hits

mars 2018

TANKENE OVER PÅ ANDRE TING..

God kveld. Helgen var plutselig over, og i dag tenkte jeg å dele noen av mine seriefavoritter med dere! Godt å få tankene over på litt andre ting også merker jeg, og blogge om litt annet enn alt andre som skjer i livet mitt for tiden. Jeg skjønner dessuten at det blir litt mye ensformig innhold på bloggen for tiden, tatt i betraktning alt som skjer. Det er lenge siden jeg har skrevet et innlegg som dette, så jeg tenkte bare hvorfor ikke.

Jeg er litt sær når det kommer til serier, tror jeg. Samtidig er det mange storfavoritter jeg også liker, men siden jeg også har lyst til å dele noen litt annerledes serietips som ikke er blitt delt 10 000 ganger tidligere på andre blogger, så fant jeg ut at jeg kunne inkludere litt av begge deler og tenkte å tipse dere om disse ♥

The Confession Tapes

En dokumentarserie som jeg ble helt oppslukt i da jeg startet å se på den i november i fjor. For å si det sånn: Det tok ikke mange (sene) kvelder før jeg var ferdig med hele sesongen. The Confession Tapes handler som dere sikkert allerede har skjønt av navnet, om tilståelsessaker. For dere som har sett eller hørt om den Netflix-produserte dokuserien Making a Murderer som ble veldig populær i 2016, så er denne litt i samme gate. Hver episode er en unik historie fra virkeligheten om mennesker som har vært innblandet i drap og alvorlige lovbrudd - og selve serien utfordrer tankegangen om at det kun er uskyldige mennesker som tilstår og dermed også blir dømt for et forhold. Utrolig spennende serie som virkelig engasjerer!

Peaky blinders

Okei - var det en type serie jeg aldri så for meg at jeg kom til å bli opphengt i, og enda mindre ende opp med å anbefale videre - så er det denne. Handlingen utspiller seg i etterkrigstiden av første verdenskrig på 1900-tallet, om en gangsterfamilie i Birmingham i England. Hovedpersonen, som for øvrig er særdeles fin å se på, er overhodet av gangsterfamilien og er ambisiøs så det holder. Dette er så langt fra hva jeg vanligvis liker, men serien, handlingen og skuespillerne gjør at det er en fryd å se på likevel.

American horror story

En av mine største favoritter. Jeg elsker skrekkfilmer, og vil tørre å påstå at jeg har sett de fleste skrekkfilmene som er verdt å se. American horror story er en type grøsserserie med fiktive fortellinger med typiske skrekkscenarioer som bunn i hver sesong - 1 sesong utspiller seg blant annet i et hjemsøkt hus, 2 sesong utspiller seg på et galehus, 3 sesong handler om en heksesekt, og 4 sesong utspiller seg på et freak show - og så videre. Handlingene utspiller seg i ulike tidsperioder, noen tilbake på 1960-tallet, noe på 1800 tallet, og andre i moderne tid. Selv om det her og der dukker opp enkelte skrekk-klisjeer i serien, så er serien så gjennomført og bra at man egentlig ikke tenker noe over det. Sesongene har altså i utgangspunktet ikke noen tilknytning til hverandre, og det unike med serien er at de bruker samme hovedskuespillere, men at de derfor bare har ulike roller i de ulike sesongene. Skuespillerne er dessuten helt fenomenale, men det sier kanskje seg selv når Jessica Lange er med i flere sesonger. Absolutt verdt å se om du liker denne sjangeren!

Riverdale

Riverdale har jo blitt en skikkelig storfavoritt, kanskje spesielt for de som er på min alder. Og det er kanskje også derfor den måtte med på listen min også, for den treffer, og den treffer voldsomt bra. Denne er også netflix-produsert, og det slår meg hvor mye bra Netflix har kommet med de seneste årene. Riverdale er navnet på samme by som handlingen i denne typiske high-school serien utspiller seg i, men det er åpenbart flere ting som skiller den ut fra andre high school serier. Serien har utgangspunktet i den eldre tegneserien som er kalt "Archie comics", og er en serie som byr på tenåringsdrama, spenning og gode skuespillere.

Captive - eller «fanget» som den heter på norsk.

Dette er også en dokumentarserie som jeg liker veldig godt. Enhver episode er en ulik historie fra virkeligheten om mennesker som har blitt tatt som gisler og kom levende ut av det. Jeg holder fortsatt på med denne, men foreløpig synes jeg den er utrolig bra og gripende. 1 episode handler blant annet om et fengselsopprør hvor flere vakter blir tatt som gisler, en annen episode handler om et par som blir tatt som gisler av somaliske pirater i over et år (Herregud for et mareritt!) og en annen om en Coca-cola direktør som blir tatt til fanget og familien blir forsøkt utpresset for penger - akkurat det er en gjenganger. En interessant serie som jeg ikke en gang hadde hørt om før jeg startet å se den!

Andre serier som er verdt å nevne er kritikerroste The end of the Fucking world (Netflixprodusert), The 100 (Ganske treg I starten, men utvikler seg til å bli utrolig bra - og det er sjeldent!) og Prison break. Av sistnevnte har jeg ikke sett den helt nyeste sesongen som kom i ut i fjor, men jeg kan absolutt gå god for de fire første sesongene som er knallbra. Ellers ser jeg mye på dokumentarer, men jeg kunne ikke fylle hele listen min med det føler jeg. Haha!

Om dere har serietips som hadde vært med på deres favorittliste om dere skulle ha laget en, så må dere gjerne dele med meg i kommentarfeltet! Nå har Leo sovet på fanget mitt en god stund, så jeg er nødt til å avslutte her. I morgen er det mandag og ny uke, og ikke minst en uke nærmere våren. Jeg håper så inderlig at denne uken blir fin ☀️

UNG OG ALENEMAMMA

"Alenemamma" det ordet er så rart for meg. Det er så uvant.

Jeg føler meg ikke som en alenemor, selv om jeg egentlig er det nå. Eller "føler"? Jeg vet jo ikke hvordan det føles å være alenemamma. Ikke enda. Jeg fikk en kommentar fra en bloggleser som sa at "så lenge barnefar er delaktig så ville jeg kalt meg singel mamma, jeg" og den tanken likte jeg. For jeg er jo ikke alene. Jeg har familie og venner rundt meg, Fredrik fordi vi har barna sammen, og ikke minst de to små guttene mine - de vil jeg jo alltid ha. Uansett hva.

