hits

UKENS SPØRSMÅL

UKENS SPØRSMÅL: PREVENSJON, RUSSETID, BLOGGING++

Nå er det en liten stund siden jeg har hatt denne spalten, så jeg tenkte å få begynt igjen. Jeg elsker faktisk å skrive disse blogginnleggene! Men det er jo ikke meg det er opp til, selv om det ikke akkurat er mangel på spørsmål fra dere - så kommer det jo mest an på om dere liker disse innleggene like godt som meg eller ikke 🌸

«Det virker som at du er veldig lite opptatt av merkeklær og merkevesker kontra andre bloggere. Er du det, eller har du bare ikke fokus på det på bloggen?»

- Haha - nei, jeg er ekstremt lite interessert i merkevesker - tror det er få ting som interesserer meg mindre. Når det kommer til klær tenker jeg ikke en gang over merker, jeg kjøper bare det jeg synes er fint uansett hvilket merke det er fra både til meg selv og guttene. Jeg har dyre kjoler til flere tusen, og billigkjoler fra hm til en hundrelapp. Det viktigste for meg er at jeg føler meg fin og komfortabel i klærne jeg bruker. Jeg må si at jeg sliter med å forstå hvorfor det er så viktig for noen å ha merkevesker, men jeg skjønner jo at det blir sett på som et statussymbol av et slag. Men det er min mening, og det er helt sikkert ting jeg gjør og kjøper som folk ikke forstår seg på heller altså🙈

«Dette har jeg lurt på lenge! Ikke ta det ille opp, men jeg synes ikke du har virket spesielt lei deg etter det ble slutt mellom Fredrik og deg. Er det noen spesiell grunn til det? Er du ikke trist?»

- Jeg tar ikke spørsmålene deres ille opp i det hele tatt, så det skal du ikke tenke på. Det er ikke alt som kommer frem på bloggen som skjer i livet mitt, men du har rett i at jeg ikke har vært knust. På mange måter kunne jeg nok aldri tillatt meg selv å gå helt i kjelleren nå som jeg har barna som stoler på meg og trenger meg mer enn jeg trenger meg selv. Det har vært vondt og det har vært vanskelig, men jeg så for flere måneder siden at dette ikke kom til å gå veien og har klart å akseptere situasjonen som den er - selv om jeg selvfølgelig har vært lei meg underveis.

«Har du flest venner med eller uten barn?»

- Det er nok ganske 50/50 tror jeg!

«Hei! Jeg lurer på hvor lang tid bruker du på å ordne deg om morgenen?»

- Det er ganske varierende, og kommer mye an på barna. Men vanligvis 15 minutter. Har jeg skikkelig god tid og barna sover formiddagsluren sin så lenge, kan jeg gjerne bruke 30 minutter bare fordi jeg vil være ekstra nøye når jeg skal sminke meg.

«Du har sagt tidligere at du trener så og si hver dag, gjør du det fremdeles? Hvis ja, hvordan finner du overskudd og motivasjon til det? Jeg har to små selv og orker ikke en gang tanken etter en lang dag!»

- Jeg trener fortsatt så og si hver dag, ja. Men jeg kjører ikke like harde økter hver dag altså! Dessuten er det en veldig fin motivasjon for meg at barna er med de gangene jeg trener hjemme og ikke jogger eller kjører intervalltrening ute, de synes det er hysterisk morsomt å se på og jeg pleier noen ganger og inkludere dem også. Det er faktisk helt perfekt å bruke barna som "vekter". Haha! Jeg skal være helt ærlig med dere, selvfølgelig er det enkelte dager jeg egentlig ikke har overskudd - men jeg har en tendens til å presse meg selv likevel. Det kan være en fordel på noen områder, men også en ulempe. Motivasjonen finner jeg i at jeg ønsker å føle meg komfortabel i min egen kropp, og fordi jeg får noe ut av treningen.

«Har Fredrik fått seg ny kjæreste?»

- Nei, det har han ikke. Ikke som jeg vet om i hvert fall.

«Du har snakket en del tidligere om at du fant en prevensjonsmetode som fungerte for deg selv om du ikke kan bruke hormonprevensjon. Kan du fortelle hva slags metode du brukte?»

- Det stemmer at jeg fant en metode som så ut til å fungere etter at Noah hadde kommet til verden og det 1,5 året Fredrik og jeg var kjærester etter det. Jeg synes det blir litt intimt å gå i detaljer på hva jeg gjorde for å unngå å bli gravid. Men dersom du er av samme type som meg som blir gravid bare noen ser på deg omtrent - så snakk med legen din, så er jeg helt sikker på at du kan få hjelp av gynekolog til å finne noe som fungerer for deg.

«Jeg er på din alder og synes det er litt sprøtt å lese bloggen din noen ganger og vite at vi er like gamle. Jeg lurer på om du synes det var synd og ikke oppleve russetiden? Jeg vet at du ikke er sammen med Fredrik lenger, men jeg lurer på om han var russ sammen med andre på hans alder, eller om han også droppet det?»

- Nei, det var ikke noe stort tap for meg å gå glipp av russetiden. Jeg synes selvfølgelig at det var litt rart i fjor da alle som var like gamle som meg var russ, spesielt siden jeg husker jeg snakket om det fra jeg var liten - at jeg gledet meg til å være russ. Jeg er glad for livet jeg har valgt, og til tross for at jeg ikke tviler på at russetiden er et minne for livet - så føles det helt greit at jeg gikk glipp av det. Jeg har vunnet opplevelser på andre områder, så det er helt greit at jeg tapte den. Fredrik var heller ikke russ - husker jeg riktig tilbød jeg Fredrik å finanisere russetiden hans (haha) fordi jeg fikk dårlig samvittighet for om han ville være russ og kanskje ville dra litt ut, det hadde jo i så fall vært helt greit. Men han ville heller være hjemme med Leo og meg på den tiden, så det løste seg selv.

«Jeg er en av dem som ikke kan se for meg at blogging er så mye jobb. Den siste tiden har du bare blogget ett blogginnlegg om dagen, hva gjør du ellers den dagen som innbærer mye jobb?»

- Jeg skal ikke påstå at blogging er et voldsomt tungt yrke, men det er klart at det er en del jobb det også. Til tross for at jeg den siste tiden dessverre bare har klart å blogge en gang per dag, så jobber jeg mye med bloggen selv om det ikke viser seg i form av feks et ekstra blogginnlegg. Jeg har mail jeg må svare på, regnskap, møter, samarbeidsavtaler og samtaler med annonsører, bildetaking og redigering av bilder, i tillegg til at jeg stort sett begynner på kanskje 3 blogginnlegg hver dag - selv om jeg kanskje bare kommer i mål med ett eller to. Jeg jobber mange timer hver dag. Planen er for øvrig å få ut to blogginnlegg hver dag, men i det siste har det i gjennomsnitt bare vært ett per dag som jeg har blitt fornøyd med - og da vil jeg ikke publisere noe bare for å publisere noe - hvis dere skjønner. Da vil jeg jo heller ha fokus på at det jeg publiserer på bloggen skal være bra 🙌

I dag har jeg som dere ser på bildene, vært ute i varmen. Det har vært så fint! I morgen skal det bli nærmere 30 grader her i Larvik, så jeg gleder meg noe enormt ☀️🏖️ Det skal heldigvis bli litt kjøligere på 17.mai - når jeg skal bruke bunad er det egentlig helt greit at det ikke er over 20 grader, for å si det sånn. Jeg er ganske sliten etter det siste døgnet fordi barna ikke er så glad i å sove om dagen (les: natten) så får jeg bare noen få timer i natt skal jeg si meg fornøyd med det. Ganske mye som forandrer seg etter man får barn, forventningene til hvor mye søvn man kan si seg fornøyd med er absolutt en av dem 😂

Ha en fin kveld videre!

UKENS SPØRSMÅL: SAMVÆR, LEILIGHET, JODEL ++

Hei dere! Nå er jeg tilbake, hvert fall sånn halvveis. Går på medisiner og antibiotika og hele pakka, så gradvis blir jeg bedre. Tusen takk for alle god-bedring hilsner! I dag tenkte jeg å få svart på ukens spørsmål som jeg har fått fra dere på blant annet Snapchat.

Hvor mye samvær skal Fredrik ha med barna sine fremover? Kommer Fredrik til å være en like stor del av bloggen fremover selv om dere ikke er sammen?

- Vi har ikke helt bestemt oss for hvor mye han skal ha dem enda. Det eneste vi er enige om er at det er det er mest gunstig at jeg har dem mest i første omgang, fordi Fredrik jobber og jeg er hjemme. Vi skal på mekling på torsdag, fokuset vårt er på hva som er til det beste for guttene med tanke på stabilitet og hjem. Misforstå meg rett, om foreldrene deres vil vi jo begge to helst ha dem nær oss hele tiden - men som jeg har skrevet tidligere så handler ikke dette om Fredrik, og det handler ikke om meg. Og nei, han kommer ikke til å være en like stor del av bloggen når dette roer seg - det er jo ganske naturlig.

Det sto på Jodel at du har fått ny kjæreste allerede, stemmer det?

- Gjorde det? Har litt vanskelig for å tro det, men hvis du sikter til den blogger-tråden så får jeg ikke fulgt med der inne selv, så det vet jeg ingenting om. Jeg er singel.

Kommer du til å klare å beholde leiligheten på egenhånd selv om du står alene med en inntekt osv?

- Ja, det blir ingen problem. Jeg skal fortsette å bo i leiligheten på egenhånd.

Kan du skrive blogginnlegg om en vanlig dag for deg med barna nå?

- Om dere synes det er interessant kan jeg sikkert få til det. Dagene begynner forresten å gå mye lettere nå enn i starten, da var «plutselig» alt både her hjemme og som hadde med barna å gjøre stort sett mitt ansvar - og fra tidligere av var jeg jo vant til å dele alt med noen andre. Jeg begynner å venne meg til det å være alene, selv om det fortsatt er veldig rart å sove alene i en dobbeltseng på natten.

Jeg lurer på hvorfor du alltid føler for å forsvare deg i forskjellige innlegg?

- Jeg måtte tenke litt før jeg svarte på dette. Jeg tror jeg gjør det fordi jeg har lært på den harde måten at man må veie sine ord når man skriver en stor blogg hvor noen alltid skal mene noe om deg, hva du gjør og hvordan du gjør det. Derfor har jeg lagt til meg en vane ved at jeg på forhånd forklarer og forsvarer hvorfor jeg gjøre noe - hvis det ikke står noen åpenbar grunn i blogginnlegget, slik at det er mindre sannsynlig at jeg får ufortjent kritikk for det når leserne mine ikke vet hele historien. Det er slitsomt å bli kritisert hele tiden, så det er kanskje bare det jeg prøver å unngå tror jeg :-)

Nå har jeg ikke fulgt med på bloggen din siden du var 16 men har begynt å lese igjen, så jeg lurte på hvor gammel du er nå og hvor gamle barna dine er?

- Så koselig! Jeg er 19 år gammel og blir 20 i år (føler meg gammel!) Leo er 3, Noah er 1,5 år. 

Tror du at du kommer til å skifte bloggnavn noen gang?

- Noen ganger skulle jeg ønske at jeg valgte et annet bloggnavn da jeg opprettet bloggen, men jeg tror ikke at jeg kommer til å bytte så lenge jeg blogger aktivt nei :-)

Jeg ser at andre side2bloggere blir invitert på møter, samlinger osv, blir ikke du? Du snakker aldri om du at du har vært med.

- Haha, jo - jeg blir invitert. Alle side2bloggere blir det. Men jeg har to barn, så det er ikke bare å reise selv om jeg egentlig må og har lyst. Det er ordning av barnevakt, masse planlegging og tog i 4 timer tur/retur samme dag siden det er i Oslo. Derfor er det ikke alltid like lett å få til..❤️

Får aldri svart på alle spørsmålene deres, men svarte i hvert fall på noen av ukens mest stilte. Jeg er så sliten etter dagen nå at vi får snakkes mer i morgen. Ønsker dere en fin kveld videre!

UKENS SPØRSMÅL: BRUDDET, BLOGGBRÅK ++

"Hei! Jeg skjønner ikke helt, er det slutt mellom deg og Fredrik eller ikke? Skal du i så fall flytte?"

- Vi definerer oss ikke som kjærester lenger, nei. Jeg skal forklare rundt bosituasjonen vår nå og eventuelt for fremtiden i et blogginnlegg som kommer ut om noen dager.

/ Bilde fra sommeren 2017

"Jeg elsker bloggen din, og lurte på om du så debatten på NRK forrige uke med Kristine Ullebø og Ulrikke Falch om kroppspress og bloggernes rolle og ansvar. Jeg lurte på hva du tenker om temaet?"

- Jeg er så glad for å høre at du liker bloggen så godt! Jeg så debatten du snakker om og synes det er et vanskelig, men veldig viktig tema som tas opp. Det ble ganske mye bloggbråk rundt denne debatten, og det liker jeg. Å se engasjement er alltid morsomt, og vi kan lære så mye av hverandre og hvordan vi ser ting. Det er enklere sagt enn gjort å ikke la seg påvirke av alt som legges ut til enhver tid, kanskje spesielt med tanke på utseende og kropp. Åpenbart ønsker jeg ikke å bidra til noen kroppspress, derfor er heller ikke bloggen min noe særlig kroppsfiksert. Alle bloggere har sin del av ansvaret for å ikke pushe på et ekstremt utseendefiksert fokus, men det har også resten av samfunnet vårt. Og vi er alle en del av samfunnet, hver og en av oss. Det blir kanskje litt enkelt å legge all skyld på bloggerne, her tenker jeg at sosiale medier generelt er en versting.

"Kan du dele flere veganske oppskrifter med oss?"

- Ja, absolutt.

"Skal du virkelig lage rosa bursdagsselskap til sønnen din?"

- Jeg regner med at du refererer til DETTE blogginnlegget. Men ja, det skal jeg. Jeg fikk et godt tips om at det måtte da ikke være enten rosa eller blått - men fargerikt for eksempel. Det er jeg så enig i! Men han ba om rosa, og ber fortsatt om rosa - så da får han rosa. Jeg ser ikke problemet. Han fyller 3 år, han er et lite barn. Små barn bryr seg ikke om "guttefarger" og "jentefarger" hvert fall ikke i utgangspunktet. Barn ser ikke farger på den måten - de ser bare farger, lek og moro og det synes jeg er så herlig 💗💙💚💛

"Er «bruddet» med Fredrik bare et stunt for å få lesere på bloggen din eller?"

