hits

OPPSKRIFTER

NOE MANGE HAR VENTET P..

Dette blogginnlegget er ikke sponset eller reklame, og jeg fr ingenting for tipse dere om disse matvarene. Dette er derfor et blogginnlegg med rd til dere som kanskje har lyst til teste ut litt veganske produkter og som trenger en liten innfring i hvilke produkter som finnes og som er gode.

God lrdag dere! Her kommer ENDELIG blogginnlegget mange av dere har ventet p! En stor vegansk-matprodukt guide! Jeg har ftt s mange foresprsler om gjre dette blogginnlegget, s her kommer det og jeg hper at dere liker det.

Istedenfor smr: Flytende margarin fra Eldorado (selges bl.a p Meny) Denne er overraskende god, og det kommer fra noen som har mislikt margarin store deler av livet sitt fr jeg ble veganer. Det selges ogs to smremyke versjoner av denne som er beregnet p brdskiva. Jeg er ingen fan av brd s jeg er litt usikker p hvilken av de to variantene som er veganske, men uansett er smremyk rapskokos (Berit Nordstrand sin) mye bedre. Og den selges p Rema sammen med stort sett alle andre matkjeder, s den er veldig tilgjengelig.

Istedenfor rmme og matflte: Oatly imat fraiche er en skikkelig god erstatter for rmme og retter du ellers ville brukt creme fraiche i - den har sort forpakning med hvit skrift. Nr det kommer til matflte er jeg veldig glad i den fra Alpro - alts soyabasert. Men jeg synes den kan bli litt "mye" om jeg bruker mye av den p en gang, s derfor har jeg pleid vanne den litt ut av og til - eventuelt vannet den ut med litt kokt vann med grnnsaksbuljong i.

Istedenfor iskaffe: Er jeg ute p kafe bestiller jeg vanligvis bare frappe laget p soyamelk med vanlijesmak/karamelllsmak. Hjemme er iskaffen fra Alpro en av de beste jeg har smakt. Denne er relativt ny p markedet.

Istedenfor melk: Her kommer det litt an p hva du skal lage. I kaffe og smoothies bruker jeg alltid ustet soyamelk, fordi jeg synes den originale blir alt for st - s ustet soya har jeg alltid stende. Men i matlaging opplever jeg at ustet soya ogs blir for st. Derfor vil jeg heller anbefale bruke vegansk matflte laget p enten havre eller soya som du eventuelt kan vanne litt ut, eller s ville jeg gtt for Oatly imat fraiche.

Istedenfor sjokolademelk: Sjokolademelk laget p soya fra Alpro er min absolutte favoritt av sjokolademelkene, men det finnes flere varianter og om du ser etter en med litt mildere sjokoladesmak er den fra Oatly veldig god.

Istedenfor yoghurt: Kokos/havrebaserte yoghurter fra Alpro, Oatly og coconut dream. Alpro har ogs noen varianter med kvarg, som er en type fyldig yoghurt. Veldig grei mat p farten! Selges litt over alt, men jeg vet at Oatly har en variant med blbr laget p havre som selges p flere Remabutikker - guttene mine er veldig glad i denne.

Istedenfor majones og aioli: Vegme har en av hver - vegansk mayo og vegansk aioli. Kan anbefale begge to - synes de er bedre enn de ikke-veganske variantene faktisk.

Istedenfor kjttboller: Jeg har skrytt av denne tidligere og gjr det igjen: Vegme Biter! Dette er en type sm kjttboller og har et rimelig bredt bruksomrde. Jeg har brukt dem i alt fra spaghetti bolognese til taco, og til "kjtt"-boller i brun saus. Tror dette er en av mine store favoritter. (Vegme merket selges dessverre kun p Meny) Kjttbollene fra Halsans kk er ogs utrolig gode - de heter noe snt som veganske boller eller noe i den duren. Barna elsker disse i tomatsaus. Anbefales!

Istedenfor kylling: Oumph! Thyme&Garlic. Hjelpes meg s god denne er! Jeg bruker den mye i pastaretter, men det er minst like god i salater. Om du vil ha noe som er enda mer likt kylling i smak og konsistens ville jeg gtt for Veggie chicken style chunks fra merket Like meat. Den selges p utvalgte Meny og CC-mat butikker.

Istedenfor ost: Jeg skal vre helt rlig med dere p dette punktet, ost og egenskapene ost har er veldig vanskelig erstatte. Jeg har prvd mange ulike typer, og de veganske ostene som skiller seg best ut er Wilmersburg revet eller i blokk - samt Govegan fra Synnve i blokk - veldig viktig at Govegan osten er i blokk, ikke den revede (selv om den er OK) eller Gud forby den skivede varianten som smaker gummi.

Istedenfor plser: Er du vegetarianer vet jeg fra tidligere av at de fra Halsans kk er veldig gode og veldig lik smaken p plser laget av kjtt. Nr det kommer til veganske plser vil jeg anbefale Anamma sine. Linda Mccartney har ogs noen veldig gode veganske - disse selges dessverre kun p matbutikker med veldig godt utvalg.. Sistnevnte er min store favoritt.

Istedenfor kjttdeig: Jeg var aldri kjempeglad i kjttdeig da jeg spiste kjtt, men jeg vet at det er flittig brukt i veldig mange hjem. Istedenfor kjttdeig kan du prve ut min favoritt veganske kjttdeig som kalles farse og kommer fra merket Anamma. Selges p blant annet Meny. Halsans kk har ogs en farse, men den blir noen ganger litt krydret for min smak selv om den for all del har en veldig god smak. I enkelte retter, som feks p taco, er det ogs veldig godt bare bruke kidneybnner eller sorte bnner istedenfor kjtt - stek dem p samme mte som du ville stekt kjttdeig og eventuelt knus dem litt, og krydre deretter med tacokrydder. Vet det kanskje hres litt kjipt ut, men test ut! Jeg ble veldig overrasket.

