det slikt. Og det er (forhåpentligvis!) lenge til jeg skal gå gravid igjen. Merkelig det der, for noen dager siden drømte jeg nemlig at jeg hadde blitt gravid igjen. At jeg tok graviditetstest og at den viste positivt, enda jeg ikke var ferdig med det forrige svangerskapet..? 

En alt for stor del av svangerskapet er fullført, og som jeg allerede har nevnt i et par innlegg, så føler jeg at tiden raser fra meg. Noe som også er ganske merkelig, for jeg har hele tiden synes at tiden har gått så alt for treigt, og nå går den plutselig alt for fort.

Med tiden har jeg også begynt å bekymre meg mer. Tenk at jeg har gått gravid i nærmere 8 måneder nå? Kommer han til å være frisk? Har jeg vært nøye nok med å ta vitamintilskuddene mine? Har jeg spist sunt nok? Deretter sitter jeg igjen med et snev av dårlig samvittighet fordi jeg drakk to glass med cola i går. Cola light da, om det gjør saken noe bedre.

Jeg har også en del mer overfladiske spørsmål som jeg gleder meg til å få svar på. Hvem kommer han til å ligne mest på? Hvilken hårfarge får han? Hvordan vil kroppen min se ut etter alle disse månedene? Og sist, men ikke minst, hvordan vil det bli å se kroppen min "vanlig" igjen?

 

 
 
Jeg føler meg heldig som har et så stort og støttende nettverk rundt meg. Jeg tror aldri i verden jeg hadde klart dette hadde det ikke vært for familie, venner og selvsagt Fredrik. Jeg føler meg heldig som kan si "Nei, for jeg blir ikke alenemor" til de som skriver "Enda en ung gravid alenemor.." i kommentarfeltet. Jeg gleder meg sånn til fremtiden som foreldre til en liten gutt med Fredrik. (Jepp, det føles fortsatt like surrealistisk å skrive det ned) Og jeg gleder meg sånn til å vise dere hvordan reisen min (vår) videre skal bli ♥ Nå skal jeg starte på lunsj til Fredrik kommer hjem, så snakkes vi!

Del gjerne

KRITIKK MÅ VI TÅLE

I dag tidlig klikket jeg meg inn på tv2.no
Det som møtte meg var en overskrift hvor det sto "toppblogger Anna Rasmussen måtte stenge kommentarfeltet på grunn av hets"

Da stoppet jeg opp litt. "Måtte" stenge kommentarfeltet?

Nei, hun valgte å stenge kommentarfeltet, hvilket er helt i orden. Selvsagt kan det være tøft å bli slengt dritt til hver bidige dag. Men jeg synes heller ikke man kan forvente stort annet i dagens samfunn når man eksponerer seg selv på denne måten gjennom blogg. Ikke misforstå, jeg synes ikke det er greit at folk hetser hverandre over Internett, på ingen måte. Men om ikke en unnskyldning, så er det hvert fall en forklaring.

Jeg har vært ganske tydelig på at jeg ikke stenger kommentarfeltet mitt uansett hvor mye kritikk jeg måtte få. Jeg valgte å lage meg blogg, dermed må jeg tåle at andre mennesker mener noe annet enn hva jeg gjør. Jeg tåler det fint, svarer kommentarer jeg får saklig, og føler selv at å stenge kommentarfeltet i grunn blir litt urettferdig. Hvorfor skal jeg kunne dele meningene mine gjennom denne bloggen, når ikke dere får delt deres i kommentarfeltet en gang?

Og Joda, jeg har da også fått servert hets på verste plan. Jeg er fæl, jeg burde skamme meg for at jeg ønsker samfunnet så vondt for å beholde barnet mitt, jeg blir en grusom mor, og listen fortsetter. Jaja, tenker jeg. De besøkte i det minste bloggen min.
Så jeg kunne jo ha stengt kommentarfeltet jeg også (ikke at jeg skal det). Men jeg tenker også at jeg kan stenge dere fra å kommentere på bloggen, men jeg kan ikke stenge dere fra å ytre meningene deres. Jeg kan ikke stenge dere fra opprette tråder om meg på kvinneguiden. Jeg kan ikke stenge dere fra å skrive ting om meg på Facebook. Og dermed er jeg like langt.
Hva tenker dere? Del gjerne innlegget videre!

TIL DEN LILLE

 

God formiddag alle sammen!