- Altså, hva tror du selv? Ikke meningen å være ufin her, men det provoserer meg at noen i det hele tatt kan tenke det. Skjønner at jeg alltid må tåle at noen stiller spørsmålstegn ved hva jeg skriver på bloggen siden man er nødt til å tåle kritiske spørsmål om man skal drive en offentlig blogg, men jeg har vært ærlig og oppriktig hele veien som blogger. Derfor synes jeg ikke jeg fortjener disse spekulasjonene nå som jeg er i en såpass sårbar situasjon - men det får så være. Det var 17 000 mennesker innom bloggen min dagen etter jeg hadde publisert blogginnlegget om at Fredrik har flyttet ut. Men hva betyr vel egentlig det når man har kjærlighetssorg? Ikke misforstå, for støtten deres betyr umåtelig mye. Mer enn dere kan forstå. Men lesertall er helt ærlig det siste jeg tenker på om dagen - klarer jeg å blogge så gjør jeg det, klarer jeg ikke så kan det bli en liten pause her og der.

"Hvor er den Adidas-dressen til barna dine fra?"

- Hvis du mener den sorte som er avbildet under, så er den Leo sin og kjøpt på Adidas.no! (Ikke reklame dette altså, bare et svar til dere som har spurt meg)

"Kan du bli mer aktiv på snapchat? Synes det er så gøy når du snakker og «vlogger» litt slik du har gjort tidligere, på en måte!"

- Ja, selvfølgelig kan jeg det. Jeg er jo egentlig ganske aktiv der inne, men nå i det siste har det blitt mindre på grunn av alt som har skjedd rundt meg. Jeg setter likevel pris på å høre hva du liker å se, så kommer jeg garantert sterkere tilbake med litt "vlogging" - som jeg forresten begynner å bli vant til nå, og det tok sin tid. Haha! Det er noe rart ved å sitte og snakke inn i et kamera på egenhånd synes jeg, men nå begynner jeg som sagt å bli vant til det. Pluss at når jeg vet at mange tusen ser på på så vil jeg jo ikke skuffe!

Ha en fin torsdagskveld videre. Snart er det helg og jeg ser frem til litt ro. Det tror jeg at jeg trenger nå 🖤

UKENS SPØRSMÅL: HUSLEIE, PRIVATLIV, SKATTESMELL ++

Synes leiligheten deres er så fin! Hvor mye betaler dere i husleie? Kan du legge ut bilder av leiligheten før dere flyttet inn?

- Takk! Vi er veldig glad i leiligheten vår, selv om den ikke er 100% vår siden vi leier. Huseieren vår er en veldig koselig fyr som var ute etter langtidsleie, og som leier ut mange fine leiligheter blant annet i Oslo og. Han pusser opp leiligheter og leier dem ut. Det var en trygghet for oss å finne en huseier som var interessert i langtidsleie, og et ekstra pluss at han holder på med dette slik at vi vet at det ikke hadde vært aktuelt at han plutselig bare skulle finne på å selge leiligheten vi bor i med barna. Vi synes det er veldig viktig at barna har det stabilt med tanke på bosted, og jeg sier selvfølgelig ikke at man ikke kan ha det stabilt bare man flytter litt på seg selv med barna sine, men jeg synes det er viktig at barna alltid vet hvor hjem er, og at vi slipper å flytte på dem unødvendige mange ganger. Derfor er planen at vi skal bo her frem til vi har fått spart opp nok til egenkapital, slik jeg har nevnt tidligere. Vi betaler 12 000,- i husleie.

Noen lurer også på om det var lett å få tak i leiligheten siden vi var så unge da vi flyttet inn hit, for jeg har virkelig full forståelse for at noen kan være skeptiske til et så ungt par. Det er jo ikke vanlig å ha fulltidsjobb når du er 17 år, som jeg var på denne tiden. Og selvfølgelig skal huseiere få lov til å være kritiske, det er jo snakk om deres eiendom og selvfølgelig vil man ikke risikere noe! Da må vår oppgave være å bevise at unge mødre og unge foreldre generelt klarer biten med å betale leie og ta vare på leiligheten de leier - slik at de i fremtiden slipper å møte samme fordommer.

Hvorfor lever du ikke i sølibat siden du blir gravid så lett? (Dette har mange spurt om!) Eventuelt hvorfor steriliserer du deg ikke?

- For de aller fleste voksne mennesker i parforhold tror jeg ikke sølibat er noen god løsning, eller noen løsning i det hele tatt. Hadde det ikke vært for at jeg ønsker meg flere barn på et senere tidspunkt i livet, så hadde jeg utvilsomt sterilisert meg. Jeg tror for øvrig ikke dette er mulig å få gjennomført før du er 25, og at man i så fall må søke om lov. 

Jeg husker at du ikke ville si noe om hvorfor du var på ekstra ultralyder med Noah da han var nyfødt, vil du si noe om hva som er grunnen til det nå?

- Nei, det vil jeg holde privat. Det handler om skjerme barnas privatliv på de områdene jeg mener er viktig. Noen dager skriver jeg mer om hverdagen med barna, hva vi har gjort og funnet på, og om vi har funnet på noe hyggelig sammen. Oftest er disse blogginnleggene ganske typisk småbarnsfamilier og en småbarnsfamiliers hverdag - at vi har vært på Kafè, at vi har lekt sammen med barna her hjemme, at vi har vært på trilletur og så videre. Dette synes jeg det er uproblematisk å dele fordi det ikke tar for seg barnas privatliv, men helt vanlige hverdagsaktiviteter for de fleste. Om eller dersom det skjer noe på disse turene som har med barnas privatliv å gjøre, så holdes det utenfor bloggen. Det samme valget har jeg tatt med slike ting å gjøre, som hvorfor jeg måtte på ekstra ultralyder da jeg var gravid med Noah, og hvorfor vi måtte på timer med han på sykehuset da han var liten baby. Det har med hans privatliv å gjøre, og jeg føler verken at jeg har rett til, eller at det er riktig å utlevere det. Det håper jeg er forståelig!

Hei, du sier du ikke har fått skattesmell, men penger igjen på skatten. Ser du nå har nevnt f.eks julegavene til ungene dine i bloggen, du vet at dette da blir skattepliktig?

- Julegavene barna har fått av oldeforeldre og besteforeldre, onkler og tanter og venner skal jeg da ikke skatte av selv om de er blitt avbildet på bloggen. Jeg har ikke fått betalt for å fronte gavene, og barna hadde fått julegavene uavhengig av bloggen og om jeg ønsket å avbilde dem :-) De gangene det er reklame på bloggen min, merker jeg dette tydelig. 

Hvor er de pilotluene til de barna dine fra? De er så fine!

- Ikke sant! Jeg synes også de er helt nydelige. De vi har (en blå og en grå) er hjemmestrikket, som vi har fått fra fadderen til Leo som bor i Gjøvik - hun er også en god venn av familien min som bor i Gjøvik ♥ 80% av det hjemmestrikkede (klær, dresser, luer etc) som vi har til barna, har vi fått fra henne!

Kan du ikke prøve å farge og fikse brynene dine ordentlig med sminke? Tror det hadde sett veldig bra ut på deg!

- Takk for tipset - jeg har fått høre dette ganske mye i det siste. Jeg vet at det er forventet at brynene mine skal være "on point" med masse brynsprodukter, men jeg synes det er finere helt naturlig. Det er min personlig mening. På noen av bildene jeg legger ut her på bloggen ser forresten brynene mine mye lysere ut enn de egentlig er på grunn av justeringer med lysstyrke og filter. Jeg legger ved et bilde under hvor du kan se tydeligere hvordan de ser ut. Jeg er i hvert fall fornøyd og det er det viktigste :-)

Hei! Jeg lurer på litt rundt ferieturen deres til Spania. Hvor dro dere? Var det bra, ville du dratt tilbake? Og har du noen tips til de som gjerne vil dra til syden med barn på samme alder som dine egne?

- Jeg innser at jeg egentlig skrev ganske lite om ferieturen vår, haha! Vi var i Alcudia som ligger i Mallorca den første uken i september. Det var veldig fint, men alt for mange mennesker på hotellet! Stranden var for øvrig perfekt. Vi var på et veldig barnevennlig hotell, som jo egentlig passet perfekt - sett bort i fra et par opplevelser jeg hadde med fulle foreldre som jeg skrev om her på bloggen. Ikke noe koselig i det hele tatt. Jeg ville ikke dratt tilbake på samme hotell. Det var mye mer stress enn jeg hadde sett for meg på forhånd å være der nede (selve reisingen gikk veldig greit for vår del) men alt i alt var det virkelig en kjempekoselig tur. Vi valgte bevisst en feriedestinasjon som ikke var alt for mange timer med fly fra Norge siden det var første gangen barna skulle fly, og jeg lastet også ned mange barnesang-videoer fra Youtube på macen - det kom virkelig godt med underveis! Litt enkel underholdning, rett og slett. Tegnesaker er også et fint tips til flyturen, og jeg hadde også med noe Leo kunne spise på i tilfelle han skulle få dotter i ørene og skulle synes at det var vondt under flyturen. Det - og mengder med solkrem er nok de beste tipsene jeg har :-)

Dere som har fulgt med på Snapchat (@Mammasom16) vet at begge guttene også ble syke i helgen sammen med Fredrik som har kraftig influensa. Jeg takker Gud og høyere makter for det miraklet at jeg fremdeles er så frisk. Det var jammen på tide at immunforsvaret mitt fikk en slik boost etter å ha hatt et barnehagebarn i 1,5 år nå! Haha!

Vi snakkes senere, håper dere har hatt en nydelig helg!

UKENS SPØRSMÅL: VIDEOBLOGG, BABYKLÆR, SILIKON ++

Hei dere, og riktig god kveld. I dag ble det visst en relativt sen blogg-oppdatering siden begge barna har blitt syke. Rett før jul. Jadda... Haha! Fredrik måtte derfor bli hjemme fra jobb i dag, så vi har brukt hele dagen vår på å gjøre det så komfortabelt som mulig for dem, kost litt ekstra, og tatt ekstra godt vare på guttene våre. Så bloggen ble litt bortprioritert, barna trengte min fulle oppmerksomhet i dag. Legger derfor ikke ut bilder av dem nå som de er syke, noe jeg håper dere forstår!

Jeg tenkte derfor å svare på de siste to ukenes mest stilte spørsmål, siden jeg i tillegg glemte denne faste spalten min forrige uke. Typisk meg, men her kommer den i hvert fall ♥

Hvor kjøper du barne og babyklær? Synes du har så god smak! - Tusen takk, det var hyggelig sagt av deg! Ulike merker jeg liker er Hust&Claire, Memini, Newbie, og Fixoni. Men hvilket merke det er betyr egentlig ingenting for meg, om noe er av grei kvalitet og jeg liker hvordan det ser ut så betyr ikke det noe. Jeg kjøper mest på nett, men også noe i fysiske butikker.

Kan du ha videoblogg snart? - Veldig morsomt hvor mye jeg får dette spørsmålet. I dag har jeg faktisk filmet litt til videoblogg. Så svaret på det er med andre ord ja. Men! Det er utrolig mye å sette seg inn i med tanke på videoredigering og hele pakka, jeg har jobbet en stund allerede med å sette meg inn i alt, og ordne litt på kanalen min. Jeg hadde blitt så glad om dere ville abonnere på Youtube-kanalen min så lenge, den finner dere HER. Det er på Youtube jeg kommer til å legge ut videoene mine fremover - så vil dere få det med dere først er det lurt å abonnere på kanalen min. I mellomtiden kan dere se videoen av at Noah tar sine første skritt ved å klikke HER.

Hvilket filter bruker du på bildene dine? - Jeg bruker appen VSCO og filteret A5 på de aller fleste av mine bilder. Jeg redigerer også kontrast, lysstyrke og temperatur, og andre filtere jeg liker er HB1 og A6.

Hei Jessica! Kanskje litt rart spørsmål men hva er du minst fornøyd med på deg selv? - Jeg har selvfølgelig mine ting som jeg ikke er kjempefornøyd med, men det har jeg ikke lyst til å skrive noe om. Det fører ingenting positivt med seg, tenker jeg! Det jeg kan si er at det som irriterer meg mest ved utseendet mitt akkurat nå (men som vil bli borte etterhvert, da) er håret mitt siden jeg har så mye ammehår som stikker ut over alt foran ved pannen min. Haha! Til dere andre mødre som har det så har jeg forresten et lite mammatips som hjelper med å få det mindre synlig: Kjøp en tannbørste og spray litt hårspray på den, og kam ammehåret inntil håret ditt. Da står det ikke ut til absolutt alle kanter i det minste!

Hva bruker du på leppene dine? Har spurt flere ganger tidligere men ikke fått svar! - Beklager for at jeg ikke har svart tidligere. Jeg er veldig glad i mellomrosa farger med brun undertone. Mest av alt bruker jeg liplinere (Feks Gosh sin i fargen Nougat crisp, den er nydelig på!) ellers er den jeg bruker mest mac sin leppestift i fargen Velvet Teddy.

Når skal du begynne å innrede rommet til barna? Kan du blogge om det og vise oss underveis? Hilsen noen som liker bloggen din. - Det har jeg absolutt planer om å blogge en del om, jeg begynner på rommet til barna en gang på nyåret. Jeg elsker jo sånt så dere kan tror jeg gleder meg!

// Fra Leo sitt første barnerom. Så mange gode minner jeg tenker på når jeg ser på bildene fra det ♥

Kan du legge ut bilde av deg selv uten sminke? - Ja, her er et jeg har lagt ut tidligere i forbindelse med at jeg reklamerte for en hudrens. Haha! Hadde gammel mascara på men fullstendig sminkeløs ellers, og ingen fillers eller selvbruning.  Fregnene mine syntes nesten ikke på dette bildet da, noe som er rart da jeg har ganske mange fregner.

Har du tatt silikon etter ammeperioden(e) med guttene dine? På bildene du legger ut i feks topper så ser de plutselig mye større ut enn tidligere. Hadde ikke hata deg for det men synes i så fall du kan innrømme det. - Nei, jeg har ikke silikon i brystene mine. Jeg har alltid hatt den størrelsen jeg har nå. Dette har jeg sagt flere ganger, men siden spørsmålet dukker opp igjen og igjen tenkte jeg å svare en siste gang.

Hva heter du på Snapchat? Jeg trodde du het Jessicae men du legger jo aldri ut noe? - Min gamle snapchatbruker het Jessicae. Jeg lagde meg ny for en god stund tilbake, og heter nå Mammasom16 som på de fleste andre sosiale medier :-)

God klem!

UKENS SPØRSMÅL: TIDLIGERE FORHOLD, TREDJEMANN, JUL +++

God kveld alle sammen! Nå tenkte jeg å svare på ukens spørsmål, det er gått litt over en uke siden sist og disse blogginnleggene synes jeg er ekstra gøyale å holde på med. Kanskje fordi jeg synes det er morsomt å svare på spørsmålene deres og fordi jeg synes det er fint å ha denne kontakten med dere gjennom bloggen? Jeg har ligget rett ut i dag også, så da passet det litt ekstra fint å svare på disse spørsmålene i dag - å være syk er jo så kjedelig, så dette lyser opp dagen min litt! Her kommer svarene:

Er du Fredriks første kjæreste? Hvordan er han som kjæreste? Er Fredrik din første kjæreste, hvis nei: hvor mange seriøse forhold har du hatt før du møtte Fredrik?

