hits

juni 2016

MEST STILTE SPØRSMÅL OG SVAR!

Når kommer svarene på spørsmålsrunden? 

- Svarene på spørsmålsrunden jeg hadde i april kommer i løpet av sommeren.. På video! Med tekst :-) Gled dere!


Kan du ha videoblogg?

- Det skal jeg faktisk ha så fort jeg har fått kjøpt videokamera i juli. Som sagt, gled dere! Det kommer video av rommet til Leo også!

Er soverommet til Leo et kott? 

- Haha, nei! Det var noen spekulasjoner rundt dette for en stund siden, men dette stemmer altså ikke. Soverommet til Leo er et godkjent soverom, på lik linje med vårt, har store, flotte vinduer, og helt OK størrelse - Litt lite for min smak, men så er det jo Leo sitt rom, og jeg tror ikke han kunne brydd seg mindre om at det ikke er gigantisk.


Fra i fjor! Leo på 6 måneder sammen med meg på rommet hans.
 

Har dere bestemt navnet til lillebror nå?

- Ja. Nei. Vet ikke :-) Fredrik har bestemt seg, men ikke jeg. Uff, for et styr!

Hva mangler dere til babyen nå?

Dette mangler vi til lillebror i skrivende stund:

 • Bilsete
 • Tripp trapp stol
 • Dundyne
 • Et par tepper (Har 2 fra før av)
 • Kluter
 • Sengekant
 • Ammepumpe
 • Tåteflaske (Sånn i tilfelle)
 • Vognpose
 • Ulldresser
 • Sengetøy
 • Madrass
 • Seng

Hvor skal du kjøpe sengen til babyen?

- Den skal jeg kjøpe på en amerikansk nettside for babymøbler. Jeg gleder meg så til å bestille den, og ikke minst til å få den, at jeg nesten ikke klarer å vente. Finere babyseng skal du lete lenge etter!Føler du selv at du har et overforbruk?

Nei. Mulig det kan se slik ut, men det har jeg ikke. Jeg fikk slakt for en stund tilbake fordi jeg ønsket å kjøpe ny seng til Leo, og jeg fikk slakt når jeg gikk ut med hvilke møbler jeg hadde sett på til leiligheten. Det dere kanskje ikke vet, er at vi sist svangerskap med Leo fikk arvet både seng, bilstol, bæresæle, stellematte, og badebalje. I tillegg en god del klær. Vi kunne fint kjøpt alt vi arvet selv, men tingene var så fine at vi mer enn gjerne tok i mot fra de snille menneskene som ville gi det til oss. 

Ting er ikke alltid slik det ser ut til. Jeg er nok en del mer økonomisk av meg enn det kan se ut til gjennom bloggen! 

Når kommer episoden av «Kjære mamma» dere skal være med på, på tv?

- Til høsten eller til vinteren. Jeg kommer selvfølgelig til å gi beskjed nærmere!

Gleder du deg til å bli tobarnsmamma?

- Jeg skvetter fortsatt like mye hver gang jeg leser ordet "Tobarnsmamma" - Det skal jeg virkelig love dere! Men jeg gleder meg selvfølgelig. Gleden over å skulle få et søsken til gutten vår blir større for hver dag som går, og for hver dag nærmere termin vi kommer. Jeg tror nok jeg kommer til å få meg et like sjokk igjen over hvordan det er å bli mamma, til tross for at det er andre gang. Og jeg kommer nok ikke til å klare å fatte at jeg har fått enda en liten velskapt gutt, som Fredrik og jeg har sammen.

Kort fortalt: JA. Jeg gleder meg, Fredrik gleder seg, og hadde Leo visst hva som foregikk hadde han gledet seg masse han også. Tøft blir det garantert, og jeg er veldig glad for at Fredrik er så ærlig på akkurat det. "Det BLIR tøft" sier han alltid. Han vet det, og jeg vet det. Men det blir fantastisk også. Den nye gutten vår er like høyt elsket som Leo, og han er i veldig gode hender ♥


Hva het prevensjonen du gikk på når du ble gravid denne gangen?

Dette må være tidenes mest stilte spørsmål den siste tiden. Jeg gikk på cerazette når jeg ble gravid i januar i år. Mange har kommet til meg og sagt at "Men man kan jo ikke stole på p-piller eller minipiller!"  Altså. I utgangspunktet er vel begge deler rimelig trygt, ellers ville vel ikke legen skrevet ut disse til meg. Pilleprevensjon i seg selv er jo rimelig trygt, ellers ville det vel ikke vært en av prevensjonsmetodene vi har i dagens samfunn. Men så må vi huske på at ingen prevensjonsmetoder er 100% sikre uansett hvor nøye du er med å ta dem, og at vi også bor i en verden med ekstremt mange mennesker, og at noen av disse menneskene vil bli gravide uansett pokker. Noen vil ikke ha virkning av pilleprevensjon, eller annen prevensjon, for øvrig.

Hva heter du på andre sosiale medier?

Snapchat: Mammasom16

Instagram: Mammasom16

Facebook: Mammasom16.blogg.no (Og hvis dere også har lyst, kan dere følge meg på min private Facebookprofil! Jeg heter Jessica Enerberg på Facebook)

Youtube: JessicaEnerberg (Dette er kanalen min som dere kan følge!)

Ønsker dere en herlig kveld videre ♥

VÅR STORE GUTT!

Ikke nok med at Leo ikke ville at vi skulle ha med vognen hans ut på tur i dag. Han vil nemlig ikke sitte i vognen sin lenger, han vil bare gå! Så da ble det som det ble, og vi gikk til byen alle tre og Leo gikk med oss. Når han ikke orket å gå mer stilte Fredrik gledelig opp og bar ham i armene sine!

Så ja - Som om han ikke vokser fort nok fra før av, fikk vi i dag brev fra barnehagen han skal starte i! Leo starter nemlig i barnehagen i august, ganske nøyaktig to måneder før vi skal få møte lillebror for aller første gang. Lille, store ettåringen vår skal begynne i barnehage! Da er han altså litt over 17 måneder gammel ♥ 

Åh, du skulle bare visst hvor stolte vi er av deg, gutten vår! 

Det er mye som skal skje i livet ditt de neste månedene. Barnehagen, en lillebror, og du skal inn på ditt eget gutterom - Du kommer til å utvikle deg masse, og vi gleder oss til å se deg vokse. Tenk, jeg kan huske tilbake til dagene jeg selv hadde i min barnehage - Og nå skal min egen lille gutt starte i barnehagen selv!

OVERRASKELSES DATE!

I dag har jeg overrasket Fredrik! I dag tidlig bestilte jeg kinobilletter til oss uten at han visste det, så kunne jeg overraske ham med en koselig date! Bare oss to :-)

Leo er hos tanten min så lenge, som er 10 minutter gange unna vår leilighet, og i tillegg ti minutter gange unna kinoen hvor vi skal være - Og han kommer nok til å sove og kose seg masse så lenge. Der er han alltid i trygge hender, det vet jeg! ♥

Det er viktig for oss å utnytte den lille kjærestetiden vi har sammen, og hvert fall når vi attpåtil har enda en liten på vei!

Det er alltid like koselig å dra ut med Fredrik alene, og her om dagen snakket jeg med ham om hvor rart jeg egentlig synes det er at vi enda har så god kjemi og at vi enda har det så morsomt sammen, slik vi hadde det før vi fikk barn. Man forandrer og vokser noe vanvittig med det å bli foreldre, og derfor har jeg tenkt litt i ettertid at siden vi også er unge, altså i en fase i livet hvor man forandrer seg mye fra før av, og hvor man skal finne seg selv, at det kanskje var mindre sannsynlig at vi kom til å ha det like bra sammen. At det kanskje var mer sannsynlig at vi vokste i hver vår retning.Men vi har heldigvis bare vokst en vei, og det er tettere på hverandre! 

DETTE VISSTE DERE IKKE OM MEG!

- Jeg blir ikke brun. Jeg er konstant hvit som snøen, året rundt - Og jeg blir ikke brun uansett pokker. Fargen min kan jeg takke selvbruning og spray tan for! Dessuten er jo det mye bedre for huden enn massiv soling som kun fører til at jeg så vidt kan skimte forskjell på hudfargen min. Jeg har prøvd alt, men jeg er ikke villig til å sole meg til hudkreft i solarium, for det er det ikke verdt! Oppfordring til dere andre som ikke blir brune :-)

- Jeg startet med sminke når jeg var 12 år gammel, og føler i dag at det var alt for tidlig.

- Jeg er livredd for å ikke gjøre det bra på skolen! Altså, når jeg starter der igjen. Kjenner at jeg blir helt skjelven og får helt prestasjonsangst bare jeg tenker mye på det. Dette til tross for at jeg er veldig trygg på at det skal gå bra. Det er veldig viktig for meg å gå ut med gode karakterer som jeg kan være trygg på at kan få meg inn på gode høyskoler/universitet, og jeg skal gjøre alt i min makt for å få det til.

- Jeg kan skrive i blinde på pc-tastaturet uten problemer. Haha, lange avsnitt er heller ingen problem! Litt skryt, men det er faktisk noe som kommer svært godt med som småbarnsmamma. Noe godt kommer det i hvert fall ut av å sitte foran pcen hver eneste dag. Jeg kan med andre ord følge med på Leo samtidig som jeg skriver, men jeg foretrekker at Leo leker med pappaen sin mens jeg blogger og skriver.- Hadde jeg fått en krone for hver gang noen hadde stavet eller uttalt navnet mitt feil, hadde jeg vært rik! Navnet mitt er engelsk, men uttales Jessika, ikke Djessica. Tenkte det var flere av dere som ikke visste dette, så det er jo greit å få med ♥

- Jeg kan være tidenes rotekopp. Er vel også egentlig det, er kjent for det i familien min. Mamma mener det blir rotete bare jeg går gjennom et rom! Men likevel er det jeg som går og rydder her hjemme konstant fordi jeg synes det er rotete - Og nå spesielt de siste månedene har jeg blitt veldig opptatt av at alt skal være strøkent, så jeg har vel lært meg å bli ganske ryddig med tiden! (Jeg får fortsatt alltid skylden for rot når jeg er på besøk hjemme hos familien, da!)

Lillesøster og meg! ♥

Håper dere ble litt bedre kjent med meg. Snakkes igjen snart!

Klem

HUSKER DU DA DET BARE VAR OSS?

"Husker du da det bare var oss, Fredrik?"

"Ja-a" svarer han etter å ha tenkt seg om en stund.

"Jeg har egentlig nesten glemt det, jeg. Hvordan det var å bare være oss to, uten barn. Men jeg savner det ikke. Savner du det?" Spør jeg.

"Kanskje litt? Av og til. Barn gjør jo ting tøffere"

"Men ALDRI om jeg ville byttet det ut for noe i hele verden"

Dagens koseligste samtale ❤

TO HELT FORSKJELLIGE SVANGERSKAP!

Det var noen av dere som lurte på om jeg kunne skrive litt mer om forskjellen på svangerskapene mine, og sammenligne med dem. Det kan jeg selvfølgelig gjøre!


♥ Hvilke symptomer hadde jeg?

I juli 2014 fant jeg ut at jeg var gravid med Leo. Dette fant jeg ut av når jeg var omtrentlig 4 uker på vei. Jeg hadde da ingen spesielle gravid-symptomer, annet enn at jeg hadde ganske vondt nederst i magen (Ser jo nå i ettertid at dette er et symptom, men vondt nederst i magen kan jo være så mangt, og det siste jeg tenkte var graviditet!).

Dette svangerskapet, hadde jeg ingen symptomer - Og jeg fant det ut når jeg var nesten 9 uker på vei. Jeg fant ut av graviditeten når jeg tok en graviditetstest her hjemme, som jeg har tatt med jevne mellomrom helt siden Leo kom så overraskende på oss. Ikke at det gjorde meg mer forberedt på sjokket.

♥ Plager

Med Leo var det helt ekstremt. Jeg kastet opp fra uke 6 til det avtok sånn når jeg var ca halvveis i svangerskapet. Denne gangen? Ingen kvalme. Derimot bekkenløsning, som jeg har hatt litt sånn av og på i perioder. Jeg hadde også mye smerter nederst i magen sist, også disse avtok utover svangerskapet - Og det har jeg hatt veldig lite av denne gangen.


Babymagen

Har, som jeg har nevnt for dere tidligere, vært mindre dette svangerskapet enn den var med Leo. Nå har den riktig nok vokst mye i det siste, men er fortsatt en del mindre enn den var på samme tidspunkt sist med Leo. Jeg har en magefølelse på at denne babyen kommer til å veie litt mindre enn Leo, men ikke mye. Kanskje han kommer til å veie rundt 3700 gram? Leo var jo en stor og flott gutt med sine 3940 gram, og det er bare fint om babyen min blir enda større enn det også, - Noe jeg har inntrykk av at baby nummer to ofte blir. Men så har jo magen vært mindre hele svangerskapet tross helt lik vektoppgang som sist (13 kg opp hittil) så derfor har jeg en liten følelse på at han blir ørlite mindre enn det Leo var. Men så lenge han er frisk og fin, kan han gjerne veie 5000 gram for min del!

♥ Kroppslige forandringer

Det skjedde mye sist jeg gikk gravid. Jeg fikk et par strekkmerker øverst på det venstre låret mitt allerede i svangerskapsuke 12, og når jeg sto klar til å møte gutten vår på termin, hadde jeg også fått på puppene, bak på leggene mine (!!?) og bak på rumpa. Disse bleknet fort, og er knapt synlige i fullt dagslys nå - Og Gudene vet hvordan de bleknet slik på kort tid. Jeg har ikke fått noen nye strekkmerker hittil dette svangerskapet. Ellers la jeg jo på meg mye sist, og hittil har jeg lagt på meg eksakt det samme som jeg hadde på samme tidspunkt i graviditeten sist!

Generelt

Sist svangerskap var tøft både fysisk og psykisk - Og denne gangen har jeg bare kjent at det har vært utfordrende psykisk, med tanke på starten vi fikk på dette svangerskapet. Jeg føler jeg har hatt to HELT forskjellige svangerskap, hvert fall hittil! Denne gangen føler jeg meg så mye mer.. Opplagt? Men samtidig ikke. Jeg er jo trøtt når jeg våkner uansett pokker hvor mange timer jeg har sovet i sengen, men jeg har fortsatt mer energi. Jeg føler meg bedre, rett og slett - På alle måter. Utseendemessig følte jeg meg dårlig sist, denne gangen har jeg følt meg fin, og det er så godt.

Jeg velger å tro at jeg har fryktelig god karma, og at det er derfor jeg ikke er like dødskvalm med oppkast og hele pakka som jeg var sist. Det vet jeg ikke hvor lenge jeg hadde holdt ut med, spesielt nå som jeg har Leo som trenger meg 110% hver dag. Sånn sett føler jeg meg ekstremt heldig, selv om jeg selvfølgelig ville ha holdt ut med all verdens kvalme for den lille gutten i magen - Så ville hverdagen bli helt vilt utfordrende om jeg skulle bli like kvalm og dårlig dette svangerskapet, som det jeg var sist!


Klem! 

LUNSJ MED GUTTENE MINE!

Så lenge varte det! Jeg er i elendig form, og har hatt plagsomme kynnere i hele natt. Føler meg kald og varm på samme tid, og har vært skikkelig kvalm i dag. Håper for all del det kun er noen dager med dårlig form, det er slitsomt nok i seg selv å være gravid i denne varmen merker jeg :-)

Håper dere har hatt en flott tirsdag hittil! Vi var ute på lunsj på en nydelig bakgårdskafe tidligere i dag, og vi koste oss i solen og spiste deilig mat! Leo fikk også en smoothie med pære og banan, og storkoste seg i vognen sin og på fanget til Fredrik! Ingenting er som lunsj ute i solen nå på sommeren, spesielt når jeg er så heldig å kunne nyte den med begge guttene mine ♥Så er jo vi tilbake til hverdagen nå, men det går veldig greit. Det er noe fint med det også! Dessuten går ukene så fort til Fredrik skal ha ferieuken sin i august. Vi tenkte oss på hotell alle tre (Egentlig fire) noen av de dagene han har ferie.  Kanskje til Oslo? Tror det blir superkoselig! Utover det blir det en rolig sommer, forhåpentligvis med masse familietid utendørs når Fredrik er ferdig på jobben. Veldig glad han ikke slutter sent, og at vi har store deler av dagen sammen.

