hits

Spørsmålsrunde

20 SPØRSMÅL - ANDRE BLOGGERE, SNAPCHAT, NAVN PÅ FREMTIDIGE BARN? +

1. Hvor gammel er du om 5 år? Om 5 år er jeg 24 år gammel og jeg kjenner at jeg er på god vei til seriøs alderskrise. Er det rart at jeg vil være 19 år for alltid? 😅 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Fredrik, Leo, og Noah! 

3. Hvor høy er du? Jeg er 160 (Fredrik retter: Du er 1.59 cm Jessica! Det står i passet ditt! Haha)


4. Hvor kjøper du helst klær til deg selv? Jeg kjøper faktisk veldig lite klær til meg selv. Men jeg liker Fashionnova og Nelly veldig godt. Sistnevnte er vel obligatorisk for oss bloggere, haha.

5. Hvem synes du er penest av alle bloggerne? Hvilke andre bloggere leser du? Jeg synes det er utrolig mange pene mennesker blant bloggerne i Norge, Funkygine synes jeg blant annet er helt vanvittig pen. Jeg leser Martinehalvs, Supporterfrue, Pappahjerte, Speiltvillingene, Annelinsta, og Konatil. Er også innom Kristingjelsvik til stadighet, fordi hun er veganer i likhet med meg og deler mange gode oppskrifter 😋

6. Hvor mye sminker bruker du? Jeg bruker helt normal mengde, vil jeg si. Foundation, pudder, lipliner og falske øyevipper! Jeg elsker sminke, og tidligere i dag fant Leo ut at han skulle sminke både seg selv og meg litt. Jeg fikk filmet litt og det kan dere se på Snapchat nå! Jeg smelter helt, Leo er så god 👻 Mammasom16

7. Hva stod det på siste sms'en du fikk? "Har du det bra?" 💖

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Å ringe! Jeg elsker å snakke, haha. Kan snakke med folk i telefon i evigheter, det synes jeg bare er koselig.

9. Hvilken kroppsdel liker du best på deg selv? Midjen og magen min, kanskje? Ofte synes jeg det er helt sinnsykt å tenke på hvor mye magen min har utvidet seg og trukket seg tilbake etter at jeg gikk gravid to ganger. Som dere kanskje husker var magen min enorm under svangerskapene, jeg må bare smile når jeg ser tilbake på gamle bilder. Det beste med å ha stor gravidmage er: At man alltid får sitteplass på toget, bussen, you name it. OG at man kan bruke den som bord når man skal spise 😂


10. Har du mistet mange av de som ser storyen din på Snapchat etter den nye oppdateringen? Jeg tror ikke jeg har mistet så mange, max 200 stykker tror jeg. Det er selve oppdateringen som irriterer meg, og det at man ikke bare kan la noe være som fungerer bra slik det er 🤔

11. Har du hatt piercing eller tatoveringer? Jeg har hatt tunge og navle-piercing - begge er tatt ut og det er flaut å skrive det ned. Jeg har ikke noen tatoveringer, tusen takk mamma - for at du nektet meg å ta den tatoveringen jeg ville ha når jeg var 15. Du hadde rett, jeg hadde angret som en hund! 

12. Hvilken øyenfarge har du? Jeg har lyseblå øyne.

13. Hva er det viktigste for deg i en kjæreste? Det viktigste for meg i en partner er at han er morsom og omsorgsfull.

14. Hvilken linje skal du gå på videregående til høsten? Jeg begynner på Medier og kommunikasjon eller studiespesialiserende på videregående til høsten.

15. Når våknet du i dag? Jeg ble vekket av Fredrik klokken 08:00 - men jeg er tidenes b-menneske og sliter så fælt med å komme meg opp noen dager. Ikke at jeg har så mye valg da! Det er heldigvis ikke like vanskelig når jeg hører at guttene er våkne og roper på meg 👶👦

16. Hvis det bare var du som fikk bestemme, hva ville du kalt det neste barnet ditt? Om ikke pappaen til barnet skulle hatt noe å si, mener du? Nå vil jeg bare presisere at jeg aldri hadde hatt samvittighet til å ikke ta hensyn til hva pappaen ønsket at barnet sitt skulle hete, men siden dette er en hypotetisk situasjon: Om det ble gutt, ville jeg kalt han Isak tror jeg. Om det hadde blitt jente, hadde hun blitt kalt Alma. Haha, Fredrik liker ingen av disse så om han i fremtiden skulle bli pappa til enda et felles barn, så blir det nok ingen av disse uansett.

17. Hva er ditt fulle navn? Jessica Enerberg.

18. Om du ikke hadde hatt barn, hva tror du at du ville gjort nå da? Det er helt umulig å svare på! Kanskje ville jeg levd som en helt vanlig student i Oslo feks. Kanskje ikke. Kanskje ville jeg flyttet til Usa og tatt et utvekslingsår der, som jeg alltid hadde lyst til da jeg var yngre. Eller kanskje jeg faktisk hadde endt opp med å blogge og bo i Larvik uansett. 19. Når begynte bloggen din og bli populær, og hvordan kan man lykkes med blogg? Bloggen min begynte å bli populær februar 2015. Jeg hadde termin mars 2015 med Leo, så det var sikkert det som var spennende å følge, samt det faktum at jeg var 16. Når det er sagt, så har jeg opplevd å se så utrolig mange unge mammabloggere (flere ganger like unge som meg) som man skulle tro at var like spennende å følge som meg gjennom disse årene, men som aldri ble noe særlig lest eller kom seg opp på topplisten. Mange har lett for å si at det er alderen min som gjorde at bloggen ble populær, men da synes jeg det er rart at ingen av disse jentene som også var 16 og gravid - kom seg like langt (om jeg kan si det sånn). Jeg aner ikke hvordan man lykkes med blogg, man må jobbe hardt og ha litt flaks!

20. Hva gjør du akkurat nå? Jeg blogger! Haha, jeg skal straks trene litt, før jeg går i dusjen og videre til å legge meg. Vi snakkes igjen i morgen!

UKENS MEST STILTE SPØRSMÅL

«Hei, håper det går greit at jeg sender deg dette her, jeg lurte på om du kunne ta det med på "ukens spørsmål!! Du er en av de fineste jentene jeg vet om, og jeg føler meg ofte utilstrekkelig med utseendet mitt.. Jeg lurer på om du også noen ganger føler deg "stygg"?»

- Selvsagt kan jeg det. Og kjære deg, du er fin akkurat som du er! Dette er sikkert ikke helt innafor for meg å si, men jeg føler meg faktisk ikke spesielt pen. Det er helt ærlig fra min side. Jeg føler meg helt gjennomsnittlig - og ja, det har definitivt skjedd at jeg har følt meg stygg. Jeg tror det er mange som glemmer at selv om jeg har egne barn og er mamma, så er jeg også en vanlig tenåring. Jeg er 19 år. Jeg er usikker, redd for å ikke være fin nok, redd for å ikke være bra nok. Noen velger å operere nesen, ta fillers i ansiktet, eller operere andre ting ved utseendet sitt når de er såpass unge og usikre - men jeg tror at om jeg skulle ha begynt å operere meg, så ville jeg alltid ha funnet noe nytt ved meg selv som jeg kunne ha fikset på. Sånn sett er kanskje det å ta plastiske operasjoner den letteste løsningen (uten at jeg mener at det nødvendigvis er det letteste for alle som velger den veien) og det å prøve å akseptere seg selv slik man er, det vanskeligste.

"Har du hatt lyst til å ta operasjoner sånn som mange andre bloggere har gjort, altså kosmetiske?"

Ja.

«Hallo! Du får velge selv om du vil svare på dette eller ikke. Hvem er det som gjør mest hjemme hos dere? Hvem av dere står opp med barna i helgene? Hvem tilbringer mest tid med barna?»

- Selvsagt vil jeg svare dere på det dere lurer på. Ikke vær redd for å stille spørsmål! Fredrik står opp med barna så og si hver dag (helgene også) jeg er så vanvittig b-menneske og livet er komplett om jeg får sove litt ut, noe som ikke er like viktig for Fredrik som liker å stå opp ganske tidlig for å få noe ut av dagen. Han føler han kaster bort hele dagen om han sover litt ut. Så selv om jeg sier at han bare må gi beskjed om han skulle føle for å sove litt, så skjer ikke det så ofte. Det er jo jeg riktig nok glad for, haha. Ellers er det jeg som lager all maten, betaler regninger,  har ansvar for klesvask og innkjøp av ting til barna og oss, og handle inn mat. Fredrik skifter riktig nok flest bleier, og er ellers veldig behjelpelig med øvrig husarbeid. Vi tilbringer nok ca like mye tid med barna begge to, selv om jeg naturligvis tilbringer litt ekstra tid med Noah siden jeg går hjemme med han på dagtid nå ♥

«Spiser barna dine vegansk nå som du gjør det? Og hva med Fredrik?»

- Nei, det er kun jeg som har et helt vegansk kosthold her hjemme. Fredrik, Leo og Noah spiser animalske produkter - selv om jeg tilbyr barna maten min også, og de pleier å like den (bort sett fra smoothiene jeg lager til meg selv, haha!) Jeg tenker som så at det er et valg de selv må få lov til å ta når de blir gamle nok til det. Fredrik ønsker ikke å spise vegansk, og det er selvfølgelig noe han bestemmer helt selv.

«Jeg er ganske ny leser, så jeg lurer på om barna dine er helsøsken? Jeg har forstått det slik at det har vært slutt mellom deg og samboeren din en gang tidligere?»

- Det stemmer at det har vært slutt en gang tidligere, det skjedde høsten 2015. Barna mine er helsøsken, Fredrik er pappaen til begge to. En veldig god en også!

«Hvis du får et nytt barn om noen år og du kunne bestemme navnet, hva slags navn ville barnet fått da? Både gutte og jentenavn. Synes du har god smak og venter en liten en selv snart, men vet ikke kjønn enda :-)»

- Morsomt spørsmål! Og gratulerer så masse med graviditeten! Det er jo virkelig skikkelig baby-boom for tiden nå, føler jeg. Det føles mildt sagt ganske fjernt for meg å snakke om fremtidige barn akkurat nå, men jeg vet jo at jeg ønsker meg flere barn i fremtiden. Merk: Noen år frem i tid når ting føles riktig, og tiden er inne for det. Jeg er veldig glad i jentenavnene Alma, Ada, Anniken og Leah. Førstnevnte er nok favoritt-jentenavnet mitt. Av guttenavn så synes jeg Isak og Jakob/Jacob er fine! Lykke til med baby ♥

«Ikke for å være spydig eller frekk, men hvorfor slår dere ikke bare opp om ting er vanskelig nå igjen? Kanskje det er til det beste?»

- Fordi jeg ikke har lyst til å gi opp før vi har prøvd alt. Fredrik vil absolutt ikke at det skal bli slutt han heller. Men ser vi nå etterhvert at det er til det beste, så er det nok det som kommer til å skje. Vi elsker hverandre, og når man virkelig gjør det, så slår man ikke opp selv om ting blir vanskelig. Selv om det har vært vanskelig tidligere også.

God klem og en god helg ønskes dere alle. Takk for at du leser ♥

5 SPØRSMÅL OG SVAR

1. Hva var det siste som gjorde deg skikkelig glad og motivert? - At Facebook-siden til bloggen min har fått over 6000 likerklikk! Altså.. Det er helt ellevilt. Det gjør meg så glad, jeg er så ydmyk! Om du også vil følge den for å få med deg alle nye blogginnlegg, så kan du gjøre det ved å klikke deg inn HER.

2. Hva er den største feilen du har gjort i livet? - At jeg tok piercing i navlen som 13 og 14-åring. Jeg angrer som en hund. Samtidig sier det ganske mye om hvor bra jeg har det, når dette er min største feil i livet. Neida, jeg har nok gjort andre store feil her i livet også. Men jeg prøver å leve med de valgene jeg har tatt så langt det lar seg gjøre, det er jo grunnen til at jeg er den jeg er i dag. Jeg opplever også at det er de største feilene man lærer mest av. Er fortsatt sint på meg selv for å ha tatt den piercingen, da. Under ser dere hvordan arret ette piercingen så ut under graviditeten med Leo!

3. Når kysset du noen sist? - Det tror jeg var i stad da Fredrik hadde kommet hjem fra jobb og var så glad for å se meg igjen. Jeg gleder meg hele dagen til Fredrik kommer hjem fra jobb, så det er veldig hyggelig å vite at han er så glad over å komme hjem til meg igjen også. Og barna, selvfølgelig! De får nok flere klemmer enn jeg får i løpet av en dag av Fredrik, og det synes jeg er så herlig!

4. Hvor mye veier du? - Jeg forstår ikke hvorfor folk lurer på dette. Vi må slutte å bry oss så mye om tallet på vekten, og heller tenke på om vi føler oss komfortable. Dessuten kan mine x antall kilo, se helt annerledes ut på deg. Det hjelper ingen at jeg deler vekten min, og jeg synes det er dumt at andre bloggere gjør denne tabben, som jeg mener det er. Unnskyld, men jeg er bare ærlig. Jeg tror man gjør lurt i å holde snakk om vekt på den måten utenfor bloggen. Jeg føler meg veldig komfortabel og har en sunn vekt - selv om jeg gjerne skulle gått opp litt om jeg kunne velge selv! Men det er vel egentlig et luksusproblem, er det ikke?

5. Hva var det siste bildet du la ut på Instagram? - Det var et lite tilbakeblikk av Noah fra turen vår i Spania - med mitt favorittfilter på Instagram som heter Aden. Ikke at utseendet hans egentlig trenger noen filter i det hele tatt - men det gjør så mye med lyset, og stemningen i bildet! Barna har gjort meg så følsom at når jeg ser på bilder av dem kjenner jeg det helt inn i hjerterota hvor mye de betyr for meg.

Håper dere har hatt en fin kveld, og at dere har det bra!

18 SPØRSMÅL OG 18 SVAR

1. Hva gjør deg skikkelig sinna?

Hvor skal jeg begynne? Neida. Joda. Dyremishandling, terror, krig, slemme mennesker i tillegg til forskjellsbehandling og urettferdighet gjør meg rimelig forbanna.

2. Hvis du kunne gjort noe helt annet enn i dag, hva ville du gjort?

- Ganske sikker på at jeg ville ha studert om jeg kunne gjort noe annet enn hva jeg hadde gjort i dag. Om det hadde vært tilfellet at jeg ikke drev med det jeg gjør, så hadde nok livet mitt sett ganske annerledes ut.

3. Hva er ditt skjulte talent?

- Å manipulere. Haha, etter å ha skrevet det ned føler jeg meg helt psycho!

4. Hva er din guilty pleasure?

- Pannekaker med Nutella og jordbær. Mmm!

5. Hvis du skal beskrive deg selv med fem ord, som alle begynner på J - hva ville det blitt?

- Jordnær, jålete, jentete, jovial, jevnsterk (?)

6. Hvilke tre kjendiser, døde eller levende, ville du hatt med deg til en øde øy?

- Marilyn Monroe, Lana Del Rey og Albert Einstein.

7. Hvilken realityserie ville du helst vært deltaker i?

- Farmen! Og Bloggerne kanskje? Haha!

8. Hvilken pinlig hemmelighet kan du dele med oss?

- For at buksene jeg bruker skal være passe i lengden på beina mine, må jeg kjøpe bukser på barneavdelingen. Haha!

9. Øl, drink, vin eller brus og hvorfor?

- Brus! Vin også, men det er ganske mye sjeldnere for å si det sånn.

10. Hva gjør man hvis man vil få deg ut på date?

- Per dags dato blir det nok ganske vanskelig å få med meg ut på date altså!

11. Hva er det verste sjekketrikset du vet om?

- Alle. Sjekketriks er kleint! Vær heller helt ålreit og rett frem å si noe fint om du møter på noen du ellers ville ha brukt sjekketriks på.

12. Om du måtte få 10 barn eller ingen barn, hva ville du valgt?

- Stakkars Fredrik! 10!

13. Hvis du måtte holde et foredrag på det medisinske fakultetet i Oslo, eller stille opp beinseriøs på Norske Talenter som tryllekunstner - hva ville du valgt?

- Foredrag it is! 

14. Hvilken russeknute er mest deg?

- Kjenner faktisk ikke til russeknuter i det hele tatt. Haha #momlife

15. Hvilket blogginnlegg er du mest flau over å ha skrevet?

- Jeg er faktisk ikke så voldsomt flau over noe jeg har skrevet på denne bloggen, men det er klart det er enkelte blogginnlegg jeg kanskje kunne holdt for meg selv. Med det sagt er jeg ikke flaut i den forstand, men kunne kanskje tenkt meg litt om før jeg hadde postet noen blogginnlegg som jeg skrev i mitt første år som blogger, altså 2015.

