UKENS SPØRSMÅL

"GÅR DU PÅ PREVENSJON?" ++

Hallo alle sammen!

Endelig torsdag. Jeg er alltid litt ekstra glad når jeg står opp om morgenen på torsdager! I morgen er det helg igjen, til tross for at det faktisk føles ut som at det var helg i går. Jeg gleder meg som alltid, jeg vet vi har noen koselige dager i vente.

Noen synes sikkert at bloggen er litt annerledes for tiden (?) Jeg har vært og kommer alltid til å være meg selv gjennom bloggen, men jeg har kommet et steg videre. Jeg har brukt så mye tid av min blogg-karriere på å prøve å få alle til å like meg.

Jeg har lyst til åpne meg mer, og bry meg mindre om hva andre skulle mene. Jeg kommer sikkert til å skrive mer om ting som ikke bare innebærer mammarollen også. Jeg har glemt meg selv litt oppe i alt. Jeg er ikke mammarollen, selv om den rollen er en utrolig stor del av livet mitt! Men nok om det. I dag tenkte jeg å svare på spørsmål jeg aldri har svart på tidligere.

Processed with VSCO with f2 preset
Går du ikke på prevensjon? 

- Jeg kan gjerne avsløre at det gjør jeg ikke nå nei.

Hvorfor stenger du kommentarfeltet under noen blogginnlegg? 

- Først og fremst vil jeg bare avklare at det kun er noe jeg har gjort på et par blogginnlegg nå i det siste, men at det ikke er noe jeg gjør eller vil gjøre fast. Og så vil jeg bare understreke at jeg tåler kritikk, men at jeg ikke forstår hvorfor noen skal kritisere meg for at Fredrik og jeg sliter i forholdet vårt, eller at noen lager spekulasjoner på ingenting, eller "koke suppe på spiker" som det så fint heter. Som drar ting helt ut av proporsjoner som for eksempel å få et blogginnlegg som handler om utroskap på generelt grunnlag, til å handle om at Fredrik er utro mot meg nå. 

Jeg orker ikke å sitte og grue meg til å lese kommentarfeltet, og det gjør jeg vanligvis aldri selv om jeg kan få en del kritikk. Jeg er jo tross alt en av få bloggere som har åpent kommentarfelt uten at jeg må godkjenne kommentaren din før den blir publisert! Men et sted går min grense også og det håper jeg dere har forståelse for.

Hvor skal barna bo om dere flytter fra hverandre?

- Uff, jeg må bare fortelle dere at jeg fikk en stor klump i magen første gangen noen spurte meg om det. Jeg blir faktisk litt uvel av tanken.. Noah er jo enda så liten og fryktelig avhengig av meg.. La oss håpe at det ikke ender med at vi virkelig må ta ta stilling til det spørsmålet, det vil jo vi for alt som er unngå. Vanskelig spørsmål. Jeg tror vi rett og slett bare måtte sett an hva som hadde vært best for barna. Det er uansett der vårt fokus alltid vil ligge: Ikke på oss selv, men på hva som er best for barna. Ikke noe krig her om hvem som eventuelt skulle hatt barna mest, men hva som er best for de. Ikke hva som er best for egoet vårt. Det tenker jeg er viktig. Man vet aldri hvorfor noen velger som de gjør med tanke på hvem som skal ha barna mest når et par går fra hverandre, men for meg er det en stor selvfølge at det skal handle om de nydelige guttene våre. 

Klikk på "liker" knappen under om du vil at jeg skal filme resten av svarene på spørsmålrsunden og legge det ut på bloggen. På den måten er det mye lettere for meg å se om det er noe dere vil at jeg skal gjøre, eller ikke!

PERSONLIGE SPØRSMÅL OG SVAR

♥ "Jeg synes du virker som en flink mamma og har ikke noe i mot deg. Men hvorfor hadde du det så travelt med å få barn? Hvorfor hadde du så hastverk at du bare måtte bli gravid to ganger før du i det hele tatt ble myndig?"

- For meg har det ikke handlet om å ha det travelt eller å ha hastverk med å få barn. Det handler om at når man er først er blitt gravid, får man aldri muligheten til å få barnet tilbake dersom man velger det vekk. Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet. Du kan ikke få det samme barnet tilbake, men du kan få et nytt.

Første gangen jeg ble gravid og bestemte meg for å beholde fikk jeg høre at «Jeg kunne jo ta abort nå, og vente noen år for å få et nytt barn senere» Men det var jo ikke et annet barn jeg ville ha når jeg hadde bestemt meg for å beholde. Jeg ville ha den lille celleklumpen som lå i magen min akkurat da og som gjorde at graviditetstesten slo ut positivt. Å prøve å fortelle meg selv at jeg kunne få andre barn i fremtiden hjalp ikke meg det spor. Jeg kunne ikke fått det samme om jeg hadde ventet noen år. Barnet i magen venter nemlig ikke. Og det var jo barnet i magen jeg ville ha, ikke et fremtidig barn som ikke en gang eksisterte.


♥ "Har du en privat instagramkonto? Kan jeg i så fall følge den?"