Ellers har lillegutt i magen hikket for første gang i dag, slik at jeg har kjent det! Det var veldig moro. Jeg husker og husket det godt fra sist svangerskap - Kjempe rar følelse! Jeg må ta det litt med ro de neste timene på grunn av formen, kanskje jeg til og med sovner en halvtime på sofaen. Haha! Kos dere, så snakkes vi senere ♥

HAN VAR SÅ LITEN


Leo for ett år siden i dag! Juni 2015. Ikke gravid. Skulle akkurat flytte til ny leilighet. En herlig tid. Sommer. Familietid. Leo på omtrent 3 måneder med den nydelige lyseblå jakken sin ♥Måtte bare vise dere disse fantastiske bildene av ham! Vet ikke hva det er med meg i dag, jeg blir jo helt sentimental her jeg sitter og ser over gamle bilder. Ett helt år siden altså... Stopp tiden, vær så snill. Han var så liten! ♥

KONTROLL HOS HELSESØSTER

Leo og jeg har vært på 15-måneders kontroll i dag, og det gikk strålende! Han vokser og utvikler seg i rekordfart, og det har skjedd uhyre mye med utviklingen hans siden sist vi var på helsestasjonen! Tenk, første gangen Leo møtte helsesøster var han nyfødt og 8 dager gammel. Det må være ufattelig givende å ha jobb som helsesøster, og å se alle de små vokse til å bli egne individer!

Leo fikk også vaksine, men herregud så tøff han er! Kjenner jeg er ordentlig stolt av ham, selv om det selvfølgelig ikke var noe moro verken for meg eller for han i det han fikk den (Aller minst for meg, tror jeg nok!)

En liten oppdatering kommer her:

♥ Vekt: Leo veier nå 10,6 kg!

♥ Høyde: Leo er 80,6 centimeter høy

♥ Kan gå: Ja, løper gjerne helst da. Haha! 

♥ Favorittmat: Fisk (Gjerne hjemmelaget fiskegrateng), spaghetti, brød med leverpostei eller brunost, og smoothie med jordbær og banan! Og lettmelk, det er favoritten.

♥ Kommuniserer: OM han gjør. Vi føler veldig ofte for tiden at Leo forstår hva mye av det vi sier til han. Leo er i tillegg veldig flink til å kommunisere uten ord, og har lenge brukt kroppspråket sitt hyppig: Rister på hodet (For å si nei) og nikker for å si ja. Han vinker hver gang jeg sier "Hei hei!" eller "Hade!" Og kan også flere ord 

♥ Kan si: Mamma (I forskjellige varianter - Både MAma, Mami, mam og mamma), pappa, beibi (Baby), Ja, Hei.


Nå i det siste har Leo også blitt fryktelig hjelpsom! Han vil hjelpe til med alt han kan, og elsker å børste håret mitt. Han vil også hjelpe til med klesvasken, som jeg har nevnt tidligere, og lukker dører, skapdører, og rydder gjerne opp etter seg - Det vil si at om han roter ut klærne fra skapet, vil han gjerne rydde dem opp igjen etterpå :-) 

Neste kontroll med Leo på helsestasjonen er 28 september. Jeg ble helt spent da jeg hørte datoen, for da er jeg nemlig rimelig høygravid og ikke mange dagene unna å få møte lillebror. DET er rart å tenke på, det!

God klem 

DET ER TRIST

Jeg kan ikke skryte på meg å ha vært i blogg-bransjen utrolig lenge. Likevel føler jeg at jeg har oppnådd mye, og at jeg (Spesielt det siste halve året, hvor jeg føler jeg har vokst mye som person) har klart å fremstille meg som den jeg er, ærlig og åpent.

En tendens jeg ikke liker så godt i bloggbransjen, er at det ikke ser ut til å bety så mye lenger om man faktisk skriver en god blogg eller ikke. Det handler om skandaler, avsløringer av privatsaker, og offentlig skittentøyvask. Og beklager å måtte si det, men jeg synes faktisk det er skikkelig trist at det er dette som skal forbindes med å være en god blogger. 

Jeg mener ikke at du ikke kan være en god blogger bare du er åpen om noe fra fortiden din eller fra privatlivet ditt - Jeg har jo delt mye selv. Men det å bruke hver eneste lille ting, og å "melke" alt, uansett hvor lite eller stort det er, for å få flest mulige lesere på bloggen sin. For høye lesertall er jo uansett ikke synonymt med å være en god blogger. Jeg mener, er det virkelig verdt det å offentliggjøre hver minste lille ting fra privatlivet, i desperat forsøk på å høste flest mulig lesere? 

Det er mye jeg har opplevd og som jeg har vært igjennom i løpet av mitt liv som jeg kunne hauset opp til det kjedsommelige og sikkert tjent rimelig greit med penger på siden jeg vet det hadde generert ekstremt mange klikk her på bloggen. Men jeg liker å ha noe privat. Noe personlig, som bare jeg sitter med - Som jeg vet at ikke alle som leser bloggen min også vet. Rett og slett et privatliv, i tillegg til bloggen.

Og hvis jeg skal dele noe, så skal jeg gjøre det fordi jeg faktisk ønsker å dele - Ikke fordi jeg vet at jeg kan tjene penger på det hvis mange klikker seg inn. Hvem som helst kan dele noe veldig privat på en offentlig blogg og få masse lesere, og dermed også tjene penger på det. Til hvilken pris blir det uansett, helt til slutt?

Hva skjedde med å ha litt integritet? Litt... Filter? Litt privatliv? 

Blogging er min store lidenskap. Å dele, å skrive, og det å få respons. Men for meg er det viktig å gjøre det av de rettene grunnene. Og jeg avgjør ikke hva som er "de rettene grunnene" for andre, det er ikke det jeg sier, men jeg synes det er viktig å ha mine selv.

Misforstå meg rett - Jeg er for åpenhet. Og jeg er ingen moralens vokter, for all del - Jeg bare ønsker å si noe om akkurat denne tendensen i bloggverden. Jeg startet denne bloggen med intensjon om å dele, å dele hvordan jeg opplevde å være en så ung mor i et samfunn som er så fylt til randen av fordommer. Jeg ville dele åpent og fullstendig ærlig. Og det har jeg gjort. Men jeg skiller mellom privat og personlig. 

Folk liker "skandaler" misforstå meg rett her også. Liker er kanskje ikke riktige ordet en gang. Avsløringer av "privatsaker", og ting som gjerne høres litt skandaløst ut - Selv om det ikke trenger å være det. Mitt blogginnlegg hvor jeg skriver om at jeg er 17 år og gravid med andremann er mitt mest leste blogginnlegg noen sinne, med helt ekstremt mange lesere. Og jeg vet jo hvorfor, fordi overskriften skriker skandale. Nå er jo ikke min situasjon en skandale (Slik jeg ser det, i hvert fall) for jeg lever jo et stabilt liv med familien min og har ting på stell - Men det er jo kanskje ikke det man umiddelbart tenker når man leser en slik overskrift.

Slikt gjør folk nysgjerrige. Det får dere til å klikke dere inn på blogger, bare dere er nysgjerrige nok. Det siste jeg vil er at dere skal klikke dere inn på min blogg fordi dere er så nysgjerrige at dere bare må, jeg ønsker at dere skal klikke dere inn fordi dere faktisk liker det jeg driver med.

Jeg velger heller å ikke tjene så mye penger som jeg kunne ha gjort, enn å måtte dele sporadisk fra privatlivet mitt for å holde lesertallet så høyt som overhode mulig. Det finnes kanskje en "delete" knapp her på Internett, men det finnes ikke en som sletter hukommelsen til alle de som har besøkt bloggen min. Derfor tror jeg det er rimelig lurt å tenke seg nøye om hva man poster av privat informasjon på en offentlig blogg.

Men så er jo jeg en av dem som mener det er viktigere å verne om privatlivet til meg og min familie, enn å tjene mest mulig gryn.


Og det er jo også en ærlig sak.

DENNE UKENS..

BESTE BILDE:


Leo og pusekatten ♥ Elsker dette bildet. Og Leo elsker katter! 

CRAVINGS:

I tiden vi var i Gjøvik har mamma skjemt oss bort med nydelig frokost rimelig ofte. Dette har resultert i at jeg har fått skikkelig dilla på gresk yoghurt! Proteinrikt, fettfattig, mettende, og skikkelig godt. Nam! GLEDER SEG TIL:

Okei, dere vet jo allerede at jeg har gledet meg til Fredrik skulle komme tilbake fra ferie, men jeg har også gledet meg til å komme hjem igjen, samt alt som skjer fremover. Innredning av barnerom, deilige sommerdager, handledag i Larvik by med guttene mine neste uke, og til neste kontroll hos jordmor som er den 6 juli. Så mye fint å se frem til!


BESTE INNKJØP:

Vi har fått noe i gave, men her er et lite utvalg av ukens beste innkjøp. Litt nytt til lillebror, og litt nytt til Leo!
PÅ INNKJØPSLISTEN: 

Jeg ELSKER lister. Simpelthen ELSKER. Jeg skriver lister om alt, om middager vi skal ha, blogg-innlegg ideer, om innkjøp til babyen, innkjøp til barnehagestart til Leo, og så videre. Nå som det er så mye som skjer her hjemme fremover til babyen kommer, har jeg lister om hva vi skal få kjøpt i løpet av hver måned. På den måten er det enklere for meg å holde styr på hva vi mangler og ikke, og jeg får i tillegg spredd utgiftene utover - Kontra å ha masse utgifter i løpet av for eksempel den siste måneden før termin.

Denne uken sto seng til Leo, kommode til Leo, og speil til gangen vår på listen. Jeg mangler fortsatt seng til Leo, men ellers er det andre i boks, så jeg sier meg fornøyd! Gleder meg til å få satt den opp (Les: Til at Fredrik får satt den opp)

HØYDEPUNKT:

Ukens store høydepunkt var selvfølgelig at Fredrik kom hjem fra ferien sin, og hvor lykkelig gutten vår var over å se pappaen sin igjen!Tok noen fine bilder av ham og Leo i stad. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Ingen tvil om hvem som er pappaen til Leo ;-)

Ønsker dere en fantastisk søndag og en herlig start på den nye uken som starter i morgen. Nå er vi snart i juli! 

Klem ♥

ENDELIG ER HAN HER!

Stor gjensynsglede!


Fargerik pysj til lillebror ♥ Gavesett og undertøy fra Victoria's Secret ♥ Polo topp i rosa og hvit ♥ Sportstøy til Leo ♥ 

Endelig er Fredrik tilbake! Han kom hjem klokken litt over to, og siden har tiden bare flydd. Vi har spist deilig mat og kost oss masse! Fredrik kjøpte også med noen gaver til oss, så snill som han er! Føler meg utrolig takknemlig og ydmyk over å ha han som kjæreste og pappa til barna mine.

Leo var helt i ekstase når han kom hjem, og jeg bar ham ut i gangen til Fredrik. Da ville han opp til ham med en gang mens han bare smilte konstant. Han satt hos Fredrik og bare vekslet mellom å se smilende på meg, for å så se smilende på Fredrik. Og sånn holdt han på lenge! Han var veldig rolig, men samtidig var det helt tydelig hvor fantastisk glad han var for å se pappaen sin igjen. Det herligste øyeblikket på veldig, veldig lenge!

Jeg er jo gravid og ganske overhormonell, så jeg kjente tårene presse på med en gang. Er så godt å han han her, og er så glad han har hatt en flott ferie. Jeg har jo, som dere allerede vet veldig godt, savnet han ufattelig mye. Noen vil kanskje stille seg litt spørrende til hvordan jeg kan ha savnet han så mye på de dagene han har vært borte, i og med at vi "bare" var borte fra hverandre 10 dager. For meg kommer ikke savnet jeg har for noen an på hvor lenge siden det er siden sist jeg så dem - Men bare det å finne seg selv i et fint øyeblikk hvor du kun klarer å tenke på hvor mye du skulle ønske vedkommende var der med deg, for å dele det fine øyeblikket sammen.

Nå skal vi kose oss videre med gutten vår, så snakkes vi senere ♥

SISTE KVELDEN ALENE!

Gjett hva?! Vi er endelig hjemme igjen! Vi skulle egentlig ikke dra før i morgen, men i og med at pappa kun hadde mulighet til å kjøre oss i dag, så ble det i dag. Og det føles egentlig ganske deilig og endelig være hjemme.

Det er alltid like rart å være i hjembyen min igjen. Jeg har opplevd så mye der, men jeg føler meg fremdeles ikke "Hjemme" der. Mitt hjem er her i Larvik, i leiligheten vår. Etter jeg hadde flyttet trodde jeg at jeg skulle føle at jeg kom hjem når jeg kom til familien min i hjembyen, men det gjør jeg ikke. Jeg føler meg bare hjemme her.

Med jevne mellomrom kommer spørsmålene om jeg kunne tenke meg å flytte tilbake en dag. Svaret på det er helt klart nei. Ikke fordi jeg ikke har hatt en god oppvekst og barndom der, men fordi jeg har startet mitt eget liv med familie og barn her i Larvik - Og det er her jeg trives og ønsker å tilbringe fremtiden min. Om jeg skifter mening om noen år kan ingen vite, ikke en gang jeg, men så lenge Fredrik og jeg ikke skiller lag (Noe vi selvfølgelig håper at ikke skjer) ønsker vi å fortsette å bo her i Larvik!


Det føles så rart å være helt alene med Leo nå i hjemmet vårt, uten Fredrik. Men SOM Leo synes det var gøy å komme hjem igjen! Kjære vene, om han ikke har smilt fra øre til øre tidligere så har han i hvert fall gjort det nå. Blid og fornøyd gutt!

Resten av kvelden skal bli brukt på søvn! Neida. Joda. Kjenner jeg meg selv rett blir det vel slik. Jeg er en vandrende gravid, zombie om dagen som har et helt ekstremt behov for søvn. Er trøtt uansett om jeg sover 15 timer da, men ja ja. 

Nyt lørdagen deres ♥

DETTE ER IKKE SANT!

1. «Barnevernet kobles automatisk inn hvis man får barn når man er under 18 år»

Dette er en av mange myter, og det finnes ikke sannhet i den. Barnevernet har viktigere ting å prioritere enn å følge opp mødre uten et egentlig grunnlag til å gjøre det, annet enn at vedkommende er ung.


2. «Som ung mor får man haugevis av penger fra staten»

La oss knuse denne myten en gang for alle. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har blitt fortalt at jeg som ung mamma snylter på staten, når jeg ikke en gang mottar noe utover det alle andre mødre i alle aldre bosatt i Norge også mottar, og jeg betaler også skatt av min egen lønning som alle andre.

Man får økonomisk støtte om man er aleneforsørger, men det gjelder uansett hvor gammel mor du er. Er du 26 og alenemamma får du også disse stønadene, så det er ikke noe som kun er forbeholdt unge mødre.  Har du derimot samboer eller er sammen med barnefar er det niks nada. Jeg har til dags dato ikke mottatt noe utover permisjonspenger og barnetrygd - Slik som absolutt alle andre mødre i hele Norge også får, uansett hvor gamle de er. Det er ikke noe som heter "Økonomisk stønader for unge mødre".

3. "Keisersnitt er alltid en lettvint løsning"

Når et barn skal ut av kroppen din, enten det er på den ene eller på den andre måten, så vil det mest sannsynlig gjøre vondt. Jeg sier på ingen måte at det er slik for absolutt alle, noen har naturlige fødsler de ikke synes er vonde i det hele tatt, og andre har keisersnitt og synes ikke det er vondt i det hele tatt. Men «over all» sitter i hvert fall jeg med inntrykket av at de aller, aller fleste som føder et barn, på naturlig vis eller ei, synes dette er vondt på et eller annet tidspunkt.