Dagen i dag har faktisk vært ganske fin, tross at jeg hadde en mildt sagt ganske hektisk natt og 1,5 timer søvn på meg på grunn av urolige barn og at de små sjefene mine i tillegg bestemte seg for at det var morgen allerede halv seks i dag tidlig. Det er rart å sove alene på natten nå, og alt ansvaret om morgenene og kveldene som jeg har vært vant til å dele med Fredrik, tar jeg nå på egenhånd. Det er slitsomt per nå, men det er en vanesak og jeg vet at det blir bedre etterhvert. Det viktigste for meg er at jeg alltid holder motet oppe, og at jeg tenker fine tanker istedenfor destruktive tanker. Enklere sagt enn gjort, men om man lærer seg det over tid - så gjør man seg selv en stor tjeneste❤️

Beklager at dere ikke har hørt noe fra meg tidligere denne helgen, jeg er nødt til å ta ting litt i mitt eget tempo i denne perioden. Det er veldig mange forandringer i livet mitt på kort tid, så det er mange tanker og slitsomt psykisk. Derfor har jeg tatt meg litt mer fri fra bloggen enn jeg vanligvis ville gjort, jeg har vel bare trengt en liten pause innimellom. Jeg er bare et menneske jeg også. 

Håper dere har en veldig fin lørdagskveld, vi snakkes mer i morgen.

Klem

UKENS SPØRSMÅL: BRUDDET, BLOGGBRÅK ++

"Hei! Jeg skjønner ikke helt, er det slutt mellom deg og Fredrik eller ikke? Skal du i så fall flytte?"

- Vi definerer oss ikke som kjærester lenger, nei. Jeg skal forklare rundt bosituasjonen vår nå og eventuelt for fremtiden i et blogginnlegg som kommer ut om noen dager.

/ Bilde fra sommeren 2017

"Jeg elsker bloggen din, og lurte på om du så debatten på NRK forrige uke med Kristine Ullebø og Ulrikke Falch om kroppspress og bloggernes rolle og ansvar. Jeg lurte på hva du tenker om temaet?"

- Jeg er så glad for å høre at du liker bloggen så godt! Jeg så debatten du snakker om og synes det er et vanskelig, men veldig viktig tema som tas opp. Det ble ganske mye bloggbråk rundt denne debatten, og det liker jeg. Å se engasjement er alltid morsomt, og vi kan lære så mye av hverandre og hvordan vi ser ting. Det er enklere sagt enn gjort å ikke la seg påvirke av alt som legges ut til enhver tid, kanskje spesielt med tanke på utseende og kropp. Åpenbart ønsker jeg ikke å bidra til noen kroppspress, derfor er heller ikke bloggen min noe særlig kroppsfiksert. Alle bloggere har sin del av ansvaret for å ikke pushe på et ekstremt utseendefiksert fokus, men det har også resten av samfunnet vårt. Og vi er alle en del av samfunnet, hver og en av oss. Det blir kanskje litt enkelt å legge all skyld på bloggerne, her tenker jeg at sosiale medier generelt er en versting.

"Kan du dele flere veganske oppskrifter med oss?"

- Ja, absolutt.

"Skal du virkelig lage rosa bursdagsselskap til sønnen din?"

- Jeg regner med at du refererer til DETTE blogginnlegget. Men ja, det skal jeg. Jeg fikk et godt tips om at det måtte da ikke være enten rosa eller blått - men fargerikt for eksempel. Det er jeg så enig i! Men han ba om rosa, og ber fortsatt om rosa - så da får han rosa. Jeg ser ikke problemet. Han fyller 3 år, han er et lite barn. Små barn bryr seg ikke om "guttefarger" og "jentefarger" hvert fall ikke i utgangspunktet. Barn ser ikke farger på den måten - de ser bare farger, lek og moro og det synes jeg er så herlig 💗💙💚💛

"Er «bruddet» med Fredrik bare et stunt for å få lesere på bloggen din eller?"

- Altså, hva tror du selv? Ikke meningen å være ufin her, men det provoserer meg at noen i det hele tatt kan tenke det. Skjønner at jeg alltid må tåle at noen stiller spørsmålstegn ved hva jeg skriver på bloggen siden man er nødt til å tåle kritiske spørsmål om man skal drive en offentlig blogg, men jeg har vært ærlig og oppriktig hele veien som blogger. Derfor synes jeg ikke jeg fortjener disse spekulasjonene nå som jeg er i en såpass sårbar situasjon - men det får så være. Det var 17 000 mennesker innom bloggen min dagen etter jeg hadde publisert blogginnlegget om at Fredrik har flyttet ut. Men hva betyr vel egentlig det når man har kjærlighetssorg? Ikke misforstå, for støtten deres betyr umåtelig mye. Mer enn dere kan forstå. Men lesertall er helt ærlig det siste jeg tenker på om dagen - klarer jeg å blogge så gjør jeg det, klarer jeg ikke så kan det bli en liten pause her og der.

"Hvor er den Adidas-dressen til barna dine fra?"

- Hvis du mener den sorte som er avbildet under, så er den Leo sin og kjøpt på Adidas.no! (Ikke reklame dette altså, bare et svar til dere som har spurt meg)

"Kan du bli mer aktiv på snapchat? Synes det er så gøy når du snakker og «vlogger» litt slik du har gjort tidligere, på en måte!"

- Ja, selvfølgelig kan jeg det. Jeg er jo egentlig ganske aktiv der inne, men nå i det siste har det blitt mindre på grunn av alt som har skjedd rundt meg. Jeg setter likevel pris på å høre hva du liker å se, så kommer jeg garantert sterkere tilbake med litt "vlogging" - som jeg forresten begynner å bli vant til nå, og det tok sin tid. Haha! Det er noe rart ved å sitte og snakke inn i et kamera på egenhånd synes jeg, men nå begynner jeg som sagt å bli vant til det. Pluss at når jeg vet at mange tusen ser på på så vil jeg jo ikke skuffe!

Ha en fin torsdagskveld videre. Snart er det helg og jeg ser frem til litt ro. Det tror jeg at jeg trenger nå 🖤

JA, JEG LEVER

Hei dere. Da hadde det plutselig gått 2 døgn siden jeg blogget sist. Jeg har bodd alene med barna siden jeg oppdaterte dere sist gang, men Fredrik er selvsagt innom noen timer i løpet av dagen. Det er litt vanskelig, for samtidig som at vi begge hadde hatt godt av å ha mer tid fra hverandre - så synes jeg ikke det blir riktig at det skal på bekostning av tiden barna får med pappaen sin - hvert fall ikke nå i starten av alt dette. 

Barna kommer alltid først.

Jeg gruet meg så til å dele dette med dere i forkant at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Derfor vil jeg si tusen takk for oppløftende ord og oppmuntringer. Jeg hadde sett for meg et hav av drittkommentarer, men det har knapt vært noen i det hele tatt. Jeg setter stor pris på at dere tar hensyn til meg i denne vanskelige tiden. ❤️

Nå er jeg glad for at jeg har delt såpass mye av forholdet vårt den siste tiden selv om det tidvis har vært litt utfordrende, nettopp fordi dere av den grunn har fått et lite innblikk i hvordan vi har kjempet for å få det til å fungere. Det vil aldri være sånn at jeg kan dele alt av hva som er grunnen til at ting ikke har gått vår vei, både på grunn av personvern, men ikke minst også det faktum at det rett og slett er langt fra alt som egner seg på en offentlig blogg - men jeg har lenge skrevet om hvordan vi har slitt i forholdet og det har vært en lang kamp.