16. Hvilket blogginnlegg har fått mest oppmerksomhet?

- Blogginnlegget hvor jeg skriver om utroskap HER, og blogginnlegget hvor jeg skriver om at jeg er 17 år og gravid med mitt andre barn HER.

17. Hvilket bilde er ditt favorittbilde fra bloggen eller Instagram?

- Dette uten tvil:

Et bilde sier mer enn tusen ord.

18. Hvor får du inspirasjon fra?

- Omgivelsene mine, tror jeg. Får også en del inspirasjon fra de rundt meg og det jeg kommer over på nett.

Spørsmålene hentet jeg forresten fra Side2.no! Hvis du vil ha flere spørsmål og svar så har jeg en lang mystory på Snapchat nå etter å ha hatt live spørsmålsrunde tidligere i kveld. Mammasom16 heter jeg på Snapchat! Det var så morsomt å ha en slik runde igjen, og ikke minst så var det morsomt hvor mange spørsmål som kom inn, jeg rakk ikke svare på i nærheten av alle en gang! Nå har Leo og Noah sovet siden klokken 19.00 - de sovnet tidligere i kveld enn de pleier, så jeg sitter bare i sofaen og gleder meg over helgen jeg har i vente med dem og Fredrik♥

Nyt resten av kvelden, dere!

SPØRSMÅL OG SVAR MED FREDRIK

God kveld dere! Nå sover både Leo og Noah, og jeg kom plutselig på at jeg fikk noen spørsmål tidligere i dag om Fredrik kunne ha en spørsmålsrunde på bloggen snart. Så jeg spurte han nesten akkurat, og det sa han ja til!

Det er rart det der, jeg har hatt sikkert 30 spørsmålsrunder siden jeg startet å blogge, Fredrik har for øvrig ikke hatt mer enn kanskje 4 av dem, men likevel så får jeg alltid så mye respons på innleggene, og ikke minst når svarene kommer ut. Det er så gøy, og da får vi jo muligheten til å slippe dere litt mer inn også. Dere kan stille spørsmål her i kommentarfeltet på bloggen, eller så kan dere kommentere på lenken til dette blogginnlegget på Facebook-siden min som dere finner HER.

Det er ikke alltid like lett for meg å følge opp alle meldinger og svare på alle samtaler på andre sosiale medier og her i kommentarfeltene på bloggen. Jeg prøver selvfølgelig alltid! Men hvis dere har noen spørsmål eller noe dere har tenkt på, så håper jeg dere griper muligheten nå. Jeg tenker det blir en stund til neste gang jeg (eller Fredrik) svarer på spørsmål på denne måten!

Legger ved et bilde av oss fra vi flyttet inn i leiligheten vår i juli 2015. Tenk at det snart er to år siden, ser jeg har forandret meg en del ja.. Haha! Nyt kvelden deres, gleder meg til lese spørsmålene dere stiller (hvis dere har noen) og ikke minst til hva Fredrik svarer på dem!

HADDE ALDRI TRODD JEG SKULLE BLI SÅ PERSONLIG..

Hei alle sammen!

Det er så mange av dere som har spørsmål om dagen, og jeg får så dårlig samvittighet når jeg ser at jeg ikke rekker å svare dere i kommentarfeltet. Så nå tenkte jeg at det var på tide å kjøre en vanlig spørsmålsrunde! Dere kan stille spørsmål om hva enn dere måtte lure på i kommentarfeltet, så skal jeg få svart på så mye av det som mulig. I starten av januar viste jeg dere video av leiligheten vår, klikk HER for å se den, og det var så utrolig koselig å se at dere likte den. Jeg hadde jo også en "live" spørsmålsrunde på Snapchat for drøye to uker siden, som ble veldig godt tatt i mot. Mange av dere fikk det med dere, og det var koselig med så mye positiv respons! Jeg må jo si at jeg tidligere har vært veldig ukomfortabel når jeg filmer meg selv, men nå går det mye bedre. Hehe!

Nå som jeg endelig er ordentlig i gang med videoblogging, eller videoer i forbindelse med bloggen generelt, så er det jo med en gang litt lettere å fortsette. Derfor kommer svarene på dette også på video. Jeg kan høre med Fredrik om han vil hjelpe meg med videoen, slik at han kanskje kan lese opp spørsmålene når vi filmer! Vi får se ♥
Selv om jeg tenker mye over hva jeg deler med dere, så skal jeg ikke legge skjul på at jeg har delt mye personlig. Jeg vil selvfølgelig komme til å svare dere på så mye jeg føler er greit. Som jeg leste her om dagen: det er en vesentlig forskjell på privat og personlig. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så personlig som det jeg har vært her på bloggen, men jeg skiller selvfølgelig mellom hva som er personlig, og hva som blir for privat.

Måtte dere ha en fin tirsdag, så gleder jeg meg til å lese spørsmålene deres!

Klem

HVIS DU IKKE FIKK DET MED DEG..

God kveld, dere!

Åh, nå kjenner jeg at jeg er sliten. Glad og sliten! Vi har hatt en fin feiring, fått slappet av, og fikk til og med noen koselige timer i kirken med Noah på dåps-opplegg mens storebror var borte på besøk så lenge. Nå føler jeg meg veldig klar for dåpen, og venter bare på at den siste pynten som jeg har bestilt skal dukke opp. Jeg gleder meg til å begynne å pynte lokaler og å gjøre alt helt klart når den tid kommer, og spesielt til selve dåpen i kirken. Det er så koselig med dåp, og jeg er så glad jeg har valgt å døpe begge barna mine ♥

Men nok om det, jeg skal ikke snakke meg helt bort! Jeg skulle egentlig bare innom bloggen en rask tur nå for å fortelle dere at dere kan se episoden vår fra Kjære Mamma på tv2sumo.no gratis nå. Enda episoden vår ble sendt på tv i starten av oktober har jeg fått mange spørsmål fra utenlandske lesere og norske lesere som har vært bortreist, om jeg ikke vær så snill kan legge ut episoden vår på bloggen.

Det har jeg dessverre ikke rettighetene til, så det kan jeg simpelthen ikke - men nå så jeg at tv2sumo kjørte en kampanje hvor man får den første måneden med tv2sumo abonnement gratis - så da kan dere jo faktisk se den gratis! Bare husk å avslutte abonnementet når dere har sett det dere skal, slik at dere ikke blir belastet for måneden etter den måneden som er gratis, hvis dere skjønner? Hvis dere ikke har lyst til å beholde tv2sumo da, bare være obs på at det koster litt til vanlig.

Dette er forresten ikke reklame, bare en liten hack til dere som har hatt så lyst til å se episoden vår. Er det innafor å skrive dette til dere? Hehe, håper det :-) Håper jeg ikke får noen sint mail fra tv2 nå. Haha!Vår episode er forresten episode 15 i sesong 3.

Snakkes i morgen! God klem.

SPØRSMÅLSRUNDE MED FREDRIK!

Hei alle sammen!

I dag har jeg vært hos kiropraktor med lille Noah som fortsatt dessverre skriker mye. Det er mange av dere som lurer på litt rundt kolikken, og det er fortsatt ganske ille. Han har blitt litt bedre på dagtid etter vi begynte å gå til behandling hos kiropraktor, men jeg gruer meg fortsatt til kveldene og ofte også ettermiddagene og nettene. Han var veldig anspent når vi kom til første behandling, men i dag var han nesten ikke anspent lenger - og det er selvsagt veldig godt for både Fredrik og meg selv om han fortsatt gråter mye. Uff. Men nok om det, det kan jeg skrive mer om senere ♥

Nå har det ikke vært noen spørsmålsrunde her inne siden april måned, og flere av dere har etterspurt en med Fredrik! Så derfor tenkte jeg å kjøre i gang en nå i dag. Da kan dere stille spørsmål til ham - Om han, oss, meg eller ja - hva enn dere måtte ha spørsmål rundt eller om det er noe dere skulle lure på. Kommentarfeltet mitt er jo som vanlig åpent, og hvis du ikke ønsker å kommentere på bloggen kan du for eksempel sende meg en melding på Instagram eller en snap. Heter mammasom16 på både Instagram og Snapchat! Så svarer han i eget innlegg (kanskje video om jeg får overtalt ham, haha!) før nyttårsaften.
God klem til dere alle ♥ Tusen takk for at dere leser.

UKENS MEST STILTE SPØRSMÅL

God kveld, dere! Her har dagen vært lang, og nå har jeg endelig fått gått i gjennom kommentarfeltet og innboksen min på sosiale medier, og plukket ut noen av ukens mest stilte spørsmål som jeg tenkte å svare på for dere.

Når sendes "Kjære mamma" episoden deres i reprise?

- Okei da, dette er kanskje ikke ett av denne ukens mest stilte spørsmål - men det er et spørsmål jeg har fått mye siden episoden vår ble sendt tidlig i oktober og flere av leserne mine ikke hadde mulighet til å få det med seg, eller å se det på TV 2 SUMO. Jeg fikk et tips fra en leser i går om at episoden vår sendes i reprise i kveld både klokken 20.00 og 23.30 på tv 2 livsstil - så tusen takk til deg som opplyste meg om det! Håper dere som gjerne ville få det med dere, men som ikke hadde muligheten sist, får det med dere i kveld ♥


Har du sluttet å svare på kommentarer?

- Ser at det er flere som har fått med seg at jeg den siste tiden er blitt dårligere på dette, og det må jeg bare beklage. Jeg skal ikke spe på med mange unnskyldninger, men jeg kan komme med en ordentlig forklaring. Jeg får ikke tid til å svare på alle - eller, hadde det bare vært kommentarer på bloggen hadde jeg nok fått tid til det. Men det er også facebookmeldinger, mail, instagram, snapchatmeldinger og så videre. Jeg må prioritere, og nå i det siste har jeg nesten ikke kunne gjøre det en gang, men bare hatt fullt fokus på familie. Men jeg gjør mitt aller beste og skal virkelig prøve å ta i et tak fremover for å bli bedre på dette. Det fortjener dere som er så gode og legger igjen kommentarer til meg!

Skal du få ny header snart? Det står jo "Snart tobarnsmamma" på den!

- Hehe, ja! Det skal jeg :-) Vi skal faktisk til fotograf til helgen for å ta bilder, og da skal jeg ordne et nytt headerbilde av Leo, Noah og meg. Gleder meg veldig, jeg både tror og håper at bildene kommer til å bli veldig fine. Dessuten skal jeg lure med meg Fredrik på noen også, tenkte jeg. Haha!Kan du fortelle dine første symptomer på at du var blitt gravid?

- Jeg hadde egentlig ingen ordentlige symptomer før etter jeg hadde fått bekreftet det begge gangene, men første gangen dro jeg jo til legen fordi jeg hadde magesmerter. Så det var vel det eneste ordentlig symptomet. 

Hvor er vinter/parkdressen til Leo fra? 

- Den er fra Reima!Skal du dele dåpsplanleggingen her på bloggen?

- Det tenkte jeg å gjøre, ja! Har inntrykk av at det var noe dere synes var koselig å følge med på sist også, når Leo sin dåp skulle bli stelt i stand. Jeg gleder meg så mye til den fine januardagen vi skal ha dåpen, og det blir koselig å dele nok en dåp med dere!

Skal Noah og Leo ha julekalender? 

- Jeg vil gjerne at de skal ha julekalender, men det blir nok ikke pakkekalender. For på en måte synes jeg det er dumt å skulle bruke en god del penger pakkekalender til Leo ved å kjøpe småting og leker som han ikke trenger når han har så ufattelig mye av det, og at da blir mest å kjøpe ting for å kjøpe ting. Når det er sagt har jeg sett etter julekalender til de minste på diverse nettsider, og det er noe jeg absolutt ser på som aktuelt.  Julekalender er noe jeg husker godt fra min egen barndom, og det er jo så utrolig koselig! Håper jeg finner en veldig fin til dem begge!


Kos dere i kveld. Vi snakkes!

MEST STILTE SPØRSMÅL OG SVAR!

God kveld, dere! Her har vi en veldig rolig kveld hvor begge guttene faktisk sover samtidig (!) Herrefred så stille det plutselig ble her. Rart! Jeg tenkte bare å svare på noen av de mest stilte spørsmålene fra den siste tiden, ettersom det har dukket opp en del nå.

Hvordan synes Fredrik det var å bli pappa igjen?

- Vet dere, det tenkte jeg faktisk at han kunne skrive et gjesteinnlegg om, dersom han har lyst til det! Jeg kan for øvrig si at jeg ser på ham hvor inderlig godt han trives i rollen som pappa, og det har bare, om mulig, blitt enda mer synlig etter at vi fikk Noah. Jeg kan ikke få skrytt nok av ham, føler meg utrolig heldig som har han som pappa til mine barn, og jeg vet at guttene får en flott rollemodell å se opp til.

Hvordan går ammingen?

- Jeg har jo vært åpen om at ammingen sist med Leo gikk til et visst sted. Jeg gjorde mitt aller ytterste, men det holdt ikke. Følte meg så mislykket som ikke fikk til noe som "alle andre" mødre fikk til, og blir fortsatt litt trist når jeg tenker tilbake på hvilke blikk og reaksjoner jeg noen ganger møtte på når jeg dro frem pakken med morsmelkerstatning ute i offentligheten. Jeg hadde gode dager hvor alt gikk på skinner, men helt fra starten møtte jeg på problemer, og måtte gi meg etter 2,5 måned med pumping 2 ganger om natten, samt smerter og brystbetennelser om hverandre. Denne gangen derimot? Det går (Foreløpig!) HELT problemfritt! Utrolig glad for at det har gått såpass bra hittil, og håper virkelig det fortsetter slik.


Kan du legge ut bilde av både Leo og Noah som nyfødte, og ligner de på hverandre?

- Det kan jeg selvfølgelig! Jeg synes absolutt det er synlig at de er brødre, men samtidig synes jeg Noah er hakket mer lik Fredrik. Verdens fineste er de i hvert fall, begge to ♥ Leo er til venstre, og Noah er til høyre.


Hvordan har Leo taklet å bli storebror? Er det mye søskensjalusi?

- Dette har vært en av mine litt større bekymringer, for Leo er jo vant til å ha oss for seg selv - men det har til nå gått over all forventning! Vi må innrømme at vi ble enda mer bekymret når vi hørte at han var veldig sjalu av seg i barnehagen.. Haha! Nå er det jo kanskje litt vel tidlig å si noe sikkert enda, men hittil har det ikke vært noen tegn til søskensjalusi. MYE kjærlighet, derimot! Leo skal kose med Noah hele tiden, kysser ham på kinnet på eget initiativ, og skal bort til ham for å gi ham klemmer og for å stryke på ham. Han vil gjerne ha lillebroren sin i umiddelbar nærhet hele tiden, og vi er egentlig litt overrasket over hvordan Leo er med Noah og hvor mye godhet han viser. Ha en kjempe fin kveld videre, alle sammen!

40 SPØRSMÅL OG SVAR

1. Tre ord om meg: Omsorgsfull, livsglad, og snill.

2. Det første jeg gjør om morgenen: Sier god morgen til Fredrik og Leo, gir dem et kyss og slumrer alarmen på telefonen min.

3. Når jeg hører på radio blir jeg: Okei, her kommer en innrømmelse: Jeg husker faktisk ikke sist jeg hørte på radio.

4. Jeg gleder meg til: Å FÅ UT LILLEBROR!!

5. Klesskapet mitt er fullt av: klær og kjoler til å kle opp en hel landsby og vel så det.

6. Når jeg skal pynte meg: Er jeg stort sett alltid stresset fordi jeg garantert har tenkt at jeg har såå god tid alt for lenge, og så har jeg "plutselig" ikke god tid lenger, gitt. Det skjer hver eneste gang!

7. Jeg brenner for: Rettferdighet!

8. Etter dette blogginnlegget er publisert skal jeg: Legge meg i dobbeltsengen med Leo og sove. Det finnes lite som slår det! Sånn blir det når jeg er sliten og helst bare vil sove, og Fredrik skal ha besøk av kompisene sine. Passer midt i blinken for oss!

9: Jeg føler meg bra når: Leiligheten er helt ren og det er helg. Åh!

10. I kaffebaren bestiller jeg: Iskaffe!

11. I baren bestiller jeg: Ingenting, for jeg er aldri i baren. Haha!

12. I vennegjengen er jeg: Mammaen!

13. Sent på kvelden i helgene er jeg: På sofaen i Fredrik sin armkrok mens vi spiser god mat og ser på film.


14. Jeg kan ikke leve uten: Guttene mine og familien.

15. Barn er: livets store glede og noe jeg er ekstremt takknemlig for at jeg har fått oppleve å få selv ♥

16. Om natta: Sover jeg veldig lite for tiden, naturlig nok! Jeg er også oppe og sjekker Leo sikkert fem tusen ganger bare fordi jeg kan. OG jeg har tidenes morsomste samtaler med Fredrik som har en tendens til å snakke masse i søvne som han aldri husker dagen etter.