Håper dere har hatt en fin helg! Jeg kom ikke hjem før i 23-tiden i går kveld, ettersom jeg tok et litt senere tog fra Moelv. Jeg startet dagen med en god frokost, og har nå vært en tur hos jordmoren min på kontroll. Det var veldig koselig, og alt sto bra til med den lille gutten vår.

Vi feiret morsdagen i går med kake på sengen til mamma, og var senere en tur ute å spiste middag utover ettermiddagen. Tenk at om nøyaktig et år blir jeg også feiret? Veldig rart å tenke på, nesten litt uvirkelig.

Det er for tiden mange som lurer på om jeg har snapchat, og det har jeg - men bruker det aldri, har ikke en gang appen på mobilen lenger, haha. Men om dere ønsker å følge meg litt ekstra kan dere følge meg på mammasom16 og Jessicaener på instagram. Husk også Facebook siden min som dere finner HER. Vel, ellers sitter jeg bare å venter på ting jeg har bestilt på nettet. Løper nesten ned til postkassen så fort jeg vet posten har vært her i området, håper jeg ikke er den eneste som er slik når jeg har besrilt ting? Haha. Fikk hvert fall uroen til Leo i posten i dag, og den var (som forventet) helt nydelig!

 

 

 
 

 

 
Uten pynteputene i bakgrunn ble det plutselig veldig tomt ved hodet i sengen, men fikk i hvert fall vist dere den ordentlig. Veldig fornøyd! Ellers har vi etter nesten 1 og en halv måned fått kabel tv her i leiligheten, hadde nesten glemt hvordan det var å se på tv! Resten av dagen skal derfor bli brukt på tv, litt husarbeid og kos. Vi snakkes, dere ♥

 

Del gjerne!

GRAVID I UNG ALDER FOR Å BLOGGE?

Etter jeg lagde meg blogg har jeg fått slengbemerkninger på at jeg helt sikkert ble gravid med vilje for å lage meg blogg. Jeg har nå vært gravid i snart 8 måneder, og må ærlig innrømme at det er lite som sjokkerer meg lenger. Både kommentarer og uttalelser får jeg slengt etter meg ved en hver anledning, og det er jo fint å kunne bruke bloggen min for å svare dere litt på alt som blir sagt også.

For ja, jeg ble gravid med vilje for å kunne lage meg blogg! For da har jeg jo fremtiden min sikret, eller hva?

Hva i all verden... Absolutt ikke! Jeg var i uke 17 når jeg postet det første innlegget på denne bloggen. Jeg ble heller ikke gravid med vilje, som det også er noen som påstår. Jeg har ikke tjent en eneste krone på denne bloggen, bare så det skal være sagt. Jeg har fått noen ting sponset og slikt, men det er jo ikke derfor jeg blogger. 

Jeg ser på det som noe positivt at det finnes en god del unge mammabloggere. Jeg tror det er svært positivt med åpenhet rundt temaet graviditet i ung alder, og jeg er glad det er så mange som tenker som meg; de ønsker å hjelpe andre i samme situasjon. Kanskje blir det også mer sosialt akseptert å bli gravid i ung alder med tiden? 

Men allikevel, så håper jeg ingen av dere tror at så lenge man er 16 år gammel og gravid og lager blogg så havner man på topplisten, tjener flere tusen på det, og at det i seg selv lønner seg. Slik er det ikke. Jeg er daglig inne på veldig mange mammabloggere, noen tilogmed like unge som meg. Mange av dem er ikke i nærheten av topplisten en gang. Så jeg aner rett og slett ikke hvordan jeg havnet der. Det er utrolig morsomt, for jeg legger jo mye arbeid og tid i bloggen, og ikke minst deler mye av det private i håp om at det kan hjelpe noen der ute som har havnet i denne situasjonen. Men vit at at jeg ble ikke gravid for å blogge, og jeg håper da ingen i hele verden tror at så lenge man blogger fordi man er 16 og gravid så har man fremtiden sikret økonomisk. Jeg tror virkelig at uansett hvordan livet mitt hadde sett ut så hadde jeg prioritert å ta en utdannelse, for det er nøkkelen til livet senere, uavhengig av hvor populær bloggen din er i dag.Jeg setter pris på hver eneste en av dere som tar dere tid til å besøke bloggen min, og jeg hadde aldri i verden trodd at så mange kom til å lese den! Men for meg betyr dette at jeg kan hjelpe desto flere, og det setter jeg høyt. For jeg husker hvor vondt det var å gå igjennom dette alene. Teknisk sett var jeg jo ikke alene, for Fredrik var jo med meg. Men det var følelsen av å alltid være alene, følelsen av at ingen andre forstår, ingen andre vet. Og som sagt, jeg unner virkelig ikke min verste fiende å gå igjennom dette. 