- Ja, jeg er Fredriks første kjæreste. Jeg pleier å si til at han det ikke finnes noen som han, hvilket kanskje er klisje men som jeg står ved. Han gjør så mye for meg som han gjør fordi han har lyst, fordi han genuint ønsker og ikke bare føler at han må eller fordi jeg gjør ting for han. For kjærlighet er ikke "Jeg vil gjøre dette for deg, fordi du gjør eller har gjort det og det for meg". Han er så trygg på seg selv og behandler meg så bra. Han er veldig spesiell for meg, noe dere sikkert skjønner. Fredrik er ikke min første kjæreste, jeg vet ikke hvor seriøst man kan kalle et forhold når man er 13-14 år (haha!) men jeg har hatt to forhold tidligere, og et par relasjoner hvor vi har "holdt på" å bli kjærester, men at det ikke ble noe mer. Noe jeg er glad for i dag!

Hva tenker du om at noen sier at du har redigert kroppen din på dette bildet?

- Det tenker jeg er tull og tøys. Jeg har ingen behov for å redigere kroppen min, og har heller ikke peiling på hvordan man gjør det. Jepp, jeg velger å svare på og forsvare meg selv i dette tilfellet fordi jeg ikke skal ha det på meg at jeg redigerer meg selv - jeg vet jeg har flere yngre lesere og de som kjenner meg vet at jeg ikke hadde klart å sove om natten hadde jeg gjort noe sånt. Jeg får dårlig samvittighet bare jeg ikke får svart på alle spørsmålene fra leserne mine på spørsmålsrunde på Snapchat liksom. Jeg eier ingen redigeringsprogrammer av den sorten der, og det har jeg ingen planer om å gjøre i fremtiden heller. Jeg så at bildene mine var litt blurry noen steder etter at noen kommenterte det, om det kan ha noe med filteret jeg brukte eller linsen på kameraet mitt eller noe har jeg ingen aning om. Men man ville jo sett på armene mine dersom jeg hadde redigert kroppen min, og både armene mine og omgivelsene mine ser helt normale ut.

Jeg er også under et utseendepress som mange andre 19-åringer, og får i perioder ofte høre hva som er galt med utseendet mitt. Hadde jeg operert meg, hadde det vært galt. Og som dere vet har jeg ikke foretatt noen skjønnshetsoperasjoner, og når jeg da legger ut helt normale bilder av meg selv i en kjole, så blir det sagt at jeg har redigert meg selv, og så er det galt også (når jeg ikke en gang har gjort det!). Høsten 2015 fikk jeg høre at jeg var feit og at jeg løy om klesstørrelsen min da jeg la bilder av Leo og meg fra svømmehallen. Jeg blir litt matt altså. Jeg er bare et menneske og jeg føler det litt sånn at uansett hva jeg gjør så føles det sånn "damned if you don´t, damned if you do".

Når kommer tredjemann?

- Haha, nå begynner jeg å bli litt lei av å svare på dette spørsmålet! Jeg vet ikke når tredjemann kommer, det får tiden vise :-)

Hvor skal dere feire jul i år?

- I år skal vi feire jul i Gjøvik hos min familie. Det er veldig lenge siden jeg har vært i hjembyen min, eller - det føles i hvert fall slik. Ved nærmere ettertanke er det ikke lenger siden enn i juni, men det er jo noen måneder det da. Jeg ser veldig frem til jul og til å feire den med guttene mine og familien min - det er unektelig spesielt og fint å dra hjem til jul ♥

Gøy at du skriver litt om amming igjen, det er noe jeg kjenner meg i igjen i som mamma til tre. Jeg lurer på hvor lenge du synes det er greit at man ammer? Synes du feks det er ekkelt å amme et større barn?

- Etter min mening er amming aldri ekkelt, det er det samme som skjer uansett om barnet er 2 år eller 2 måneder og da skjønner jeg ikke at noen kan mene at det er ekkelt basert på at barnet blir større. Vil du amme ditt barn til hun er 10 år for min del, hva angår det meg? Jeg tror vi glemmer at vi ikke  ha en mening om absolutt alt. For folkens, som mamma må jeg bare lære å velge mine kamper, på samme måte prøver jeg å velge å ytre mine meninger om ting som faktisk betyr noe :-)

Hvordan klarer du å være så glad i hverdagen? Og har du alltid likt den? Jeg synes det er dørgende kjedelig og med en gang helgen er over gleder jeg meg bare til neste. Skulle likt og visst hva som gjør at du liker hverdagene så godt.

- Jeg har ikke alltid likt hverdagen så godt, nei. Før jeg fikk barn så var jeg en av dem som levde for helgene. Men når man tenker litt over det så er det jo så kjipt å skulle leve for helgen når livet består av flest hverdager. Jeg tror det kan ha noe med at forventningene mine har blidd skrudd ned noen hakk etter jeg fikk barn, og jeg har fått så mange små gleder i hverdagen som gjør at jeg ikke gruer meg til helgen er over lenger. Det høres sikkert litt sprøtt ut, men man må bare prøve å gjøre ting man liker i hverdagene og endre tankesettet litt. Jeg elsker (!) for eksempel små ting som å gå på matbutikken med et av barna (da er det ikke like kaotisk som med begge). Å kjøpe frukt som jeg vet de liker, smoothies, og tenke over hva jeg skal lage til middag hver dag - og unne oss noen gode middager som vi har lyst på. Å kjøpe inn god mat og å finne på ting vi liker, og gjøre litt ekstra for at man skal glede seg til en ny ukedag istedenfor å bare glede seg til helgen! Har man glade mennesker rundt seg i hverdagen, så gjør det også noe for hvordan man selv opplever den. Det er i hvert fall min erfaring!

Bildet er fra en kveld tidligere i november da barna og jeg dro den helt ut med karamellboller med sjokolade, kjeks og litt sjokolademelk. Fredrik jobbet lenge og vi hadde tidenes kosekveld med en fin barnefilm på skjermen fra Disney. 

Hvilken skole begynner du på neste høst? Skal du gå videregående som privatist eller vanlig videregående?

- Jeg skal gå på vanlig videregående skole neste høst. Jeg må jo først søke meg inn nå i januar, men med snittet mitt så føler jeg meg veldig sikker på at jeg kommer inn uten problemer. Det blir en en ny start for oss som familie som jeg gleder meg til å dele med dere.

Du skrev på Mystory på Snapchat at du gledet deg til neste sydentur med barna, er den planlagt og i så fall når er den?

- Den er verken planlagt eller bestilt, men noe jeg har tenkt på og håpet på at vi får til neste år før jeg begynner på skole. Uansett gleder jeg meg bare generelt til alle feriene vi har i vente, i varmere strøk eller andre steder!

Håper dere likte svarene, nyt kvelden videre ♥

UKENS SPØRSMÅL: BARNEVERNET, KVINNEGUIDEN, TVILLINGER ++

God kveld alle sammen! Nå kommer ukens spørsmål som leserne mine har sendt inn til meg. Jeg får naturligvis ikke svart på absolutt alle spørsmål som kommer  inn, men jeg er vanligvis veldig flink til å svare direkte dersom jeg vet at jeg ikke får det med i ukens spørsmål - slik at man likevel kan få et svar på spørsmålet sitt. Håper dere liker svarene!

Har dere kontakt med barnevernet?

- Nei, vi har aldri hatt kontakt med barnevernet. Dette har jeg for øvrig også svart på tidligere, men jeg forstår at jeg sikkert har noen nye lesere som lurer litt på dette. Det er en myte at alle unge foreldre under 18 år må ha oppfølging eller kontakt med barnevernet. Fredrik og jeg kommer fra ressursterke familier og har aldri hatt noen behov for å ha kontakt med barnevernet, de har heller aldri ytret noen ønske om kontakt eller oppfølging av oss. Jeg er klar over at jeg utsetter meg for kritiske blikk ved å skrive denne bloggen, og skulle barnevernet noen gang ønske kontakt med oss er de hjertelig velkomne til vårt hjem. Vi er trygge, gode foreldre og ikke det spor bekymret for det :-)

Synes du noen gang det var flaut å begynne å blogge?

- Faktisk, ja. I starten synes jeg det var litt småkleint på en måte. Jeg visste jo ikke om noen i det hele tatt kom til å lese det jeg skrev. Det var verst de første gangene jeg skulle poste blogginnlegg på Facebook og så videre, hvor jeg visste at alle bekjente og venner kom til å se det. Men jeg tenker ikke over det lenger nå, og synes definitivt aldri det er kleint lenger! Hadde jeg aldri satset på blogg den gang, hadde jeg aldri kunne kalle dette jobben min. Man må satse og ikke tenke så mye på hva andre skulle mene. Holder man igjen selv om man gjerne vil satse på noe så er det kun en selv som taper på det.

Hva tenker du om at blir laget tråder om deg på Kvinneguiden forum, og hva som blir skrevet om deg?

- Dette har jeg fått mange spørsmål om siden jeg begynte å blogge. Jeg tenker at alle har rett til å ytre meningen sin, men at jeg er veldig mottakelig for konstruktiv kritikk - så hvorfor ikke heller kommentere på bloggen min når jeg har åpent kommentarfelt? Jeg leser ikke trådene om meg selv, jeg leste kun noe tidligere og opplevde da at svært mange på Kvinneguiden kommenterer usaklige ting og kritiserer hver minste lille bevegelse enkelte bloggere gjør. Da jeg gjorde et intervju med en avis og avisen tok bilder av meg, Leo og Fredrik, ble jeg for eksempel kritisert og latterliggjort for at jeg ikke hadde farget etterveksten min på bildene. Skjønner dere? Og det var langt fra et engangstilfelle etter å ha lest i en tråd om meg selv som jeg husker. Slik usaklig kritikk ødelegger for så mange potensielt interessante og viktige debatter. Det er vel og bra med forskjellige meninger, jeg forventer for all del ikke at alle skal like meg og være enige i alt jeg foretar meg - men det blir i overkant barnslig når voksne mennesker bruker (blant annet) dette forumet til å koke suppe på spiker. Det er mye du kan kritisere meg for: at håret mitt er slitt og at jeg ikke har farget etterveksten burde være langt nede på den listen.

Hei! Digger bloggen din, har lest den siden Leo var baby. Jeg lurer på om du noen gang har tenkt på å stenge kommentarfeltet for å slippe unna drittkommentarer?

- Det er alltid så koselig å høre fra dere som har fulgt bloggen såpass lenge. Dere har jo på mange måter vært med meg gjennom en veldig fin tid av livet mitt, som er veldig hyggelig å tenke tilbake på. For ikke å snakke om støtten dere har vist meg og alle oppløftende ord! Jeg har tenkt på å stenge kommentarfeltet tidligere, men jeg kommer nok aldri til å gjøre det. Jeg tenker at jeg kan stenge dere fra å kommentere på bloggen (ikke at jeg skal det), men jeg kan ikke stenge dere fra å ytre meningene deres. Dessuten vil jeg ikke miste kontakten jeg har med flere av dere i kommentarfeltene, og muligheten for dere til å være anonyme om dere ønsker det. Jeg har full forståelse for at det ikke er alle som vil kommentere under fullt navn. Såfremt det ikke er hatkommentarer, selvfølgelig - og det er det ikke veldig mye av i mitt kommentarfelt heller, så :-)

Når skal Fredrik og du på den kjæresteturen du snakket om?

- Det blir i løpet av vinteren!

Kanskje litt rart spørsmål men! Hva ville du gjort/sagt om du ble gravid med tvillinger?

- Haha, jeg må bare fortelle dere en morsom ting om akkurat dette! Uten at jeg kan skryte på meg å ha satt meg voldsomt inn i tvillingsvangerskap og den slags, så har jeg lest et sted at tvillinger kan gå i arv, og at det gjerne skjer hver andre eller hver tredje generasjon. Dette lo vi litt av ettersom mormoren til Fredrik (oldemoren til barna) fikk tvillinger. For et sjokk det hadde vært, kan ikke se det for meg en gang. Hadde jeg blitt gravid med tvillinger så hadde vi fått to nye tilskudd til familien, enkelt og greit :-)

Leser du blogger selv, hvilke leser du i så fall? Og har du godt inntrykk av de andre bloggerne?

- Jeg får ikke så mye tid til det i hverdagen, eller - ikke at det å klikke seg inn på en blogg tar så voldsomt mye tid, men det går rett og slett litt i glemmeboken. Jeg har nok med min egen blogg, på en måte! Men jeg prøver å holde meg oppdatert ukentlig på de andre side2bloggerne. Jeg har et godt inntrykk av de aller fleste bloggerne, selv om det selvfølgelig ikke er alle jeg har like mye til felles med! Hvilket jeg for ordens skyld synes er helt naturlig.

Jeg tar i mot spørsmål til ukens spørsmål på alle mine sosiale medier, om noen av dere skulle lure på det til neste uke! Og ikke vær redd for stille litt kritiske spørsmål heller altså. Nyt de resterende timene av helgen!

Klem!

UKENS SPØRSMÅL: LØNN, HALLOWEEN, BARN ++

Hvorfor skal det være så hemmelig hva man tjener som blogger? Er det ikke en jobb som dere kaller det? Jeg har ingen problemer med å fortelle folk hva jeg tjener? Har en følelse av at bloggere egentlig skammer seg litt over hvor godt de tjener på å ta selfies på badet og skrive om livet sitt...?? Mulig jeg tar feil!

- Jeg kan kun snakke for meg selv, og ikke andre bloggere. Blogging er fortsatt en jobb selv om man ikke nødvendigvis liker å fortelle om lønnen sin til Gud og hvermann. Det handler ikke om bloggyrket i seg selv for min del, jeg ville ikke likt å snakke om hva jeg hadde tjent uansett hva slags jobb jeg hadde hatt - fordi lønn og økonomi er noe jeg anser som privat. Jeg er heller ikke interessert i å vite hva andre tjener, så det går begge veier. Istedenfor å irritere seg grønn over at enkelte bloggere ikke liker å snakke om hva de tjener, kan man jo heller stille seg spørsmålet om hvorfor det er så forbanna viktig for en selv å vite hva andre ukjente mennesker tjener.

Kan du anbefale en måte for meg å få lillegull til å sove i egen seng? Orker heller ikke skriking.

- Jeg er ingen ekspert, men jeg kan selvfølgelig prøve å gi deg noen tips! Vi har vært veldig opptatte av å vente til Leo var klar for det, siden vi samsov med ham i 1,5 år. Vi merket at han våknet mye om natten, at han sov dårlig osv - så da merket vi at det var på tide. Du kjenner jo ditt barn best, så siden du stiller dette spørsmålet antar jeg at du tenker at det er på tide nå. Haha! Leo gråt og skrek bare vi nærmet oss sengen hans i starten, da han forsto at han kom til å måtte sove i den. Så vi prøvde å gjøre det vi kunne for at han skulle forbinde sengen med noe koselig, og ikke være redd for den. Vi gikk tidlig i seng med ham og leste bøker mens han satt/lå i sengen, sang favoritt-nattasangene hans og satt ved siden av sengen hans og holdt hånden hans helt til han sovnet om det var nødvendig.