Mamma og pappa har vært sammen i 25 år, så tro meg når jeg sier at det sitter langt inne å skulle ta et slikt steg med samboeren min gjennom flere år, og far til mine barn..

JA, HAN SKAL FLYTTE UT..

Dette er vanskelig for meg, men jeg skjønner at det ikke er noen vei utenom å fortelle dere det også. Fra i dag skjer det en stor endring i livet mitt. Fredrik flytter ut. Jeg skal være såpass ærlige med dere at jeg kan si at det er eneste løsning akkurat nå. Det har vært noen vanskelige dager for oss begge to, og nå jeg har jo også tatt et valg om å holde mye av dette borte fra bloggen den siste tiden.

Å ta denne avgjørelsen når man har barn involvert føles utrolig vanskelig. Nesten umulig. Jeg føler det litt som å leve i et mareritt og vente på å våkne fra det. Men så innser man at man ikke våkner. Er det riktig å bli boende sammen kun for barnas skyld? Jeg mener nei. Har man gjort alt man kan, så er det lov å gå inn for å akseptere at noe er ødelagt. Jeg vet med mitt hjerte og mitt sinn at jeg har gjort alt i min makt for å få dette til å gå.

Jeg elsker Fredrik høyere enn dere aner, men noen ganger er ikke kjærlighet nok.

IKKE SÅ LITEN LENGER

Jeg våkner av Fredrik og hans alarm som går av på mobilen hans mens han allerede har hoppet ut av sengen klar til å kle på seg til jobb. På vei ut av soveromsdørene våre svinger han rundt sengen etter å ha kledd på seg for å gi meg en hadeklem, og så sier jeg i halvsøvne med tidenes trøtteste stemme at han må ha en fin dag på jobb, og han ler litt av meg mens jeg ligger og ynker meg fordi jeg er så trøtt og fordi han vet så altfor godt hvilket b-menneske jeg er. Og så forsvinner han ut av soveromsdøren vår.

Brått kommer Fredrik tilbake, og han har med seg Leo som ikke skulle i barnehagen akkurat denne dagen. Noah ligger og sover i sin egen seng, så Fredrik bærer Leo inn på soverommet vårt og legger han ned på hans side av sengen, før han brer dynen hans over han - og så forsvinner han for godt ut av døren på vei til jobb.

Nå vet jeg at det er like før barna og jeg vanligvis står opp, men akkurat denne tidlige morgenen ville jeg drøye det litt. For som oftest er Leo lys våken (og blid som en sol!) når Fredrik kommer inn for å hente ham på rommet hans om morgenen, men denne morgenen var han enda inne i drømmeverden. Vi hadde uansett litt ekstra tid til overs, så jeg satte på alarm på mobilen, slik at vi kunne ligge og sove i omtrent tyve minutter i sengen vår som alltid er ekstra god om morgenen.

Bare Leo og jeg. Det er ikke ofte vi ligger og drar oss på morgenen, men herlighet så deilig det kan være en gang i blant. Vanligvis er det jo minstemann som får plassen i sengen når Fredrik drar på jobb og Leo i barnehagen. De lille, få, men så viktige øyeblikkene som jeg får med Leo betyr så himla mye.

Etter omtrentlige 15 minutter våkner jeg av det aller beste jeg kan våkne til. En "liten" Leo som kryper seg lenger og lenger vekk fra Fredrik sin side av sengen hvor han egentlig ligger, og nærmere og nærmere meg. Han kryper helt bort til meg, før han legger seg tett inntil meg med øynene fortsatt lukket. Beina hans er ikke så små som de en gang var. Ikke hendene hans heller. Jeg ser på ham. Kan bare ligge å kikke på han i evigheter med håret til alle kanter.

Jeg skrudde av alarmen på mobilen min. Og så ble vi liggende. Bare Leo og jeg. Men jeg lå våken hele tiden denne morgenen. For noen ganger føles det litt ut som om at hvis jeg lukker øynene bare litt for lenge, så vokser han fra meg.

SIST GANG JEG GRÅT

Jeg fant denne listen på bloggen til den fine side2blogger-kollegaen min Andrea, og jeg synes alltid det er så gøy å lese slike selv - så jeg måtte bare låne den! Håper dere liker det like godt som meg 🙌

Siste...

Personen du snakket på telefonen med? Fredrik! Jeg facetimet han i formiddag og fikk sagt hei til både han og Noah. Slik teknologi er så herlig når man er borte fra hverandre.

Personen du savnet? Leo og Noah nå som jeg er borte fra dem ♥

Opptur? Å se bestevenninna mi i går kveld da jeg endelig kom frem hit! Det var så utrolig koselig, skikkelig gjensynsglede.

Nedtur? Togturen hit til Gjøvik i går.. Den gikk jo fint helt til Oslo slik jeg fortalte dere i gårsdagens blogginnlegg, men turen fra Oslo til Gjøvik var helt grusom. Det ble alternativ transport og masse styr, ordentlig stressende tur og mange forsinkelser. Jeg kom for øvrig heldigvis frem til slutt, men da var klokken blitt 22.00. Jeg reiste altså fra leiligheten vår i Larvik klokken 16.00 - så dere kan jo bare tenke dere.. Haha!

Ble Starstrucked? Tror aldri jeg har vært starstrucked før??

Klesinnkjøp? En grå t-skjorte jeg kjøpte i stad! Det går en stund mellom hver gang jeg kjøper noe slikt til meg selv, egentlig. 

Gråt? Forrige uke da Fredrik og jeg hadde en prat på kvelden. Ikke så koselig, men helt nødvendig.

Dans? På den siste festen jeg var på, som er en liten stund siden nå. Men jeg kan virkelig ikke danse, det er helt krise faktisk. Haha!

Du gjorde før du gikk hjemmefra idag? Nå er jeg jo på besøk da, men det siste jeg gjorde før vi dro herfra istad var å ta på meg leppestift. Jeg kan fint gå uten vipper og hudsminke, men jeg er helt avhengig av å ha noe på leppene.

Karaokeopptreden? Haha, karaoke er kjempegøy. Jeg husker ikke helt eksakt sist gang, men jeg tror det var en kveld sammen med bestevenninna mi og en litt vin.

Skjønnhets-produktet du kjøpte? Falske øyevipper, som jeg bruker stort sett hver dag. Mange lurer på hvilke jeg bruker, og de kjøper jeg vanligvis på VITA. De  er fra merket Revlon og heter "volumizing" ?

Bildet du lika på instagram, og hvorfor? 

Fordi jeg elsker kontoen hennes!

Googlesøk? "Hva skjer om man får 2 barn i Kina?" Hahaha!

Serien du så? The 100.

Låta du hørte på? Drake - Gods plan

Reise? Reisen til Spania i september i fjor med barna og min mamma. Tenk at det er så lenge siden allerede, føltes nesten ut som det var forrige måned.