Det er ofte slik at man ønsker å hjelpe så fort man har vært der selv. Og sånn føler jeg det nå, slik at færrest mulig trenger å oppleve dette på samme måte etter meg.

Del gjerne videre ♥

85% FULLFØRT

God kveld alle sammen ♥

Første gangen på veldig lenge jeg poster et innlegg til på kvelden, men jeg følte for å dele noen fine bilder med dere av magen ettersom svangerskapet begynner å gå mot slutten. Jeg gleder meg sånn til å se tilbake i arkivet på denne tiden i svangerskapet når Leo er kommet!

Etter å ha sett slike bilder med tavler (eller i mitt tilfelle, et papir) på Internett, måtte jeg bare ta noen som lignet selv! Har blitt så stor nå den siste tiden, og føler nesten at jeg vokser for hver eneste dag som går.

 

 

 

 

Fikk disse tøflene i posten her nå for noen dager siden! Bestilte de på nett til adressen min hos foreldrene mine, siden vi var midt oppi flyttingen og alt da jeg fant dem på nettet. Men ja, uke 34 (+1) i dag, og et svangerskap som er 85% fullført. Tenk at det kun er 2 uker igjen (uke 36) før de ikke stopper fødselen hvis den skulle inntreffe! Har (som jeg har tidligere nevnt her) hatt en følelse av at Leo kommer før termin, noe som er litt skummelt med tanke på at jeg har planlagt keisersnitt og bor ca en halvtime unna sykehuset. Jeg satser allikevel på at det vil gå greit!

I morgen skal jeg dra tilbake til Larvik og Fredrik, gleder meg veldig! Jeg vet ikke helt når jeg drar enda, men jeg regner med jeg drar en gang på ettermiddagen. Blir godt å komme hjem til Fredrik og leiligheten, enda jeg så han senest i går. 

Vi snakkes senere ♥

NYTT TIL BABYEN

God morgen alle sammen ♥ 

Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger på intervjuet jeg gjorde med ØP som kom ut i går! Hvis du fortsatt ikke har lest det, kan du gjøre det HER.

Jeg sto opp like før 8 i dag tidlig, og det er veldig deilig å ha døgnrytmen i orden! Det aller verste jeg vet er å være trøtt, og jeg regner med jeg ikke er den eneste. Kom riktig nok ganske sent frem hit til Gjøvik i går, og med forsinkelser og hele pakka var jeg ikke hjemme før klokken 22.00. NSB på sitt beste!

Uansett, jeg har helt glemt å vise det siste vi har kjøpt/fått til Leo den siste tiden, og tenkte derfor å vise dere noe av dette i dag. 

 

 

Dette herlige gavesettet fra burt's bees fikk vi av tanten min til Jul, så dette burde jeg jo strengt tatt ha vist dere for lenge siden. Utrolig mange gode salver, oljer etc til nyfødte.

 

 
  

 

 

Klærne på bildene over fikk vi av søsteren min og kjæresten hennes, som nylig var i Dublin og kjøpte det der. Så masse fint! Det er i størrelse 4 måneder ca.

 

Kjøpte også nylig disse sokkene i 100% kashmir, et par i 56 og et i 3-4 måneds alder. Såå fine!

 Vi har også vært så heldige å ha mottatt en god del klær fra et vennepar av foreldrene mine, noe vi satte utrolig stor pris på! Vi fikk så masse fint, blant annet bodyen på bildet over, og skoene på bildet under!Resten av dagen skal gå til å feire bursdagen til mamma, noe som blir utrolig koselig. Vi får også besøk av litt familie og venner senere i dag som skal feire med oss. Mamma blir i dag 41 år og er bestemor om litt over en måned! FOR en sprek familie Leo får, det skal være helt sikkert. 

Forresten! Om dere har noen spørsmål i forbindelse med graviditet setter jeg veldig stor pris på om dere sender meg en mail (adressen finner dere under KONTAKT MEG i menyen) istedenfor å sende meg en melding på facebook, da er det mye lettere for meg å svare dere!