Jeg må også innrømme at vi ofte har båret på både Leo og Noah og sunget for dem helt til de har sovnet i armene våre (Slapp av: Det høres kanskje utmattende ut, men det tar vanligvis ikke alt for lang tid med en veldig trøtt gutt i armene) og så lagt dem ned i sengene sine. Våkner de har vi kjørt samme prosedyre helt til de sovner. Noen vil kanskje mene vi gjør dem en bjørnetjeneste, men det har absolutt fungert hos oss. Etter hvert venner de seg jo til det selv om det er ukjent i starten å sove i egen seng. Noah har spesielt hatt en tendens til å våkne med en gang han er blitt lagt ned, og da har det hjulpet at det ikke er veldig kaldt i sengen han blir lagt ned i. At man for eksempel har varmet opp et teppe som ligger under barnet når man legger det ned. Det har hjulpet veldig her. Etter hvert går det enklere og enklere, den første startfasen er den jeg har opplevd som mest utfordrende (og mest slitsom!) Lykke til!

Hvorfor planlegger du å kjøpe Halloween kostyme til en 1 og 2-åring?

- Fordi jeg synes det er koselig å gjøre noe ut av tradisjoner jeg selv er oppvokst med, selv om barna ikke er så store enda. Jeg kjøper ikke noe fullt kostyme, men noe synes både Leo (Siden Noah er for liten til å skjønne så mye enda) og vi bare er gøyalt. I fjor var Leo en mini-batman med en pysj vi kjøpte på Cubus til 149,- og en maske til 20 kroner, så det er ikke det at det trenger å koste allverdens heller :-)

// Halloween 2016 hos oss!

Hvor mange barn ønsker du deg totalt?

- 4 eller 5. Tror for øvrig ikke det blir aktuelt fordi jeg har hatt KS fra første barnet mitt (med tanke på hvor stor belastning det er for livmoren å bli skåret i hver gang barnet hentes ut) + At Fredrik aldri hadde gått med på det. I hvert fall ikke 2-3 barn til. Uansett tenker jeg at jeg er heldig som har fått oppleve å få to nydelige, friske barn og at det ikke er noe jeg tar for gitt at jeg blir gravid på nytt, om vi noen gang skulle begynne å prøve å få flere barn.

Hva slags klær bruker Leo i barnehagen nå, og hvor gammel er Leo nå?

- Leo bruker ull/merinoull under litt tykkere gensere og bukser nå på høsten og vinteren. Jeg har ikke noen spesielle anbefalinger direkte på barneklesmerker som vi bruker til Leo, her går det i litt av alt. Både veldig dyrt, billig og sånn midt på treet. Kan faktisk ikke si at jeg synes det er noe ekstraordinært med ulltøyet man betaler mye for, vi opplever at det meste fungerer greit likevel. Så lenge det holder han varm! Jeg kan komme med et lite inspirasjonsinnlegg med barnehagetøy om dere ønsker det. Leo blir 3 (!!) år i mars, og det er om ca 5 måneder nå. Så han er 2 år og 7 måneder nå :-)

Processed with VSCO with hb1 preset

Har du planer for farsdagen (For Fredrik)? Hva skal du kjøpe i gave til han?

- Selvsagt har jeg begynt å planlegge litt. Dere kjenner jo meg :-) Jeg hadde tenkt til å bestille noe fra en internasjonal nettside, men jeg vet ikke om det rekker frem i tide nå. Farsdagen er den 12 november, for dere som kanskje ikke er like gira på sånt som jeg er. Haha! Jeg kan ikke røpe hva jeg skal kjøpe til Fredrik siden han leser bloggen min, men det er ikke sånn at vi er opptatt av at det må være så store gaver til slike merkedager. Jeg er mest opptatt av å gi en liten ting som kan være betydningsfullt for han.

Nå gleder jeg meg til å legge meg om ikke så alt for lenge, og til den nye uken starter i morgen. Håper dere gjør det samme!

UKENS SPØRSMÅL: INTIMGRENSER, UTROSKAP ++

Har du strekkmerker på magen etter graviditetene? Synes du strekkmerker er stygt?

- Nei, jeg har ikke fått noen strekkmerker på magen. Selv har jeg stusset over det siden jeg gikk veldig raskt opp i vekt og fikk stor mage i begge svangerskapene. Fikk litt strekkmer bak på leggene (haha) samt littegrann øverst på venstre lår, og noen på sidene av rumpa. Plager meg ikke i det hele tatt, de har uansett bleknet helt. Jeg synes det er rart jeg ikke har fått flere ettersom graviditene også var såpass tette. Strekkmerker er ikke stygt, det er helt normalt og den desidert største delen av verdens befolkning har det i mindre eller større grad.

Bruker du mye sminke?

- Jeg vil si jeg bruker en del, men ikke voldsomt mye. Jeg bruker stort sett bare tre produkter: Foundation, pudder, og lipliner. Jeg bruker ingenting på øyenbrynene mine fordi jeg synes de er finest naturlig, de er veldig mørke naturlig også. Føler nesten et press på at jeg måå ordne brynene mine "on fleek" med dip brow og hele pakka, men det bryr jeg meg ikke om. Liker de slik de er naturlig! Ellers setter jeg på meg løsvipper da, men det regnes kanskje ikke som sminke? Bruker for øvrig ikke løsvipper hver dag, og det samme med selvbruning.

Heei! Lurer litt på hva du synes om innlegget til rosablogger Stina om intimgrenser mellom henne og kjæresten?

- Så gøy at du spurte om dette! For dere som ikke har fått det med dere, så skrev denne bloggeren et blogginnlegg om hvilke intimgrenser som fantes i hennes kjæresteforhold. Deriblant at de har hvert sitt bad, at de ikke sitter på do foran hverandre, og at de ikke vasker hverandres klær. Dette har hun fått masse kritikk for (ikke så veldig overraskende, bloggere flest får kritikk for det meste, og spesielt om det er snakk om valg som ikke er helt A4) Jeg synes det er kjempefint at de har funnet en løsning som fungerer for dem. Er det ikke egentlig det kjæresteforhold handler om da? Å finne ut hva som fungerer for seg og sin partner - og det har åpenbart dette paret gjort. Jeg vasker selv klærne til hele familien her, men jeg raper ikke en gang foran Fredrik, og går i hvert fall ikke på toalettet foran han. Men igjen så handler dette om hva man selv er komfortabel med. Synes det er kult av henne å være åpen om noe hun helt sikkert visste hun kom til å få kritikk for, dette er jo deres valg og skader ingen. Men det er min mening da :-)

Du skryter av at du ikke har fikset på utseendet ditt, men er jo ganske lett å se at du har gjort endringer med utseendet ditt når man ser hvordan du feks så ut i 2015?

Jeg har ikke fikset på utseendet mitt. Har nok bare blitt flinkere til å sminke meg, fått lengre hår, etc. Og bare vokst litt opp, rett og slett. Jeg var 16 år i 2015, nå er jeg 19 år og det er klart man forandrer seg naturlig på 3 år :-) Ser du ut som da du var 16 år?

Kan du starte med videobloggene dine snart?

- Ja, men jeg lurer på hva dere har mest lyst til å se. Med Fredrik, uten Fredrik? Gjerne kommenter under dette blogginnlegget om dere har noen ønsker!

Hva synes du om å bruke pels?

- Det synes jeg er motbydelig og jeg håper ingen faktisk mener at det er nødvendig å bruke pels når vi er kommet til år 2017. Pelsindustrien burde vært lagt ned for lenge siden, for vi trengte kanskje pels før i tiden når menneskeheten ikke hadde så mye valg, men Ingen trenger pels i 2017. Det er rett og slett bare tull og tøys. Jeg må si jeg stiller meg undrende til hvorfor noen mennesker enda velger å bruke det når det i bunn og grunn er å drepe dyr for forfengelighetens skyld. Statussymbol kanskje? Jeg bruker mye heller fuskepels samtidig som jeg får beholde nattesøvnen min.

Hva hadde du gjort dersom Fredrik hadde vært utro mot deg nå? Og kan du spørre Fredrik hva han hadde gjort om du hadde vært utro?

Det vet jeg ikke, det hadde kommet veldig an på. Nå vil jeg bare understreke at det ikke er noen grunn til at vi skulle gjort det mot hverandre, men jeg kan svare ut i fra om det hadde skjedd. Det er jo litt forskjellig hva man definerer som utroskap. Jeg synes det er veldig vanskelig å skulle svare på, jeg føler på et ansvar for å lære guttene mine at det er uakseptabelt å gjøre mot noen man er glad i. Jeg har skrevet litt mer utfyllende om dette i et blogginnlegg tidligere som du kan lese HER.

Fredrik: "Jeg hadde blitt lei meg, veldig såret og sint, men hadde ikke gått fra Jessica. For det hadde jeg aldri i verden klart."

Håper dere likte svarene i denne ukens spørsmål. Klem!

UKENS SPØRSMÅL: ØKONOMIEN VÅR, FORLOVELSE, MAMMAPOLITI ++

Inneholder en reklamelink

Spørsmål til spørsmålsrunde: hvor mange i familien din leser bloggen din, eventuetlt hvem? :)

- Jeg vet at søstrene mine stort sett leser bloggen, mamma også. Pappa er også innom hver dag for å gi meg et klikk sier han, haha. Hvor mange ellers utover i familien som leser bloggen vet jeg faktisk ikke :-)

Er det ikke på tide og tenke på å skaffe seg en ordentlig jobb for deg?

- Hvor mange er ferdig utdannede og ute i "ordentlig" jobb i en alder av 19? Jeg må først få gjort ferdig utdannelsen min, og den tar noen år :-) Å kutte ut bloggen nå for å så skaffe meg en annen ekstrajobb istedenfor hadde vært helt idiotisk av meg. Jeg finner ingen ekstrajobb jeg tjener bedre på enn bloggen, dessuten hadde jeg fått mye mindre tid med familien - noe som er veldig viktig for meg. En tap-tap situasjon for meg. Jeg gleder meg til å blogge hver dag, snakke med lesere og å dele. Så selv om du synes det er på tide å legge den ned, så er jeg ikke helt enig i det. Det er for øvrig helt greit at vi har ulike meninger!

Har dere forlovet dere?

- Fredrik og jeg har ikke forlovet oss, nei! Jeg gleder meg til den dagen kommer, men tiden er nok ikke inne helt enda.

Hvor er denne buksen fra? Den var fin!

- Jeg fikk så mange spørsmål om den etter jeg postet bildene av meg i den! Så hyggelig at dere synes den var fin. Jeg kjøpte den på Bik Bok i juni, og vet dessverre ikke om de fortsatt har den. Men jeg fant en veldig lik som dere finner ved å klikke HER!

Hvorfor skriver du så lite om økonomien deres på bloggen? Jeg føler at du lager litt glansbilde av hvordan det er å være ung forelder økonomisk.. For oss "dødelige" unge foreldre er det ikke så lett å få ting til å gå rundt..

- Det gjør jeg rett og slett fordi jeg synes det er en privatsak. Jeg liker ikke å snoke i andres økonomi og tenker heller ikke at andre skal måtte vite noe mer om vår. Jeg skrev et blogginnlegg i 2015 om økonomien vår som du kan lese HER etter jeg fikk en del spørsmål. Jeg føler at blogginnleggene jeg har skrevet om økonomi vektlegger at vi vet at vi er heldige, og det er leit at du ikke synes jeg får frem dette godt nok!

Jeg var en av dem som sa at du og Fredrik kom til å slå opp med en gang nesten fordi dere ikke er modne nok til å være foreldre. Jeg tok feil og ville bare si unnskyld. Hva pleier du og Fredrik gjøre for å bevare forholdet?

- Du trenger ikke unnskylde deg, det går helt fint! Fredrik og jeg spiser middag sammen i helgene, ser på filmer sammen, og en gang i blant kan vi dra på kino eller spise ute. Men jeg tror ikke det viktigste er å bruke penger for å tilbringe tid sammen, selv om det virkelig er koselig å spise ute sammen av og til. Jeg tror det har mye med kommunikasjon å gjøre, som vi slet mye med i starten. Og at vi har mye nærkontakt, koser mye med hverandre, og sier koselige ting til hverandre. Fredrik forteller meg ofte at han synes jeg er fin, har på meg noe fint, eller lignende. Uten at det er fremtvunget og at han bare sier det for å si det, hvis dere skjønner. Han mener det faktisk. Slike små ting tror jeg kan utgjøre mye i hverdagen for et par♥

Hva tenker du om mammapolitiet? Har du opplevd at mange har "arrestert" deg gjennom bloggen, i kommentarfeltet osv?

Nå skal jeg være helt ærlig og håper dere kan lese dette i en snill tone.

Jeg har lest så mye om mammapolitiet, og jeg tror det er mange som forveksler litt når det kommer til dette. Jeg husker jeg så en diskusjon mellom to mennesker i en eller annen Facebookgruppe for en stund siden. Mamma nr 1 la ut bilde av sønnen sin på Facebook som satt i bilsetet sitt, og skrev noe koselig om dagen de hadde hatt sammen. Etter en stund kommenterer en mamma nr 2 at hun bare ville gi beskjed om at dette bilsetet var veldig gammelt og utrygt, at hun jobbet på en barnebutikk og at hun hadde god peiling på bilseter, og at det er sterkt frarådet at små barn sitter fremovervendt i bil. Hun var høflig, men det hadde selvfølgelig vært enda bedre om hun hadde sendt privat melding istedenfor å ta det så "offentlig". Mamma nr 1 ble rasende og ropte mammapoliti med en gang. Men er det egentlig det? Det er jo fakta at det er sterkt frarådet at barn sitter fremovervendt i bil. Og har man en fryktelig gammel bilstol, så er det jo uansett hvordan du vrir og vender på det, ikke det tryggeste for barnet ditt. Det var nok ikke gøy å bli konfrontert på den måten, og som sagt støtter jeg ikke at hun skrev det offentlig når hun kunne sendt melding istedenfor. Men det hun skrev var jo sant, og da er det fint at noen sier i fra. Er det ikke?

Jeg tenker dessuten at det er viktig å skille hva som er hat, og hva som er ment som kritikk. Det er forskjell på kritikk og hets!

