hits

mai 2016

DU OG JEG, LILLE VENN

Jeg er verdens heldigste i hele verden som får være din mamma. Latteren din, hvordan du smiler med de fine små tennene dine, og hvordan du klemmer bamsen din tett inntil deg før du skal sove. Jeg ser hver dag hvor glad du er i meg, men du kommer aldri i verden til å klare og forstå hvor glad jeg er i deg. Du er og kommer alltid til å være min lille gutt, uansett hvor stor du en gang blir! 

Du og jeg.


Det å få livet vårt beriket med deg, det ble ikke så bra som jeg trodde det kom til å bli.

Det ble mye bedre.

TO SØTE SMÅ!

Hei dere! Nå er vi hjemme etter en mange timers lang tur til den fine byen Sandefjord. Med strålende vær og godt selskap! Vi møtte ei venninne av meg som har ei jente på Leo sin alder, og de var jo bare verdens søteste sammen! De kikket veldig på hverandre, og Leo ble direkte sint når han ikke fikk komme opp for å hilse på henne med en gang vi møtte på dem. Hehe!

Leo og Olivia ♥

Kjempekoselig å se dem sammen og å tilbringe tid sammen igjen. Veldig lenge siden vi har sett dem nå, så det var på tide!

Turen til og fra Sandefjord med tog gikk også veldig greit. Leo var rolig og satt i vognen sin og kikket ut vinduene og slappet fullstendig av. Ikke ofte det altså, spesielt ikke på togturer! Koste seg skikkelig! Jeg ble ganske dårlig rett før vi skulle dra hjem til Larvik med tog igjen, kvalm, uvel, svimmel og bekkenløsning. Ikke hjalp det veldig at jeg måtte stå med alt dette i tyve minutter for å vente på toget siden absolutt alle seter på togstasjonen var opptatte. Er det ikke vanlig å reise seg for gravide lenger?

Nå er vi i hvert fall nesten akkurat innenfor dørene hjemme igjen, og Leo var verdens lykkeligste over å få se pappaen sin etter en lang dag med mange nye inntrykk! Håper dere har hatt en herlig tirsdag, alle sammen.  

MINE FAVORITTER...

Som gravid småbarnsmamma vet jeg hvor enkelt det kan være å ty til lettvinte løsninger når det kommer til middag. Jeg spiser mye sunn mat, og jeg unner meg noen glass brus og popcorn i helgene hvis jeg har lyst på det, noen ganger er jeg så gærn at jeg spiser litt sjokolade også! - Men jeg vil jo gjerne gi babyen det aller beste utgangspunktet han kan få, og da vet jeg hvor viktig det er å spise sunt og å få i meg alt han trenger av næring.


Dette er ikke ment som et stikk til dere gravide som er så dårlige og kvalme at dere ikke klarer å spise noe annet enn pringles, potetgull eller love hearts. Jeg har vært der selv, og det var så vondt når andre gravide bare måtte påpeke hvor sunt de spiste hver eneste dag, og jeg bare var stolt over å ha fått i meg litt pringles og cola uten at det kom i retur. Så selvfølgelig, er du dårlig skal du ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke får i deg sunn og næringsrik mat, hver dag eller i det hele tatt. Det er ikke din feil, og du kan ikke noe for det. Jeg husker jeg selv var så oppgitt over at jeg kun fikk i meg pringles mange, mange av de første ukene i svangerskapet med Leo, men som jordmoren min sa: Pringles er bedre enn ingenting i det hele tatt. Og sånn må man faktisk se på det hvis man er så dårlig!

Her har dere en titt i kjøleskapet vårt! Nå har jeg nylig ryddet og vasket ut av det, så det ble ganske tomt i forhold til hvordan det vanligvis ser ut. Vi har egentlig aldri pepsi eller annen brus tilgjengelig her hjemme på hverdager, men Fredrik hadde fått av faren sin ettersom han hadde vært i Sverige!

Her har dere mine favoritt middager som går raskt å lage og som i tillegg er gode og sunne:

Laks med pasta ♥ Fullkornspasta eller pasta laget av speltmel (Fås kjøpt på Meny) kokes i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kok eller stek laksen, og kok erter. Når alt er ferdigkokt og evt stekt, blander du pastaen inn i ertene sammen med en boks lett creme fraiche, grovkvernet pepper, laksen, og eventuelt litt revet parmesan for ekstra smak. Tar aldri mer enn 15 minutter å lage for meg!

Fylte paprika ♥ med fetaost (eller geitost), spinat, og små biter av kyllingfilet. Skjær av toppen på paprikaen, og grav ut innholdet med en skje. Skjær opp kyllingfilet i små terninger eller strimler, og stek de i pannen til de har fått en liten stekeskorpe med litt hvitløk. Fyll den tomme paprikaen med spinat og fetaost (Eller geitost) og biter av kyllingfilet, før du krydrer den og setter den i ovnen på 175 grader til du ser den er ferdig. Nytes alene eller med potetbåter som tilbehør.

Hjemmelaget BLT sandwich ♥ Stek favorittbrødet ditt i smør i stekepannen, før du steker to mindre kyllingfileter i pannen. Stek også eventuelt bacon eller kalkunbacon i ovn. Skjær opp avokado, rødløk, og tomat, og sett det sammen mellom brødet sammen med de stekte kyllingfiletene og baconet. Tilsett gjerne også ruccola, salt og pepper, og parmesan (Eller annen ost) på toppen, og nyt!

Speltlompe pizza ♥ Med ruccola, mozzarella, og evt spekeskinke. Speltlomper smøres med en blanding av tomatpure, sukkerfri ketchup, og oregano. Toppes med mozarella og stekes i ovn på 200 grader til den er gylden og ser ferdig ut. Tilsett deretter fersk ruccola og evt spekeskinke og server. Her kan man variere fyllet etter akkurat hva man vil ha, eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. (Jeg liker versjonen med ruccola, mozzarella, litt parmesan, og cherry-tomater)

Blomkål suppe ♥ Kok blomkål i mindre buketter i lettsaltet vann. Samtidig steker du litt vårløk. Hell av det meste av vannet med blomkålen, og bruk stavmikser til å mose sammen den kokte blomkålen og litt av kokevannet, samt den stekte vårløken. Kok opp med matfløte, litt hønsebuljong, salt og pepper, og server gjerne med grovbrød og godt smør til.

Nå er det egentlig natta på meg her, jeg er dødssliten og lillegutt i magen har akkurat gjort et iherdig forsøk på å sparke seg ut. Han mislyktes heldigvis :-) God klem!

EN LITEN PAPPADALT

Herregud... Leo begynner virkelig å bli morsom om dagen, her er dagens gullkorn ♥

Fredrik: Kan du si pappa i dag da, gutten min?

Leo smiler og ser på Fredrik før han utbryter: Pa pa!

Jeg: Åh, så flink du er gullet mitt! Kan du si mamma da, Leo? Mamma. Ma ma!

Leo: Rister skikkelig på hodet før han sier "Pa pa!"


Leo og min egen pappa!

Han har vært en skikkelig pappadalt i det siste, og det tar visst ikke slutt med det første heller! Haha!

PÅ TUR MED GUTTEN MIN!

Hei alle sammen!

Nå har vi ramlet inn dørene hos tanten min for en times tid siden, og var så heldige å bli invitert på middag her også! Vi har gått en fin tur i sentrum i dag, og Leo har gått masse selv i dag! Jeg leide han og styret vognen med den andre ledige hånden, og det gikk faktisk overraskende fint.

Han synes spesielt det var morsomt å stoppe innom lekeplassen! Som han lo og moret seg.

Det er alltid like koselig å være på tur med gutten min. Jeg ønsker virkelig å nyte all alene og kvalitetstid med ham før lillebror kommer til høsten! Det blir nok en veldig stor overgang for Leo at mammaen hans skal gi masse oppmerksomhet til en annen liten gutt også, som attpåtil skal bo sammen med oss og sove på mammaen og pappaen hans sitt rom, slik han pleide å gjøre. Egentlig gruer jeg meg litt til om det blir søskensjalusi, og jeg kommer nok til å stå på veldig for at Leo skal føle at han fortsatt får rikelig med oppmerksomhet og at han føler seg mye sett.

Det blir en ny hverdag for Leo, og ikke minst oss, men han kommer til å lære mye av det også. Alt fra å dele til å ta hensyn til lillebroren sin. Selv om jeg ikke hadde planer på mange år om og eventuelt gå for barn nummer to, så er jeg veldig glad for at Leo skal få et søsken, selv om det ble mye tidligere enn jeg noen gang kunne forestille meg! Jeg føler egentlig at han kommer til å ta storebror-rollen med glans. Kan ikke se for meg noe annet ♥

Ha en herlig mandag alle sammen!

AKKURAT DET JEG TRENGTE!

Hei til dere!

Nå går denne dagen mot slutten også, og vi har hatt en veldig rolig dag. Men det har vært veldig godt! Det blir nok av ting som skjer fremover, så noen rolige dager er virkelig helt greit. Denne uken har jeg en dagstur til Gjøvik på agendaen, hvor moren min, jeg, og bestevenninnen min skal på IKEA - Sammen med innspilling en senere dag i uken, innkjøp av ny seng til Leo, og en hel del annet. Og så går vi jo også inn i juni måned denne uken som kommer! Det kjenner jeg at jeg virkelig har gledet meg lenge til, en helt fantastisk måned som forhåpentligvis kommer til å gi oss mange fine dager med masse tid til å skape gode minner ♥

Fredrik var en engel istad og gikk for å kjøpe akkurat det jeg trengte i dag: Boller. Nærmere forklart sjokoladeboller! Han kjenner meg alt for godt. Nå endte det faktisk med at Fredrik spiste flere enn meg, men det handler mest om at jeg blir så fort mett på søtsaker.  Leo forsynte seg også mens jeg skulle ta bilder, haha! En liten fyr som er veldig, veldig glad i mat og bakverk. Spesielt sistnevnte!


Guttene mine som koste seg tidligere her i kveld! Like fine som alltid. Klare for ny uke og juni! Kos dere resten av kvelden dere, så snakkes vi litt senere ♥

DENNE UKENS..

UKENS BILDE:

Leo vår som var ute på tur med farmor! Et helt herlig bilde synes jeg.UKENS HØYDEPUNKT:

Det har vært mange, små høydepunkt den siste uken. Leo som viser tydelig fra dag til dag at han vokser og vil gjøre ting selv (Han vil for eksempel ikke at vi skal røre flasken hans eller å hjelpe han med å spise lenger) og alle gode morgener jeg våkner med Leo ved siden av meg og solen som skinner inn i soverommet vårt gjennom gardinene. I god blanding med planlegging av barnerommet til Leo og babysaker til lillebror, og mange fine dager ute i solen! 

Et annet høydepunkt må være den lille daten Fredrik og jeg hadde i går. Vi spiste nede ved havnen i Larvik og storkoste oss sammen ♥PÅ DENNE DAGEN I FJOR:

Var jeg på besøk hos familien i Gjøvik med Leo! Vi hadde vært der noen dager og koste oss masse. Jeg hadde hatt besøk av noen venninner og de hadde fått hilst skikkelig på Leo, som den gang veide i overkant av 6 kg! Morsomt å se tilbake på♥NEDTUR:

Hadde en skikkelig nedtur i går kveld! Masse kynnere og ekstremt vondt i korsryggen. Helt forferdelig ubehagelig! Jeg vurderte å ringe legevakten, men kom på at jeg slet med mye av det samme sist med Leo spesielt etter lange dager. Dessuten kjente jeg masse liv og sjekket at alt sto bra til senest for noen dager siden hos jordmor, så da tenkte jeg å gi det litt tid. Er mye bedre i dag heldigvis, men det var virkelig ikke noe særlig!

CRAVING:

Kiwi med skall. Er sååå godt, og har så dilla!SERIE:

American horror story. Har sett alle sesongene to ganger nå, og nå denne uken har jeg sett første sesong på nytt! Så faktisk på denne serien sist når jeg gikk gravid også, men måtte etter hvert gikk meg på grunn av alle marerittene jeg fikk av den. Haha! Slik er det heldigvis ikke (Foreløpig) denne gangen!

Nå har vi akkurat spist her hjemme, og jeg sitter bare å kikker på nett etter ja.. Skulle egentlig sett på litt mammaklær til meg selv, men i kjent stil ender det vel opp med at jeg kjøper noe til Leo og babyen. Slik har det vært helt siden jeg ble mamma, planlegger jeg å kjøpe noe til meg selv, så ender jeg opp med noe til gutten min. Hehe. Uansett er det skikkelig søndags-stemning her hjemme, vi sitter i sofaen og slapper av med koseklær og har det veldig OK!

God søndag til dere! Klem!

HVORDAN BLIR DET?

Jeg fant nylig igjen bilder av lille Leo og meg fra mai i fjor ♥

Og det fikk meg til å tenke veldig siden livet mitt nå er veldig langt fra hva jeg trodde det skulle bli for ett år siden. Hva gjør jeg neste år, i mai 2017? Hvordan har jeg det? Er alt bra? Hvordan er den nye babyen vår, som da vil være omtrent 6 måneder gammel? Hvordan ser han ut? Går det bra med Fredrik og meg?

Gikk det bra når Leo startet i barnehagen, og trives han? Er vi lykkelige? 

Jeg har så mange spørsmål! Det er bare helt absurd å tenke på at vi kommer til å ha en to-åring og en baby på seks måneder ett år frem i tid. Jeg vet at jeg har lært enormt mye det siste året på alle mulige måter, og jeg håper jeg er like mange erfaringer rikere om ett år fra nå også. At jeg klarer å være den aller beste mammaen jeg kan være for barna mine, og at jeg er en god kjæreste for samboeren min.

En ting er hvert fall helt sikkert: Jeg kommer til å gjøre mitt aller beste, hver bidige dag. Og jeg gleder meg til fremtiden, uansett hva den bringer. For jeg har lært meg at det meste løser seg. Og hvis det ikke løser seg, så går det over.

SVANGERSKAPS OPPDATERING UKE 20

Fem uker er gått siden min første svangerskaps oppdatering, som jeg hadde her på bloggen når jeg var 15 fullgåtte uker. Nå er det på tid med en ny! Jeg skal ha en hver femte uke resten av svangerskapet også ♥

♥ Termin: 18 oktober 2016.

♥ På vei: 20 uker og 0 dager.

♥ Igjen til termin: 143 dager! (20 uker og 3 dager)

♥ Kjønn: En liten perfekt gutt ♥

♥ Navn: Oscar! Vi har for øvrig laget en liste med navn som vi har i tilfelle vi ikke føler at Oscar skulle passe ham.

♥ Aktivitet innenfra: Midt på treet. Kjenner en del hver dag, men ikke i nærheten av så mye som jeg kjente med Leo. Leo var helt spinnvill i magen, haha!

♥ Babyenes søvnmønster: For tidlig å vite (?) Jeg kan umulig merke noe mønster enda, i hvert fall!

♥ Leie: Enda mange uker til jeg får vite!

♥ Vann i kroppen/hevelser: Ingenting. Dette hadde jeg minimalt av sist svangerskap også, bare litt hoven i ansiktet de aller siste dagene i svangerskapet.

♥ Søvn: Alt for lite! Sover dårlig og våkner mange ganger hver natt. Fryktelig slitsomt i lengden!

♥ Humør: Glad, spent, nervøs.

♥ Utstyr: Alt av babytøy er klart. Vippestol har vi også etter Leo, sammen med stelleprodukter, stellematte, badebalje, kluter og tepper.

♥ Utstyr som mangler: Vogn, seng, ny madrass, babynest, bilstol, uro, sengetøy, vognpose, leketeppe. 

♥ Vektøkning: ca 10 kg.

♥ Neste kontroll: 7 juni er neste time hos jordmor. På selveste 18-års dagen min! Snakk om fin bursdagsgave.

♥ Melk i brystene: Nei.

♥ Plager: Bekkenløsning, og vondt i keisersnitt-arret mitt. 

♥ Strekkmerker: Ingen.

♥ Kynnere: Et stort JA.

♥ Barnerom: Jeg er i gang med å ordne Leo sitt rom nå, han skal flyttes inn på eget rom i god tid før babyen kommer! Lille babyen skal sove hos oss de første månedene, etter det får vi se hvordan vi gjør det. Vi har jo egentlig bare to soverom her i leiligheten!

♥ Om fødselen: Får svar tidlig neste uke om de innvilger planlagt keisersnitt for meg. Ser veldig frem til det.

♥ Sulten: Fortsatt ikke spesielt stor matlyst og jeg er ikke særlig sulten. Men passer veldig godt på å få i meg alt av vitaminer og næring som den lille i magen trenger, det er uhyre viktig for meg. HER kan dere lese om mine matfavoritter hittil i svangerskapet!

♥ Dilla på: Kiwi MED skall! Jeg spiser SÅ mye kiwi om dagen. Den siste uken har jeg spist 5 kurver med kiwi.


♥ Høygravid: 14 uker til jeg er høygravid. Føles fjernt og veldig lenge til, men tror nok tiden kommer til å gå fort!

♥ Utålmodig: Nei, har det helt fint med tanken på at det er noen måneder igjen!

♥ Hode festet: Alt for tidlig!

♥ Sykehusbaggen: Jeg tenker å begynne å pakke den i uke 34 denne gangen, altså samme uken jeg er høygravid. Bare i tilfelle! Gleder meg til å vise dere hva jeg skal ha i den. Kanskje kan det være til hjelp å vise hva jeg føler jeg fikk bruk for sist! ♥

♥ Tungt: Til vanlig? Overhode ikke.. Når jeg går oppoverbakker med Leo i vognen og bagasje i understellet? Eh, ja! Haha. Å være gravid nå er ikke tungt for meg fysisk i det hele tatt. Kjenner meg lett i kroppen! Men det kommer vel etter hvert det også, at jeg føler det blir tungt!


Ha en super lørdag!

HVILKEN VOGN SKAL VI VELGE TIL DEN LILLE?

Hei fra sofaen! Jeg sitter her bare og gjesper og gjesper, for nå er det egentlig natta her for min del, men jeg måtte innom en siste gang ♥ 

Bekkenet mitt er fryktelig vondt etter dagen, og det skal bli veldig godt å legge seg! I morgen venter en ny dag med familien min, og jeg gleder meg veldig til hva vi skal finne på. Det har vært en skikkelig god uke hittil, med en del planlegging for tiden fremover og innkjøp til det nye familiemedlemmet vårt som kommer om i underkant av 20 uker. Lille Oscar, som mangler det meste av utstyr vi trenger til ham sett bort i fra klær og tepper!