Vi mangler ellers ingenting annet enn vognen til Leo (som skal bestilles nå snart, vi er litt sent ute akkurat der) og det er såå godt å tenke på. Vi snakkes senere, flotte lesere! Håper dere har en kjempe fin helg, den går alltid alt for fort ♥

LEILIGHETEN VÅR

Hei, dere!

 

I dag skal jeg til Gjøvik for å besøke familien min, samt feire bursdagen til moren min på lørdag. Fredrik blir hjemme i leiligheten vår i helgen mens jeg er bortreist, så det blir kun jeg som reiser denne gangen. Vi har jo tross alt godt av å være litt fra hverandre også!

Siden det er så mange som ønsker å se bilder av hele leiligheten, tenkte jeg å vise dere den i dag. På disse bildene hadde vi ikke startet å innrede en gang (tatt før vi i det hele tatt flyttet inn) men tenkte det kunne være morsomt å se hvordan den så ut før, og at jeg da igjen legger ut bilder av den når vi er ferdig med å innrede. Om dere ønsker det da, så klart!

 

 

Deler av stuen og inngangspartiet.

deler av utsikten fra stuen.

 

Deler av badet.

 

Deler av badet og gangen inn til soverommene og kjøkken/stue.

 

Kjøkken og deler av inngangspartiet og gangen inn til soverommene.

Om dere ønsker å se mer av nyere bilder av leiligheten (der den der delvis møblert) kan dere se innleggene HER og HER. Rommet til Leo har jeg ingen "før" bilder av, men rommet hans har jeg vist dere på bloggen tidligere, og innlegget finner du HER.

Ellers i dag har jeg følt meg litt dårlig, men regner med at jeg føler meg bedre utover dagen. 6 uker igjen til termin i dag er det også ♥ Forresten, intervjuet jeg gjorde med Østlands-posten er ute på nettsiden deres, og dere kan lese det HER! Det er også en egen side med intervjuet i papirutgaven!
Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger så langt, jeg setter så stor pris på alt dere tar dere tid til å kommentere i kommentarfeltet ♥ Vi snakkes senere!

DEN SKUMLE UTVIKLINGEN

De siste årene har kroppsfikseringen tatt helt av. Større pupper, større rumpe, tynnere midje, lenger hår, større lepper, flatere mage, lengre ben, og listen fortsetter. Større muskler også, for den saks skyld, for vi må ikke glemme at dette rammer ikke bare kvinner, men også menn.

Vi kaster opp den lille maten vi får i oss, bleiker tennene våres som vi egentlig aldri bruker til å smile lenger, hater og mobber hverandre på grunnlag av hvordan vi ser ut - gjerne for ting vi ikke kan noe for, og setter oss deretter ned å lurer på hvorfor i all verden det er så mange i dagens samfunn som sliter psykisk. Det blir i grunn for dumt. Vi skylder alt på samfunnet, men vi glemmer helt at vi er samfunnet. Vi skaper presset. Vi skaper psykiske sykdommer, og vi skaper elendighet og en fremtid som det lyser rødt av på lang vei. Hvilken fremtid er dette for barna våre?

Hva slags verden er dette å vokse opp i? 

Heldigvis kan jeg ikke svare på det spørsmålet. Heldigvis vokste ikke jeg opp i dette hysteriet (vel, ikke som jeg kan huske fra barndommen i hvert fall) men jeg er redd vi ikke vil kunne si det samme om den neste generasjonen. Jeg blir fryktelig skremt over utviklingen av samfunnet vårt, og retningen samfunnet vårt går i. Vi har skapt en verden der alt handler om hvordan du ser ut. Alt handler om fasaden, og vi glemmer sakte men sikkert det som virkelig betyr noe. Jeg blir oppriktig bekymret når jeg tenker på at dette er den samme verdenen som barnet mitt skal vokse opp i. Og hvem vet, kanskje har det gått enda lenger når den tid kommer?

 

 

 

Så før du skader deg selv (og da mener jeg ikke nødvendigvis på utsiden) ved å sulte deg selv for å bli tynnere, eller gjennomgå operasjoner kun fordi samfunnet forventer at du skal se sånn og sånn ut, stopp og still deg selv spørsmålet: er det virkelig verdt det?

 Del gjerne innlegget mitt videre ♥

INTERVJU
Hei, og god formiddag!

