hits

OPPSKRIFTER

BARNAS FAVORITT!

Hei dere! Her kommer endelig noe flere av dere har ventet på! En veldig etterspurt oppskrift på en av barnas favoritter. Jeg la også ut bilde av retten på Snapchat og fikk mange spørsmål om oppskrift Dette er en nydelig pastagryte som virkelig har blitt en stor favoritt. Kanskje ikke noe vi spiser hver dag, men litt ekstra god mat må man unne seg nå som vi virkelig er i full marsj mot mørketiden. Leo er ikke spesielt storspist her hjemme (selv om han til og med spiser mer enn meg når han er i barnehagen på dagtid!) men han spiste godt da jeg serverte denne. Når til og med Noah foretrekker denne foran favorittgrøten sin som han har spist i flere måneder, kan dere vedde på at den er god.

Den jeg lagde i dag krydret jeg ikke med salt i det hele tatt, jeg brukte heller ca to buljongterninger i stedet for 1 og en halv som oppskriften egentlig sier. Det høres sikkert mye ut med ca 2 buljongterninger - men siden det blir så mye gryte ble den ikke salt i det hele tatt. Den ble helt perfekt og veldig barnevennlig i smak :-)

Dette trenger du:

En veldig god klunk med olivenolje

2 mellomstore sjalottløk

1 og en halv kinesisk hvitløk

Salt og pepper etter smak

Ca 7, 5 dl ferdig utblandet kjøttbuljong (Med 1 og en halv buljongterning i det kokte vannet)

Fersk basilikum, ca 10-12 blader gjerne revet i to eller kuttet såvidt opp

3 ganske store gulrøtter (jeg brukte 4 ganske tykke mindre siden vi kun hadde små igjen)

2  stk fersk mozzarella kuttet i skiver

2 bokser knuste tomater

1 og en halv til 2 spiseskjeer sukker

1 og en halv spiseskje tørket basilikum og oregano krydder (mikset sammen)

300 gram valgfri pasta (vi gikk for typen Fusilli)

400 gram kjøttdeig - eventuelt karbonadedeig

1 spiseskje ketchup (jeg brukte ketchup uten sukker)

Slik gjør du:

Bruk gjerne en ganske stor kjele eller gryte. Tilsett en god klunk olivenolje. Finkutt og skrell gulrøtter, hvitløk og sjalottløk - deretter fres grønnsakene i kjelen. Tilsett pepper.

Når grønnsakene er tilnærmet møre tilsetter du kjøttdeigen og steker videre til den er blitt brunet i panna sammen med de oppkuttede grønnsakene. Etter det er det tid for å tilsette de knuste tomatene, spiseskjeen med ketchup, og de to spiseskjeene med kryddermixen av oregano og baslikum.

Deretter tilsetter du det kokte vannet ferdig utblandet med kjøttbuljongen, sammen med den ferske basilikumen og sukkeret.

Nå kan alt koke noen minutter, før du kan du legge til pastaen i gryta også, sammen med alle de andre ingrediensene. Deretter lar du det koke enda en liten stund, bare pass på at pastaen ikke blir overkokt! Smak til og kjenn om gryta trenger litt mer salt, eventuelt også litt pepper.

Like før servering legger du den kuttede mozzarellaen oppi også, rør rundt mens den smelter. Nå er retten ferdig og klar til servering! Server gjerne med litt fersk basilikum også.

Jeg krysser fingrene for at dere liker den, gi meg gjerne tilbakemelding om dere prøver den ♥ Nå er det snart helg igjen og resten av denne torsdagen for min del blir tilbrakt hjemme, Fredrik skal en tur på kino med noen venner, samtidig som vi får besøk av storesøsteren min i kveld også - noe vi gleder oss veldig til. Håper dere har det bra!

JEG SKULLE GJORT DET FOR LENGE SIDEN!

Hei alle sammen! Endelig har jeg kommet dit at jeg skal begynne å dele matoppskrifter med dere igjen. Godt de fleste av dere er såpass tålmodige, for med meg tar det nemlig tid. Selv den minste ting, altså. Jeg er så dårlig til å bare få ting gjort, men jeg har som mål å bli bedre. Jeg skulle delt første oppskriften min for lenge siden, faktisk i mai. Ops! Haha..