Istedenfor hamburgere: Halsans kk har noen som er veldig gode - og s har tidligere vegetarburgere fra Hoff i grnn forpakning akkurat blitt veganske! (Den i rd er fortsatt vegetar - men veldig god den ogs, da jeg spiste en del av den fr jeg ble veganer) Veganske burgere ute p en vegansk restaurant er for vrig foretrekke etter min smak.

Istedenfor pizza: Peppes pizza lanserte tidligere i r en veldig god vegansk pizza! Har bestilt denne hjem mange ganger kan dere tro, den er med chilimajones, sopp, marinert Oumph!, lk, urter og s videre. Ville valgt denne over ikke-vegansk pizza any day, og det mener jeg virkelig. Det samme gjelder Folkets italienske pizza med grillet Oumph! - den selges p flere dagligvarebutikker. 

 

En liten snacksguide🍿🍭🍫

Potetgull: Mye potetgull er vegansk, men det er utrolig mye rart produsentene klarer putte melk og smr i - s les bare bak p pakningen. Pringles er hvert fall vegansk, det samme med typisk salt potetgull, potetgull med paprikasmak, og naturligvis popcorn. 

Godteri: Salt sild, love hearts, hockey-pulver, djungelvrl, Tyrkisk peber, Marianne (en type mintpastill med sjokolade) og mitt favorittgodteri som heter Drumstick choos! Rema har ogs et utvalg av vegansk godteri i lsvekt, som er tydelig merket med "vegan". Nr det kommer til sjokolade er min favoritt fra Moo free. Jeg skal vre rlig med dere: Ingen vegansk sjokolade smaker melkesjokolade. Men det trenger den heller ikke for vre god! Den vanligste p dagligvarebutikkene er sjokoladen fra So free som heter milk chocolate alternative, den har bl forpakning og er god den ogs.

Kjeks/enerigbarer: Oreokjeks er vegansk, Bixit havre/blbr uten sjokolade, Tom og Jerry, Gjende eventyrkjeks, gullvafler, mariekjeks, og bokstavkjeks. Av energibarer er det stort sett mellombar med havre og ntter - samt en ny type som er fra Atkins harvest som heter nttebar med mrk sjokolade og salt karamell (jeg hater bitter mrk sjokolade, s den smaker ikke slik)

Sjokoladeplegg: First price ntteplegg, Sjokade, samt et fra So free som er med mrk sjokolade. Jeg liker best frstnevnte!

Iskrem: Oatly har iskremvarianter med sjokolade, jordbr og vanilje - samt salt karamell. Kjempegode! Jeg elsker ogs sorbetene med jordbr, mango og pasjonsfrukt fra Kulinaris. Ben&Jerrys har lansert flere veganske iskremvarianter, jeg liker best den med peanttsmr, sjokolade og kjeks. Og s elsker jeg kroneisen fra Valsoia - det merket selges vanligvis p Rema vet jeg. Hennig olsen har en vegansk kroneis som er helt OK, som ble lansert omtrent samtidig med den veganske iskremen Dugg med sjokoladesaus. Choice er et merke som hovedsakelig selges p Meny, og de selger ogs en del vegansk is som er ordentlig god! Sistnevnte er ogs glutenfri.

Avslutningsvis vil jeg bare si: Nei, det er ingen ordentlig forskning som gir grunn for tro at inntak av soya er hormonforstyrrende for mennesker, men dette er en myte jeg vet veldig mange tror p. Nr det er sagt er det ikke bra med for mye av noen ting: Verken for mye vann eller for mye soya. 

Etter dette blogginnlegget er det vel ingen som kan se for seg at jeg bare spiser salat, gulrot og gress lenger, vel? 😂 Ha en kjempefin lrdagskveld videre!

PERFEKT FOR BARNA

Hei dere! Det er en del vkennetter hos oss for tiden, s i dag er vi trtte alle sammen - og det tenker jeg er like greit siden det bare er et par timer igjen fr det er natta for barna. Hodet mitt dunker og jeg ber til Gud om at det kun er svnmangelen som gjr det, for det bli syk n er IKKE et alternativ 😂 Leiligheten min er naturligvis ogs litt kaotisk n, men rotet gr heldigvis ingen sted til de har ftt kommet seg i seng. I kveld har jeg litt besk, og gleder meg veldig til en koselig kveld med god mat og hyggelige kveldstimer selv om det er helt i starten av uken enda.

Og nr vi frst snakker om mat: I dag tenkte jeg dele en veldig enkel oppskrift p en liten sommerfavoritt hos barna mine! Det gr kanskje mer under snacks, men det er s enkelt, sunt, og godt - og kan fint lages noen timer i forveien og tas med p stranden, trilletur eller lekeplassen.

Regnbuekopp kalte Leo det. S da sier vi det 😂

Dette trenger du:

🍶Plastkopper/annen kopp med lokk (av hensyn til miljet er det selvsagt supert finne alternativer til plast da! Jeg var litt drlig forbilde i dag ser jeg)

🌈 Frukt i regnbuens farger:

🔵Blbr

🥝Kiwi eller grnne druer

🍍Ananas, gul melon eller mango

🍊 Mandarin eller appelsin

🍓 Jordbr, kirsebr eller vannmelon

🍥 Eventuelt krem som topping (finnes vegansk krem ogs, og den er overraskende god!) eller for eksempel litt vaniljekrem. Gr fint an droppe toppingen og!

Om barnet ditt (eller om du lager den til deg selv) ikke liker en av de typene br eller frukt som er blitt nevnt, s er det jo bare bytte det ut med noe annet i samme farge, eller legge et ekstra lag med noe av det som er populrt hos barnet ditt istedenfor! Litt av greia er jo at det ligger etter farger, og det synes i hvert fall barna mine var veldig stas.

Den ble veldig populr her hjemme, s det blir ikke siste gangen jeg lager den! Ha en fin tirsdag videre!