For meg var det ikke vondt i det barnet kommer ut når jeg hadde keisersnitt. Jeg synes i hvert fall ikke det, for jeg hadde spinalbedøvelse og var bedøvet fra navlen og ned. Men i ettertid? Klart var det vondt! Man har blitt skåret i med skalpell, gjennom fire lag - Og blant disse er det bukveggen og livmoren som blir skåret i, det hadde vært veldig rart om jeg ikke skulle kjenne til noe av det i ettertid. Jeg var ikke avhengig av smertestillende i mange dager etter operasjonen, men VONDT var det, uten tvil! Jeg kan jo ikke sammenligne med noen naturlig fødsel ettersom jeg ikke har vært gjennom det, men det betyr vel ikke at jeg har hatt en lettvint løsning med keisersnitt. Hver gang jeg skulle nyse eller hoste kjentes det ut som såret ble revet opp innvendig. 

Noen har først naturlig fødsel, og så keisersnitt senere i livet, og mener at keisersnittet var mindre vondt. Andre sitter med stikk motsatt oppfatning. Vi opplever ting forskjellig, og har forskjellig opplevelse av hva "vondt" faktisk er. Men tråkk ikke på andres fødselsopplevelse av den grunn. Selvfølgelig har du rett til å mene at du synes keisersnitt var en "lettvint løsning", men slik er det absolutt ikke for alle, og det er nok ganske lurt å huske på. For meg blir det at "Keisersnitt er en lettvint løsning" en eneste stor løgn.


Leo blir født, 23 mars 2015 ♥

LOVE YOU ALREADY!Lillegutten vokser seg stor ♥ Hallo svangerskapsuke 25!

Kun 6 uker til vi skal få se deg på ultralyd igjen, og under 110 dager til vi skal få møte deg for aller første gang - I og med at du skal komme til verden med keisersnitt. Og tenk, om 182 dager feirer vi jul for første gang sammen som en familie på fire!

Magen vokser og vokser, og nå virker det som om den aldri skal stoppe å vokse. Jeg føler jeg ser forskjell fra dag til dag, og det er så morsomt! Han vekker meg stadig vekk med spark og bevegelser som bare blir tydeligere og tydeligere! Det har skjedd mye på de dagene Fredrik har vært borte! Om jeg har noe liggende på magen min klarer lillemann i magen fint å sparke det vekk, til og med.

Leo er fortsatt nysgjerrig på magen, spesielt når jeg ikke har på meg genser, og jo større den blir, naturligvis jo mer og mer spennende for Leo er den. Jeg tenker fortsatt mye på hvordan Leo vil reagere på en nyfødt baby som skal bo sammen med oss, og hvordan han kommer til å takle det. Han er verdens godeste og mest omsorgsfulle gutt, så jeg tenker aldri at det umulig vil gå bra - Men er mer nysgjerrig og veldig spent. Det er enda mange uker igjen til termindatoen, og det er egentlig HELT greit. Desto mer tid til å gjøre det vi kan for å forberede oss til det nye familiemedlemmet sin ankomst, til å gjøre ting klart, og til å nyte hver dag fremover med kommende storebror! Hittil har vi klart sistnevnte ekstremt bra, Leo storkoser seg i sommervarmen med bading og leking.


Leo holder meg opptatt om dagene, og det tror jeg er grunnen til at jeg føler tiden bare raser avgårde! Jeg føler jeg løper etter den lille gutten vår hele tiden, så nok trim får jeg meg også. Vi finner på masse hver eneste dag, og det er sjeldent en kjedelig dag uansett hvor vi befinner oss. Her ligger vi ikke på latsiden, for å si det sånn!


Dere ser det nok gjennom bloggen og alt jeg poster, men jeg sier det likevel: Jeg gleder meg sånn over graviditeten, og gjør det jeg kan for å nyte hver dag til det fulle. Jeg koser meg med magen, bevegelsene, og alle forventningene. Å dele alt dette med både samboeren min og sønnen vår gjør meg ufattelig lykkelig!

PÅ FOTOGRAFERING!


Hei dere!

Nå er vi kommet hjem fra gravid-shooten for en liten stund siden, og det gikk overraskende bra! Bildene blir garantert helt fantastiske, takket være en svært dyktig og kreativ fotograf!

Jeg er så glad jeg gjorde dette i dag. Jeg angret så utrolig mye for at jeg ikke gjorde dette sist svangerskap, så er veldig glad jeg allerede har fått unnagjort en ordentlig fotografering dette svangerskapet. Vi tok noen bilder i undertøy, og noen med en slørete, gjennomsiktig kjole jeg hadde for å fremheve babymagen! Jeg er jo 24 fullgåtte uker allerede i morgen, så magen begynner å ta form. Vi tok noen sittende, stående, og liggende - Og prøvde iherdig å få med Leo på noen også - Men han var mest opptatt av andre ting. Lille ettåringen har ikke mye tid til å sitte i ro for et bilde, nei! Hah! Han var faktisk veldig rolig de første 10 minuttene, da satt han rolig i den lille sofaen i studioet hennes og drakk melk, mens hun tok de første bildene av meg og magen.

Det er nesten litt uvirkelig å tenke på at neste gang jeg ser henne, så skal hun ta 6 måneders bilder av vår lille skatt som enda ligger i magen min. Dette gjorde vi også med Leo, som de av dere som har fulgt meg lenge sikkert husker godt!

Jeg gleder meg ekstremt til å se bildene, og til å vise dere! Så mye at jeg faktisk nesten ikke klarer å vente! ♥

God fredagsklem

GJESTEINNLEGG: LILLESØSTEREN MIN

Gjesteinnlegg av lillesøsteren min

Dette er første gangen jeg skriver på bloggen til Jessica, jeg er 15 år, er lillesøsteren til Jessica, og heter Jennifer. Siden jeg er 15 er det ikke lenge til jeg er like gammel som Jessica når hun ble gravid. Jeg kunne aldri sett for meg å bli gravid i den alderen jeg er i nå, det tror jeg aldri jeg hadde klart. Å være tidlig gravid er nok ganske mye vanskeligere enn man trur. Jeg husker folk stirret og så veldig stygt på søsteren min når hun var gravid sist gang,og bare det hadde jeg synes hadde vært ubehagelig. 

Jeg synes fortsatt det er unormalt og rart at Jessica er mamma,men hun har gjort en god jobb med å være mor for Leo. Jeg tror ikke jeg hadde klart det.

Nå er hun jo gravid på nytt og min reaksjon var egentlig at jeg ble litt sjokkert men, det var fordi jeg trodde hun skulle vente med å få flere barn på noen år. Men jeg var ikke redd liksom fordi jeg visste at hun kommer til å gjøre en like bra jobb med Noah/Oscar/Den nye babyen som hun har gjort med Leo.

Nå har Leo og Jessica vært her på besøk noen dager, og det er ikke lenge til de drar til Larvik igjen. Jeg kommer til å savne Leo kjempemasse, og Jessica litt. Leo kommer noen ganger bort til meg og vil opp, og det synes jeg er koselig. Jeg skal lære ham å si tante og håper jeg blir yndlingstanta hans!

IKKE LENGE IGJEN NÅ!

I dag er torsdag, og denne uken har flydd så fort forbi at jeg nesten ikke kan tro det. Jeg har nevnt for dere titt og ofte i det siste at jeg føler tiden går veldig raskt, både med tanke på svangerskapet og generelt, men denne uken har jo bare gått helt vanvittig fort! Sånn, usedvanlig fort. Det er jo helg igjen allerede i morgen, og på søndagen bærer det tilbake til hjemmet vårt i Larvik. Og ikke minst: Tilbake til hverdagen!

Fredrik og jeg har hatt så mye kontakt som mulig de siste dagene, men det er klart det har vært litt vanskelig med 6-timers tidsforskjell og at vi begge har hatt vårt å styre med. Fredrik med shopping og opplevelser der nede, og jeg her med Leo og tid med familien. Tror dere jeg ble litt misunnelig når jeg snakket med Fredrik på videosamtale og så at han sto der i 30 grader på verandaen sin, i 9ende etasje, på et hotell i Miami - Hvor du kunne se stranden og solen skinne i bakgrunnen? Eh, ja. Litt misunnelig! 

Men nå er det jo faktisk ikke mange dagene igjen, og godt er egentlig det. Jeg savner leiligheten vår og hverdagen vår, men mest av alt selvsagt Fredrik! Borte bra, men hjemme best ♥ Tror han er enig i det, spesielt etter flyreisen hjem igjen på 13 timer!


Kjekkasen vår!Bilder Fredrik har sendt meg fra hotellet han bodde på!

Nå fikk jeg akkurat melding fra han om at han "hadde funnet noe fint til våre to små!" og nå kan jeg nesten ikke vente med å se hva han har funnet på! Gleder meg til søndagen, og til å endelig se min kjære igjen.

Ønsker dere en fantastisk torsdag videre ♥

HVORDAN SKAL VI GJØRE DET?

Bilder hentet fra Ikea, notonthehighstreet, Desenio og Ebay.


Wall stickers ♥ Bilde med sky ♥ Bilde med bokstaver ♥ Kommode i fin størrelse ♥ Nattlamper ♥

- Nytt til Leo sitt rom -

Flere av dere var nysgjerrige på hvordan vi skal gjøre det med rom til guttene våre ettersom det kun er 2 soverom i vårt hjem per nå. Jeg har fundert en del på det selv, men vi er veldig klare på at vi skal samsove med lillebror de første månedene slik vi også har gjort med Leo. Derfor er jeg som dere også vet fra før, i gang med skikkelig innredning av gutterommet til Leo!

Min første tanke var egentlig at de bare kan dele soverom. De vil jo fortsatt være rimelig små når lillebror da eventuelt skal inn på rommet til Leo, så hvorfor ikke? Vi er så glad i den romslige leiligheten vår, og den har jo ellers alt vi kan tenke oss både av hage og-uteplass, den ligger ekstremt sentralt til, og vi har barnehagen Leo skal begynne i 10 minutter gange unna. Jeg vil virkelig ikke i gang med noe flytting, men om vi ser at det blir mye tull med guttene på samme rom så blir jo det siste løsning. Håper og tror det skal gå greit!

Rommet til Leo er jo ikke så veldig stort heller - Selv om det er fin størrelse og har store, flotte vinduer, samt litt plass til leker og oppbevaring. Men med to barnesenger der inne vet jeg ikke om det vil bli litt i underkant med plass til at guttene skal få lekeplass og plass til å utfolde seg. Så muligens vi bare bytter rom med dem også, hvis det blir nødvendig, slik at de får det nydelige, romslige soverommet til Fredrik og meg! ♥


Klem

EN LITEN PRINS

Åh, se på DEN fine pysjen jeg fikk i gave av søsteren min til den nye babyen. Jeg har ønsket meg den så lenge. Jeg har rett og slett forelsket meg helt i den! Så mye at jeg nå har funnet flere babyting med prinsekroner på som jeg akter å kjøpe i tiden fremover. Det er jo så fint ♥

Leo var også storfornøyd med litt nytt til lillebror og seg selv. Han er veldig nysgjerrig på de bittesmå klærne, og etter å ha sett på dem litt (Gjerne smakt litt på dem òg) Slenger han de rundt seg og ler for seg selv. Han er virkelig en liten morsom gladgutt!

Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å få alt babyutstyret på plass til prinsen vår hjemme, og SOM jeg gleder meg til å se ham i den nydelige pysjen. Husker sist gang hvor utrolig herlig det var å ha satt opp seng og alt av stelleprodukter i god tid, da bare koste jeg meg når jeg gikk hjemme de siste ukene blant nyvaskede babyklær og tok alt fullstendig med ro mens jeg ladet opp til lille Leo skulle komme til verden!

Klem

KROPPEN MIN I MITT ANDRE SVANGERSKAP!

Startvekten min før jeg ble gravid med Leo og før jeg ble gravid denne gangen har vært det samme, 45 kg. Helt siden jeg fikk barn har jeg ikke hatt et så stort fokus på hva tallet på vekten viser, men hvordan jeg føler meg når jeg ser meg i speilet. Nå veier jeg 57 kg og har med det gått opp 12 kg siden jeg ble gravid i januar. Jeg har et stort fokus på å spise sunt og går lange turer med Leo de dagene jeg kjenner at det går greit - Men jeg savner veldig hjemmetreningen jeg nå har måtte gi gradvis opp på grunn av påfølgende smerter i keisersnitt-arret mitt. Det er fryktelig synd, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen når svangerskapet er over og de anbefalte 6 ukene er gått.


I sist svangerskap med Leo fikk jeg alltid høre det når jeg fortalte at jeg satset på å få kroppen min tilbake etter svangerskapet. De lo og fortalte meg at det kom aldri i verden til å gå - Og det inntrykket ble for dem forsterket når jeg gikk opp 25 kg, som jeg også har nevnt tidligere. Etter mye hard jobbing (For det er nemlig ikke helt sant at bare man er ung så kommer kroppen tilbake av seg selv) klarte jeg det, og det kommer jeg til å klare igjen etter dette svangerskapet! Viljestyrken min er bare helt enorm. Jeg håper jeg kan være en motivasjon for andre mødre med tanke på å komme seg i form, tross hektisk hverdag med barn. Jeg unner alle mødre i hele verden å føle seg fornøyd og vel i sin egen kropp, både før og etter endt svangerskap. For meg hjalp det ikke at andre synes jeg var fin, så lenge jeg ikke synes det selv.


Kroppen min fungerer helt topp - Og det er det som er viktig, når alt kommer til alt. Tenk at den har satt snart to barn til verden? Lille kroppen min, på 160 centimeter. Herrefred, det er så rart! Den har taklet graviditeten mirakuløst bra i forhold til sist gang, og keisersnitt-arret mitt er også veldig fint og er veldig lite synlig - Bare dumt det er plagsomt med at det strekker og gjør vondt i perioder. Men det må jeg jo nesten regne med når jeg ble gravid når det var 10 måneder siden keisersnittet!

Jeg skulle så gjerne vist dere bilder av strekkmerker og løs hud, men det har jeg ikke. Tross dette håper jeg at jeg også kan få lov til å være stolt av kroppen min, som nå for andre gang bærer frem en ny, velskapt verdensborger. Looks fade! Barn har man for alltid ♥

NYTT TIL HJEMMET VÅRT!Endelig hjemme hos foreldrene mine!

Jeg begynner å skjønne hvorfor folk synes det kan være.. Ja, litt utfordrende å ha med barn på IKEA. Leo virket trøtt i starten, og jeg tenkte bare "Åh, men så fint - Det passer jo veldig greit!" men den gang ei! Han ville ut av setet i vognen og han ville ut å LØPE - På Ikea, blant møbler og billige dekorasjonsgjenstander. Og han løp fort. Og synes det i grunn bare ble enda morsommere når jeg kom etter han, så da løp han bare enda fortere! Haha.

Vi har hatt en fin tur, og jeg har nå fått ordnet møbler til Leo sitt rom. Og litt ekstra til leiligheten, da! Veldig greit å ha mesteparten av leiligheten i orden når andremann kommer til høsten. Så jeg starter i god tid ♥ Det er tross alt på tide, det er litt flaut å innrømme det, men det er faktisk veldig snart ett år siden vi flyttet inn - Og enda er ikke alt i orden.. Men sånn er det å ha barn. Håper vi ikke er alene om det :-) Ting tar tid!

Gleder meg til å vise dere alt når vi er kommet hjem til hjemmet vårt i Larvik og har fått ting på plass. Jeg vet om en liten fyr som bare kan glede seg til å «flytte» på eget rom i hvert fall!!

SPREK GRAVID MAMMA!