Processed with VSCO with a5 preset

Skuffelse? Det var en ganske stor skuffelse at den grusomme togturen fra Oslo og hit til Gjøvik i går førte til at jeg ble så forsinket som jeg ble. Men det er ikke alt man kan styre, og sånn er det bare!

Drinken du bestilte i baren? Haha, det tror jeg faktisk aldri at jeg har gjort🤔

SMS-en du har mottatt? "❤️"

SMS du sendte? Noe så lite spennende som "Oki" da søsteren min skrev at hun ikke kunne snakke på telefonen etter at jeg hadde prøvd å kontakte henne.

Ha en fin lørdagskveld videre, så snakkes vi senere i kveld!

ET LITE FARVEL..

Hei dere! Nå sitter jeg på toget og er snart i Oslo. Turen hit fra Larvik har gått veldig fint, men herregud så rart det er å dra helt alene? Jeg stopper opp med  jevne mellomrom og tror jeg har glemt noe fordi barna (og tingene deres) ikke er med. Haha!

Frustrasjonsnivået har derimot vært ganske høyt her for min del, ettersom internettet her på toget ikke er akkurat er helt optimalt. Så bildene jeg legger ut nå i dag er helt ubehandlet fordi jeg ikke tar sjansen på å begynne med redigering nå - siden bare det å laste de opp ubehandlet tok 15 minutter per bilde. Altså ingen filter, kontrast, lysstyrke etc på bildene mine i dag. Haha, jeg pleide jo ikke å bruke filter eller redigere bildene mine før - men nå føler jeg meg nesten avhengig av det siden jeg synes det gjør bildene så mye finere!

Noen av dere synes kanskje det er litt rart, men det er veldig vanskelig for meg å bare reise bort fra barna for min egen del - men så vet jeg jo også at det skjer ytterst sjeldent. Jeg "fortjener" vel litt fri jeg også. 

Det var ganske rart og trist å si farvel til guttene i dag. Noah sovnet like før jeg dro, så jeg måtte krype bort til han i sengen og si ordentlig hade til ham. Klarte ikke la være. Jeg savner han og Leo masse allerede, men jeg ser dem jo allerede på søndag - så jeg skal prøve å bruke tiden på å sørge for at jeg får en fin helg, for jeg vet at guttene har det bra der de er❤️

Det føles ikke ut som fredag for meg i dag - men jeg håper likevel dere sitter med fredagsfølelsen i dag. Nå er jeg straks fremme i Oslo før jeg må bytte tog videre til Gjøvik, så jeg må avslutte her. Vi snakkes senere, så håper jeg dere får en kjempefin helg så lenge!

FOR FØRSTE GANG PÅ LENGE..

Hei dere! ♥ For første gang på lenge føler jeg meg faktisk ganske bra i dag, overraskende opplagt! Til tross for lite søvn og litt av hvert. Jeg har hatt litt feber i dag også, men nå begynner ting å bli mye bedre. Dere kan tro jeg er lettet - kanskje spesielt fordi jeg som tidligere skrevet drar bort på venninnebesøk i helgen, og siden det ble bestemt har jeg gledet meg så mye! Nå ser det ut som at jeg blir helt frisk til i morgen, så nå er jeg altså så glad! Det er så utrolig typisk at man den ene helgen man skal bort blir syk, eller i andre selvopplevde tilfeller: At man blir akutt syk når man har en dag barnefri, at man føler seg helt uopplagt og trøtt, og så videre. I-landsproblemer, tenker kanskje du - men det er jo fremdeles litt irriterende spør du meg.

Jeg fant igjen verdens herligste bilde fra Leo var baby i dag, hvor det ser ut som at han ligger med hendene i været. Jeg husker at jeg tok dette bildet på en fredag, så samme dagen bildet ble tatt og publisert her på bloggen tullet jeg litt med at det var fordi han gledet seg så mye til helgen. Haha, noen ganger overrasker jeg meg selv litt over hvor mye jeg husker fra alt jeg har delt med dere! Det begynner tross alt og bli en god del nå🤗

Jeg måtte bare dele disse bildene også. Kan dere tro at det er 3 år siden de ble tatt? Fredrik, Leo og jeg har forandret oss så mye. Leo er jo ganske åpenbart da, ettersom han er et lite barn og vokser for hver måned som går - men da jeg var yngre, hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å forandre meg så mye innen jeg bare hadde fylt 19.. Og da snakker jeg ikke bare om utseende, altså. Morsomt å se er det i hvert fall!

Nå står tacoen på bordet og Fredrik har kjøpt vegansk iskrem til meg til dessert i anledning kvinnedagen - men dere som følger meg på Snapchat (@Mammasom16) vet jo allerede det. Det var koselig gjort, og jeg satser på at vi får en skikkelig koselig kveld også.

Snakkes igjen snart ♥

JA, VI TRENGER FORTSATT KVINNEDAGEN

Det er det samme hvert år den 8 mars. Kommentarfeltene bugner over av sterke meninger. Nettavisene velter ut kronikker med nye samfunnsdebattanter. Å kalle seg feminist er over de seneste årene blitt et slags skjellsord, hvor man nesten kan se for seg at du er «en av dem» med hår under armene som hater menn og som aldri bruker bh.

Men feminister burde vi alle være, hår under armene eller ei.

Det samme spørsmålet dukker opp hvert år den 8 mars: Trenger vi fortsatt kvinnedagen? Gjerne servert sammen med kjente fraser som: «Vi er jo så likestilte her i Norge, tenk på hvordan det er i andre deler av verden!»

Og de har jo stort sett rett i det - vi er ganske likestilte her i Norge, især blir forskjellene tydelig om vi ser på resten av verden som sammenligningsgrunnlag. Men er det slik vi burde se det? Burde vi ikke heller sammenligne med en verden slik vi ønsker at fremtiden skal se ut for våre døtre, for våre sønner og våre nye landsmenn?

Vil vi ikke ha det slik: Vi er likestilte. Punktum. 

Ikke «likestilte tatt i betraktning hvordan det er i resten av verden» om vi alltid skal sammenligne oss med resten av verden og ta til takke med hvordan vi har det fordi det alltid er noen som har det verre eller dårligere - så vil vi aldri se den endringen vi er nødt til å være med på å skape selv, for å kunne se.

I kjølvannet av det siste årets #metoo og #timesup kampanjer, og avsløringene som har blitt avdekket som et resultat av disse - har vi et prakteksempel på hvorfor vi trenger kvinnedagen.

Vi trenger kvinnedagen fordi abort fortsatt er ulovlig i enkelte land, og fordi man i El Salvador kan få fengselstraff om man opplever en spontanabort. Jeg gjentar: Spontanabort.

Vi trenger kvinnedagen fordi 1 av 10 norske kvinner er blitt utsatt for voldtekt.

Vi trenger kvinnedagen fordi Tv2 sitt kommentarfelt eksploderer av kvinnefiendtlige kommentarer når det deles en artikkel om Sophie Elise.