- Jeg har en privat instagramkonto ja. Den har ikke noe med bloggen å gjøre, og er kun for venner/bekjente. Tror jeg har i underkant av 180 følgere der, så den kommer til å forbli privat. Dere må for øvrig gjerne følge meg på @mammasom16 på Instagram. Skal bli flinkere til å oppdatere der fremover!


♥" Jeg synes du er så pen, sånn naturlig pen! Kan du svare ærlig på om du har operert noe på kroppen din etter du ble mamma? Føler du har unngått det spørsmålet litt! Jeg blir ikke overrasket eller skuffet om du har det, siden nesten alle på topplista har gjort det."

- Tusen takk! Jeg har ikke lagt meg under kniven og har heller ikke tatt fillers som botox og lignende. Ikke før jeg ble mamma, og ikke etter jeg ble mamma heller :-) Jeg føler meg nesten unormal i bloggverden som ikke har gjort noen endringer på kroppen eller utseendet mitt. Jeg har selvfølgelig kjent på presset, men jeg har hittil klart å holde meg unna.

Jeg tror ikke at man blir lykkelig av å legge seg under kniven, eller av botox og større lepper. Som jeg skrev i et blogginnlegg til dere i mai "Skjønnhetsoperasjoner og fornektelse får bare tatt deg så langt - Til slutt sitter du igjen med deg selv, og liker du ikke deg selv, så kommer ikke all verdens med plastiske operasjoner til å forandre på det. Jeg skal for øvrig ikke komme med noen moral-preken om hvem som er gode forbilder og ikke, for det å være et godt forbilde handler ikke om valgene du tar og hvordan de ser ut for andre - men hvorfor du tar dem."

♥ "Du må ikke svare på dette altså, men hva slags prevensjon har du tenkt til å begynne på?"

- Det blir litt intimt synes jeg. Haha! Har i tillegg familie og svigerfamilie som av og til leser på bloggen min, så tenker jeg lar være å svare på akkurat dette. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å ikke bli gravid igjen akkurat nå. 

.Håper du har en fin helg med dine! Nyt resten av lørdagskvelden, vi snakkes igjen ♥

JEG GIR ETTER....

Hei alle sammen!

Det ble så mange misforståelser med tanke på forrige blogginnlegg at det ble slettet. Jeg fikk ikke formulert meg på tydelig nok måte og det siste jeg vil er å tråkke noen på tærne. Selvfølgelig forstår jeg at det er to sider av en sak, og jeg fikk tydeligvis ikke vist dette på riktig måte. Jeg beklager, og legger meg fullstendig flat om noen følte de ble fornærmet eller lei seg på grunn av innlegget mitt. Det er det aller siste jeg vil og jeg håper virkelig dere kan tilgi meg for det!

Uansett! Over til overskriften! Nå har jeg blitt nominert på en del blogger for å svare på noen spørsmål, så da tenkte jeg å gi etter og endelig å svare på disse! Jeg elsker jo slike innlegg så håper dere liker de også :-)

1. Hva gjør du på fritiden din?

- Jeg tilbringer mye tid med den lille familien min! Ellers trener jeg, og blogger. Jeg elsker virkelig å skrive og har jeg den "Rette" dagen kan jeg sitte å skrive i timesvis. Så fremt Leo sover da, selvsagt! Utover det... Ikke så mye! Tid med familie som bor her i Larvik blir også prioritert, og venner også - men det er litt sjeldnere.


2. Hvor ser du deg selv om 10 år?

- Om 10 år håper jeg at jeg har fått de barna jeg skal ha og at jeg bor sammen med noen som gjør meg lykkelig. 


3. Hvorfor begynte du å blogge?

- Jeg begynte å blogge i hovedsak for å hjelpe andre i samme situasjon som meg! 


4. Hva er dine mål med bloggingen?

- Jeg har ikke satt meg noen spesifike mål, annet enn at jeg nyter bloggingen og at det er fantastisk å ha det som jobb. Det beste er jo lesere og tilbakemeldinger, så hvis jeg må nevne noen mål må jeg si at målet mitt er å levere for leserne mine og at de liker det jeg holder på med.


5. Hva ønsker du å jobbe med?

- Jeg vil veldig, veldig gjerne utdanne meg som psykolog. Og skrive ved siden av jobben, forhåpentligvis :-)


6. Hvor vil du aller helst reise?

- Bora bora frister veeeldig i disse kalde vinterdager!7. Blå eller brune øyne?

- Begge! 


8. Hva er ditt flaueste øyeblikk fra når du var liten? (typ 1.klasse til 4.klasse) 

- I 4 klasse hadde jeg glemt å skru av alarmen på klapp-telefonen min, og det var på den tiden hvor jeg forgudet Lady Gaga.. Vel, ja.. På mandagsmorgen i norsktimen hører jeg plutselig Lady Gaga sin hit Just Dance på full guffe, og alle snudde seg til meg. Husker jeg synes det var så flaut! Mobilen min lå i sekken og jeg ble tomatrød i hele ansiktet. Læreren måtte komme bort til meg for å hente den siden jeg husker jeg ble helt handlingslammet, haha! Skal sies at jeg var skikkelig sjenert og forsiktig på denne tiden.