Jeg har akkurat kommet inn døren etter å ha vært på intervju med østlands-posten, noe som gikk veldig bra! Jeg er fornøyd og gleder meg til det kommer ut. Jeg la meg klokken 10 i går kveld for å være sikker på at jeg ikke skulle være trøtt i dag, men det ser ikke ut til at det har hjulpet stort. Kunne virkelig sovet døgnet rundt!

Fikk dere med dere artikkelen om meg på bodonu.no i går kveld? Hvis ikke kan dere lese den HER. Jeg svarte på et par spørsmål i forbindelse med graviditeten, hetsen og bloggingen, samt at blogginnlegget jeg skrev for en stund tilbake også er nevnt.

 

 

Uansett, det er så fint vær i Larvik nå! Det er forsåvidt iskaldt ute, så jeg tror jeg holder meg inne i dag om det ikke blir litt mildere i løpet av dagen. Har kjøpt inn til taco og gele (av alle mulige ting og kombinasjoner, haha) så det blir nok en koselig kveld med Fredrik i dag også!

 

 

Ellers synes jeg magen min har sunket ganske mye helt plutselig, og jeg er veldig snart høygravid! Uke 34 i morgen, tiden løper nesten fra meg merker jeg! Utrolig morsomt å se hvor mye magen vokser nå de siste ukene.

 
Nå skal jeg kose meg med litt lunsj, så snakkes vi senere! ♥

ÅRET SOM GIKK

God morgen dere!

Jeg har allerede rukket en del i dag, ettersom jeg sto opp klokken halv seks(!!) i dag tidlig. Jeg har vært på samtale med jordmor på sykehuset, fått omvisning på fødeavdelingen, og har nå akkurat kommet hjem for å sove en ekstra time på sofaen. Det trengs!

Nå tenkte jeg å vise dere hvordan 2014 var for meg, et litt sent "året som gikk"-innlegg, men jaja! Det blir dessverre litt tynt med bilder ettersom mobilen min gikk et visst sted rett før jul (med andre ord, 5000 bilder er borte for alltid og jeg lærer pokker meg aldri). Men - jeg har noe fra både instagramkontoen min og minnekortet mitt her, så litt får jeg heldigvis vist dere!

JANUAR


Jeg bodde fortsatt hjemme i Gjøvik, og vi hadde akkurat kjøpt oss Lana, min kjære katt. Det har dessverre rabla for henne etter at hun fikk kattunger (som jeg har nevnt tidligere..?) 

De første månedene i 2014 var preget av mye skolearbeid, lite søvn, Lana del rey, shopping og vennetid. Siden jeg og Fredrik var i et avstandsforhold på denne tiden gikk også helgene vekk til kjærestetid, noe som gjorde at jeg måtte gjøre enda mer skolearbeid på hverdagene.

 

FEBRUAR

Mye skolearbeid preget fortsatt hverdagen min, og i Februar spiste jeg også store mengder sushi. Ofte med venninnene mine etter skoletid!


MARS Jeg var på Drake konsert med Sigrid, noe som var helt fantastisk. Herregud for en flink fyr! Det ble også bestemt at jeg skulle flytte til Larvik i Juni.

Hvis noen hadde kommet til meg i Mars og fortalt meg at det var nøyaktig et år til jeg skulle bli mamma, da tror jeg jammen meg jeg hadde gått i bakken. 

 

APRIL

Jeg tilbrakte påskeferien hos min kjære Fredrik i Larvik, og vi koste oss masse. Det var også mye eksamensnakk på skolen, og jeg kom opp i engelsk i prøvemuntlig, noe som gikk helt strålende. Var også på klassetur til Aurdal med klassen fra ungdomsskolen, noe som var utrolig koselig.

 


Jeg skypet også en del med Fredrik, for å dempe savnet litt. Gud så godt det er å slippe avstandsforholdet nå!


MAI


Jeg var med Sigrid og feiret bursdagen hennes ute på restaurant, noe som var utrolig koselig!

 

Mine fantastiske jeffrey campbell's kom endelig i posten, flere måneder etter de var forhåndsbestilt grunnet de var utsolgt overalt. Lykkerus! 


Jeg tilbrakte en del tid i Larvik hos Fredrik, og var blant annet hos han på 17 Mai. Det begynte endelig å gå mot sommer, og jeg kunne begynne å gå i shorts ute! 