I dag tenkte jeg å dele min pasta carbonara med dere, den er ganske ulik den vanlige versjonen og jeg er spent på å høre fra dere som har lyst til å teste den ut! Dette er en av mine lunsjfavoritter, Leo liker den også godt. Denne oppskriften har jeg også laget helt selv ♥

Dette trenger du:

400 gram valgfri pasta. Jeg brukte små pastaskruer.

50 gram revet parmesan, ha gjerne litt ekstra siden retten skal toppes med blant annet parmesan til servering.

4 eggeplommer

1/2 pakke frosne erter

1 beger creme fraiche (ca 3 dl)

Finkuttet persille (Jeg kjøpte en liten pakke frossen, helt genial med tanke på mengde)

1 pakke med biff-bacon av storfe (selges på blant annet Meny) du kan også bruke kalkunbacon eller vanlig bacon.

Salt og nykvernet pepper

Verdens fineste Leo som koste seg med å spise lunsj sammen med oss, mens lillebror lå og sov så lenge!

Slik gjør du:

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Mens den koker kan du starte med å lage selve sausen. Bland en halv teskje salt, samt en halv teskje pepper sammen med 50 gram parmesan, eggeplommene, hele begeret med Creme Fraiche og rør med visp til det blir flytende og er godt blandet.

Kok ertene etter anvisning på pakken, og hell av vannet med en gang de er ferdige.

Stek baconet i panne eller ovn, jeg foretrekker helt klart ovnen ettersom baconet blir skikkelig sprøtt i ovnen uten å søle til hele kjøkkenet med fett.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av alt vannet, dra kjelen til siden av platen sin, og så legger du all pastaen tilbake i kjelen. Deretter heller du sausblandingen over pastaen og setter den tilbake på platen raskt på over middels varme mens du rører konstant, slik at sausen trekker inn i pastaen uten å brenne seg i bunn. Dette er fort gjort. Skru av platen.

Når baconet er ferdig i ovnen kutter du det opp i små biter og legger det i kjelen sammen med pastaen og sausen sammen med de ferdigkokte ertene. Nå kan du krydre med nykvernet pepper og litt salt om det trengs (det kjenner du fort etter å ha smakt)

Server med finkuttet persille og revet parmesan.

Håper dere liker den! Nå skal jeg ha litt tid med guttene mine før de skal sove om ikke så alt for lenge. Dagen har bare rast forbi! Heldigvis har vi hatt en veldig fin lørdag hittil. Fredrik og jeg ser en kjempespennende serie nå som jeg gleder meg veldig til å fortsette på i kveld. Men først gleder jeg meg til å ha litt kvalitetstid med barna mine. Vi snakkes igjen om ikke så lenge ♥

MINE FAVORITTER...

Som gravid småbarnsmamma vet jeg hvor enkelt det kan være å ty til lettvinte løsninger når det kommer til middag. Jeg spiser mye sunn mat, og jeg unner meg noen glass brus og popcorn i helgene hvis jeg har lyst på det, noen ganger er jeg så gærn at jeg spiser litt sjokolade også! - Men jeg vil jo gjerne gi babyen det aller beste utgangspunktet han kan få, og da vet jeg hvor viktig det er å spise sunt og å få i meg alt han trenger av næring.


Dette er ikke ment som et stikk til dere gravide som er så dårlige og kvalme at dere ikke klarer å spise noe annet enn pringles, potetgull eller love hearts. Jeg har vært der selv, og det var så vondt når andre gravide bare måtte påpeke hvor sunt de spiste hver eneste dag, og jeg bare var stolt over å ha fått i meg litt pringles og cola uten at det kom i retur. Så selvfølgelig, er du dårlig skal du ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke får i deg sunn og næringsrik mat, hver dag eller i det hele tatt. Det er ikke din feil, og du kan ikke noe for det. Jeg husker jeg selv var så oppgitt over at jeg kun fikk i meg pringles mange, mange av de første ukene i svangerskapet med Leo, men som jordmoren min sa: Pringles er bedre enn ingenting i det hele tatt. Og sånn må man faktisk se på det hvis man er så dårlig!

Her har dere en titt i kjøleskapet vårt! Nå har jeg nylig ryddet og vasket ut av det, så det ble ganske tomt i forhold til hvordan det vanligvis ser ut. Vi har egentlig aldri pepsi eller annen brus tilgjengelig her hjemme på hverdager, men Fredrik hadde fått av faren sin ettersom han hadde vært i Sverige!