Jeg er altså virkelig i fantastisk form nå, og jeg nyter det til det fulle! Hadde ikke magen vært litt synlig, hadde jeg aldri kunne gjettet at jeg var gravid. Ikke en sjanse en gang! Ingenting er bedre, og jeg setter så stor pris på den gode formen. I dag har Leo, moren min og jeg vært på lekeland! Han elsket det, rett og slett. Og jeg følte meg mildt sagt sprek! På et tidspunkt tror jeg faktisk jeg glemte litt av at jeg har babyen i magen, for jeg lekte og herjet med Leo i hoppeslottet og hadde det så gøy, og mamma ba meg huske på at jeg var gravid så skulle ta det litt med ro. Haha! 


I skrivende stund er vi fremme på IKEA, så nå skal vi i gang med shoppingen til hjemmet vårt. Leo er ganske trøtt og kommer nok til å sove litt mens vi får handlet inn en del, og det er jo egentlig ganske greit! Han er nok veldig sliten etter all lekingen i dag, for han har nok brukt opp mye energi i dag på lekeland!

Ønsker dere en super tirsdag videre! Her skal jeg utnytte tiden og det at jeg føler meg så bra. Vet av erfaring at det plutselig kan snu når jeg er gravid. Klem!

GRAVID FOTOGRAFERING!

God formiddag alle dere ♥

Nå har vi etter en god natts søvn og en koselig tirsdagsmorgen spist frokost, Leo har fått på seg fine sommerklær, og jeg har endelig fått bestilt gravid-fotografering her i Gjøvik. Jeg tok det like greit her kontra i Larvik, fordi jeg var så ekstremt fornøyd med fotografen jeg brukte til Leo sin 6/7 måneder-fotografering som holder til her i Gjøvik. Bildene skal bli tatt til fredagen :-)
Jeg fikk en melding om at jeg var så flink til å se det positive i de små hverdagsgledene i går, og den traff meg veldig! Jeg går faktisk og gleder meg i ukesvis til IKEA-turer med familien! Det gjelder å finne de små gledene, og å gjøre det beste ut av alt. Gravid-foto har jeg gledet meg til uendelig lenge, spesielt siden det er noe jeg husker jeg savnet så sist svangerskap - Ettersom jeg ikke var på fotografering med babymagen sist. Senere i svangerskapet utover sommeren skal jeg til og med få enda flere flotte bilder av babymagen! Ei venninne av meg skulle ta noen bilder av magen og meg ute, forhåpentligvis i skikkelig fint sommervær. Det tror jeg også blir veldig bra!

Klem

EN LITEN UTFORDRING!


Leo og tipp-oldemor som er hele 99 år gammel! ♥

Tenk at mellom tipp-oldemor og Leo er det en aldersforskjell på 98 år. Nesten 100 år! Det er helt vanvittig å tenke på. Vi har besøkt henne i kveld, det setter hun så stor pris på. Leo var litt sjenert i starten, som han pleier å være hvis vi er hos noen han ikke er veldig godt kjent med, men etter hvert løp han rundt inne hos henne og lo og koste seg.

Det er en liten utfordring med at vi bor så langt unna Gjøvik. Leo og jeg har jo en god del familie her også. Leo har blant annet oldemoren sin, oldefaren sin, tipp-oldemoren sin, to av fadderene sine, pluss tantene sine (Søstrene mine) Og bestefar og bestemoren sin (Min mamma og pappa). Nå ser vi jo foreldrene mine oftere enn for eksempel tipp-oldemoren til Leo, men det er utrolig koselig hver gang vi ses, og hver gang vi ses merker vi ekstra godt hvor mye han har utviklet seg siden sist. Sist vi var hos tipp-oldemoren til Leo kunne ikke Leo gå uten støtte, og nå løper han rundt. Det er morsomt å se, både for oss og for familien!

Vi har jo livet vårt i Larvik, og vi kommer til å bli boende der fordi vi trives så godt. Men klart er det kjedelig å ha så store deler av familien så langt unna - Det er en ulempe både for Leo og for meg. Familie betyr ekstremt mye.

Jeg har det egentlig helt topp nå. Fredrik og jeg hadde video-samtale i stad fra mobilen, Leo hadde et koselig kveldsbad tidligere i kveld sammen med god kveldsmat, jeg har få gravid-plager, og vi har fått en del ut av dagen. Uken har startet fint, og morgendagen kan nesten ikke komme fort nok! ♥

HADDE ALDRI KLART DET UTEN!

Vi har hatt en strålende start på den nye uken, tross at jeg faktisk ikke har sovet noe særlig i det hele tatt i natt. Det var rett og slett helt umulig, babyen i magen holdt meg våken, Leo våknet med jevne mellomrom hele natten gjennom, og jeg savnet Fredrik. Skikkelig! Dessuten tenkte jeg alt for mye, på alt mulig rart. På babyen i hovedsak, på babyutstyr, på hvor stresset jeg er som ikke har fått gjort alt i stand helt ferdig hjemme i leiligheten - Og så videre. Dere skjønner sikkert greia. Men så sto vi etter hvert opp, og den snille mammaen min hadde stelt i stand tidenes mandagsfrokost til oss. Leo fikk derfor både smoothie, yoghurt, og rundstykke til frokost - Og jeg spiste massevis av frukt og bær.

Vet ikke hva jeg skulle gjort uten mammaen (Og pappaen) min! Hun har siden dagen jeg ble gravid alltid stilt opp om det har vært noe, og det er jeg så takknemlig for. Siden jeg bor langt unna foreldrene mine har jeg jo ikke fått så mye hjelp med Leo (Og det har jeg jo heller ikke trengt. Det har ikke vært nødvendig fordi jeg klarer meg selv og det skulle bare mangle når jeg har valgt å sette et barn til verden) men støtten jeg alltid har hatt med at hun og pappa har støttet meg i valgene mine har betydd veldig mye.

Jeg har alltid vært veldig klar på at jeg aldri vil bli mammaen som legger ansvaret for mine barn over på noen andre, noe mange automatisk tror at "alle" unge foreldre gjør. Jeg har klart meg selv, med samboeren min, og det er jeg veldig stolt av. Men jeg tror ikke jeg hadde klart meg når det stormet som verst uten å vite at mamma og pappa støtter meg i mine valg uansett hva som skjer, og at de er der for meg. Jeg har jo tross støtten måtte stå på mine egne ben, og det har vært så viktig for meg også. At mitt valg ikke skulle gjøre at foreldrene mine måtte ta ansvar for mine handlinger når de ikke sto i en posisjon til å ta valget selv, det har vært viktig for meg. Annet enn at de alltid er her for meg fordi jeg er datteren deres, selvsagt - Noe de ville vært uansett om jeg hadde blitt gravid eller ikke. Begge gangene jeg besluttet å beholde babyen som vokste i magen min, er det jeg som har tatt et valg - Ikke foreldrene mine  - Og da har jeg følt et enormt stor ansvar for å sørge for at konsekvensene av det valget forblir mitt ansvar.


Flere har lurt på hva jeg ville gjort om mine barn ble gravid så tidlig som jeg ble. Nå får jo jeg to gutter - Og da er det jo litt annerledes i og med at de ikke får blitt gravide selv. Men jeg kommer til å fortelle dem at uansett hva som skjer i fremtiden, så skal jeg støtte dem så godt jeg bare kan hele veien. Uansett om de møter på tøffe valg i løpet av livene sine. Akkurat slik mine foreldre har gjort med meg. Jeg vil kun det beste for guttene mine, og de skal alltid vite at de har mammaen sin hvis noe skulle skje. For jeg vet hvor avgjørende og viktig den støtten har vært for meg!

LILLEBROR ER HELDIG!

I dag har vi vært hos fadderen til Leo her i Gjøvik! En god venn av familien, som sist strikket massevis av klær til Leo - Blant annet hentesettet hans og mye av strikketøyet han har hatt fra han var nyfødt, som vi selvfølgelig har tatt vare på og skal bruke til babyen i magen også. Jeg synes strikk til små er noe av det fineste, og skulle vel egentlig ha lært meg å strikke selv også! I mellomtiden er jeg ekstremt glad for at fadderen til Leo har tatt på seg å strikke flere plagg til lillebror ♥ Gleder meg så uendelig mye til å se hentesettet når det er ferdig! Lillebror er en heldig liten gutt, akkurat som Leo.

Baby strikk ♥


Leo har storkost seg med pusen til fadderen sin også. Han elsker jo katter mer enn alt, og bare jeg nevner ordet "pus" er han på full leting etter kattepuser! Han stryker på dem og koser med dem, og det varmer meg å se hvor snill og god han er mot dyr. 

Vi har hatt en lang dag, med trilletur og masse lek! Vognen vår er egentlig blitt litt ødelagt nå, men det kan heldigvis fikses og er ikke noe krise - Heldigvis! De siste dagene har ikke familien min hatt fri fra jobb, så på dagtid har det stort sett vært Leo, meg og kattene hjemme. Men nå de neste dagene har de en del fri, så da skal vi sørge for å tilbringe masse tid sammen, og at de også får masse kvalitetstid med Leo. Det er viktig når vi først er her på en liten ferie! Veldig glad vi fikk tilbrakt tid sammen med fadderen til Leo også, for det er det jo ikke riktig så ofte vi får gjort når vi bor langt fra hverandre.

Klem

DENNE UKENS...

UKENS BESTE BILDE:

Min pappa, Leo og jeg var ute på en liten tur i skogen i går! Fikk noen herlige bilder av pappaen min og Leo sammen ♥ Leo storkoste seg og lekte som bare det! (Ikke bli sint på meg fordi jeg poster bilde av at du har på deg Crocs, pappa!) Haha!

UKENS HØYDEPUNKT:

Ingenting er som å sove med Leo. Helt siden vi kom til Gjøvik har Leo ville sovet i samme seng som meg (Vi har jo egentlig begynt med at han sover i egen seng hjemme i Larvik) Så i og med at stedet er litt "ukjent" enda for ham, har jeg latt han gjøre det. Det er så ubeskrivelig koselig og både sovne og våkne med ham. Han er så uskyldig og nydelig der han ligger og sover. Alle disse kveldene må nok være ukens høydepunkt for meg!


Dessuten har jeg hatt en uke hvor jeg har faktisk har følt meg veldig fin! Det er skikkelig uvant med tanke på at jeg følte meg helt elendig utseendemessig hele sist svangerskap med Leo, og derfor tenkte jeg at det kom til å bli slik denne gangen også. Men nei, faktisk ikke! Har jo selvsagt dager hvor jeg føler meg elendig utseendemessig jeg også (Som alle andre sikkert også har) men nå om dagen føler jeg meg fresh og fin!


UKENS NEDTUR:

Savnet etter Fredrik! 1 uke igjen nå, og han storkoser seg der nede i varmen. Det gjør selvsagt ting mye lettere for meg å vite at han har det kjempefint, men det er virkelig ikke noe gøy å sove uten han om natten. De ligger jo 6 timer etter oss, så nå er klokken omkring 7 der nede, og han sover nok enda! Snakket med ham sent i natt også, da var det kveld hos han! Skikkelig rart. Gleder meg til å dra hjem om nøyaktig en uke og ordne hjemme til han kommer hjem igjen, skal gjøre det skikkelig koselig for han ♥

UKENS GLEDER SEG TIL:

Det er mye jeg har gått og gledet meg til denne uken! Spesielt turen til IKEA, som jeg skal på til tirsdagen sammen med min mamma, søsteren min, fadderen til Leo, bestevenninna mi som bor her i Gjøvik, og selvfølgelig Leo. IKEA er alltid en god idè! 

I tillegg gleder jeg meg til alt jeg skal dele på bloggen fremover. Jeg får ikke sagt det ofte nok hvor glad jeg er for at jeg kan kalle dette jobben min! En STOR takk til dere.

UKENS CRAVING:

Denne går under "ekstremt rare gravidlyster" for i de siste har jeg nemlig hatt en helt vill lyst på smør. Jeg foretrekker Melange. Det er jo rent fett, så sunt er det ikke - Men jeg spiser så sunt at jeg har virkelig ikke dårlig samvittighet. Jeg har helt ekstremt lyst på smør hele tiden, og spiser gjerne rett fra pakka. Sorry, jeg vet det høres kvalmt ut! Gravidlyster er noe for seg selv, det skal hvert fall være sikkert.

Nå skal vi snart ut på kafeen som moren min driver, i det fantastiske været! Vi snakkes igjen om ikke så lenge ♥ Kos dere i dag!

VÅR STØRSTE SKATT
Den mest gøyale lille rampen her er innen få dager rukket å bli 15 måneder gammel! Leo løper, sier mamma og pappa, danser til musikk når vi sier "danse danse", peker på seg selv på bilder om jeg spør hvor Leo er, kysser meg om jeg spør om jeg kan få et nuss, simpelthen ELSKER at vi hermer etter han (Og elsker for øvrig å herme etter oss også) 

Han hjelper til med klesvask, lukker dører og skapdører etter seg, forstår utrolig mye av hva vi sier til han (Selv om han har litt problemer med å uttrykke seg og svare på alt enda) og han er pappa sin desidert største fan!

Livet mitt hadde vært fattig uten deg ♥ Du har vokst deg til å bli verdens kjekkeste og mest fantastiske gutt! Gleder meg til alt vi skal oppleve sammen i fremtiden!

JA, LEO OG BABYEN HAR SAMME PAPPA!

En av de største fordelene med å ha en blogg er å kunne nå ut til mange mennesker. Men det kan også bli den største ulempen, i noen tilfeller.

Først av alt: Jeg har aldri og kommer aldri til å ha noe i mot mennesker som får barn med flere fedre. Det kan skje, og det er ikke noe galt i det. Vi lever ikke i 1950 lenger og kan vel legge fra oss de fordommene som har med det å gjøre, det er virkelig på høy tid! Det er relativt vanlig i dagens samfunn at man har barn med forskjellige fedre. Det sier ikke noe om deg som mamma, som omsorgsperson, eller som menneske. Det sier rett og slett bare at du ikke er sammen med den eller de første du fikk barn med, og at sånn er det bare.

Mine barn har samme far. Babyen i magen og Leo! Jeg trodde egentlig ikke at noen skulle tro noe annet, men der tok jeg visst feil. Selv om det ble slutt mellom Fredrik og meg i oktober, var vi sammen på tidspunktet når den nye babyen ble til, selv om det ikke på noen måte var offentliggjort at vi hadde funnet tilbake til hverandre på daværende tidspunkt. Og underveis helt siden bruddet har vi bodd sammen, selv om vi ikke alltid har sovet på samme rom.

Jeg er klar over at jeg utsetter meg selv for spekulasjonene når jeg utleverer livet mitt på bloggen min, og derfor avklarer jeg dette nå med en gang selv om det aldri har vært noen tvil her om hvem pappaen til babyen har vært! Det er bare tydeligvis enkelte blogglesere som mener noe annet, og det må de gjerne gjøre, men da har dere i hvert fall fått en skikkelig bekreftelse fra meg personlig. Vi har visst helt siden dagen vi fant ut at jeg hadde blitt uplanlagt gravid nok en gang, at Fredrik var pappaen!

SVANGERSKAPSUKE 24

I dag er det lørdag - Og lørdag betyr at jeg går inn i en ny svangerskapsuke - Som igjen betyr en liten oppdatering på den fronten ♥

I dag har jeg gått gravid i 23 fullgåtte uker, og for meg er dette en stor milepæl - I og med at babyen vil bli forsøkt reddet om noe skulle skje nå. Jeg har på følelsen av at denne babyen blir inne i veeeldig mange uker til, og godt er det! Men det er likevel noe veldig betryggende ved det.

Magen vokser og nå vokser den fort! Babyen vår har nå strukket seg til ca 28 cm, og han er blitt fryktelig sterk, det merker jeg veldig godt på hvor hardt han er i stand til gjøre forsøk på å sparke seg ut. Han veier en halvkilo, altså omkring 500 gram - Ikke stort mer enn en pakke med kjøttdeig! Det er helt vanvittig rart å tenke på. Babyene er vanligvis ganske lange og tynne enda på dette stadiet i graviditeten. Jeg husker at når jeg var på ultralyd i svangerskapsuke 31 med Leo sist, så veide han fortsatt ikke mer enn 1,5 kg. Men når han kom ut til termin veide han jo 3940 gram - Så og si 4 kg! 