JUNI
(Her pakket jeg til flyttingen noen få dager før jeg flyttet)


Jeg flyttet til Larvik, hadde avskjedsfest hjemme med vennene mine fra Gjøvik, skoleavslutning med klassen fra ungdomsskolen og oslotur med klassen. Den desidert tristeste måneden, men samtidig kanskje den mest innholdsrike. Det å flytte hjemmefra var helt nytt og veldig rart, og det føltes ut som jeg hadde startet på et nytt kapittel i livet mitt, - lite visste jeg at det straks kom til å forandre seg enda mer.

JULIJeg fant ut at jeg var gravid (hele historien kan du lese HER) og på dette bildet var jeg faktisk 4 uker på vei, helt uviten om hva jeg bar på, og hva jeg hadde i vente.

Juli var en tung måned for meg. Jeg måtte bestemme meg for om jeg ønsket å tilfredsstille meg selv, eller "alle" andre. Valget var utrolig vanskelig, og det var så tøft å måtte ta et så vanskelig valg langt unna alle jeg kjente godt, spesielt med tanke på at det var uønsket fra Fredrik sin side. Oppi alt sammen må jeg bare få skrytt av den fantastiske kjæresten min, for selv om vi var sterkt uenige og at situasjonen var veldig uønsket for hans del, var det aldri snakk om at han skulle gå i fra meg. Valget skulle jeg ta, han ønsket ikke å bli pappa og gjorde meg oppmerksom på det, men til slutt sa han alltid at han kom til å bli uansett hva jeg valgte. Når jeg ser tilbake på det nå, er jeg så ufattelig glad for at jeg gjorde som jeg gjorde, jeg ser nå at valget jeg tok har føltes fullstendig riktig ut fra dag 1, og det er det som betyr noe

(Vil legge til for alle nye lesere at Fredrik elsker både meg og Leo, og nå kunne han ikke gledet seg mer til å bli pappa. Det har snudd seg helt, og han takker meg for at jeg beholdte lille Leo i magen. Det er på den måten mange gutter reagerer når de havner i denne situasjonen så ung, man blir skremt og får sjokk, men han trengte kun litt tid. Han ville aldri i verden vært foruten den lille sønnen hans nå, så der ser dere hvor mye tiden kan hjelpe.)

Jeg fikk også vite at jeg hadde kommet inn på førstevalget mitt her i Larvik.

AUGUST

Jeg bestemte meg for at jeg skulle beholde babyen i magen, i starten var det ikke lett, men med tiden ble alt bedre.Jeg klarte enda ikke helt å glede meg over tanken på at jeg skulle bli mamma, men jeg visste innerst inne at det var det riktige å gjøre. 

Jeg forsøkte å begynne på skolen her i Larvik, men svangerskapskvalmen tok helt over, og jeg (og skolen, for den saks skyld) innså at det beste var at jeg gikk ut i tidlig permisjon. Kvalmen skulle ikke gi seg med det første heller, dessverre, og jeg lå stort sett inne å forsøkte å sove.Jeg var ekstremt oppblåst, og så smålig gravid ut til tross for at man egentlig ikke kan fysisk se det før man har passert uke 12. Jeg gjorde veldig lite denne måneden.


Nettshoppet en del bikinier (som jeg visste jeg ikke ville få brukt før til neste år uansett)

'
Mamma kom en del til Larvik og besøkte meg, noe jeg satte stor pris på.

SEPTEMBER


Jeg var fortsatt i ekstremt dårlig form, man kan nesten se hvor dårlig jeg følte meg.

30 September skrev jeg DENNE stausen på facebook, og gikk ut med det at jeg var gravid. Jeg ante ikke hvilke reaksjoner som ville møte meg, eller hvem som ville støtte. Heldigvis kunne jeg ikke bedt om bedre støtte fra ukjente, kjente, bekjente og venner. Jeg var utrolig takknemlig, og for første gang på lenge var jeg veldig lykkelig!


(litt over 12 uker på vei, om jeg husker riktig)

 

 

OKTOBER


Ukene gikk, og her var jeg 17 uker på vei! Jeg opprettet meg også denne bloggen, og skrev mitt første innlegg her inne.Jeg og Fredrik var ute å handlet til den lille for første gang, uten at vi visste hvilket kjønn han var. Mye av innkjøpene ble lagt ut på bloggen, selvfølgelig!


Vi var på ordinær ultralyd, og kjønnet på den lille ble avslørt på bloggen i DETTE innlegget ♥

 

 

NOVEMBER


Lana fikk kattunger! Åh, gud som jeg savner å ha dyr når jeg tenker over det, skulle ønske det var lov med dyr i leiligheten her.