Her har dere mine favoritt middager som går raskt å lage og som i tillegg er gode og sunne:

Laks med pasta ♥ Fullkornspasta eller pasta laget av speltmel (Fås kjøpt på Meny) kokes i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kok eller stek laksen, og kok erter. Når alt er ferdigkokt og evt stekt, blander du pastaen inn i ertene sammen med en boks lett creme fraiche, grovkvernet pepper, laksen, og eventuelt litt revet parmesan for ekstra smak. Tar aldri mer enn 15 minutter å lage for meg!

Fylte paprika ♥ med fetaost (eller geitost), spinat, og små biter av kyllingfilet. Skjær av toppen på paprikaen, og grav ut innholdet med en skje. Skjær opp kyllingfilet i små terninger eller strimler, og stek de i pannen til de har fått en liten stekeskorpe med litt hvitløk. Fyll den tomme paprikaen med spinat og fetaost (Eller geitost) og biter av kyllingfilet, før du krydrer den og setter den i ovnen på 175 grader til du ser den er ferdig. Nytes alene eller med potetbåter som tilbehør.

Hjemmelaget BLT sandwich ♥ Stek favorittbrødet ditt i smør i stekepannen, før du steker to mindre kyllingfileter i pannen. Stek også eventuelt bacon eller kalkunbacon i ovn. Skjær opp avokado, rødløk, og tomat, og sett det sammen mellom brødet sammen med de stekte kyllingfiletene og baconet. Tilsett gjerne også ruccola, salt og pepper, og parmesan (Eller annen ost) på toppen, og nyt!

Speltlompe pizza ♥ Med ruccola, mozzarella, og evt spekeskinke. Speltlomper smøres med en blanding av tomatpure, sukkerfri ketchup, og oregano. Toppes med mozarella og stekes i ovn på 200 grader til den er gylden og ser ferdig ut. Tilsett deretter fersk ruccola og evt spekeskinke og server. Her kan man variere fyllet etter akkurat hva man vil ha, eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. (Jeg liker versjonen med ruccola, mozzarella, litt parmesan, og cherry-tomater)

Blomkål suppe ♥ Kok blomkål i mindre buketter i lettsaltet vann. Samtidig steker du litt vårløk. Hell av det meste av vannet med blomkålen, og bruk stavmikser til å mose sammen den kokte blomkålen og litt av kokevannet, samt den stekte vårløken. Kok opp med matfløte, litt hønsebuljong, salt og pepper, og server gjerne med grovbrød og godt smør til.

Nå er det egentlig natta på meg her, jeg er dødssliten og lillegutt i magen har akkurat gjort et iherdig forsøk på å sparke seg ut. Han mislyktes heldigvis :-) God klem!

TANKENE OVER PÅ NOE ANNET.

Hallo alle sammen!

Det har jo plutselig eskalert de siste dagene i kommentarfeltet, og jeg vil at dere skal vite at jeg aldri har forsøkt å legge opp til spekulasjoner med intensjoner om å gjøre nettopp det. "En viktig avtale" og at jeg er kvalm kan være veldig mye annet enn at jeg har tatt abort, eller at jeg er gravid. Jeg har skrevet tidligere her inne at jeg har vært kvalm, og da var det ingen som reagerte. Men nå er det plutselig et "garantert tegn" på at noen av dere mener jeg er gravid. Jeg vil ikke kommentere ryktene ytterligere og håper det kan respekteres. Jeg har det ikke noe bra nå. Og hvis noen av dere absolutt ikke klarer å dy dere, så vær så snill å hold en hyggelig tone i det minste. 