ET GODT TIPS TIL DE SM I VARMEN

Da har jeg endelig ftt laget en liten iskremoppskrift til de sm i varmen  - som er mye sunnere enn variantene du fr kjpt p matbutikken eller kiosken p hjrnet. I varmen er det s fint gi de sm litt is s de kan kjle seg ned med. Jeg har ftt hre at jeg virker litt hysterisk nr det kommer til gi barna mine sukker. Jeg er ikke hysterisk (tror jeg hvert fall) jeg synes det er helt greit kjpe en is til barna en gang i blant. Men jeg synes ogs det er greit srge for at de ikke fr i seg massevis av sukker i hver dag, for det er jo ikke bra for noen. Og da er det noen ganger greit droppe den isen p butikken, og kanskje heller g for en hjemmelagd variant.

Dette trenger du:

300 gram kokoskrem (selges p Meny) eventuelt kan du prve sette en boks med tilsvarende mengde kokosmelk i kjleskapet og se om det blir kokoskrem - og dermed bruke det. Det gjorde jeg i dag. Men styr unna kokosmelken, bruk bare selve kremen. Du kan ogs bruke eplejuice, da vil naturligvis isen smake bedre - men da er det ogs litt sukker i eplejuicen 🍏 

Noen gode never br 🍓🍍 Denne gangen brukte jeg jordbr og ananas! Isen kan bli litt tam p smak om det er for mye kokoskrem i forhold til mengde br - s se an hva du bruker til lage smoothien ogs, om mixeren er stor eller liten s er det lurt tilpasse mengden br.

En teskje presset lime

Slik gjr du:

Mix sammen brene, kokoskremen (eller eplejuicen) og teskjeen med lime. Sett i isholdere og legg de i fryseren noen timer.

Isen jeg lagde i dag ble ikke noe superst - men barna elsket den! Jeg droppet eplejuicen denne gangen og gikk for varianten med kokoskrem. Uten tilsatt sukker, mye br og to veldig fornyde gutter med is p en helt vanlig tirsdag.

BARNAS FAVORITT!

Hei dere! Her kommer endelig noe flere av dere har ventet p! En veldig etterspurt oppskrift p en av barnas favoritter. Jeg la ogs ut bilde av retten p Snapchat og fikk mange sprsml om oppskrift Dette er en nydelig pastagryte som virkelig har blitt en stor favoritt. Kanskje ikke noe vi spiser hver dag, men litt ekstra god mat m man unne seg n som vi virkelig er i full marsj mot mrketiden. Leo er ikke spesielt storspist her hjemme (selv om han til og med spiser mer enn meg nr han er i barnehagen p dagtid!) men han spiste godt da jeg serverte denne. Nr til og med Noah foretrekker denne foran favorittgrten sin som han har spist i flere mneder, kan dere vedde p at den er god.

Den jeg lagde i dag krydret jeg ikke med salt i det hele tatt, jeg brukte heller ca to buljongterninger i stedet for 1 og en halv som oppskriften egentlig sier. Det hres sikkert mye ut med ca 2 buljongterninger - men siden det blir s mye gryte ble den ikke salt i det hele tatt. Den ble helt perfekt og veldig barnevennlig i smak :-)

Dette trenger du:

En veldig god klunk med olivenolje

2 mellomstore sjalottlk

1 og en halv kinesisk hvitlk

Salt og pepper etter smak

Ca 7, 5 dl ferdig utblandet kjttbuljong (Med 1 og en halv buljongterning i det kokte vannet)

Fersk basilikum, ca 10-12 blader gjerne revet i to eller kuttet svidt opp

3 ganske store gulrtter (jeg brukte 4 ganske tykke mindre siden vi kun hadde sm igjen)

2  stk fersk mozzarella kuttet i skiver

2 bokser knuste tomater

1 og en halv til 2 spiseskjeer sukker

1 og en halv spiseskje trket basilikum og oregano krydder (mikset sammen)

300 gram valgfri pasta (vi gikk for typen Fusilli)

400 gram kjttdeig - eventuelt karbonadedeig

1 spiseskje ketchup (jeg brukte ketchup uten sukker)

Slik gjr du:

Bruk gjerne en ganske stor kjele eller gryte. Tilsett en god klunk olivenolje. Finkutt og skrell gulrtter, hvitlk og sjalottlk - deretter fres grnnsakene i kjelen. Tilsett pepper.

Nr grnnsakene er tilnrmet mre tilsetter du kjttdeigen og steker videre til den er blitt brunet i panna sammen med de oppkuttede grnnsakene. Etter det er det tid for tilsette de knuste tomatene, spiseskjeen med ketchup, og de to spiseskjeene med kryddermixen av oregano og baslikum.

Deretter tilsetter du det kokte vannet ferdig utblandet med kjttbuljongen, sammen med den ferske basilikumen og sukkeret.

N kan alt koke noen minutter, fr du kan du legge til pastaen i gryta ogs, sammen med alle de andre ingrediensene. Deretter lar du det koke enda en liten stund, bare pass p at pastaen ikke blir overkokt! Smak til og kjenn om gryta trenger litt mer salt, eventuelt ogs litt pepper.

Like fr servering legger du den kuttede mozzarellaen oppi ogs, rr rundt mens den smelter. N er retten ferdig og klar til servering! Server gjerne med litt fersk basilikum ogs.

Jeg krysser fingrene for at dere liker den, gi meg gjerne tilbakemelding om dere prver den ♥ N er det snart helg igjen og resten av denne torsdagen for min del blir tilbrakt hjemme, Fredrik skal en tur p kino med noen venner, samtidig som vi fr besk av storessteren min i kveld ogs - noe vi gleder oss veldig til. Hper dere har det bra!

JEG SKULLE GJORT DET FOR LENGE SIDEN!

Hei alle sammen! Endelig har jeg kommet dit at jeg skal begynne dele matoppskrifter med dere igjen. Godt de fleste av dere er spass tlmodige, for med meg tar det nemlig tid. Selv den minste ting, alts. Jeg er s drlig til bare f ting gjort, men jeg har som ml bli bedre. Jeg skulle delt frste oppskriften min for lenge siden, faktisk i mai. Ops! Haha..