9. Favoritt serier?

- Orange is the new black, American horror story, The big bang theory og Prison break!


10. Hvem ser du opp til?

- Åh, vanskelig spørsmål! Jeg ser opp til alle som har jobbet seg gjennom livet hvis de har hatt det skikkelig tøft. Jeg synes det er så beundringsverdig hvordan noen klarer å jobbe seg til et fantastisk liv selv om de har mott mye motgang og tøffe tider.


11. Går det bra med deg? 

- Det går bedre. Jeg vet at alt vil gå bra til slutt, og trøster meg med det!

Håper alle dere har det bra. Nyt kvelden, nå blir det bloggerne på skjermen her <3

UKENS SPØRSMÅL!

Kan du lage et innlegg hvor du skriver om matbudsjett og middager?

- Det kan jeg helt sikkert!

Hvor gammel er Leo nå?

- Han er snart 5 måneder gammel! Gud som tiden flyr.Når kommer videoen fra leiligheten?

- Jeg vil ikke sette en dato, for plutselig dukker det opp noe! Men jeg prøver så godt jeg kan å få den ut når vi har kjøpt det siste til leiligheten :-) Takk for at dere er så tålmodige.

Hvilken bunad har du?

- Jeg har ikke bunad, den jeg brukte i Leo sin dåp er søsteren min sin! Tror for øvrig det er lundeby. Jeg skal kjøpe meg egen bunad veldig snart!

Kan du være så snill å poste bilde av magen din?

- Ja, men det er så mange som reagerer når jeg gjør det. På en måte forstår jeg det, på en annen måte gjør jeg ikke det. Uavhengig av det har jeg tidligere postet bilder på instagrammen min HER og i DETTE innlegget


 1 UKE ETTER FØDSEL!

Sovner leo av seg selv når dere legger han for natten?

- Ja.

Spiser Leo noe annet enn melk?

- Han drikker av og til litt vann (som er kokt og litt kaldere enn rom temp). Ellers spiser han kun morsmelkerstatning, jeg vil ikke starte for tidlig på grunn av risiko for allergier etc.

Hvorfor hadde du reklame på bloggen på Leo's dåpsdag?

- Synes dette er veldig ufortjent kritikk. Jeg har så og si aldri reklame på bloggen min, og dåp er veldig dyrt å ha. Derfor bød jeg meg muligheten (i samråd med Side2/nettavisen) til å få noe sponset, men mesteparten kjøpte jeg selvsagt selv. Jeg fikk sponset bånd og stoltrekk, og avslag på prisen på dåpskaken. Jeg tror veldig mange ville ha gjort det samme dersom de var i posisjon til å få noe sponset selv. Men som sagt, jeg har sjeldeeent reklame på bloggen. Sist gang jeg fikk noe sponset var i februar før jeg ble side2 blogger, og jeg regnet derfor med at det kom til å gå greit.

Hvorfor svarer du så sjeldent på kommentarer lenger?

- Fordi vi ikke har nett hjemme enda. Jeg prøver likevel så godt jeg kan å svare når jeg har nett! Dere har sikkert lagt merke til at jeg ikke svarer på negativ ladede kommentarer lenger også? Vil jo ikke at bloggen min skal være en mobbe arena, men det ser ikke ut til at det er mulig å få til uten å stenge kommentarfeltet. Og det vil jeg jo ikke gjøre, jeg har jo så mange fantastiske lesere som kommer med så mye positiv respons på det jeg skriver her inne! Hvorfor får du så mye stygge kommentarer?

- Nei, si det... Tenker at det er veldig mange som har lite å finne på, og som er veldig ute etter å "ta meg" fordi jeg er ung mor. Men det går veldig greit altså, er vand med det og tenker kun på de positive kommentarene (og konstruktiv kritikk!)

Hvor mye veier Leo?

- LIke over 8 kg! Stor og flott gutt!Har du utenlandske foreldre?

- Nei!

Hvor kan man stemme på deg i vixen?

- Du fyller inn DETTE (Direktelink) skjemaet og skriver inn min bloggadresse og hvilken kategori du synes jeg fortjener å bli nominert i :-)

Og til slutt vil jeg bare si tusen takk til dere som følger meg og familien vår, som liker bloggen min, og som sender meg fine meldinger! Det betyr veldig mye, og jeg synes dette er veldig stort!

Håper kvelden deres er bra, klem

FREDRIK SVARER PÅ SPØRSMÅL!

Jeg svarte på alle spørsmålene, håper dere ble OK! Veldig morsomt med så mange som ville stille spørsmål!

Hva skal Jessica utdanne seg som? - Psykolog.

Kan Jessica pliiis legge ut bilde av magen sin? - Det kan hun sikkert, men vet ikke om hun vil fordi folk kan bli så sinte.

Synes (Jessica) at livet er bedre nå som mamma? - Ja, det gjør hun.