Leo er for øvrig blitt enda mer interessert i magen, hvor lillebror ligger. Han vil kose magen og stryke på den så mye han kan, og han ser på meg med store øyne når han gjør det, samtidig som han har tidenes smil om munnen sin.

Jeg er fortsatt veldig tålmodig og gleder meg over svangerskapet. Dagene går rolig og fint for seg, selv om jeg sliter en del med kynnere og nå er inne i en periode hvor keisersnitt-arret mitt er veldig ømt. Ikke så veldig rart, ettersom jeg ser hvor mye magen har vokst i det siste, og arret strekker seg jo med magen.
For meg er dette en fantastisk tid i svangerskapet, og det er sånn jeg husker den fra sist også. Klart er det tungt av og til uansett å gå gravid, men disse ukene er ikke så tunge som den siste tiden, og man er kanskje kvitt noen av plagene som man gjerne hadde i starten av svangerskapet. Sist svangerskap med Leo hadde kvalmen akkurat gitt seg gradvis på dette tidspunktet, og jeg hadde noen rolige, flotte uker før de tunge, siste ukene av graviditeten. 

Gleder meg mer og mer for hver dag som går over den lille gutten vår i magen. Han får en fantastisk familie♥

JEG MERKER DET ALLEREDE..

..Leo savner pappaen sin! 9 dager igjen. Her teller vi ned!

Det tok ikke akkurat lang tid før jeg merket noe. Med en gang noen ved en tilfeldighet eller med vilje sier ordet «pappa» ser han febrilsk rundt seg, og går gjerne en stund rundt etterpå hvorpå han sier pa-pa, mens han vandrer rundt i huset. Men ingen gråting eller sutring, bare "leting" etter pappaen sin! Jeg ser så uendelig mye av Fredrik i Leo, og han har et veldig tett og sterkt bånd til pappaen sin ♥ Det er ingenting som varmer meg mer enn det gode forholdet de har, og hvordan jeg merker det så godt når de er fra hverandre.


Nå er det forresten veldig mange som har lurt på hvorfor vi ikke er med Fredrik på ferie, som han er med familien sin. Det er fordi når vi fikk spørsmål om vi ville være med av familien hans så var forholdet mellom Fredrik og meg veldig ustabilt (Det var i desember, når vi enda ikke visste helt hvor vi sto) I januar bestemte vi jo oss for å gå helt inn for å klare å få til dette sammen, og da var det visst for sent å bestille billetter for å være med - Så derfor ble det bare Fredrik som dro.Vi har i hvert fall planlagt en skikkelig familieferie til neste sommer! Da blir det Fredrik, meg, Leo og babyen som skal ut på tur - Og DET ser jeg virkelig frem til! Vår første tur sammen.Fredrik storkoser seg i 30 grader der nede, og vi sitter her i grått og trist vær - Men vi har likevel hatt en herlig fredag sammen med familien min. Senere i kveld skulle vi prøve å få til å video-ringe, så da blir nok Leo overlykkelig ♥

Nyyyt fredagen, dere!

BABY-BOOM

Herregud, er det bare jeg som går rundt og føler at det er skikkelig baby-boom for tiden? Jeg føler omtrent halve vennelista mi på Facebook er gravide, og jeg synes det er så moro! Så mange koselige bilder og statusoppdateringer, og så utrolig gøy at jeg går gravid samtidig med så mange. 

Jeg føler virkelig at jeg koser meg om dagen, og det tror jeg dere også ser! Livet mitt er på ingen måte perfekt - Langt der i fra, men nå som jeg er så langt ut i svangerskapet føler jeg egentlig alt har roet seg på en veldig fin måte. Det siste året har nok vært et av de mest utfordrende i livet mitt, men også det mest innholdsrike. Jeg koser meg med magen nå, og det faktum at det er så mange rundt meg som også er gravide - Sist følte jeg meg ganske alene som gravid, men det gjør jeg absolutt ikke nå - Tross at det ikke er noen av mine nærmeste venner som er gravide!
Jeg måtte bare innom dere med en liten hilsen. Jeg er mildt sagt redusert i dag etter en lang natt med en liten gutt som ikke akkurat ville sove. Han får flere tenner, og det resulterte i at han ikke sovnet før det var så og si morgen igjen... Dessuten måtte jeg sitte oppe for å vente til Fredrik kom frem på hotellet sitt i Miami slik at jeg visste at alt hadde gått bra og at han hadde det fint. Han var ganske sliten når han kom frem, for å si det sånn, og der var det jo tidlig på kvelden mens det var sent på natten her! 

Nå skal Leo og jeg i gang med forberedelser til helgen. Vi snakkes litt senere! Og dere? Kom gjerne med tips til nye blogginnlegg dere vil lese her inne, jeg føler det blir mye hverdag om dagen - Men det er kanskje fint? Eller? Skrik ut! Og ha en fantastisk start på helgen ♥

BABYSHOPPING

Tidligere i kveld var vi en tur på kjøpesenter for å se på litt ting til lille babyen! Jeg kjøpte faktisk ingenting i dag, men jeg vet jo hva vi mangler nå, og har sett meg ut noen av tingene som står på innkjøpslisten. Det jeg venter på å få kjøpt nå er et par ordentlige heldresser, babynest, babylaken og sengetøy, og vognpose. Samt ny seng til Leo - Ettersom hans dessverre er ødelagt. Jeg har valgt å ta innkjøpene sånn litt etter hvert, så dette er hva jeg skal få kjøpt denne måneden. Neste måned står blant annet bilstol og ammepute for tur!

En nysgjerrig Leo på leting etter klær til den lille!
Fredrik er jo litt sånn at han ikke er så nøye med hva slags ting vi kjøper inn - Så lenge de fungerer og er trygge. Han bryr seg ikke hvordan ammeputen skal se ut, eller om sengen til babyen er hvit eller grå. Og akkurat de tingene er jo viktige for meg - Derfor er jeg veldig glad for at jeg har fått ta på meg innkjøp og planlegging av innkjøp, jeg elsker jo å holde på slikt og å finne babyting som har det lille ekstra. Dessuten kommer han stadig vekk med innspill om hva han mener vi må huske å kjøpe denne gangen, og hva han mener ikke er fullt så nødvendig - Så vi samarbeider jo om hva vi skal kjøpe inn. Egentlig tror jeg han er veldig glad for at jeg har tatt på meg all planleggingen av selve innkjøpene, og at han trives godt med at han bare kan si i fra om det er noe han føler vi mangler til vår lille.

Nå sover lillegutt søtt i sengen sin, og jeg ligger i min seng i toppform og uten noen gravidplager - Og lurer på hva i alle dager jeg skal finne på. Kjenner jeg meg selv rett blir det vel innom noen babybutikker på nett før jeg ser en film og etter hvert legger meg til å sove. All denne fritiden jeg har på kvelden når Leo sover får jeg nyte enn så lenge, tror nok det blir lite tid til å se serier og filmer til høsten. Hehe!

Kos dere utover kvelden!

FOR FØRSTE GANG PÅ LENGE..Leo med de nye tøflene til lillebror ♥

I dag våknet jeg av at lillemann i magen sparket og herjet som bare det. Har aldri kjent så harde spark tidligere! Det var utrolig moro å kjenne, - men jeg må innrømme at det ikke var like moro å se at klokken viste 06:00, og at øynene mine føltes som klistret sammen. Haha! Jeg fikk jo ikke sove igjen, og Leo var trygt inne i drømmeland enda, så da ble jeg liggende og slappe av mens jeg med jevne mellomrom skvatt av hvordan babyen i magen beveget seg. Kjente flere ganger tydelig hvilke kroppsdeler han beveget, plutselig kjente jeg blant annet en liten fot som han sparket med, før han etter litt snudde seg helt rundt! Veldig fascinerende, hadde nesten glemt hvordan det var med så mye bevegelser i magen. Og det er jo første gang på veldig lenge at jeg har blitt vekket skikkelig av en baby i magen, som ikke lar meg sove igjen ♥

Fredrik er nå på flyet til Miami, og lander vel i løpet av kvelden eller natten. Han sov ikke i hele natt, så jeg fikk snakket med ham i natt før de skulle dra til Gardermoen. Etter jeg fikk barn er jeg blitt litt vel fanatisk med tanke på alt som kan gå galt - Så det siste døgnet har jeg vært litt redd for fly-ulykker kan du si... Men herregud, det går jo bra! Det er jo det jeg må fortelle meg selv helt til jeg tror på det, og foreløpig har jeg kommet dit at jeg klarer det. Hvert fall sånn delvis. Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å gi slipp på Leo etter hvert når han skal dra på turer, ferier, og hele pakka. Kommer sikkert til å sitte hjemme som tidenes nervevrak :-) 

Leo og jeg skal senere ut med onkelen og tanten hans (Søsteren min) og det gleder vi oss skikkelig til. Frem til det ønsker vi dere en fin torsdag. Tenk det, torsdag allerede? Det gjør virkelig ingenting at det er helg igjen allerede i morgen, selv om ukene raser avgårde og jeg ikke helt klarer å holde følge!

Klem

DEN SISTE DAGEN!Hei alle sammen!

Nå er vi om ikke så lenge fremme i Gjøvik, og vi har hatt en lang tur med mye trafikk (Åpenbart) ettersom det har tatt så lang tid.

Den siste dagen vår sammen startet veldig fint. Jeg våknet av leggkramper (Som jeg brått husket fra sist svangerskap!) og kynnere halv ni, og da våknet jeg med en smilende Leo som var helt oppe i ansiktet mitt, med en sovende Fredrik rett i bakgrunnen. Leo og jeg koste og slappet av, og sov litt av og på før vi etter hvert sto opp alle sammen. 

Leiligheten trengte en liten opprydning før vi skulle dra, og vi fikk pakket det siste! Jeg har virkelig klart å få med meg absolutt alt Leo og jeg trenger, og det er så deilig - For vanligvis kommer jeg alltid på et eller annet vi har glemt når vi har kjørt et stykke. Men det har faktisk ikke skjedd denne gangen, utrolig nok!

Vi rakk også å spise en nydelig lunsj sammen før Fredrik etterhvert ble hentet og måtte dra. Det var trist, men det var aller verst for gravide meg å se hvor lei seg Leo ble! Det var akkurat som at han skjønte at det var en stund til han skulle få se pappaen sin igjen. Han ropte på pappaen sin og da smeltet jeg helt. Heldigvis varte det ikke lenge før han ville leke litt med bamsene og bilen sin. Da var alt fint igjen, gitt! 

Så nå har de siste timene blitt tilbrakt i bilen, og selv om turen har vært lang har det gått overraskende fint. Leo har vært veldig tålmodig! Men jeg skal ikke lyve altså, det blir veldig godt å komme frem nå. Kroppen min er sliten også, ikke "bare bare" å være gravid oppe i all pakking, rydding og planlegging. Vi gleder oss til en god natts søvn, selv om vi mangler Fredrik!

Håper onsdagen deres har vært super!

DU VET DU ER GRAVID NÅR..- Du våkner midt på natten i vilt hysteri over at du bare MÅ  ha smør. Du ramler nesten ut av senga i det du styrter ut til kjøkkenet for å ta deg en svær bit av stekesmøret som står i kjøleskapet. (Ja, det er faktisk helt sant!)

- Du anser ting du mister på gulvet som tapt helt til samboer kommer hjem fra jobb og kan plukke det opp for deg.

- Du begynner å gråte av Tine reklamen. Og reklame for bleier. Og alt annet som går på tv.

- Du er så trøtt at du bare kunne ha sovnet hvor og når som helst. Selv om du har sovet 12 timer de siste nettene.

- Du blir ikke lenger sint, du blir rasende! (Stakkars Fredrik!)

- Du ser plutselig andre gravide, babyer, og barnevogner over alt hvor du går!

- Du drømmer om helt vanvittig rare ting. 

- Du klarer å kjenne hvilke parfyme den som går forbi deg på gaten har på seg (Jeg har luktesans som en narkobikkje)

- Du sovner før gutten din på 15 måneder når kvelden kommer...

- Du må manne deg opp og ta pauser underveis om du skal klare å komme deg opp trappa på legekontoret.

Les også: 10 ting du ikke må si til gravide!

VI KOMMER TIL Å SAVNE DEG SÅ MYE!

Nå fikk jeg plutselig beskjed om at min snille pappa som bor i Gjøvik hadde mulighet til å hente Leo og meg her i Larvik, og å kjøre oss til Gjøvik sammen. Men, han hadde kun mulighet i morgen!

Siden Fredrik drar natt til torsdag, så takket jeg selvfølgelig ja. Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle dra før etter Fredrik en gang på torsdagsettermiddagen, men sånn blir det altså ikke, og jeg kjenner i hele kroppen hvor mye jeg kommer til å savne han allerede. Mulig gravidhormonene mine gjør det hakket verre!

Vi kommer garantert til å kose oss med familien min, og Leo kommer jo hvert fall til å få tilstrekkelig med oppmerksomhet og alt som er mens vi er fra hverandre disse dagene, men det stikker litt når jeg tenker på at det er 11 dager til neste gang vi ser Fredrik uansett. Vi tilbringer jo hver eneste dag sammen, så savnet kommer definitivt til å kjennes. Både hos Leo og hos meg. Det er det ingen tvil om! Noe annet ville jo vært rart.

Skulle ønske vi kunne blitt med ham, men vi vet at han får en flott tur med familien sin - Og unner han fri og en fantastisk ferie. Vi vet også hvor mye han kommer til å savne oss! ♥

Hver eneste dag ser jeg all kjærligheten mellom Fredrik og sønnen hans, og jeg gleder meg allerede på Leo sitt vegne til Fredrik kommer hjem igjen. Herregud så glad han kommer til å være for å se pappaen sin igjen! 

Nå blir det pakking og uendelig mengder familiekos frem til i morgen. Gleder meg til å dele dagene i Gjøvik med dere, det er mye babyutstyr som skal kjøpes inn og vi har noen koselige dager i vente!

Klem

KOS FOR DE TO SMÅ!Vi har vært hos Marthe og den nydelige jenta hennes Olivia på 8 måneder i dag, og som Leo har kost seg! Han er jo som dere vet veldig glad i andre barn, og Olivia er intet unntak. Vi fikk noen fantastisk fine bilder av dem sammen, som jeg selvfølgelig måtte dele med dere ♥

Olivia er faktisk 6 måneder yngre enn Leo, og mellom Olivia og lillebror kommer det til å være akkurat ett år! Så morsomt for dem det blir i fremtiden, å ha noen å leke med som er på samme alder. Vi ser at Leo og Olivia har glede av hverandre når de leker sammen, og det er så koselig å se. Jeg gleder meg uendelig mye til å se Leo og lillebror leke sammen og den gleden de kommer til å ha av hverandre i fremtiden, alltid en bror de kan vende seg til om det skulle være noe! Jeg merker spesielt hvor mye jeg gleder meg når jeg ser Leo leke så fint med andre barn. Jeg tror han kommer til å bli en veldig omsorgsfull storebror for babygutten vår.

Varmen har vært helt ekstrem i dag, men "heldigvis" er det bare jeg som har slitt i varmen og ikke Leo. Merker så godt at jeg er gravid i varmen, jeg må gjemme meg bort i skyggen med en gang det blir ganske varmt for det blir rett og slett for mye. Haha! Videre nå skal vi fortsette kos og avslapning her før vi etter hvert tar turen hjemover. Det blir godt det også!

Ønsker dere en fin tirsdag!

DET STORE SPØRSMÅLET...

Nå har det blitt skrevet veldig mange blogginnlegg om navn på den lille i magen her inne. Men sånn er det jo når man er usikker og ikke vet helt, og i det andre øyeblikket bestemmer seg: Men så ombestemmer seg igjen. Og så er man liksom i gang. Haha! Jeg tror det kan være et punkt mange av dere mødre og gravide kan kjenne dere igjen i - At man ikke klarer å bestemme seg for hva den lille i magen skal hete. Eller at man ikke blir enig med barnefar/medmor.