17. I veska har jeg: Våtservietter, kamera, kortet mitt, smoothies til Leo, bleier, og mobilen min.

18. Trening er: Noe jeg savner så forferdelig mye nå! Jeg kan ikke vente til å begynne å trene etter fødselen, men kommer til å vente de anbefalte 6 ukene.

19. Politikk er: Viktig.

20. Kjærlighet er: Når du kan savne noen selv om du så dem i går.

21. I høst skal jeg unne meg: Mengder med kakao med krem og masse innekos!

22. Ved sengekanten har jeg: Gravidblader, vitamintilskudd, mobilen, og gjerne tyggegummi eller pastiller.

23. På kjøkkenet er jeg: Glad i å være! Jeg lager jo stort sett mat hver eneste dag og synes det er superkoselig. 

24. Jeg er dårligst til: Å holde tidsfrister.. Haha, uff..

25. Jeg er flinkest til: Å ta vare på de rundt meg.

26. Jeg elsker: barna mine, livet mitt, god mat, og øyeblikk hvor jeg bare klarer å tenke på hvor heldig jeg faktisk er.


27. Hva jeg vil med livet mitt: Gi barna mine en god oppvekst, sørge for at de blir skikkelig gutter som kan ta godt vare på familiene sine i fremtiden, og å kunne sitte selv på gamlehjemmet når jeg er 80 og tenke tilbake på livet mitt med et smil.

28. Jeg beundrer: Aleneforeldre. Uten tvil!

29. Det beste jeg vet: Er å legge meg i rent sengetøy helt nydusjet med en kopp te og en fin film på tv-skjermen!

30. Uvane eller ikke uvane: Jeg MÅ ha kontroll over ting og takler det ikke om jeg ikke har det.

31. Jeg er medlem i: Klubben for oss som kan dra ut ting i evigheter! Jeg er så treg når det kommer til enkelte ting at jeg blir irritert av meg selv av og til.

32. Jeg tror på: Karma.

33. Du visste kanskje ikke at jeg: Hadde en annen kjæreste når jeg først begynte å få kontakt med Fredrik.

34. På kvelden er jeg: sliten eller helt i hundre og klar for alt: Det er aldri en mellomting!

35. Som venn er jeg: alt for treg til å svare på meldinger (!) men alltid der hvis du trenger meg.

36. Når jeg har fri: sover jeg. Stort sett!

37. Når jeg jobber: Må jeg være alene for å kunne konsentrere meg ordentlig

38. Det er lov å lyve hvis: Det er ikke greit å lyve. Jeg vet ikke med dere, men jeg vil mye heller bli såret av sannheten enn å gå rundt og tro at alt er bra når jeg egentlig har blitt servert en løgn.

39. Om fem år er jeg: 23 år.

40. Om ti år er jeg: 28 år, og har to gutter på 11 og 10 år! Og har enda ikke nådd gjennomsnittsalderen for når kvinner får sitt første barn. Haha, tenk det! Helt absurd egentlig. Det er så fjernt å snakke så langt frem i tid - jeg håper jeg er lykkelig, og at jeg fortsatt bor sammen med min fantastiske lille familie!

KJÆRESTEN MIN SVARER PÅ SPØRSMÅL!

Kan du mase på Jessica om å lage videoblogg, eller være med henne og lage nå snart?

- Tro meg, jeg maser! Vet ikke helt hvorfor vi ikke har kommet så langt enda. Hun er treig! Jeg personlig syns det er veldig moro å se andre sine videoblogger så jeg håper at jessica snart kan starte med det. 

Hva er det med Jessica som forandret seg mest etter dere fikk barn?

- Det som forandret seg aller mest hos Jessica må være holdningen hennes generelt. Hun har blitt skikkelig mamma materiale, hvis dere skjønner, haha. Hun rydder og driver med husarbeid hele dagen lang. Hun flyr som en virvelvind. og tro meg, hvis hun ser en (og da mener jeg altså kun en) tallerken stå på bordet uten å ta så mye plass hører jeg "åååå fredrik det er så rotete her! Sånn kan vi ikke ha det" så man kan vel si at hun har blitt mer ryddig enn hva jeg har vært vitne til tidligere. 

Hun viser også enorm omsorg. Både som mamma og som samboer. alt hun gjør, gjør hun med tanke på Leo og Noah. så klart er jeg også med i bildet. men det virker som at alt hun gjør er som en gameplan som blir fulgt til punkt og prikke. Alt skal være heeelt perfekt og ingen ting skal komme som en overraskelse. Er Jessica en kontrollfreak? JAAA!

Men den største forandringen må være modenheten. Hun har vokst fra å være denne litt upålitelige, vågale 16 åringen til å bli en moden mamma som alltid gjør sitt beste.

Gleder du deg til Kjære Mamma episoden deres skal gå på tv? Hva gruer/gleder du deg mest til?

- Jeg må jo si at jeg kanskje gruer meg bittelitt mer enn det jeg gleder meg. Jeg har egentlig aldri vært en person som vil ta mye plass og vise meg frem. Liker meg best litt bak hvis dere skjønner. Og det å plutselig komme på tv er et utrolig stort steg. Og så hater jeg å høre min egen stemme! Det er noe av det verste jeg vet, så det gruer jeg meg litt til.

Men det blir selvsagt også morsomt å vise frem vår vanlige hverdag. Og å se hva slags inntrykk folk sitter igjen med av oss.

Hvordan er du som pappa?

- Jeg vil si at jeg er en tålmodig, kjærlig, støttende og en aktiv far. Jeg prøver å være litt som det faren min var, siden jeg så så opp til han selv. Leken, morsom. Og for ikke å glemme barnslig, haha. Men viktig å kunne sette foten litt ned å være bittelitt streng når det trengs.

Skal dere ikke gifte dere? Dere har jo snart to barn sammen!

- Hahaha, vi har ikke helt kommet dit enda. Har heller ikke snakket så veldig mye om det. Liker veldig uttrykket «Alt til sin tid». Så vi får se ;)


Dette er ikke ment som et stygt spørsmål, men skulle du egentlig ønske at Jessica klarte å føde naturlig, slik at du fikk oppleve å være med på en vanlig fødsel?

- Både ja og nei. Jeg vil jo gjerne oppleve en vanlig fødsel. Det er jo også veldig lett for meg å si da som ikke skal gjennom det. Men jeg har sett og ser hvor jævlig mye hun har slitt med tanken på fødselen så det at det blir keisersnitt er noe jeg støtter 100%

Siden du selv har en vanlig jobb og ser hvordan Jessica jobber med bloggen hver dag. Synes du bloggpenger et lettjente penger i forhold til du som har en "ordentlig" jobb?

- Nei, langt ifra. Bloggpenger ville jeg sagt var mye hardere. Før trodde jeg at det liksom var lettjente penger. Liksom bare sitte i sofaen og skrive blogg. Men når jeg ser hvor mye jessica jobber og sliter. Og ser hvor mye som skal til så vil jeg ikke si det er lettjente penger!

Hva ser du mest frem til etter at Noah er født?

- Se han og Leo sammen. Husker så godt selv hvor glade jeg og broren min var/er i hverandre. Hvor mye glede vi hadde av hverandre. Og jeg kan ikke vente til å se dem leke sammen å vise kjærlighet.

- Fredrik

4 SVAR DERE HAR VENTET PÅ!

1. Hva het prevensjonen du gikk på når du ble gravid andre gangen?

- Når jeg ble gravid i januar i år, gikk jeg på pillene som heter Cerazette. Disse gikk jeg på til og med flere uker etter at jeg hadde blitt gravid, siden jeg ikke hadde en eneste anelse om at jeg var det. Nå må ikke dere unge jenter som bruker dette som et prevensjonsmiddel få helt hetta altså - For uansett hvilken prevensjon du benytter deg av, er den ikke 100% sikker. Det eneste som er 100% sikkert mot graviditet er å leve i sølibat. Og de aller, aller fleste blir jo ikke gravide på dem - Da ville de jo definitivt ikke vært et av de prevensjonsmidlene som er tilgjengelige på markedet i dag!


2. Hva er det verste du har opplevd med bloggen?

- Det verste jeg har opplevd med bloggen....  Sånn generelt er det verste med blogging de ustabile menneskene du kommer borti. Når man skriver blogg kan man nå ut til vanvittig mange, og alle er ikke like gode i topplokket, for å si det sånn. Det ene tilfellet jeg vil dra frem er noe jeg har nevnt i korte trekk tidligere: En ung jente som selv hadde barn (Som hun hadde blitt fratatt, vel og merke) postet plutselig bilder av Leo på instagramkontoen sin, og utga ham for å være sitt eget barn! Maken til frekkhet. Hun blokkerte alle som prøve å si i fra, inkludert meg, vennene mine, Fredrik, og så videre. Heldigvis ble det så mange som sa i fra at hun etter timer slettet det, hvorpå hun sendte meg en melding og skrev at hun "Skjønte hvorfor jeg var alenemor slik jeg oppførte meg" Jeg var jo ikke alenemor da, så jeg skjønte jo ikke helt hva hun mente, men svarte hyggelig tilbake at det var fint hun endelig fjernet bildet og at det er ulovlig å stjele andres bilder uten tillatelse. Ekstra fælt var det når hun utga ham for å være sitt barn, det var fryktelig ubehagelig!

Et annet tilfelle må være fra nå i vinter. En leser som over lang tid hadde brukt tid på å latterliggjøre meg og utseendet mitt, og å skrive fryktelig injurierende kommentarer som også ofte var veldig krenkende og noe jeg absolutt vil kategorisere som mobbing (Jeg pleier ikke å la meg krenke så lett etter å ha blogget i snart to år, heller, bare så det er sagt!) Jeg fant ut ved tilfeldigheter ut hvem denne leseren var, og skremmende nok var det en helt vanlig dame i 30-årene som selv hadde barn. Ettersom kommentarene bare ble verre og verre og kom oftere og oftere, bestemte jeg meg for å kontakte henne og for å gi beskjed om at hvis hun nå ikke vær så snill kunne roe ned kommentarene sine - Så følte jeg et ansvar for å politianmelde flere av de drøye tingene hun hadde skrevet til meg. Gjett om jeg fikk svar - Så til de grader også! Hun skjelte meg skikkelig ut, la på mer latterliggjøring og skrev så mye sykt at jeg nesten fikk sjokk. Da tenkte jeg i mitt stille sinn at hun umulig kunne være frisk, og lot saken ligge. Jeg må innrømme at jeg har vært bekymret for barna hennes i ettertid. Det er mange syke mennesker der ute :-( 


3. Hvor er denne ulldressen til babyen fra?

Åh, DEN har jeg gledet meg til å vise dere! Vet flere av dere har lurt veldig på denne. Denne hjemmestrikkede dressen (Med lue og sokker) kjøpte jeg på Etsy.com av en dame i Storbritannia som strikker for veldedighet - Det vil si, alle pengene hun tjener på å selge strikketøy går direkte til organisasjoner som hjelper barn, babyer, og til og med premature! Andre formål pengene går til er blant annet kreftforskning og fattige barn i Romania. Har aldri noensinne hatt bedre samvittighet etter å kjøpt noe som det jeg hadde etter å bestilt denne ♥ Og den var enda finere i virkeligheten!4. Hvordan går det med Leo i barnehagen? Går tilvenningen greit?

- I dag tidlig våknet jeg i panikk på sofaen etter å ha ufrivillig sovnet der en times tid etter jeg hadde levert Leo i barnehagen - Og jeg fikk jo helt sjokk, for jeg skjønte ikke hvor Leo var! Haha, det tok noen sekunder før den stakkarslige og slitne hjernen min faktisk forsto at Leo var i barnehagen... Tar sin tid dette, merker jeg. Det går helt greit! Det har vært litt vondt noen dager, men Leo er kjempetøff. Jeg har tilbrakt en del tid i barnehagen med han nå de to siste dagene, han har hatt behov for at jeg er der en stund før jeg drar, og jeg merker at det gjør han mye tryggere. 

Han synes ikke det er noe særlig morsomt å være i barnehagen hvis han har slått seg og mamma ikke er der for å trøste, og i dag var det heller ikke så morsomt når jeg sa hade og prøvde å gå. Det gikk heldigvis over fort, og jeg ble i barnehagen (Bare ikke der Leo kunne se meg) i en halv time etter for å følge med på at det gikk bra. Det gjorde det, og når jeg hadde kommet hjem en time senere ringte jeg for å høre at det fortsatt gikk bra, og det gjorde det så absolutt! Han lekte, lo, og koste seg. Det kommer sikkert dager hvor det blir vanskeligere og tøffere igjen, og kanskje kommer det flere gode dager igjen etter det. Det er kun en ting som er helt sikkert, og det er at det kommer til å gå bra, og at vi kommer oss gjennom det som måtte vente!

Ønsker dere en fantastisk helg!

30 SPØRSMÅL!

1. Hvor gammel er du? Jeg er i skrivende stund 18 år og 1 måneder gammel.

2. Hvor høy er du? 160 centimeter høy. 

3. Stjernetegn? Tvillingene! 

4. Når står du opp i hverdagen? Når enn Leo bestemmer seg for at det er morgen! Vanligvis rundt 08:00 tiden.

5. Og i helgene? I helgene får jeg sove ut siden jeg har verdens snilleste kjæreste! Han står opp med Leo, spiser frokost med Leo, og tar av seg morgenstellet. Sinnssykt deilig å få sove ut litt noen ganger i helgene, det trengs absolutt!

6. Favorittserie akkurat nå? Orange is the new black! Jeg er dødsforelsket i Ruby rose og har nå sett alt ferdig. Vet ikke hvordan jeg skal holde ut ett år til neste sesong, får vondt bare av tanken!

Leo 8 måneder på bildet -

7. Har du tatoveringer? Nei! 

8. Hva var det siste du spiste? Disse gravid-cravingsene begynner å ta helt overhånd: Det siste jeg spiste var en spiseskje melange. Ja, smør. Herrejesus.

9. Hva var det siste du drakk? Vann! Undervurdert.

10. En hemmelighet om deg?  Dere skal få to: Jeg takler ikke å ta heis, og får helt fnatt bare av tanken. Tror jeg har en eller annen form for klaustrofobi. Og: Jeg ELSKER klesvask. Haha, det høres helt vanvittig ut, men jeg elsker det virkelig. Vaskemaskinen vår er ødelagt akkurat nå og det kommer en reparatør i morgen, og jeg kan faktisk nesten ikke vente med å vaske klær. Hilsen tidenes husmor.

11. Har du noen gang vært forelsket? Jepp.. Og vet dere hva? Akkurat nå er jeg faktisk stormforelsket i TO gutter. Helt sant! Og jeg bor med dem begge to ♥

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Rosa! Jeg har alltid rosa tannbørste. Leo har lyseblå, og Fredrik har mørkeblå. Haha!

13. Hva hører du på akkurat nå? Leo som babler med pappaen sin mens han drikker en flaske melk, og tven som står på i bakgrunnen.

14. Er det noen du savner? Venner og familie!

15. Favoritt farge? Beige

16. Høy eller lav musikk? Høy! Men ikke FOR høy heller.

17. Hvor drar du når du er trist? Jeg er ikke så mye trist, men hvis jeg er det befinner jeg meg mest sannsynlig på stedet jeg ville vært uavhengig av tristhet eller ikke. Kan ikke bare stikke av når jeg er trist og lei når jeg har familie!

18. Kaffe eller kakao? Kakao med krem ♥


19. Hvem snakket du med sist? Fredrik!

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? At alt jeg har bestilt på nett skal bli levert på døren her hjemme ASAP. Får helt vondt av denne ventetiden, jeg vil så gjerne bli ferdig med innredningen! Akkurat nå venter jeg på bilder og interiør. 

21. Hva var det siste du kjøpte? Jeg handlet mat til denne uken på butikken i går formiddag!

22. Hva står det på den siste SMS'en du sendte? "Gleder meg!"

23. Hva skal du gjøre til helgen? Har få planer foreløpig! Mest sannsynlig sette opp møbler og rydde ut av rommet til Leo.

24. Drømmereisemål? Akkurat nå har jeg det helt fint her i Norge! Ingen forferdelig varme som aldri stopper, og rolig og avslappende. Hadde jeg ikke vært gravid ville jeg sagt maldivene!


25. Hvordan er du som venn? Veldig omtenksom, gavmild, og ærlig. Jeg føler meg som en god venn og håper inderlig at vennene jeg har føler det på samme måte!

26. Hva kan holde deg våken om natta? Skal vi se.. 

  • Leo
  • Kynnere
  • Leggkramper (Noe så jævlig!)
  • At Fredrik snorker og snakker i søvne 
  • At jeg har glemt å kjøpe èn ting fra handlelisten min
  • Lillegutt som leker akrobat i magen

27. Hvem i Kardashian-klanen er du? Haha, ingen!! 

28. Hva lengter du etter akkurat nå? Jeg lengter etter cappuccino, mat, og de fine babytingene jeg har bestilt på nett for en stund tilbake som jeg gleder meg så ufattelig mye til å få hjem.