Så nå er vi kommet til vogn. Hvilken skal vi velge? Jeg har nevnt for dere tidligere at jeg har sett på en ny Emmaljunga, men jeg er litt usikker. Det er jo den perfekte vogn for oss egentlig, og den er trygg og god. Men.. Ja, hva skal jeg si? Føl dere helt frie til å komme med tips og råd til gode vogner i kommentarfeltet! Søskenvogn har vi ikke planer om å kjøpe hvis vi ikke ser at det blir behov for det når han er kommet til verden.Bilder hentet herfra, og herfra!

Det er jo så utrolig mange fine og sikre vogner der ute! Men det viktigste er for meg sikkerheten, og Emmaljungaen vi har brukt til Leo har jeg alltid følt meg helt trygg på. Den er sikker og god! Tross at den er ørlite tung, men det er sikkert bare fordi jeg ikke har trent så mye styrke i det siste, haha...

Gleder meg til å fortsette planleggingen og hva vi skal handle inn til vår lille gutt nå fremover ♥

MEST STILTE SPØRSMÅL!

Gjett hva! Jeg er på full utkikk etter videokamera, så spørsmålsrunden blir svart på video! Gruer meg litt, men er man blogger så er man blogger - Og dere ville jo gjerne ha svarene på videoblogg. 

I mellomtiden tenkte jeg å svare på noen av de mest stilte spørsmålene for tiden! ♥

Skal Fredrik og du gifte dere? 

- Wow! Dit har vi ikke kommet helt enda. Vi er veldig unge og har på ingen måte dårlig tid. Det er ikke noe vi planlegger at skal skje på en god stund enda, i hvert fall. Å gifte seg er stort, og det løftet tror jeg nok ikke verken Fredrik eller jeg er klar for på ganske lenge. Selv om vi selvfølgelig er veldig, veldig glade i hverandre og ønsker å leve sammen. Og skal jeg være helt ærlig med dere? I fremtiden, ved eventuelt giftemål, ønsker jeg overhode ikke et gigantisk bryllup med masse mennesker og hele sulamitten. Bare Fredrik, jeg, de aller nærmeste i familien, og barna våre. For min del kunne det bare vært han og meg i et kapell! Ikke fordi jeg ikke mener at bryllup er en stor ting, men fordi jeg ikke ønsker noe svært.


 

Har du en plan for fremtiden?

- Absolutt! Akkurat nå er barna førsteprioritering, men andre på listen er selvsagt utdanning. Barna mine kommer først fordi de ikke kunne "tas igjen" på samme måte som utdanningen min kan. Man kan ikke sette et barn i magen på vent, slik som jeg hittil har gjort med utdannelsen min. Men det er viktig å ikke la den ligge "på vent" for lenge, bare fordi man tjener penger på en blogg. En utdanning er en stor trygghet og sikkerhet økonomisk, og en investering i fremtiden som selvfølgelig skal prioriteres.

Jeg kan vel si det sånn at jeg gleder meg stort til å begynne på skole igjen (Ja, faktisk!) Jeg planlegger å gjøre det like bra, om ikke bedre, som det jeg gjorde siste året på grunnskolen. Å vise alle at det kan fint gå an å ta utdannelse tross barn i ung alder, men kanskje viktigst av alt: For å sitte med den stolthetsfølelsen selv av at jeg har klart å skaffe meg en god utdanning selv om jeg fikk to barn på to år når jeg var mindreårig. Så her blir det travelt de neste årene, men det kommer definitivt til å være verdt det ♥ Familien min hadde uansett aldri godtatt noe annet, og det presset er jeg veldig glad for at jeg har på meg.

Kan du legge ut flere videoer av Leo?

- Jeg har planer om å begynne med flere videoer, men dere kjenner jo meg så det kan jo ta sin tid før vi kommer ordentlig i gang med det! I mellomtiden kommer det i hvert fall videosnutter av oss med jevne mellomrom på både instagram og snapchat, Mammasom16 heter jeg der ♥


 

Skal du amme babyen som kommer i oktober?

- Jeg skal prøve så godt jeg kan, akkurat slik jeg gjorde sist! Jeg har virkelig fått lære på den harde måten at det på ingen måte er en selvfølge å få til ammingen. Men det er viktig å poengtere en ting rundt dette såre temaet, og det er at det viktigste ikke er om babyen får morsmelkerstatning eller morsmelk, men at den får mat. Kjempefint om jeg får til ammingen denne gangen - På INGEN måte verdens undergang om det ikke går denne gangen heller. Kan du beskrive Leo og Fredrik med tre ord?

- Leo: 

Omsorgsfull, godhjertet, og energifull!

Fredrik: 

Rolig, fantastisk, og kjærlig.

Nå skal jeg i gang med fredagstacoen!

God klem!

EN FANTASTISK START PÅ HELGEN!

Hei dere!

Nå vi kom vi hjem for en god stund siden fra Tønsberg. Jeg har vært på samtale med overlege på sykehuset i dag for å avklare fødselsmetode, altså om de innvilger keisersnitt for meg eller ei - Og jeg får svar i starten av neste uke. Jeg føler selv at jeg ble møtt med stor forståelse og respekt, og det er noe jeg verdsetter mer enn alt i denne situasjonen.

Et keisersnitt er ingenting som skal bagatelliseres eller anses som en "lett utvei", det er en operasjon, og alle operasjoner innebærer en viss risiko. Likevel vet jeg at dette er det rette for meg og babyen i magen når situasjonen er som den er, og familien og jeg ser hvor mye dette påvirker meg og mitt svangerskap. Som jeg sa til overlegen også «Alt blir ikke umiddelbart fint og flott bare jeg får innvilget keisersnitt - Men når jeg våkner om natten etter mareritt på mareritt om fødeangsten/ om fødsel så kan jeg roe meg ned med at det ikke er noe jeg skal gjennom, istedenfor å sitte med en usikkerhet som gjør alt ti tusen ganger verre»

Jeg var så lettet etter samtalen!

Takknemlig og lettet over å bli hørt. Dagen etter har gått i ett! Jeg var egentlig oppe klokken 07:00 i dag tidlig, da våknet jeg tre timer etter at Leo hadde sovnet igjen fordi han våknet midt på natten i natt av tannfrembrudd. Nye, fine tenner som dessverre gjør veldig vondt å få. Han sovnet ved sin vanlige leggetid i går kveld og alt så ut til å gå veldig fint, men i natt noen timer etter at vi hadde lagt oss våknet han altså. Men etter at vi hadde bysset ham i natt ganske lenge etter at han våknet, samt gitt han litt melk - Sovnet ham!


Her ser det jo pokker meg ut som at jeg har bleket tennene mine ihjel - Men det er altså bare et tilfelle av en alt for mørk selvbruning og riktig lys - Haha!Min snille tante, Leo og jeg dro derfor en tur i byen i Tønsberg etter visitten på sykehuset, og det var veldig koselig. Jeg har hatt en fantastisk start på helgen, og Leo og jeg sitter nå kun og venter på at Fredrik skal komme hjem så helgen kan starte skikkelig ♥ Ønsker dere alle en flott helg!

VÅR SISTE SOMMER MED ETT BARN!

Herrefred for et vær det har vært i dag! Så deilig og varmt ute, og slik håper jeg det forblir! Nå er jo sommeren rett rundt hjørnet, og vi har som dere vet ikke store planene foreløpig. Fredrik drar til Miami 16 juni og blir borte i 2 uker, så jeg blir alene med Leo de dagene! Ellers er det mye jobb på Fredrik, og da har jeg jo fortalt dere at det nok ikke blir noen ferie på oss! Men så har vi jo veldig lyst, så vi ser på de mulighetene vi har - Og Fredrik har tenkt til å ta seg en ferieuke i august.. Men da er det jo bare to måneder igjen til termin, og jeg vet ikke helt hva jeg tenker om å reise sent i svangerskapet. Kan godt hende jeg er i fin form til det og alt, men ja. Jeg vet ikke helt, jeg! 

Hvis vi skal dra på ferie har jeg sett på barnevennlige reiser til Mallorca og Hellas - Og destinasjonene da valg mest med tanke på at det ikke er så langt å fly, for både min (ganske gravide) og Leo sin skyld! Det hadde jo vært ufattelig deilig må jeg innrømme. Tror Fredrik hadde hatt godt av en skikkelig ferieuke også når han da har brukt store deler av sommeren sin på å jobbe inne!Denne sommeren blir det i hvert fall mye avslapning, det skal være helt sikkert! Og masse, masse kos. Sene kvelder ute i hagen, god mat, gå turer, og bading. Leo skal kose seg gløgg ihjel, det skal vi sørge for! Og det er jo ikke sånn at vi bare MÅ på ferie heller, sommeren skal bli så fin uansett ♥ Vår siste sommer som en liten familie på tre ♥

DET HERLIGSTE SOM FINNES!Hei dere!

Nå er vi endelig inne dørene hjemme etter en lang tur ute i det fine været! Vi har gjort litt av hvert i dag, det inkluderer favoritten til Leo: Besøke lekebutikken! Herregud så glad han er i lekebutikken. Han går rundt med et stort smil om munnen mens han kikker på lekene og tester ut de med lyd! Så prøver han å få meg til å løpe etter han når han har tatt en leke ut av hyllen, og så løper han avgårde! Når jeg da kommer etter han ler han enda høyere. Haha! Barnelatter er det herligste som finnes!

Ingen tvil om at vi har kost oss hvert fall. Leo sovnet i vognen sin rett etterpå, sliten etter all lekingen og alle morsomhetene tenker jeg! Han sjarmerte som vanlig veldig mange i dag også, skal vinke og hilse på veldig mange av alle fremmede vi møter på eller går forbi. Jeg merker godt hvor mye mer sosial jeg er blitt etter jeg fikk barn, men jeg synes bare det er superkoselig ♥ Leo er en veldig sosial og glad gutt, og da er det bare naturlig at det blir sånn!

Jeg setter så uendelig stor pris på slike formiddager og morgener som den vi har hatt i dag. Dagen får umulig blitt dårlig når vi starter den med så mye latter og glede! 

Nå skal vi leke med den nye leken han fikk i dag, som for øvrig er en av de første vi har kjøpt til han uten at vi har fått i gave eller arvet. Det var så godt å se hvor glad han ble for leken han fikk, selv om det ikke var noe store greier. Det er så viktig for oss å lære ham å sette pris på det han får - Uansett hva det er.

Ha en herlig torsdag, alle sammen! 

MAGEBILDE - SNART HALVVEIS!

Tross like mye vektøkning hittil i dette svangerskapet, som på samme tid i svangerskapet med Leo - Så er magen betraktelig mindre. I dag hadde jeg på meg en bukse som passet fint over magen, og den måtte jeg gjemme bort på grunn av at magen var i veien i svangerskapsuke 16 sist. Jeg ønsker meg stor mage sånn som sist svangerskap, men har lært meg å akseptere at et hvert svangerskap er forskjellig!

Dette svangerskapet har jeg ikke kastet opp noen ting (Hvert fall ikke enda, men tvilsomt at det skulle bryte ut nå!) Det gjorde jeg helt til jeg var 20 uker ca sist med Leo. Sist svangerskap hadde jeg kun bekkenløsning de siste to ukene, og da ikke i så stor grad at det plagde meg nevneverdig - Nå kan bekkenløsningen være så vond etter enkelte dager at jeg må ligge. Ellers tar jeg meg selv i å våkne opp midt på natten i halvsøvne for å måtte løpe ut på kjøkkenet for å drikke melk. Og jeg hater egentlig melk, så Gudene vet hvorfor.

Her er i hvert fall magen! 20 fullgåtte uker på lørdag. Tiden flyr alt for fort, jeg er jo halvveis allerede!


Jeg merker naturligvis en stor forskjell fra sist svangerskap til dette på andre områder også. Sist kunne jeg slappe av, hadde kun meg selv å ta vare på og pleie, men nå løper jeg 90% av tiden etter en 14 måneder liten gutt som er full av energi! Det er givende det altså, men jeg kjenner at jeg blir lettere sliten i kroppen!

Føler meg fortsatt lite gravid, selv om puppene mine er på størrelse med Dolly Parton sine (Tror jeg må komme til å sy mine egne bher i slutten av svangerskapet, for å si det sånn) Og tross at Fredrik kommenterer "OI. Nå er du gravid, ja" i en overrasket tone, hver eneste gang før vi skal legge oss når han ser magen min. Haha!

Gleder meg til å dele og gå gjennom den andre halvparten av svangerskapet med dere! ♥

DE ALLER FØRSTE...

SE her da!

I dag har vi nemlig kjøpt Leo sine aller første ordentlige sko! Jeg er så fornøyd, og det tror jeg jammen meg Leo også er. Han spradet rundt i dem i stad, og virket så stolt og fornøyd! Og ikke minst blid. 

Han måtte ha størrelse 21! Jeg så etter sandaler også til ham, - med tanke på at det mest sannsynlig er noe som kommer til å bli flittig brukt utover mot sommeren når disse blir for varme, men jeg fant ingen i riktig størrelse. 

Gleder oss masse til han får brukt de ute nå! Han vil jo helst ikke sitte i vognen lenger når vi går trilletur, men bare gå - Så dere kan jo se det for dere! Meg med bekkenløsning som løper etter Leo som løper en annen vei, mens vognen triller motsatt vei fordi jeg bare må slippe alt jeg har i hendene og prøve å holde følge med ham. Haha!

Håper dere har hatt en super onsdag hittil ♥ Akkurat nå har Fredrik og jeg litt barnefri, ettersom faren til Fredrik - Leo sin farfar, ville tilbringe litt tid med barnebarnet sitt. Så derfor utnytter vi tiden til å ha litt kjærestetid! Fredrik har faktisk for første gang laget middag her hjemme til oss nå, veldig overraskende, men også veldig greit å slippe akkurat nå etter en lang dag. Veldig koselig har vi det! Og veldig godt å tenke på at Leo koser seg med farfaren sin i mellomtiden.

God klem!

EN VOND START PÅ DAGEN!

Uff! De to-tre siste dagene har vært bekymringsfulle og vonde for meg. Jeg har knapt kjent liv fra gutten vår i magen, og når jeg har gjort det har det vært veldig svakt i forhold til hvordan det har vært tidligere. Så etter nok en dag med svake bevegelser tok jeg kontakt med jordmoren min i går, og hun stilte opp og kunne ta meg inn allerede i dag tidlig for å få sjekket at alt sto bra til. Kjempetakknemlig for det, virkelig ♥

Men bekymringen har jo blitt større og større, for selv om jeg et par ganger i løpet av dagen har kjent noe, har det som sagt vært veldig vakt og forsiktig - I full motsetning til bare for noen dager siden. Lillegutt i magen pleier å være så full av liv og sparke masse, og da var det veldig skummelt når det plutselig avtok slik på den måten.

Vel, jeg sto i hvert fall opp klokken halv åtte i dag tidlig, fikk pakket med meg bag og Leo, samt ordnet oss - Og så trillet vi avgårde ned til jordmoren min. Leo måtte jo være med, men det gikk veldig greit. Han synes nok det var veldig morsomt å bli med til jordmor, og han var i rommet med oss når vi hørte hjertelyden helt klart og tydelig! Det var godt, det. 

Vi tok noen prøver også, og alt så helt perfekt ut. Gud, jeg ble så glad! En bekymring mindre. Jeg må innrømme at jeg begynte å bli ganske redd når jeg merket så tydelig at det var svakere bevegelser. Jordmoren min trodde kanskje at det var en periode hvor babyen ikke var så aktiv som tidligere, i tillegg til at jeg ble satt tilbake noen dager på den ordinære ultralyden, så derfor er jeg jo ikke så langt på vei som vi først trodde - Og på grunn av det er det jo ikke så veldig mange ukene siden jeg først kjente liv for første gang, og at det derfor kan være dager hvor man kjenner mer enn andre!

Som dere ser her på bildet fikk jeg også innkalling i dag fra sykehuset, til ny ultralyd når jeg er 31 uker på vei. 8 august! Gleder oss veldig ♥
En vond start på dagen, og for øvrig en vond natt i natt hvor jeg sov ca nada på grunn av bekymring - Men alt er bra med lillebror, og da er alt bra med meg ♥

VÅR HEMMELIGHET.

Det uforventede bruddet vårt i høst har ført til at jeg ofte har fått høre litt av hvert. Jeg delte ikke 5% av det som skjedde en gang, men bruddet kom som et sjokk på meg, noe jeg også var fullstendig ærlig om.

Jeg har hatt mange runder med blogglesere som har ment at jeg kommer til å dele hvorfor det ble slutt den gang, en eller annen gang i fremtiden. Jeg har sagt i fra utallige ganger at det ikke kommer til å skje, og det står jeg fortsatt ved.  Det er vår hemmelighet. Vårt privatliv, som vi ikke ønsker å dele med alle og enhver. Alt egner seg ikke på en offentlig blogg, og vi ønsker å beholde privatlivet vårt. Jeg husker jeg fikk klar beskjed om at jeg kom til å dele grunnen til bruddet en dag fordi det ville gi lesere på bloggen min, og dermed også gjøre at jeg kunne tjene penger på det. Altså? Privatlivet mitt er ikke til salgs. 

Ja, vi hadde et tungt brudd. Å ha en knekk i forholdet når man er 16 og 18 år gamle og blir foreldre tilsier ikke nødvendigvis at man har et tynt forhold i mine øyne. Ville du klart det? Jobbe deg gjennom et tungt brudd som 17-åring med samboeren din på 18? Jeg kan vel si det sånn at jeg tror de færreste hadde klart å komme seg gjennom det vi har klart å komme oss gjennom.

Men kanskje er det en grunn til at ting skjer. Kanskje ikke. Det er bare så godt å skrive ut. Dette er ferdig nå, det er ikke en epoke av livet mitt jeg ønsker å skrive mer om heretter. Alt som skal være sagt, er blitt sagt nå.

Det viktigste er uansett ikke hva som skjedde for 8 måneder siden, men hva som skjer nå. Det var et helvete, men det endte godt - Og det er det som er viktig. Det er det jeg ønsker å fokusere på, og jeg håper dere kan fokusere på det samme. 


MINI MEG!

Husker dere at jeg skrev blogginnlegget om at jeg ikke helt fattet at Leo var vårt barn, og at jeg synes det var så ufattelig rart at vi ikke skulle levere han tilbake noen steder når det hadde gått noen dager siden fødselen? At det var så uvirkelig at han faktisk skal og skulle tilbringe sine neste 18 år med oss? Hos oss?

Den følelsen får jeg fortsatt enda, av og til.

Jeg kommer nok aldri til å kunne klare å fatte 100% at han faktisk er vårt barn. Som vi har skapt. Herrejesus, det er så sinnssykt å tenke på. 