Så klart, jeg har jo opplevd at folk har vært stygge med meg gjennom bloggen og som har arrestert meg litt. Men samtidig tenker jeg at folk flest ikke gjør det fordi de er en aktiv del av mammapolitiet som er bedritne kjerringer som ønsker å gjøre livet surt for andre, og som ønsker at andre mødre skal føle seg jævlig. Jeg liker å tro at mye av det er sagt og gjort i beste mening, og som i eksemplet jeg nevnte ovenfor, at mye av det som blir stemplet som mammapoliti egentlig er mødre som bare bryr seg mye, og som er opptatt av å informere om de ser noe som de mistenker ikke er til det beste. Og at det kanskje også er enklere for oss mødre å ta det litt ekstra personlig nettopp fordi det går på den viktigste rollen man har, mammarollen. Den man er for barna sine. Som mamma vil man jo gjøre alt riktig hele tiden fordi man elsker barna sine og kun vil at de skal ha det aller beste. Ligger det noe i dette, tror dere?

Ha en kjempefin onsdagskveld! 

Klem

UKENS SPØRSMÅL: ALKOHOL, BLOGGPENGER, HATKOMMENTAR ++

Da var det endelig tid for en ny runde med ukens spørsmål. Har fått så masse denne uken, så de spørsmålene jeg ikke har med denne gangen kommer med neste uke igjen. Håper det er OK for dere! Jeg skulle gjerne blogget og svart på spørsmål hele kvelden for deres skyld, men jeg vil gjerne ha litt tid med Fredrik og at vi kan spise sammen også. Det har vært en lang dag hvor Fredrik jobbet overtid, så det skal virkelig bli godt. Men først kommer svarene:

Bor i Larvik selv og vet at vennene til kjæresten din hater deg. Er ikke det kjipt?

- Det eneste jeg synes er kjipt er hvorfor du føler for å skrive dette, og hvorfor du signerer anonymt. For all del, men jeg skjønner ikke helt hva hensikten er. Få meg til å føle meg dårlig? Få meg til å bli lei meg? De vennene Fredrik har nær liker jeg veldig godt. Nå vet ikke jeg hvilke venner du sikter til, om det i så fall er noen som ikke er så nær han - eller om hele kommentaren din bare er skrevet for å skape dårlig stemning. Men hvis du skulle snakke sant så tenker jeg at de vennene du sikter til har helt feil fokus. Jeg vet i hvert at jeg som venn tenker at det viktigste ikke er at jeg nødvendigvis komme kjempegodt overens med alle kjærestene til venninnene mine, men at de elsker vennen/venninnen min og at de behandler dem bra. 

Lurte på noe rundt diastasen din. Jeg har også en liten en etter svangerskap. Jeg merker lite til det bortsett fra at jeg er mye sliten i ryggen, men i tillegg så eser magen min ut ila dagen. Flat om morgenen, men om kvelden ser jeg gravid ut, veldig og! Har du dette problemet? Føler meg så alene om det nemlig..

- Dette er du ikke alene om :-) Magen min er også helt flat så lenge jeg ikke har spist, så fort jeg spiser ser jeg gravid ut i 4 måned :-) Så lenge jeg vet at jeg ikke faktisk er gravid i 4 måned, så går det helt fint for meg. Haha! Men du må vite at du ikke er alene, og jeg har flere venninner som ikke en gang har fått barn som har det på samme måte!

Har du drukket deg full siden du fikk Leo? Drikker du ofte?

- Jeg har drukket siden jeg fikk Leo, ja. Det er tross alt snart 2,5 år siden jeg fikk Leo, og jeg er fortsatt tenåring. Jeg drikker ikke ofte i det hele tatt, men en gang i blant :-)

Hvordan tjener man egentlig penger på blogg? Er det mye penger å hente i bloggverden?

- Jeg vil absolutt si at det er mye penger å hente i bloggverden. Man tjener penger på flere måter, annonselenker, annonse-innlegg, og noe på visninger/klikk.

Er du kristen?

- Jeg er oppdratt kristen, men jeg har ingen sterk tro.

Hva stemte du ved valget? Stemte du i det hele tatt? Håper du gjorde det!

- Jeg stemte ved årets valg, men hva jeg stemte tenker jeg å holde for meg selv. Det jeg kan si er at det var veldig vanskelig, mye vanskeligere enn jeg trodde. Enda jeg har fulgt godt med den siste tiden, og oppdatert meg veldig på alle partiene. Mye av politikken til KRF traff meg fordi de har mye god familiepolitikk, og det er klart det står meg nært nå som jeg har egen familie. Samtidig klarte jeg ikke helt å stemme på dem på grunn av hvor de har stått når det kommer til homofilt ekteskap og selvbestemt abort, som begge er saker som i mine øyne er veldig viktige. I tillegg til det kan jeg også fortelle dere at jeg ikke ville stemt FRP ettersom jeg er sterkt uenig i verdiene de fronter. Samtidig vil en helt rødgrønn regjering på mange måter være døden for grundervirksomhet, og det er heller ikke helt ideelt i mine øyne. Det var med andre ord vanskelig å bestemme seg.

Nå gjenstår det bare å få ønske dere en kjempefin fredagskveld! Nå står film med Fredrik, taco og masse kos på planen min videre i kveld.

Klem

UKENS SPØRSMÅL: SLUTTE Å BLOGGE? ALENE MED BARNA? ++

/Inneholder en link til reklame

Er du i syden alene med barna dine? Hvorfor er ikke Fredrik med?

- Jeg føler jeg har svart på dette flere ganger allerede, men siden det er flere som har spurt svarer jeg en gang til likevel. Jeg er ikke i Spania alene med barna. Jeg hadde selvfølgelig klart å dra alene også, men når det var første utenlandsturen til barna og min første på 6 snart 7 år synes jeg det var betryggende å ha med noen. Fredrik hadde ikke flere ferieuker igjen, så derfor er min mamma med oss her i Mallorca. Det er veldig hyggelig!

Er håret ditt falskt?

- Håret mitt er ikke falskt. Jeg bruker ikke extensions og har ikke gjort det siden 2014. Vet ikke hva som skjedde med håret mitt, det begynte bare plutselig å vokse veldig. Jeg har ikke gjort noe for å få lengden jeg har nå, annet enn å vaske det normalt og kutte ut å rette det, føne det osv.

Hvor er kjolen på dette bildet fra?

- Den finner du HER. //reklamelink

Hvordan merket du/fant du ut at du hadde delte magemuskler?

- Jeg oppdaget det da jeg trener relativt mye og merket at det var noe som ikke stemte helt. Husker spesielt godt at jeg fikk vondt rundt det området hvor magemusklene var delte om jeg gjorde enkelte treningsøvelser og så videre. Fikk det deretter bekreftet hos legen min. Om du lurer på om du har delte magemuskler vil jeg anbefale deg å besøke legen din, og om du er i tvil ville jeg også besøkt legen. Min opplevelse er jo ikke noe sikkert tegn! Om man har dette skal man forresten ikke gjøre "vanlige" treningsøvelser som går direkte på de rette magemusklene, da dette oftest forverrer problemet.

Når tenker du å slutte å blogge?

- Det har jeg ikke planlagt. Det skjer når det skjer. Jeg kommer ikke til å gi meg med det første! Det er helt garantert at bloggen ikke kommer til å vare for alltid (dessuten er det en jobb som krever mye på mange andre plan enn enn "normal" jobb, uten sammenligning for øvrig) så for å konkludere må jeg nok si at jeg kommer til å holde på en stund til, men at jeg ikke kommer til å holde på i en evighet om det ikke gir meg noe lenger.

Hvorfor forteller du ikke hvilket hotell dere bor på i Mallorca?

- Jeg skrev det på Facebook for en liten stund siden som svar på en kommentar, men etter det fikk jeg tips fra flere av dere lesere at jeg burde holde det for meg selv for å skjerme barna. Synes det hørtes fornuftig ut, så derfor har jeg ikke svart på det nærmere enn at vi bor i Alcudia.

Og så vil jeg bare svare litt på en misforståelse som har oppstått her på bloggen med jevne mellomrom, spesielt siden jeg startet med faste "Ukens spørsmål" - blogginnlegg. Noen lesere leter etter spørsmål under blogginnleggene mine for å se om det er samme spørsmålene som kommer på Ukens spørsmål spalten min, og så mener noen at jeg dikter opp spørsmål selv når de ikke finner spørsmålene jeg svarer på i disse blogginnleggene, under nylige blogginnlegg som kommmentarer.

Jeg får ikke kun spørsmål her på bloggen. Faktisk er det her inne jeg får færrest. Jeg får spørsmål på Facebook-siden til bloggen, på Instagram meldinger, på mail, masse på Snapchat (@Mammasom16) og til og med også på min private Facebook. Når flere spør om de samme tingene tar jeg derfor med spørsmålene på denne spalten, selv om spørsmålene ikke nødvendigvis er stilt her inne på bloggen, slik at leserne mine kan få svar på det de lurer på. Jeg er riktig nok ganske flink til å svare på Snapchat, men så er det også der inne jeg får flest spørsmål - så å svare alle er ikke så enkelt.

Ville bare oppklare det for dere! Nå sover guttene og jeg skal straks i seng selv, etter nok en kjempefin dag i ferien vår ♥ Håper dere har fått en fin start på uken!

Klem

UKENS SPØRSMÅL: OPERERE MEG, HVOR VI SKAL PÅ FERIE +++

Hei alle sammen! Da var det tid for en ny runde med ukens spørsmål. Nå har det riktig nok gått to uker siden sist, men det betyr bare litt flere spørsmål enn normalt. Det ble en litt sen oppdatering i dag, men sånn går det noen dager. Godt jeg har hele høsten til å ta igjen den halv-dårlige bloggingen som har foregått i sommer. Hehe!

Jeg synes du skriver ganske reflektert om det meste, og derfor vil jeg spørre deg om hva du ville ha sagt om eldstemann kom til deg om tretten år og sa du skulle bli bestemor?

- Det er klart at det ikke er noen ønskesituasjon for foreldre generelt eller for en 15/16 år gammel gutt, men om det skulle skje ville jeg støttet og gjort alt jeg kunne for å hjelpe og bidra til at alt skulle gå like bra som det har gått med oss. Både med mammaen og med Leo. (Dette er helt sprøtt å skrive! Haha!) Å presse noen til å ta abort, som noen mener er det riktige å gjøre, kunne aldri falt meg inn. Det er ikke jeg som skulle ha levd med den eventuelle aborten i ettertid. Jeg hadde nok allerede fortalt Leo alt om pappaen hans og min situasjon, at det ble tyngre å ta utdannelse med barn, men at det ikke betyr at det er umulig. Du er ikke alderen din, eller din manglende utdannelse som ikke en gang er det spor vanlig å ha ferdig når man er 15/16 år. Det ideelle er selvfølgelig å få barn når man har utdannelse, billappen, og fast bosted i orden, men noen ganger tar livet uventede og bråe svinger. Da tenker jeg at det lureste er å gjøre det beste ut av det, og å være den støttespilleren du hadde ønsket deg om du var i deres situasjon. Jeg hadde delt alt av erfaringer på godt og vondt for å hjelpe. Samtidig hadde jeg nok vært tydelig på at når man får barn så er det en del som forandrer seg, at man må stå på og skape et liv for seg og familien sin, og at jeg alltid er der om han trenger meg.

Eg lurte på om du kunne legge ut et innlegg om hvordan du trener (treningsplanen din)?

- Jeg har litt blandede følelser om å legge ut så mye om trening her på bloggen, mest fordi jeg ikke vil prakke det på noen. Men om flere av dere har et ønske om dette kan jeg helt sikkert få til noe!

Hvor har du kjøpt barnekleshengere til klærne til Leo og Noah?

- De har jeg kjøpt på Clas Ohlson faktisk! Tips: Hvis du vil ha gratis barnekleshengere i plast, kan du spørre neste gang du kjøper barne- eller babyklær på feks H&M om du kan få med hengerne som klærne du skal kjøpe i butikken henger på. De pleier mer enn gjerne å gi dem med om man spør, det er i hvert fall min og flere jeg kjenner sin erfaring!

Hvor skal dere på ferie? Skal du blogge som normalt, eller tar du pause siden du er på ferie?

- Vi skal på ferie til Alcudia som ligger i Mallorca, Spania. Vi gleder oss veldig og det ville ikke falt meg inn å ta pause fra bloggen når det er så mye morsomt som kommer til å skje. Jeg kommer til å oppdatere som aldri før, og håper dere har lyst til å følge med både på bloggen og på Instagram @Mammasom16

Husker jeg riktig skrev du noe for lenge siden om at du hadde delte magemuskler? Ble det bedre/verre etter Noah ble født? Har du langt heng på magen? De jeg kjenner som har det har heng og har fått operasjon dekket. Skal du operere det?

- Wow, noen ganger overrasker dere meg litt med alt dere husker og får med dere! Dette nevnte jeg vel i et blogginnlegg for snart to år siden. Jeg har delte magemuskler, det har jeg hatt siden jeg fikk Leo. For dere som ikke vet hva det er, så er det rett og slett at de rette magemusklene deler seg under svangerskapet. For de aller fleste finner de veien tilbake etter endt svangerskap, men hos noen gjør de ikke det. For å få delte magemuskler finnes det flere risikofaktorer. Feks: store barn, keisersnitt, og høy vektøkning under svangerskapet. Som dere vet har jeg både fått relativt store barn (4 kg), hatt to keisersnitt, og lagt på meg over 20 kg under begge graviditetene. Det er for øvrig ingen automatikk i at man får det selv om man skulle vise seg å ha alle risikofaktorene. Mange, som deg, forbinder delte magemuskler med en stor mage som ikke kan slankes, som gjerne har stort heng. Dette har ikke jeg. Magen min er alt annet enn stor fordi jeg har gått i overkant mye ned i vekt de siste månedene (pga amming og høyt aktivitetsnivå) og jeg har ikke en gang antydning til heng. Like fullt er magemusklene mine definitivt delte, og det medfølger veldig store plager for min del. Jeg er kun 19 år og nekter å leve med store plager resten av livet, så dersom det aldri blir bedre kommer jeg nok til å operere og sy dem sammen igjen.

Hvordan er Leo i trassalderen?

- Leo er som alle andre barn i trassalderen antar jeg. Haha! Han slår seg vrang, tester grenser, blir sur når han ikke får viljen sin, og er i det hele tatt veldig bestemt på hva han vil og hva han ikke vil. Det er ikke alltid like lett å være foreldre til et barn i trassalderen hvor verden raser sammen om man tar på feil bukse på barnet, men så er det nok ikke alltid like lett å være 2,5 år heller. Vi er veldig opptatt av at vi alltid skal anerkjenne følelsene hans, og så velger vi kampene våre.

Om du lurer på noe til neste "ukens spørsmål" så er det bare å legge igjen kommentar. Håper dere får en kjempefin kveld videre! ♥

UKENS SPØRSMÅL: PRØVE Å FÅ BARN, LYVER JEG PÅ BLOGGEN? ++

Hei Jessica! Jeg håper på respons. Jeg og mannen min ønsker veldig gjerne å få barn nå. Vi har vært sammen i fem år til neste år. Vi ønsker å prøve snart. Problemet mitt er at jeg akkurat har begynt i ny jobb og har først og fremst vikariat til februar og blir nok forlenget. Jeg lurer på om det er dumt å plutselig bli gravid når jeg nylig har begynt? Har jobbet 100% i over et år nå. Så inntekt blir nok ingen problem da. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Har så lyst på en liten en. Ja, er ferdig med utdanning og skole og alt. Noen tips?