I dag tenkte jeg dele min pasta carbonara med dere, den er ganske ulik den vanlige versjonen og jeg er spent p hre fra dere som har lyst til teste den ut! Dette er en av mine lunsjfavoritter, Leo liker den ogs godt. Denne oppskriften har jeg ogs laget helt selv ♥

Dette trenger du:

400 gram valgfri pasta. Jeg brukte sm pastaskruer.

50 gram revet parmesan, ha gjerne litt ekstra siden retten skal toppes med blant annet parmesan til servering.

4 eggeplommer

1/2 pakke frosne erter

1 beger creme fraiche (ca 3 dl)

Finkuttet persille (Jeg kjpte en liten pakke frossen, helt genial med tanke p mengde)

1 pakke med biff-bacon av storfe (selges p blant annet Meny) du kan ogs bruke kalkunbacon eller vanlig bacon.

Salt og nykvernet pepper

Verdens fineste Leo som koste seg med spise lunsj sammen med oss, mens lillebror l og sov s lenge!

Slik gjr du:

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning p pakken. Mens den koker kan du starte med lage selve sausen. Bland en halv teskje salt, samt en halv teskje pepper sammen med 50 gram parmesan, eggeplommene, hele begeret med Creme Fraiche og rr med visp til det blir flytende og er godt blandet.

Kok ertene etter anvisning p pakken, og hell av vannet med en gang de er ferdige.

Stek baconet i panne eller ovn, jeg foretrekker helt klart ovnen ettersom baconet blir skikkelig sprtt i ovnen uten sle til hele kjkkenet med fett.

Nr pastaen er ferdigkokt heller du av alt vannet, dra kjelen til siden av platen sin, og s legger du all pastaen tilbake i kjelen. Deretter heller du sausblandingen over pastaen og setter den tilbake p platen raskt p over middels varme mens du rrer konstant, slik at sausen trekker inn i pastaen uten brenne seg i bunn. Dette er fort gjort. Skru av platen.

Nr baconet er ferdig i ovnen kutter du det opp i sm biter og legger det i kjelen sammen med pastaen og sausen sammen med de ferdigkokte ertene. N kan du krydre med nykvernet pepper og litt salt om det trengs (det kjenner du fort etter ha smakt)

Server med finkuttet persille og revet parmesan.

Hper dere liker den! N skal jeg ha litt tid med guttene mine fr de skal sove om ikke s alt for lenge. Dagen har bare rast forbi! Heldigvis har vi hatt en veldig fin lrdag hittil. Fredrik og jeg ser en kjempespennende serie n som jeg gleder meg veldig til fortsette p i kveld. Men frst gleder jeg meg til ha litt kvalitetstid med barna mine. Vi snakkes igjen om ikke s lenge ♥

MINE FAVORITTER...

Som gravid smbarnsmamma vet jeg hvor enkelt det kan vre ty til lettvinte lsninger nr det kommer til middag. Jeg spiser mye sunn mat, og jeg unner meg noen glass brus og popcorn i helgene hvis jeg har lyst p det, noen ganger er jeg s grn at jeg spiser litt sjokolade ogs! - Men jeg vil jo gjerne gi babyen det aller beste utgangspunktet han kan f, og da vet jeg hvor viktig det er spise sunt og f i meg alt han trenger av nring.


Dette er ikke ment som et stikk til dere gravide som er s drlige og kvalme at dere ikke klarer spise noe annet enn pringles, potetgull eller love hearts. Jeg har vrt der selv, og det var s vondt nr andre gravide bare mtte ppeke hvor sunt de spiste hver eneste dag, og jeg bare var stolt over ha ftt i meg litt pringles og cola uten at det kom i retur. S selvflgelig, er du drlig skal du ikke ha drlig samvittighet for at du ikke fr i deg sunn og nringsrik mat, hver dag eller i det hele tatt. Det er ikke din feil, og du kan ikke noe for det. Jeg husker jeg selv var s oppgitt over at jeg kun fikk i meg pringles mange, mange av de frste ukene i svangerskapet med Leo, men som jordmoren min sa: Pringles er bedre enn ingenting i det hele tatt. Og snn m man faktisk se p det hvis man er s drlig!





Her har dere en titt i kjleskapet vrt! N har jeg nylig ryddet og vasket ut av det, s det ble ganske tomt i forhold til hvordan det vanligvis ser ut. Vi har egentlig aldri pepsi eller annen brus tilgjengelig her hjemme p hverdager, men Fredrik hadde ftt av faren sin ettersom han hadde vrt i Sverige!

Her har dere mine favoritt middager som gr raskt lage og som i tillegg er gode og sunne:

Laks med pasta ♥ Fullkornspasta eller pasta laget av speltmel (Fs kjpt p Meny) kokes i lettsaltet vann etter anvisning p pakken. Kok eller stek laksen, og kok erter. Nr alt er ferdigkokt og evt stekt, blander du pastaen inn i ertene sammen med en boks lett creme fraiche, grovkvernet pepper, laksen, og eventuelt litt revet parmesan for ekstra smak. Tar aldri mer enn 15 minutter lage for meg!

Fylte paprika ♥ med fetaost (eller geitost), spinat, og sm biter av kyllingfilet. Skjr av toppen p paprikaen, og grav ut innholdet med en skje. Skjr opp kyllingfilet i sm terninger eller strimler, og stek de i pannen til de har ftt en liten stekeskorpe med litt hvitlk. Fyll den tomme paprikaen med spinat og fetaost (Eller geitost) og biter av kyllingfilet, fr du krydrer den og setter den i ovnen p 175 grader til du ser den er ferdig. Nytes alene eller med potetbter som tilbehr.