29. Hvilken bok leste du sist? For tiden går det MYE i mamma og gravidbøker. Tror den jeg har liggende på nattbordet heter "Svangerskapet: Uke for uke"

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Lage meg en kopp cappuccino, legge meg på sofaen og glede meg til timen hos jordmor jeg har allerede i morgen. Det er ikke lenge siden det var to uker til kontrollen hos jordmord, og nå er den faktisk allerede i morgen! Gleder meg.

God klem!

MEST STILTE SPØRSMÅL!

Gjett hva! Jeg er på full utkikk etter videokamera, så spørsmålsrunden blir svart på video! Gruer meg litt, men er man blogger så er man blogger - Og dere ville jo gjerne ha svarene på videoblogg. 

I mellomtiden tenkte jeg å svare på noen av de mest stilte spørsmålene for tiden! ♥

Skal Fredrik og du gifte dere? 

- Wow! Dit har vi ikke kommet helt enda. Vi er veldig unge og har på ingen måte dårlig tid. Det er ikke noe vi planlegger at skal skje på en god stund enda, i hvert fall. Å gifte seg er stort, og det løftet tror jeg nok ikke verken Fredrik eller jeg er klar for på ganske lenge. Selv om vi selvfølgelig er veldig, veldig glade i hverandre og ønsker å leve sammen. Og skal jeg være helt ærlig med dere? I fremtiden, ved eventuelt giftemål, ønsker jeg overhode ikke et gigantisk bryllup med masse mennesker og hele sulamitten. Bare Fredrik, jeg, de aller nærmeste i familien, og barna våre. For min del kunne det bare vært han og meg i et kapell! Ikke fordi jeg ikke mener at bryllup er en stor ting, men fordi jeg ikke ønsker noe svært.


 

Har du en plan for fremtiden?

- Absolutt! Akkurat nå er barna førsteprioritering, men andre på listen er selvsagt utdanning. Barna mine kommer først fordi de ikke kunne "tas igjen" på samme måte som utdanningen min kan. Man kan ikke sette et barn i magen på vent, slik som jeg hittil har gjort med utdannelsen min. Men det er viktig å ikke la den ligge "på vent" for lenge, bare fordi man tjener penger på en blogg. En utdanning er en stor trygghet og sikkerhet økonomisk, og en investering i fremtiden som selvfølgelig skal prioriteres.

Jeg kan vel si det sånn at jeg gleder meg stort til å begynne på skole igjen (Ja, faktisk!) Jeg planlegger å gjøre det like bra, om ikke bedre, som det jeg gjorde siste året på grunnskolen. Å vise alle at det kan fint gå an å ta utdannelse tross barn i ung alder, men kanskje viktigst av alt: For å sitte med den stolthetsfølelsen selv av at jeg har klart å skaffe meg en god utdanning selv om jeg fikk to barn på to år når jeg var mindreårig. Så her blir det travelt de neste årene, men det kommer definitivt til å være verdt det ♥ Familien min hadde uansett aldri godtatt noe annet, og det presset er jeg veldig glad for at jeg har på meg.

Kan du legge ut flere videoer av Leo?

- Jeg har planer om å begynne med flere videoer, men dere kjenner jo meg så det kan jo ta sin tid før vi kommer ordentlig i gang med det! I mellomtiden kommer det i hvert fall videosnutter av oss med jevne mellomrom på både instagram og snapchat, Mammasom16 heter jeg der ♥


 

Skal du amme babyen som kommer i oktober?

- Jeg skal prøve så godt jeg kan, akkurat slik jeg gjorde sist! Jeg har virkelig fått lære på den harde måten at det på ingen måte er en selvfølge å få til ammingen. Men det er viktig å poengtere en ting rundt dette såre temaet, og det er at det viktigste ikke er om babyen får morsmelkerstatning eller morsmelk, men at den får mat. Kjempefint om jeg får til ammingen denne gangen - På INGEN måte verdens undergang om det ikke går denne gangen heller. Kan du beskrive Leo og Fredrik med tre ord?

- Leo: 

Omsorgsfull, godhjertet, og energifull!

Fredrik: 

Rolig, fantastisk, og kjærlig.

Nå skal jeg i gang med fredagstacoen!

God klem!

HER KOMMER FASITEN!

Nå kommer fasiten på "Fleip eller fakta" - leserquizen jeg hadde i går. Det var faktisk ingen som klarte å gjette seg til å få alt rett, men det var flere som var nære! Jeg gjorde den kanskje litt vanskelig også, med vilje da :-) 

Påstand nummer 1:

Jeg har tatt en abort tidligere da jeg var 15 år gammel.

= FLEIP. Jeg har aldri tatt abort tidligere.

Påstand nummer 2: 

Jeg spiser ikke svinekjøtt og har ikke gjort det på 4 år. 

= FAKTA. Dette trodde jeg faktisk alle leserne mine visste siden jeg har nevnt det flere ganger, men den gang ei! Skjønner selvfølgelig at jeg har fått en del nye lesere etter det også, så :-) Jeg bestemte meg for å slutte å spise svinekjøtt på grunn av mange ting, mye på grunn av hvor urent kjøttet. Blant annet har svin en anatomisk og biologisk oppbygning som er svært lik menneskets. I tillegg til faktorer som at svin ikke svetter, at det inneholder mye histaminer, og så videre. I starten var tanken på at jeg aldri skulle spise bacon igjen ganske kjip, men kalkunbacon er faktisk mye bedre og jeg lever godt uten.

Den dag i dag blir jeg kvalm av tanken på å spise svin, så selv om det var en utfordring i starten har det gått helt fint og jeg er veldig glad for at jeg valgte å avstå fra svinekjøtt. (Har ingenting i mot de som selv spiser svinekjøtt, det får være deres valg. Jeg ønsker heller ikke å presse mitt valg på andre, men tenkte bare å opplyse kort og godt om hvorfor jeg har valgt å ikke spise svin)

Påstand nummer 3: 

Når jeg var omtrent 13 år var jeg mildt sagt ute å kjøre (bokstavelig talt) og fant ut at min daværende venninne og jeg skulle sitte på med noen eldre gutter som jeg kjente, dette var midt på natten. Det jeg ikke visste var at mamma og pappa hadde funnet ut dette, og når de skulle kjøre oss hjem til venninnen min på svarte natten løp foreldrene mine frem til dem for å så skjelle dem ut for at de lot oss sitte på.

= FAKTA. Noe av det flaueste jeg har vært med på i mine tidlige ungdomsår, men som jeg fint kan le av i dag!

Påstand nummer 4: 

I åttende klasse skulket jeg skolen en del for å dra på Burger king med vennene mine istedenfor.

= FAKTA. Anbefales overhode ikke, er ikke veldig stolt av dette. Heldigvis fikk jeg skjerpet meg før jeg begynte i 10'ende klasse, og jeg gikk ut av ungdomsskolen med et veldig godt snitt karaktermessig, selv om fraværet fra 8'ende klasse sto igjen.

Påstand nummer 5:

Fredrik var og er min første ordentlige kjæreste!

= FLEIP. 

Påstand nummer 6:

Noe av det beste jeg får er tunfisk på boks og jeg kunne spist det hver eneste dag fordi jeg synes det er så utrolig godt!

= FAKTA. Haha, denne var det ikke mange av dere som trodde på! Jeg elsker tunfisk på boks, Fredrik gjør litt narr av meg for det og sier gjerne at jeg skal "Gå unna med kattematen" mens han ler hver gang jeg sitter i nærheten av ham og spiser det. Haha!

Påstand nummer 7: 

Jeg tok en tatovering i nakken på et ganske skummelt og utrygt tatoveringsstudio året før jeg fylte 16 og jeg angrer og har angret hver bidige dag siden jeg gjorde det.

= FLEIP. Jeg har ingen tatoveringer og heldigvis fikk jeg ikke lov til å ta det av mamma når jeg hadde sååå lyst på når jeg var 14. Håper mine yngre lesere får med seg dette, vent heller noen år og se om det er noe du vil ha like mye etter hvert! Kjipt å skulle angre på en tatovering som i utgangspunktet sitter på kroppen resten av livet.

Påstand nummer 8:

Jeg fikk karakteren 3 svak på tentamen i norsk i 9'ende klasse på ungdomsskolen, og synes selv at karakteren var ufortjent dårlig. Læreren mente jeg slet med rettskrivning.

= FAKTA. Nå var det selvfølgelig noen som måtte påpeke at siden jeg hadde hatt noen slurve/skrivefeil av og til så måtte bare denne påstanden være sann. Etter min mening er det en ganske stor forskjell på det å ha noen skrivefeil en gang i blant, og det å slite med å få til rettskrivning. Jeg vil tørre å påstå at jeg er en av de som får til dette rimelig bra, og det har jeg vel stort sett gjort ganske lenge.

Selvsagt har skrivingen min forbedret seg siden niende klasse, men jeg fortjente bedre enn den svake 3'eren til og med den gang. Haha!

Påstand nummer 9:

Jeg var ute og festet med venner og kjente hver eneste helg før jeg fikk barn, og det gikk aldri en helg uten fest.

= FLEIP. Jeg skal ikke nekte for at jeg i perioder (Hvert fall i starten av ungdomstiden) var mye ute med venner, men før jeg fikk barn var jeg ikke på fest hver bidige helg. Det hadde jeg aldri i verden orket verken da eller nå!

Påstand nummer 10:

Når jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg utvist 1 dag fra skolen fordi jeg lagde så mye støy i klasserommet og ikke gjorde som jeg skulle. Mamma og pappa var ikke særlig fornøyde med det.

=FLEIP.


Fasiten er altså: 

Fakta: 2, 3, 4, 6, og 8.

Fleip: 1, 5, 7, 9 og 10.

God klem! 

FLEIP ELLER FAKTA?

Hei dere! I dag fant jeg noe supermorsomt på bloggen til Marthe Borge (Som noen av dere tipset meg om, forresten! Tusen takk, utrolig fin blogg!) og tenkte at dette måtte jeg bare prøve å ha med mine lesere også. All cred for ideen går altså til henne!

Dette er altså en type leserquiz, så kan vi se hvor godt dere kjenner meg. Jeg kommer med 10 ulike påstander, hvor fem av dem er fleip og 5 av dem er fakta - Og så kan dere gjette i kommentarfeltet hvilke som er fakta, og hvilke som bare er oppspinn.

Påstand nummer 1:

Jeg har tatt en abort tidligere da jeg var 15 år gammel.

Påstand nummer 2: 

Jeg spiser ikke svinekjøtt og har ikke gjort det på 4 år. Bilde fra sommeren 2015 

Påstand nummer 3: 

Når jeg var omtrent 13 år var jeg mildt sagt ute å kjøre (bokstavelig talt) og fant ut at min daværende venninne og jeg skulle sitte på med noen eldre gutter som jeg kjente, dette var midt på natten. Det jeg ikke visste var at mamma og pappa hadde funnet ut dette, og når de skulle kjøre oss hjem til venninnen min på svarte natten løp foreldrene mine frem til dem for å så skjelle dem ut for at de lot oss sitte på.

Påstand nummer 4: 

I åttende klasse skulket jeg skolen en del for å dra på Burger king med vennene mine istedenfor.Påstand nummer 5:

Fredrik var og er min første ordentlige kjæreste!

Påstand nummer 6:

Noe av det beste jeg får er tunfisk på boks og jeg kunne spist det hver eneste dag fordi jeg synes det er så utrolig godt!Påstand nummer 7: 

Jeg tok en tatovering i nakken på et ganske skummelt og utrygt tatoveringsstudio året før jeg fylte 16 og jeg angrer og har angret hver bidige dag siden jeg gjorde det.

Påstand nummer 8:

Jeg fikk karakteren 3 svak på tentamen i norsk i 9'ende klasse på ungdomsskolen, og synes selv at karakteren var ufortjent dårlig. Læreren mente jeg slet med rettskrivning.Påstand nummer 9:

Jeg var ute og festet med venner og kjente hver eneste helg før jeg fikk barn, og det gikk aldri en helg uten fest.

Påstand nummer 10:

Når jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg utvist 1 dag fra skolen fordi jeg lagde så mye støy i klasserommet og ikke gjorde som jeg skulle. Mamma og pappa var ikke særlig fornøyde med det.Okei! Dette blir gøy, gleder meg til å se om det er noen av dere som får alt rett. Jeg kommer selvfølgelig med et blogginnlegg hvor jeg forteller dere hvilke 5 ting som er fakta, og hvilke 5 som er fleip.

Klem!

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvilken vogn skal dere ha til babyen?

- Jeg er litt usikker, men jeg tror det blir en ny Emmaljunga! Har sett på silver cross elegance og kensington også. Noen av dere kom med tips til søskenvogn, men vi ser her at det mest sannsynlig ikke blir nødvendig.  Og hvis det mot formodning blir det, så får vi jo bare kjøpe en! Leo skal jo i barnehagen fra før babyen kommer og da både henter og leverer Fredrik han i barnehagen, og hvis jeg noen gang må hente selv fordi Fredrik ikke har mulighet, så har vi en veldig god bæresele som jeg kan bruke!Bilder hentet her og her.

Skulle Fredrik vært russ i år? Synes han det er kjipt å ikke få vært russ?

- Ja, det skulle han. Han synes jo kanskje det er litt kjipt, men det er flere av vennene hans (uten barn, vel og merke) som ikke er russ så da er han hvert fall ikke alene. Jeg tilbød meg å finansiere russetiden for han, men han takket nei fordi han heller vil være hjemme med Leo og meg. Så da er det jo greit :-)

Skal dere på ferie til sommeren?

- Vet dere, jeg har så utrolig lyst til å dra på ferie til sommeren, en siste ferie som familie før babyen kommer. Men Fredrik skulle bruke ferieukene sine i sommer på en tur til Miami i USA med familien sin, og resten skal gå til juleferien, så da blir det ingen familieferie dessverre. Så nei, vi skal ikke det! Men Leo og jeg finner sikkert på noe gøy her i Larvik så lenge.

Har dere kjøpt leilighet? Hvor stor er leiligheten dere bor i?

- Nei, vi har ikke kjøpt - vi sparer til egenkapital! Vi har en veldig pålitelig og snill huseier som jeg vet aldri ville kommet meg sjokkbeskjed over natta om at han skulle selge, så vi føler oss veldig trygge på at vi blir boende her til vi har fått spart opp nok!

Leiligheten vår er 120 kvadratmeter, nyoppusset og fantastisk fin. Vi har i tillegg en stor hage med kirsebærtrær, bringebærbusker, og et område hvor vi skal ordne med grill og utemøbler.

Når skal du begynne å kjøpe alt babyutstyret?

- Vi tar litt av gangen og kommer ikke til å kjøpe alt på en gang, men jeg kommer til å dele det med dere når jeg kjøper noe nytt!


Dette er noen av spørsmålene som faktisk ikke kom inn på spørsmålsrunden, men som jeg har fått en del på mail og meldinger som jeg tenkte å svare på sånn utenom, når jeg likevel ville skrive litt mer til dere i dag! 

Og så må jeg bare spørre dere, vil dere ha svarene på spørsmålsrunden på video? Jeg leste at jeg hadde noen døve lesere, og da kom noen med forslag om tekstet videoblogg men jeg har dessverre ikke så god peiling på redigering av videoer, og jeg vil jo gjerne at alle leserne mine skal få med seg svarene! Eventuelt kan jeg få prøvd å få satt meg inn i det, men jeg kan ikke love noe da jeg faktisk har nada peiling per nå. Vil jo gjerne gjøre en videoblogg snart da, er jo så mange som ønsker det! ♥

10 SPØRSMÅL OG SVAR

Er Fredrik pappa til den nye babyen?

- Hehe, ja! Hvem ellers? Dette har jeg faktisk fått en del spørsmål om, men pappaen til babyen er selvfølgelig Fredrik ja.

Trener du fortsatt nå som du er gravid?

- Det gjør jeg. Prøver å ta det litt rolig fordi jeg kjenner at jeg begynner å få skikkelig bekkenløsning, så derfor holder jeg meg til hjemmetrening og jogger ikke så mye.

Når har du termin?

- Jeg har termin i midten av oktober 2016.

Hvor gammel er Leo når babyen kommer?

- Når babyen kommer er Leo 19 måneder, med andre ord ca 1,5 år ♥

Kommer du til å avsløre kjønnet på babyen når dere får vite det?

- Ja, det kommer jeg til å gjøre! Tror det blir veldig koselig å dele med dere. Men kommer til å dele med familie og venner først!

Hva spiser du nå som du er gravid, eller spiser du helt som før?