Derfor skal jeg legge fokuset nå i dette innlegget på noe annet! Jeg har laget verdens beste spaghetti bolognese i dag, og dere må love meg at dere prøver den! Jeg garanterer at dere liker den, altså. Nesten i hvert fall :-)

Det du trenger er:

En pakke sjalottløk (Disse selges på coop, og koster kun 15kr!) Da bruker jeg alle i pakken untatt en.
Ca en halv kinesisk hvitløk
Salt 
Pepper 
 En og en halv spiseskje mørk kjøttbujong blandet ut i kokende vann (Ops! Her bruker jeg ikke alltid absoutt alt, men smaker til så det ikke blir for salt men at det likevel blir nok smak)
Sjampinjong eller annen sopp (her bør du bruke fersk!) Jeg kjøper en kurv fra Coop som koster 15 kr, og da bruker jeg 6-7 stykker. Disse er perfekt i størrelse, og ikke verken for store eller for små.
Spaghettini eller spaghetti (her foretrekker jeg spaghettini, den er tynnere og smaker etter mitt skjønn bedre)
Smør til steking
Litt mer enn et halvt glass original dolmio spaghettisaus
Litt mer enn en halv pakke med knuste tomater
Sukker, sukrin eller sukrilett. Har ikke forsøkt med noe annet enn sukker, men da trenger du i hvert fall i overkant av to spiseskjeer med sukker! Gi meg gjerne beskjed om noen av dere finner den perfekte mengde med sukrin eller sukrilett, så kan jeg fylle inn her.
Sitronsaft fra en kvart fersk sitron
Revet parmesan

2 og en halv spiseskje ketchup 
400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig. Her bruker jeg karbonadedeig, og anbefaler å bruke det.
En skvett matfløte (Kan sløyfes)

Finkutt sjalottløk, hvitløk, og sjampinjong. Start med å helle en god del smør i pannen, før du tilsetter den finhakkede hvitløk-og sjalottløken. Dette setter du på ganske høy varme slik at de blir gyldne i pannen. Når all løken i pannen er gylden, tilsetter du karbonadeigen og peprer og salter. Når karbonadedeigen er brunet, tilsetter du sjampinjongen. Når den også er gylden, tilsetter du litt av buljongen og litt smør - Her kan du være forsikitig med mengden i starten og heller ta på mer om retten trenger mer smak til slutten av koketiden (buljongen altså)

Når dette er gjort kan du sette på kokende vann og spaghettinien. Kok etter anvisning på pakken, og hell av vannet. Husk å salte vannet, men ikke for mye!

Deretter tilsetter du sitronsaften, sukkeret, og ketchupen - Før du tar i litt over halve glasset av dolmiosausen, og samme mengde med kuttede tomater på boks. Etter den har kokt i 15 minutter på medium varme tilsetter du litt parmesan som er revet og lar det smelte inn sammen med en eventuell skvett med matfløte, om du har det stående.

Og nå kommer det viktige! Jeg har lært at det er uhyre viktig å smake når du lager mat. Smak på retten og hvis den er for salt, tilsetter du litt matfløte. Om den er for søt, tilsetter du mer syre (Altså sitron), og hvis den er for sur (Noe tomatsauser har lett for å bli) så tilsetter du mer sødme (Altså sukker)

Når du har balansert dette kan jeg love deg at det smaker helt fantastisk! Om du ikke kjenner at den er spesielt salt kan du gjerne tilsette litt mer av kjøttbuljongen på slutten, for det gir også veldig god smak og er noe jeg også pleier å gjøre. Tilsett også litt mer pepper i samme slengen.

La den småkoke i 20 minutter. Den tåler fint å stå mindre også, men bolognese kan jo gjerne stå en stund og koke.

Server gjerne med revet parmesan på toppen!

Nå kommer den etterlengtede tacoslalaten dere har ventet såå lenge på denne uken også, så dere kan glede dere til flere gode oppskrifter fremover!

Håper dere liker den <3

HJEMMELAGET BABYMAT!

 

Hei alle dere! Nå har jeg akkurat laget en kjempegod babymat-oppskrift som ble skikkelig vellykket. Synes til og med den var god selv! I denne oppskriften er det bare 4 ingredinser til og med, raskt, godt, og enkelt.

1 moden Avokado

Overkokt spaghetti (Gjerne fullkorn!) eller annen fullkorns-pasta, her kan du koke opp etter behov og skjære det i mindre biter dersom det er passelig. 

150 - 200 gram fryste grønne erter 

Bittelitt hvitløk

Litt oregano eller basilikum, her kan du bruke enten fersk eller tørket. Prøv med litt i starten og se om de små liker det.Ettersom det er mye fokus på å kutte litt ned på kjøtt om dagen også, er dette en vegtar-rett til de minste med bare gode grønnsaker og fullkornspasta. Tenkte det passet supert!