Er dere økonomisk selvstendige eller får dere hjelp fra foreldre for at økonomien skal gå rundt? - Vi er selvstendige.

Hvem lager dåpskaken? www.Kakeriet.no Utrolig flink dame! jeg så kaken i stad og den er bare heftig fin.

Lykke til med dåpen! - Tusen takk til alle som har skrevet dette. setter pris på det

Vil du ha flere barn? - Ja, men ikke enda.

Hvor mange søsken har du Fredrik? - Jeg har én bror!

Hva er ditt beste minne med Jessica? - det beste minne jeg har med Jessica er når vi lå på sykehuset og ventet på at vi skulle inn på operasjonsbordet for å forløse Leo.Hva er det beste med å være foreldrer? - det beste med å være forelder må være all kjærligheten man får og gir. ubeskrivelig godt!!!

 

Krangler dere ofte, og hva er som regel grunnen? - Vi krangler ikke ofte, men det går opp og ned liksom. Grunnen er varierende.

Hva skal du være lærling i? - jeg skal være lærling innenfor salgsfaget. 

Hvordan ble du kjent med Jessica/ hvorfor ble du forelsket i henne? - hahaha morsom historie. bestekompisen min drev med kusina hennes som gikk i klassen min. jeg var ofte med de. en gang så satt jeg på facebooken til kusinen hennes fordi jeg kjedet meg. så fikk jeg øye på Jessica sitt profilbildet. Hu var den peneste på lista så jeg sendte en melding også gikk det som det gikk. For å si det mildt, jeg var dritheldig som fikk svar. 

hvordan er det å være far i ung alder? - det å være far i ung alder er veldig koselig, morsomt, utfordrende og slitsomt.

Hva er din verste uvane? - Jeg er veldig konfliktsky. HATER krangling!!!! 

Får du og Jessica like mye tid sammen alene som før? - vi får ikke det. Leo er jo en del av livet vårt og er rundt oss 24/7. men vi har et godt nettverk rundt oss så hvis vi trenger litt tid alene så er det plenty av familie og venner som vil passe han. 

Føler du noen ganger at du angrer på å bli pappa? - nei! ikke et sekund. det er det beste som har skjedd meg.

Hva liker du best med å være far? - Alt. det å være far er bare helt herlig. men må jeg plukke ut en ting må det være å mate han. det er så kos å vite at du er en grunn for at han kan leve. og de store vakre øynene som da stirrer opp på meg. 

Hva er din favoritting ved Leo? -  Alt. Men spesielt latteren hans!! Gir meg latterkrampe hver gang. helt herlig.

Hvordan er forholdet deres nå etter Leo kom? Er det bedre mellom dere to eller dårligere? - det er definitivt bedre! forholdet vårt er veldig bra. selv om vi krangler av og til så har vi det veldig bra sammen.

Vil du gifte deg med Jessica? - Ja. En vakker dag.

 

Hvordan er Jessica som person? - Jessica er veldig alfa hunn. Men også den beste i verden. Jessica er veldig omtenksom og setter alltid Leo og meg først. Hun bruker masse penger og enda mer kjærlighet på oss tre som en familie. 

 Har dere noen morsomme flauser? -  det er ting jeg opplevde i 10 klasse, det hjemsøker meg fremdeles og får helt angst bare tanken på det. tok god tid for å si det sånn å fortrenge det minne. Det var avslutting i 10 klasse og jeg var en av 4 som skulle synge solo. læreren min hadde nemlig funnet ut at jeg sang i kor helt til 9 klasse. så derfor "måtte" jeg synge. det var helt fullstappet av foreldre søsken og familie i lokalet. og alle var spente siden sangen var vist en litt eldre favoritt en gang i tiden. verset jeg skulle synge kom og stemmen min svikta helt. det skjærte så fryktelig av stemmen min, er helt sikker på at jeg kunne knust glass. etter at det var ferdig gikk jeg ned å satt meg i håp om at ingen skulle si noe. tror det tok hele sommeren og litt til for å fortrenge det. uff.... 

Jessica har skrevet et innlegg om flauser som dere kan lese HER

Hva gjør dere (Jessica og Fredrik) når Leo sover? - når Leo sovner så slapper jeg og Jessica av. Ser på tv, spiller litt, og sover. Lager også som regel mat og spiser. 

Var Leo planlagt? - Leo var ikke planlagt!

Føler du livet ditt er bedre nå som du er pappa? Eller savner du hvordan ting var før? - jeg føler at livet er blitt bedre etter at leo er født. Men det er selvfølgelig ting jeg savner. som å kunne dra ut når jeg vil og kun ha ansvar for meg selv. Men hvis jeg fikk valget ville jeg ikke bytta bort Leo mot noe som helst! Han er verdt mer enn noe annet her i verden.

Hvordan var Leo når han var nyfødt? Gråt han mye om nettene i begynnelsen? Og hvordan er han nå? Gråter han like mye som før? - Leo er en veldig rolig og stille gutt. seff gråter han og er i litt umulig modus noen ganger. i starten gråt han hver natt. men roet seg fort etter som tiden gikk. nå sover han godt. kan sove rundt 23:00 til 06:00-08:00 på morgen.