- Jeg prøver selvfølgelig å spise så sunt som overhode mulig nå som jeg er gravid! Jeg har fått skikkelig anti-craving på enkelte matvarer, blant annet kjøtt. Så jeg sørger for å få i meg alt den lille trenger i form av andre matvarer. Favorittene mine om dagen er fyldig youghurt med cottage cheese og bær, og speltlompe med mager smørost, ruccola, og kyllingfilet-pålegg.

Har Leo begynt å snakke enda?

- Ja, Leo sier noen ord. Han sier mamma, pa pa, Dei (Nei) og beibi (baby) i tillegg sier han av og til hei!

Tror dere Leo skjønner at du er gravid igjen?

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg tror han kommer til å forstå mer etterhvert som magen vokser og ettersom Leo utvikler seg :-)

Venter du tvillinger?!

- Haha, nei! Det var en aprilsnarr, de aller fleste av dere skjønte jo det. Mange som synes det var en morsom spøk, og noen som synes det var kjempeteit av meg å tulle med det. Jeg har jo en i magen fra før - og det er jo ingen spøk, så jeg tenkte ikke at det ville gjøre noe at jeg spøkte litt med dere på 1 april om at det var enda en i magen. Jeg mente selvfølgelig ikke å støte noen, men å dra frem argumenter som at "Tenk på de som ikke kan få barn som leser spøken din, stakkars!" Blir litt dumt i min verden. Jeg har jo, som sagt, en i magen fra før av, og skal man tenke sånn må jeg jo gjemme magen og gleden min over graviditeten fordi det finnes de som ikke kan få barn.


Har du fått noe svar fra søknaden på "Kjære mamma"? Har så lyst til å se dere på tv skjermen!

- Det har jeg! Sendte faktisk inn søknadsvideo i stad, siden de gjerne ville ha det. det var litt skummelt men blir morsomt å se om jeg blir med eller ikke! Leo var også med på videoen ♥

GOD HELG!

ET LITE TIPS!

Tenkte å stikke en liten tur innom bloggen for å vise dere Leo sitt første påskeegg og hva vi har fylt det med ♥

 

Det enkle er ofte det beste! Vi vil gjerne holde Leo borte fra sukker så lenge som mulig. Det hender jo at han får smake, men det er i veldig begrensede mengder og ikke noe som skjer ofte overhode. Jeg tror det er bedre at han heller kan få en del frukt, slik at han ikke blir vant til at alt skal være så overdrevent søtt. Det ble en skyryoughurt mini ♥ En smoothie med mango og gule frukter, og en smoothie med bringebær, eple og fullkorn. Her går det jo også fint an å lage smoothie selv til de små, men jeg synes faktisk disse økologiske fra HIPP er veldig greie også, og fungerer helt perfekt om du ikke har tid eller lyst til å lage selv.
Ellers kan man jo fylle påskegget til de små med oppskåret frukt, sukkerfri banankake (Husk å bruk godt modne bananer), maischips beregnet for de små man kan kjøpe i butikken, bananpannekaker,  eller kanskje bare en rangle eller en liten leke!

G♥D PÅSKE!

DENNE UKENS...

BESTE INNKJØP:

Vårt beste innkjøp denne uken var nok den lille før-bursdagsgaven til Leo. Det ble ikke noe store greier, men han elsket den likevel ♥

En leke-mikrofon!

HØYDEPUNKT:

Herlig bursdagsselskap i går og kjempeherlig besøk av min far, søster, mor, og kjæresten til søsteren min. Mamma ble riktig nok bare et døgn, men resten av de var her til i stad. Vi spiste god mat ute i går, så noen filmer,  og var ute på kafe i det deilige været i dag igjen. Lenge siden jeg har sett pappa også fordi han jobber en del, så det var utrolig koselig å ha alle sammen her. Minus lillesøsteren min da, men hun så jeg for et par uker siden!Storesøster Julie og en stk sliten meg!

TANKE:

Jeg tenker mye om dagen, men det har jeg vel egentlig alltid gjort. På alt mellom himmel og jord. Jeg tenker mye på fremtiden for tiden, og det er litt skrekkblandet fryd - men er det en ting jeg har lært så er det at livet alltid går videre og at ting stort sett ordner seg til slutt. Kanskje ikke for alle, men jeg vet at det kommer til å ordne seg for meg og at jeg har en god fremtid i møte. For hvis ikke jeg tror på det en gang, hvordan i alle dager skal andre kunne gjøre det? 

NEDTUR:

Få nedturer denne uken, gitt! Og godt er det ♥

PÅ DENNE DAGEN I FJOR:

Siste fredagen alene før vi fikk skulle få møte sønnen vår! Jeg hadde vært i byen med moren til Fredrik og hun kjøpte noen pysjer og litt klær til Leo, og vi spiste sammen på en kinesisk restaurant og fikk snakket litt. Samme dagen skrev jeg også innlegget "7 ting jeg ikke var forberedt på" Når det kom til det å gå gravid! Innlegget kan dere lese HER.

Bilde tatt denne dagen <3

En nydelig søndag og en god påske ønskes dere! 

Klem

SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 2

Hvor mye tid legger du i trening?

- Det varierer litt etter hvor mye tid jeg har til bruk. Nå sliter jo Leo med tannfrembrudd igjen, så da våkner han gjerne utover kvelden med jevne mellomrom og da blir det jo naturligvis mindre tid til trening. I gjennomsnitt 1 time hver dag, noen ganger mer - noen ganger litt mindre. Jeg vil ikke at det skal gå utover andre ting, og derfor prioriterer jeg det meste før det. Aller først kommer selvsagt Leo. Treningen er selvsagt viktig for meg men jeg får heldigvis unnagjort en god del tidlig på morgenen og sent på kvelden.

Hvilket språk hadde du på ungdomskolen?

- Jeg hadde fransk de to første årene når jeg ikke brydde meg det spor om karakterer. Jeg visste jo alltid at jeg kunne gjøre det bra på skolen om jeg ville, men jeg gadd ikke på det tidspunktet, og hadde en 2'er - Merk: Ikke fordi jeg ikke kunne gjøre det bedre, men fordi jeg ikke gadd. Det siste året fikk jeg for øvrig byttet til engelsk fordypning og gikk stolt ut med 6'er.


 

Er Leo mest mammadalt eller pappadalt nå for tiden?

- Mammadalt! Veldig glad i mamma om dagen, men lyser opp hver gang pappa kommer hjem fra jobb også.

Kan du lage ett utdypende innlegg om hvorfor du mener det er positivt og negativt å være så ung mor? 

- Det har jeg faktisk gjort! Les "Fordeler ved å være ung mor" HER - Og "Det verste med å være ung mor" HER!

Ønsker du vanlig fødsel eller keisersnitt neste gang? 

- Jeg sliter veldig med mareritt om fødsler, til og med når jeg ikke har vært gravid. Nå som jeg velger å være åpen om dette forventer jeg å møte respekt, selv om det naturligvis er fryktelig vanskelig for dere som ikke har noen som helst erfaring med å ha fødselsangst å forstå hvordan dette er. Jeg lever et liv uten psykiske problemer den dag i dag (Og takk Gud for det!) Men ettersom jeg tidligere, når jeg var barn, slet ekstremt med dødsangst er dette noe som henger veldig igjen rundt fødsler. I mitt forrige svangerskap hadde jeg så mange søvnløse netter med gråt hvor jeg hadde helt panikk fordi jeg var så redd for at noen skulle tvinge meg til å føde naturlig at jeg ikke sovnet før tidlig på morgenen, av ren utmattelse. 

Jeg tror ikke jeg er i stand til å gjennomgå et svangerskap med tanken på at jeg må føde naturlig. Det er for meg utenkelig og det absolutt verste som kunne skjedd meg. Jeg tar gjerne i mot all slags behandling i et nytt svangerskap, men da må jeg vite med sikkerhet at hvis jeg fortsatt sliter like mye med fødeangsten når behandlingen er over og svangerskapet snart ender, at jeg får keisersnitt og at det er avtalt. Jeg nekter å gjennomgå et nytt svangerskap med frykt, mareritt og panikk når jeg egentlig skal være lykkelig og glad for at jeg bærer på et barn.

Jeg vet at det er helt fantastisk å bli mamma, men hva gjorde valget så lett at du skulle beholde barnet?

- Det var aldri et "lett" valg sånn sett. Jeg funderte jo mye frem til uke 9 når jeg var på ultralyd og så mini-Leo. Det føltes ikke rett for meg å ta abort av den ene grunnen at jeg var ung, når jeg visste så inderlig godt at jeg kunne gi barnet mitt en god fremtid og alt et barn trenger for å være ivaretatt og lykkelig. Jeg tok rett valg, og det er jeg glad for. Men det betyr ikke at det som var rett for meg er rett for alle andre i samme situasjon, det er noe man må finne ut selv, for ingen av oss har identiske utgangspunkt.

Hva synes du om å være mamma?

- Jeg synes det er det aller beste som har skjedd meg. Og at det er noe som ikke kan sammenlignes med noe i hele verden.

Har Leo et godt forhold med pappaen sin?

- Leo har et fantastisk forhold til pappaen sin, og det er jeg evig takknemlig for!

Var du en partyløve før du ble gravid? Er Fredrik det?

- Tja, jeg var en del ute og festet. Fredrik har aldri vært det.

Har du tenkt noe på hvor lenge du vil blogge og om evnt 5-10 år vil du fremdeles ha en blogg med navnet "mammasom16"?

- Jeg har ikke tenkt på hvor lenge jeg ønsker å blogge, men det gir meg veldig mye per i dag og da kommer jeg til å fortsette med det helt til det ikke føles rett lenger. Når det kommer til å skifte bloggnavn er jeg usikker på om det er et sjakktrekk, men det finner jeg vel ut av med årene :-)

Har dere hatt kontakt med barnevernet?

- Fredrik og jeg har aldri hatt kontakt med barnevernet. Hvis de noen gang ønsker kontakt med oss er de hjertelig velkomne til det, men det er ingen grunn til at de skulle gjøre det når alt er på stell her i hus :-)

Hvilke andre navn vurderte du da du ga navn til Leo?

- Vi tenkte på Axel husker jeg. Om det ble jente ville Fredrik at hun skulle hete Alexandra.Ha en god kveld, flotte lesere <3

Det er IKKE greit!

Jeg har lenge ventet på et svar. At noen skal kunne forklare meg hvorfor noen kjenner at det er greit at de kan mobbe noen. 

Internett kan være livsfarlig. Vi har sett det før, og vi kommer garantert til å se det igjen. Unge som blir mobbet bokstavelig talt til døde på nett. Jeg tror ikke jeg trenger å trekke frem eksempler en gang, for vi har sett det så mange ganger - Vi deler lenker om mobbesaker som har ført til døden på Facebook og skriver lange tekster om hvor grusomt det er, og vi vet alle hvor grusomt det er at noen tar sitt eget liv fordi de synes det er bedre å ikke eksistere enn å måtte gå igjennom en dag til med mobbingen.

Men likevel stopper det ikke alle. Mange av oss fortsetter bare.

Hvor mange dødsfall må til? Har det ikke vært mange nok allerede?

Mobbing på internett er det som har tatt fullstendig av de siste årene, og det ser ut som det dessverre er kommet for å bli. Jeg jobber på internett, og jeg ser hva mennesker ser seg villige til å skrive. Både til meg og til tusenvis av andre bloggere, og helt vanlige enkeltpersoner som skriver til meg i frustrasjon fordi de ikke klarer mer nå. Det har foregått så lenge, at de har fått nok.

I dag forsto jeg det. Jeg forsto hva som driver disse menneskene. Fordi det finnes mennesker der ute, til og med her i lille Norge, som mener at vi bare burde se en annen vei når vi møter på mobbing. «Fordi det er jo ikke så ille det, at noen skriver til deg personlig at du er stygg flere ganger i uken på internett. Det er jo bare å ikke bry seg om det, hvis du vet at det ikke er sant»

Når jeg møter denne holdningen på min egen arbeidsplass, da skjønner jeg hvorfor det fortsatt er så mange unge og barn som opplever å bli mobbet. Da skjønner jeg at noe er riv ruskende galt. Jeg får lyst til å sette meg ned å gråte. Og det gjør meg så jævlig forbanna. Så forbanna at jeg velger å skrive et eget blogginnlegg om det. Fordi jeg ikke klarer å se annen vei, og fordi jeg vet veldig godt at det IKKE er det riktige å gjøre.

I dag fikk jeg en kommentar. Jeg pleier ikke å gjøre så mye stort ut av det lenger. Men jeg vil du skal vite det hvis du er med på å ødelegge noen andres liv. Og det kan vi vel for faen ikke normalisere og rettferdiggjøre med at vi ikke skal bry oss om det, hvis vi vet at det ikke er sant. Husker dere Odin saken?

Jeg har blitt mobbet mye på nett. Dette åpnet jeg meg litt opp om i kommentarfeltet, og sa at jeg kom til å politianmelde all mobbing som har foregått lenge. For de yngre leserne jeg har som ser alt som blir skrevet til meg, skal se at jeg gjør noe med mobbingen - at jeg går til politiet og at jeg gjør det jeg kan for å få det til å slutte. Fordi det er ikke greit at jeg blir kalt hore og «Kjøttskalle» flere ganger i uken. Nei, det er det faen ikke. Blogger eller ei.

Dette fikk jeg i dag: «Syns heller du skal fokusere på å ikke henge deg opp i det stygge. Hvis det ikke er noe sant i det er det vel ikke noe å bry seg med? Det er jo bare en person sin mening»

Dette vil jeg svare. Forestill deg dette:

Du er en lærer og en elev kommer til deg fortvilet og forteller deg at hun blir mobbet. Hun forteller deg at hun blir kalt kjøttskalle, hore, og forjævlig stygg. Dette skjer ofte, og det er samme person som gjør det hver gang.

Ville du fortalt eleven det samme du forteller meg? At "Hvis det ikke er noe sant i det er det vel ikke noe å bry seg med? Det er jo bare en person sin mening"

DAGENS HØYDEPUNKT!

Herregud, i dag har jeg ledd så mye at jeg har begynt å gråte! Leo og jeg tok noen bilder i dag på snapchat, det vet jo dere som allerede følger meg der, og etterhvert ville jeg prøve face-swap funksjonen. Altså at du bytter ansikt med den andre personen som er inne i bildet på snapchat. Kan vel ikke si annet enn at det resulterte i hysterisk latter!


Herregud som jeg ler. Håper noen av dere synes det var i hvert fall litt morsomt, for jeg måtte jo selvfølgelig dele dette med dere også når jeg innså at jeg ikke klarte å stoppe å le. Det ble dagens høydepunkt for vår del, håper det gjør deres dag litt morsommere også! ♥

SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 1

Er du alenemor? 

- Teknisk sett er jeg vel det, siden jeg ikke har kjæreste per akkurat nå. Men ettersom jeg bor med Fredrik og at vi prøver å ordne opp i saker og ting, så føler jeg meg overhodet ikke som en. Og det er sikkert det viktigste. Vi er jo sammen om å ha Leo.

Hva er det du savner mest med å ikke bo i Gjøvik?

- Det må nok være å ha alle venner og familie i umiddelbar nærhet. Men kommer nok aldri til å flytte tilbake, føler meg veldig "ferdig" med Gjøvik og trives så godt her i Larvik.

Er du glad i Fredrik som kjæreste eller papparollen? 

- Jeg er glad i Fredrik som menneske.

Hvilket sykehus fødte du på?

- Vi fikk Leo på Tønsberg sykehus! Sikkert noen som kommer til å pirke på det, for jeg "fødte" jo ikke siden jeg hadde keisersnitt.

Hvordan skole skal du begynne på til høsten?

- Thor heyerdahl videregående skole i Larvik.

Nevn tre dårlige sider ved deg selv?

- Jeg er fryktelig utålmodig, og har et forferdelig temperament (Hilsen Fredrik!) ellers er jeg ganske rotete av meg.

Har du møtt mye motstand fra det offentlige som ung mor?

- Det kommer litt an på hva du definerer som det "offentlige". Jeg har møtt på mye motstand med tanke på fordommer fra andre mennesker i samfunnet vårt. Mye stygge ting, har blitt kalt opp ute i gaten, snakket stygt om høytlytt når vedkommende har visst at jeg har hørt det tydelig, og veldig mange andre nedlatende ting som at folk opplagt har ledd av meg når jeg for eksempel gikk gravid. Det har vært veldig vondt og slitsomt, og man begynner jo å lure på hvilket år vi faktisk lever i, og om det er riktig at det skal være sånn.

Jeg har ikke møtt like mye motstand fra det offentlige sykehus og andre instanser. Jeg har opplevd å måtte forsvare min rolle som mor og hva jeg kan tilby min sønn, men man kan egentlig ikke forvente annet når jeg ser hvordan samfunnet og media fremstiller unge mødre. Det er bare synd at så mange sluker alt media skriver ukritisk.

Hvor ligger du politisk?