Vi trenger kvinnedagen fordi jeg i kjølvannet av #MeToo avsløringene er glad jeg ikke har en liten datter. Er det sånn det skal være?

Vi trenger fortsatt kvinnedagen selv om vi er kommet et stykke her i Norge. Et godt stykke. Og det skal vi ikke glemme, men vi skal heller ikke ta det for gitt. Kvinnene i midtøsten, Mellom-amerika, og Afrika kan tross alt ikke kjempe på egenhånd.

Og vi trenger kvinnedagen fordi den største trusselen mot likestilling, er tanken om at vi allerede er i mål.

TIL LEO OG NOAH ❤️

I dag fikk jeg endelig den siste av to etterlengtede pakker i posten! Litt nytt til guttene mine og den nye garderoben deres. Siden det er en god stund siden jeg har brukt en del penger på barna - (altså, ikke misforstå - jeg kjøper selvfølgelig gode sko, klær etc til guttene når enn de skulle trenger det) så fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet etter å ha kjøpt dette. For trenger de virkelig dette? Svaret på det er nei, annet enn kanskje skoene som er nye vårsko. Grunnen til at jeg får litt dårlig samvittighet er fordi jeg det siste året har blitt enda mer bevisst på forbruket mitt, og prøvd å ikke kjøpe bare for å kjøpe. Jeg føler at jeg har vært flink til å overholde det, det er fornuftig å stille seg selv noen spørsmål før man kjøper ting til barna - av erfaring vet jeg at det er veldig enkelt å havne i "kjøpe bare for å kjøpe"-fella, for det er jo gøy å kjøpe ting til dem. Men det er jo greit å begrense det litt også. Når det er sagt, så tror jeg guttene blir veldig fine i de nye klærne og skoene sine - selv om det enda er en liten stund til de kan bruke det ute i vårsolen 👟👖👕🖤

Ellers har det vært en rolig dag for oss, jeg er fortsatt ikke helt i form så jeg prøver å ta ting litt rolig slik at jeg er helt frisk til jeg reiser på fredag. I morgen skal jeg jobbe videre med prosjekt-få-orden-i-leiligheten-vår, samt kvalitetstid med minsten på dagtid, og få besøk av ei venninne på kveldstid når Fredrik er vel hjemme fra jobb og Noah sover.

Akkurat nå har Noah sovnet for en liten stund siden - han sovnet senere enn vanlig i dag fordi han holder på å få nye tenner igjen stakkars. Så nå ligger Noah sovende på Fredriks bryst i andre enden av sofaen hvor jeg sitter, mens Fredrik følger med på fotballkampen som står på lavt i bakgrunnen. Jeg spurte Fredrik akkurat om Noah ikke skulle legges i sengen sin snart, men Fredrik ristet forsiktig på hodet og sa "Men han sover jo så godt her hos pappaen sin" 😍

Nyt kvelden videre, vi snakkes igjen snart!

EN SKIKKELIG OPPTUR!

Hei dere! Gjett hva? I dag har moren min, søsteren min og barna vært på et vegansk spisested i Tønsberg, og herregud så positivt overrasket jeg ble! Ikke at jeg ikke forventet at det kom til å være god mat altså, men det var virkelig SÅ mye bedre enn jeg hadde trodd at det kunne være. Helt nydelig mat! Vi bestilte "burger", "nuggets", hummuswraps og båtpoteter. Det var en skikkelig opptur, og vi spiste opp hver eneste smule 😅 Dette er ikke sponset eller noe, men når jeg vet at mange av leserne mine har vist så stor interesse for at jeg er blitt veganer - så måtte jeg bare nevne det! Leo spiste til og med opp nesten alle nuggetsene sine, han synes det var såå godt 😋 Det var han ikke alene om for å si det sånn.

Hit skal jeg absolutt tilbake 🍽️🌱🍟🌯🥗

Ellers sov Noah underveis under måltidet vårt - så han fikk ikke smakt da. Leo har vært så blid og fornøyd i hele dag, han synes det er så stas og gøy når bestemoren hans og tante er på besøk! Derfor har det gått i en rasende fart i hele dag, og jøye meg så mye vi har fått gjort. Dette var jo bare lunsjen vår! I tillegg har vi vært og handlet i Sandefjord, vært på besøk hos oldemoren til barna (altså min bestemor) her i Larvik, og fått besøkt min tante som bor her i Larvik. Det er alltid så koselig når vi er flere fra familien min fra Gjøvik, og vi sammen får besøkt de fra familien vår som bor her i Larvik. Vi har rett og slett bare hatt en skikkelig fin dag. Jeg håper dere har hatt det samme!

Nå har jeg nesten akkurat avtalt med bestevenninna mi at jeg skal til henne på besøk i helgen, altså drar jeg alene til Gjøvik på fredag og blir til søndagen. Jeg kan ikke huske sist jeg var borte fra barna en helg - men nå skal ta til meg rådene jeg får fra dere lesere om å unne meg litt alenetid og tid til å være noe annet enn bare mamma. Jeg er jo tenåring også.

Ha en fin tirsdagskveld videre!

KAN GUTTER HA ROSA BURSDAGSSELSKAP?

Jeg sitter i sofaen en tidlig kveld sammen med Leo og ser på ting til bursdagsselskapet hans på nett. Ballonger, duker, og litt pynt er det som skal kjøpes inn - og de to bursdagene han har hatt før 3-årsdagen som nå er like rundt hjørnet, har vært to veldig blå bursdagsselskap. Nå som han begynner å bli stor gutt og har egne meninger om hvordan han vil at ting skal være, tenkte jeg at Leo kunne få være med på å se på bursdagsting i år - og la han bestemme litt. Det er tross alt hans selskap!

"Jeg vil ha rosa!" kommer det fra en bestemt liten barnemunn ved siden av meg.

Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket, uten at jeg gav uttrykk for det til Leo selvsagt, kanskje mest fordi gutten vår er særdeles glad i typiske «gutteting» (enda hvor lite jeg liker å bruke det ordet) som biler og traktorer.

Jeg spør han igjen: "Vil du ha et rosa bursdagsselskap, gutten min?"

Han utbryter: "JA! Rosa bursdag, rosa ballong, og..." og slik fortsatte han.

Vi ble sittende å se på nettopp ballonger, duker og bursdagsting sammen på ulike nettsteder. Leo pekte, og jeg viste frem. Og når jeg spør han i dag, så svarer han fortsatt at han vil ha rosa selskap.

Jeg tok det opp med Fredrik: Leo har lyst på rosa selskap, skal jeg kjøpe inn rosa til han? For meg er det ingen problem om det er det han vil ha - verken om han vil ha rosa selskap nå, eller rosa jakke i barnehagen om et par år. Men jeg tenkte bare å høre med deg hva du synes.