Hva var din første tanke da Jessica sa hu venter barn med deg, og hvordan opplevde du svangerskapet før Leo kom? - Jeg fikk helt sjokk! det kunne ikke være sant tenkt jeg. jeg som FAR!!??? det kan jo ikke gå?? tenkte jeg. jeg var veldig redd og turte ikke å si det til noen i starten. husker jeg trodde at livet mitt var over. nå var det slutt på alt det sosiale livet.... men der tok jeg så inderlig feil. svangerskapet var en veldig interessant periode i livet. følte meg veldig heldig som slapp alle smerter i ryggen og mage, oppkast vær dag. Kynnere og et humør som lever sitt eget liv. krangling og kjefting for ting vi ser tilbake og ler av nå. kort sagt ville jeg kalt det en utfordrende tid.   

Hva består inntekten deres av, utenom din lærlinglønn? Ser jo at dere bor veldig fint, kjøper mye klær, pynteting osv, spiser mye ute osv.. Veldig bra at dere greier dere økonomisk, men dere er nok bedre stilt enn de fleste unge foreldre! - Ja, vi er nok det. Inntekten vår består av jobben min og jobben til Jessica. 

Bodde du alene før du og Jessica flyttet sammen? Isåfall hvorfor flyttet du for deg selv så tidlig? - Jeg bodde sammen med mamma, pappa og bruttærn. 

Hvordan uttaler man Jessica? - men norsk J

Hva er det fulle navnet til Leo? - Leo Johannessen Enerberg

Har du tatt lappen? - jobber med saken! Ting går litt treigt men fremover går det.

Hvordan reagerte kompisene dine på at Jessica var gravid? - de reagerte veldig bra. ble jo selsak sjokkerte, men ettersom det sank litt inn så var de veldig interesserte og var ivrige etter å møte han. Alle ville være onkler og tanter og ta han med på old trafford, treningssenteret, fotballskole, lære å kjøre når han ble eldre. og det vil de fremdeles. 

- Fredrik.

DETTE HAR DERE VENTET PÅ....

Eller har dere det? Håper det. Gjett hvem som har glemt å svare på spørsmålene fra dere på en goood stund nå! Her kommer svar på de mest stilte spørsmålene i det siste, håper dere er fornøyd med svarene! 

Hvordan var det å gå gravid som 16-åring? Og hvorfor ble du det?

- Det var helt ærlig veldig tøft, men det har jeg jo  aldri prøvde å gjemme for dere heller. Det var vondt å gå fra å alltid bli dømt for hva jeg var, til å plutselig bli dømt på grunn av magen. 

Samfunnet vårt er ikke tilrettelagt slik at det skal være enkelt for unge mennesker å bli foreldre, og nå tenker jeg ikke bare på økonomisk sett, men også på den måten at vi har fått så mange fordommer mot unge foreldre Grunnen til dette (og dette er altså min teori) er at det er unge foreldre som har klart seg dårlig (og vi glemmer kanskje at det er eldre foreldre som klarer seg dårlig også, ikke vet jeg) og at vi da som mennesker velger å fokusere på det negative, altså i dette tilfellet: de som klarer seg dårlig. Hvor mange husker det den gangen du gjør noe skikkelig bra? Og hvor mange husker det den gangen du gjør noe skikkelig dårlig, eller negativt? Akkurat. På samme måte tror jeg en god andel mennesker velger å fokusere på de som ikke mestrer rollen som foreldre i ung alder, og derfor får det for seg at alle er som dem. 

Å gå gravid for meg, og jeg vet også for mange andre; er noe av det fineste, og mest givende du kan oppleve. Og det var det for meg også, til tross for alt som fulgte med. Men det er et eller annet som skjer oppe i hodet på enkelte mennesker når det er noen yngre som blir gravide, plutselig glemmer de kanskje selv hvor fantastisk det er å bære frem et nytt liv. Et nytt menneske. Og av en eller annen grunn tror de kanskje at det er greit å ødelegge dette for disse yngre menneskene, noe det selvsagt ikke er. Som moren min sa til meg, du er definitivt ikke den første, og hvert fall ikke den siste! Jeg håper så inderlig at samfunnet vårt kan åpne seg litt i fremtiden og mot fremtidige unge gravide, og se hvert enkelt individ som nettopp det, og ikke "hun gravide tenåringen" Noe må gjøres, og jeg håper det skjer fort.

Hvorfor jeg ble det.... Tja, dere vet jo at det definitivt ikke var meningen. Jeg hadde aldri planlagt en graviditet i en alder av 16, men nå som jeg har fått Leo vil jeg jo på en måte ikke si det, for nå er jeg jo evig takknemlig for at det ble slikt det ble, og at vi fikk den nydelige sønnen vår.


Ser du på bloggen din som jobben din? Og Blogg er da ingen jobb!

- Både ja og nei. Det er jobben min i den forstand at jeg tjener penger på å drive den, men på en annen måte ser jeg ofte ikke på det som en jobb, bare en hobby jeg trives veldig godt med.