Dette gjør du:

Kok erter, og kok spaghetti. Skjær opp avokado og bittelitt hvitløk, det kan ikke være så mye som et helt fedd med hvitløk, men kanskje et kvart fedd ca. Det skal på en måte få et hint av hvitløksmaken i retten.

Deretter heller du av ertene, og blander det sammen med den oppskjærte avokadoen og tar det i stavmikseren til massen er smooth og uten klumper. Så heller du av vannet av spaghettien når den er passe overkokt (lettere å tygge, spesielt for Leo som mangler tre tenner nede..) og tar spaghettien på tallerken med den grønne sausen over. Deretter tilsetter du oregano eller basilikum, men det er selvfølgelig valgfritt.

Har du en baby som ikke er helt klar for å tygge pasta enda, kan du bare lage selve sausen/mosen. Den er faktisk skikkelig god!Fremover kan dere glede dere til mer hjemmelaget babymat! Jeg jobber med noen oppskrifter til lapskaus, kyllinggryte, og litt annet godt.

Gi gjerne tilbakemelding om dere prøver! Det ble en ny favoritt hos sjefen her i huset ♥ 

HJEMMELAGET ISKAFFE!

Jeg er og har aldri vært en av de som er totalt avhengig av kaffe for å kunne stå opp morgenen, men jeg takker aldri nei til iskaffe! Jeg har laget en egen ganske enkel og rask variant, og den er kjempegod!Det du trenger er;

Sjokoladesaus (Jeg har en som er beregnet til kaffe, men vanlig fungerer helt sikkert bra det også!) Hvis du heller vil ha med litt vaniljesmak istedenfor sjokolade, bruker du vaniljesaus.

Helmelk eller lettmelk, alt ettersom hvor lett du vil ha den.

Kokt vann

Brunt sukker

Vanlig sukker eller sukrin (Jeg bruker sukrin)

Isbiter

Kaffepulver

 

Slik gjør du, og slik mye bruker du av hver ingrediens:

Jeg starter med å ta et glass, og jeg brukte to ganske store, så derfor trengte jeg 5 spiseskjeer med sjokolade/vaniljesausen. Dette må du selv finne ut, for bruker du et mindre glass må du ha mindre - men store deler av iskaffen er jo melk og vann, og derfor er det greit om det smaker litt - synes jeg. 

Deretter tar du i kaffepulver, her kan du også bruke så lite eller mye du vil, jeg bruker tre teskjeer med kaffepulver og bruker Brasero. Nescafe funker også helt fint, samt annen pulverkaffe. Dette kommer også an på hvor sterk kaffesmak du liker, men husk at melken "demper" kaffesmaken en del. Smak til og finn ut hva du liker best.

Deretter fyller jeg en del av glasset med kokt vann, og resten deretter med melken (som forresten skal være kjøleskapskald). Så tilsetter jeg sukkeret, og her har jeg heller ikke skrevet noe mer detaljert av hvor mye du skal bruke - rett og slett fordi det du synes er kjempesøtt, kan jeg synes er ganske bittert. Noen liker jo veldig søt kaffe, mens andre liker den mindre søt. Rør alt sammen og vent til den har kjølet seg ned før du tar isbiter i den, og hvis du har krem kan du gjerne bruke det også. 

Husk: Du kan sette den i kjøleskapet for å fremskynde at den skal kjøle seg ned, men da må den ikke være veldig varm - siden det kan ødelegge de andre varene i kjøleskapet.


Prøv dere frem! Jeg måtte prøve noen ganger før jeg fant ut hva som ble best, fordi det har lett for å smake litt lite og at det kan smake en del vann dersom du ikke bruker nok av de andre ingrediensene (altså kaffepulveret, sukkeret, og sjokolade eller vaniljesausen)

Håper ikke oppskriften ble alt for innviklet! Og håper dere liker den ♥

MIN FAVORITT

Hei dere!

Jeg vet at noen av dere har etterlyst litt oppskrifter, så i og med at jeg prøver å få til tre blogginnlegg om dagen for tiden tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften min på favoritt-karamellene mine. Jeg har faktisk laget oppskriften selv og den ble dødsgod, så litt stolt er jeg i dag!