Hjemmelaget BLT sandwich ♥ Stek favorittbrdet ditt i smr i stekepannen, fr du steker to mindre kyllingfileter i pannen. Stek ogs eventuelt bacon eller kalkunbacon i ovn. Skjr opp avokado, rdlk, og tomat, og sett det sammen mellom brdet sammen med de stekte kyllingfiletene og baconet. Tilsett gjerne ogs ruccola, salt og pepper, og parmesan (Eller annen ost) p toppen, og nyt!

Speltlompe pizza ♥ Med ruccola, mozzarella, og evt spekeskinke. Speltlomper smres med en blanding av tomatpure, sukkerfri ketchup, og oregano. Toppes med mozarella og stekes i ovn p 200 grader til den er gylden og ser ferdig ut. Tilsett deretter fersk ruccola og evt spekeskinke og server. Her kan man variere fyllet etter akkurat hva man vil ha, eller hva man har tilgjengelig i kjleskapet. (Jeg liker versjonen med ruccola, mozzarella, litt parmesan, og cherry-tomater)

Blomkl suppe ♥ Kok blomkl i mindre buketter i lettsaltet vann. Samtidig steker du litt vrlk. Hell av det meste av vannet med blomklen, og bruk stavmikser til mose sammen den kokte blomklen og litt av kokevannet, samt den stekte vrlken. Kok opp med matflte, litt hnsebuljong, salt og pepper, og server gjerne med grovbrd og godt smr til.

N er det egentlig natta p meg her, jeg er ddssliten og lillegutt i magen har akkurat gjort et iherdig forsk p sparke seg ut. Han mislyktes heldigvis :-) God klem!

TANKENE OVER P NOE ANNET.

Hallo alle sammen!

Det har jo plutselig eskalert de siste dagene i kommentarfeltet, og jeg vil at dere skal vite at jeg aldri har forskt legge opp til spekulasjoner med intensjoner om gjre nettopp det. "En viktig avtale" og at jeg er kvalm kan vre veldig mye annet enn at jeg har tatt abort, eller at jeg er gravid. Jeg har skrevet tidligere her inne at jeg har vrt kvalm, og da var det ingen som reagerte. Men n er det plutselig et "garantert tegn" p at noen av dere mener jeg er gravid. Jeg vil ikke kommentere ryktene ytterligere og hper det kan respekteres. Jeg har det ikke noe bra n. Og hvis noen av dere absolutt ikke klarer dy dere, s vr s snill hold en hyggelig tone i det minste. 

Derfor skal jeg legge fokuset n i dette innlegget p noe annet! Jeg har laget verdens beste spaghetti bolognese i dag, og dere m love meg at dere prver den! Jeg garanterer at dere liker den, alts. Nesten i hvert fall :-)

Det du trenger er:

En pakke sjalottlk (Disse selges p coop, og koster kun 15kr!) Da bruker jeg alle i pakken untatt en.
Ca en halv kinesisk hvitlk
Salt 
Pepper 
 En og en halv spiseskje mrk kjttbujong blandet ut i kokende vann (Ops! Her bruker jeg ikke alltid absoutt alt, men smaker til s det ikke blir for salt men at det likevel blir nok smak)
Sjampinjong eller annen sopp (her br du bruke fersk!) Jeg kjper en kurv fra Coop som koster 15 kr, og da bruker jeg 6-7 stykker. Disse er perfekt i strrelse, og ikke verken for store eller for sm.
Spaghettini eller spaghetti (her foretrekker jeg spaghettini, den er tynnere og smaker etter mitt skjnn bedre)
Smr til steking
Litt mer enn et halvt glass original dolmio spaghettisaus
Litt mer enn en halv pakke med knuste tomater
Sukker, sukrin eller sukrilett. Har ikke forskt med noe annet enn sukker, men da trenger du i hvert fall i overkant av to spiseskjeer med sukker! Gi meg gjerne beskjed om noen av dere finner den perfekte mengde med sukrin eller sukrilett, s kan jeg fylle inn her.
Sitronsaft fra en kvart fersk sitron
Revet parmesan

2 og en halv spiseskje ketchup 
400 gram karbonadedeig eller kjttdeig. Her bruker jeg karbonadedeig, og anbefaler bruke det.
En skvett matflte (Kan slyfes)

Finkutt sjalottlk, hvitlk, og sjampinjong. Start med helle en god del smr i pannen, fr du tilsetter den finhakkede hvitlk-og sjalottlken. Dette setter du p ganske hy varme slik at de blir gyldne i pannen. Nr all lken i pannen er gylden, tilsetter du karbonadeigen og peprer og salter. Nr karbonadedeigen er brunet, tilsetter du sjampinjongen. Nr den ogs er gylden, tilsetter du litt av buljongen og litt smr - Her kan du vre forsikitig med mengden i starten og heller ta p mer om retten trenger mer smak til slutten av koketiden (buljongen alts)

Nr dette er gjort kan du sette p kokende vann og spaghettinien. Kok etter anvisning p pakken, og hell av vannet. Husk salte vannet, men ikke for mye!

Deretter tilsetter du sitronsaften, sukkeret, og ketchupen - Fr du tar i litt over halve glasset av dolmiosausen, og samme mengde med kuttede tomater p boks. Etter den har kokt i 15 minutter p medium varme tilsetter du litt parmesan som er revet og lar det smelte inn sammen med en eventuell skvett med matflte, om du har det stende.

Og n kommer det viktige! Jeg har lrt at det er uhyre viktig smake nr du lager mat. Smak p retten og hvis den er for salt, tilsetter du litt matflte. Om den er for st, tilsetter du mer syre (Alts sitron), og hvis den er for sur (Noe tomatsauser har lett for bli) s tilsetter du mer sdme (Alts sukker)

Nr du har balansert dette kan jeg love deg at det smaker helt fantastisk! Om du ikke kjenner at den er spesielt salt kan du gjerne tilsette litt mer av kjttbuljongen p slutten, for det gir ogs veldig god smak og er noe jeg ogs pleier gjre. Tilsett ogs litt mer pepper i samme slengen.

La den smkoke i 20 minutter. Den tler fint st mindre ogs, men bolognese kan jo gjerne st en stund og koke.