Nå som Leo ikke lenger er en baby (Ja, det er litt merkverdig å skrive det) har vi fått blitt kjent med ham på en helt ny måte. Og jeg ser så mye av meg selv i ham. Når jeg var liten (Les: Yngre) husker jeg alltid hvilken omsorgsfull jente jeg var, og fortsatt er. Jeg var alltid den som trøstet de andre barna i barnehagen om de hadde slått seg. Fulgte de til de voksne som kunne hjelpe. Jeg var veldig, nesten litt merkelig og ekstremt opptatt av at alle rundt meg skulle ha det bra.

Og akkurat det ser jeg i Leo nå. 


Helt fra vi fikk ham er det en setning som har gått igjen utallige ganger:

"Gud! SÅ lik han er pappaen sin!" Og det er han, det er det ingen tvil om. Like flott og herlig som pappaen sin. Og selv om jeg ser at han ligner på meg av og til, så blir jeg derfor ekstra varm innvendig når jeg ser at han er så lik meg på innsiden på mange områder. En liten mini-utgave av meg!

Nå går jeg bare og gleder meg til han begynner å si lange ord og setninger, og til han begynner i barnehagen og vi må hente og levere ham som "Mammaen og pappaen til Leo". Da begynner det kanskje å gå opp skikkelig for meg at han er vår gutt. Vår gutt, som er like vakker på innsiden som på utsiden!

ØNSKELISTE TIL BABYEN

Hallo dere! Nå sover Leo sin siste lur for dagen, og jeg fikk satt meg ned for å oppdatere dere litt. Jeg har forferdelig bekkenløsning i dag og teller ned til Fredrik kommer hjem, men dagen har likevel gått i ett og vi har hatt en avslappende tirsdag hittil ♥

Endelig er uken skikkelig i gang! Denne uken har jeg mange avtaler, og i tillegg er det en del innkjøp jeg vil ha i orden innen uken er omme. Sandefjord på torsdag, og Tønsberg sykehus på fredag. Samtidig har jeg satt meg nye mål om enda bedre blogginnlegg fremover (Kom gjerne med forslag!) Jeg har også avtalt med meg selv at Leo og jeg skal gå noen lange turer ute! Det er så deilig nå som det ikke er for varmt ute, men samtidig ikke kaldt heller.

Nå sporer jeg som vanlig helt av her, jeg måtte innom for å dele en liten ønskeliste vi har til babyen! Dette lagde jeg også sist med Leo og viste dere her på bloggen.

Babynest med sløyfe ♥ Pyntegjenstand som spiller musikk ♥

"Dream big little man" bilde ♥ Børste og kam i sølv ♥ Utedress blå ♥ "Little brother" heldress ♥

Bokstav "O" Med lys ♥ Uro ♥

Bilder hentet fra: Babynest.no, familiebutikken.no, Amazon.com, Harrods.com, Jollyroom.no, og Etsy.com, notonthehighstreet.com

Fant så mye fint! Morsomt å drømme seg litt bort ved å se på alt det fine det går an å få tak i til de små ♥ I tillegg ønsker jeg (vi) oss:

  • En god ammepute
  • Hjemmestrikket hentesett (Vi har jo ett fra sist gang som Leo brukte da!)
  • Gode babytepper i ull
  • Leketeppe 

Vi snakkes senere! Klem!

GLEDEN OVER Å VENTE VÅRT ANDRE BARN!

Haha, her sitter jeg - 10 kg tyngre enn for 19 uker siden, vondt her og vondt der, drittvær utenfor de store vinduene våre i stuen her jeg sitter, og så trøtt at hvis jeg blunker for lenge er jeg helt sikker på at jeg sovner. Men vet dere hva? Jeg er så glad. Etter du har vært gjennom tøffe tider blir du mye flinkere til å sette ting i perspektiv og å klare å glede deg over de små gledene.

Fredrik fikk en minst like tøff start på denne graviditeten som jeg fikk, men likevel har han begynt å glede seg. Menn kjenner ikke samme tilknytning til babyen i magen som det mødrene gjør, og derfor forventet jeg ikke noe på lenge fra Fredrik. Min sjokk-periode har jo vært over en stund nå, jeg er kommet meg forbi det. Men så bærer jeg jo også babyen i magen, med alle følelser og gleder knyttet til det. Det gjør jo ikke Fredrik.

Når han kommer hjem fra jobb og noe av det første han spør om er om jeg har kjent mye liv i dag, da kjenner jeg at jeg blir så rørt og glad. For de fleste gravide par ville det kanskje bare være "hverdags", men for meg symboliserer det mye. At han nå gleder seg over den nye babyen vår, vårt andre barn sammen, og at vi er kommet dit at sjokket blir mer og mer borte og at gleden overtar. Graviditeten var jo, som dere vet, ikke i nærheten av planlagt en gang - Og jeg husker hvor lang tid det tok sist før vi begge kjente at sjokket var mindre enn gleden. Det tok forståelig nok enda lenger tid for Fredrik enn det gjorde for meg.

Jeg skal likevel virkelig ikke lyve. Det er tungt å gå gravid «alene» og å føle at du gleder deg mye mer enn partneren. Men Fredrik har hatt det tøft han også, i likhet med meg, men på en annen måte. Jeg har forstått han veldig godt hele veien om at han har hatt behov for tid. Tid til å fordøye og akseptere, og samtidig også tid til å klare å se fordelene, men også ulempene som kommer til å følge med valget mitt.

Fredrik er en fantastisk pappa og kjæreste. Og jeg gleder meg så inderlig masse over at han klarer å glede seg over svangerskapet også, tross tøffe stunder.

Og så gleder jeg meg om mulig enda mer til å se gleden i øynene hans når Oscar kommer til verden i oktober. For den kommer til å være nøyaktig like stor som da han møtte storebroren hans.

ET GODT TIPS!

Jeg får mye spørsmål om hvor jeg kjøper klærne til Leo og babyen i magen, og derfor tenkte jeg å svare på det i dag!

Jeg kjøper mye på to butikker som ligger i Larvik sentrum, jeg synes det er utrolig viktig å støtte nærbutikkene som blir drevet i sentrum og ikke bare handle på kjedebutikkene. Disse butikkene blir det naturlig nok vanskelig for dere som ikke bor i Larvik og handle fra (Ettersom de ikke har nettbutikker eller lignende) men merkene det går mest i er Haust&Claire og Fixoni. Søker du opp merkene på for eksempel Google, vil det komme opp nettbutikker som selger dem!

Prisene her på disse butikkene i Larvik er helt OK, men mye billigere enn typiske Lindex og andre kjente kjeder. Jeg kjøper jo av og til på KappAhl og de andre kjedebutikkene, men jeg synes også at det er så kjedelig at alle de små ender opp med å gå i samme klær siden det er enkelte plagg som blir helt vilt populære. Og så synes jeg det er morsomt å ha babyklær som ikke "alle andre" har også, selv om jeg med glede deler hvor jeg har kjøpt plaggene til de små!


Ebay.com er en side jeg har brukt mye! Her finner man jo rett og slett alt som kan tenkes. Og det er vilt billig! Her har jeg kjøpt alt fra babytøfler, til bodyer, til pledd og matboks til Leo skal begynne i barnehagen.


Aliexpress.com er litt det samme som Ebay! De har alt mulig rart, og jeg har endt opp med å bestille masse fint herfra og. Det tar ofte en del lenger tid til du mottar pakkene herfra som for eksempel fra Ebay, men det synes jeg egentlig ikke gjør så mye. Klærne er latterlig billige og helt innafor når det kommer til kvaliteten også (Etter hva jeg har erfart!)


Vi har hatt en tøff, men samtidig koselig start på uken! Og hurra for lillegutt som er 14 måneder nøyaktig i dag! 1 år og 2 måneder gammel, med andre ord ♥ Morsomt å se hvor mye han lærer fra dag til dag nå, han er blitt en fantastisk og omsorgsfull gutt, som samtidig kan være ganske rampete av seg! God tvers igjennom er han i hvert fall uansett. Men han liker å tulle og herje!

God klem!

VIL DU IKKE HA LILLEBROR?

Leo har blitt veldig flink til å si hva han mener, enten han gjør det med ord eller kroppspråk! Han er en bestemt liten fyr, for å si det på den måten.

I går spurte Fredrik og jeg Leo rolig, "Leo? Vil du ha lillebror?" Han kikket lenge på oss spørrende og litt snurt. Så begynner han å riste febrilsk på hodet sitt. "Dei!" sier han.

For det ville han hvert fall ikke!

Vi spurte han senere på kvelden også. "Men Leo, skal vi ikke ta i mot lillebror da?" "Vil du ikke ha en lillebror?" Og da smiler han mens han fortsatt rister på det lille hodet sitt. Haha!

Han skjønner jo ikke hva det betyr (Får vi håpe! Haha, neida!) Men det var jammen meg morsomt uansett♥

GRAVID OG BABYSNAKK

Hei hei!

Nå er vi trygt hjemme igjen etter en laaaang reise. Vi er så slitne alle tre at vi kommer nok til å sove fryktelig godt i natt! Turen gikk.. Ja, hva skal man si? Den gikk som den gikk, og nå er den i hvert fall over!  

Jeg har vært så bekymret helt siden jeg våknet i dag tidlig, for jeg har ikke kjent noen spark eller noe liv helt siden i går kveld. Jeg var så bekymret hele bilturen, for på den ene siden skal man jo ta det på alvor hvis man har kjent liv i flere uker - Men samtidig så er jeg jo ikke mer enn 19 uker og 2 dager på vei - Så jeg ville ikke krisemaksimere og løpe ned legevakten fordi jeg ikke hadde kjent liv på noen timer. Når hele bilturen gikk uten noen spark i tillegg til hele morgenen, så kjente jeg at bekymringen virkelig begynte å bli stor, og så for meg at jeg måtte ringe legevakten senere om det fortsatt ikke var noe tegn til liv. Så kjente jeg plutselig liv i det jeg kom inn døren hjemme her i Larvik. Merkelig, men veldig betryggende og godt ♥
Joggeklær og minimalt med sminke er så deilig på lange bilturer! ♥

Men nok om det! Leo koser seg nå hos pappaen sin før han skal sove, og i morgen skal vi på lekebutikken! Leo simpelthen elsker å dra på lekebutikken, og i morgen er han også 14 måneder gammel. Herrejesus... Bare 4 måneder og 20 dager til han blir storebror, da er han nesten 19 måneder - Og jeg vet veldig godt hvor fort den tiden kommer til å gå! Skummelt!

Men nok babysnakk! Håper dere får en herlig start på uken i morgen ♥

DEN SISTE UKENS..

UKENS BILDE:

Et bilde jeg delte med dere på Instagram denne uken! Vår flotte lille babygutt ♥ Her ser dere tydelig foten hans på det ene bildet, til og med!


 

PÅ DENNE DAGEN I FJOR:

Befant vi oss i den gamle leiligheten og hadde nesten akkurat sluppet nyheten om at vi skulle flytte til noe større. Leo var 2 måneder gammel og været her i Larvik begynt å bli helt fantastisk. Vi fikk også besøk av bestevenninnen min som kom for å tilbringe noen dager med oss, og vi spiste ute på bryggen i Larvik! Noen herlige dager, var det. Jeg hadde også vært hos frisøren for å fikse hårkrisen min.

UKENS HØYDEPUNKT:

Lillesøsteren min sin konfirmasjon i går var nok denne ukens høydepunkt! En kjempekoselig dag for store og små ♥MEST LESTE BLOGGINNLEGG:

Blogginnlegget hvor jeg forteller om at vi har vært på ultralyd, samt viser bilder og deler vår opplevelse - Er nok ukens mest leste blogginnlegg. Kjempeherlig å dele med dere! 


NEDTUR:

Jeg sitter nå i sofaen hjemme i Gjøvik sminkeløs med en diger t-skjorte på meg. Jeg er dødssliten, har sovet 8 timer på tre netter, og skal nå begynne å pakke til vi skal reise hjem. Eller nei, det sa akkurat Fredrik at han hadde gjort - Veldig glad for at Fredrik hjelper så mye til når jeg har begynt å ha bekkenløsning fra helvete. Haha!

SÅ kjedelig å skulle reise allerede, og jeg må innrømme at det føles ut som en nedtur! Men sånn er det bare, så det får jeg bare finne meg i. I morgen er det jobb for Fredrik og vanlig hverdag igjen, og selv om det er trist å skulle reise fra familien og at bilturen mest sannsynlig kommer til å gjøre både Leo og meg bilsyke sammen med andre morsomheter - Så gleder jeg meg til hverdagen inntreffer igjen. Det er så mye spennende som skjer fremover. Det går mot sommer og det blir nok mange deilige utedager på oss, og jeg må sårt en tur på IKEA! Sammen med svangerskapskontroller, en helgetur til Stavanger i juni, innspilling, innkjøp og mye innreding her hjemme, det blir mye morsomt å dele med dere fremover ♥

God klem! Nyt søndagen deres :-)

STAKKARS BARNA VÅRE!

Det er enkelte ting som er så vonde å skrive om, at jeg bare unngår dem helt til det er gått så langt at jeg ikke klarer å la være lenger. At enkelte mener at det er synd på barna våre og at de frykter for barna våre sin fremtid er det verste akkurat nå. Fredrik og jeg har ikke ord for hvor jævlig vi synes at det er at vilt fremmede mennesker kommer med slike utsagn om barna våre, men det er jo tydeligvis bare slik man skal finne seg i når man skriver mammablogg. Jeg vet ikke hva dere ville gjort, men dette finner jeg meg overhode ikke i.

Barn som lever under voldelige forhold - De er det synd på.

Barn som blir mishandlet fysisk og/eller psykisk- de kan vi frykte fremtiden for. 

Barn som vokser opp under omsorgssvikt i en eller annen form - De kan vi ha vondt av. Og sende gode tanker mens vi synes synd på dem. Det er en fornærmelse mot disse barna å fortelle meg at det er synd på mine barn.

Selvsagt kan det være synd på noens barn tross at de ikke blir mishandlet verken fysisk eller psykisk. Men Leo? Vi får skryt av helsesøster for jobben vi gjør med sønnen vår. Alle vi kjenner ser at sønnen vår ikke kunne hatt det bedre enn hos oss. Hvis noe hadde vært galt, hadde noen vi kjenner selvfølgelig grepet inn! På samme måte som at man griper inn hvis noe er galt uavhengig av alderen på foreldrene til barna. Barnas beste kommer først - Alltid!

Og babyen vår som ligger i magen min... Nei. Bare nei.. Skal jeg virkelig måtte forsvare mitt ufødte barn?


Hva er intensjonen? Jeg er overhode ikke en av de bloggerne som roper at vedkommende er sjalu hver gang jeg blir hetset eller kritisert, for det mener jeg ikke. Jeg tror ikke noen er misunnelig på at jeg ble mor tidlig og at jeg nå er gravid igjen i ung alder. Jeg tror ikke noen er sjalu på det, det er jo ikke akkurat en ønskesituasjon! Men likevel sitter jeg igjen som et stort spørsmålstegn. Hvorfor?

Jeg synes synd på noen. Og det er de som har syke barn som de ikke har muligheten til å hjelpe. De som har barn og som ikke har nok av midler til å klare å gi dem alt de trenger. De som har barn i fattige land, og som ikke har muligheten til å gi barna sine det de trenger for å ha det bra. Nå tenker jeg ikke nødvendigvis på kjærlighet, men det nødvendige utover det. Rent vann, mat, et trygt sted å bo, medisiner når barnet blir sykt. Jeg nevner i fleng.

For her sitter vi og blir kritisert for at det er synd på barna våre.

Og de mangler jo ingen verdens ting.

EN STOR GLEDE!


Lillesøster Jennifer, Leo, meg, og Fredrik ♥

Lillesøster Jennifer, storesøster Julie, Leo og jeg!


Hallo fra Gjøvik!

Vi hadde en ganske slitsom biltur hit, men det var veldig godt og endelig komme frem! Det var virkelig en stor glede å se all familien igjen, og Leo har storkost seg med tanter, bestefar og bestemor. Skikkelig gjensynsglede! Den største ulempen med å bo sa langt fra hverandre er at det av og til går litt tid mellom hver gang jeg ser søstrene mine og spesielt faren min som har en veldig krevende jobb. Selv om både mamma og søstrene mine kommer ned til Larvik så fort de har mulighet i den travle hverdagen. Det setter jeg selvfølgelig enormt stor pris på!

Nå skal vi altså feire konfirmasjonen til lillesøsteren min her i dag, så det blir en innholdsrik og koselig lørdag på oss. Jeg har gledet meg så lenge til dette, og det er så godt å være her! Fredrik, Leo og jeg har jo ikke dratt samlet hit til familien min i Gjøvik siden jul - Så du kan jo si at det er en stund siden!

Nå blir det familietid og kos på oss, så snakkes vi senere i dag ♥

Håper dere får en nydelig lørdag! En god helg ønskes deg og dine ♥

EN ALVORSPRAT..

Jeg tenker så mye om dagen at det gjør nesten vondt av og til.

Hvordan noen bare kan bli borte, og aldri dukke opp igjen. Det er så trist, rart, sårt og forferdelig på samme tid. Det får en til å våkne opp litt og være mer obs på at ingen dag er en selvfølge. 

Mens noen akkurat nå, et eller annet sted i verden, får beskjed om at de ikke har lang tid igjen å leve - Har jeg akkurat fått beskjed om at jeg venter en frisk guttebaby som kommer til verden om noen måneder. Livet er skjørt.

Livet er så ufattelig tilfeldig, hvordan ting skjer, når de skjer, og hvor. Det er urettferdig.

Jeg kjenner babyen sparke i magen før jeg tilfeldigvis scroller forbi en artikkel om en kreftpasient på Facebook. Hun har fått beskjed om at det ikke lenger er et alternativ at hun overlever.


Det er så enkelt å glemme i den travle hverdagen, hvordan man aldri skal ta noe for gitt. Jeg klemmer Leo ekstra godt før jeg legger meg. Og forteller han og Fredrik hvor glade jeg er i dem. 

For jeg vet at et eller annet sted der ute, akkurat nå, så er det noen som ikke får den muligheten igjen.

LEO OG LILLEBROR

Hei alle sammen!

Jeg fikk et fint forslag i går om å legge ut bilde av både Leo og lillebror på ultralyd fra samme uke, for å se etter likheter. For meg er det litt begrenset hvor mange likheter jeg ser ut i fra noen ultralydbilder, men siden vi fikk se ansiktet ovenifra på ultralyden i går fikk jeg med meg flere likheter og kan definitivt avsløre at lillebror blir lik storebroren sin!

 

Nå fikk vi innkalling til ultralyd i svangerskapsuke 31 også denne gangen, og her under ser dere noen av bildene vi fikk i 3D i svangerskapsuke 31 sist med Leo. Der så vi tydelig at det lignet på Leo når han ble født, og det var så moro! Fine guttene våre ♥


Håper dere har det bra! Vi skal bort til oldemoren til Leo nå hvert øyeblikk, og gleder oss som bare det til et koselig familieselskap hvor vi skal feire at oldemoren hans er blitt 70 år! Senere når vi kommer hjem blir det pakking fordi vi drar bort i morgen, sammen med en litt sen taco-fredag. Det blir en veldig god helg ♥ Vi snakkes selvfølgelig litt senere i dag! 