- Hei flotte deg! Jeg så at noen allerede hadde svart deg i kommentarfeltet, men jeg vil likevel svare deg jeg også selv om jeg var veldig enig med vedkommende. Som vedkommende også skrev, så kan det ta tid å bli gravid. Det vanlige er nok ikke å være så "fruktbar" (haha?) som det jeg er, selv om det er negative sider med det også. Jeg tenker at når alt kommer til alt så må du tenke på deg selv og dere, og jeg ville ikke utsatt prøvingen fordi du er i ny jobb. Som sagt, hvem vet hvor lang tid det kan ta? Dessuten er et svangerskap også 9 måneder langt. Jeg skjønner tankegangen din, men når dere har et sterkt ønske om barn så tenker jeg ikke at du skal ha dårlig samvittighet for det ovenfor sjefen. Når det er sagt så er det jo fint å kunne være åpen om det med sjefen om dere har en god tone. Jeg sier følg magefølelsen og masse lykke til!

Hvor er de sky knottene fra som du har på den hvite kommoden?

- Den hvite barnekommoden er Leo sin, og knottene har jeg kjøpt på Etsy.com :-)

Har du vurdert å følge sunn fornuft plakaten?

- Jeg følger vel egentlig den uten å ha signert den, føler jeg. Ikke legger jeg ut masse bilder hvor kropp er i fokus, ikke er jeg bastant når jeg snakker om mat, jeg har også vanskelig for å skrive om treningen min i det hele tatt her på bloggen, selv om den er en stor del av hverdagen min. Er redd for å påvirke i negativ retning og veldig bevisst føler jeg selv. Men her er jeg veldig mottakelig for kritikk. Det eneste jeg kanskje synes blir litt dumt med plakaten er at det menes at man skal presisere at man har forsynt seg flere ganger selv om man ikke har det. Det kommer nok ikke jeg til å gjøre dersom jeg faktisk ikke har gjort det.

Jeg elsker for øvrig mat og spiser svære porsjoner. Det ser ikke så veldig fint ut når hele tallerkenen er så full at den nesten renner over (hvilket den faktisk er når jeg spiser, haha) så derfor tar jeg gjerne bilde av mer normale porsjoner fordi det enkelt og greit ser mer delikat ut. Når det er sagt har jeg faktisk lagt merke til hvor vanvittig små porsjoner enkelte bloggere har, og da ler jeg bare mens jeg tenker at jeg nok hadde sittet igjen sulten dersom jeg hadde vært på middagsbesøk hos dem. Haha! 

Kunne du snakket litt om politikk om hvor du står eller hva som er viktig, for du skal jo stemme snart og burde ha satt deg litt inn i ting?

- Jeg har satt meg som mål og lese en del mer enn hva jeg allerede har gjort før valget nå til høsten. Jeg tror nok ikke jeg er enig 100% med noen av partiene,  og jeg er veldig sikker på at jeg ikke kommer til å stemme FRP.

Har du ikke vennninner? Virker som du aldri er ute på ting med dem i så fall.

- Jeg har mange gode venninner, og jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke inkluderer dem mer i bloggen. Men uansett så kommer ikke alt som skjer i livet mitt ut på bloggen, jeg har kanskje bare ville hatt de fleste venninnene mine for meg selv som en del av privatlivet mitt, hvis det gir mening. Jeg er ute på ting både med og uten venninner, men det er klart at det ikke blir like ofte som de aller fleste på mine alder på grunn av barna mine som jeg alltid setter først :-)

Gjør du noe spesielt for å få så fint og langt hår? Hårkur?

- Så hyggelig spørsmål. Jeg gjør faktisk ingenting med det. Jeg bruker for øvrig ikke balsam og har ikke gjort det på flere år etter at jeg leste at det slet veldig på håret. Sluttet også å rette håret mitt for to år siden nå, og det har nok utgjort en del forskjell.

Du er så pen! Jeg lurer bare på en ting? Hvordan kommer du på å skrive blogginnlegg, har du råd?

- Tusen takk for det, så koselig av deg! Vet dere hva, noen dager kan jeg slite veldig med å finne ut hva jeg skal skrive. Jeg anser meg selv som kreativ, men så kjenner jeg også på en del press fordi jeg vet at mange kommer til å lese det jeg skriver og at det gjør at jeg føler at det jeg skriver det_må_ være bra. Hvis jeg skal gi et råd så må det nok bli at du ikke begynner å stresse med at du ikke finner noe å skrive om, og at du heller leser blader/andre blogger for å få litt inspirasjon. Vet det er lettere sagt enn gjort!

Det er vel ingen i verden som klarer å ta pillen på nøyaktig samme tid hver eneste dag i flere år? Jeg er en person som er utrolig nøye av meg på slikt, og selv om jeg ikke ønsker å bli gravid så hender det mer enn sjeldent at jeg roter med pillene, noe kommer i veien, man har dem plutselig ikke tilgjengelig, osv. Det er veldig veldig lett for. Og jeg husker å ha lest at du gikk på Cerazette da du ble gravid med Leo og? Jeg gikk til helsesøster litt bekymret for om de var mindre sikre enn andre i og med at dette ikke er den man får utskrevet gratis, men en man må betale for.

Det er ikke lett å innrømme at man har klusset til med tidene, men noen kropper reagerer mye kjappere på endret tidspunkt å ha tatt pillen. Alle mennesker jeg har snakket med om dette i helsevesenet har sagt at det går så og si ikke an å bli gravid med mindre man klusser opp, og at prosenten som blir gravid på pillen faktisk på et tidspunkt har klusset noe til, tror det hjelper for unge som er blitt gravide å se at det går an å gjøre feil, og ikke føle at det kun er greit om man gjorde alt på nøyaktig det tidspunktet det må bli gjort, hvis ikke er det "din feil" på en måte. Det er jo ikke din feil selv om du klusset en gang med en pille.

Først av alt, jeg ville aldri løyet til dere eller på bloggen i det hele tatt, og det må dere vite. For det andre: Jeg har aldri skrevet at jeg ble gravid med Leo på Cerazette. Dette stemmer heller ikke. Jeg gikk på en helt annen type p-pille med Leo som ble tatt av markedet like etter, dette har jeg også nevnt tidligere. Dere som har fulgt bloggen min lenge vet nok at jeg ikke har noen store problemer med å innrømme det dersom jeg gjør noen feil. Jeg tar gjerne selvkritikk og innrømmer egne feil om jeg har gjort noen, det er tross alt menneskelig å gjøre feil. Men jeg kommer ikke til å innrømme feil jeg ikke har begått.

Jeg vet ikke hva formålet med disse spørsmålene er lenger når jeg har svart så mange ganger at jeg ikke har gjort noen brukerfeil med prevensjonen jeg har gått på, og at de alltid har blitt tatt til samme tid fordi jeg har hatt alarm på mobiltelefonen min. Jeg har snakket med mange i helsevesenet på grunn av dette, samt det at jeg har gått gravid to ganger på to år fordi prevensjonen har sviktet. Det er blitt konkludert med at kroppen min ikke har virkning av hormonbasert prevensjon eller at kroppen min har vanskelig for å ta det opp. Deriblant også p-piller og minipiller, som jo begge er hormonbasert. At det i utgangspunktet er sjeldent å bli gravid på minipiller eller P-piller ser jeg selvsagt ikke bort i fra - det er en grunn til at de er en av prevensjonsmetodene som blir benyttet i dagens samfunn, ergo er de i utgangspunktet trygge. Det betyr for øvrig ikke at det er umulig å bli gravid ved riktig bruk, for per i dag eksisterer det ikke prevensjonsmidler som er 100% sikre.

Du sier du er utrolig nøye med minipillene, og jeg vil bare understreke at dette overhode ikke er stygt ment: Men du er jo ikke nøye om det hender "mer enn sjeldent" at du glemmer det eller av en eller annen grunn ikke tar pillene til samme tid hver dag.

Ønsker dere alle sammen en fin kveld, vi snakkes litt senere i dag ♥

UKENS SPØRSMÅL: PREVENSJON, KJÆRLIGHETSSORG ++

God kveld alle sammen! Da var jeg jammen tilbake. Foreldrene mine kommer på besøk i morgen, hvilket vi gleder oss veldig mye til alle her hjemme. Sammen med helg selvfølgelig! Jeg tenkte å svare på noen av spørsmålene som har dukket opp mye i det siste, og så fremover kanskje prøve meg på ukens spørsmål. Hva tenker dere om det? Eventuelt månedens spørsmål, om dere synes det hadde vært bedre! 

Hvor er denne jumpsuiten fra?

- Har fått så mange spørsmål om denne når jeg har lagt ut bilde med denne på! Jeg elsker den, den er komfortabel, sommerlig, og samtidig så utrolig fin. Dere finner den HER. Jeg har den i 34, men kunne gjerne hatt en størrelse mindre. (Reklamelink)Kan du fortelle om hva slags prevensjon du går på nå? Og hva slags du ble gravid på med Leo og Noah?

- Hva slags prevensjon jeg går på nå tenker jeg å holde for meg selv. Det jeg kan si er at det ikke er samme type prevensjon som jeg brukte med Leo og Noah. Angående hva jeg ble gravid på med dem så har jeg svart på det tidligere, men kan selvsagt gjøre det igjen! Da jeg ble gravid med Leo gikk jeg på en type p-pille som ble tatt av markedet like etter (Tror navnet begynner på L) og med Noah ble jeg gravid med Cerazette. Må bare presisere at jeg har brukt dem riktig, og tatt dem til nøyaktig samme tid hver dag. Det er noen som påpeker det hver gang jeg nevner det, men det vet jeg jo - for det var jo det jeg gjorde. Haha!

Kan du legge ut flere oppskrifter på maten du lager? Alltid når du legger ut så synes jeg det ser så godt ut, haha.

- Det kan jeg selvsagt! Jeg er faktisk blitt så utrolig glad i å lage mat det siste året, og lager så og si alt vi spiser fra bunnen av. Uten at jeg er helt hysterisk og nekter å spise halvfabrikat, da. Men jeg liker at jeg har muligheten til å vite hva som er i maten vår og til barna, og på den måten vet jeg jo nøyaktig hva den inneholder. Pluss at det smaker mye bedre generelt når man lager det selv, men det er min mening! Jeg tenkte å legge ut oppskriften på Cæsar-salaten min nå snart, og så min egne pasta carbonara. Skulle egentlig legge ut førstnevnte i mai. Ops!Har du hatt kjærlighetssorg? Har du noen råd til meg? Ble slutt for noen dager siden.. Elsker bloggen din!

- Kjære deg da! Huff, så vondt å høre. Jeg har hatt kjærlighetssorg flere ganger. Det er så vondt at det føles ut som verden raser sammen - og uansett hva man gjør eller hvor man er, så faller tankene tilbake på den ene personen. Sånn var det i hvert fall for meg. Dere som har vært dypt inne i en heftig kjærlighetssorg selv vet sikkert hva jeg snakker om. Det som fungerte for meg var å ta en dag om gangen, ikke tenke langt frem i tid, unfollow på Instagram, Facebook og alt mulig - ikke for å være barnslig, men for meg fungerte dette ved at jeg slapp å få opp hva vedkommende hadde likt, postet, og så videre hele tiden. Da får man et slag i trynet gang på gang, spesielt om vedkommende er aktiv. Jeg vil også råde deg til å ha gode venner rundt deg, tilbring tid med familie og mennesker som får deg til å føle deg bra. Men tillat deg å være alene og kjenne på følelsene dine, selv om det kan være helt forferdelig. Det vil bli bedre, selv om det kanskje ikke føles sånn ut. Jeg lover! En dag kommer du til å klare å tenke navnet på han/henne og ikke føle noen ting.Hvordan gikk du ned mammakiloene dine? Gikk ikke du mye opp i vekt med minsten?

- Har egentlig litt noia for å svare på spørsmål angående kropp, så har unngått det en stund merker jeg. Skjønner at jeg må trå veldig forsiktig fordi dette er sårt for mange. Jeg gikk ned ved å kutte ut sukker, trene masse, gå turer med barna, generelt være aktiv. Det er for øvrig ikke dermed sagt at alle som gjør det samme som meg er garantert å gå ned i vekt. Det kan være så mange grunner til at noen ikke klarer å gå ned i vekt, derfor skal man være uhyre forsiktig med å dømme. Jo, jeg gikk opp mye med begge guttene. Forholdsvis 25 kg med Leo og 22/23kg med Noah. Jeg var for øvrig ikke en av dem som var inne i buksene mine noen dager etter fødsel, det tok tid. Være tålmodig er mitt råd, ikke forvent å se resultater over natten. Og dere nybakte mødre som leser dette: Vær så snill, ikke stress med kropp! Jeg ble kalt feit 2 uker etter fødsel med Leo her på bloggen, men jeg nektet å la det påvirke meg. Du får aldri den første tiden tilbake, tid til å tenke på trening og kropp har du mange år til å gjøre. Tillat deg selv å være mamma og bare det, det eneste 5-dager etter fødsel bildet du trenger er et bilde av din lille skatt.

Hvis du har noen spørsmål til neste Ukens spørsmål/Månedens spørsmål-innlegg - så legg gjerne de igjen i dette kommentarfeltet. Jeg skal kose meg med Fredrik og en fin film på skjermen i kveld, mens jeg gleder meg til helgen i morgen. Håper dere har det bra!

Klem

"GÅR DU PÅ PREVENSJON?" ++

Hallo alle sammen!

Endelig torsdag. Jeg er alltid litt ekstra glad når jeg står opp om morgenen på torsdager! I morgen er det helg igjen, til tross for at det faktisk føles ut som at det var helg i går. Jeg gleder meg som alltid, jeg vet vi har noen koselige dager i vente.

Noen synes sikkert at bloggen er litt annerledes for tiden (?) Jeg har vært og kommer alltid til å være meg selv gjennom bloggen, men jeg har kommet et steg videre. Jeg har brukt så mye tid av min blogg-karriere på å prøve å få alle til å like meg.

Jeg har lyst til åpne meg mer, og bry meg mindre om hva andre skulle mene. Jeg kommer sikkert til å skrive mer om ting som ikke bare innebærer mammarollen også. Jeg har glemt meg selv litt oppe i alt. Jeg er ikke mammarollen, selv om den rollen er en utrolig stor del av livet mitt! Men nok om det. I dag tenkte jeg å svare på spørsmål jeg aldri har svart på tidligere.

Processed with VSCO with f2 preset
Går du ikke på prevensjon? 

- Jeg kan gjerne avsløre at det gjør jeg ikke nå nei.