Etter at vi har snakket litt sammen hvor vi kommer frem til at Leo skal få hvilken farge han vil ha i selskapet sitt, måtte det være gult, grønt rødt eller rosa - så kommer vi etterhvert også inn på noe annet som har med jente- og guttefarger og små barn å gjøre. Dette med å kjøpe knæsjrosa jakker til gutter første året på skolen, og/eller rosa blinkesko, rosa ryggsekk og så videre. Er det greit å kjøpe dette til små gutter, selv om man vet at det kan føre til at poden blir den eneste gutten med rosa ryggsekk eller jakke på trinnet?

Fredrik er i utgangspunktet helt enig med meg om at barna skal få velge selv hvilke farger de vil ha på ting - uavhengig av hva som kategoriseres som jente- og guttefarger. Men samtidig uttrykker han litt bekymring for om det hadde vært Leo i den situasjonen første året på skolen, og om det kunne føre til at de andre barna kunne vært slemme med han som et resultat av "jentefarger" på tingene hans.

Fredrik sier noe jeg er fullstendig enig i: "Barn kan være nådeløse med hverandre"

Jeg skjønner så godt hvordan Fredrik tenker, han ønsker jo bare det beste for Leo og skjerme han for situasjoner som potensielt kan være sårende for han. På samme tid, så synes jeg heller ikke det blir helt riktig å prøve å viske ut forskjellene blant barna våre, ved å ikke la dem få gå i de fargene de vil eller leke med leker som egentlig er forbeholdt det motsatte kjønn - fordi vi er redd for at barna skal skille seg ut og dermed potensielt være et offer for mobbing eller erting. Alle foreldre har dessuten et ansvar for å lære barna sine at mobbing ikke er greit. 

Så om Leo vil ha rosa bursdagsselskap, så blir det rosa bursdagselskap på 3-års dagen til gutten vår. Rosa er tross alt bare en farge!

Les også: "TENK OM HAN BLIR HOMO!"

GJESTEINNLEGG AV FREDRIK: VI HAR SKLIDD FRA HVERANDRE

Gjesteinnlegg skrevet av samboeren min, Fredrik.

Har fått en del spørsmål når det kommer til hva jeg synes om det Jessica deler. Og spesielt da med tanke på alt det personlige hun deler om oss. Så nå tenkte jeg å skrive noen ord angående det.

Jessica blogger ærlig og åpent om alt, nesten i alle fall. Til og med personlige ting. Og det er også en av grunnene til at hun har kommet så langt som det hun har gjort idag, fordi hun er ærlig om hvordan hun føler ting. Noen ganger kan det bli litt for privat for meg, Jessica og jeg er veldig forskjellige på akkurat det, haha. Enkelte ting liker jeg mer å holde for meg selv. Jeg blir fort veldig opptatt av hva alle andre mener dessverre. Jeg blir så sykt lett påvirka av hva andre sier og mener. Derfor ville jeg aldri passet som blogger.

Mens Jessica er motsatt, og blir ikke så lett påvirka. Hun liker å snakke om det meste og være åpen. Hun tar alltid hensyn til meg, og hun deler aldri ting som har med vårt liv eller vårt forhold å gjøre før hun har avklart det med meg. Før så var hun veldig kresen på hva hun la ut på bloggen, men nå så bare skriver hun om det som føles riktig å skrive om. Uten å tenke så mye på hva andre mener. Før kunne hun sitte lenge med et tomt arkiv og bli skikkelig frustrert. Ikke fordi hun var tom, men fordi det hun ville skrive var ikke bra nok etter hva hun syntes.

Dere har jo ikke bare fulgt Jessica og hennes liv siden dere begynt å følge denne bloggen, men også mitt og vårt liv sammen. Siden jeg har vært en del av hennes liv siden bloggen ble starta. Og da synes hun at det er helt naturlig at jeg får lov til å være med å bestemme på hva som legges ut, for det er sånn at mye av det angår også meg og oss. Når hun har skrevet ferdig blogginnlegg og det er klart til å postes, så går vi alt gjennom det hun har skrevet. Hun legger aldri ut noe som jeg ikke er enig i. Det skjer sjeldent at hun har lyst til poste noe som jeg ikke føler for å dele på bloggen. Men det er en veldig stor trygghet for meg å vite at hun er veldig empatisk og at hun alltid tar hensyn til at selv om hun blogger om vårt liv, så kan hun ikke legge ut ting jeg ikke er enig i. Det er en selvfølge for henne.

Sist brudd kom brått på Jessica, og da kom det ikke noe mindre brått på dere kan jeg tenke meg. Og siden det skjedde så plutselig, så virket det sikkert som at hun skjulte sannheten. Siden ingen trodde at et brudd mellom noen som bor sammen og har barn sammen kunne komme så brått på. Hvis det går mot slutten for oss nå, så vil vi ikke at noen skal tro at Jessica med vilje prøvde å skjule at ting gikk dårlig.

Vi har sklidd veldig fra hverandre, og det har Jessica skrevet om på bloggen. Hun er opptatt av at dere skal være tett på. Det er både overraskende og fint å se at så mange bryr seg om at ting skal løse seg for oss. Jeg synes det er spennende og skummelt å tenke på fremtiden og hva som kan skje, jeg har blandede følelser. Jeg skulle ønske jeg visste hvordan alt endte, noe ingen kan forutse. Sånn er livet på godt og vondt.

- Fredrik

DEN SISTE UKENS..

AKKURAT NÅ: Blogger jeg samtidig som jeg ser på bursdagsting til Leo sitt bursdagsselskap. Tenk at han blir 3 hele år om et par uker! Jeg synes det er litt vanskelig å tro noen dager, samtidig som jeg gleder meg veldig over at han snart har bursdag igjen og blir ett år eldre. Jeg snakker en del om alder med han om dagen, og så pleier jeg å spørre han hvor gammel han blir. Han svarer stolt "Snart 3 år. Og Noah er 1 år!" han må alltid legge til hvor gammel lillebror også er. Haha, så herlig det er å se at Noah er så viktig for han ♥

CRAVINGS: Den siste uken har jeg hatt så sinnssykt lyst på kiwi! Jeg spiser alltid kiwi med skallet på etter at bestevenninna mi tipset meg om det for et års tid tilbake. Nå blir jeg nesten irritert på meg selv når jeg tenker tilbake på hvor mange ganger jeg har brukt tid på å skrelle dem - de er jo bedre med skallet på! Haha!

MEST LESTE BLOGGINNLEGG: Barnas nye garderobe er ukens mest leste blogginnlegg. Jeg synes det er så gøy å vise dere slike bilder, og gleder meg til å fortsette å vise dere at barnerommet til guttene tar form.