Klem!

VI HAR VÆRT PÅ ULTRALYD!

Hei dere!

Nå er vi hjemme igjen fra ultralyd med den lille! Det var så gøy å se ham igjen, han er, ikke overraskende, en svært så aktiv liten krabat. Og det er definitivt fortsatt en gutt! Vi så tydelige armer, ben, og ansikt! Han blir nok veldig lik pappaen sin han og, akkurat som Leo. Like nydelig som Leo!

Terminen har blitt flyttet en del på. Først etter tidlig ultralyd fikk jeg beskjed om 15 oktober. Så fikk jeg beskjed om 13 oktober på oppfølgings-ultralyden på sykehuset som jeg måtte ha på grunn av mye vondt i keisersnitt-arret, og den fikk jeg også bekreftet når vi var på privat ultralyd i uke 16 og samtidig fikk vite kjønnet. Nå er den endelige termindatoen satt til 18 oktober! Jeg er satt noen dager tilbake, men det gjør ingenting og har heller ingenting å si ettersom jeg skal ha keisersnitt, og da kommer babyen til verden omtrent 10 til 7 dager før termin uansett.

Bildet ble ikke tatt fra min beste vinkel, akkurat! Haha!

Det var en veldig fin opplevelse jeg absolutt ikke ville vært foruten. Kjempe lykkelig over å vente en frisk og flott liten babygutt♥

JEG VIL VÆRE ÆRLIG!

Dette er egentlig litt sårt å skrive om, men jeg velger å gjøre det likevel. 

Når jeg flyttet fra Gjøvik, hjembyen min, i 2014 var det trist og reise fra alle venner og familie. Familie visste jeg riktig nok at jeg kom til å holde kontakten med, og jeg har god kontakt med flere av de gamle vennene mine, selv om jeg naturligvis har mistet kontakten med ganske mange. Men så er det jo det faktum at vi bor 4 timer med tog fra hverandre, og det ender med at jeg ser de gamle vennene mine ganske sjeldent - Tross at vi gjerne snakker sammen flere ganger i uken.

Her i Larvik har jeg ikke så mange venner. Egentlig ikke så veldig rart, spør du meg. Hvordan skal en gravid 16-åring få seg nye venner i en helt ny by? Hvordan går man frem? Og før jeg i det hele tatt rakk å begynne på videregående så ble jeg gravid igjen, og jeg kan vel si det sånn at det ikke ble noe lettere å skaffe seg nye venner når jeg igjen ble gravid på nytt som 17-åring med en ettåring under armene. Jeg har noen venninner som jeg ser noen ganger i måneden (periodevis også en del oftere), og familie som jeg ser mye til - Samt Fredrik sin familie, selvfølgelig. Det har vært veldig uvant for meg å gå fra å ha så mange venner, til å ofte være alene hjemme/ute på ting med sønnen min. De vennene jeg har, har stort sett selv barn, og ellers ganske mye å finne på, og da ser jeg dem jo ikke kjempeofte selv om jeg har god kontakt med dem.

Siden jeg har hatt det ganske travelt tidligere har ikke ønsket om å ha noen særlig flere venner vært tilstede. Nå har jeg mye tid, men går ofte alene i byen, på kafe, på kjøpesentre, og så videre. Eller, ikke alene da, med sønnen min - Men likevel kan det føles litt ensomt og tomt av og til.

Siden jeg nå skal gå hjemme med sønnen min helt til august, mens samboeren min jobber og mange av vennene mine drar på ferie (Noe vi ikke får gjort i år på grunn av jobben til samboeren min) Og i tillegg til det gå enda et år i permisjon fra oktober av når den nye babyer kommer, så tenkte jeg bare å skrive litt om det. Det hadde vært helt supert om jeg traff på noen andre mødre som kanskje også går hjemme i permisjon, og som skal tilbringe sommeren i Larvik eller omegn. Jeg ville gjøre dette på den minst krampaktige og kleine måten, men samtidig vil jeg jo være ærlig.

Jeg unngikk å være med på barseltreff og andre mødregrupper på grunn av alderen min, fordi jeg var redd for at jeg ville bli fryst ut fordi jeg ikke er over 20 år - Men nå er jeg ikke redd lenger. Jeg har jo et bredt nettverk av familie og kjente, spesielt i hjembyen min, men her i Larvik har jeg ikke så mye annet enn noen venninner og familien til Fredrik, pluss litt familie på min side. Det hadde vært så fint å ha litt flere venninner å dra på trilleturer med!

Hvis du har sett meg i byen når du har trillet med barnet ditt, kom gjerne bort! Eller hvis du vet hvem jeg er fordi du kanskje bor i nærheten med barn selv, Leo er så glad i andre barn og hadde stortrives med noen flere lekekamerater, og vi hadde hatt flere å finne på ting med utover sommeren nå som det nærmer seg sol og strandliv! ♥


Så vet dere det. Jeg tenkte det kanskje bare var lurt å være helt ærlig, for hva har jeg å tape uansett? Vi går jo "bare" hjemme frem til august sammen, og Fredrik er jo på jobb på dagtid. I tillegg skal flere av venninnene mine på ferie, men jeg vil sørge for at vi får en minnerik sommer likevel ♥

Håper dere har en herlig dag, hvor enn dere er! 

DEN FØRSTE TIDEN...

God kveld til dere alle ♥

Dette svangerskapet så jeg for meg at jeg kom til å være sent ute med alle forberedelser til den lille skal komme, spesielt med tanke på innkjøp. Man har liksom ikke så dårlig tid med andremann som man kanskje hadde med førstemann, har jeg følt. Men nå som jeg fant igjen litt klær etter Leo samt at jeg har fått kjøpt inn en del nytt, så ser jeg at vi faktisk har mer enn nok klær til lillegutt i magen den første tiden etter han har kommet til verden. Og jeg er jo bare halvveis i svangerskapet! Men jaja, fint å ha noe unnagjort i hvert fall.

Jeg gleder meg veldig til nyfødt-tiden denne gangen. Den aller første tiden med den lille! Sist gang gledet jeg meg jo også, men da visste jeg jo ikke hva jeg hadde i vente. Nå vet jo hva som venter. Nå gleder jeg meg til å slappe av og bare nyte all tid med den nyfødte, og jeg vet hva jeg skal unngå av stress og mas. Den første tiden er så dyrebar, og jeg vet hvor innmari godt jeg ønsker å ta vare på den ♥
Fant igjen noen nyfødt-øyeblikk med Leo gull.

Jeg har en del kynnere og mye vondt i arret mitt i dag, så jeg skal ta det med ro resten av dagen. Fredrik har hjulpet meg og stilt opp i dag når jeg har ligget på sofaen fordi jeg har hatt vondt, og Leo har kommet bort til meg for kos og til og med tilbudt meg å få smake på maten hans når han har spist brødskiver. Gode guttene mine, altså. Kjempetakknemlig!

I morgen på kveldstid skal vi på ordinær ultralyd, så vi er veldig spente! Jeg trodde slike timer kun var på dagtid, så jeg begynte jo virkelig å lure når jeg så tidspunktet på brevet som hadde havnet i postkassen - Men det var altså helt rett. Blir fint å se han lille i magen igjen, og håper for all del alt fortsatt ser like bra ut som det gjorde på sist ultralyd.

Ha en herlig kveld videre!

EN GOD NYHET!

Hei alle sammen! Håper dere har det bra og at feiringen i går var vellykket for dere alle♥

Jeg har fått en kjempegod nyhet som jeg bare måtte dele med dere allerede samme dagen som jeg selv fikk vite det! Til høsten blir nemlig Leo, Fredrik og jeg å se på tv, i en episode i et tv-program! Jeg kan ikke avsløre hvilket, men dere som har fulgt meg en stund vet nok hva det er snakk om likevel!

At den blir sendt til høsten betyr jo at det er innspilling om ikke så lenge, så dere kan tro jeg er spent. Spent og forferdelig glad, men også nervøs, og litt «redd» på en måte. Forventningsfull er kanskje mer riktig ord! Tror det blir veldig bra, og jeg gleder meg veldig til at dere skal få komme litt tettere på oss. Se hvordan vi bor, og hvordan vi er på "ekte" og ikke bare bak skriving på bloggen og bilder. 
Håper dere gleder dere like mye som jeg gjør! 

EN FANTASTISK DAG!

Hallo, flotte lesere!

Nå har vi kastet av oss bunad og pentøy, og er klare for en skikkelig deilig og avslappende kveld i senga med film, mat, og godt drikke. Vi er slitne, men har i gjengjeld hatt en fantastisk feiring og dag i dag, så da gjør det ikke så mye! Vi har faktisk sett babyen sparke fra utsiden av magen nå for første gang i dag i tillegg til den fine 17.mai feiringen, og det var skikkelig gøy altså ♥

Fine Leo har gått rundt med det fine Norge-flagget i dag som han har veivet med. Ble så stolt av å se det! Heldige oss som bor i dette flotte landet, og så heldig at gutten vår får vokse opp her med så mange muligheter til å leve et godt liv.


Fredrik tok et kjempekoselig 17.Mai bilde av Leo og meg istad, ute i det fine været. Det er hentet fra min instagramkonto! Følg meg gjerne, @Mammasom16 ♥

Klem!

GRATULERER MED DAGEN, NORGE!
Hipp, hipp hurra!

Som vi har kost oss i dag! Vi startet dagen med et rolig kaos her hjemme, matlaging og det siste som gjensto av stryking av skjorter og 17.mai tog på tven i bakgrunnen. Vi fikk et vennepar på brunch, og storkoste oss sammen! Nå er vi på grilling hos familien til Fredrik og planlegger å bli her en god stund til, heldige som vi er som kan feire den store dagen med så mange fine mennesker!

Jeg ønsker dere alle en fantastisk 17.mai feiring! Nyt den med venner og familie ♥

DE SISTE FORBEREDELSENE...

Hei fra en mildt sagt stressa meg!

Jeg har stresset meg gjennom de siste timene av denne dagen, og det er grunnen til at dere ikke har hørt så mye fra meg i dag! Vi har vært på handletur for å handle inn det siste til den store dagen i morgen på en søndagsåpen butikk, og det var fullstendig kaos der. Jeg måtte bare innom for å kjøpe bær til i morgen som jeg skal bruke på den ene kaken jeg skal bake, men folk er jo helt gærne og river ned sperringer og alt som er inne i butikken sammen med matvarene de skal ha. Siste gangen jeg drar på noe sånt, folk går jo helt bananas og det er jo nesten skummelt å være vitne til!

Ellers har jeg tilbrakt dagen med veslegutten hos tanta mi her i Larvik, og vi storkoste oss store deler av tiden ute i den store hagen hennes! SÅ gøy for Leo, og i et så herlig vær. Han koste seg i hvert fall, det skal være helt sikkert! Et herlig besøk. Men det var godt å komme hjem og begynne med de siste forberedelsene til i morgen også da, og nå begynner jeg å nærme meg ferdig.

En bitte-liten sniktitt til i morgen! Her mangler jo dukene, glassene, og litt av pynten da, men jaja! Bordet vårt ble så fint når det ble ferdigpyntet, jeg er storfornøyd!


Akkurat nå holder jeg på å bake til i morgen så jeg må egentlig bare forte meg og fortsette men hadde ikke samvittighet til å ikke oppdatere dere mer i dag, jeg har akkurat pyntet ferdig spisebordet vårt til i morgen, og etter det skal jeg begynne å lage tidenes seneste middag til Fredrik og meg. Men SOM vi gleder oss til i morgen, så alt stresset er absolutt verdt det♥ 

Ønsker dere en riktig god kveld, vi snakkes i morgen og jeg gleder meg til å dele bilder fra dagen vår!

SVANGERSKAPSUKE 20!

I dag er jeg 19 uker på vei, og inne i min 20 svangerskapsuke! Det er så gøy å tenke på at jeg snart er halvveis allerede. 150 dager igjen av svangerskapet, så innen 150 dager har vi mest sannsynlig fått møte den lille gutten vår. Det er så spennende å tenke på!

Jeg har hatt et enkelt og problemfritt (så og si, i hvert fall!) svangerskap med tanke på den fysiske formen min hittil, så jeg håper det fortsetter slik. Jeg føler meg jo i fin form, og føler meg fortsatt veldig lite gravid fordi jeg kun sliter litt med bekkenet. Regner med jeg kommer til å merke mer til at jeg er gravid nå fremover, når magen nå i tiden fremover kommer til å vokse en del, noe den forhåpentligvis kommer til å gjøre! Jeg husker i hvert fall at den vokste mye på denne tiden sist svangerskap, og foreløpig er magen min mindre nå enn det den var sist svangerskap på denne tiden! 

Både Fredrik og jeg kjenner liv fra babyen hver dag nå, og det er så fint! Fredrik synes det er like fascinerende som han synes sist med Leo, og han betrygger meg stadig vekk hvis jeg har kjent litt lite liv en dag. "Men Jessica, slik var det jo sist når Leo var i magen også, husker du ikke?" Sier han da. Og så kommer kvelden eller så drikker jeg et glass saft - Og så kjenner jeg plutselig masse spark, og så skjønner jeg at han har hatt rett. Jeg er bare LITT overbekymret, kan man si! Det er jo enda tidlig også sånn sett, for hadde jeg vært lenger på vei skal man jo ta det på alvor når man ikke har kjent liv på en stund!

Nå er det ordinær ultralyd på torsdag, så vi gleder oss stort til å hilse på lillegutt i magen igjen. Det blir så stas!

ENDELIG EN OPPDATERING!
Hei dere!

Denne dagen har flydd avgårde og plutselig er det kveld igjen. Jeg gleder meg virkelig stort til å gå inn i min 20ende svangerskapsuke i morgen, for da er jeg 19 uker på vei! Tenk det!

Fredrik sto opp med Leo i dag tidlig, slik at jeg fikk sovet litt ekstra. Det satte jeg så ekstremt stor pris på! De hadde kost seg masse innen jeg sto opp, lekt med bilene til Leo og spist frokost sammen! Fredrik dro noen timer senere bort til noen venner for å se en fotballkamp, og i mellomtiden var Leo og jeg ute en tur! Det var veldig godt og varmt i solen, så vi gikk en tur til byen og kjøpte oss en iskrem før vi gikk turen videre.

Fredrik kom omsider hjem, og hele familien samlet igjen endte vi opp med boller som søndagskos! Leo fikk smake og synes det var såå godt, han storkoste seg virkelig med bollebiten sin! ♥ 

Nå har Fredrik og jeg akkurat spist en ganske sen middag, og skal ha skrekkfilm-maraton resten av kvelden. Det blir koselig! Apropos det... Vet dere hva jeg hadde gjort i natt? Fredrik våknet av at jeg hadde satt meg opp i sengen midt på natten og sett han i øynene mens jeg hadde sagt "Hun prøver å ta sjelen min!" Haha, sett litt mange skrekkfilmer i det siste kanskje. Husker for øvrig ingenting av det, men forståelig nok hadde Fredrik blitt ganske skremt!

I morgen skal de siste forberedelsene til 17.mai bli unnagjort, og vi har planlagt en koselig tur ute i det forhåpentligvis fine været. God klem!

DENNE UKENS..


Nydelige Leo som plutselig så veldig misfornøyd ut! Haha, lille tullingen som er alvorlig på det ene ordentlige bildet jeg fikk tatt av ham.. Er det ikke typisk!

MEST LESTE BLOGGINNLEGG:

Jeg hadde aldri trodd at blogginnlegget jeg publiserte i går skulle skape så mye engasjement! For meg som blogger er det utrolig gøy å se. Jeg respekterer alltid fullt og helt at andre mennesker kan ha andre meninger enn meg, og selv synes jeg det er utrolig viktig å vise respekt selv om man er uenig i noens mening. Jeg er aldeles ikke rasist (Slike kommentarer måtte jo selvfølgelig bare komme!) og det har ingen verdens ting med å være rasist å gjøre. Jeg står gjerne og veiver med alle verdens utenlandske flagg på deres nasjonaldager og andre dager for øvrig. Jeg har donert penger under flyktningskrisen og stått opp for flyktninger her på bloggen (Fordi jeg har ment og fortsatt mener at flyktninger skal være velkomne), og generelt synes jeg det er fantastisk å se at Norge er blitt et så stort og flerkulturelt samfunn. Så rasisme-kortet vil jeg ha meg frabedt. 

Jeg synes bare rett og slett at på Norges nasjonaldag så skal landet vårt, Norge, være i fokus og feires, og da bruker man selvfølgelig Norge sitt flagg. Det er ikke ulovlig at du ønsker å bruke Brasil sitt flagg fordi du opprinnelig er fra Brasil, men det hadde jo vært ganske rart om nordmenn bosatt i Brasil skulle veive høyt med det norske flagget nede i Brasil på Brasil sin nasjonaldag. Det er min mening. Men her på bloggen min er det alltid rom for alle meninger, og du har selvfølgelig alltid lov til å være uenig hvis du er det.

Les blogginnlegget HER.BESTE INNKJØP:

Leo sin flotte solhatt! Kommer nok til å bli brukt flittig fremover, han kler den såå godt!


HØYDEPUNKT:

Langhelg med guttene mine! Samt jordmortime, og grilling ute i finværet ♥ Jeg tror virkelig denne uken har vært en forsmak på sommeren, så jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg stort! Samt at det faktisk nå er 151 dager igjen til vi får møte gutten vår for første gang. Gud, så herlig å tenke på!

CRAVINGS:

Iskrem, milkshake, sjokolade... Herlighet! Jammen godt jeg klarer å begrense meg. Jeg spiser masse grønnsaker og trener fortsatt hver dag, så en iskrem i ny og ne har jeg overhode ikke dårlig samvittighet for ♥

Vi snakkes senere i dag! Ha en fantastisk søndag og 1. pinsedag, flotte lesere!

JEG VIL IKKE SE UTENLANDSKE FLAGG PÅ 17.MAI!

 

(Dette blogginnlegget er ett år gammelt)

Og nei, det er ikke rasistisk. 

Det handler ikke om å ikke godta andre religioner og kulturer. Det handler ikke om å ikke ha et ønske om å integrere flyktninger eller utlendinger som bor her i Norge. Det handler bare enkelt og greit om at det er Norge sin nasjonaldag. Da er det jo bare naturlig å kun bruke Norges flagg, flagget som tilhører Norge, som du også er hjertelig velkommen til å bruke selv om du opprinnelig er fra et annet land. Feir gjerne Norges nasjonaldag med oss, men bruk for all del Norges flagg!