Så hva skal egentlig gutten våre hete da?

Vi vet ikke!

Vi har følgende navneliste nå:

 • Noah
 • Oscar
 • Sander

Og lenger kommer vi ikke - Så vi har vel egentlig sagt oss fornøyde med at det blir en av disse. Jeg liker Noah - Fredrik elsker jo det navnet og vil jo bare at vi skal bestemme oss for det med en gang. Jeg er litt mer usikker, selv om jeg liker det godt. Sander liker vi begge, selv om vi begge kjenner eller har bekjente som heter det samme, og at det er et relativt vanlig navn. Oscar liker jeg veldig godt - Men Fredrik er litt mer usikker. Så ja, dere ser jo hvordan det er. Haha!

Kanskje blir det Noah, kanskje ikke. Kanskje blir det Oscar, kanskje ikke. 

Vi har jo ikke hastverk, men jeg synes jo slikt er greit å ha i orden på forhånd - Det synes vi begge. Dermed startet vi å tenke på navn tidlig, som dere jo vet. 

Noe vi har tenkt på er: I og med at vi begge liker navnene vi har valgt ut såpass godt (Selv om vi har våre favoritter blant dem begge to) Så kunne vi la Leo bestemme ved at han trekker ett av navnene! Vi legger lapper med navnene i en bolle, og Leo trekker. Det navnet som står på lappen skal lillebror hete. Høres ikke det morsomt ut da? Det var slik jeg fikk mitt navn, storesøsteren min trakk det. Det hadde jo blitt en super video å dele med dere her på bloggen, også!


God klem

DEN BESTE STARTEN VI KUNNE HA FÅTT!
Hei alle sammen, og riktig god mandag! 

Når jeg våknet i dag tidlig var jeg like ved å vekke Fredrik hysterisk og fortelle ham at han måtte forte seg for å rekke bussen til jobben - Men så langt kom jeg heldigvis ikke før den treige hjernen min endelig oppfattet at han har ferie. Jeg våknet opp med mine to i dag tidlig ved siden av meg, og det var virkelig herlig å våkne opp med dem begge to, og å vite at Fredrik skal være her og ikke haste avgårde til jobb.

Vi har spist verdens beste brunch - Amerikanske pannekaker med tilbehør! Og det var så nydelig. Nå som vi begge har ferie (Eller, jeg har jo ikke ferie da - Men jeg er hjemme!) Så merker jeg hvor lett dagene kan gå i surr. Hadde jeg ikke hatt kalender i dag ville jeg garantert trodd at det hadde vært fredag eller lørdag - Men siden det er mandag har vi i hvert fall fått den beste starten vi kunne fått på denne uken. De siste dagene før Fredrik drar på skikkelig ferie! 

Jeg føler meg faktisk i overkant avslappet og bra nå. Leo er virkelig på bedringens vei og jeg har handlet inn alt vi trenger her hjemme frem til vi drar på torsdagen. Så deilig å tenke på at jeg ikke MÅ gjøre noe som helst før vi drar avgårde til familien min, og Fredrik drar videre til USA. Hjelpsomme lille Leo har også vært med å få alt klart her hjemme, i går skulle han hjelpe meg med klesvasken og putte klær inn i vaskemaskinen. Da fikk jeg meg et lite sjokk over hvor stor han er og hvor mye han skjønner og lærer!

For å oppsummere: Været er fint, vi har det topp, pakkingen er i gang allerede, og babyen i magen sparker masse og han sparker HARDT, så da kan jeg endelig legge alle bekymringene mine til side. For første gang i historien! Haha.

Måtte dere ha en herlig mandag, dere også ♥

EN LITEN OPPKLARING!

La meg spørre deg om en ting. Husker du hvordan du var når du var 17 og 18 år? Kanskje til og med hvordan du var når du var 16?

Kanskje er du som leser dette så gammel i det du leser dette. Men kanskje er det mange år siden du var så ung. Var du den gang i stand til å ta vare på et barn? 

Det er nemlig spesielt en ting jeg har fått høre veldig mange ganger siden jeg startet å dele hverdagen min som ung mamma på denne bloggen. Jeg har fått høre fra de som en gang var 18 og mamma selv og trodde de var modne, men som nå i dag når de er blitt eldre ser at de ikke var det i det hele tatt. Jeg har fått høre fra de som en gang var unge mødre selv, og som ikke klarte seg så bra - Og som dermed mener at siden de var umodne og ikke klar for oppgaven, så er ingen andre det heller.

Det handler på ingen måte om at jeg kun vil høre solskinnshistoriene om de som klarte rollen som mamma når de var unge. For jeg vet at det finnes mange på den andre siden av skalaen også, - Som ikke klarte seg bra, eller som ikke klarte den rollen i ung alder i det hele tatt. Del det gjerne med meg om du ønsker det - Hvis du var en av dem som ikke klarte seg så bra, og om du er en av de som rister på hodet når du tenker tilbake på hvilken mamma du var når du var ung. 

Men ikke få det til å høres ut som at siden du ikke klarte deg bra, så kan ingen andre klare seg bra. Og ikke prøv å få det til å høres ut som at kun fordi du som tenåring ikke var klar for rollen som mor, så kan umulig noen andre være det. 

Du er kun en person. Du representerer ikke alle.

På samme måte som at jeg som har klart meg bra, ikke representerer alle. 

Du er deg, og du var ikke klar for rollen som mamma.

Du er deg, og du hadde ikke vært klar for rollen som mor når du var tenåring. Og sånn er det bare, vi er forskjellige og det er greit. Men det sier ingenting om meg at du ikke var det.

Det sier bare noe om deg.

JEG ELSKER DEG

Tusen takk for at du holder ut med meg, enda hvor krevende jeg kan være! Nå til sommeren er det 4 år siden vi snakket sammen for aller første gang. De 4 årene har mildt sagt vært en berg-og-dalbane av den sjeldne sort.

Jeg har mistet deg en gang, og når jeg gjorde det innså jeg noe. For når jeg mistet deg, mistet jeg ikke bare min kjæreste og samboer. Jeg mistet min største støttespiller, min største fan, og min aller beste venn. 

Jeg innrømmer gjerne at du noen ganger irriterer meg så mye at jeg får lyst til å bruke tannbørsten din som dokost. Jeg forstår nok heller ikke hvor irriterende jeg også kan være av og til. Jeg innrømmer gjerne at vårt forhold på ingen måte er perfekt. Men det trenger det heller ikke å være, for «perfekt» er ikke noe å hige etter så lenge man har det bra sammen. Så lenge man kjenner at man er lykkelig innerst inne.


Guttene våre får litt av en flott pappa å se opp til!

DEN SISTE UKENS...

UKENS HØYDEPUNKT:

Det må nok bli 18-års dagen min! Tenk det, nå kan jeg faktisk kjøpe flaxlodd og paracet uten å bli nektet det. Og jeg kan gå på polet? Føles helt ufattelig rart. Men samtidig veldig godt, det var en stor dag ♥


Noen bilder fra dagen min!

UKENS NEDTUR:

At Leo er blitt syk. Nå ønsker ikke jeg å utlevere så mye rundt dette, men tross sykdom er allmenntilstanden hans veldig bra. Jeg skal være ærlig med dere, de siste nettene har vært grusomme - Spesielt nå i natt. Solen rakk å stå opp før det ble noe søvn på meg, men det viktigste er at Leo blir tatt godt vare på når han er syk og at han får massevis av trøst, pleie og nærhet ♥ Håper han blir frisk snarest.

UKENS BILDE:

Lille bustetrollet mitt. Elsker dette bildet! Sommerlig og ute ved sjøen.

UKENS GLEDER SEG TIL:

Nå er det ikke lenge til jeg skal bestille første gravidfotografering som jeg tenker å ha om ikke så mange uker. Jeg gleder meg enormt og har gjort det hele uken, tror bildene kommer til å bli superfine! Og for et fint minne det kommer til å bli. Jeg tok jo veldig mange bilder av magen sist svangerskap også på grunn av bloggen - Men ordentlige bilder tatt av profesjonelle blir noe annet. Gleder meg til å ta bildene og selvfølgelig til å vise dere dem også!

UKENS BESTE INNKJØP:

Disse to nye favorittene i klesskapet må være ukens beste innkjøp. Bestilte den ene på Ebay og den andre kjøpte jeg på H&M, utrolig fornøyd og vet at de kommer til å bli flittig brukt fremover, er så deilig å gå med noe løst og behagelig nå som jeg er gravid. Dessuten synes jeg det er viktig å finne plagg nå som jeg trives i, og som jeg føler meg fin i - Samtidig som de er behagelige! 


UKENS CRAVING:

Cappuchino med ørlite sukker og melk! Yummi. 

Enda en uke er omme - Og nå er vi godt ute i juni! Jeg gleder meg til å gå inn i en ny uke med dere nå i morgen, og til å dele alt det morsomme vi skal finne på i tiden fremover. Ha en fantastisk søndag og avslutning på uken!

EN LITEN PAUSE!

At ting kan snu så fort! Hadde DE fine blogg-planene til i kveld, men her ligger jeg med veldig vonde kynnere på soverommet vårt, og lillemann er blitt syk... Det snudde rimelig fort, for å si det sånn. Fantastiske kjæresten min stiller opp og har ordnet og styret i hele kveld for Leo og meg (Han har til og med hengt opp klesvasken på eget initiativ?!) så nå kan jeg endelig legge igjen en veldig liten oppdatering til dere flotte lesere. Det fortjener dere!
Det er virkelig ikke ofte dette skjer, men jeg kjenner på meg at jeg må roe ned og lytte til kroppen min. Jeg trenger en liten pause nå, og er sterkere tilbake i morgen ♥ Kroppen sier i fra at det blir for mye og da må jeg ta hensyn til det. Babyen i magen trenger det, og Leo trenger det.

Nyt kvelden deres, uansett hvor dere er og hva dere gjør. Klem!

SVANGERSKAPSUKE 23
I dag våknet jeg opp og kikket på mobilen min. Det var lørdag. Det er lørdag. Igjen! Det føles ut som om det var i går jeg skrev om at jeg endelig var inne i min 22 svangerskapsuke, så her løper ukene fra meg. Nå er jeg 22 uker på vei, 22 fullgåtte uker som gravid - Og er med det inne i min 23 svangerskapsuke!

Denne gangen er det helt klart annerledes. Det er helt annerledes å gå gravid med en liten en fra før, og det er jo egentlig ganske logisk også. Haha! Med alt fokus på sommeren og Leo er det ikke rart tiden løper fra meg. Jeg er over halvveis med lillebror nå, og det er helt uvirkelig å tenke på. Fredrik synes også at dette svangerskapet har gått tusen ganger lettere enn sist, og at tiden har gått dobbelt så fort!

Vår lille gutt strekker seg nå ca 27 centimeter fra hodet til de små føttene sine. Han veier ca 470 gram og i slutten av uken vil han veie omtrent 550 gram.

De neste ukene nå er ekstremt viktige i forhold til den lille babyens utvikling av lunger. Det er nå en uke igjen til babyen i det hele tatt skal ha en sjanse til å overleve om den nå mot all formodning skulle bestemme seg for å ville komme ut av magehulen. Noe han, bank i bordet, forhåpentligvis ikke gjør! Dere vet jo hvor bekymret jeg er av meg, og jeg kommer nok til å føle meg veldig lettet når jeg er kommet forbi disse ukene og vet at babyen høyst sannsynlig skulle overleve dersom noe skulle skje og han ville ut.

Dere ser jo nå at magen har vokst en del! Leo har også begynt å legge merke til magen nå i det siste, og i går strøk han på magen min og skulle kose med den. Ubevisst eller bevisst, samma det! I kombinasjon med graviditetshormonene mine synes jeg uansett pokker at det er så rørende at tårene triller hos meg.

Nå er vi i hvert fall enda en uke nærmere å få møte vår lille. Vårt lille gull som vi gleder oss stort til å bli kjent med. Men tross det er jeg ikke utålmodig i det hele tatt, og formen er jo fortsatt veldig bra så nå går tiden bare til å nyte alle sparkene og alle spørsmålene vi sitter med. Hvordan kommer han til å se ut? Hvem vil han ligne mest på? Kanskje Leo? Er han rolig eller veldig aktiv? 

Ønsker dere en fantastisk lørdag!

God klem

DU KOM BRÅTT PÅ OSS

Når pappaen din tok dette bildet av meg og storebroren din ante vi ingenting. Men jeg var allerede gravid med deg, helt uten å vite det.


Broren din hadde akkurat blitt 10 måneder når du kom til. Ikke nok med at vi ikke hadde planer om å få enda en baby på mange, mange år (Eller om vi skulle ha enda en baby i det hele tatt, det var jo veldig ustabilt når pappaen din og jeg endelig hadde bestemt oss for å gi forholdet vårt en ny sjanse og gå 100% inn for det), men attpåtil så tett på broren din.. Jeg har ikke ord for sjokket jeg satt med og sjokket jeg enda av og til kjenner på. Det skulle jo ikke skje! 

Kanskje du aldri får lest det jeg skrev på bloggen min når jeg var gravid med deg. Kanskje du aldri får lest dette en gang, fordi ting og Internett er helt annerledes i fremtiden når du har lært deg å lese og skrive. Det vet jeg ikke noe om. Men det er uansett verdt det.

Du skal aldri tro at du ikke var ønsket, bare fordi du overhode ikke var planlagt. Uplanlagt er ikke ensbetydende med uønsket, selv om det var helt forferdelig tøft å se de to strekene på testen når jeg fant ut at du lå i magen min.

Og det vet jeg at du kommer til å vite. Fordi jeg skal oppdra deg til å bli et forståelsesfullt og reflektert menneske. Det er alt for enkelt å skrive om barneoppdragelse, de aller fleste vet at det ikke er så lett - Men jeg håper sterkt og inderlig at jeg klarer å oppdra deg til å bli det.

Jeg har hatt min andel av dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet fordi jeg ikke gråt av glede når jeg fant ut om graviditeten, men av sjokk. Dårlig samvittighet fordi jeg har vært redd for at du og broren din skal lese bloggen min i fremtiden og føle at dere ikke var ønsket inn i mitt liv kun fordi jeg var totalt ærlig om at det var det største sjokket jeg kunne tenke meg når jeg fant ut at dere hadde blitt til. Begge gangene, like fullt.

Dårlig samvittighet for ditt, og dårlig samvittighet for datt.

Helt fra dagen jeg fikk mitt første barn har jeg aldri sett meg tilbake. Jeg har stått på, hver eneste dag, og det kommer jeg til å fortsette med helt til dere ikke trenger meg lenger. Og den dagen kommer forhåpentligvis aldri.

Det jeg vil frem til er egentlig at livet ikke kan planlegges. Man har ingen garantier for at ting skal skje eller ikke skje. Jeg har vært på mørke steder begge gangene jeg fant ut at livet mitt skulle forandres for alltid: Når jeg fant ut at jeg skulle bli mamma. Både første og andre gangen. Forferdelig mørke steder. Og det eneste lyset når ting var så mørkt som det var, det var dere. Guttene mine.

Dere er det beste som noen gang har skjedd meg. Og sånn kommer det alltid til å være, uansett hvor utfordrende det var å bli gravid med dere begge på daværende tidspunkt. Uansett om jeg aldri så for meg et liv med to barn i så ung alder.

Når man en dag ligger død i graven er alle helt like mye verdt, uansett om de har vært rike eller fattige i live. Uansett hvordan de har sett ut, og uansett hva de har jobbet som. Jeg tror at det eneste som skiller oss da, er valgene vi har tatt i livet. De få, viktige valgene. 

Og i mitt liv, valgte jeg dere. 

ENDELIG ER DAGEN HER!

Nå er det ferie, dere! Fredrik var mildt sagt fryktelig glad når han ringte meg rett etter jobb i dag - Han er veldig klar for noen dager fri med oss før han drar videre på sommerferien med familien sin. Og det skjønner jeg godt! Er så stolt av han og for hvordan han står på og gjør så godt han kan, og hvordan han har klart å prioritere utdannelsen sin samtidig som han har måtte sjonglere det med barn og samboer. Han kan virkelig ta seg en velfortjent ferie. Nå er det bare litt over ett år til han er ferdig som lærling og har fagbrev i salgsfaget, da er han ferdig med utdannelsen og skal ut i fast jobb.