Kommer sikkert til å få litt slakt for dette, men Leo fikk for en gangs skyld smake litt og det var ikke akkurat overraskende at han likte det sååå godt ♥ 

 

Ingredienser

2 og en halv medium store spiseskjeer med ekte smør

3, 5 dl med kremfløte

2, 5 dl sukker

Saften av ca en kvart sitron

4 store spiseskjeer lys sirup

1 klype salt

 

Fremgangsmåte

Smelt smøret på ganske lav varme og tilsett de andre ingrediensene som du har blandet på forhånd. Kok det opp og så tilsett saltet.

 

Når det har kokt en stund kan du teste om den er ferdig ved å ta bittelitt av karamellbladingen opp i et helt vanlig glass. Hvis du kan lage en bitteliten kule av blandingen er den ferdig, og du kan helle den opp i et stekebrett med bakepapir under til avkjøling. Jeg brukte faktisk ganske lang tid på å koke det opp, jeg tok den på middels varme før jeg gradvis gikk opp på full varme og rørte mye i blandingen. 

Når den har kjølt seg ned til den er litt hardere, kan du skjære den opp. Min står i fryseren akkurat nå fordi jeg vil ha den litt hardere! 

Håper dere liker den ♥ Gi meg gjerne tilbakemelding hvis dere prøver!

JEG GÅR BARE HJEMME

Ja, det er sant. 

Jeg sitter og later meg hver bidige dag, for sønnen min på snart 6 måneder krever jo heldigvis ingen verdens ting. Han pleier kun å sitte rett opp og ned på samme stedet på teppet sitt hele dagen, han. Der sitter han fredelig og leker fra solen står opp om morgenen, til solen er på vei ned tidlig på kvelden når han skal legge seg.

Eller hva?

Nei, ikke akkurat!

For det får jeg høre ganske ofte, faktisk. At jeg "bare" går hjemme.

Men de fleste som har barn skjønner helt sikkert at det ikke er "bare" å gå hjemme og slappe av. Sånn har det i hvert fall aldri vært her. Men ikke misforstå, jeg klager ikke, og jeg nyter tilværelsen.

For når du går ut i permisjon får du jo egentlig bare en ny jobb. Den eneste forskjellen er at du ikke går hjem fra denne jobben, den er der hele tiden. Til og med når du dusjer, spiser, og går på toalettet.

Den lille gir deg ikke akkurat lunsjpause klokken 11 hver dag, for å si det på den måten.

Og for all del, det er greit å ikke skjønne det. Jeg forventer aldri at noen som ikke har barn skal forstå hvordan det er, og det ville ikke vært rettferdig av meg å skulle gjøre det heller. Men da er det vel fair at dere som ikke har barn prøver å forstå at det kan være mer strevsomt enn det ser ut til? Mer slitsomt enn hva man kanskje kan tenke seg at det er? 

Og så er det alltid noen som påstår at de ikke merker noen forskjell fra tiden før barn og tiden etter, og som dermed også ikke synes det er noe særlig slitsomt med barn. Og da føles det kanskje greit for vedkommende å si at enkelte "bare" går hjemme. Jaja, jeg har ikke så mye jeg vil si til dere, annet enn: Good for you!Så da vil jeg avslutte med å si følgende: Nei, jeg sitter ikke å glor på veggen fra dagen starter til den ender med et lite barn på slep. Ei heller sitter jeg ute og ser på at gresset gror.

Nei, jeg tilbringer ikke absolutt alle dagene mine i permisjon på kafé med venninner (hvor i alle dager kommer dette fra?)

Og nei, jeg går ikke "bare" hjemme.

TIL DERE MED EN TRAVEL HVERDAG!

Hei alle sammen!

I dag tenkte jeg å dele enda en oppskrift med dere, et veldig godt middagstips til dere som har det litt travelt. Som dere kanskje allerede vet er jeg inne i en periode hvor jeg spiser så og si bare sunn mat, null godteri, brus, eller annen snacks, ettersom jeg trenger å få et sunnere kosthold. Jeg har egentlig med tiden blitt glad i å lage mat, men ikke like glad i følge oppskrifter. Plutselig en dag fant jeg opp en suppe som Fredrik sa at jeg bare "måtte dele på bloggen siden det var så godt" Så da gjør jeg det!