Ville det ikke vært fryktelig rart om nordmenn som er bosatt i USA skulle stå på nasjonaldagen deres og veive med det norske flagget? Ville det ikke vært enda mer rart om nordmennene skulle reagere med å mene at USA er rasistiske, hvis de hadde fått beskjed om at det var fint om de kunne bruke USA sitt flagg på USA sin nasjonaldag?

Jo.


17. Mai er ikke USA sin nasjonaldag. Ei heller Danmarks, Englands, eller Pakistan sin. Det er Norge sin, så hvorfor i alle dager skal vi veive med noe annet enn det norske flagget?

En super 17. Mai ønskes deg og dine ♥

Klikk gjerne på liker knappen under innlegget for å spre blogginnlegget videre!

ELSKER DEG

Mange har kommet med uttalelser om at jeg er verdens verste kjæreste fordi jeg ikke tok abort når jeg ble gravid med de to barna våre fordi du ønsket at jeg skulle ta abort. Hvorfor skulle jeg "tvinge deg til å bli pappa?" 

Mitt største ønske og drøm i livet var aldri å bli mamma som 16-åring. Slik enkelte fremstiller det. Unnskyld, for at naturen gjorde det slik at kvinner kan bli gravide, og ikke menn. For det er kanskje urettferdig, men det er sånn det er, for menn kommer aldri til å kunne bli gravide med ulempene (og fordelene) det medfører. I en perfekt verden hadde aldri slike vanskelige dillemmaer oppstått, og jeg skulle ønske vi levde i en perfekt verden. Det gjør vi ikke.

Du har stått ved siden min hele veien, selv om du i utgangspunktet ikke ønsket barnet noen av gangene. Misforstå meg rett; For igjen: mitt største ønske var heller aldri å få barn så tidlig. Men du har vært her likevel. Uansett hvor uenig du har vært, så stakk du ikke. Du ble her uansett hva. Jeg vil bare skryte litt av deg for det, for jeg tror de færreste av andre gutter på din alder ville gjort det samme.

En hvilken som helst mann kan få barn, men det krever mye mer og faktisk være en pappa og å stille opp.

Og selv om jeg tok beslutningen om å beholde barnet hele to ganger, og selv om det ikke var ditt ønske noen av gangene, så har du i ettertid vært sjeleglad for at jeg sto opp for meg selv og gjorde det uansett hva du mente tidligere. For jeg vet, og jeg ser at du elsker Leo høyere enn alt i hele verden, og jeg vet at du kommer til å elske nestemann like høyt. Jeg vet at du aldri ville at jeg skulle ha valgt annerledes om vi nå fikk muligheten til å gå tilbake i tid.


Elsker deg og familien vår. Tusen takk for at du er en ekte pappa ♥

OM DU BARE HADDE VISST..

Om du bare hadde visst, lillevenn, at du er så heldig at du skal få et søsken! Jeg lurer på hvordan du hadde reagert da. Du elsker allerede å rive ned klærne hans før du ler den herlige latteren din, siden du vet du ikke egentlig skal gjøre det.(Her kikket han på Fredrik som sto ved siden av meg, så han sjeler ikke!)


Leo kom bort til meg og ville sitte på fanget istad når jeg skulle se på vogn til den lille i magen. Etter hvert ble vi bare sittende i hver vår stol og kose oss med magasiner og favoritt babymusikken til Leo i bakgrunnen. Han var nysgjerrig på babymagasinene mine, men det tror jeg handlet mest om at han ville rive dem i fillebiter. Haha!

Hei, forresten! Jeg har slitt en del med vondter i dag så det har blitt mye innetid og kos på oss, selv om vi likevel allerede har vært på en liten trilletur i dag! Leo har vært tidenes solstråle (som vanlig, egentlig!) og han har lekt, rotet her hjemme (Fant den nye genseren min liggende under spisebordet vårt, ops!) og lekt masse. Vi spiste deilig frokost sammen i dag, og det er så herlig å kunne spise sammen på helgemorgener. Skikkelig kos, og tror ikke det finnes noen som er mer glad i mat enn det Leo er, og det er så godt å se ♥

Nå skal jeg kikke litt videre på babyting og drømme meg litt bort i babyboblen. Senere blir det god middag og lørdagskos. Nyt dagen! Klem!

DEN VONDE TIDEN.

I dag fant jeg igjen pillen som egentlig skulle vært tatt i mars. Den pillen som skulle starte aborten som jeg følte jeg måtte ta når jeg fant ut at jeg var gravid igjen.

Jeg bestilte time til abort og dro fra sykehuset med pillen som skulle starte det hele, og den skulle jeg ta før jeg skulle dra tilbake på sykehuset dagen etter jeg hadde tatt den. Pillen ble aldri tatt, og det er naturligvis grunnen til at jeg fant den igjen. Nederst i den veska som har ligget bakerst under pulten min helt siden da.

Det var vondt å finne den igjen. Jeg brøt sammen. Den pillen symboliserte plutselig så mye. Jeg ville bare kaste den langt til helvete vekk. Til helvete vekk med alt det vonde. Med alt det jeg nok en gang måtte gå gjennom, helt alene. Jeg satt plutselig midt oppe i det igjen, akkurat som at jeg ble kastet to måneder tilbake i tid. Jeg følte meg trøtt igjen, jeg følte at jeg ville sove - For når jeg sov var det ingen press. Da var det ingen som fortalte meg hva jeg burde gjøre. Da var det ingen som sa at jeg måtte bare ta abort så kom jeg meg over det etter hvert. Ingen stemmer, bare stillhet.

Jeg ble like skuffet hver gang jeg våknet, for da skjønte jeg at jeg ikke hadde hatt mareritt. At ikke hele graviditeten bare var et mareritt. For jeg lyver ikke når jeg sier at det var et ønske store deler av tiden rett etter jeg hadde funnet ut om den lille i magen. Brutalt, kanskje. Ærlig, ja.

Det er først når jeg sitter her nå, snart 19 uker på vei, at jeg skjønner hvor tøft det har vært. Jeg tror ikke jeg klarte å fatte det 100% når jeg sto i det, jeg tror ikke det var mulig for meg. 


Redigert: Jeg ser nå at pillen jeg trodde jeg skulle svelge, egentlig skulle føres inn i skjeden - Dette husket jeg ikke når jeg skrev dette blogginnlegget (Naturlig nok, det handlet om den vonde tiden, og ikke om hvordan abortpillen jeg egentlig skulle ha tatt - skulle bli tatt) Men her har dere i hvert fall bevis for at jeg fikk med meg denne pillen hjem, sammen med papirer. Jeg ba om medisinsk abort, og det var sikkert derfor jeg husket det som om det var det jeg skulle ha. Jeg ser nå at jeg skulle ha kirurgisk, og her ser dere at pillen og arkene ble med meg hjem, akkurat slik jeg fortalte dere.

Igjen; Jeg beklager veldig at jeg ikke husket at pillen ikke skulle svelges, jeg regner med det hadde en del å si for hvorfor så mange av dere reagerte på at jeg hadde fått med den hjem. Som jeg allerede har skrevet var det ikke akkurat hvordan pillen skulle bli tatt som var i fokus for meg når jeg skrev dette blogginnlegget, ei heller er jeg noen ekspert på abort eller sykepleier, og det har jeg heller aldri trodd eller påstått. Men jeg legger meg selvfølgelig fullstendig flat for at jeg ikke husket bedre og for at jeg var skråsikker på at det var en tablett som jeg egentlig skulle svelge, når det ikke var det.
 

Er det en ting jeg har lært, så er det at du ikke kommer deg langt i livet med å prøve å tilfredsstille alle andre. Det har jeg prøvd, og jeg holdt på å gjøre noe jeg vet jeg hadde angret på resten av livet mitt. For er det verdt det? Å gå hele livet og angre på noe du vet du ikke skulle ha gjort, bare for å sørge for at du tilfredsstiller alle andre?

Jeg vet ikke med dere, men jeg lever ikke for «alle andre». 

Jeg har klart å bearbeide mye av den vonde tiden nå. Nok en gang. Etter å ha vært gjennom dette føler jeg at ingenting noen gang kan få meg til å tvile igjen. At ingenting kan få meg til å gå så i kjelleren som det jeg har gjort i starten av mine to svangerskap. Det er ingen som kan bestemme over meg og hva jeg føler er rett.

Jeg gråt når jeg fant ut om graviditeten, og jeg gråt når jeg sakte men sikkert bestemte meg for at den lille i magen skulle få vokse frem, og å en dag få møte den lille familien sin.

Men i dag? I dag smiler jeg.

Endelig.

VERDENS HERLIGSTE..Herregud, for en start jeg fikk på dagen i dag. Leo våknet opp (Av alarmen min som jeg tydeligvis ikke våkner av lenger?) og jeg våkner ordentlig opp av at ansiktet hans bokstavelig talt er oppe i mitt. Han smiler fra øre til øre og jeg setter meg opp i sengen før vi leker litt. Han begynner å snakke litt, og da går det mye i "Hei, nei, baby" Han fortsetter å si baby mens han ser på meg, før vi etterhvert skal gå ut av døren. Da reiser han seg, går ned til gulvet og strekker opp den ene armen sin etter min, fordi jeg alltid pleier å leie han når vi går ut døren og ut i stuen! 

Så dere kan jo trygt si jeg fikk tidenes herligste start på dagen i dag - For å si det sånn!

Det er i sånne øyeblikk jeg innser hvor fantastisk heldig jeg er som har han. Jeg blir jo helt emosjonell av at han viser seg så flink nå som jeg er gravid.

Jeg prøver å rose han med å fortelle han hvilken omsorgsfull, godhjertet og herlig gutt han er. Istedenfor å bare gå rundt å fortelle ham hvor fin eller nydelig han er, selv om han selvfølgelig er det også, (Verdens nydeligste, faktisk!) og selv om jeg garantert kommer til å fortelle ham det også. Jeg har lyst til å oppdra ham med gode verdier og ønsker å lære ham til å ikke bli ekstremt utseende-fiksert, og jeg sier overhode ikke at man ikke kan bli oppdratt med gode verdier selv om man kun blir rost for hvor fin man er, men vi kan ikke forvente at barn ikke skal være utseende-fikserte dersom vi bruker hele barndommen deres på å fortelle dem hvor vakre og nydelige de er. Og for meg er det viktig at Leo lærer at utseende kun er skallet til både han og alle andre mennesker, og at det som virkelig betyr noe ikke er hvordan utsiden ser ut, men hvordan han er på innsiden - som vi ikke kan se.

Noen klisjeer er klisjeer av en grunn, og det er fordi de faktisk stemmer ♥

God fredagsklem til dere! Nyt kvelden!

IKKE SI DETTE TIL GRAVIDE!

"Nå kan det umulig være lenge igjen til termin?" Damen ser spørrende bort på meg etter å ha sett på magen min.

Jeg sperrer opp øynene. Termin? Allerede? Ser jeg virkelig SÅ stor ut? Nei, det gjør jeg jo ikke? Gjør jeg det? Tankene strømmer inn.

"Omtrent 5 måneder igjen" Svarer jeg smilende. Det var tydeligvis ikke det svaret damen ville ha, for hun fikk det plutselig svært så travelt med å komme seg avgårde fordi hun helt uten videre fikk veldig dårlig tid, litt skrekkslagen i blikket var hun òg.

Det er flere ting som er unødvendige å si til gravide, og dette er kanskje en av dem. Sammen med "HÆ?! Du kan jo ikke kalle barnet ditt det?" Når du stolt forteller vedkommende navnet dere planlegger til babyen i magen. Takk Gud for at alle ikke heter Ola og Berit, sier jeg bare! Det hadde vært kjedelig det, fy søren.


Jeg opplevde lignende ting sist svangerskap også. Jeg var gravid i uke 34 og noen spurte om jeg var heeelt sikker på at det ikke var tvillinger der inne. Selvfølgelig er man sikker på det når man helt tydelig kun har noen uker igjen til termin. 

Gravide er ekstra sårbare. Vi kan gråte av reklamer på tven, triste sanger, eller bare det at vi ikke har sjokoladeis tilgjengelig i fryseren. Enkelte ting er rett og slett unødvendig å si til gravide, og det kan være lurt å tenke litt over!

KLARE FOR LANGHELG!

Hei, og god kveld til dere!

Her ligger vi i senga alle mann, trøtte og slitne etter både dagen og uken. Jeg ble litt bekymret tidligere i dag siden jeg har kjent litt lite liv fra babyen, men nå trenger jeg ikke å være bekymret mer! Lillegutt i magen våknet nemlig skikkelig til liv for noen minutter siden, og han ser ikke ut til å roe seg med det første heller. Det er koselig det!

Leiligheten er nyvasket og ren til helgen, og vi har handlet inn alt til både helgen og 17. Mai. Og som om det ikke var nok, så er det jammen meg langhelg også! Jeg vet om en person som i hvert fall gleder seg til å nyte finværet med familien sin på dagtid, istedenfor å jobbe innendørs: Fredrik! Jeg er så glad på hans vegne, jeg har så stor forståelse for at det blir enda litt mer kjipt å måtte jobbe innendørs når det er 20 varmegrader ute.

Nå gjenstår kun fredagsbadet til Leo i morgen (som han elsker) og siste forberedelser til den fine nasjonaldagen vår. Dette blir noen herlige dager!

Ønsker dere en fantastisk helg!

JEG VIL IKKE GI SLIPP PÅ HAN...

"Åh, Fredrik, jeg vil ikke at Leo skal begynne i barnehagen. Eller jo, jeg vil jo det, - Men jeg er så redd for at det skal skje han noe!" Sier jeg mens jeg ser bort på Leo som ligger fredelig og sover i  armene til Fredrik"

"Jessica, selvfølgelig kommer det til å skje han noe! Jeg brakk beinet mitt i barnehagen, jeg!" utbryter Fredrik.

"Eh?!"

"Neida. Eller joda, jeg brakk faktisk benet. Men han kommer til å klare seg så fint, og alle barn slår seg av og til, sånn er det bare" svarer han rolig. Jeg likte det svaret.
Det at Fredrik er så rolig når han snakker om det klarer på en eller annen rar måte å berolige meg litt. Tanken på å gi slipp på den "lille" babyen min, lille Leo, og å sende han i barnehagen helt alene, det er så skummelt! 

Jeg har nå tatt beslutningen om at jeg skal gå hjemme med Leo utover høsten, frem til han starter i barnehagen i midten av august. Jeg kjenner at jeg, vi, trenger mamma og Leo-tid frem til da, tross bekkenløsning som helt sikkert kommer til å bli verre utover svangerskapet. Jeg har troen på at det skal gå fint når jeg nå ikke er såå plaget, og dessuten vil jeg gå hjemme med ham hvis jeg kan og har mulighet. Han fortjener all oppmerksomhet frem til lillebror kommer.

Det er sikkert bare gravidhormonene som løper løpsk, for innerst inne vet jeg jo at det kommer til å gå fint. Men jeg tror ikke jeg takler det så bra at han begynner å bli stor og at lillegutten vår «plutselig» ikke er baby lenger, men en selvstendig og flink gutt. For jeg er nok ikke helt klar for å gi slipp. Men det blir man vel egentlig kanskje aldri med de små ♥

HELT PERFEKT!


Hei til dere!

Nå har vi akkurat rast inn dørene her etter en koselig tur ute alle tre. Jeg fant meg tidenes deiligste kjole i dag, og gjett hvor den er fra?! Barneavdelingen på Cubus! Haha! For min del kunne selve kjolen ha vært lenger, men ja ja. Den er i hvert fall superkomfortabel, stretchy, og ellers helt perfekt. Gleder meg til å bruke den fremover, både som hverdagskjole med sneakers, og til finere anledninger med annet tilbehør. Den ble jo så fin over magen også!

Leo var en urolig liten gutt i natt og det ble ikke natta her før klokken 3, så litt redusert er jeg i dag men det går gått helt fint altså! Nå sover han søtt en liten ettermiddagslur, og jeg skal vekke han hvert øyeblikk ♥ Jeg fikk helt hakeslepp når jeg innså at det er fredag igjen i morgen, uken har jo egentlig bare rast avgårde her! Koselig med noen dager hjemme med de to (3, hehe!) guttene mine før 17 mai. Mai er virkelig en herlig måned!

Vi snakkes selvfølgelig litt senere i dag, i mellomtiden må dere ha en herlig torsdag!

God klem

HVORDAN GÅR DET MED BABYEN I MAGEN?

For en deilig dag det har vært! 

Solen har ikke vært fullt så tilstede i dag som de siste dagene, men det er likevel godt og varmt ute. Oldemoren til Leo passet Leo når jeg var på kontroll hos jordmor i dag omkring klokken ett, og det var virkelig kjempekoselig og ikke minst betryggende å være hos jordmor igjen.

I det siste har jeg faktisk hørt om gravide som har jordmødre som knapt tar seg tid til dem og virker helt uinteressert, og jeg blir så trist på deres vegne! Det skal være koselig å være hos jordmor, og man skal føle seg trygg og ivaretatt. Jeg er kjempeglad jeg har jordmoren jeg har, og det var så koselig å se henne igjen i dag! Vi snakket litt om fødeangsten igjen, om formen min generelt og hvordan det gikk, og litt om forventningene rundt det å bli tobarnsmor.

Her er kort oppsummering:

♥ Vektøkning hittil: 8 kg

♥ Termin: 13 oktober etter korrigering sist ultralyd, blir spennende å se om den stemmer på ordinær ultralyd!

♥ Fysiske plager: Lite. Vondt i keisersnitt arret, men det kommer og går i perioder. Kjenner det godt i bekkenet om jeg har hatt veldig mye å gjøre en dag, men det er foreløpig helt overkommelig. 

♥ Hjertelyd: Hørte den klart og tydelig i dag også, og den var like fin som sist gang. Den ligger på ca 148 slag i minuttet!

♥ Neste kontroll: 7 juni, på 18-års dagen min!

♥ Ordinær ultralyd: 19 mai! Ikke lenge igjen nå!
(Og ja, før dere spør: Bhene mine havner stadig vekk på gulvet fordi jeg rett og slett ikke orker dem. Ikke spesielt heldig i bakgrunnen på bilder da, men haha!)

Alt var med andre ord helt perfekt, og gutten vår vokser som bare det! Det er godt å vite at han har det bra.

Klem

BILDEDRYSS FRA STRANDEN

 

Hallo dere!

(Her satte jeg Leo oppe i vognen og knipset kjapt et bilde, og i det jeg tok bildet visste jeg at noen kom til å kommentere på bloggen at selene hans ikke er strammet inn på bildet, så derfor vil jeg bare gi klar beskjed om at de ble strammet med en gang jeg la ned kameraet etter dette bildet ble tatt, jeg la det ned med en gang jeg så det. Viktig med sikkerhet!)Grønnsakssuppe til Leo (Kjempekjekt til turer på stranden!) ♥ Druer ♥ Iste ♥ Isklar vann ♥ Solkrem ♥

I går nevnte jeg at vi hadde vært på stranden, og jeg glemte selvfølgelig å vise dere bilder! Derfor kommer det et lite bildedryss her nå fra turen vår på stranden, i fantastisk vær!