Hvorfor stenger du kommentarfeltet under noen blogginnlegg? 

- Først og fremst vil jeg bare avklare at det kun er noe jeg har gjort på et par blogginnlegg nå i det siste, men at det ikke er noe jeg gjør eller vil gjøre fast. Og så vil jeg bare understreke at jeg tåler kritikk, men at jeg ikke forstår hvorfor noen skal kritisere meg for at Fredrik og jeg sliter i forholdet vårt, eller at noen lager spekulasjoner på ingenting, eller "koke suppe på spiker" som det så fint heter. Som drar ting helt ut av proporsjoner som for eksempel å få et blogginnlegg som handler om utroskap på generelt grunnlag, til å handle om at Fredrik er utro mot meg nå. 

Jeg orker ikke å sitte og grue meg til å lese kommentarfeltet, og det gjør jeg vanligvis aldri selv om jeg kan få en del kritikk. Jeg er jo tross alt en av få bloggere som har åpent kommentarfelt uten at jeg må godkjenne kommentaren din før den blir publisert! Men et sted går min grense også og det håper jeg dere har forståelse for.

Hvor skal barna bo om dere flytter fra hverandre?

- Uff, jeg må bare fortelle dere at jeg fikk en stor klump i magen første gangen noen spurte meg om det. Jeg blir faktisk litt uvel av tanken.. Noah er jo enda så liten og fryktelig avhengig av meg.. La oss håpe at det ikke ender med at vi virkelig må ta ta stilling til det spørsmålet, det vil jo vi for alt som er unngå. Vanskelig spørsmål. Jeg tror vi rett og slett bare måtte sett an hva som hadde vært best for barna. Det er uansett der vårt fokus alltid vil ligge: Ikke på oss selv, men på hva som er best for barna. Ikke noe krig her om hvem som eventuelt skulle hatt barna mest, men hva som er best for de. Ikke hva som er best for egoet vårt. Det tenker jeg er viktig. Man vet aldri hvorfor noen velger som de gjør med tanke på hvem som skal ha barna mest når et par går fra hverandre, men for meg er det en stor selvfølge at det skal handle om de nydelige guttene våre. 

Klikk på "liker" knappen under om du vil at jeg skal filme resten av svarene på spørsmålrsunden og legge det ut på bloggen. På den måten er det mye lettere for meg å se om det er noe dere vil at jeg skal gjøre, eller ikke!

PERSONLIGE SPØRSMÅL OG SVAR

♥ "Jeg synes du virker som en flink mamma og har ikke noe i mot deg. Men hvorfor hadde du det så travelt med å få barn? Hvorfor hadde du så hastverk at du bare måtte bli gravid to ganger før du i det hele tatt ble myndig?"

- For meg har det ikke handlet om å ha det travelt eller å ha hastverk med å få barn. Det handler om at når man er først er blitt gravid, får man aldri muligheten til å få barnet tilbake dersom man velger det vekk. Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet. Du kan ikke få det samme barnet tilbake, men du kan få et nytt.

Første gangen jeg ble gravid og bestemte meg for å beholde fikk jeg høre at «Jeg kunne jo ta abort nå, og vente noen år for å få et nytt barn senere» Men det var jo ikke et annet barn jeg ville ha når jeg hadde bestemt meg for å beholde. Jeg ville ha den lille celleklumpen som lå i magen min akkurat da og som gjorde at graviditetstesten slo ut positivt. Å prøve å fortelle meg selv at jeg kunne få andre barn i fremtiden hjalp ikke meg det spor. Jeg kunne ikke fått det samme om jeg hadde ventet noen år. Barnet i magen venter nemlig ikke. Og det var jo barnet i magen jeg ville ha, ikke et fremtidig barn som ikke en gang eksisterte.


♥ "Har du en privat instagramkonto? Kan jeg i så fall følge den?"

- Jeg har en privat instagramkonto ja. Den har ikke noe med bloggen å gjøre, og er kun for venner/bekjente. Tror jeg har i underkant av 180 følgere der, så den kommer til å forbli privat. Dere må for øvrig gjerne følge meg på @mammasom16 på Instagram. Skal bli flinkere til å oppdatere der fremover!


♥" Jeg synes du er så pen, sånn naturlig pen! Kan du svare ærlig på om du har operert noe på kroppen din etter du ble mamma? Føler du har unngått det spørsmålet litt! Jeg blir ikke overrasket eller skuffet om du har det, siden nesten alle på topplista har gjort det."

- Tusen takk! Jeg har ikke lagt meg under kniven og har heller ikke tatt fillers som botox og lignende. Ikke før jeg ble mamma, og ikke etter jeg ble mamma heller :-) Jeg føler meg nesten unormal i bloggverden som ikke har gjort noen endringer på kroppen eller utseendet mitt. Jeg har selvfølgelig kjent på presset, men jeg har hittil klart å holde meg unna.

Jeg tror ikke at man blir lykkelig av å legge seg under kniven, eller av botox og større lepper. Som jeg skrev i et blogginnlegg til dere i mai "Skjønnhetsoperasjoner og fornektelse får bare tatt deg så langt - Til slutt sitter du igjen med deg selv, og liker du ikke deg selv, så kommer ikke all verdens med plastiske operasjoner til å forandre på det. Jeg skal for øvrig ikke komme med noen moral-preken om hvem som er gode forbilder og ikke, for det å være et godt forbilde handler ikke om valgene du tar og hvordan de ser ut for andre - men hvorfor du tar dem."

♥ "Du må ikke svare på dette altså, men hva slags prevensjon har du tenkt til å begynne på?"

- Det blir litt intimt synes jeg. Haha! Har i tillegg familie og svigerfamilie som av og til leser på bloggen min, så tenker jeg lar være å svare på akkurat dette. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å ikke bli gravid igjen akkurat nå. 

.Håper du har en fin helg med dine! Nyt resten av lørdagskvelden, vi snakkes igjen ♥

JEG GIR ETTER....

Hei alle sammen!

Det ble så mange misforståelser med tanke på forrige blogginnlegg at det ble slettet. Jeg fikk ikke formulert meg på tydelig nok måte og det siste jeg vil er å tråkke noen på tærne. Selvfølgelig forstår jeg at det er to sider av en sak, og jeg fikk tydeligvis ikke vist dette på riktig måte. Jeg beklager, og legger meg fullstendig flat om noen følte de ble fornærmet eller lei seg på grunn av innlegget mitt. Det er det aller siste jeg vil og jeg håper virkelig dere kan tilgi meg for det!

Uansett! Over til overskriften! Nå har jeg blitt nominert på en del blogger for å svare på noen spørsmål, så da tenkte jeg å gi etter og endelig å svare på disse! Jeg elsker jo slike innlegg så håper dere liker de også :-)

1. Hva gjør du på fritiden din?

- Jeg tilbringer mye tid med den lille familien min! Ellers trener jeg, og blogger. Jeg elsker virkelig å skrive og har jeg den "Rette" dagen kan jeg sitte å skrive i timesvis. Så fremt Leo sover da, selvsagt! Utover det... Ikke så mye! Tid med familie som bor her i Larvik blir også prioritert, og venner også - men det er litt sjeldnere.


2. Hvor ser du deg selv om 10 år?

- Om 10 år håper jeg at jeg har fått de barna jeg skal ha og at jeg bor sammen med noen som gjør meg lykkelig. 


3. Hvorfor begynte du å blogge?

- Jeg begynte å blogge i hovedsak for å hjelpe andre i samme situasjon som meg! 


4. Hva er dine mål med bloggingen?

- Jeg har ikke satt meg noen spesifike mål, annet enn at jeg nyter bloggingen og at det er fantastisk å ha det som jobb. Det beste er jo lesere og tilbakemeldinger, så hvis jeg må nevne noen mål må jeg si at målet mitt er å levere for leserne mine og at de liker det jeg holder på med.


5. Hva ønsker du å jobbe med?

- Jeg vil veldig, veldig gjerne utdanne meg som psykolog. Og skrive ved siden av jobben, forhåpentligvis :-)


6. Hvor vil du aller helst reise?

- Bora bora frister veeeldig i disse kalde vinterdager!7. Blå eller brune øyne?

- Begge! 


8. Hva er ditt flaueste øyeblikk fra når du var liten? (typ 1.klasse til 4.klasse) 

- I 4 klasse hadde jeg glemt å skru av alarmen på klapp-telefonen min, og det var på den tiden hvor jeg forgudet Lady Gaga.. Vel, ja.. På mandagsmorgen i norsktimen hører jeg plutselig Lady Gaga sin hit Just Dance på full guffe, og alle snudde seg til meg. Husker jeg synes det var så flaut! Mobilen min lå i sekken og jeg ble tomatrød i hele ansiktet. Læreren måtte komme bort til meg for å hente den siden jeg husker jeg ble helt handlingslammet, haha! Skal sies at jeg var skikkelig sjenert og forsiktig på denne tiden.


9. Favoritt serier?

- Orange is the new black, American horror story, The big bang theory og Prison break!


10. Hvem ser du opp til?

- Åh, vanskelig spørsmål! Jeg ser opp til alle som har jobbet seg gjennom livet hvis de har hatt det skikkelig tøft. Jeg synes det er så beundringsverdig hvordan noen klarer å jobbe seg til et fantastisk liv selv om de har mott mye motgang og tøffe tider.


11. Går det bra med deg? 

- Det går bedre. Jeg vet at alt vil gå bra til slutt, og trøster meg med det!

Håper alle dere har det bra. Nyt kvelden, nå blir det bloggerne på skjermen her <3

UKENS SPØRSMÅL!

Kan du lage et innlegg hvor du skriver om matbudsjett og middager?

- Det kan jeg helt sikkert!

Hvor gammel er Leo nå?

- Han er snart 5 måneder gammel! Gud som tiden flyr.Når kommer videoen fra leiligheten?

- Jeg vil ikke sette en dato, for plutselig dukker det opp noe! Men jeg prøver så godt jeg kan å få den ut når vi har kjøpt det siste til leiligheten :-) Takk for at dere er så tålmodige.

Hvilken bunad har du?

- Jeg har ikke bunad, den jeg brukte i Leo sin dåp er søsteren min sin! Tror for øvrig det er lundeby. Jeg skal kjøpe meg egen bunad veldig snart!

Kan du være så snill å poste bilde av magen din?

- Ja, men det er så mange som reagerer når jeg gjør det. På en måte forstår jeg det, på en annen måte gjør jeg ikke det. Uavhengig av det har jeg tidligere postet bilder på instagrammen min HER og i DETTE innlegget


 1 UKE ETTER FØDSEL!

Sovner leo av seg selv når dere legger han for natten?

- Ja.

Spiser Leo noe annet enn melk?

- Han drikker av og til litt vann (som er kokt og litt kaldere enn rom temp). Ellers spiser han kun morsmelkerstatning, jeg vil ikke starte for tidlig på grunn av risiko for allergier etc.

Hvorfor hadde du reklame på bloggen på Leo's dåpsdag?

- Synes dette er veldig ufortjent kritikk. Jeg har så og si aldri reklame på bloggen min, og dåp er veldig dyrt å ha. Derfor bød jeg meg muligheten (i samråd med Side2/nettavisen) til å få noe sponset, men mesteparten kjøpte jeg selvsagt selv. Jeg fikk sponset bånd og stoltrekk, og avslag på prisen på dåpskaken. Jeg tror veldig mange ville ha gjort det samme dersom de var i posisjon til å få noe sponset selv. Men som sagt, jeg har sjeldeeent reklame på bloggen. Sist gang jeg fikk noe sponset var i februar før jeg ble side2 blogger, og jeg regnet derfor med at det kom til å gå greit.

Hvorfor svarer du så sjeldent på kommentarer lenger?

- Fordi vi ikke har nett hjemme enda. Jeg prøver likevel så godt jeg kan å svare når jeg har nett! Dere har sikkert lagt merke til at jeg ikke svarer på negativ ladede kommentarer lenger også? Vil jo ikke at bloggen min skal være en mobbe arena, men det ser ikke ut til at det er mulig å få til uten å stenge kommentarfeltet. Og det vil jeg jo ikke gjøre, jeg har jo så mange fantastiske lesere som kommer med så mye positiv respons på det jeg skriver her inne! Hvorfor får du så mye stygge kommentarer?

- Nei, si det... Tenker at det er veldig mange som har lite å finne på, og som er veldig ute etter å "ta meg" fordi jeg er ung mor. Men det går veldig greit altså, er vand med det og tenker kun på de positive kommentarene (og konstruktiv kritikk!)

Hvor mye veier Leo?

- LIke over 8 kg! Stor og flott gutt!Har du utenlandske foreldre?

- Nei!

Hvor kan man stemme på deg i vixen?

- Du fyller inn DETTE (Direktelink) skjemaet og skriver inn min bloggadresse og hvilken kategori du synes jeg fortjener å bli nominert i :-)

Og til slutt vil jeg bare si tusen takk til dere som følger meg og familien vår, som liker bloggen min, og som sender meg fine meldinger! Det betyr veldig mye, og jeg synes dette er veldig stort!

Håper kvelden deres er bra, klem

FREDRIK SVARER PÅ SPØRSMÅL!

Jeg svarte på alle spørsmålene, håper dere ble OK! Veldig morsomt med så mange som ville stille spørsmål!

Hva skal Jessica utdanne seg som? - Psykolog.

Kan Jessica pliiis legge ut bilde av magen sin? - Det kan hun sikkert, men vet ikke om hun vil fordi folk kan bli så sinte.

Synes (Jessica) at livet er bedre nå som mamma? - Ja, det gjør hun.

Er dere økonomisk selvstendige eller får dere hjelp fra foreldre for at økonomien skal gå rundt? - Vi er selvstendige.

Hvem lager dåpskaken? www.Kakeriet.no Utrolig flink dame! jeg så kaken i stad og den er bare heftig fin.

Lykke til med dåpen! - Tusen takk til alle som har skrevet dette. setter pris på det

Vil du ha flere barn? - Ja, men ikke enda.

Hvor mange søsken har du Fredrik? - Jeg har én bror!

Hva er ditt beste minne med Jessica? - det beste minne jeg har med Jessica er når vi lå på sykehuset og ventet på at vi skulle inn på operasjonsbordet for å forløse Leo.Hva er det beste med å være foreldrer? - det beste med å være forelder må være all kjærligheten man får og gir. ubeskrivelig godt!!!

 

Krangler dere ofte, og hva er som regel grunnen? - Vi krangler ikke ofte, men det går opp og ned liksom. Grunnen er varierende.

Hva skal du være lærling i? - jeg skal være lærling innenfor salgsfaget. 

Hvordan ble du kjent med Jessica/ hvorfor ble du forelsket i henne? - hahaha morsom historie. bestekompisen min drev med kusina hennes som gikk i klassen min. jeg var ofte med de. en gang så satt jeg på facebooken til kusinen hennes fordi jeg kjedet meg. så fikk jeg øye på Jessica sitt profilbildet. Hu var den peneste på lista så jeg sendte en melding også gikk det som det gikk. For å si det mildt, jeg var dritheldig som fikk svar. 

hvordan er det å være far i ung alder? - det å være far i ung alder er veldig koselig, morsomt, utfordrende og slitsomt.