Du trenger

2 Ganske store gulrøtter

600 g kyllingfilet

2x 165 ml kokosmelk (Jeg liker egentlig den fra go-tan best, men her brukte jeg blue dragon)

1 hønsebuljongterning

2 ss ingefærkrydder (Jeg bruker noen ganger mer, det er bare å smake til!)

2 ts cayennepepper

1 boks med minimais

2 dl vann

Litt matolje til steking

Reddikspirer (kan sløyfes)

 

Ettersom jeg ofte har det travelt, føler jeg dette er en veldig enkel, rask og god middag. Du setter all kyllingen i ovnen på 200 grader og venter til den er halvstekt. I mens kan du gjøre andre ting, og det er veldig kjekt. Når du ser at den nærmer seg ferdig tar du den ut, skjærer den i mindre biter, river opp gulrøttene med en potetskreller (det går mye raskere enn å skjære dem opp i terninger!) og steker det på høy varme i en stor kjele med olje til kyllingen er gjennomstekt.

Deretter tilsetter du kokosmelken, og så vannet. Så tilsetter du alt krydderet og buljongen, før du avslutter med vann og minimais. La det koke mens du rører, så er det ferdig på ca 7-10 minutter. Pynt med reddikspirer og det er ferdig.

Det er veldig godt å tilsette andre grønnsaker også. For eksempel paprika og løk.
God onsdag til dere!

ENDELIG SVAR!

Nå tenkte jeg å svare på noen av spørsmålene fra dere som kom inn for noen dager siden! Jeg har prøvd å samle inn en del av de, men jeg har ikke hatt kapasitet til å svare absolutt alle som har kommet inn både på innboksen, mail og i kommentarfeltet. Håper dere er fornøyd!

 

Hvor i Larvik bor dere?

- Det vil jeg naturligvis holde for meg selv! Det eneste jeg kan si er at vi bor sentralt, men allikevel ikke rett i byen.

Hadde du bodd for deg selv om du ikke hadde hatt Leo?

- Ja, det hadde jeg. Jeg flyttet ut før jeg ble gravid!Hvorfor klager du så mye i innleggene dine?

- Vet du, dette synes jeg er et veldig dårlig spørsmål. Hensikt med innleggene mine er aldri å klage, og det tror jeg de fleste forstår. Det jeg imidlertid prøver å få frem i innlegg hvor du kanskje mener at jeg "klager" er at alt ikke er perfekt. Bak fasaden så finnes det dårlige dager, vonde dager, slitsomme dager, og det synes jeg er viktig å få frem gjennom bloggen min. Jeg vil ikke at det å være en ung mor skal se ut som et glansbilde, for det er det virkelig ikke.

Dessuten, om jeg ikke "klager", så vil jeg få kommentarer på at jeg later som at alt er perfekt, og hvis jeg "klager" dvs; skriver innlegg som viser at alt ikke er perfekt, så får jeg høre at det er galt. Man kan ikke tilfredsstille alle, og som noen nevnte i kommentarfeltet her for noen måneder siden så bør det heller ikke være noen mål. Jeg skriver rett fra hjertet, fordi det er det som gjør meg ekte. Liker du det ikke, så er det selvsagt helt greit, men da trenger man heller ikke å lese.

 

Skal Leo døpes?

- Det skal han! Har jeg kanskje glemt å fortelle dere det? Han skal døpes 9 august og jeg gleder meg som et lite barn!

 

Hvor mange barn vil du ha totalt? 

- Aner ikke foreløpig. Først tenkte jeg bare Leo, men tanken på at jeg aldri skal gjennomgå et svangerskap igjen gjør meg ganske trist, så kanskje to? Eller tre?

 

Hvis du får ei jente neste gang, hva skal hun hete?

- Det tror jeg helt ærlig aldri at Fredrik og jeg kommer til å bli enig om. Jeg liker Åshild, han liker Jeanette. Jeg har allikevel tenkt på at Leo og en lillesøster som heter Leah hadde vært søtt, men Fredrik var ikke enig. Kanskje Jenna? Ja, tror det.Hvilke andre guttenavn enn Leo vurderte dere?

- Marco og Axel. Glad vi kom frem til Leo!

Hva synes du om Fredrik sin spilling?