PÅ DENNE TIDEN I FJOR: Hadde jeg en baby på 5 måneder, og Leo som straks skulle bli 2 år gammel! Det var fine tider det. Jeg drev i likhet med hva jeg gjør nå, med bursdagsforberedelser til Leo sitt selskap, og jeg minnes at det var utrolig fint vær. Jeg håper denne måneden blir like fin som den i fjor, for jeg merker at jeg smiler bare jeg tenker på mars i fjor. Meg i fjor på denne tiden - litt dårlig kvalitet, men det funker 👇

UKENS TANKE: Jeg vet at det kanskje ikke er helt innafor at jeg skriver om dette, fordi bloggere som kan ha en yngre følgerskare skal være gode forbilder og ikke fortelle om usikkerheter, fordi det kan få yngre, mer lett-påvirkelige lesere til å bli mer kritiske til seg selv og sammenligne seg med andre. Men jeg gruer meg så til å gå i bikini til sommeren. Og det verste av alt er jo at jeg har egentlig ingen grunn til å grue meg til det - jeg har ingen kilo ekstra (snarere tvert i mot), jeg har ingen løshud etter svangerskapene, ikke synlige strekkmerker eller noen typiske sånne komplekser. Ikke at jeg mener at det gir en grunn til å grue seg til å gå på stranden, men jeg vet jo at det er mange som sliter med komplekser på grunn av for eksempel slike ting. Jeg er mye mer fornøyd med kroppen min nå enn jeg var før jeg fikk barn, og jeg har ingenting å peke ut som noe jeg gjerne skulle vært foruten. Æsj, vet ikke hvorfor det er sånn - men det er helt ærlig noe jeg har tenkt på i det siste. Skulle ønske jeg klarte å bare gi blaffen i det.

UKENS BILDE: Fredrik og jeg har ledd så mye av dette bildet helt siden første gangen jeg så det, og denne uken dukket det opp i newsfeeden min på Instagram igjen. Dette stemmer så ekstremt bra, håper det er flere som kjenner seg igjen her😂

UKENS NEDTUR: At mobilen min er i ferd med å gå til dundas. Igjen. At det faktisk er mulig å klare å ødelegge telefonene mine såpass ofte som jeg gjør, har jeg nesten vanskelig for å tro på. I tillegg har batteriet på det nye videokameraet mitt blitt ødelagt. Jeg ser jo at fellesnevneren her er meg, så jeg burde kanskje bli litt bedre til å ta vare på tingene mine 😬

UKENS GLEDER SEG TIL: Mamma og søsteren min som kommer for å besøke oss i morgen! Fredrik har full jobb-uke og jeg er fortsatt syk, så jeg kjenner at det skal bli veldig greit og at jeg gleder meg veldig. Da jeg fortalte barna om besøket vi venter i morgen ble de helt i ekstase, og denne uken skal Leo blant annet klippe seg, det blir en del å ordne med rommet til barna, og jeg skal muligens klippe meg og/eller gjøre noe annet med håret. Og så blir det helt sikkert en del annet nå som vi får besøk også. Jeg gleder meg!

Nå blir det Cola samt dokumentarserie på meg resten av kvelden! Håper dere har det bra, og tusen takk for den fine responsen på forrige blogginnlegg ❤️

2 MÅNEDER SOM VEGANER

God kveld alle sammen!

Jeg har lagt om livsstilen min den siste to månedene, og jeg lovde dere å skrive litt mer om akkurat det. Jeg spiser utelukkende mat som er vegansk, og jeg savner ikke en gang animalske produkter. Utrolig? Ja. Jeg, som det cheeseburger-elskede mennesket jeg husker jeg var, bestemte meg på dagen tidlig i januar i år, for at NÅ tester jeg ut en uke som veganer. Jeg så bare fordeler med det uansett - å få i meg mer grønnsaker (som jeg har hatt så mye dårlig samvittighet for at jeg har hatt vanskelig for i hverdagen tidligere) Jeg ser dokumentarer. Jeg leser, oppsøker fakta, finner sikre kilder, tilegner meg kunnskap om matproduksjonsindustrien, om dyrevelferd, om miljøutfordringer som har med matindustrien å gjøre. Og så ser vi hvor lenge jeg klarer å holde ut. Hva har jeg å tape? Før trodde jeg ikke en gang at jeg kunne leve uten animalske matprodukter. 

Jeg er ikke en av de som ber folk skamme seg for å spise kjøtt eller drikke melk, eller som hele tiden påpeker at jeg spiser vegansk og knapt snakker om noe annet - jeg er egentlig ganske tilbakeholden når det kommer til å snakke om dette temaet med andre. Og jeg blir voldsomt irritert når jeg ser veganere som kritiserer istedenfor å applaudere de som gjør noe. Måtte det være kjøttfri mandag, kutte ned kjøtt-inntaket generelt, vegansk uke, eller rett og slett bare teste ut produkter på markedet som er vegetariske eller veganske. Det er bra. Og det er sant at ingen kan gjøre alt, men at alle kan gjøre noe.

Jeg har nå gått 2 måneder som veganer, og jeg kjenner at dette er riktig for meg. Jeg hadde aldri trodd i min villeste fantasi at jeg kom til å gå over til å ikke spise verken melk, egg, kjøtt, fisk eller kylling - ei heller noe annet av det som stammer fra dyr. Men jeg er veldig glad for at jeg prøvde, for om ikke ville jeg aldri visst det jeg vet nå, og hatt den kunnskapen jeg har nå.

Som jeg har fortalt dere tidligere, så var det vanskelig i starten fordi alt var nytt for meg. Før trodde jeg også at det var veldig begrenset hva jeg kunne lage av mat, og at det ville bli et veldig ensidig kosthold. Jeg tror helt ærlig mye av det var grunnet lite kunnskap om emnet, noe som kanskje ikke er så rart. Jeg har tross alt spist kjøtt og drukket melk store deler av livet mitt, og siden dette er en såpass stor del av matkulturen vår - så er det kanskje vanskeligere å stille spørsmål omkring det?

Kanskje ville jeg ende opp med mye vitaminmangler og ikke få i meg nok protein om jeg ble veganer? Etter å ha gjort en del (les: mye!) research, fant jeg ut at det overhode ikke er tilfelle om man (i likhet med hva man må uansett hva man spiser og ikke spiser) er flink til å ha et variert kosthold. Jeg må for øvrig ta b12 tilskudd, men jeg har slitt så mye med b12 mangel da jeg spiste både kjøtt og annet så og si hver dag - så det er ikke noe banebrytende nytt for min del.

Mange har spurt meg: Hvorfor ble du veganer? Jeg ble veganer av hensyn til miljøet og dyrene. Enkelt og greit. Det er bare et stort pluss at det å være veganer "tvinger" meg til å gjøre bedre og sunnere valg i matveien. Da jeg hadde lest meg opp såpass mye, sett så mange dokumentarer (som jeg så med et kritisk blikk og sjekket fakta i etterkant) og satt med så mye kunnskap som et resultat av all informasjonen jeg hadde fått gjennom så mange ulike runder med research, så var det ikke noen vei tilbake for meg.