Server gjerne med revet parmesan p toppen!

N kommer den etterlengtede tacoslalaten dere har ventet s lenge p denne uken ogs, s dere kan glede dere til flere gode oppskrifter fremover!

Hper dere liker den <3

HJEMMELAGET BABYMAT!

Hei alle dere! N har jeg akkurat laget en kjempegod babymat-oppskrift som ble skikkelig vellykket. Synes til og med den var god selv! I denne oppskriften er det bare 4 ingredinser til og med, raskt, godt, og enkelt.

1 moden Avokado

Overkokt spaghetti (Gjerne fullkorn!) eller annen fullkorns-pasta, her kan du koke opp etter behov og skjre det i mindre biter dersom det er passelig.

150 - 200 gram fryste grnne erter

Bittelitt hvitlk

Litt oregano eller basilikum, her kan du bruke enten fersk eller trket. Prv med litt i starten og se om de sm liker det.



Ettersom det er mye fokus p kutte litt ned p kjtt om dagen ogs, er dette en vegtar-rett til de minste med bare gode grnnsaker og fullkornspasta. Tenkte det passet supert!

Dette gjr du:

Kok erter, og kok spaghetti. Skjr opp avokado og bittelitt hvitlk, det kan ikke vre s mye som et helt fedd med hvitlk, men kanskje et kvart fedd ca. Det skal p en mte f et hint av hvitlksmaken i retten.

Deretter heller du av ertene, og blander det sammen med den oppskjrte avokadoen og tar det i stavmikseren til massen er smooth og uten klumper. S heller du av vannet av spaghettien nr den er passe overkokt (lettere tygge, spesielt for Leo som mangler tre tenner nede..) og tar spaghettien p tallerken med den grnne sausen over. Deretter tilsetter du oregano eller basilikum, men det er selvflgelig valgfritt.

Har du en baby som ikke er helt klar for tygge pasta enda, kan du bare lage selve sausen/mosen. Den er faktisk skikkelig god!



Fremover kan dere glede dere til mer hjemmelaget babymat! Jeg jobber med noen oppskrifter til lapskaus, kyllinggryte, og litt annet godt.

Gi gjerne tilbakemelding om dere prver! Det ble en ny favoritt hos sjefen her i huset♥

HJEMMELAGET ISKAFFE!

Jeg er og har aldri vrt en av de som er totalt avhengig av kaffe for kunne st opp morgenen, men jeg takker aldri nei til iskaffe! Jeg har laget en egen ganske enkel og rask variant, og den er kjempegod!



Det du trenger er;

Sjokoladesaus (Jeg har en som er beregnet til kaffe, men vanlig fungerer helt sikkert bra det ogs!) Hvis du heller vil ha med litt vaniljesmak istedenfor sjokolade, bruker du vaniljesaus.

Helmelk eller lettmelk, alt ettersom hvor lett du vil ha den.

Kokt vann

Brunt sukker

Vanlig sukker eller sukrin (Jeg bruker sukrin)

Isbiter

Kaffepulver

Slik gjr du, og slik mye bruker du av hver ingrediens:

Jeg starter med ta et glass, og jeg brukte to ganske store, s derfor trengte jeg 5 spiseskjeer med sjokolade/vaniljesausen. Dette m du selv finne ut, for bruker du et mindre glass m du ha mindre - men store deler av iskaffen er jo melk og vann, og derfor er det greit om det smaker litt - synes jeg.

Deretter tar du i kaffepulver, her kan du ogs bruke s lite eller mye du vil, jeg bruker tre teskjeer med kaffepulver og bruker Brasero. Nescafe funker ogs helt fint, samt annen pulverkaffe. Dette kommer ogs an p hvor sterk kaffesmak du liker, men husk at melken "demper" kaffesmaken en del. Smak til og finn ut hva du liker best.

Deretter fyller jeg en del av glasset med kokt vann, og resten deretter med melken (som forresten skal vre kjleskapskald). S tilsetter jeg sukkeret, og her har jeg heller ikke skrevet noe mer detaljert av hvor mye du skal bruke - rett og slett fordi det du synes er kjempestt, kan jeg synes er ganske bittert. Noen liker jo veldig st kaffe, mens andre liker den mindre st. Rr alt sammen og vent til den har kjlet seg ned fr du tar isbiter i den, og hvis du har krem kan du gjerne bruke det ogs.

Husk: Du kan sette den i kjleskapet for fremskynde at den skal kjle seg ned, men da m den ikke vre veldig varm - siden det kan delegge de andre varene i kjleskapet.






Prv dere frem! Jeg mtte prve noen ganger fr jeg fant ut hva som ble best, fordi det har lett for smake litt lite og at det kan smake en del vann dersom du ikke bruker nok av de andre ingrediensene (alts kaffepulveret, sukkeret, og sjokolade eller vaniljesausen)

Hper ikke oppskriften ble alt for innviklet! Og hper dere liker den♥

MIN FAVORITT

Hei dere!

Jeg vet at noen av dere har etterlyst litt oppskrifter, s i og med at jeg prver f til tre blogginnlegg om dagen for tiden tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften min p favoritt-karamellene mine. Jeg har faktisk laget oppskriften selv og den ble ddsgod, s litt stolt er jeg i dag!

Kommer sikkert til f litt slakt for dette, men Leo fikk for en gangs skyld smake litt og det var ikke akkurat overraskende at han likte det s godt♥









Ingredienser

2 og en halv medium store spiseskjeer med ekte smr

3, 5 dl med kremflte

2, 5 dl sukker

Saften av ca en kvart sitron

4 store spiseskjeer lys sirup

1 klype salt

Fremgangsmte

Smelt smret p ganske lav varme og tilsett de andre ingrediensene som du har blandet p forhnd. Kok det opp og s tilsett saltet.