- Hehe! Jeg synes han skal gjøre som han vil, han vet at Leo skal ha mest oppmerksomhet i løpet av dagen, og jeg tror han klarer å regulere det fint selv!Hva skal du studere?

- Jeg skal studere psykologi :-)

Når kommer videoen fra leiligheten ut?

- Den kommer så fort jeg har fått inn flere møbler her! Dere vet, i overigår fikk jeg pakken min fra nettet med tv benk og stoler til frokostbordet på kjøkkenet, men tv benken var feilsendt. Eller, vi skulle hatt to forskjellige pakker, men fikk den samme i begge... Så det tar nok litt mer tid enn jeg hadde tenkt! Gleeeder meg til dere får se, og skal laste den opp til Youtube så alle får sett!Synes du at du fortjener plassen din på topplisten?

- Ja, det gjør jeg. Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er, og gleder meg til fortsettelsen.

Ha en fantastisk kveld!

NEI, JEG HYLLER IKKE OVERVEKTIGE!

Jeg hater det argumentet. "Hvorfor må vi hylle alle overvektige og dra de slanke og sunne ned i gjørma?" Du må ha misforstått grådig om du mener at innlegget mitt hyller overvektige. Jeg tenker bare mye på hvor mye kroppsfiksering det er i samfunnet vårt og hvor mye unge jenter får gjennomgå i forhold til kroppspress. Fikk også høre at jeg var diskriminerende som kun nevnte unge jenter, for dette gjelder også unge gutter. Hvilket jeg for så vidt er helt enig i, men det er da helt klart mest kjent blant unge jenter, og da falt det meg veldig naturlig å nevne jenter som et eksempel.

Proteinfabrikkens reklame som jeg skrev om i innlegget er neppe med på å minske dette presset, og det trenger man da ikke å være rakettforsker for å forstå. Jeg hyller mennesker som klarer å stå i mot det ekstreme kroppspresset i dagens samfunn, jeg hyller de som ikke sulter seg eller trener ekstremt mye kun for å oppnå "sommerkroppen" og det er de eneste jeg hyller.

Forresten så fikk jeg høre at jeg så overvektig ut. Og takk til deg som skrev dette, for det viser bare eksakt hva poenget mitt er. Verden er syk.

BADET VÅRT

Hei igjen dere! Håper dere har en kjempefin kveld så langt.

 

Som dere vet kommer videoen av leiligheten vår om ikke så lenge, jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge den ut på youtube denne gangen, og det kan jeg selvfølgelig gjøre! Jeg klarte allikevel ikke å la være å vise dere badet vårt! Vi mangler tilhørende skap på veggen (samme som under vasken) ved siden av dusjen, og skittentøyskurv! Ellers er det nok ganske ferdig.  

 

 

 

 

 

 

 

Se så deilig med dør rett ut i hagen da! Ååh, det blir nyttig det. Hvert fall når Leo blir større!

Håper dere gleder dere til å se resten! Snakkes senere, flotte lesere!

DETTE HAR JEG ALDRI GJORT FØR

Men jeg prøver! Etter deres ønsker.

Oppskrift på kyllingsalat med mango og ruccola.Du trenger;

Kyllingfilet

2 halvstore mangoer

2 pakker med ruccola

Noen håndfuller med babyspinat 

1 boks med mais

2 halvstore avokadoer (Jeg kjøpte 3, men den ene var ikke moden..)

1 halv sitron

4 store tomater eller flere, mindre cherrytomater

Olivenolje

Noen håndfuller med revet mozzarella

Balsamico (om ønskelig)

Salt og pepper

Flytende smør

 

1. Sett på ovnen og finn frem en ildfast form.

2.  Tilsett flytende smør på selve kyllingfilene, og krydre dem med salt og pepper. Sett kyllingen i ovnen.

3. Kutt opp alt grønt og putt det i en bolle.

4. Ta ut kyllingen når den er ferdig (Jeg sjekker raskt med en skarp kniv om den er gjennomstekt) og miks det sammen med bollen med grønt. Klem deretter ut saften fra den halve sitronen og du er ferdig. Enkelt og raskt.

Utover sommeren er det jo supert å bare legge kyllingen på grillen også! Jeg foretrekker allikevel å putte den i ovnen fremfor å steke den i pannen, da jeg føler den blir mye saftigere i ovnen. Håper dere liker den ♥