Vi snakkes igjen snart - Gleder meg til oppdatere dere etterpå! Jeg har nemlig vært på kontroll hos jordmor i dag ♥

EN STOR FORANDRING

Forandringer er ofte skummelt. Som når favoritt-spisestedet får nye eiere, for eksempel. Eller når programmet du har som vane å alltid se på tv på ettermiddagene slutter å gå. You name it. Kanskje det er skummelt med forandringer fordi man er redd for at ting ikke blir så bra som de var. Jeg vet ikke.

Jeg står ovenfor en stor forandring nå, for det er kun noen måneder til jeg blir tobarnsmamma. Eller, rettere sagt: Til vi blir tobarnsforeldre. Jeg er litt redd, men akkurat denne forandringen synes jeg faktisk ikke er skummel i seg selv. Nytt og ukjent er ofte skummelt, og det er helt forståelig. Jeg var ganske skremt sist svangerskap, men det var jo også mitt første barn. Hva om jeg ikke ble en god mor? Hva om jeg ikke taklet alt? Nå er jeg trygg på at jeg blir det, og jeg er trygg på at alt kommer til å gå bra. Jeg vet at jeg er en flink mamma, og at jeg kommer til å bli det for lillebror også.

Kanskje jeg egentlig burde føle at denne forandringen er skikkelig skummel? Jeg kjenner meg i hvert fall bare veldig klar til å gjøre mitt aller beste, og å gjøre den jobben vi har gjort hittil med Leo med lillebror også. For når vi ser på hvilken fantastisk gutt han er blitt, så ser vi at vi må ha gjort mye riktig.

Om jeg er godt nok forberedt? Jeg tror ikke det er mulig å forberede seg 100% til alt, og hvert fall ikke en slik stor forandring som å få barn. Men det jeg vet, er at det blir travelt, tøft, fantastisk, herlig, utmattende, morsomt, ubeskrivelig givende og fryktelig slitsomt ♥

18 uker og 2 dager på vei ♥

INNKJØP TIL LEILIGHETEN

Okei dere, nå har jeg samlet opp det siste vi skal ha til leiligheten for å vise dere! Ikke mye som gjenstår nå ♥

Bilder hentet fra c1.no og jysk.no
Pluss en del dekor da, selvfølgelig! Både til Leo sitt rom og generelt i huset.

Det er disse møblene jeg har funnet som utgangspunkt, men det er slett ikke sikkert at for eksempel den lille spisestuen/frokostbordet vi skal ha på kjøkkenet kommer til å være akkurat likt dette. Men i den type stil!

Bilder hentet fra Jysk.no og Ikea.no

Ny seng ♥ Grå sengegavl ♥ Frokostbord/Liten spisestue til kjøkkenet ♥ Stor lysekrone til stuen ♥ Speil ♥ Ny sprinkelseng til Leo ♥ Ny kommode til Leo ♥

Vi kommer til å gå for en enkel, ny sprinkelseng til Leo fordi vi ikke tror at det uansett er sånn kjempe-lenge til han skal gå over til juniorseng (Men dette kan jo variere fra barn til barn, så om vi ser at det blir lenge til kommer vi sikkert til å kjøpe en som er litt mer "avansert") Kanskje noen av dere har litt erfaring med når de små generelt sett går over til juniorseng? Jeg har nemlig hørt rundt 2-års alderen!

Og så har jeg jo allerede vist dere sengen til lillebror - Den kan dere se HER!

Vet dere hva jeg har hatt de siste månedene? Konstant dårlig samvittighet. Jeg mener det virkelig når jeg sier det - for jeg vet jo at jeg lovde dere house tour video for lenge, lenge siden! Hadde jeg ikke blitt gravid igjen kan jeg garantere dere at den hadde vært ute allerede, men det sjokket satte en del ting på pause, og da også alt som har med hus og hjem å gjøre. Nå har jeg satt meg som et mål å bruke sommeren på å gjøre alt helt ferdig her hjemme, og da blir det ekstra gøy å vise dere alt, tross at det har tatt tid! Vi elsker hjemmet vårt, og selv om noen kanskje vil si det er ganske personlig å vise dere hvordan vi bor så synes jeg det er gøy å slippe dere litt inn.

For oss er det i hvert fall bare koselig!

Klem

KOS MED GUTTENE MINE!

Hei dere!

Dagen i dag har virkelig gått unna. Leo og jeg har faktisk vært ute i hele dag! Vi startet dagen med en tur på stranden, bare Leo og jeg, og Leo synes det var SÅ gøy. Han synes vannet var litt skummelt når han skulle gå på egenhånd, men synes det var kjempegøy å få bli båret av mammaen sin ut i vannet! Vi lekte på stranden og gikk noen runder før vi måtte ha noen pauser fra solen, og derfor gikk vi litt i skyggen for å slappe av litt og spise litt.

Litt senere gikk vi til byen og trillet, før vi endte opp hjemme i hagen vår med Fredrik, middag, dessert, og masse kos i solen. Vi kom nesten akkurat inn igjen og det har vært så deilig! Leo sovnet en liten stund også, så da la vi han i skyggen i vognen sin og han sov kjempegodt.

Jeg kjenner at det er så kjedelig at Fredrik ikke er hjemme før klokken 15:00 hver dag nå, men sånn er det jo bare og jeg må jo bare akseptere det. Vi kommer til å finne på masse morsomt i tiden fremover uansett, så får vi bare glede oss litt ekstra til Fredrik kommer hjem til oss ♥

I morgen blir det ny kontroll hos jordmor for min del, og det tror jeg blir veldig koselig. Jeg gleder meg til å se hvor mye magen har vokst og selvfølgelig å sjekke at alt står bra til med lillemann i magen! Det kjennes i hvert fall ut som at han har det fint der inne, for han er allerede veldig aktiv.

Vi snakkes senere i dag, håper dere har hatt en strålende tirsdag!

TING ER IKKE ALLTID SOM DE SER UT TIL

 

Tenkte bare å åpne meg litt for dere i dag.

Selv om jeg åpenbart gleder meg over graviditeten om dagen så sliter jeg veldig. Jeg er positiv og gjør så godt jeg bare kan hele tiden, og det tror jeg kommer tydelig frem her inne. Men jeg ønsker ikke å skape en falsk virkelighet, dette er nemlig en stor del av hverdagen min, for selv om jeg gleder meg stort over lillegutt i magen, så kjemper jeg en enorm kamp mot fødeangsten hver eneste dag.

Jeg sover nesten ikke om natten, og det har gått fra å være alvorlig til å bli mer enn det. Jeg klarer fint å ta hånd om meg selv, sønnen vår, og det som skal gjøres her. Matlaging og rydding. Det må jeg bare klargjøre med en gang at jeg gjør, for selv om jeg sliter er jeg ikke ute av stand til å ta vare på meg selv og familien min. Og hver gang jeg skriver åpent om fødeangsten er det alltid noen som har bestemt seg for at jeg ikke er i stand til ta vare på barnet mitt fordi jeg har fødeangst, og det er derfor jeg ønsker å presisere det: Jeg klarer fint å ta hånd om gutten min selv om jeg sliter fælt med fødeangst. Så lenge jeg ikke skal gå gravid resten av livet og dermed ha fødeangst resten av livet så kommer nok det til å gå mer enn fint. 

Akkurat nå husker jeg faktisk ikke sist natt jeg sov mer enn 5 timer.

Jeg strever med grusomme mareritt, jeg får panikk og skikkelig hjertebank. Jeg har heldigvis Fredrik som gjør så godt han kan med å få meg til å føle meg trygg, men helt ærlig hjelper det ikke så mye. Jeg kjenner meg så oppgitt, sinna, og frustrert. Det er verre nå enn noen gang.

Jeg er sinna fordi akkurat jeg må ha det slik i svangerskapet mitt. Frustrert fordi jeg ikke ønsker å ha det sånn, men at jeg ikke får gjort noe med det. Og oppgitt fordi det ødelegger den gleden for meg. Jeg er misunnelig på alle gravide som bare kan glede seg fullstendig over graviditeten sin og det kommende barnet. Jeg er misunnelig på alle gravide som ikke legger seg om kvelden og ser solen gå ned, for å så se den gå opp igjen etter timer med mareritt og null ordentlig søvn. Jeg er misunnelig på alle gravide som slipper å ha fødeangst.

Det jeg ønsker å oppnå med dette svært personlige blogginnlegget er ikke "åh! Stakkars deg"-kommentarer i kommentarfeltet. Jeg ønsker bare forståelse.

Og akkurat i dag kjenner jeg at jeg må være åpen om hvordan det er. Jeg har bedre dager, og jeg lyver ikke når jeg skriver på bloggen at "i dag har vi kost oss skikkelig" Men fy søren så vondt jeg har det med fødselsangsten. Den ligger alltid i bakhodet, den tar ikke pause.

Heldigvis blir jeg tatt på alvor av jordmor og de rundt meg, akkurat som sist. Og i slutten av mai måned skal jeg på samtale på Tønsberg sykehus for å avklare fødselsmetode. Akkurat nå føles det som en evighet til og jeg gruer meg til alle søvnløse netter, mareritt, og vonde stunder frem til da. Men jeg har jo ikke akkurat noe valg, så jeg må jo bare vente. Men jeg unner ikke min verste fiende å sitte med dette, det skal være helt sikkert.

Kanskje det kan forklare litt hvorfor jeg er som jeg er om dagen. Jeg gjør mitt ytterste, men når det har gått så langt som det har gått er det nok umulig å skjule lenger, men jeg har prøvd. Jeg er ikke sur når jeg svarer dere i kommentarfeltet, jeg bare sliter. Jeg mener ingenting av det jeg skriver til noen av dere frekt, men jeg har kortere lunte og tåler generelt mindre om dagen enn hva jeg gjør til "vanlig"

Ikke så rart egentlig.


Les også: "Jeg håper du skal føde naturlig denne gangen!"

Håper dere alle har en fin dag. Klem

HVA ER HEMMELIGHETEN?

Annonse

Hei, og god kveld til dere alle! Fikk dere med dere dette blogginnlegget som ble postet for en uke siden? Her kommer det i hvert fall en gang til, så jeg er sikre på at dere får med dere det gode tilbudet! 

Som dere sikkert har sett gjennom bloggen - Har jeg vært en av de heldige når det kommer til huden min. Jeg har aldri hatt mye kviser eller uren hud, faktisk så sjeldent at jeg nesten har blitt overrasket når det en sjelden gang har oppstått. Nå som jeg er gravid igjen, har det naturligvis hendt at jeg har fått mer uren hud - noe som er typisk når man går gravid. Men det er jo så kjipt likevel, og jeg merker at selvtilliten er så mye dårligere de dagene jeg har dårlig hud, noe jeg er sikker på at mange kan kjenne seg igjen i. Nå har jeg heldigvis funnet noe som kan hjelpe meg å bli kvitt problemet!
Hudrensen heter The incredible face gel og er fra merket Maybeauty. Dere har garantert sett dette produktet på andre nettsider også, og det er ikke uten grunn! Akkurat nå er det den eneste hudrensen jeg har i hus, og den hjelper meg hver morgen etter når jeg har sovnet med Leo i sengen med sminken på og våkner dagen etter med uren hud.

Dessverre hender det ofte for tiden at jeg sovner om kvelden med sminke på, i en travel hverdag med ettåringen min og babyen i magen sovner jeg bare jeg legger meg på sofaen med Leo for å se på tv. Og da er det veldig betryggende å vite at face gelen hjelper meg slik at huden min er like fin dagen etter!

Det er veldig enkelt å bruke face gelen, du bare påfører den og masserer den inn i huden, der du føler du har hudormer eller urenheter - Og allerede da ser du hvordan du fjerner døde hudceller og hvordan den etterlater huden. Myk som babyhud, og den føles frisk og veldig ren i lang tid etter! 

Her ser dere tydelig hvordan de døde hudcellene enkelt fjernes med denne hudrensen!
Bare se hvor ren huden min blir! Etterpå liker jeg å skylle av huden med lunkent vann. Heldigvis tar det ikke lang tid, det er ikke en hudrens du bare må sitte med i så og så lang tid - og det er helt avgjørende for meg når jeg ikke akkurat har mye tid til overs for å bruke foran speilet om morgenen, men når jeg likevel ønsker ren hud som er fri fra døde hudceller, olje og hudormer.

Hvis du også har lyst til å teste produktet får du det med hele 30% rabatt hvis du bruker rabattkoden mammasom30 som jeg har til dere lesere! Eller så kan dere klikke HER. og den er automatisk aktivert når du klikker på linken! 

Og gi meg gjerne beskjed når dere har testet ut produktet - Jeg er sikre på at dere kommer til å bli like fornøyde som jeg er!

Klem. Ha en super mandagskveld videre ♥

SVANGERSKAPSUKE 19!

Nå er jeg inne i min 19 svangerskapsuke, og er hele 18 uker på vei! Tenk det, veldig snart halvveis i graviditeten! Tiden har flydd forbi, og jeg koser meg med lillemagen. Det er i hvert fall masse liv i den lille magen (Som er liten på morgenen og gigantisk på kvelden!), og det er helt herlig å kjenne. Lille gutten vår som vokser inne i magen min ♥ Som dere ser har jeg solt meg ute i bikini i dag med Leo! Føler meg så fin, uansett om jeg har lagt på meg sikkert 8 kilo nå. Så da måtte jeg selvfølgelig ta et skikkelig helfigurs-magebilde til dere. Jeg er så glad i å gå gravid og koser meg skikkelig om dagen, tross varme og bekkenløsning som har blitt verre de siste dagene.

Jeg blogger faktisk fra hagen nå! Vi griller og koser oss ute i solen sammen hele familien med masser av solkrem (!), og masse deilig grillmat. Leo har også fått ny solhatt i dag, og det trengte han! Han ble så fin med den.
Nå skal vi grille videre og nyte solen! Håper dere alle har en super dag ♥

JEG FÅR VONDT NÅR JEG TENKER PÅ DET!

Siden sist svangerskap har jeg båret på en hemmelighet. Jeg drakk nemlig vin med noen venner helgen før jeg fant ut at jeg var gravid med Leo. Jeg ante jo ikke at jeg hadde blitt gravid, jeg hadde akkurat fylt 16 år og skulle bare kose meg med vennene mine.

Når jeg fant ut at jeg var gravid var det så mye å tenke på, men etterhvert som jeg tok valget om å bære frem Leo kom den dårlige samvittigheten tydeligere og tydeligere frem. Jeg snakket med mange mødre, både eldre og yngre, som hadde drukket før de fant ut at de var gravide som kom med betryggende ord. Dessuten var det såpass tidlig i svangerskapet at det var svært lite sannsynlig at det ville gjøre noe skade. Heldigvis.

Men etterhvert som tiden har gått, og jeg nå er gravid med andremann, har jeg tenkt en del på dette igjen. Uansett om jeg aldri i verden planla å bli gravid eller ikke, uansett om jeg var ung og bare skulle ha det gøy med venner, og uansett om det ikke gjorde noe skade siden det var så tidlig i svangerskapet, så får jeg fortsatt vondt når jeg tenker på det. Vondt om de glassene med vin jeg tok før jeg i det hele tatt fant ut at jeg var gravid kunne ha skadet min lille som lå i magen.

Og da går tankene mine ut til de som velger å drikke og røyke alkohol med vilje i sine svangerskap. Jeg fatter bare ikke hvordan de klarer, når jeg får vondt bare av tanken på å ha gjort det ved en feiltakelse for snart to år siden. 

Dette er ikke ment som noen stygg skjennepreken til de som drikker aller røyker under sine svangerskap, bare enkelt og greit jeg som tenker høyt og ærlig i et blogginnlegg. Jeg tror ikke kjeft og stygge gloser er veien å gå når man skal nå ut til de som har det vanskelig med å slutte å røyke og drikke alkohol under graviditeten. Vi må gjøre det vi kan for å vise forståelse for at det er tøft (For det er det nok!) men jeg tror likevel det er veldig viktig å snakke høyt om skadene det kan medføre for det ufødte barnet ditt. Og kanskje mitt "Jeg fatter ikke hvordan du klarer det" kanskje kan hjelpe deg til å få den siste motivasjonen til å få til å slutte - For å gi barnet ditt den beste starten på livet h*n mulig kan få.5 TING DU IKKE VISSTE...

Om oss! Nå er det en stund siden jeg har hatt et slikt innlegg her inne, så denne gangen tenkte jeg å gjøre det litt annerledes ved å dele ting dere ikke visste som er litt mer generelt!

1. Leo har en favorittbamse, og den heter pusen! Hver gang vi rekker han den skal han kose og holde den, han smelter oss helt. Pusen får også alltid smake både melk, frokost og middag av Leo - Og han putter gjerne ansiktet til pusen oppe i sin egen mat for at han skal "smake" på den! Haha, skjønningen!

2. Vi bor i et veldig gammelt hus som mest sannsynlig ble bygd i 1884! Så selv om det er helt nyoppusset innvendig, har det nok mye historie. Kjelleren vår kaller Fredrik og jeg for "morder-kjelleren" bare på tull siden den er som tatt ut av en skrekkfilm. Jeg går aldri ned dit og har ikke planer om å gjøre det heller.3. ... Og selv om vi trives helt fantastisk godt her i leiligheten, så har det skjedd at jeg periodevis har våknet en del på natten. For det meste er det nok bare det faktum at jeg har sett ALT for mange skrekkfilmer og at jeg skremmer meg selv en del, men for noen måneder siden våknet jeg klokken tre og verandadøren sto på vidt gap ute i stuen. Men jeg er ikke husredd og kjenner at jeg er blitt så glad i leiligheten vår.

4.Vi drømmer om å få et kjæledyr! En katt, gjerne en omplassert katt som kanskje ikke fikk en så fin start på livet, slik at vi i hvert fall kan gi katten et godt liv og et godt hjem. Han har vi lyst til å kalle Lunsj! Den drømmen SKAL gå i oppfyllelse en dag.5. Dette har nok noen av dere oppdaget allerede, men jaja: Her hjemme har vi en ganske gammeldags arbeidsfordeling. Jeg lager all maten, og står for mesteparten av det som skal gjøres her hjemme. Alt fra handling til husarbeid. Jeg liker å ha ting gjort på min måte, og da er det bedre sånn! Noen vil vel kanskje reagerer litt på det, men for oss fungerer det best slik og da kommer vi til å fortsette med det!

Klem! ♥

DENNE UKENS..

BILDE:


Dette bildet av Leo ble favoritt-bildet denne uken ♥ Vakre lille, store Leo.