Jeg skal love dere at jeg jobber for hver eneste krone på lik linje med mennesker som har andre jobber. Jeg har kanskje ikke den fysiske delen med jobben min, men bak hvert eneste innlegg jeg skriver på denne bloggen ligger det mye arbeid.

Hvordan skriver du innleggene dine?

- Jeg bare skriver, rett og slett. Ofte jeg får ideer til hva jeg kan skrive om, overskrifter, eller bare temaer, og da bruker jeg notatene mine på mobilen til å skrive det ned dersom jeg ikke er hjemme. Jeg kladder heller ikke, og skriver alt bare rett ned. Det er viktig for meg at det jeg skriver er ekte og ærlig, og derfor har jeg fokus på det

Har du operert nesen din?

- Nei, jeg har ikke operert noe ved kroppen min. Foreløpig.

Angrer du?

- Ikke et sekund en gang. Aldri.

Er du gravid igjen?

- Nei, ikke som jeg vet. Haha, neida! Etter vår lille overraskelse (aka Leo) tar jeg test hver måned.Selv om jeg av og til merker at det hadde vært koselig med flere barn så ønsker jeg definitivt å vente. 1 holder lenge!

Skal du være med på unge mødre?

- Nei, det har jeg ingen planer om

Kan du lage snapchat så vi kan følge deg?

- Jeg har ca null og niks peiling på snapchat, og ikke får jeg oppdatert det heller siden mobilen min lider av et eller annet. Men legg meg gjerne til, jeg godtar alle! @Jessicae 

Vi snakkes senere, dere ♥

UKENS SPØRSMÅL #5

Har du det bra?
- Det er så hyggelig at dere spørr om dette! Jeg har det veldig bra, tusen takk.
Hvor er trefigurene fra? (Bildet under)
- De er fra Notabene! Av alle butikker liksom, haha.. Synes de var så skjønne da!
/>

Våkner Leo mye om natten?
- Han sover hele natten, og det setter vi stoor pris på! Ettersom vektøkningen hans er så fin så lar vi være å vekke ham om natten om han ikke våkner selv.
Hvor er skoene dine fra? Lett lenge etter slike! (Bildet under)
- De er fra HM! Vet at de har lignende på Nelly også, kjempefine.
/>


Hvilke størrelse bruker Leo i klær nå?
- Nå bruker han 62. Kun noen veldig få bodyer i 56 som passer lenger! Store gutten.
Hvordan er det å være toppblogger? Tjener du mye penger?
- Haha, er så rart hver gang noen kaller meg det! Føler meg ikke som en toppblogger. Jeg føler selv jeg tjener godt, men så har jeg heller aldri hatt en jobb før annet enn denne, så det er mulig jeg ville følt det uansett hva jeg ville tjent.
Digga toppen, hvor har du kjøpt den? (bildet under)
- Kjøpte den på ebay for et år siden, så har dessverre ikke verken merket eller link. Men om det hjelper tror jeg at jeg søkte på noe som "Red crop top" eller lignende! 
Snille Ingrid i kommentarfeltet fant toppen og la med link, du finner den HER!


Hei alle sammen ♥
Visningen i dag gikk over all forventning. Åh, den leiligheten der altså. Den var så fin! Vi må bare vente og se, for det var noen flere som skulle på visning der. Vi venter i spenning hvert fall!
Vi spiste kveldsmat hos faren til Fredrik for et par timer siden, og kom for en god stund siden hjem til leiligheten vår. Det var godt å komme hjem, og jeg fikk etter litt avslapning på sengen med Leo startet på ryddingen (hvilket jeg ikke er helt ferdig med enda) og ellers har vi bare sett bloggerne her.Senere i kveld skal vi mest sannsynlig bare kose oss med serier og tanken på at det er FREDAG imorgen. Nyt kvelden, dere ♥ Har dere forresten noen spørsmål til neste uke?

UKENS LESERSPØRSMÅL #4

Hvor har du kjøpt den røde toppen du har på bildet? (bildet under)

- Det er en morgenkåpe, og den er kjøpt på HM! Er såå glad i den.Kunne du hjulpet meg med hva jeg kan gjøre bedre på min blogg for å få flere lesere?

- Dette spørsmålet dukker opp i kommentarfeltet med jevne mellomrom, så tenkte å svare på det! Bruk bilder av god kvalitet, ikke bruk bilder om igjen i flere innlegg etter hverandre, rettskrivning (!) og det å markedsføre bloggen sin. Bruk facebook, instagram, og andre sosiale medier for alt det er verdt! Lykke til med bloggen.

Får du og Fredrik mye tid til å gjøre ting sammen? Hva pleier dere vanligvis å gjøre når dere har tid for dere selv?

- Tja, vi er jo sammen hele dagen (vanligvis) sånn sett bort i fra når han ikke er på skolen. Vi har jo mye mindre tid sammen alene nå enn det vi hadde før, men det gjør egentlig ingen verdens ting. Vi har ikke vært så mye alene uten Leo sammen enda, men når han sover pleier vi å se film, serier, eller bare slappe av sammen.