Magen vokste. 22+6 uker på dette bildet.

Jeg var på ekstra ultralyd (som jeg også skrev om her på bloggen) og vi fikk se til at Leo hadde det fint, hvilket han hadde. 

 

Jeg og Fredrik dro på julebord med familien min, noe som var utrolig koselig!

 

DESEMBER


Her var jeg tidlig i Desember og 25 uker på vei. Magen begynte for alvor å vokse!

Mobilen min gikk et visst sted, og så veldig sliten ut etter 1 år og 1 måned i bruk.

Vi var også på visning i leiligheten vi bor i nå, og fikk fort vite at vi fikk den.

Vi pakket tingene våre klare til å flytte.

Jeg feiret jul alene for siste gang, sammen med familien min i Gjøvik!Magen begynte virkelig å ta form, og nå kunne jeg ikke skjule lenger at jeg var gravid under store gensere etc. 

Jeg avsluttet året hjemme i Gjøvik også, og gikk inn i 2015 sammen med familien min.

 

Dette ble et til dels rotete innlegg, ettersom bildene er litt fra både her og der, også synes jeg ikke bildene ble de samme dersom jeg begynte å redigere dem alle sammen. Håper allikevel dere likte innlegget, så snakkes vi senere ♥

 

Del gjerne videre!

INTERIØR

Hei alle sammen! For en herlig start på dagen! Jeg våknet klokken halv ti av masse bevegelse i magen, og siden det ikke ga seg tenkte jeg at det var like greit å bare stå opp. Nå har jeg gjort en del husarbeid og rukket å dusje, og senere i dag skal jeg en liten tur på butikken og muligens bake litt. (3'eren jeg fikk i mat og helse har altså ikke stoppet meg!) Uansett, i dag tenkte jeg å vise dere noe av det vi hentet i går av møbler og interiør. Jeg vet det har blitt litt mye interiør i det siste, men synes det er så morsomt å vise dere hvordan leiligheten begynner å ta form.

 

 

 

 

Benken skal selvsagt ikke stå midt i stuen, måtte bare sette den der for å få vist dere ordentlig!

 

Jeg ser at det kommer inn en del spørsmål om Fredrik om dagen, og jeg prøver å svare dere så godt jeg kan i kommentarfeltet. Men han er altså 18 år, og han går selvsagt på skole. Han er ikke "med" på bloggen i den forstand at han er med på masse bilder og slikt, siden jeg tror det ville føltes veldig unaturlig for oss begge. Jeg får forsåvidt tvunget han til å ta noen bilder av meg til bloggen innimellom, men det er bare noe med menn og det å ta bilder. - det går som oftest ikke så veldig bra! Haha
 

Ellers blir det nok en rolig dag, og det kjennes helt greit. Jeg nyter de siste ukene med nurket i magen! Hvordan synes dere bloggingen min er om dagen? Jeg personlig synes hverdagsinnlegg fort blir litt kjedelige, men siden det er så etterspurt har jeg prøvd å få til så mange som mulig nå i det siste. Legg gjerne igjen en kommentar om dere har noen ønsker da! snakkes, dere!!

NYTT UTSTYR

God formiddag dere ♥

I dag er Fredrik syk, derfor har jeg tatt litt ekstra vare på han i dag, og nå sitter han og koser seg med FIFA. Det er så rart å ikke være alene på dagtid, slik jeg er vand til. Jeg husker jeg tidligere hatet å være alene i mitt eget selskap, men nå liker jeg det faktisk veldig godt. Vet ikke helt om det bare er det at jeg er blitt vand til det med tanke på at Fredrik vanligvis er borte på dagtid fra kl 08 - 16, eller om det er det at jeg faktisk bare liker det, men samme kan det egentlig være!

Vil forresten takke dere som tar dere tid til å sende meg lange meldinger på facebook, mail, kik og så videre. Og selvfølgelig dere som leser bloggen min hver dag, og som legger igjen fine kommentarer her: Jeg setter så uendelig stor pris på hver og en av leserene mine!

Nå har jeg nettopp vært nede på postkontoret å hentet reisesengen vår, den er såå fin og lett å legge sammen, fulgte også med en praktisk bag til selve reisesengen. Superfornøyd!