HØYDEPUNKT:

Denne uken har det faktisk vært fryktelig mange høydepunkt å velge mellom. Klart, jeg har jo mindre bra dager også - Men er det en ting jeg har lært etter jeg ble mamma til en ettåring og gravid samtidig så er det kravene må senkes og forventningene trenger ikke være overdrevent store. Jeg må ikke få gjort allverdens hver eneste dag, og så lenge vi er sammen og har det bra, så er det nok. Uansett hva vi finner på!

Ukens høydepunkt må være at Fredrik kjente liv fra utsiden av magen, og det har han gjort nesten hver kveld siden! Han synes det er så koselig, og det er så godt å se. Spesielt med tanke på den tøffe starten vi begge fikk på dette svangerskapet. BESTE INNKJØP:

Fikk denne i posten som jeg så vidt viste dere i går, til lillebror! Kjøpte den på Ebay, tror ikke jeg betalte mer enn 50 kroner for den. SÅ fin da! Gleder meg til han kan bruke den utover vinteren 2016/17. 

UKENS MEST LESTE BLOGGINNLEGG:

Var nok i blogginnlegget hvor jeg bekreftet hva lillebror i magen skal hete! Innlegget finner du HER CRAVINGS:

Nutella og jordbær... Hva kan jeg si, fy søren så godt!Været i dag er like strålende, så Leo og jeg skal ut på en trilletur i finværet. Fredrik må haste avgårde til Tønsberg når som helst nå, så det blir bare oss så lenge. Nyt søndagen, så snakkes vi om ikke så lenge!! ♥

VI GLEDER OSS!

Det er 10 dager igjen til 17-mai, og her hjemme er vi virkelig i rute med all planleggingen. I år gleder jeg meg helt sinnssykt til 17-mai, det første året med feiring når Leo faktisk er «med»! I fjor lå han i grunn bare og sov gjennom hele 17-mai toget, og mye gjennom dagen ellers også (Hvem kan vel egentlig forvente noe annet, han var jo faktisk ikke mer enn nesten 2 måneder gammel) - Så i år gleder vi oss til å gå rundt med ham og kikke på togene, spise masse iskrem, og bare storkose oss med feiringen og (forhåpentligvis) fint vær.

Vi skal ha et vennepar her hos oss til brunch på formiddagen, og det gleder vi oss også veldig til. I tillegg til all maten skal jeg prøve å lage en skikkelig 17-mai kake, men vi får se hvordan det går. Jeg har prøvd å lage boller tidligere og det ble virkelig ikke boller. Fredrik prøver fortsatt å overbevise seg selv om at de var gode, men det vet vi begge at de ikke ble. De ble helt grusomme og lignet på alt annet enn boller, hehe! Jeg føler meg flink til å lage mat, men bake-delen er jeg litt mer usikker på. Det finner vi fort nok ut av, prøve skal jeg i hvert fall!

Ellers har vi ikke store planene enda, men det kan jo fort forandre seg ettersom det er 10 dager igjen til den store dagen!

Det blir uansett en fryktelig koselig dag og jeg ser virkelig frem til å tilbringe masse tid med familien min, pynte spisebordet vårt, og kose oss med god mat og hverandre ♥ Tenk, neste 17-mai kommer det til å være to små gutter som bor her hjemme og som vi skal tilbringe dagen med! Det gleder jeg meg om mulig enda mer til!

FRA STOREBROR TIL LILLEBROR

Som jeg sa til dere i går skulle jeg lete frem noen av de bodyene vi hadde igjen fra Leo, slik at vi kan bruke dem til han lille i magen også. Jeg fant noen noen, og de brakte så mange gode minner med seg! De av dere som har fulgt meg veldig lenge husker dem nok! 


Flotte to be-storebror som sovnet i armene mine ♥

Vi har kost oss stort ute i dag! Det er nærmere tyve grader ute i varmen og herregud som vi nyter det. Nå er vi inne igjen for en liten pause og som dere ser sloknet lillegutt, mens gutten min i magen akkurat har våknet skikkelig til liv. Det var så herlig å se at det var så mange mennesker i byen, barn som lekte og masse glede. Det er slik det skal være! 

Senere i dag skal vi ha tidenes deiligste biff-middag - Kanskje vi til og med setter oss ute i hagen for å spise! Nyter dagene nå, jeg føler meg så bra og har så mye overskudd. Det er så rart, for siden jeg er i så fantastisk fin form om dagen glemmer jeg nesten at jeg er gravid. Når vi var ute i stad sa Fredrik til og med at han umulig kunne se at jeg var gravid, og det er hvert fall rart - For sist svangerskap på dette tidspunktet kunne jeg ikke skjule det lenger. Haha! Hvert svangerskap kan virkelig være så forskjellige ♥

Håper dere har like fint vær hvor enn dere befinner dere. God klem sendes! 

HAR JEG GÅTT FRA VETTET?

I natt hadde jeg tidenes merkeligste drøm, og det morsomme er: Jeg hadde nøyaktig samme drøm i forrige svangerskap med Leo. 

Jeg drømte at jeg etter ni lange måneder hadde keisersnitt og endelig skulle få møte babyen min, men så var det ikke en baby, det var en kattunge. Jeg fikk helt sjokk og så rart på jordmoren som rakk meg denne lille kattungen, og jeg så på henne som et digert spørsmålstegn med et blikk som sa "Hva i alle dager er det her?!"

Da svarer hun "Ja, men det er sånn som skjer av og til vet du" Litt oppgitt men samtidig oppmuntrende i stemmen sin.

Haha, jeg våknet opp og begynte nesten å lure på om det er noe galt med meg så syke drømmer som jeg har, men så vet jeg jo at gravide kan ha svært merkelige drømmer. Jeg husker den store følelsen av skuffelsen jeg kjente. Her hadde jeg gått gravid i ni måneder og ventet på å treffe den lille babyen min, men så er det ikke en baby, men en liten kattunge?... Haha, jeg var såå skuffet! Husker jeg gråt i drømmen min og at jeg nesten ikke kunne tro det var sant!


Haha, merkelig hva graviditetshormoner gjør med kroppen. Har aldri opplevd å drømme så mye sykt som jeg har nå som jeg er gravid igjen, og slik var det forrige gang også!

Måtte bare dele dette med dere, Fredrik og jeg sitter og ler av det hele tiden! Ha en super fredagskveld videre ♥

EN STOR GUTT!

I dag er jeg så stolt av lillemann. Leo går bare nå, og har kuttet ut krypingen sin - Men helt til i dag har han ikke hatt lyst til å gå i noen av skoparene sine. Det var altså helt til i dag! I dag har han spradet rundt i de små sandalene sine, og jeg kjenner meg bare stoltere enn noen sinne. Vi var ute en tur på et kjøpesenter i stad, og da ville han også leie meg og gå ved siden av meg. Jeg måtte se etter flere ganger for å se at han faktisk gikk ved siden av meg i sine egne sko mens han holdt hånda til mammaen sin ♥ Han vet han er flink for han er SÅ stolt og skal stadig vise seg frem!
Vi merker veldig godt at Leo begynner å bli stor! Det er litt vemodig, men samtidig så fantastisk moro å få være med på. Han er helt tydelig et eget lite menneske med sterk vilje og masse omsorg for andre, og det gjør oss veldig stolte som foreldre å se. 

Så var det jammen meg fredag igjen! Her i huset er det alltid strålende stemning på fredager, og vi gleder oss stort til å finne ut hva vi skal gjøre denne helgen. Jeg skulle vel strengt tatt ha kjøpt grill allerede, for jøye meg for et herlig vær det er her hos oss! Det gleder meg så, for da vet jeg at vi kan finne på mye ute i solen med Leo. 

Nå senere i dag blir det fredagstaco (Fredrik som absolutt ville ha, så da lager jeg med glede!) og smoothie og vaniljeyoghurt som helgekos til lillegutt. Senere skal jeg rote litt i gamle esker for å finne noen plagg etter Leo som lillebror kan få glede av! Jeg har jo allerede gitt bort 90% av klærne etter Leo til andre mødre gjennom bloggen min, så heldigvis fikk jeg tatt vare på i hvert fall noen plagg. Blir veldig koselig å se dem igjen, og vite at de skal brukes av lillebror om noen måneder!

Fine kjæresten min! Her ser dere hvem Leo ligner på, hehe!


Ha en god helg alle sammen! ♥

5 PERSONLIGE SPØRSMÅL OG SVAR

Har du hatt lyst til å slå opp med kjæresten din før?

- Om jeg har hatt lyst til å gå fra Fredrik? Ja, det tror jeg nok. Det samme har sikkert han også. Men ikke sånn dønn seriøst og at jeg virkelig har ment at jeg har hatt lyst til det, bare sånn i øyeblikk hvor vi har hatt det veldig tøft sammen. Vi vil jo begge være sammen, men selvfølgelig har vi hatt stunder hvor ting har føltes umulig. Det blir litt som med en kommentar jeg fikk med en gang Leo var født her på bloggen. På den sto det "Det er vanlig å ville ha lyst til å hive ungen din ut av vinduet i dine verste, mest frustrerte øyeblikk" Forskjellen er bare at du ikke gjør det - Selvfølgelig!

Det samme gjelder egentlig med kjæresteforhold. Det er lov å bli så sint eller lei deg at du bare vil kaste vedkommende ut av vinduet, men det er OK - så lenge du ikke gjør det. Vi har for lengst skjønt at det ikke nytter å hoppe fra kjæreste til kjæreste, fordi problemer oppstår. Problemer og krangler vil oppstå på veien uansett hvilket forhold du er i, og hvis du gir opp hver gang kan du jo faktisk aldri ha et langvarig forhold.

Så for å avslutte og konkludere: Ja, jeg har hatt lyst og det har garantert han også - Men alle har svake øyeblikk og tøffe stunder i forholdene sine. "Over all" har vi det veldig bra sammen og det har kanskje skjedd et par ganger at jeg har tenkt "Nei, fy søren! NÅ er det nok" og så kommer fornuften sigende inn når man har fått roet følelsene sine litt! Jeg tenker at det er lurt å være åpen om at kjæresteforhold ikke er perfekte, man møter på utfodringer, men det gjør absolutt alle. Det handler til syvende og sist om hvordan man velger å håndtere de utfordringene som kommer.Synes du det er rart at folk beskylder deg for å lyve om prevensjonbruk, siden du ble gravid på minipillen og p-piller?

Både ja og nei. Jeg synes det er rart i den forstand at jeg aldri har gitt noen av leserne mine grunn til å tro at jeg skulle lyve, men samtidig ser jeg jo selv at det kan være vanskelig å tro på når det skjer to ganger etter hverandre. Eller, på en måte gir det jo mening - For da tar ikke kroppen min i mot pilleprevensjon og det er jo sånn sett greit å vite til senere - Men jeg får egentlig ikke gjort annet enn å fortelle dere sannheten. Jeg har alltid vært ærlig og åpen i bloggen min, og hadde jeg slurvet med prevensjonen kan dere være trygg på at jeg hadde vært ærlig om det. Jeg står for det jeg gjør og det føler jeg at jeg har fått bevist det siste året som blogger.

Fredrik, familien, venner og jeg vet at jeg gikk på prevensjon, og når alt kommer til alt er det egentlig det som teller. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal få bevist at jeg har brukt prevensjon på andre måter - for det holder jo tydeligvis ikke å si at jeg har brukt prevensjon. Da har jo alle kritikere tydeligvis bestemt seg for at det er løgn, så det er jo ikke rart jeg føler meg litt hjelpeløs her da når både samboeren min og vi rundt oss, legen min inkludert, vet jeg snakker sant.Er du alltid ærlig på bloggen din? Forteller du alt?

- Hvis jeg begynner å fortelle om noe på bloggen forteller jeg alltid hele sannheten, ja. Men jeg har aldri og kommer aldri til å dele absolutt alt jeg har opplevd tidligere i livet mitt og ting jeg ellers føler er for personlig. Uansett hvor mange lesere jeg ville fått for å skrive om enkelte hendelser. Det er viktig for meg å verne om privatlivet mitt, og det er selvfølgelig mye dere ikke vet om og som ikke egner seg offentlig. Men likevel er jeg alltid åpen og ærlig om det jeg skriver om her inne, og det er ekstremt viktig for meg!Synes du helt ærlig at du fortjener plassen din på topplistene?

- Ja, det gjør jeg. Noen dager er kanskje ikke bildene mine helt perfekte og feilfrie, og andre dager kan bli så hektiske at jeg ikke rekker å poste alt jeg tenker at jeg skulle postet - Men alt i alt føler jeg at jeg er en annerledes mammablogg og at jeg fortjener plassen jeg har jobbet meg til å få. Jeg er selvfølgelig kjempe takknemlig for leserne mine som har gjort alt dette mulig for meg!


Kan du si en ting leserne dine ikke vet om deg?

- Jeg har vurdert å slutte og blogge opp til flere ganger. Seriøst vurdert det, ikke bare tenkt tanken. Bloggen er veldig krevende og ofte tenker jeg at jeg ville sluppet unna mye tyn dersom jeg la ned bloggen. Men samtidig vet jeg ikke om jeg ville klart det, og jeg har vel egentlig kommet frem til at jeg ikke er klar for å gi slipp på den enda! ♥

Det følger jo en del negativt med å ha en offentlig blogg. Men nå synes jeg fordelene veier tyngst, jeg elsker å skrive, og da kommer jeg til å fortsette helt til den dagen det ikke føles riktig mer.

God klem!

KJÆRESTETID

Nå har Leo blitt hentet av farmoren sin, altså moren til Fredrik, og Fredrik og jeg er klar for å ha litt kjærestetid helt alene! Det blir veldig uvant, er en stund siden sist nå!

De skulle gå en tur ute i det fine været sammen og Leo skulle prøve å sitte i bæremeis, så det blir nok kjempekoselig for Leo og ikke minst for farmoren hans! Jeg er så glad for at Leo har muligheten til å få så utrolig mange fine år med besteforeldrene sine, og det er så viktig for oss at de tilbringer tid sammen. Ikke bare for at vi av og til skal få litt tid til å bare være kjærester og ha barnefri, men også for at de skal ha muligheten til å knytte et sterkt bånd! Familie er alt ♥

18 uker på vei på mandag!


Formen min i dag er relativt grei, fikk plutselig oppleve å være ganske kvalm - Men det er mest når det går litt for lenge mellom måltidene mine og når jeg sover for lite, noe jeg selvfølgelig prøver å unngå. Lillegutt i magen sparker som bare det, og nå kjenner jeg masse bevegelser hver dag - Noe som jeg er veldig betryggende så bekymret som jeg er!

Nå bærer det avgårde ut, så skal Fredrik og jeg spise ute sammen. Gleder meg!

Ha en super torsdag alle sammen ♥

JEG HAR NOE JEG VIL SI

I motsetning til andre bloggere, ønsker jeg ikke å fraskrive meg ansvaret jeg sitter med når jeg når ut til så mange mennesker som jeg gjør. Det jeg gjør kan påvirke mine leseres valg, og det synes jeg selvfølgelig er veldig skummelt. Jeg ønsker å være et godt forbilde for de som leser bloggen min.

Jeg sikter da spesielt til mine yngre lesere, som kanskje i større grad påvirkes av bloggere og media generelt.

Jeg har noe jeg vil si til dere. 

Jeg støtter ikke mine blogg-kolleger i det absurde antallet plastiske operasjoner de foretar seg. Og jeg støtter definitivt ikke det at de føler de må dele det på bloggen sin. Jeg bryr meg ikke om hvorfor de føler de må gjøre det, om det er fordi de føler de bare må være ærlige om det, eller hvorfor i alle dager de gjør det - Men jeg tar fullstendig avstand fra det.

Jeg synes alle mine blogg-kolleger virker som fine folk, jeg har ingenting i mot noen på noen som helst måte, og jeg respekterer valgene til disse menneskene, de som foretar seg alle disse operasjonene - Men jeg kommer aldri i verden til å støtte det at de bare må dele det på bloggene sine.

Spesielt ikke når den største andelen av leserne deres er 13 år gamle jenter i sin mest sårbare alder med dårlig selvtillit.

Så kjære, yngre lesere: Jeg vil bare at dere skal høre denne sangen hver gang dere ser bloggere dere leser eller hver gang dere ser kjendiser som opererer seg til det ugjenkjennelige bare fordi de kan:

Husk at ingen kirurg i hele verden kan ta fra deg den dårlige selvtilliten som åpenbart ligger i bunn hvis du føler du må fikse på hver bidige kroppsdel du har. 

Skjønnhetsoperasjoner og fornektelse får bare tatt deg så langt - Til slutt sitter du igjen med deg selv, og liker du ikke deg selv, så kommer ikke all verdens med plastiske operasjoner til å forandre på det. 

Jeg skal ikke komme med noen moral-preken om hvem som er gode forbilder og ikke, for det å være et godt forbilde handler ikke om valgene du tar og hvordan de ser ut for andre utad - men hvorfor du tar dem. 

Men jeg klarte bare ikke å holde det inne lenger nå.

Klem 

BARN SOM FÅR BARN

Nå er det kun i overkant av en måned til jeg fyller 18 år, og dermed ikke er å regne som barn lenger. Det føles ufattelig deilig, og jeg gleder meg til å slippe å høre at jeg er "et barn som får barn" flere ganger etter det. For per definisjon er jeg jo nå et barn som har et barn, og som har enda et barn på vei. 

Det føles litt rart at jeg enda per definisjon er et barn, siden jeg venter mitt andre barn selv. Jeg vet jo utmerket at jeg blir sett på som et barn siden jeg er 17.

Men i motsetning til samfunnet vi lever i føler jeg ikke selv at jeg kan sette et tall på innsiden min - tankene mine og følelsene mine, og at dette tallet alene skal definere hva jeg er, eller hvor moden eller umoden jeg er, hvem jeg er, og hvordan jeg er.

Jeg er verdens heldigste 17 år gamle jente som om kun noen måneder ikke bare har en, men to velskapte gutter. Som samboeren min og jeg har fått sammen. Som vi kommer til å gjøre alt vi kan for hver eneste dag resten av livene våre.


Når alt kommer til alt.

Hva er mest sannsynlig?

At jeg sitter på gamlehjemmet og angrer og banner som en gammel sjømann fordi jeg fikk barn når jeg selv var et barn - 

Eller

At jeg er glad jeg i det hele tatt fikk muligheten til å få barn, og at når alt virkelig kommer til alt, så får du ikke med deg verken utdannelse, status, eller penger når du en dag dør og gravlegges. Men barna dine, derimot? De vil alltid være med deg, på en eller annen måte.

HER ER DEN!