Et lite familiebilde av dårlig kvalitet! Er fortsatt på sykehuset vet dere.

Kan bloggen din komme på bloglovin?

- Aner ikke hva det er, men det kan jeg selvsagt få til!

Jeg tenker på å kjøpe en slik vugge til min sønn som kommer i August? Hvor er den fra og hvordan er den? (Bildet under)

- Den er kjempe nyttig! Det er til og med hjul på den så man kan trille den med seg overalt i huset. Den heter Monica troll vugge og er kjøpt på Barnas hus.Vuggen uten sengekant.

Hvor er toppen fra? (bildet under)

-Nelly! Så behagelig og fin.

Hvor er buksen fra? (samme bildet)

- Nastygal.comTok det mange uker før du fikk kroppen din tilbake etter fødsel? Kan du legge ut bilde av hvordan magen din ser ut nå, og er den som før?

- Er "bare" 6 uker siden fødsel, og ble opplyst her om dagen gjennom bloggen at det vanlige var 6 måneder før man fikk kroppen sin så og si tilbake, stemmer det? Men dette er jo selvsagt individuelt, noen går rett tilbake i sine gamle klær dagene etter fødsel, andre går det litt tregere med. Jeg la jo også på meg 25 kg i graviditeten, men 15 av de er borte allerede. Magen min ser bedre ut for hver dag som går, så kommer nok bilder nå mot sommeren! Er faktisk skikkelig positivt overrasket, for jeg har som tidligere nevnt fått hofter, og jeg synes det er så utrolig fint! 

Er du 100% norsk?

- Jepp! Pappa er fra toten og mamma er født i oslo, er med andre ord veldig norsk.

Hei til dere ♥

I dag har vi fått svar på prøver, og alle ser faktisk helt fine ut. Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for at alt er bra med Leo! Ja, og meg da. Men viktigst er Leo. Ettersom ting ser så bra ut får vi reise hjem i dag, og det gleder jeg meg til.

Tusen takk for alle god-bedring-hilsner og koselige tilbakemeldinger jeg har fått i det siste! Dere er så gode. Fredrik maser forresten hver eneste dag om videoblogg, så jeg vet ikke helt jeg? Er det mange av dere som ønsker det? Vi snakkes senere i dag ♥

EN GRUSOM HENDELSE

Hei dere, og beklager sen oppdatering. Det har selvsagt sin naturlige forklaring, så her er en kortversjon.

Jeg så røyken og kastet meg opp av i sengen, dro med meg leo og løp ut. Det var ekstremt fullt av røyk, og jeg var helt sikker på at det hadde begynt å brenne.

Slik starten min dag. Eller, den startet faktisk i syv tiden, for da sto jeg opp for å koke noen flasker til Leo. Utslitt som jeg var, skulle jeg aldri gjort det. Og jeg skulle i hvert fall aldri satt meg ned for å vente på at flasken var ferdigkokt.

Jeg tok med meg Leo ned for å banke på hos naboen, og fikk låne telefonen hans for å ringe legevakten. I telefonen ble jeg fortalt at jeg skulle ringe 113 med en gang, og det hjalp ikke akkurat på bekymringene mine. Videre ble vi hentet i ambulanse og kjørt til sykehus, hvor vi nå ligger til observasjon til i morgen.

Jeg tror ikke jeg kommer til å klare å tilgi meg selv for å ha sovnet, uansett hvor utslitt jeg måtte ha vært. Men jeg tror også at dette kunne skjedd hvem som helst, - for det kunne det virkelig. Jeg føler meg fortsatt som verdens beste mor for Leo, og det vet jeg at jeg er.
Men uhell skjer, og det er så ekstremt lite å få gjort nå i ettertid.

Jeg får vel bare akseptere at når man blir sliten nok så sovner man, selv når man bare skal sette seg ned for å vente på at flasken er ferdigkokt. Jeg kommer aldri i verden til koke flasker med en gang jeg har stått opp noen gang igjen, og jeg håper dere foreldre som leser bloggen min også lar være å gjøre det.

Jeg tørr ikke tenke på hvor ille det kunne gått om jeg ikke hadde våknet av brannalarmen. Det kunne virkelig fått fatale konsekvenser, så jeg er takknemlig for at jeg våknet når jeg gjorde. Håper dere har hatt en bedre dag enn meg! Og ja, alt er heldigvis bra med oss ♥

TAKK, KJÆRE ANONYM

I innlegget "Helt porno" hvor jeg la ut bilde av meg selv mer lettkledd (og det var ikke måte på hvor grusom det var) så fikk jeg en kommentar om at jeg så ja, for å sitere den anonyme: "fødeklar og sliten ut."

Fødeklar og sliten? Hæ? Men.. Bare det? Ikke noe mer? Da blir jeg jo faktisk glad, hvis jeg bare ser fødeklar og sliten ut når det er 6 uker siden jeg ble mamma for første gang. Faktisk, så er det den reneste oppturen i forhold til hvordan jeg tenkte jeg skulle se ut. Men altså, hvis du først skal forsøke å fornærme meg når jeg er nybakt mor, så kan du vel dra til litt skikkelig? Litt realt, liksom?