Men han har virkelig måtte stå på helt siden Leo ble født. Jeg husker tredje dagen på sykehuset etter Leo hadde kommet til verden. Da fikk Fredrik streng beskjed om å måtte komme tilbake på skolen, og han endte med og måtte dra fra meg som var sengeliggende og den tre dager gamle nyfødte sønnen sin. Det var ikke særlig gøy altså. 

Men vi er glade for det nå, hans utdannelse er hvert fall snart i boks, og det er sommer! Det eneste negative akkurat nå er at Leo ikke er heeelt i slaget. Tross det smiler og ler han som bare det, leker og koser seg med lekene han fikk av mine foreldre nå tidligere denne uken. Dere skulle bare ha sett ham i dag tidlig og i går, han ville komme bort til meg for å få kos og for å gi meg nuss hele tiden. Han blir så stor gutt nå, kommuniserer med oss og forstår så mye mer ♥

Gleder meg til dagene fremover. Ha en fantastisk helg, alle sammen! ♥

GJESTEINNLEGG AV FREDRIK

Jessica nevnte her om dagen for dere at jeg ikke viste helt om babyen skulle hete Oscar. Vi har snakka en del om det nå, om hvilke navn vi liker osv. Nå har jeg endelig bestemt meg for hva jeg vil. jeg ønsker at navnet på den nye babyen skal være Noah. Jessica synes også det var veldig fint, men vet ikke om hu er like sikker på det navnet som jeg er. Jeg synes det passer veldig fint med Leo og det er ikke så veldig normalt navn tror jeg. Er også litt viktig for meg at navnet kan sies på forskjellige språk uten store problemer. Så jeg synes Noah passer helt perfekt.Gleder meg til å møte han <3 Noah og Leo <3

-Fredrik 

EN VELDIG STOLT PAPPA!

Hei dere! I skrivende stund ligger jeg på sofaen og holder på å sovne. Fredrik styrer med middagen og kroppen min er sliten etter dagen vår! Leo er helt motsatt, han kunne ikke vært mer gira for å få utløp for enda mer energi - Så snille pappaen hans ba meg legge meg ned for å slappe av slik at guttene kunne styre litt på. Det tok ikke lange tiden før fotballdrakten til Leo plutselig var på, og de løp rundt som to gærninger her inne med en liten tøyfotball. Leo synes det var helt hysterisk morsomt!

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det her inne tidligere, men Fredrik er tidenes fotballentusiast - I total motsetning fra meg, som egentlig synes at det er mer spennende å se på at gresset gror. Men nok om det - Fotball er sport, og sport er supert - Så egentlig hadde det vært kjempefint om det var noe Leo (Og muligens vår lille gutt i magen også) fant interesse i. Tror jeg vet hvem som hadde hatt den stolteste pappaen på tribunen i hvert fall :-)
Lille fotballgutten min!

Har med andre ord en liten følelse av at jeg kommer til å bli fotballmamma! Leo har faktisk også allerede lært seg at han skal sparke ballen, så vi er på god vei. Haha!

Ellers har jeg funnet ut at Fredrik ikke skal være bortreist i 14 dager fra oss, men 10! Han drar om nøyaktig en uke, på torsdagen neste uke til Miami i Florida. Det vil si at vi har helgen pluss frem til torsdagen sammen hvor han har fri fra jobben. Det var jo en herlig nyhet! Jeg må se litt på hva vi kan finne på, jeg kunne tenkt meg å dra på noen fine turer ute. Kanskje til Stavern? ♥

Håper dere har en herlig torsdag videre, så snakkes vi litt senere!

DETTE PROGRAMMET SER DERE OSS PÅ TIL HØSTEN!

Jeg har fått klarsignal fra regissøren som filmet her hos oss en dag, og kan meddele at vi kommer til å være med i en episode av kjære Mamma til høsten på tv2 livsstil!

Jeg har fått med meg at programmet er ganske omdiskutert, men bestemte jeg for at jeg gjerne ville ta del i det likevel. Det er en million forskjellige måter å være en god mamma på, og det synes jeg er veldig viktig å huske på. Det følger ikke med bruksanvisning med de små når de kommer til verden eller underveis, men majoriteten av mødre gjør likevel så godt de bare kan, og det ER godt nok.

Det er heller ingen one size fits all løsning på barneoppdragelse, eller på hvordan man skal leve et (godt) familieliv. 

Selv om noen ikke gjør det akkurat på din måte eller tar valg du personlig mener er 100% rett i forhold til sin hverdag med barn (Selv om dine metoder fungerer utmerket godt for deg og dine) så betyr ikke det at vedkommende automatisk er en dårlig mamma eller gjør en dårlig jobb. 

Til høsten (Eller vinteren, jeg gir beskjed nærmere!) kommer dere til å se en helt vanlig dag i vår hverdag på tv. Eller, helt vanlig ble den ikke - Med sine 28 varmegrader var det veldig varmt for gravide meg og Leo, og det tror jeg nok dere kommer til å merke. Samtidig var det veldig uvant og rart å skulle bli filmet, og jeg ble nok aldri helt vant med det (Leo merket nok også at noe var litt annerledes). Vi filmet faktisk i omkring 8 timer, og dette skal klippes ned til omtrentlig 20 minutter som skal bli vist. Det ville jeg også bare nevne for dere :-) Men jeg tror episoden vår likevel blir veldig fin og "ekte", og er veldig spent på hvordan det blir seende ut på tvskjermen. Gruer meg litt gjør jeg også!

Kommer jeg til å få høre at jeg er ung? Garantert!

Kommer jeg til å utsette meg selv for kritiske blikk? Helt sikkert.

Kommer jeg til å få høre at Leo ikke burde sove i vår seng som han nå gjør siden han nærmer seg 15 måneder gammel? Haha, det kommer jeg nok mest sannsynlig til å få høre ja.

Å åpne hjemmet sitt for så utrolig mange mennesker og slippe dere inn på vår hverdag er jo litt skummelt. Men jeg er trygg på meg selv som mamma, jeg er god nok, og jeg vet at blant valg som ikke er 100 % etter «boka» (Feks at Leo enda sover i vår seng) så vil dere se at vi er en familie som er ekstremt glade i hverandre og den "uvanlige" hverdagen vår som tenåringsforeldre. Og det er faktisk det viktigste, spør du meg.
Klem

EN NYDELIG DAG!

Hei dere!

Nå er vi nesten akkurat hjemme fra en herlig tur ute i det enda herligere været, hvor vi besøkte min tante som var på verdens fineste hytte rett ved havet! Verdens fineste plass om sommeren, ingen tvil.

Leo har vært så blid i hele dag, og han har hatt bestemoren sin og tantene sine løpende etter ham ettersom ryggen min har vært helt elendig i dag på grunn av bekkenløsningen. Kjempekjekt å få litt hjelp når jeg er i litt redusert form på grunn av graviditeten! Hver dag ellers klarer jeg jo alltid meg selv frem til Fredrik er hjemme fra jobb, og jeg hadde jo fint gjort det i dag også altså, men jeg setter virkelig stor pris på det når jeg får litt hjelp til å løpe etter den lille aktive ettåringen vår når jeg kjenner at bekkenløsningen blir verre!

Vi spiste kyllingsalat i varmen, og Leo sovnet etter hvert etter all lekingen og løpingen! Tror han hadde godt av en liten lur, for han har vist oss de siste dagene (Nettene) at han virkelig ikke har det samme behovet for søvn som det jeg har! Haha.

Jeg har, som dere sikkert de siste dagene har lagt merke til, også funnet mine favoritter blant gravid-plagg, nå som magen har vokst en del! Oversized tunikaer, skjorter, og jumpsuits går det mye i. Veldig lette og gode plagg, og strammer overhode ikke over magen som vokser fra dag til dag nå. Det er så deilig og lett nå som det er så varmt ute også! Under har jeg selvfølgelig bikini, det er en nødvendighet for meg hvis det blir for mange varmegrader og jeg trenger å kjøle meg litt ned.

Fredrik ble så glad for å se oss igjen når vi kom hjem igjen, og moren og søsteren min er nå på vei hjem til Gjøvik igjen. Nå har jeg gått og følt at det har vært helg allerede siden de kom til oss på mandag, men det er jo faktisk bare onsdag! Blir koselig med de siste hverdagene før Fredrik også har helg, tror han gleder seg veldig til det!

Ha en fantastisk ettermiddag og kveld videre!

MIN HERLIGE LILLE FAMILIE!

For en fin dag jeg har fått! 

Jeg ble vekt på senga med god frokost i dag tidlig, og en kosete liten Leo! Jeg hadde jo egentlig handlet inn både vannmelon, sjokolademelk, yoghurt, ostebriks med pålegg og hele pakken slik at jeg kunne spise det til frokost, men nei, det fikk jeg ikke lov til å ordne til meg selv! Dermed ble det en rimelig utradisjonell frokost som familien hadde ordnet fra Mcdonalds, med sjokolademelk og sjokolademousse på siden!

Ellers har vi spist litt lunsj samlet, og jeg har fått så mye fint fra familien! Dessuten er vi nå straks på vei ut døren igjen for å spise bursdagsmiddag nede på bryggen, og været er helt perfekt. Kjempedeilig blir det!

Må også takke så uendelig mye for alle gratulasjoner jeg har fått! Tusen hjertelig takk, verdens beste lesere.

Nyt resten av dagen dere også ♥ Det skal virkelig jeg og! Måtte selvfølgelig legge med noen fine bilder av den lille familien min som vi tok i dag. Så stolt over guttene mine og så takknemlig for at jeg har dem. Jeg er heldig altså♥

Klem

ENDELIG MIN 18-ÅRS DAG!

Endelig fyller jeg 18 etterlengtede år! Endelig er jeg faktisk myndig, selv om denne dagen skulle komme to år etter jeg fikk min første sønn.

Som jeg har ventet på denne dagen! Alt for lenge, føles det ut som. Ikke fordi jeg tror at jeg over natten blir 100% voksen den dagen jeg fyller 18, men fordi det så lenge jeg kan huske siden jeg ble mamma har blitt brukt mot meg at jeg per definisjon har vært et barn. Det føles litt uvirkelig at jeg nå er myndig og at jeg kun har ett år igjen som tenåring, men samtidig føler jeg at det stemmer mer med livssituasjonen min og hverdagen min enn at jeg per definisjon er et barn.

Og alt var heldigvis helt fint med lillemann i magen hos jordmor i dag ♥


Når jeg var yngre så jeg veldig frem til denne dagen. Jeg husker alle utallige ganger jeg har snakket om den når jeg var liten. Den skulle feires med alkohol, venner, og fest. Slik ble det ikke akkurat! Dagen blir tilbrakt med min familie. I tillegg til min egne lille familie, som jeg har skapt et liv og en hverdag sammen med. Og jeg kunne ikke vært mer lykkelig!!

KLAR FOR DEN STORE DAGEN!
Nå er vi kommet hjem for en liten stund siden fra en koselig feiring hos mammaen til Fredrik som hadde bursdag i dag, og vi er klare for å feire min dag i morgen!

Fredrik er ikke helt bra om dagen, så han ble dessverre hjemme fra feiringen. Heldigvis fikk han slappet av og ladet opp så lenge mens vi var borte! Jeg vil virkelig tilbringe så mye tid jeg kan med ham før han nå om litt over en uke drar på ferie med familien sin i 14 dager. Gruer meg til å være så lenge borte fra han, han gir meg så mye glede, oppmuntring, og kjærlighet i hverdagen det kommer jeg virkelig til å savne de to ukene. Det vet jeg at Leo også kommer til å gjøre, - Men samtidig er det sunt å savne hverandre litt, det vet jo vi som tidligere har vært i avstandsforhold ♥

Det var forresten kjempeherlig å se igjen familien min igjen! Leo synes også det var veldig gøy, for å si det sånn. Så her har det gått i ett, og lillemann var mildt sagt fryktelig sliten etter dagen når vi dro hjem fra feiringen hos farmoren hans tidligere.

Resten av kvelden skal brukes til å spise god mat i godt selskap med Fredrik og familien! Tenk at jeg er myndig om noen få timer.. Gleder meg til å dele den store dagen min i morgen med dere! 

God klem

NYTT ROM TIL LEO!

Hei dere ♥

Nå har vi de siste dagene ordnet lekehjørne til Leo her i den fine stuen vår! Leo sitt rom er mildt sagt under oppussing, eller - oppussing og oppussing, det skal i hvert fall bli et ordentlig gutterom nå som han skal inn på eget rom, og da mangler vi ny seng og en del stæsj. Han sover jo fortsatt inne hos oss, og vi har samsovet veldig mye sammen helt siden han ble født, men nå som lillebror kommer om ca 4 måneder blir det greit å få han inn på eget rom.

Knipset noen fine bilder til dere fra nåværende favorittsted: Lekehjørnet hans ♥ Gleder meg til rommet hans er klart, forhåpentligvis tar det ikke lang tid.
 

Her ble vi vekt i dag tidlig av at lillemann sto og kikket på oss fra sengen sin med et gedigent smil i ansiktet sitt! DET var herlig det. I dag er det fortsatt varmt, men ikke like varmt som de siste dagene, og det er egentlig litt godt.

 Jeg måtte bare innom dere en liten tur! Har så mye motivasjon for bloggen om dagen, dere kan glede dere til mange fine innlegg i tiden fremover. Leo og jeg kom akkurat hjem fra byen, samt butikken, og venter nå på moren og søsteren min ♥ Fikk beskjed istad om at pappa og lillesøsteren min også kommer en tur i morgen på selve bursdagen min, så det var en gladnyhet for oss! Dessuten har jeg til og med kontroll hos jordmor i morgen, det blir nok en skikkelig fin bursdagsgave. Få høre hjertelyden til den lille gutten vår igjen, og å se at alt står bra til med han inne i magen.

Håper dere har hatt en god tirsdag!!

DENNE UKENS...

UKENS BILDE:Leo og jeg har tatt mange bilder sammen den siste uken, og dette er nok en av mine favoritter ♥ Vakre, store gutten min!

CRAVING:Frappe med karamell fra Mcdonalds har jeg hatt lyst på hele uken! Så forferdelig godt, men så usunt og så mye sukker. Prøver jo selvsagt å begrense inntaket av søtsaker, så derfor har det bare blitt med den ene tross hvor lyst jeg har hatt. Er jo lov å kose seg litt!

Ellers har jeg spist ganske mange brødskiver med brunost. Nam!!

MEST LESTE BLOGGINNLEGG:

Må være blogginnlegget hvor jeg forteller om at babyen skal komme til verden med keisersnitt, som jeg fikk innvilget denne uken på grunn av fødeangsten.

Jeg takker så mye for all støtte og forståelse rundt dette, det har vært tøft å være åpen om dette underveis fordi jeg har møtt fordommer (Nok en gang) og mye tvil. Psykiske plager og lidelser er da for pokker noe vi må ta på alvor når vi er i år 2016. Leger gjør det jo (Åpenbart, siden jeg fikk innvilget keisersnitt nok en gang pga sterk fødeangst) Leger og overleger med høy utdannelse. Hvis de mener at det er til det beste for barnet når mor sliter sånn med fødeangst, så tror jeg vi kan stole på at de vet hva de snakker om. Man skal selvfølgelig få lov til å være kritisk, men studier viser at barnet i magen uten tvil blir påvirket av mors psykiske helse. Det er noe vi må ta høyde for, vi forholde oss til det.

 Man kan ikke alltid se psykiske plager, men det betyr vel på ingen måte at de ikke er der.

Å slite med noe psykisk vil for meg alltid være verre enn å slite fysisk. Har du vondt i hodet kan du ta en paracet, slik er det ikke med psykisk smerte og lidelse. Dessuten er det ikke som et brukket ben hvor du kan peke på hva er problemet, nettopp det brukne benet, også forstår de rundt deg hva som er galt. Jeg skulle ønske vi kunne gjøre det med psykisk smerte også, for da ville kanskje flere hatt større forståelse for hvordan det er.