Sengen til Oscar! Okei, jeg hadde faktisk tenkt til å vente med å vise dere den til vi fikk den i hus, men nå klarte jeg faktisk ikke å la være.. Dessuten er 12 ukers leveringstid, og jeg er som dere vet ikke så veldig tålmodig av meg.. Må bare prøve å holde ut, og så lenge sengen er her før han kommer gjør det jo ikke noe at det er en stund til!

Det er den fineste barnesengen jeg har sett, og den praktiske med den er barnet vokser med den (Altså at man kan flytte på delene sånn at det blir en barneseng) slik at han kan ha den i flere år og ikke bare når han er baby. 


Det har vært så uendelig godt å komme skikkelig i gang med å bestemme hva vi skal velge av alt utstyret som er på markedet. Det er jo en eneste stor jungel av diverse babyutstyr!


Hei fra Larvik - forresten! Her er det strålende sol og det har det vært i hele dag. Det er på slike dager som dette at jeg kjenner det er skikkelig kjipt at vi ikke har ordnet alt klart i hagen vår enda. Det gjenstår litt gressklipping, innkjøp av grill, og litt annet. Heldige oss har jo så flott hage som guttene våre kan leke i, og ikke minst hvor det er så fint for oss å tilbringe tid om sommeren og på varme dager.

Leo og jeg har vært på en lang trilletur i byen i dag med ei venninne av meg og hennes helskjønne lille jente på 7 måneder! Vi har virkelig kost oss, og når vi kom hjem til Fredrik sovnet Leo tvert i armene hans. Gutten vår hadde nok savnet pappaen sin, når vi er her hjemme går han stadig vekk bort til gangen for å følge med på om pappa kommer hjem snart, det er så herlig å se på.

Ha en herlig onsdag, så snakkes vi snart igjen ♥

UT PÅ TUR!

Vi gikk den herlige turen i Bøkeskogen i stad! Vi lekte med Leo på lekeplassen der og han synes det var så moro! Lo og gliste om hverandre, en kjempekoselig tur. Etterpå gikk vi bare litt videre på stiene og koste oss mens vi snakket om alt mulig rart, og Leo koste seg og kikket rundt fra vognen sin han satt så godt i. Været var jo så flott, selv om det ble litt kjøligere når vi hadde vært der en stund ettersom solen omsider gikk ned. Veldig glad vi tok turen ut akkurat i dag ♥ Noen flotte bilder ble det visst også!


Nå er ryggen min vond etter dagen, og jeg er klar for avslapning de siste timene av dagen! Fredrik og Leo har kost seg med pannekaker etter vi kom hjem, og jeg skal veldig straks gå løs på iskremen vi har liggende i fryseren! Haha, det er virkelig ikke trygt å gå på butikken når du har cravings på iskrem OG den er på tilbud. 

God klem

VI HAR NAVNET TIL BABYEN KLART!

Puh! Nå sitter jeg her med håret i en dott og i en mildt sagt sliten, oversized genser. Jeg har vært helt dødssliten i hele dag, men har nå brukt noen timer på leking med Leo og Fredrik, samt sjokolade og jordbær! SÅ deilig på en helt alminnelig tirsdag ♥ 

Mange har lurt nå på om navnet på den lille blir Oscar eller ikke, siden det var det vi bestemte oss for før vi fant ut at det var gutt som gjemte seg i magen; Og det blir det nok. Lille Oscar! Ved mindre vi ser at han ikke passer til navnet når han kommer til verden, da. Så fikk dere endelig ordentlig svar på det ♥
Nå skal vi fortsette kosen her hjemme før vi skal ut på en trilletur, nå som været endelig er fint! Har druknet i babyutstyr og planlegging nå de siste dagene og har funnet verdens fineste babyseng som bare er helt mirakuløst fin. Skal bestille den fra USA og gleder meg som et lite barn, haha! Er så herlig å være i babybobla. Har kjent masse liv i dag også! Men nå må vi nesten komme oss avgårde, så snakkes vi senere - flotte lesere!

STOPP!

Helt siden Leo kom til verden har han hatt mye hår. Han kom til verden med nydelige blå øyne, og mørkt hår. Mørkebrunt, akkurat som mammaen sin.

Månedene gikk, og Leo fikk etterhvert en mellomblond hårfarge. Men mengden av hår er som den har vært siden han ble født: MYE! Det vokser, det vokser, og det vokser. Og jeg klipper det alltid før det blir plagsomt for han i den forstand at det stikker ham i øynene eller lignende (Eller at det er blitt slitt) men vi synes gutten vår er perfekt som han er. Med litt lengde på håret sitt.

Vi steller håret hans så godt vi kan. Jeg børster og vasker det, og jeg gjør så godt jeg kan for å holde det "på plass". Men Leo er en ettåring. Han kryper, løper, utforsker verden og leker masse - Klart er det umulig at håret hans skal ligge perfekt på hodet hans hvert eneste sekund! Det betyr ikke at vi ikke steller håret hans, men at han er en aktiv liten gutt. Han skal få vokse opp med å leke og gjøre akkurat det barn skal, uten å skulle tenke på at håret hans skal ligge perfekt hele tiden.Gutten vår i dag, litt over 13 måneder gammel ♥

Leo 8/9 måneder gammel.

I starten tenkte jeg at siden så mange mente at vi burde klippe han, så tenkte jeg også at det kanskje ville være best at han fikk en kort hårklipp. Men ingen av frisørene jeg har vært hos har ønsket å klippe han, siden han ikke sitter i ro (Det kan man ikke akkurat heller forvente, synes jeg) og i tillegg vokser håret ut igjen på null komma niks. Det er nesten ikke noe vits, uansett om frisørene hadde sagt ja til å klippe ham.

Kan ikke gutter ha langt hår? Det er spørsmålet jeg har stilt meg selv når vi har fått så mange kommentarer om håret hans. "Kan dere ikke få se til å klippe håret på den stakkars gutten?" og "Håret hans ser forferdelig ut, kom dere til frisøren!"

Jeg vil bare ha en ting helt klart, og det er at det er ikke synd på Leo fordi han har lengde på håret sitt. Det blir bare for dumt å si.

Jeg har lyst til å si ifra nå, disse kommentarene setter jeg ikke pris på i det hele tatt. Det er ikke noe koselig å sitte å lese at dere mener håret til sønnen min ser ut som et kråkereir, og at "Nå er det veldig på tide at dere bestiller en frisørtime!" Det bestemmer jo faktisk vi, som er foreldrene hans. Og det er selvfølgelig helt greit om du mener at håret til Leo ser ut som et kråkereir, men alvorlig talt, dette er en 13 måneder gammel gutt - Hold det for deg selv.

Vi synes gutten vår er den nydeligste i hele verden, akkurat slik han er. Leo har litt lengde på håret sitt, og det er sånn Leo er! Det har blitt et av hans kjennetegn for oss. Jeg synes han er så sjarmerende og flott med det fine håret sitt, og hvis det ikke plager verken han eller oss, så skjønner jeg ikke hvorfor andre skal plages av det heller!

GRAVIDFOTOGRAFERING?

Er det èn ting jeg angret på etter jeg gikk gravid sist, så er det at jeg aldri dro på gravidfotografering. Klart, på grunn av bloggen tok jeg jo tusenvis av magebilder og bilder fra jeg gikk gravid generelt, men det er jo en viss forskjell på å ta ordentlige, profesjonelle bilder i studio - Og det å ta bilder av magen hjemme med et speilreflekskamera. Haha, dere skjønner sikkert greia!

Derfor har jeg tenkt til å bestille dette svangerskapet! Jeg vil ikke vente helt til slutten av svangerskapet, men kanskje til sånn svangerskapsuke 30 eller litt tidligere. I sommer, med andre ord!

 

↑ Gravid i uke 35 med Leogull.

Nyfødt-fotografering står også høyt på prioriteringslisten denne gangen. Denne gangen skal jeg nemlig sørge for å få gjort alt jeg angrer på at jeg ikke gjorde sist med Leo! Og det har jeg heldigvis relativt ferskt i minne også, så godt er det ♥

Vi har kost oss så mye i kveld! Spist god kveldsmat, lekt med bamser, og Leo har hatt utallige latterkramper under måltidet! Det har virkelig vært en god dag i dag. Gleder meg til ny dag i morgen!

Klem

SVANGERSKAPSUKE 17

Åh! Plutselig gikk det enda en uke, og jeg er 17 uker på vei i dag! Jeg følte jeg skrev om at jeg var inne i svangerskapsuke 13 i går, så tiden går umåtelig fort for tiden.

 Fredrik og jeg hadde den koselige stunden i går før vi skulle gå i seng. Vi så en film og jeg skvatt til når jeg plutselig kjenner at babyen i magen sparker!! Jeg har kjent noen små bevegelser tidligere som jeg har fortalt dere om, men nå var det liksom helt tydelig og ingen tvil om at det var skikkelig liv der inne! Fredrik ville naturligvis prøve å kjenne han også, men egentlig tenkte jeg at det var alt for tidlig til at han kunne kjenne noe. Men der tok jeg jammen meg feil! Han kjente det helt tydelig på utsiden av magen - Jeg kjente til og med tydelig at han kjente det ♥

Kjempekoselig tid jeg er inne i nå! Men gleder meg veldig til magen blir enda mer synlig, det skal sies!

HVA ER HEMMELIGHETEN?

Annonse

Som dere sikkert har sett gjennom bloggen - Har jeg vært en av de heldige når det kommer til huden min. Jeg har aldri hatt mye kviser eller uren hud, faktisk så sjeldent at jeg nesten har blitt overrasket når det en sjelden gang har oppstått. Nå som jeg er gravid igjen, har det naturligvis hendt at jeg har fått mer uren hud - noe som er typisk når man går gravid. Men det er jo så kjipt likevel, og jeg merker at selvtilliten er så mye dårligere de dagene jeg har dårlig hud, noe jeg er sikker på at mange kan kjenne seg igjen i. Nå har jeg heldigvis funnet noe som kan hjelpe meg å bli kvitt problemet!

Hudrensen heter The incredible face gel og er fra merket Maybeauty. Dere har garantert sett dette produktet på andre nettsider også, og det er ikke uten grunn! Akkurat nå er det den eneste hudrensen jeg har i hus, og den hjelper meg hver morgen etter når jeg har sovnet med Leo i sengen med sminken på og våkner dagen etter med uren hud.

Dessverre hender det ofte for tiden at jeg sovner om kvelden med sminke på, i en travel hverdag med ettåringen min og babyen i magen sovner jeg bare jeg legger meg på sofaen med Leo for å se på tv. Og da er det veldig betryggende å vite at face gelen hjelper meg slik at huden min er like fin dagen etter!

Det er veldig enkelt å bruke face gelen, du bare påfører den og masserer den inn i huden, der du føler du har hudormer eller urenheter - Og allerede da ser du hvordan du fjerner døde hudceller og hvordan den etterlater huden. Myk som babyhud, og den føles frisk og veldig ren i lang tid etter! 

Her ser dere tydelig hvordan de døde hudcellene enkelt fjernes med denne hudrensen!
Bare se hvor ren huden min blir! Etterpå liker jeg å skylle av huden med lunkent vann. Heldigvis tar det ikke lang tid, det er ikke en hudrens du bare må sitte med i så og så lang tid - og det er helt avgjørende for meg når jeg ikke akkurat har mye tid til overs for å bruke foran speilet om morgenen, men når jeg likevel ønsker ren hud som er fri fra døde hudceller, olje og hudormer.

Hvis du også har lyst til å teste produktet får du det med hele 30% rabatt hvis du bruker rabattkoden mammasom30 som jeg har til dere lesere! Eller så kan dere klikke HER. og den er automatisk aktivert når du klikker på linken! 

Ønsker dere en super mandag, og gi meg gjerne beskjed når dere har testet ut produktet - jeg er sikker på at dere kommer til å bli like fornøyd som jeg er! ♥

MIN UTSTYRSLISTE TIL BABYEN

Nå har jeg skrevet en utstyrsliste til babyen! Jeg har skrevet den slik at den kanskje kan være nyttig for andre gravide der ute også ♥

Basisgarderobe

15 bodyer. Blanding av omslagsbodyer og vanlige, men jeg foretrekker faktisk omslagsbodyer! Gjerne noen i merinoull også.

10 sparkebukser med eller uten ben. Eventuelt noen av hver.

10 sokkepar. Her foretrekker jeg faktisk egentlig strømpebukse eller sparkebukser med ben og tøfler over, Leo gjorde ikke annet enn å sparke av seg de hersens sokkene de første levemånedene hans.

5 tykkere gensere og bukser (Ull og bomull er det jeg foretrekker)

3 varme dresser (Hver fall en vindtett)

2 jakker

10 pysjer

2 par votter

2 par tykkere sokkesko eller tøfler

5 luer i bomull eller ull (Eller blanding)

2 sett i ull (Få noen til å strikke for deg! Utrolig kjekt å ha)

Kos og nytte

20 kluter (Gjerne flere også!)

5 babytepper (Gjerne et par helsetepper)

3 dynetrekk. Jeg foretrekker i flanell, det er så mykt og deilig for babyen! Men husk å se etter om dynetrekket du kjøper kan kneppes igjen eller ikke. På markedet selges det fortsatt dynetrekk som ikke kan lukkes, og derfor bare har en liten åpning - det er kvelningsfare, og det hadde jeg ikke tenkt over før for noen måneder siden når jeg hørte en skrekkhistorie. Det gikk heldigvis bra, men virkelig lurt å ha i bakhodet!

3 babyhåndklær

Babyolje og salver

2 babylaken

2 dyner (Det er strengt tatt ikke veldig nødvendig, men utrolig kjekt dersom babyen har et uhell med den ene - så har du en til overs!)

2 smokk (Vi kjøpte inn i tilfelle med Leo selv om vi var bestemte på at han ikke skulle bruke smokk, og han klarte seg utmerket uten. Men det er kanskje lurt å ha liggende likevel, barn er forskjellige!)

5 smekker

Lammeskinn, det har vi fått god bruk for her hjemme i vogn og ellers.

Amming og mat 

Ammepumpe (Ikke nødvendig for alle, men var helt nødvendig for meg sist gang!)

Brystskjold (Var helt nødvendig for meg i starten sist!)

Ammepute

1 tåteflaske (Selvfølgelig flere om du ikke skal amme, men lurt å ha stående dersom ammingen plutselig ikke går som planlagt!)

1 pakke morsmelkerstatning (Dette fikk jeg erfare sist at er veldig lurt å ha stående i skapet, bare i tilfelle det skulle skje noe med ammingen. Jeg angret ikke, for å si det sånn!)

Ammeinnlegg (Hamstre inn dersom du skal amme, haha!) Gjerne et eller flere i ull også, i tillegg til engangsinnleggene. Det er smak og behag.

3 eller flere gode ammebher. Jeg kjøpte noen fra Ebay sist, og de var helt supre! (Koster typ 30 kroner, i motsetning til 500 kr her i Norge)

Flaskesterilisator (om du skal gi babyen flaske!)

Ammesalve

Utstyr

Bilstol

Vognpose - Ikke alle føler det er nødvendig.

Stellematte/stellebord

Vogn

Babyseng (Sist brukte vi en sprinkelseng på rommet, og en dagseng til å ha i stuen!)

Babygym eller lekegrind

Madrass (Som bør kjøpes ny til hvert barn)

Badebalje

Vippestol

Eventuelt kosebamser/ myke rangler

Babynest (Dette brukte vi hele tiden med Leo sist!)

Bleiebøtte (Dette har vi klart oss fint uten, men for noen er det utrolig viktig!)

Stelleveske

Og sånn helt på tampen: Jeg er ingen ekspert og har kun skrevet ned hva jeg føler /har følt er nødvendig - det kan være noe helt annet enn hva du føler er nødvendig!
God klem

EN MÅNED ER GÅTT...

Nå har det gått en måned siden jeg gikk ut med nyheten om at jeg skulle bli mamma for andre gang, som 17-åring. Jeg synes det har gått fort, men samtidig er jeg ikke overrasket over at det har gått så mye som en måned allerede.

Over 40% av svangerskapet er allerede forbi, og herregud for en berg- og dalbane det har vært. Jeg har følt meg lettet over at jeg er kommet så langt over abortgrensen som jeg har nå, for da slipper jeg å høre kommentarene om at «Det fortsatt er tid til å ta abort». Det er i grunn veldig trist at den setningen i stor grad symboliserer starten på begge mine svangerskap, men sånn er det vel når man tar valg som strider i mot normen. Jeg liker å ikke ta det så veldig personlig, og heller tenke at de ikke vet bedre og at de genuint tror det ville vært til beste for meg. For det er det helt lov å tro, det er jo jeg som kjenner livet mitt best og som har størst sannsynlighet til å ta avgjørelsen som er mest rett. Min kropp, mitt valg.


Jeg skal ikke lyve, for av og til har jeg fått litt panikk ovenfor hvilken situasjon jeg sitter i. Men nå vet jeg jo at jeg har tatt det rette valget.

Hvordan jeg vet jeg det?

Har du noen gang bare visst, uten å ha mulighet til å vite med 100% sikkerhet? 

For jeg vet det bare. Jeg ser det hver gang sønnen min snur seg til meg og smiler.

DENNE UKENS..

BILDE:


Ukens bilde må være dette av Fredrik, babymagen og meg! Tenk at jeg er hele 17 uker på vei i morgen!

HØYDEPUNKT:

Det store høydepunktet denne uken var nok ultralyden på torsdagen! Vi fant ut at det var en liten gutt som gjemte seg i magen, og ikke en jente slik omtrent alle i familien og jeg trodde det var. Det var kjempekoselig å se den lille!

- Rett før Fredrik og jeg skulle inn på ultralyd!
 

UKENS MEST LESTE BLOGGINNLEGG:

Ingen tvil om at det er blogginnlegget hvor jeg røpte kjønnet på den lille i magen! Kjempekoselig å se hvor mange som gratulerte oss med ny gutt på vei og hvor spente mange av dere var på hvem som skjulte seg i magen! 


Les blogginnlegget HER.

BESTE INNKJØP:

Denne pysjen! Jeg husker jeg så på den for noen måneder siden før jeg ante at jeg var gravid igjen, men de hadde ikke størrelsen til Leo og jeg ble helt fortapt. Synes den var såå fin, og ble så skuffet over at de ikke hadde den inne verken her i Larvik eller i Sandefjord når jeg var der noen uker senere. Heldigvis dukket den opp i Tønsberg etter vi hadde vært på ultralyden, og da fant jeg den i riktig størrelse til lillebror!

NEDTUR:

Sykt barn og syk meg. Kjedelig, men sånn er det bare. Nå ser vi frem til neste uke og det som venter, det er mai allerede og Gud som jeg gleder meg til tiden fremover! Masse fint å se frem til i både mai og sommermånedene!


CRAVING:

Fryst mango og isbiter! Nam ♥ Hver for seg, altså! 

God søndag, vi snakkes litt senere!