- Jeg heller nok mest mot høyre. Det betyr for øvrig ikke at jeg liker/er enig i 100% av hva de står for, og hvilke saker de kjemper for, men at det er det partiet jeg kan si meg mest enig i av alle partiene.

Hva syns du om abort? Hva syns du om at noen velger å ta abort?

- Jeg synes det er en fin mulighet vi har i dagens samfunn. Tenk hvor mange ulykkelige mennesker og barn vi skulle hatt om vi ikke hadde hatt den muligheten. Nei, der har vi vært og dit vil vi ikke tilbake. Jeg synes det er veldig flott at noen har så godt med selvinnsikt at de klarer å forstå at de ikke er i stand til å ta vare på et barn om de blir gravide. Jeg er for så vidt ingen til å dømme noen for valgene de tar, men håper selvfølgelig ikke at det er mange som misbruker muligheten vi har til å ta abort ved å droppe prevensjon.

Når flyttet dere til leiligheten dere bor i nå?

- Hit flyttet vi i juli 2015.


 

Hvordan er forholdet ditt til foreldrene til Fredrik?

- Det er egentlig veldig bra, synes jeg!

Hvor skal du på ferie i vinterferien og sommer ferien?

- Hm! Godt spørsmål! Vinterferien har jo vært nå, så da ble vi bare hjemme fordi Fredrik jobbet. Sommerferien har jeg ingenting planlagt, enda. Vi får se hva som eventuelt dukker opp, jeg vet at Fredrik skal til Miami med familien sin, men da blir jo vi hjemme. Han får bare 5 uker ferie i året som han må dele utover året selv, og han vil jo ha litt ferie i julen også, men kanskje vi får klemt inn en sydentur i sommerferien likevel. Det får vi se!

Har du inntekt?
- Ja, det har jeg. Både Fredrik og jeg tjener våre egne penger.

Hva er det beste med å bo i Larvik?

- Det er SÅ fint her på sommeren, det er en veldig koselig og hyggelig by, fine mennesker og jeg har jo i tillegg en del familie her som også kun er utelukkende positivt.GOD SØNDAG <3

43 SPØRSMÅL

1. Hva har du på deg? Soveshorts og hettegenser!

2. Har du noen gang vært forelsket? Ja, det har jeg. Er evig forelsket i lille Leo <3


3. Har du noen gang hatt et fryktelig brudd? Oh yes. 

4. Hvor høy er du? 160 cm. Flere av leserne mine som møter meg i virkeligheten kommenterer alltid at jeg er såå liten i virkeligheten, haha!

5. Hva var det siste du spiste? Pannekaker! Yum

6. Hva var det siste du drakk? Vann.

7. Er det noen du savner? Jeg savner familien min, bestevenninnna mi, og kattene mine hjemme i Gjøvik. Og selvfølgelig venner fra Gjøvik!

- Familiebesøk fra i sommer, søstrene mine!


8. Svart eller hvit? Svart! Eller, hvitt interiør og svarte klær.

9. Favoritt tv-show? Altså, bare serier som går på tv? Da er det i så fall Masterchef USA, The big bang theory, Bloggerne, og Helt perfekt.

10. Favoritt artist? Lana del rey uten tvil. Må jeg velge noen på andreplass blir det Wiz Khalifa og Drake.

11. Har du piercing? Nei, og godt er det.

12. Hva er din favorittsang? Det endrer seg egentlig hele tiden, men elsker alt av Lana.

13. Hvor gammel er du? 17 år! Jeg fyller etterlengtede 18 år tidlig i juni! Det skal bli godt!14. Stjernetegn? Tvillingene!

15. Hva ser du etter i en livspartner? Noen jeg kan stole fullt og helt på, som jeg kan føle meg trygg med, som jeg kan være med uansett hvor det er, fordi det viktigste ikke er hvor vi er men at vi er der sammen. Kanskje aller viktigst: en jeg kan le masse med.

16. Favoritt quote? Hadde du spurt meg for to år siden hadde jeg sikkert overøst dere med quotes, men har dessverre ingen å dele nå!

17. Favoritt skuespiller? Jessica Lange og Leonardo Dicaprio. Alt de er med i av filmer blir liksom råbra.

18. Favorittfarge? Alt. Det kommer an på humør, stort sett. Men jeg er kanskje ekstra glad i sort og beige.

19. Høy eller lav musikk? Høy! Hater å ikke kunne høre hva vedkommende i sangen sier.

20. Hvor drar du når du er trist? Får ikke akkurat satt meg i bilen og dratt noen steder med en baby på slep, så stort sett går jeg på rommet for å sove litt. Det hjelper alltid.

21. Hvor lang tid bruker du i dusjen? Det har jeg egentlig aldri tenkt over?! Fredrik mener jeg bruker en halvtime, men jeg stoler ikke helt på det. Kanskje 20 min?22. Hvor lang tid bruker du på å gjøre deg klar om morgenen? Kommer veldig an på humøret til Leo  og om han er i stand til å sitte og leke alene eller ikke, uten å rive ned ting og bombadere stuen vår.

23. Har du noen gang vært i en fysisk slosskamp? Ikke slosskamp, men stadiet før det. Herregud, hold dere unna sånt.

24. Turn on? Mennesker som er ekte.

25. Turn off? Når gutter sender bilder av underlivet sitt. Altså, hva mener du at jeg skal svare? Slutt med det.

26. Hva er det siste som fikk deg til å gråte? Gråt av glede her forleden fordi Leo gikk.

27. Når sa du at du var glad i noen sist? Sier det konstant til Leo, teller det?

28. Hvilken bok var den siste du leste? Uff... Leser aldri bøker dessverre!

29. Favorittmat? Kinesisk, sushi, italiensk pasta, en skikkelig ostepizza, thailandsk kyllinggryte ooog biff med fløtepoter og soppstuing. Hilsen tidenes matelsker <3 Faktisk lagde jeg tidenes beste kyllinggryte i går30. Hvilken serie så du sist? Orange is the new black!

31. Hvem snakket du med sist? Jeg sa til Leo at han ikke måtte slå meg med plastskjeen han går rundt og sutter på, så, Leo.

32. Hvilken film var den siste du så? Focus med Will smith, verdt å se!

33. Hvilke destinasjoner ønsker du å dra til? California, bora bora, italia er vel ønskene om dagen. Egentlig er jeg ikke et reisemenneske, men vi får se.

34. Hvor var du sist på reise? Var i Mallorca i 2011. Teller hytta?

35. Har du et crush? Ruby rose, har til tider lurt på om jeg egentlig er hetero eller ikke på grunn av henne. 


36. Når kysset du noen sist? Pass.

37. Når ble du sist fornærmet? Hmm. Det er lite som fornærmer meg lenger, tror jeg.

38. Hva er favoritt godteriet ditt? Rosa hodeskaller!39. Er foreldrene dine gift eller skilt? Foreldrene mine er gift.

40. Hva er favoritt smykket ditt? Et jeg fikk av Fredrik.

41. Hvilken sport gjorde du sist? Jeg er ikke et sportsmenneske, for å si det sånn.

42. Når var du med noen sist? Bor med Leo og Fredrik, så det blir vel dem det da.

43. Har du en frykt? Edderkopper og insekter, stort sett. 

Håper dere har hatt en goood start på onsdagen! Gleder meg til oppdatere dere etterpå! 

Klem

NÅ HAR JEG ENDELIG GJORT DET.

Jeg har søkt skole nå! Må ikke "søke" sånn ordentlig siden jeg er garantert plass, men måtte bekrefte at jeg skulle ha plassen ved å søke. Vet at jeg aldri hadde gruet meg om jeg ikke hadde hatt barn, men gleder meg egentlig mest. Begynner til høsten og skal gå studiespesialiserende.

Så vet dere det ♥

EN VIKTIG OPPDATERING!Hei fra dritstressa meg! 

Gjett hva? Mobilen har kortsluttet, pcen har kortsluttet, og det finnes (tydeligvis) ikke et eneste sted i hele Oslo hvor man kan låne pc og hvor jeg kan legge inn bildene mine med minnekort. Gud!

Jeg er i Gjøvik om et par timer, blir to fine blogginnlegg da fra hva vi har gjort i dag! Samt kommer det flere i morgen, blant annet av det nye bilsetet til lillegutt! Gleder meg til å vise dere!

Beklager så mye, altså! Det har virkelig vært ute av min kontroll og så er det jo lite typisk at både mobil og pc bestemmer seg for å streike nøyaktig samtidig.Håper dere vet at å oppdatere dere er noe jeg setter ekstremt høyt og at jeg har gjort alt i min makt. Håper dere ikke er alt for skuffet! God helg til dere alle sammen, fininger!

STAKKARS OSS!

Jeg har lagt merke til at flere og flere reagerer sterkt på at innvandrere i Norge får sponset store deler av førerkortet, og nordmenn raaaaser i sinne og fatter ikke hva regjeringen har gjort ved å stadfeste dette forslaget. Det er jo så fryktelig urettferdig!

Buhu, altså! Stakkars oss, nordmenn. Som lever i verdens rikeste land med betalt fødselspermisjon. Som kan sykemelde oss og likevel få utbetalt lønn i flere måneder før det i det hele tatt trappes ned på lønnen din. Vi får økonomisk hjelp om vi trenger det. Vi har gratis skolegang. Vi har gratis lege frem til du er 16 år gammel, og etter det er det fillebeløp som kreves i forhold til hva andre deler av verden krever.

Gjennomsnittnordmannen som jobber tjener 500.000 norske kroner hvert år.  

Det er de som tjener mindre, og det er de som tjener mer. Selvfølgelig har ikke alle i Norge glatt råd til førerkort, det er ikke det jeg sier. Men vi bor i et så forferdelig godt land med så mange muligheter, glemmer vi at vi har vunnet i livets lotteri ved å vokse opp i Norge? Ser vi ikke på nyhetene? Ser vi ikke asylsøkere som drukner i havet? Ser vi ikke den 6 måneder gamle babyen som drukner fordi hun ikke var så heldige som vi er, som bor i et land uten krig og elendighet? Nei? Og så sitter vi her i trygge, gode Norge, og raser over at innvandrere får gratis førerkort?

Vi som har mulighet til å få sosialhjelp om noe skulle skje? Som har vært så heldig at vi har blitt født inn i et land så godt at vi rett og slett blir helt forferdelig bortskjemte?

Hvorfor i pokkers navn sutrer vi da over at innvandrere i Norge får førerkort gratis? Sitter vi i det hele tatt i en posisjon hvor vi har rett til å klage om hvorvidt noe er urettferdig eller ikke? 

Mye vil ha mer, er det ikke det det heter? Er det ikke nok å bo i verdens rikeste land, og vokse opp i det priviligerte samfunnet vi bor i? Er det ikke godt nok? Kan du ikke spare til førerkort? Kan du ikke i aller verste fall leve OK uten førerkort, når du har vokst opp og bor i verdens rikeste land ellers med alle andre fordeler det medfører? Klarer vi ikke det, går det ikke?

Jeg sier på ingen måte at bare fordi andre har det verre, så kan vi ikke klage. Men sett ting i perspektiv. Vær ydmyk og takknemlig for de mulighetene du har fått servert på et sølvfat, og som 90% av verdens befolkning bare kan møte på samme måte i drømmene sine.

Hva var det innvandrerene får igjen? Et førerkort?

Ett jævla førerkort?

Ja, folkens, livet er urettferdig. Helt skammelig urettferdig. Men det er kun fordi alle i hele verden ikke har mulighetene vi har.

DEFINITIVT ikke fordi du ikke får gratis førerkort selv om innvandrerene får det.

STILL MEG SPØRSMÅL!

Hei alle sammen! Har gledet meg masse til ny uke, og denne uken er det jo faktisk morsdag! Min første morsdag. Blir nok superkos!

Jeg fikk tips i dag fra flere som mente det var alt for lenge siden jeg hadde hatt spørsmålsrunde, og da måtte jeg faktisk si meg enig! Alt for lenge siden, og hva skjedde egentlig med videobloggen hvor jeg skulle svare på spørsmål? Sikkert forduftet blant alt annet jeg ligger etter med. Videokameraet mitt er litt av og på nå, men jeg vet at dere veldig gjerne vil at jeg skal svare på video. Eller, vil dere det?- Vakre gutten <3

Dere kan i hvert fall stille meg spørsmål under dette blogginnlegget, så skal jeg svare i et eget innlegg/eventuelt videoblogg. Still hva som helst dere lurer på! Jeg får jo egentlig veldig mange spørsmål hver dag, så det er rart jeg ikke har hatt spørsmålsrunde siden oktober!

Og forresten dere! Ei jeg kjenner har meldt seg på den nye sangkonkurransen til TV2 og hun er så utrolig flink til å synge at hun fortjener en skikkelig sjanse til å vinne! Hun har ikke bedt om at jeg skal dele, men jeg vil veldig gjerne gjøre det siden jeg synes hun er så innmari god.

 

Er sikker på at dere kommer til å synes hun er dødsgod dere også! Klikk HER for å høre henne, og trykk gjerne på "gi applaus" når dere har lyttet til den. Leo danset faktisk til den i stad! Er ikke ofte jeg deler slike konkurranser på bloggen min men nå klarte jeg ikke la være!

Håper dere har en super dag videre, og kjør på med spørsmål ♥

MIN ALLER FØRSTE GANG...

Del 2! 

Flere av dere etterspør mer om meg som person og ikke mamma, og flere av dere vil gjerne at jeg skal skrive mer om fortiden. Og derfor synes jeg disse "Min aller første gang"-spørsmålene passet perfekt! Håper dere liker ærligheten, haha!

Mine første karakterer: 

Kan jeg hoppe over dette spørsmålet?

Neida.

Besto stort sett av "ikke vurdering" og 2'ere og 3'ere. Gadd ikke gjøre skolearbeid og gadd til tider heller ikke å gjøre stort når jeg likevel var der. Hadde vel noen 4'ere men det var vel egentlig bare ren flaks ettersom jeg rett og slett ikke brydde meg det spor.

Min første jobb:

Er faktisk denne! Har aldri hatt en ordentlig jobb tidligere. Eller, var på et jobbintervju sommeren 2014 før jeg ble gravid, men ettersom jeg ble gravid ble det ikke aktuelt likevel. Kanskje like greit, har jo faktisk verdens beste jobb nå ♥Meg og bestevenninna mi sommeren 2012. Her var jeg platina-hvit i håret. Fryktelig pent.

(14 år gammel, og i en rolig periode med brunkremen... Enn så lenge)

Mitt første møte med alkohol:

Oi oi... Var ALT for tidlig. 

Min beste venninne og jeg rotet i barskapet til pappa og mamma når de var ute på byen og husker vi fant noe som het "Veterano" eller lignende. Da var vi tretten år gamle og helt syke i hodet.

Og her var vi utspekulerte hvis vi skulle snike oss ut. Vi handlet inn vannmeloner og nille-extensions og rigget oss til på jenterommet mitt med haugevis av klær jeg ikke brukte, pc og pc lader. Deretter satte vi på "sleeping sounds" på youtube slik at det skulle høres ut som noen sov der, vi brukte vannmelonene som hoder under dyna sammen med klær som vi formet som kropper under dyna, og tok deretter hår-extenstionet over hodet slik at det skulle forestille håret vårt. Og så snek vi oss ut.

For å si det på den måten. Halvveis i sommerferien måtte pappa begynne å sove utenfor rommet mitt på madrass. (Det hjalp forresten bare litt) Har ikke en fortid jeg er spesielt stolt av når det kommer til akkurat det der, men vet at det ikke definerer meg og jeg er glad for alt jeg har opplevd. I dag kan jeg jo faktisk le av det.8 Klasse bildet mitt.

Min første anmerkning:

Fikk jeg på skolen fordi jeg lo for mye i timen. Nei takk til godt humør, eller? Haha

 

Min første og jævligste kjærlighetssorg:

Jeg gråt konstant i en uke, til tross for at det var jeg som gjorde det slutt. Husker jeg så at han likte et bilde av ei jente med kjempelyst hår på instagram før jeg gråt ut "HVORFOR HAR IKKE JEG OGSÅ LYST HÅR" og hulket som en liten drittunge. Haha, fy. Noen ganger skulle jeg faktisk ønske jeg vokste opp i et samfunn uten instagram og facebook. Ting hadde vært så mye lettere uten av og til. Sorgen varte ikke veldig lenge, før jeg begynte å snakke med en ny og da var det liksom glemt. Der ble det for øvrig ikke et kjæresteforhold, og etter det holdt jeg meg unna gutter for en god stund. Ganske lurt, tror jeg.

Min første piercing:

Tok jeg i navlen som 13/14 -åring og angrer bittert den dag i dag. Fryktelig kjedelig å angre så bittert på noe mamma advarte meg sterkt mot å gjøre. Glad jeg ikke tok den "Hope"-tattoveringen jeg hadde sååå lyst på 8ende klasse, for å si det sånn.