"Men blir du virkelig mett på vegansk mat?" Ja, absolutt. Jeg sitter ikke akkurat hjemme og drøvtygger spinat hele dagen, for å si det sånn. Haha! Jeg spiser så mye forskjellig! Mange gode pastaretter, pizza, burger, gryter, taco og supper. Det er så mange gode erstatningsprodukter på markedet til dags ikke bare for melk og melkeprodukter, men for kjøtt og kylling også. Og om dere ikke har smakt soya-sjokolademelk (som er vegansk), så burde dere smake den. Samboeren min, som for øvrig fortsatt spiser alt av anmialske produkter, mener i likhet med meg at det er den beste sjokolademelken av alle på markedet. Nam!

"Savner du ikke enkelte matvarer?"  Egentlig ikke. Det er en vanesak, tror jeg.

"Får du i deg nok proteiner, da?" Med et normalt, variert kosthold, tror jeg det er vanskelig å ikke få i seg nok proteiner. Vanlige voksne menn skal ha i seg mellom 55 og 60 gram proteiner per dag, vanlige kvinner 40-50 gram og ca 70 gram om du er gravid eller ammer. Selvfølgelig mer om man trener masse, men igjen - med et variert kosthold og at man ikke minst spiser nok - så løser det seg helt fint. Det er masse proteiner i kjøtt-erstatninger som for det meste blir laget av soya - samt bønner og linser. (Jeg vet at linser kan høres dritkjipt ut, det tenkte jeg før jeg smakte det for første gang i januar i år. Nå spiser jeg det på lørdagskvelden liksom. Haha!)

Om dere skulle ha noen flere spørsmål som har med dette å gjøre, så svarer jeg gjerne i kommentarfeltet om dere lurer på noe. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg sjeldent har følt meg bedre enn hva jeg har gjort etter jeg ble veganer ♥

GJESTEINNLEGG AV MIN MAMMA

En mors bekymring

Det føles som i går, samtidig som det er veldig lenge siden.
Når min mellomste datter velger å flytte 24 mil unna for å starte sitt eget liv, sin egen vei videre fra det trygge hjemmet på Gjøvik, i en alder av 16 år, synes en mor det er i overkant vågalt.
Så blir den lille jenta til den overbeskyttede og (antagelig)Oscarnominerte hønemora, gravid på toppen av det hele.
Man gjør seg noen tanker, og de er gjerne av det svært bekymrede slaget, for å uttrykke meg mildt.
Så begynner hun å blogge.
Det er som å plassere den du elsker høyest midt i Gaza, kle dem naken og skrive med store blokkbokstaver med sort tusj «MAKE LOVE, NOT WAR» på brystet. Og håpe på det beste. Sånn ca.
Vi vet jo alle hvordan det kan fare hen, enten går det bra eller så går det over.
Så gikk det bra, det var bingo, men det gikk bra. Og jeg velger å tro at du har noe mer i deg enn de fleste som opplever utfordrende situasjoner, men jeg er jo din mor så selvfølgelig gjør jeg det.
Jeg kan fortsette å skryte av deg til krampa tar meg, og det har jeg virkelig tenkt å gjøre, men jeg synes det er like viktig å formidle hvorfor dette kunne gå bra, og ikke over.
Du er en fighter, har vært alltid, og vil alltid være.
I dag er jeg mye mer overbevist og hvilepulsrolig, fordi jeg har sett hva du gjør hvordan du gjør det, og at du står steinhardt uansett- du gir deg aldri.
Erfaring der altså, jeg er rolig fordi jeg ser at du er like tøff, standhaftig og stabilt steinhard som jeg håpet på, jeg var aldri i tvil, jeg var bare redd som en mor alltid vil være.
Jeg er ikke så bekymret for deg lenger, du gir meg ingen grunn til det.
Det som eventuelt kunne bekymre meg, fordi jeg blir så hoderystende fortvilet over slike, er de som skyter med løskrutt fra kjellerleiligheten på nett, og de er nettopp det - løst og dårlig.
Du har skutt dem så iherdig og gjennomført med ord, handlinger og sannheter, at de blir mer og mer borte- slik vi alle ønsker at slike troll skal bli borte.

Gi trollene sol og varme så stivner de og blir til stein.

Elsker deg og guttene, og er umåtelig stolt av hva du gjør og hvem du er❤️

HVA ER DET SOM SKJER MED VERDEN?

Når jeg først så dette bildet så klarte jeg ikke annet enn å le - for det er unektelig litt komisk. Men da jeg sluttet å le synes jeg det var mer sjokkerende, for dette er jo egentlig helt på tryne?! Finnes det virkelig mennesker der ute som sminker babyen sin?.. Det er egentlig flere år siden jeg fant dette bildet for første gang, og når jeg i dag fant det igjen måtte jeg bare dele det med dere. Jeg håper dette er en eller annen skikkelig dårlig spøk! Hva er det som skjer med verden?

Men uavhengig av det: Hva tenker dere om å sminke babyer? Hva med hull i ørene? La babyer være babyer tenker jeg. Selv om kropps- og utseendefikseringen har tatt helt av blant ungdommer, tenåringer og nå til og med yngre barn, kan vi vel la de stakkars små babyene få lov til å slippe å gå med påtegna bryn og og hull i ørene? Grøss.

LILLE BADENYMFEN MIN

God kveld! Her jeg badet en ordentlig badenymf i kveld - Noah elsker virkelig å bade og plasker rundt seg som en gal! Han smiler så mye at det smitter over til meg uten at jeg tenker over det en gang. De rolige kveldene vi avslutter på badet er alltid så fine å avslutte dagen med, bad, tannpuss og stell, og så natta. Vi bader selvsagt ikke barna hver dag, men de dagene vi gjør det synes jeg det alltid er en så behagelig stemning på badet vårt om kveldene før de skal i seng, så badingen har blitt noe jeg har gledet meg til siden det gjør spesielt Noah så rolig og tilfreds. 3-åringen er godt inne i trassalderen og derfor ender mye av det han egentlig synes var gøy før, i trassanfall - så han er ikke like begeistret for bading akkurat nå, men det går vel over det også! Haha 😅😂

🐳💧🛁

Ellers vet jeg ikke om det kanskje er synlig gjennom bildene, men jeg er blitt ganske syk og har i skrivende stund 39,5 i feber. Det passer jo aldri å bli syk, men spesielt ikke nå. Jeg har et viktig møte i Oslo i morgen, men på grunn av formen tror jeg ikke at jeg får dratt. Uansett gjør det meg ikke noe bedre at jeg sitter og irriterer meg over det, så da kan jeg like gjerne prøve å være blid og gjøre det beste ut av det!

Nå er den lille badenymfen min i seng for lengst, og det tror jeg han trenger etter nok en lang dag. Nå senere i kveld blir det mest avslapning sammen med Fredrik mens barna sover. Barna våkner gjerne et par ganger i løpet av natten begge to, men sent på kvelden sover de gjerne godt. Jeg merker at jeg er glad for at vi får den tiden sammen. At vi fortsatt kan nyte kveldene som før, selv om vi har to barn sovende på rommet sitt ved siden av oss!

Håper dere også har hatt en fin torsdag. Ha en flott kveld videre!