Har du ikke slitt med noe psykisk tidligere kan det være ufattelig vanskelig, kanskje til og med umulig å sette seg inn i hvordan det kan være, og det skal vi ha forståelse for. Men det er en desto større grunn til å være ydmyk og forsiktig med å uttale seg om hvordan det er, og hvordan det kan påvirke den som sliter med det, og ikke minst hva det gjør. Man skal vise respekt, ferdig snakka!


Fine babymagen!

UKENS HØYDEPUNKT:

Selv om varmen til tider har vært utfordrende for meg nå som jeg er gravid, så har det vært herlig å føle at det er skikkelig sommer igjen! Vi har også ute på en skikkelig koselig middag på onsdagen her i Larvik - Fredrik, Leo, og meg, og det var også et stort høydepunkt. Og noen fine turer på lekeplassen i Larvik med Leo som har kost seg såå mye ute denne uken. Både med mammaen og pappaen sin!Gleder meg til ny uke, ny muligheter, og ny høydepunkter.

Om to dager har jeg bursdag, nærmere forklart 18-års dagen min, og jeg gleder meg så utrolig masse. 18 år, endelig. En dag jeg føler jeg har ventet på alt for lenge nå!

Moren min og søsteren min kommer i den anledning hit til Larvik i morgen på kvelden, og det skal bli så koselig! Dessuten har moren til Fredrik bursdag i morgen, så vi skal ut til henne for å feire henne i morgen! Blir nok herlig for Leo å se farmoren sin igjen, han er så glad i familien han har rundt seg, - det er virkelig lett å se.

Her har vi en rolig kveld før den nye uken starter i morgen! Kjempedeilig.

God klem!

FAMILIEFROKOST MED GUTTENE MINE

Hei fra varme Larvik ♥

Her startet vi dagen I dag tidlig med frokost-taco! Ikke helt frokostmat, men fungerer veldig OK på dager som dette. Jeg var for første gang oppe i halv syv-tiden i dag tidlig, Leo var urolig og trengte litt mammakos. Så var vi oppe igjen litt over syv, og sovnet litt av og på før vi etter hvert sto opp alle sammen. Jeg har sovet dårlig nå de siste dagene på grunn av varmen, samt at jeg våkner av at Leo også blir sliten av varmen og i tillegg holder han på å få mange nye tenner! Håper de neste dagene (nettene) blir bedre for meg og nattesøvnen.

Det var godt med en familiefrokost igjen! Vi rekker sjeldent i hverdagen, så helgefrokost med familien er gull verdt. Leo bablet i vei og ville smake på mye av maten - Og det er så godt å se! Han er foreløpig heldigvis ikke redd for å smake på nye ting, men sier tydelig i fra med ord og ansiktsuttrykk om det er noe han ikke liker noe særlig godt. Han er fortsatt veldig glad i youghurt med havregryn, typiske bakevarer (Ostebriks med pålegg, grove rundstykker med eller uten pålegg) samt pasta med diverse sauser og jordbærsmoothie (Favoritten!!) Han vil også alltid ha frukt hvis jeg setter det frem, men spiser ikke alltid opp.


Nå utover dagen skal jeg ta med meg guttene ut på tur, enten på bading på en eller annen strand, eller ut for å kjøpe iskrem. Kos dere med ukens siste dag, denne søndagen blir herlig ♥

NAVNELISTE TIL BABYEN..

Så kom dagen likevel, Fredrik vet ikke helt om han er 100% med på å kalle den nye babyen for Oscar. Og det respekterer jeg fullt og helt, det er vårt barn, og begge meningene vår teller akkurat like mye når det kommer til valgene vi må ta for barnet vårt. 

Derfor må vi opp med ny navneliste! De navnene vi har funnet som vi begge synes er fine er vel egentlig bare Oscar og Jonah (Et bibelsk navn) Men min pappa heter John, så det blir egentlig litt for likt synes jeg. Så vi må bare sette i gang. Tenkte det kunne være morsomt å inkludere dere i dette :-)

Det betyr ikke at vi kommer til å gå helt bort i fra å kalle gutten vår for Oscar, for det er et navn vi begge liker utrolig godt! Men Fredrik er litt usikker, og da skulle det bare mangle at vi leter etter flere navn, hvor kanskje vi finner noen som vi begge liker like godt. Og at jeg også tar initiativ til å hjelpe til å finne nye navn som vi begge liker, sammen med ham.

Jeg elsker virkelig Jacob, Oscar, Isak, og Johan. Fredrik liker kun Oscar av disse. Problemet her ligger vel egentlig i at vi har fryktelig forskjellig smak! Og at Fredrik sjeldent finner navn han liker veldig godt. På en måte er jo det veldig bra, for det viser at han er litt "kresen" og at han tar det på alvor at vi må finne et ordentlig og flott navn til sønnen vår, og at han ikke nøyer seg med et navn han bare liker "litt". Hvis dere skjønner?


Så når letingen er i gang igjen, har dere noen flere navnetips til oss? Jeg er veldig klar for å finne et navn som vi kan bestemme oss 100% for!

Klem

SVANGERSKAPSUKE 22

Nå er jeg 21 fullgåtte uker, og inne i min 22 svangerskapsuke! Jeg har skrevet en del om svangerskapet de siste dagene, om formen min, og om mine tanker rundt graviditeten nå - Så her kommer noen magebilder til dere ♥

Babymagen er fortsatt ganske liten i forhold til hva den var sist på samme tidspunkt i svangerskapet med Leo, noe jeg synes er så synd. Mens jordmødre går ut og advarer fordi det blir en stadig økende trend å ha slanke seg for å få en gravidmage som nesten ikke skal synes (Nå er det altså ikke snakk om dem som ikke har synlig gravidmage fra naturens side) Sitter jeg og ønsker meg en stor gravidmage! Gjerne så stor som mulig, haha. - Men det viktigste er jo at babyen vokser slik den skal og at babyen har det fint.

Nå ser man også helt tydelig at babyen beveger seg fra utsiden. Fredrik har sett det utallige ganger, men blir nok fortsatt litt overrasket og utbryter "Oi, Jessica, nå så jeg at han bevegde seg!" Veldig stas. Babyen veier omtrentlig 400 gram, og er ca 26 cm lang. Utrolig morsomt å tenke på, hvordan man kan finne så mye informasjon om hvor lang den lille i magen er, og hvor mye babyen veier underveis i svangerskapet. Noen ganger er det virkelig helt fantastisk å være i 2016 med all kunnskapen vi sitter på ♥

Jeg begynner egentlig å føle at det er på tide å kjøpe inn litt ordentlig babyutstyr, men samtidig har vi jo ikke akkurat dårlig tid. Jeg begynner nok smått nå utover juni. Men en ting er hvert fall sikkert: Vi vil ha alt klart i god tid! 

Nå går jeg hele sommeren i møte med babymagen, og det skal bli så bra! (Og varmt!)

God klem

EN ER SOM INGEN OG TO ER SOM TI?

Nå som jeg er over halvveis i svangerskapet, har graviditeten på sett og vis begynt å bli mer virkelig. Eller, virkelig er kanskje feil ord. Men jeg har klart å komme meg dit at jeg har begynt å forberede en del i hodet mitt, i det minste. Det er fortsatt fryktelig surrealistisk at jeg i det hele tatt er gravid igjen (Jeg synes fortsatt det er surrealistisk at jeg i det hele tatt er mamma til en fra før, og han er jo pokker meg snart 15 måneder gammel) Men jeg har begynt å tenke mer på det praktiske, samt at jeg kjenner at jeg plutselig sitter med ganske mange spørsmål og tanker rundt det hele.

Hvordan gjør vi det med soverom? Vi hadde på_ingen_ måte tenkt eller planlagt tanken på et barn til før vi eventuelt hadde flyttet til noe eget og fått ferdig utdanning, så her sitter vi jo i en leilighet med "bare" to soverom. Skal guttene etter hvert dele, eller skal vi kjenne på tanken å flytte til noe enda større når minsten ikke skal sove på rom med oss lenger?

Jeg elsker gutten min høyere enn jeg elsker selve livet. Går det an å elske noen andre så høyt som jeg elsker Leo? Ja, det må det jo gjøre. Dumt spørsmål i grunn, jeg vet jo at jeg kommer til å elske den nye babyen eksakt like høyt som jeg elsker Leo - Men når graviditeten fortsatt er så surrealistisk, er det fryktelig vanskelig å fatte. Det hender fortsatt at jeg har øyeblikk hvor jeg får den følelsen man får når man akkurat nesten tryner på vei ned i trappen, fordi jeg kommer på at jeg har en baby i magen. Så det er kanskje ikke så rart, hvis det enda ikke har gått ordentlig opp for meg? 

Spiser jeg nok grønnsaker? Jeg har fortsatt dårlig samvittighet for de måltidene jeg spiser uten. Kommer jeg til å klare ammingen?

Men ett av de største spørsmålene jeg sitter med er nok:

Er en som ingen og to barn som ti? 


I så fall: Hvordan overlevde mamma og pappa med tre barn? Mamma og pappa, dere har min fulle respekt.

Jeg gleder meg til å få svar på alt. Eller, det aller meste i hvert fall! Jeg går inn i svangerskapsuke 22 i morgen, og gleden er stor. Leo babler om "beibi" og Fredrik har plutselig pappabøker liggende på nattbordet sitt. Og det mest sjokkerende av alt? Det er ikke jeg som har lagt dem der.

Forhåpentligvis kommer guttene våre til å bli gode brødre for hverandre, og jeg håper de finner mye støtte og glede i hverandre. Vi merker at vi gleder oss veldig nå, tross hvor vanskelig det er å fatte at det kommer en til, og vi ser veldig frem til det stolte øyeblikket som kommer når vi ser dem sammen for første gang.

KLAR FOR HELG!

Okei, nå gir jeg meg! I dag var det helt ekstremt ubehagelig å være i solen. Jeg har aldri opplevd å bli så varm og uvel noen gang tidligere når jeg har vært i solen, så det er nok fordi jeg er gravid. Jeg gikk jo gravid med Leo litt på sommeren (Juli, august og utover) Men da var jeg ikke så langt på vei, og men kan minnes at det ikke akkurat var deilig når den "verste" varmen kom. I natt våknet jeg faktisk av at jeg hadde lagt hodet mitt på nattbordet mitt som står ved siden av sengen min, mens jeg sov (!) For der sto nemlig viften vår. Haha!

Svangerskapsuke 22 i morgen!
Pause fra solen i skyggen med mammaen sin ♥ (Her var han sikret rundt lårene, og hadde ikke kommet seg noen steder de to sekundene jeg var noen meter fra ham for å ta et bilde av ham) Kjenner at vi ellers er veldig klare for helg nå! Leo har fått plaskebasseng og han elsker det virkelig, så han kommer nok til å tilbringe helgen sin oppe i det - Hvert fall såfremt den ekstreme varmen fortsetter på samme måte som den har gjort nå de siste dagene. Bekkenløsningen min er blitt veldig vond nå, så jeg prøver å ta det med ro - Men samtidig blir jeg ikke noe bedre av å bare ligge heller, snarere tvert i mot - Så jeg går rolige turer med Leo når jeg kjenner at det går greit.

Babyen i magen har plutselig blitt helt ekstremt aktiv han også, så nå springer jeg etter Leo mens gutten vår i magen sparker og holder på nærmere konstant. Haha! Kjenner at hvis den nye babyen blir like aktiv som Leo så får jeg det mildt sagt travelt etter hvert. Morsomt det da ♥ Jeg merker for øvrig at Leo synes det kan bli litt slitsomt med all varmen han også, han blir fortere grinete og lei - Forståelig nok, han får jo ikke sagt i fra på så veldig mange andre måter, men det virker som om han har hatt en veldig fin dag hittil likevel. Vi koser oss, og nyter det faktum at Fredrik er hjemme for helgen!

Håper dere alle har hatt en god start på helgen! Klem.

FOR en dag!

Hei fra senga!

Her sitter jeg... Har akkurat skifta og er så varm at jeg snart kreperer! Vi har filmet både ute og inne i dag, men inne var definitivt «verst». Det har vært opp mot 30 grader i Larvik i dag, og det har resultert i: En sliten, slapp og litt mer sutrete Leo enn vanlig. - Samt to ekstremt varme og slitne foreldre. Men det har gått fint, altså! Jeg er veldig fornøyd med dagen!

Varmen har virkelig vært plagsom i dag for min del som gravid. Jeg vet at man ikke skal klage på været når det endelig er skikkelig fint, men jeg har virkelig vært på nippet til å krepere opp til flere ganger i dag. Jeg har riktig nok sørget for å få i både meg selv og Leo rikelig med væske, det er så viktig nå som det er så varmt! Ellers? Livet er veldig fint. Jeg føler jeg har hatt en flott dag med innspilling, tross at jeg har vært nervøs, og tross at været har gjort oss ganske slitne og slappe!

Nå skal jeg bare ta det helt med ro resten av dagen sammen med guttene mine. Det har tross alt vært en lang, innholdsrik dag!

 I morgen er det helg igjen, og det er så rart å tenke på hvordan uken har flydd forbi. På lørdag er jeg hele 21 uker på vei også. Kun tre uker igjen til babyen vår har mulighet til å overleve utenfor magen min hvis noe skulle skje, og det, kjære dere, er fryktelig betryggende for meg som er så bekymret dette svangerskapet at det nesten ikke skulle vært måte på.

Nå håper jeg dere har kost dere i sommerværet i dag! God klem sendes, sammen med noen fine bilder fra dagen vår ♥

KLARE FOR INNSPILLING!

Hei alle sammen!

Nå kom vi hjem alle tre etter en lang, fin tur ute i det flotte været for et par timer siden - Sammen med et restaurantbesøk hvor vi spiste litt middag. Det har vært så intenst varmt ute i dag at det nesten har blitt litt for mye av det gode, synes jeg! Men samtidig veldig deilig da, føles plutselig virkelig ut som om sommeren er kommet for fullt.Nå er jeg egentlig skikkelig spent, for i morgen er det innspilling her hos oss. Og vi er klare! Eller.. Hvert fall så klare som vi får blitt :-) Jeg tror det kommer til å gå veldig fint, men jeg er selvfølgelig litt nervøs. Haha! Er egentlig glad jeg er nervøs, for det hadde vært rart om jeg ikke skulle ha vært det ettersom dette er ganske stort for meg. Det blir så gøy! Det blir en veldig spennende dag for oss alle tre.

Ha en herlig kveld videre, så snakkes vi i morgen ♥

BABYEN SKAL KOMME TIL VERDEN...

I dag fikk jeg en beskjed som gjorde at jeg følte meg lett som en fjær, som om en byrde var løftet fra skuldrene mine. "Lettet" er ikke et begrep som dekker godt nok en gang.


Jeg har fått innvilget keisersnitt av overlege (Som har tatt avgjørelsen i samråd med sine kolleger) på Tønsberg sykehus, grunnet alvorlig fødeangst hos mor, altså meg. Babyen skal komme til verden med keisersnitt. Den lille gutten vår skal få møte verden 1 uke før termin. 

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang. Jeg gruer (Gleder meg mest, selvsagt!) til keisersnittet, for det er en haug med ulemper med tanke på det fysiske. Det er absolutt ingen quick fix eller enkel utvei. Men barnet må ut på et vis, og når vanlig fødsel er utelukket er det jo ikke så mange andre alternativer i grunn. Keisersnitt ble den beste utveien for babyen i magen og meg i dette tilfellet.

Nå kan jeg nyte svangerskapet. Fortsatt med fødeangst, men med garanti i at jeg ikke skal gjennom noen fødsel.

Dere aner ikke hvor lettet jeg føler meg. Jeg har grått av glede. Måtte bare dele det med dere, ettersom jeg vært så åpen rundt dette på bloggen min. 

Kos dere i finværet i dag. Det skal vi!