Nr det har kokt en stund kan du teste om den er ferdig ved ta bittelitt av karamellbladingen opp i et helt vanlig glass. Hvis du kan lage en bitteliten kule av blandingen er den ferdig, og du kan helle den opp i et stekebrett med bakepapir under til avkjling. Jeg brukte faktisk ganske lang tid p koke det opp, jeg tok den p middels varme fr jeg gradvis gikk opp p full varme og rrte mye i blandingen.

Nr den har kjlt seg ned til den er litt hardere, kan du skjre den opp. Min str i fryseren akkurat n fordi jeg vil ha den litt hardere!

Hper dere liker den♥ Gi meg gjerne tilbakemelding hvis dere prver!

JEG GR BARE HJEMME

Ja, det er sant.

Jeg sitter og later meg hver bidige dag, for snnen min p snart 6 mneder krever jo heldigvis ingen verdens ting. Han pleier kun sitte rett opp og ned p samme stedet p teppet sitt hele dagen, han. Der sitter han fredelig og leker fra solen str opp om morgenen, til solen er p vei ned tidlig p kvelden nr han skal legge seg.

Eller hva?

Nei, ikke akkurat!

For det fr jeg hre ganske ofte, faktisk. At jeg "bare" gr hjemme.

Men de fleste som har barn skjnner helt sikkert at det ikke er "bare" g hjemme og slappe av. Snn har det i hvert fall aldri vrt her. Men ikke misforst, jeg klager ikke, og jeg nyter tilvrelsen.

For nr du gr ut i permisjon fr du jo egentlig bare en ny jobb. Den eneste forskjellen er at du ikke gr hjem fra denne jobben, den er der hele tiden. Til og med nr du dusjer, spiser, og gr p toalettet.

Den lille gir deg ikke akkurat lunsjpause klokken 11 hver dag, for si det p den mten.

Og for all del, det er greit ikke skjnne det. Jeg forventer aldri at noen som ikke har barn skal forst hvordan det er, og det ville ikke vrt rettferdig av meg skulle gjre det heller.Men da er det vel fair at dere som ikke har barn prver forst at det kan vre mer strevsomt enn det ser ut til? Mer slitsomt enn hva man kanskje kan tenke seg at det er?

Og s er det alltid noen som pstr at de ikke merker noen forskjell fra tiden fr barn og tiden etter, og som dermed ogs ikke synes det er noe srlig slitsomt med barn. Og da fles det kanskje greit for vedkommende si at enkelte "bare" gr hjemme. Jaja, jeg har ikke s mye jeg vil si til dere, annet enn: Good for you!



S da vil jeg avslutte med si flgende: Nei, jeg sitter ikke glor p veggen fra dagen starter til den ender med et lite barn p slep. Ei heller sitter jeg ute og ser p at gresset gror.

Nei, jeg tilbringer ikke absolutt alle dagene mine i permisjon p kaf med venninner (hvor i alle dager kommer dette fra?)

Og nei, jeg gr ikke "bare" hjemme.

TIL DERE MED EN TRAVEL HVERDAG!

Hei alle sammen!

I dag tenkte jeg dele enda en oppskrift med dere, et veldig godt middagstips til dere som har det litt travelt. Som dere kanskje allerede vet er jeg inne i en periode hvor jeg spiser s og si bare sunn mat, null godteri, brus, eller annen snacks, ettersom jeg trenger f et sunnere kosthold. Jeg har egentlig med tiden blitt glad i lage mat, men ikke like glad i flge oppskrifter. Plutselig en dag fant jeg opp en suppe som Fredrik sa at jeg bare "mtte dele p bloggen siden det var s godt" S da gjr jeg det!

Du trenger

2 Ganske store gulrtter

600 g kyllingfilet

2x 165 ml kokosmelk (Jeg liker egentlig den fra go-tan best, men her brukte jeg blue dragon)

1 hnsebuljongterning

2 ss ingefrkrydder (Jeg bruker noen ganger mer, det er bare smake til!)

2 ts cayennepepper

1 boks med minimais

2 dl vann

Litt matolje til steking

Reddikspirer (kan slyfes)

Ettersom jeg ofte har det travelt, fler jeg dette er en veldig enkel, rask og god middag. Du setter all kyllingen i ovnen p 200 grader og venter til den er halvstekt. I mens kan du gjre andre ting, og det er veldig kjekt. Nr du ser at den nrmer seg ferdig tar du den ut, skjrer den i mindre biter, river opp gulrttene med en potetskreller (det gr mye raskere enn skjre dem opp i terninger!) og steker det p hy varme i en stor kjele med olje til kyllingen er gjennomstekt.

Deretter tilsetter du kokosmelken, og s vannet. S tilsetter du alt krydderet og buljongen, fr du avslutter med vann og minimais. La det koke mens du rrer, s er det ferdig p ca 7-10 minutter. Pynt med reddikspirer og det er ferdig.

Det er veldig godt tilsette andre grnnsaker ogs. For eksempel paprika og lk.








God onsdag til dere!

ENDELIG SVAR!

N tenkte jeg svare p noen av sprsmlene fra dere som kom inn for noen dager siden! Jeg har prvd samle inn en del av de, men jeg har ikke hatt kapasitet til svare absolutt alle som har kommet inn bde p innboksen, mail og i kommentarfeltet. Hper dere er fornyd!

Hvor i Larvik bor dere?

- Det vil jeg naturligvis holde for meg selv! Det eneste jeg kan si er at vi bor sentralt, men allikevel ikke rett i byen.

Hadde du bodd for deg selv om du ikke hadde hatt Leo?

- Ja, det hadde jeg. Jeg flyttet ut fr jeg ble gravid!



Hvorfor klager du s mye i innleggene dine?

- Vet du, dette synes jeg er et veldig drlig sprsml. Hensikt med innleggene mine er aldri klage, og det tror jeg de fleste forstr. Det jeg imidlertid prver f frem i innlegg hvor du kanskje mener at jeg "klager" er at alt ikke er perfekt. Bak fasaden s finnes det drlige dager, vonde dager, slitsomme dager, og det synes jeg er viktig f frem gjennom bloggen min. Jeg vil ikke at det vre en ung mor skal se ut som et glansbilde, for det er det virkelig ikke.