Rimelig fødeklar og sliten. Ja, og litt trøtt.

Hva med å snakke om hvor livløst håret mitt ser ut? Eller hvor pokkers feit jeg ser ut i shortsen jeg brukte før jeg ble gravid? Kanskje til og med at valker dominerer bildene jeg legger ut, og at magen min ser ut som gedigen suppe av fett?

Jeg vet sannelig ikke hva din hensikt var (eller, tja, jeg kan ha en anelse. kan) men fødeklar og sliten? DET tar jeg som et kompliment. Et rimelig svært et og, skal jeg si deg.

UKENS LESERSPØRSMÅL #3

Hvorfor har du ikke begynt å smile mer på bilder? Du skrev jo at du skulle gjøre det, er så synd at du ikke gjør det..

- Så utrolig dumt at du ikke føler du ser forskjell! Det beklager jeg. Jeg føler selv at jeg har gjort så godt jeg kan spesielt nå i det siste, men haater å smile med tennene, og er kanskje det du sikter til? Jeg tok hvert fall et hvor jeg smiler med tennene i går på roterommet vårt! Klarte å rive ned gardinene (som jeg for så vidt gjør hver eneste dag) når jeg tok bilder, så jeg fikk DEN flombelysningen i ansiktet mitt, men jaja!

Kan du lage et innlegg om hvilke apps du har på telefonen? Evt anbefalinger osv?

- Det kan jeg helt sikkert!

Ammer du Leo nå eller pumper du å gir det på flaske, eller gir du mme? Hvordan går ammingen?

- Jeg har slitt skikkelig med ammingen, og det har jeg ikke lagt skjul på gjennom bloggen heller. Det er vel noe av det som overrasket meg mest etter jeg ble mamma, trodde virkelig ikke det skulle være så vanskelig! Jeg har vært innstilt på amme fra dag 1 siden jeg vet det er det beste for barnet. I starten fungerte det ikke overhode, så derfor måtte jeg pumpe meg å gi det på flaske. Etter noen uker forsøkte jeg å legge han til, og det fungerte veldig fint plutselig! Så var det veldig vondt igjen, og så kom brystbetennelsen og ting ble bare verre. Det er fortsatt utrolig smertefullt, men jeg gjør så godt jeg kan. Så han får morsmelk!

Hvor er antrekket til Leo fra? (Bildet under)

- Det er fra Name it!Hvor gamle er søstrene dine?

- Lillesøsteren min Jennifer blir 14 i juni og storesøsteren min Julie er 18 år 

Hvor lenge har du blogget?

- Jeg startet denne bloggen i oktober 2014, da var jeg gravid i uke 17! Dere som har fulgt meg fra starten av vet kanskje at jeg har hatt mange pauser, så blogget veldig av og på helt frem til rundt 20 januar, da startet jeg fast. Det er så utrolig morsomt å se hvor langt jeg er kommet med denne bloggen på bare disse månedene! Vil takke alle som er innom hver dag og som følger meg, setter kjempe stor pris på det!

Hvor er kosedressen fra? (Bildet under)

- Den er fra Kappahl sin newbie-kolleksjon! 

Jeg får også mange spørsmål som "Blir ikke Leo kald? Stakkars liten" eller "har han ikke på seg strømpebukse?! Herregud, uff.." når jeg poster bilder av ham uten sokker eller strømpebukse på. Tenkte å svare dere en gang for alle. Nei, selv om Leo ikke alltid går med strømpebukse eller sokker så blir han ikke kald. Vi bor i toppetasjen i bygget vårt, og med været vi har om dagen er det så varmt her at han svetter om vi har på ham mer. Og uavhengig av været passer jeg selvfølgelig alltid på temperaturen i rommet! Får en del kommentarer hvor mange skriver "min sønn/datter ble iskald om hun ikke hadde på seg det og det" Ja, det kan godt hende - men det blir i grunn veldig dumt å sammenligne slik ved mindre du bor her med oss og kjenner på temperaturen vi har her inne hver dag. Jeg håper dette oppklarer litt, for det er så kjedelig for meg å motta så mange kommentarer som går på dette, jeg ville da aldri i verden latt være å ha på ham verken strømpebukse eller sokker om jeg visste at det ble for kaldt for han.

Alt det du får til i hverdagen overrasker meg! Synes du det er blitt litt "enklere" nå som Leo er et par uker?

- Jeg overrasker meg selv noen ganger også, døgnet går jo så fort at jeg er forbauset over at jeg rekker så mye som jeg gjør noen dager! Ja, det har egentlig det. Ting går litt mer av seg selv og vi er mer inn i rutinene, hvilket jeg synes gjør det hele en god del lettere.

Husk at dere mer enn gjerne må kommentere inn ønsker til innlegg! Tar selvsagt ønskene deres i betraktning når jeg skal skrive nye innlegg ♥ Vi snakkes senere i dag!

hits