 

("spørsmålene" fant jeg litt rundt på andre blogger, om noen skulle lure på det. Var fryktelig mange blogger de lå på, så fikk ikke lagt meg ordentlig kilde på hvem som skrev dem første ettersom jeg rett og slett ikke har peiling)

HER kan dere for øvrig lese del 1.

JEG ER FAKTISK IKKE INTERESSERT

Du sender meg melding. Jeg svarer ikke, men ser meldingen din. Du fortsetter å sende meg meldinger på meldinger, og jeg ser meg nødt til å si i fra. Hvorfor i alle dager stopper du ikke å sende meldinger? Hvorfor stopper du ikke å ta kontakt?

Jeg har også vennninner som blir nedspammet av meldinger fra gamle menn enda de blir avvist og pent bedt om å la være å ta kontakt. Altså, alvorlig talt? Hva skjedde med å ta et nei som et nei og ligge unna? Ofte trenger ikke guttene å være menn en gang, men unge menn som bare ikke klarer å ta hintet. Er det så vanskelig å bare innse at vedkommende som aldri svarer deg faktisk ikke er interessert? 

 

Nei, jeg vil ikke se bilder av dine edle deler. Nei, jeg kommer ikke til å sende deg nakenbilder. Nei, jeg vil ikke utveksle nummeret mitt til deg, 55 år gamle Tor, og nei, jeg vil heller ikke møte deg. Og jeg vil så definitivt ikke gifte meg med deg! Jeg er 17! Jeg pleier sjeldent å se meg nødt til å blokkere noen på Facebook, men hvis jeg gjør det - vær sikker på at det ikke er fordi jeg vil at du skal kontakte meg andre steder.

HAN ER SÅ FLINK!

I går sa Leo "Pap-pa" for aller første gang, og jeg smeltet helt! Det samme gjorde naturligvis Fredrik!

Og når jeg nå prøver å få han til å si "mamma" eller "ma-ma" så vil han ikke det. Da hvisker han bare "pa-pa" tilbake til meg! Haha!

Jeg fikk faktisk filmet på snapchat rett etter at han sa "pa-ppa" for aller første gang, i håp om at han skulle si det igjen - og det gjorde han!! Hvis dere vil se ligger videoen min på min åpne mystory på snapchat. Dette er snapchatten til bloggen og jeg oppdaterer den så ofte jeg bare kan - @Mammasom16 heter jeg der hvis noen av dere har lyst til å se ♥

Ellers har han fortsatt bare gått rundt å sagt "pa-pa" i dag, kikket ut til gangen og fulgt med på om "pa-pa" snart kommer hjem igjen. Det er jo noen timer til Fredrik kommer igjen enda, men jeg gleder meg til å se hvor glad lille Leo blir når han gjør det!

Håper dere har en strålende dag!!

LEO SITT ANTREKK #6

Åh, hei dere!

Vi kom hjem fra lunsj for en times tid siden nå og har siden da bare slappet av på sofaen og lekt litt! Søsteren min og moren min er straks på vei ut døren fordi de skal dra hjemover igjen til Gjøvik. Leo var kun ute i ca 10 sekunder fordi vi hadde varmet opp bilen før vi skulle dra, så han trengte ikke noen diger bobledress eller kjempemasse ull på den korte tiden han var ute. Men han var helt klart varm (og fin) nok! ♥Måtte selvfølgelig vise dere antrekket hans i dag! Utrolig lenge siden sist jeg har gjort det nå! Håper dere liker det!

HVIS DU FÅR LYST TIL Å GI OPP

Alltid når jeg får spørsmålet om hva som er viktig når man er to som venter barn, så svarer jeg "At dere begge er forberedt på at det kommer til å bli tøft" Men det alene er egentlig ikke nok, for uansett hvilke ord jeg hadde brukt, uansett hvor gode formuleringer og hvilket bredt vokabular jeg hadde hatt - Så er det ikke slik at jeg hadde klart å forklare dere det likevel, for det er en sånn ting man må oppleve selv for å kunne forstå.

 

 

Det er ikke lett å bevare kjæresteforholdet når man får barn, og her spiller alder ingen rolle. Man oppdager plutselig sider av hverandre man aldri har sett før. Du kan trygt si at Fredrik så mindre pene sider av meg (Hint: ekstremt lite søvn, joggebukse, melkeflekker, babysikkel, håret mitt som bokstavelig talt sto opp mot taket, og et forferdelig temperament på grunn av dette) og jeg fikk også se sider av han som ikke var fullt så fine. 

Men så er det også litt fint å møte på alt dette, tro det eller ei. Før det er da du faktisk forstår hvor sterkt forholdet er, eventuelt ikke er. Du ser om du er villig til å kjempe uansett pokker hvor tøft det er, for det er det.

Jeg kan gjerne innrømme noe jeg aldri tror jeg har hørt noen har innrømmet før: Men selvfølgelig kan det bli så fryktelig slitsomt at man tenker at man bare vil bort og vekk til helvete og lenger. Slike stunder kan komme. Men det er faktisk greit.

Så lenge du vet at du aldri ville gjort det når alt kommer til alt.

Og kjære alle dere. Når dere krangler så mye og føler at ingenting går veien, når alt føles som verst, vit dette.

I ALLE forhold møter man på utfordringer. Det er ikke til å unngå! Det kommer til en punkt hvor nyforelskelsen går over, og man innser at ingen er perfekte. Ingen kjæresteforhold er heller ikke perfekt. Men hvis man alltid skal gi opp når ting blir vanskelig, så kan man faktisk ikke ha kjæreste. Man må jobbe for å få det til å fungere.

For hvis du tror at kjæresten din og du er de eneste som krangler så og så mye, så tar du feil. Man vil alltid møte på utfordringer, og hvis du velger å gå bort i fra de utfodringene du allerede har, så kommer det til et punkt hvor du møter på nye -  den eneste forskjellen er at du møter de med en annen partner.

Du kommer ikke unna krangling og uenigheter uansett.  Så hvis du gir opp og tror du har vunnet, så har du faktisk egentlig tapt.

MITT LIVS PINLIGSTE ØYEBLIKK

Haha, herregud. Jeg må bare dele en morsom hendelse med dere som hendte for noen år siden, den hjalp meg skikkelig i dag tidlig når jeg kom på den. Holdte på å le meg i hjel i sengen!!

 

For noen år siden når jeg var sånn omkring 10 år hadde jeg akkurat oppdaget at det gikk an å lage sugemerker på seg selv. Ja, allerede her ser dere hvordan denne episoden utarter seg.
Søsteren min synes dette var forferdelig morsomt, og fant ut at hun skulle lage sugemerke på meg (!!) når jeg sov (!!) Det er jo ganske vondt, så jeg våknet i halvsøvne og ble kjempesint på henne! Tenkte egentlig ikke noe mer over det (Gud så fint og bekymringsfritt det livet var) og med halsbetennelse og det hele la jeg meg til å sove igjen med hylende latter i bakgrunnen. Som jeg etter hvert kom til å forstå, var med goood grunn..

For det var liksom ikke ille nok at jeg måtte gå med bandana-skjerf rundt halsen på skolen som et eller annet gang-member som skulle vært i fengsel, men hvordan jeg hadde fått beskjed av mamma at jeg måtte fortelle vennene mine (Hvis de tross bandana-skjerfet) skulle få øye på sugemerket på halsen min, «At jeg hadde falt på støvsugeren»

For å si det sånn, når læreren overhørte den samtalen skjønner jeg den dag i dag hvorfor han smilte. Han kjøpte ikke den, vettu.

Uansett.

For sugemerket det var på halsen.. Halsen.

Og jeg hadde halsbetennelse, som sagt. Den var faktisk ganske ille husker jeg. En sterk 6er i terningkast.

Så gjett hva? Dagen etter fikk jeg beskjed om at jeg endelig hadde fått time til LEGEN. Ja, legen. For å sjekke halsen min? Siden jeg hadde halsbetennelse.

Så da måtte jeg jo til legen da. Med DET sugemerket på halsen, som 10 åring? Fordi han måtte sjekke halsen min.

Siden jeg hadde halsbetennelse.

For å si det sånn..

Nei. Bare nei

LESERSPØRSMÅL

Er du og Fredrik sammen? Eller er dere ikke det? Har ikke fulgt så godt med så måtte bare forsikre meg :-)

- Hehe, skjønner at det kan bli forvirrende for deg når det dukker opp bilder av oss sammen her inne i tillegg til at du ikke har fulgt med så mye. Vi er ikke sammen, vi gjorde det slutt i midten av oktober-ish. Men vi har bestemt oss (etter mye betenkningstid) for å bo sammen inntil videre. Vi prater ikke så mye om akkurat dette.. Vi vil bare fokusere på Leo og det at vi har det bra begge to.Hva synes du om at voksne snakker stygt om deg på nettet? Ser at du har en egen tråd på kvinneguiden, er flere der som skriver mye usaklig og stygt.

- Mine erfaringer med kvinneguiden er at det faktisk er mye saklig og god kritikk som alle bloggere kan ha godt av, men at det er vanskelig å ta alle brukerne der inne seriøst når man i andre forumtråder leser at de samme brukerne skriver mye usaklig og stygt. De utnytter noen ganger det at de forblir anonyme på en negativ måte, noe som er veldig dumt ettersom det kunne blitt veldig mange saklige og interessante diskusjoner dersom alle kunne holde seg saklige og høflige hele veien.
 Det ER jo en vesentlig forskjell på "åh, så umoden!!! Fjortisunge som er oppmerksomhetssyk. Lever på barnet sitt. Kvalmt"
 Og "Jeg mener at måten hun eksponerer barnet sitt i offentligheten er feil fordi etc etc."  

Jeg synes det er dumt at kvinneguiden ikke stenger forumet sitt dersom det er for få moderatorer (eller om de ikke har nok kapasitet) som kan luke ut det stygge som blir skrevet der inne, for det er ingen som fortjener hets eller latterliggjøring rettet mot seg selv som er offentlig stoff, blogger eller ei.

Hvilke blogger leser du?


- Åh, jeg prøver å holde meg oppdatert på de fleste! Jeg har ingen mulighet til å lese fast, men leser venner og bekjentes, andre unge mødre jeg har hatt litt kontakt med, og selvfølgelig leserne mine sine. Sophie Elise sin har jeg lest jevnlig siden hun startet, og pappahjerte og andre foreldreblogger prøver jeg også å følge med på :-) Utrolig mange flinke folk i denne bransjen!Hei! Ble så glad at da du nevnte at du er imot pelsindustrien! Kan du ikke skrive et innlegg for å belyse dette enda mer? Elsker når du skriver om slike samfunnsengasjerende saker, fordi du skriver utrolig bra. Stå på!

- Så utrolig morsomt å høre! Nå ble jeg glad! Det kan jeg gjerne gjøre, elsker å skrive om samfunnsrelaterte ting, og som dere har lagt merke til er jeg ganske engasjert :-) Pels skal jeg prøve å få til et innlegg om! Hva mer, da? Dere har alltid så gode ideer!

Kan du skrive et blogginnlegg om babyutstyr?

- Dette er faktisk et spørsmål som dukker opp ganske ofte. Jeg har en egen kategori som heter babyutstyr, og her har jeg lagt inn alt som har med det å gjøre! Er faktisk en del innlegg! HER kan du finne det ♥

Når begynner Leo i barnehage?

- Leo kommer til å begynne i barnehage neste høst når jeg begynner på skolen! Da er han ca 16 måneder gammel. Synes kanskje det er litt tidlig? Tror det skal gå greit. Jeg har jo mulighet til å være hjemme med han flere år, men jeg kjenner veldig på presset ved å fullføre skolegangen min (Noe som i grunn ikke er et dårlig press å ha på seg) Gruer og gleder meg på samme tid, og håper jeg klarer å finne en skikkelig god barnehage til han. Det viktigste er jo at han trives der ♥

 Hadde tidenes jævligste dobbelthake her, men bildet ellers var så koos!

Har dere noen spørsmål til neste gang? 

TIL MEG SELV

Jeg kunne fortalt deg at du kom til å få det vanskelig i fremtiden.

At du kom til å finne deg selv gråtende en million ganger fordi mennesker suger så jævlig mye noen ganger. At du egentlig ikke har følelser for han fyren, og at han er en drittsekk uansett så han kan du egentlig bare drite i. 

Jeg kunne fortalt deg alt du måtte passe på. At du kom til å bli gravid, hvilke av vennene dine som du kunne stole på, hvilke sanger du burde høre på, og hva du burde si. Jeg kunne fortalt deg svarene på den hersens matteprøven du har snart, og hvilken eksamen du kom til å komme opp i om en god stund. Jeg kunne fortalt deg at han bestevennen din som går i klassen til kusina di kommer til å være faren til barnet ditt om tre år. Men da hadde du nok ikke trodd meg. Det vet jeg at du ikke hadde.

Jeg kunne fortalt deg hvilke valg du egentlig burde ta - kontra de du har tenkt til å ta. Ikke ta den bussen, ikke snakk med han, ikke snakk til hun. Gå på kjøpesenter den dagen, hold deg hjemme akkurat da. Ikke logg deg inn på facebook akkurat da, og ikke lik bildet til hun som er sammen med han som bor der og der.

Jeg kunne fortalt deg nøyaktig hva som kom til å skje om du likevel valgte å gå veien jeg gikk, og at du heller burde gjøre noe annet enn å være hjemme fra skolen akkurat den ene dagen fordi du følte deg litt bedriten.

Men det ville ikke forandret noe.

For det er bare noe med frykt for det ukjente, og at det er så innmari godt å vite akkurat hva som kommer til å skje. Selv om du kanskje vet at det ikke nødvendigvis er det riktige. Noen ganger kan derfor noe som er fryktelig feil føles veldig riktig.

Jeg vet at hvis jeg hadde hatt muligheten til å gå tilbake i tid for å fortelle meg selv èn ting, så hadde det vært: Nyt hvert sekund. Jeg hadde aldri vært meg selv uten alt som har skjedd i fortiden, vondt som godt.

Derfor vet jeg at jeg aldri i verden ville fortalt meg selv alt dette om jeg faktisk hadde fått muligheten. Jeg hadde aldri gitt meg selv fasiten for å gli gjennom livet uten vanskelig valg med, ja, fasiten på hånden. Hvorfor det? For det ville ikke vært å leve.

TOPP 6 HØYDEPUNKTER I 2015

1. Året startet brått men veldig bra! Bloggen var veldig ukjent fremdeles og jeg startet å blogge for fullt igjen etter en lang pause 20 januar. Dere som har fulgt meg siden da vet at jeg var innom av og til for å poste et blogginnlegg i ny og ne før det, og "Har jeg ødelagt livet mitt?" blogginnlegget som er et av mine aller mest leste innlegg ble faktisk postet 10 dager før jeg egentlig startet opp ordentlig igjen. Uansett! Jeg ble side2/nettavisen blogger og er ekstremt glad for at jeg fikk den muligheten. Grunnen var egentlig veldig tilfeldig, jeg ble spurt fra en annen plattform om å bytte til deres fordi de hadde fulgt med en del på bloggen min. Jeg spurte pappa hva jeg burde gjøre og han mente jeg burde sende mail til blogg.no først for å "si i fra" ettersom jeg egentlig hadde bestemt meg for å bytte fra blogg.no, men da ble jeg tilbudt å være side2-blogger og det var skikkelig stort for meg! Det var jo der alle de "store" bloggerne var, og jeg synes egentlig det var litt uvirkelig å i det hele tatt bli spurt. Resten er historie.

Utrolig glad for å være en del av side2-bloggerne den dag i dag, de har virkelig hjulpet meg med å komme skikkelig langt med bloggen på faktisk under ett år. Lurer skikkelig på hvor langt jeg er om ett år fra nå! Blir morsomt å finne ut av i 2016.

- Ett år siden i januar!

2. Leo ble født!

Den kalde mandagen 23 mars skjedde det største i livet mitt; Jeg fikk mitt første barn. Han hadde nesten like mørkt hår som meg, blå øyne og var faktisk ganske mørk i huden også. Jeg husker en eller annen jordmor lurte på om han hadde noen utenlandske gener, haha! Det har han for ordens skyld ikke. Verken Fredrik eller jeg.

Det er helt klart ikke bare det største høydepunktet i 2015, men det største høydepunktet i livet til både Fredrik og meg. Vi har vært så utrolig heldige som har blitt beriket med den lille gutten vår. 

3. Vi avslørte en stor nyhet i mai; Vi skulle flytte. Og det gjorde vi også, 1 juli! Endelig noe større enn 73 kvadratmeter, noe vi faktisk hadde behov for. Jeg elsker virkelig leiligheten vi bor i nå og kunne ikke tenkt meg noe annet. Den er helt perfekt!