 

 Den heter Inovi cocoon og er i fargen sand. Synes denne var så flott ettersom den er litt annerledes fra andre reisesenger, derfor valgte vi denne. Og etter å ha mottatt den kan jeg ikke si at vi angrer! (foreløpig)

 

 

I dag er det mandag, noe som betyr en ny uke, og på fredag er jeg hele 34 uker på vei. Det er nærmest en litt skummel tanke, men mest fordi tiden går så innmari fort nå! Vi nyter hver dag sammen, og gleder oss veldig til den lille gutten vår kommer.


33 uker og 3 dager!!

 

Senere i dag skal vi forresten hente møblene til soverommet vårt! Åh, som jeg gleder meg til å få orden der inne nå. Kan gjerne vise dere om det er noen ønsker om det? Vi snakkes senere, dere ♥

FØR DU BLIR GRAVID I UNG ALDER..

Når jeg får kommentarer som "åh, jeg vil også ha en sånn mage" under magebildene mine fra yngre jenter så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal reagere. Det samme gjelder forsåvidt når jeg får meldinger fra jenter like gamle, og tilogmed yngre enn meg selv, som ønsker så sterkt å bli mamma.

Jeg finner den type situasjon veldig vanskelig. Men jeg kommer ikke til å oppfordre unge jenter til å bli gravide, på samme måte som jeg ikke oppfordrer til abort dersom uhellet skulle være ute. Men vit at det er mer som følger med enn magen, - så utrolig mye mer enn den søte babymagen.

Jeg kan ikke en gang gå på kjøpesenter uten at folk kikker (hvilket i seg selv er helt OK) hvisker og ler. Jeg vet jo ikke helt sikkert hva de tenker, men jeg vet hvert fall hva jeg skulle ønske de tenkte.

Jeg skulle ønske vi kunne se hverandre for hva vi er, og at alle kunne se forbi den store magen. Det er ingen hemmelighet at unge gravide ofte blir dømt. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har blitt fortalt at jeg er alenemor, at jeg er dum som ikke tok abort, at jeg er dum som ikke brukte prevensjon og så videre. Folk tar seg ikke engang bryet med å spørre meg høflig hva som stemmer før de trekker konklusjonene sine. Det synes jeg er ufattelig trist.

Det er ikke synd på meg, langt i fra. Jeg har en fantastisk samboer som også er far til mitt barn, jeg har en flott familie, et flott liv, og snart en liten baby som kommer til å bringe så mye glede inn i livene våres. Men det er ikke alle som er like heldige som meg.

Det er også mange som mener at jeg oppfordrer til at unge mennesker skal bli gravide i ung alder gjennom denne bloggen. Hvordan de tolker det aner jeg ikke. Jeg skriver ærlig om hvordan det er, uten retusjerte bilder og en perfekt fasade. Virkeligheten er jo ikke perfekt, men ekte.


(28 uker på vei)

Jeg tror det (i hovedsak) er to måter å reagere på hets over tid. Enten så gjør det deg sterkere og hardhudet, eller så knekker det deg fullstendig sammen. Jeg har heldigvis taklet det hele utrolig bra, men det er ikke sikkert at alle ville taklet det på samme måte. Jeg ser at fordomsfulle mennesker ikke er mennesker jeg er interessert i å ha rundt meg, og jeg forstår at det er den voksne dama i 40-åra som slenger hetsende kommentarer etter ei ung gravid jente det er synd på, og ikke motsatt. Jeg vet i grunn ikke 100% hvorfor jeg skriver dette innlegget, men jeg ønsker bare å forklare at om man blir gravid i ung alder (med eller uten vilje, selvsagt) må man være klar for at folk dømmer deg ut i fra det de ser, og ikke det du er. Jeg skulle så inderlig ønske at det ikke var sånn.

Jeg synes det er viktig at jeg tar opp hvordan det egentlig er å være 16 år og gravid på bloggen min, som oftest når jeg besøker unge mammablogger er alt fryd og gammen, og det er jo ikke slik det er. I hvert fall ikke for alle. 


(Her var jeg vel 3 uker på vei, uten å vite det vel og merke)

Veldig godt å endelig få satt ord på det jeg har hatt så lyst til å fortelle dere lenge, men som jeg bare ikke helt har visst hvordan jeg skal si. Jeg angrer aldri på valget jeg tok, men jeg vet aldri hvordan nestemann vil takle det å være ung og gravid, og for alt jeg vet kan hun sitte igjen med en ødelagt psykisk helse.

Del gjerne innlegget mitt videre ♥ Tusen takk for fine ord, flotte lesere!