Dessuten, om jeg ikke "klager", s vil jeg f kommentarer p at jeg later som at alt er perfekt, og hvis jeg "klager" dvs; skriver innlegg som viser at alt ikke er perfekt, s fr jeg hre at det er galt. Man kan ikke tilfredsstille alle, og som noen nevnte i kommentarfeltet her for noen mneder siden s br det heller ikke vre noen ml. Jeg skriver rett fra hjertet, fordi det er det som gjr meg ekte. Liker du det ikke, s er det selvsagt helt greit, men da trenger man heller ikke lese.

Skal Leo dpes?

- Det skal han! Har jeg kanskje glemt fortelle dere det? Han skal dpes 9 august og jeg gleder meg som et lite barn!

Hvor mange barn vil du ha totalt?

- Aner ikke forelpig. Frst tenkte jeg bare Leo, men tanken p at jeg aldri skal gjennomg et svangerskap igjen gjr meg ganske trist, s kanskje to? Eller tre?

Hvis du fr ei jente neste gang, hva skal hun hete?

- Det tror jeg helt rlig aldri at Fredrik og jeg kommer til bli enig om. Jeg liker shild, han liker Jeanette. Jeg har allikevel tenkt p at Leo og en lillesster som heter Leah hadde vrt stt, men Fredrik var ikke enig. Kanskje Jenna? Ja, tror det.



Hvilke andre guttenavn enn Leo vurderte dere?

- Marco og Axel. Glad vi kom frem til Leo!

Hva synes du om Fredrik sin spilling?

- Hehe! Jeg synes han skal gjre som han vil, han vet at Leo skal ha mest oppmerksomhet i lpet av dagen, og jeg tror han klarer regulere det fint selv!



Hva skal du studere?

- Jeg skal studere psykologi :-)

Nr kommer videoen fra leiligheten ut?

- Den kommer s fort jeg har ftt inn flere mbler her! Dere vet, i overigr fikk jeg pakken min fra nettet med tv benk og stoler til frokostbordet p kjkkenet, men tv benken var feilsendt. Eller, vi skulle hatt to forskjellige pakker, men fikk den samme i begge... S det tar nok litt mer tid enn jeg hadde tenkt! Gleeeder meg til dere fr se, og skal laste den opp til Youtube s alle fr sett!



Synes du at du fortjener plassen din p topplisten?

- Ja, det gjr jeg. Jeg har jobbet hardt for komme dit jeg er, og gleder meg til fortsettelsen.

Ha en fantastisk kveld!

NEI, JEG HYLLER IKKE OVERVEKTIGE!

Jeg hater det argumentet. "Hvorfor m vi hylle alle overvektige og dra de slanke og sunne ned i gjrma?" Du m ha misforsttt grdig om du mener at innlegget mitt hyller overvektige. Jeg tenker bare mye p hvor mye kroppsfiksering det er i samfunnet vrt og hvor mye unge jenter fr gjennomg i forhold til kroppspress. Fikk ogs hre at jeg var diskriminerende som kun nevnte unge jenter, for dette gjelder ogs unge gutter. Hvilket jeg for s vidt er helt enig i, men det er da helt klart mest kjent blant unge jenter, og da falt det meg veldig naturlig nevne jenter som et eksempel.

Proteinfabrikkens reklame som jeg skrev om i innlegget er neppe med p minske dette presset, og det trenger man da ikke vre rakettforsker for forst. Jeg hyller mennesker som klarer st i mot det ekstreme kroppspresset i dagens samfunn, jeg hyller de som ikke sulter seg eller trener ekstremt mye kun for oppn "sommerkroppen" og det er de eneste jeg hyller.

Forresten s fikk jeg hre at jeg s overvektig ut. Og takk til deg som skrev dette, for det viser bare eksakt hva poenget mitt er. Verden er syk.

BADET VRT

Hei igjen dere! Hper dere har en kjempefin kveld s langt.

Som dere vet kommer videoen av leiligheten vr om ikke s lenge, jeg fikk sprsml om jeg kunne legge den ut p youtube denne gangen, og det kan jeg selvflgelig gjre! Jeg klarte allikevel ikke la vre vise dere badet vrt! Vi mangler tilhrende skap p veggen (samme som under vasken) ved siden av dusjen, og skittentyskurv! Ellers er det nok ganske ferdig.







Se s deilig med dr rett ut i hagen da! h, det blir nyttig det. Hvert fall nr Leo blir strre!

Hper dere gleder dere til se resten! Snakkes senere, flotte lesere!

DETTE HAR JEG ALDRI GJORT FR

Men jeg prver! Etter deres nsker.

Oppskrift p kyllingsalat med mango og ruccola.











Du trenger;

Kyllingfilet

2 halvstore mangoer

2 pakker med ruccola

Noen hndfuller med babyspinat

1 boks med mais

2 halvstore avokadoer (Jeg kjpte 3, men den ene var ikke moden..)

1 halv sitron

4 store tomater eller flere, mindre cherrytomater

Olivenolje

Noen hndfuller med revet mozzarella

Balsamico (om nskelig)

Salt og pepper

Flytende smr

1. Sett p ovnen og finn frem en ildfast form.

2. Tilsett flytende smr p selve kyllingfilene, og krydre dem med salt og pepper. Sett kyllingen i ovnen.

3. Kutt opp alt grnt og putt det i en bolle.

4. Ta ut kyllingen nr den er ferdig (Jeg sjekker raskt med en skarp kniv om den er gjennomstekt) og miks det sammen med bollen med grnt. Klem deretter ut saften fra den halve sitronen og du er ferdig.Enkelt og raskt.

Utover sommeren er det jo supert bare legge kyllingen p grillen ogs! Jeg foretrekker allikevel putte den i ovnen fremfor steke den i pannen, da jeg fler den blir mye saftigere i ovnen. Hper dere liker den♥