 

4. Jeg fylte endelig 17 år! Det tok sin tid, men det var ufattelig deilig å endelig være ett år eldre. Jeg følte jeg var 16 i evigheter så mye som jeg har skrevet "16 og gravid" over alt.

 

5. Vi feiret Leo's første 17 mai! Nesten 2 måneder gammel koste vi oss i et utrolig flott sommervær ute med venner. Og Leo? Han sov gjennom absolutt alt støyet.

 6. Selvfølgelig Leo's dåp!

En fantastisk dag med familie og venner, mye stress men ikke noe jeg ville byttet ut for alt i verden. Vi spiste fantastisk mat og Leo var midtpunktet hele tiden, akkurat slik det skal være ♥ Å stelle i stand til dåp er bare helt utrolig koselig!

 

Hva husker dere best fra oss i 2015? God nyttårsklem sendes til dere alle ♥

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!

Herregud for en dag!

Jeg har løpt rundt som en gal i hele huset, vasket, ryddet og laget kalkun med alt tilbehør og føler meg egentlig som tidenes husmor. Butikken har jeg også vært på to ganger i dag, inkludert en tur på statoil. Er det mulig!

Leo har nå tatt sin første blund for dagen, så han har vært en aktiv liten krabat i dag med få pauser fra kryping og utforsking. Jeg er faktisk helt utslitt nå så gleder meg fryktelig mye til å ta det med ro resten av kvelden. For å si det sånn, neste år drar vi nok bort! Haha!

Kamera jeg bruker nå er helt elendig, men jeg kan jo dele noen fine bilder av året som gikk i tillegg her! Et ordentlig høydepunkt innlegg fra 2015 jobber jeg også med, så det kommer!

Ønsker dere alle en fantastisk nyttårsaften! Godt nytt år til dere alle, og kos dere med venner og familie ♥

JEG HADDE ALDRI TRODD JEG SKULLE SI DETTE..

"Nei, Leo! Ikke spis på bleia di!"

"Leo, ikke tygg på armen til faren din."

"Leo, den er mamma sin, kom hit da" Før jeg veiver med armene og gir tegnet som vanligvis får han til å ville krype bort til meg. Vel, han snur seg, tar mascarabørsten min i munnen sin og kryper fortere enn jeg løper bortover badromsgulvet. Den luringen der!!

Noen få måneder siden <3

"Nei vennen, ikke lugg mamma i håret når hun sover" sitat Fredrik

"Doen smaker ikke godt"

"Stikkkontakten gjør heller ikke det, Leo"

 

"Leo, hvorfor sleiker du på brystet til pappa?"

"Nei, Leo!! Ikke tygg på bordet!"

"Leo, dobørsten må stå i fred"

 

Noen som kjenner seg igjen? Del gjerne i kommentarfeltet♥

FREDRIK SVARER PÅ SPØRSMÅL!

først så må jeg si at det er sykt morsomt å lese hva dere lurer på, og at dere bryr dere om mine meninger :) håper at noen av dette gir dere svar på det dere lurer på.

Hvorfor lyver dere om at dere ikke er sammen når dere bor sammen?

Vi er ikke sammen, ja vi bor sammen men er ikke i et forhold. vi skal ta ting som det kommer å ikke stresse med noe. 

 

Hva synes du om Jessica?

jessica er ei herlig og sprudlende jente med masse energi og et godt temperament. snill og god, setter seg selv bak alt annet. 

skal dere ha ungen anenhver uke eller hvordan skal dere gjøre det?

det har vi ikke tenkt på, siden vi bor sammen nå og bare tar ting som det kommer. 


Hva har du lyst til å bli "når du blir stor"?

det aner jeg ikke, siden jeg er lærling innen salg regner jeg med at det blir noe i den retningen, men som sagt så aner jeg ikke.

Hva synes du om å være pappa i så ung alder?

digger det, slettes ingen nedtur i det hele tatt, elsker det! og angrer ikke et sekund :)

Synes du og Jessica at det er vanskelige og\eller ubehagelig at andre og da spesielt med tanke på fremmede driver å spekulerer på hvorfor det ble slutt mellom dere?

vel, det er liksom bare jeg og jessica som vet hva som har skjedd, jeg bryr meg ikke så mye om hva andre spekulerer om. folk får tro det de vil :) 

 Har du hatt lyst til å be Jessica om å ta en bloggpause?

ja, kan vel ikke nekte på det, men jeg vet at den er viktig for henne så ville aldri nektet henne å drive med bloggen.

Hvordan går det med DEG?

jeg har det bra, er litt sliten, men føler meg bra (takk som spør)

 Hva synes du om at Jessica blogger, og alt hun skriver om dere to/deg?

hun hører alltid med meg før hun legger ut noe som handler om oss, så jeg syns det er helt greit. 

Har du en favoritt bok eller film du ønsker Leo skal få med seg etter hvert som han vokser?

som liten så var jeg en veldig fotballgal unge (noe jeg forsåvidt er nå også) så filmene goal er noe han bare må se hahahaha <3 også skal han lese Zlatan boka haha <3

 Hva jobber du egentlig med?

jeg er lærling på spar :)

Hvordan er det å være sammen med en blogger? Blir det noen ganger litt "mye" når hun alltid skal dokumentere det dere gjør? Har dette noen gang ført til konflikter i forholdet?

Det å være sammen med en blogger er kan være veldig krevende, ja det kan bli litt mye, spesielt når kamera skal med til en vær tid hahaha. dette har ført til konlikter ja, var en periode hvor vi nesten levde etter bloggen, men sa ifra så ble det en stopp på det. 

Er det noe du angrer på at du har gjort/ ikke har gjort?

det tror jeg nok en vær person har gjort, men det som slår meg først må være at jeg ikke gjorde en bedre jobb på skolen. 

Hva sier familien din og familien til Jessica om bruddet? Hva syns de om det?

At det er fælt.

Hva syns du om at Jessica juger om at hun bruker størrelse xxs i klær? det er ganske lattelig

Hun juger ikke om størrelsen på klærna hennes hahaha, er nok bare xxs i klesskapet hennes. det ser jeg jo når jeg ser klærna hun kjøper og hva hun har på seg hver dag.

Hva synest du om at hun skryter så mye av sin egen kropp?

Synes hun har noe å skryte av hvertfall.

 


Nå er det Jessica! Jeg synes det var veldig fint at Fredrik orket å svare på noen av spørsmålene deres, men jeg ser også at en del er utelatt - noe jeg forstår veldig godt.

Jeg har sett meg fryktelig mett på spekulasjonene rundt bruddet vårt i det siste og kjenner en del på at jeg er veldig skuffet om dagen. Jeg tar ikke til meg stygge kommentarer i seg selv, slengbemerkninger eller stygge kallenavn, men det at folk beskylder meg for å lyve om den vondeste perioden i livet mitt for å hanke inn klikk og oppmerksomhet? Det er faktisk ikke noe gøy i det hele tatt, og det merker jeg veldig godt. Det å bli tråkket på når man ligger nede fra før er aldri noe morsomt, selv om jeg selvfølgelig forstår at det kom brått på på dere - men prøv å tenk hvor brått det kom på meg, når det kom veldig brått på dere.

Jeg åpner meg fullstendig og har vært helt ærlig om alt jeg har skrevet om bruddet her inne. Fullstendig ærlig. Jeg hadde ikke hatt samvittighet til å lyve til leserne mine for penger, oppmerksomhet eller klikk. Det at noen bloggere gjør det er èn ting, men hva har jeg gjort tidligere som gjør at dere ikke kan stole på hva jeg skriver? Jeg håper jeg ikke er den eneste som sitter med følelsen av at dette er urettferdig. Jeg har aldri løyet til noen av dere gjennom bloggen. Jeg har aldri gitt dere grunn til å beskylde meg for å lyve om noe.

Jeg er så sliten av alt dette at jeg av og til har følt meg helt på gråten. Jeg skriver ikke dette for å sette meg i en offer-posisjon, for som tidligere skrevet har jeg aldri ønsket å være et offer i noens øyne, og det er jeg heller ikke. Jeg velger å eksponere livet mitt på denne måten, og det vet jeg veldig godt. Men jeg føler meg rett og slett bare helt hjelpeløs. Hva kan jeg gjøre for at dere skal tro meg? Lurer på hvor mange ganger jeg har tenkt på det.

Forestill deg selv: Du står opp etter en søvnløs natt fordi du har grått til du har hikstet fordi det plutselig er slutt mellom deg og faren til barnet ditt, noe som kom som lyn fra klar himmel, og du velger å åpne deg helt for alle og å gi beskjed om at alt ikke er bra overhode istedenfor å late som at det er det ved å ikke skrive noe om det på den offentlige bloggen din, og responsen er klar: Dette gjør du kun for oppmerksomhet.

Hvordan ville du følt deg da?

Jeg har gitt beskjed i kommentarfeltet i dag at jeg er villig til å donere alle pengene jeg har tjent de dagene jeg har skrevet om bruddet for å bevise at dette ikke handler om penger eller oppmerksomhet. Det handler rett og slett bare om at jeg faktisk er åpen og ærlig om alle aspektene i livet mitt: Selv de som gjør vondt å skrive om.

Og det er det som gjør at jeg er ekte.

Klem fra oss.

TILBAKEBLIKK: LEO'S DÅP

Over fire måneder siden den store dagen til Leo allerede! Jeg satt i dag tidlig med Leo på fanget og kikket på bilder fra den store dagen hans, og utrolig nok virket han interessert for en gangs skyld. Og DET er ikke ofte, altså! Han vil oftest aller helst opp og bort, men da satt han lenge på fanget mitt mens vi koste oss med bilder.

 

 Åh, et superkoselig tilbakeblikk!

Neste uke er han jo 9 måneder alt også! På lillejulaften ♥

Stor klem! Ha en god tirsdag.

SPØRSMÅL - FREDRIK SVARER

hei, nå er det lenge siden dere har hørt fra meg.

Jeg regner med at det er mange som har spørsmål, så tenkte derfor å ha to gjeste-innlegg... dette hvor jeg har spørsmålsrunde og et innen en uke hvor jeg svarer på spørsmål fra dere. Spør om alt fra kidden til hva som helst, jeg svarer så ærlig som mulig !


Fra Fredrik!

INNEDAG MED LILLEMANN!I dag kom snøen!

Fredrik vekte meg i det han sto opp og skulle dra på jobb. Han romsterte ute i stuen før jeg hørte at han var på vei inn på soverommet hvor Leo og jeg sov. "Jessica, det er snø ute!" husker jeg at han sa. Og så husker jeg så vidt at jeg så noe som "Mhm, så fint" i halvsøvne før jeg sovnet med lillemann i sengen med meg igjen. 

Jeg sto i verandadøren tidligere i dag med Leo på armen. Vi så ut på snøen og han synes det var kjempespennende. Om han synes det var det fordi han synes nesten alle ting er spennende om dagen, eller om det var spennende fordi det faktisk var snø, - det vet jeg ikke. Men samme kan det være. Det var likevel superkos! Vi har for første gang på lenge tilbrakt dagen inne med levende lys, pepperkaker, leking, tv-titting, og fin musikk. Leo har krabbet etter meg rundt i hele huset når jeg har gjort husarbeid og strekt seg etter meg mens han har sagt "amma" så... For å si det på den måten, det er fortsatt en del husarbeid igjen ♥

Nå kom nesten akkurat Fredrik inn døren, like glad for å se Leo som alltid! Vi skal spise middag alle tre og senere skal Leo få et lite bad!

Håper dagen deres blir super :-) Og håper dere satt pris på at jeg sto opp grytidlig for å ta bilder til dere, mørketiden er helt fryktelig som blogger! Haha!

Klem! Og lik gjerne siden min på Facebook for å bli oppdatert med nye innlegg aller først! HER ♥

SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 1

Hvordan er det og ha en blogg + Leo i tillegg?

- Det er slitsomt! Men slett ikke umulig. Jeg koser meg veldig med jobben jeg har samtidig som Leo og jeg går hjemme. Hadde jeg ikke hatt den måtte jeg nok ha funnet meg en annen hobby for å ikke ha gått på veggen! Haha!

Svarer du når folk sender email til deg?
-Jeg prøver! Selv om tiden ikke alltid strekker til så gjør jeg virkelig så godt jeg kan.

Er Fredrik flink til å hjelpe til med Leo?
- Ja.
Kan du legge ut en video av Leo der han gjør forskjellige ting?
- Det kan jeg helt sikkert! Hva ønsker dere å se? 

Har du et godt forhold til familien din?
- Ja, det har jeg!


Anbefaler du jenter på din alder til å bli gravid?
- Dette har jeg skrevet om en god del ganger før, men jeg vil verken anbefale eller fraråde. Når man blir gravid ung kan man være i totalt forskjellige livssituasjoner, og det å ha en fasit som er rett for absolutt alle fungerer bare ikke. Man må kjenne på hva man ønsker for seg selv og fremtiden sin, men vite at det er fordeler og ulemper med alt.
Det er i hvert fall viktigst at man tar et valg man kjenner at man kan leve med i mange år fremover. Jeg har tidligere skrevet at jeg synes man skal være litt egoistisk i slike situasjoner, og det står jeg inne for den dag i dag også. Man kan ikke leve livet sitt etter å forsøke å tilfredsstille alle andre og hva de mener er riktig, det vil aldri fungere - for det finnes ingenting som alle i hele verden er 100% enige i. Det hjelper ikke deg å ta et valg som er rett for naboen din. Hvis du ønsker barnet, så beholder du det - ønsker du det ikke, så tar du abort. Det høres enkelt ut, og det er det ofte ikke, men det er likevel sånn det er. 

 

 
Har du noen favoritt jentenavn hvis du skulle fått en jentebaby?
- Alma og Åshild er favorittene her!

 

Hva er ditt drømmehjem?
- Det føler jeg egentlig at jeg bor i akkurat nå! Jeg elsker leiligheten og synes det er så trist at jeg må komme til å flytte herfra etter hvert..

Er du en person som stresser mye, i hvilke tilfeller?
- Haha, gjett om jeg er! Om jeg ikke får blogget innen klokken fem på ettermiddagen løper jeg rundt som en gal og stresser. Det samme om jeg ikke har fått laget middag til Fredrik er hjemme, eller det å ha dårlig tid, det er virkelig helt pyton. Noen ganger blir jeg så stresset at jeg ikke klarer annet enn å le av meg selv, dere skulle ha sett meg da!

Hvordan tror du fremtiden til Leo kommer til å bli?
- Den ser i hvert fall fryktelig lovende ut. Moren til Fredrik sparer til han, og det gjør også vi. Han har alt han trenger og to foreldre som elsker han mer enn absolutt alt. Jeg gleder meg til å se han vokse opp og til å lære han en hel masse. Det er spesielt viktig for meg at han får gode verdier og at han har respekt for andre mennesker. Jeg vet at vi kan gi ham den beste fremtiden han kunne ha ønsket seg, og når han blir voksen håper jeg at han kan si at han er stolt over jobben Fredrik og jeg har gjort med ham.

Hvilken størrelse bruker Leo i klær nå og hvor lang og tung er han nå?

- Leo bruker 74, jeg pleier noen ganger å kjøpe størrelse 80 fordi det holder lenger og man kan bare brette opp på armer og ben. Det er en stund siden vi har vært på kontroll nå, men jeg oppdaterer dere med vekt og lengde så fort vi har vært der!

Beklager for kvaliteten for noen av bildene her, foreldrene og søstrene mine går ikke akkurat rundt med speilreflekskamera i lomma slik som jeg :-)

Hvor mange tenner har Leo fått? 

- Akkurat nå har han fire oppe og to nede, i tillegg til at det er to nede på vei :-)

Har du noen tips til andre som skal bli mamma i en tidlig alder? Isåfall, hvilke tips?

- Drit i hva andre tenker. Ikke la deg tråkke på.

Elsker dette bildet fra mai ♥

Hvordan går det med dere?

- Det går vel helt greit. Ting er veldig komplisert men vi gjør det beste ut av det. Takk for at du spurte, forresten!

Når begynte du å kjøpe babyting under svangerskapet?
- Tidlig!! Etter jeg bikket 14 uker tok det helt av, vanskelig å la være når man er så spent!

Har du planer om å gå tilbake å studere? Eventuelt ha leo i en barnehage når han blir 1 år?
- Selvfølgelig! Jeg har reservert skoleplass til neste år, og barnehageplass skal søkes asap!!

Hadde du mye smerter under svangerskapet
- Både ja og nei. Kanskje mest psykisk? Jeg tror det. Jeg slet ikke fryktelig mye med bekkenløsning annet enn helt på slutten, men det å kaste opp så mye som jeg gjorde var i grunn ganske smertefullt. Ellers mener jeg å huske at jeg hadde en del smerter nederst i magen de første månedene, noe som egentlig er ganske vanlig.

Del 2 kommer på video i løpet av måneden!!! ♥ Dere har vært så tålmodige at herregud, endelig video igjen!!!

Klem