Hva er din verste uvane? - Jeg er veldig konfliktsky. HATER krangling!!!! 

Får du og Jessica like mye tid sammen alene som før? - vi får ikke det. Leo er jo en del av livet vårt og er rundt oss 24/7. men vi har et godt nettverk rundt oss så hvis vi trenger litt tid alene så er det plenty av familie og venner som vil passe han. 

Føler du noen ganger at du angrer på å bli pappa? - nei! ikke et sekund. det er det beste som har skjedd meg.

Hva liker du best med å være far? - Alt. det å være far er bare helt herlig. men må jeg plukke ut en ting må det være å mate han. det er så kos å vite at du er en grunn for at han kan leve. og de store vakre øynene som da stirrer opp på meg. 

Hva er din favoritting ved Leo? -  Alt. Men spesielt latteren hans!! Gir meg latterkrampe hver gang. helt herlig.

Hvordan er forholdet deres nå etter Leo kom? Er det bedre mellom dere to eller dårligere? - det er definitivt bedre! forholdet vårt er veldig bra. selv om vi krangler av og til så har vi det veldig bra sammen.

Vil du gifte deg med Jessica? - Ja. En vakker dag.

 

Hvordan er Jessica som person? - Jessica er veldig alfa hunn. Men også den beste i verden. Jessica er veldig omtenksom og setter alltid Leo og meg først. Hun bruker masse penger og enda mer kjærlighet på oss tre som en familie. 

 Har dere noen morsomme flauser? -  det er ting jeg opplevde i 10 klasse, det hjemsøker meg fremdeles og får helt angst bare tanken på det. tok god tid for å si det sånn å fortrenge det minne. Det var avslutting i 10 klasse og jeg var en av 4 som skulle synge solo. læreren min hadde nemlig funnet ut at jeg sang i kor helt til 9 klasse. så derfor "måtte" jeg synge. det var helt fullstappet av foreldre søsken og familie i lokalet. og alle var spente siden sangen var vist en litt eldre favoritt en gang i tiden. verset jeg skulle synge kom og stemmen min svikta helt. det skjærte så fryktelig av stemmen min, er helt sikker på at jeg kunne knust glass. etter at det var ferdig gikk jeg ned å satt meg i håp om at ingen skulle si noe. tror det tok hele sommeren og litt til for å fortrenge det. uff.... 

Jessica har skrevet et innlegg om flauser som dere kan lese HER

Hva gjør dere (Jessica og Fredrik) når Leo sover? - når Leo sovner så slapper jeg og Jessica av. Ser på tv, spiller litt, og sover. Lager også som regel mat og spiser. 

Var Leo planlagt? - Leo var ikke planlagt!

Føler du livet ditt er bedre nå som du er pappa? Eller savner du hvordan ting var før? - jeg føler at livet er blitt bedre etter at leo er født. Men det er selvfølgelig ting jeg savner. som å kunne dra ut når jeg vil og kun ha ansvar for meg selv. Men hvis jeg fikk valget ville jeg ikke bytta bort Leo mot noe som helst! Han er verdt mer enn noe annet her i verden.

Hvordan var Leo når han var nyfødt? Gråt han mye om nettene i begynnelsen? Og hvordan er han nå? Gråter han like mye som før? - Leo er en veldig rolig og stille gutt. seff gråter han og er i litt umulig modus noen ganger. i starten gråt han hver natt. men roet seg fort etter som tiden gikk. nå sover han godt. kan sove rundt 23:00 til 06:00-08:00 på morgen.

Hva var din første tanke da Jessica sa hu venter barn med deg, og hvordan opplevde du svangerskapet før Leo kom? - Jeg fikk helt sjokk! det kunne ikke være sant tenkt jeg. jeg som FAR!!??? det kan jo ikke gå?? tenkte jeg. jeg var veldig redd og turte ikke å si det til noen i starten. husker jeg trodde at livet mitt var over. nå var det slutt på alt det sosiale livet.... men der tok jeg så inderlig feil. svangerskapet var en veldig interessant periode i livet. følte meg veldig heldig som slapp alle smerter i ryggen og mage, oppkast vær dag. Kynnere og et humør som lever sitt eget liv. krangling og kjefting for ting vi ser tilbake og ler av nå. kort sagt ville jeg kalt det en utfordrende tid.   

Hva består inntekten deres av, utenom din lærlinglønn? Ser jo at dere bor veldig fint, kjøper mye klær, pynteting osv, spiser mye ute osv.. Veldig bra at dere greier dere økonomisk, men dere er nok bedre stilt enn de fleste unge foreldre! - Ja, vi er nok det. Inntekten vår består av jobben min og jobben til Jessica. 

Bodde du alene før du og Jessica flyttet sammen? Isåfall hvorfor flyttet du for deg selv så tidlig? - Jeg bodde sammen med mamma, pappa og bruttærn. 

Hvordan uttaler man Jessica? - men norsk J

Hva er det fulle navnet til Leo? - Leo Johannessen Enerberg

Har du tatt lappen? - jobber med saken! Ting går litt treigt men fremover går det.

Hvordan reagerte kompisene dine på at Jessica var gravid? - de reagerte veldig bra. ble jo selsak sjokkerte, men ettersom det sank litt inn så var de veldig interesserte og var ivrige etter å møte han. Alle ville være onkler og tanter og ta han med på old trafford, treningssenteret, fotballskole, lære å kjøre når han ble eldre. og det vil de fremdeles. 

- Fredrik.

DETTE HAR DERE VENTET PÅ....

Eller har dere det? Håper det. Gjett hvem som har glemt å svare på spørsmålene fra dere på en goood stund nå! Her kommer svar på de mest stilte spørsmålene i det siste, håper dere er fornøyd med svarene! 

Hvordan var det å gå gravid som 16-åring? Og hvorfor ble du det?

- Det var helt ærlig veldig tøft, men det har jeg jo  aldri prøvde å gjemme for dere heller. Det var vondt å gå fra å alltid bli dømt for hva jeg var, til å plutselig bli dømt på grunn av magen. 

Samfunnet vårt er ikke tilrettelagt slik at det skal være enkelt for unge mennesker å bli foreldre, og nå tenker jeg ikke bare på økonomisk sett, men også på den måten at vi har fått så mange fordommer mot unge foreldre Grunnen til dette (og dette er altså min teori) er at det er unge foreldre som har klart seg dårlig (og vi glemmer kanskje at det er eldre foreldre som klarer seg dårlig også, ikke vet jeg) og at vi da som mennesker velger å fokusere på det negative, altså i dette tilfellet: de som klarer seg dårlig. Hvor mange husker det den gangen du gjør noe skikkelig bra? Og hvor mange husker det den gangen du gjør noe skikkelig dårlig, eller negativt? Akkurat. På samme måte tror jeg en god andel mennesker velger å fokusere på de som ikke mestrer rollen som foreldre i ung alder, og derfor får det for seg at alle er som dem. 

Å gå gravid for meg, og jeg vet også for mange andre; er noe av det fineste, og mest givende du kan oppleve. Og det var det for meg også, til tross for alt som fulgte med. Men det er et eller annet som skjer oppe i hodet på enkelte mennesker når det er noen yngre som blir gravide, plutselig glemmer de kanskje selv hvor fantastisk det er å bære frem et nytt liv. Et nytt menneske. Og av en eller annen grunn tror de kanskje at det er greit å ødelegge dette for disse yngre menneskene, noe det selvsagt ikke er. Som moren min sa til meg, du er definitivt ikke den første, og hvert fall ikke den siste! Jeg håper så inderlig at samfunnet vårt kan åpne seg litt i fremtiden og mot fremtidige unge gravide, og se hvert enkelt individ som nettopp det, og ikke "hun gravide tenåringen" Noe må gjøres, og jeg håper det skjer fort.

Hvorfor jeg ble det.... Tja, dere vet jo at det definitivt ikke var meningen. Jeg hadde aldri planlagt en graviditet i en alder av 16, men nå som jeg har fått Leo vil jeg jo på en måte ikke si det, for nå er jeg jo evig takknemlig for at det ble slikt det ble, og at vi fikk den nydelige sønnen vår.


Ser du på bloggen din som jobben din? Og Blogg er da ingen jobb!

- Både ja og nei. Det er jobben min i den forstand at jeg tjener penger på å drive den, men på en annen måte ser jeg ofte ikke på det som en jobb, bare en hobby jeg trives veldig godt med.

Jeg skal love dere at jeg jobber for hver eneste krone på lik linje med mennesker som har andre jobber. Jeg har kanskje ikke den fysiske delen med jobben min, men bak hvert eneste innlegg jeg skriver på denne bloggen ligger det mye arbeid.

Hvordan skriver du innleggene dine?

- Jeg bare skriver, rett og slett. Ofte jeg får ideer til hva jeg kan skrive om, overskrifter, eller bare temaer, og da bruker jeg notatene mine på mobilen til å skrive det ned dersom jeg ikke er hjemme. Jeg kladder heller ikke, og skriver alt bare rett ned. Det er viktig for meg at det jeg skriver er ekte og ærlig, og derfor har jeg fokus på det

Har du operert nesen din?

- Nei, jeg har ikke operert noe ved kroppen min. Foreløpig.

Angrer du?

- Ikke et sekund en gang. Aldri.

Er du gravid igjen?

- Nei, ikke som jeg vet. Haha, neida! Etter vår lille overraskelse (aka Leo) tar jeg test hver måned.Selv om jeg av og til merker at det hadde vært koselig med flere barn så ønsker jeg definitivt å vente. 1 holder lenge!

Skal du være med på unge mødre?

- Nei, det har jeg ingen planer om

Kan du lage snapchat så vi kan følge deg?

- Jeg har ca null og niks peiling på snapchat, og ikke får jeg oppdatert det heller siden mobilen min lider av et eller annet. Men legg meg gjerne til, jeg godtar alle! @Jessicae 

Vi snakkes senere, dere ♥

UKENS SPØRSMÅL #5

Har du det bra?
- Det er så hyggelig at dere spørr om dette! Jeg har det veldig bra, tusen takk.
Hvor er trefigurene fra? (Bildet under)
- De er fra Notabene! Av alle butikker liksom, haha.. Synes de var så skjønne da!
/>

Våkner Leo mye om natten?
- Han sover hele natten, og det setter vi stoor pris på! Ettersom vektøkningen hans er så fin så lar vi være å vekke ham om natten om han ikke våkner selv.
Hvor er skoene dine fra? Lett lenge etter slike! (Bildet under)
- De er fra HM! Vet at de har lignende på Nelly også, kjempefine.
/>


Hvilke størrelse bruker Leo i klær nå?
- Nå bruker han 62. Kun noen veldig få bodyer i 56 som passer lenger! Store gutten.
Hvordan er det å være toppblogger? Tjener du mye penger?
- Haha, er så rart hver gang noen kaller meg det! Føler meg ikke som en toppblogger. Jeg føler selv jeg tjener godt, men så har jeg heller aldri hatt en jobb før annet enn denne, så det er mulig jeg ville følt det uansett hva jeg ville tjent.
Digga toppen, hvor har du kjøpt den? (bildet under)
- Kjøpte den på ebay for et år siden, så har dessverre ikke verken merket eller link. Men om det hjelper tror jeg at jeg søkte på noe som "Red crop top" eller lignende! 
Snille Ingrid i kommentarfeltet fant toppen og la med link, du finner den HER!


Hei alle sammen ♥
Visningen i dag gikk over all forventning. Åh, den leiligheten der altså. Den var så fin! Vi må bare vente og se, for det var noen flere som skulle på visning der. Vi venter i spenning hvert fall!
Vi spiste kveldsmat hos faren til Fredrik for et par timer siden, og kom for en god stund siden hjem til leiligheten vår. Det var godt å komme hjem, og jeg fikk etter litt avslapning på sengen med Leo startet på ryddingen (hvilket jeg ikke er helt ferdig med enda) og ellers har vi bare sett bloggerne her.Senere i kveld skal vi mest sannsynlig bare kose oss med serier og tanken på at det er FREDAG imorgen. Nyt kvelden, dere ♥ Har dere forresten noen spørsmål til neste uke?

UKENS LESERSPØRSMÅL #4

Hvor har du kjøpt den røde toppen du har på bildet? (bildet under)

- Det er en morgenkåpe, og den er kjøpt på HM! Er såå glad i den.Kunne du hjulpet meg med hva jeg kan gjøre bedre på min blogg for å få flere lesere?

- Dette spørsmålet dukker opp i kommentarfeltet med jevne mellomrom, så tenkte å svare på det! Bruk bilder av god kvalitet, ikke bruk bilder om igjen i flere innlegg etter hverandre, rettskrivning (!) og det å markedsføre bloggen sin. Bruk facebook, instagram, og andre sosiale medier for alt det er verdt! Lykke til med bloggen.

Får du og Fredrik mye tid til å gjøre ting sammen? Hva pleier dere vanligvis å gjøre når dere har tid for dere selv?

- Tja, vi er jo sammen hele dagen (vanligvis) sånn sett bort i fra når han ikke er på skolen. Vi har jo mye mindre tid sammen alene nå enn det vi hadde før, men det gjør egentlig ingen verdens ting. Vi har ikke vært så mye alene uten Leo sammen enda, men når han sover pleier vi å se film, serier, eller bare slappe av sammen.

Et lite familiebilde av dårlig kvalitet! Er fortsatt på sykehuset vet dere.

Kan bloggen din komme på bloglovin?

- Aner ikke hva det er, men det kan jeg selvsagt få til!

Jeg tenker på å kjøpe en slik vugge til min sønn som kommer i August? Hvor er den fra og hvordan er den? (Bildet under)

- Den er kjempe nyttig! Det er til og med hjul på den så man kan trille den med seg overalt i huset. Den heter Monica troll vugge og er kjøpt på Barnas hus.Vuggen uten sengekant.

Hvor er toppen fra? (bildet under)

-Nelly! Så behagelig og fin.

Hvor er buksen fra? (samme bildet)

- Nastygal.comTok det mange uker før du fikk kroppen din tilbake etter fødsel? Kan du legge ut bilde av hvordan magen din ser ut nå, og er den som før?

- Er "bare" 6 uker siden fødsel, og ble opplyst her om dagen gjennom bloggen at det vanlige var 6 måneder før man fikk kroppen sin så og si tilbake, stemmer det? Men dette er jo selvsagt individuelt, noen går rett tilbake i sine gamle klær dagene etter fødsel, andre går det litt tregere med. Jeg la jo også på meg 25 kg i graviditeten, men 15 av de er borte allerede. Magen min ser bedre ut for hver dag som går, så kommer nok bilder nå mot sommeren! Er faktisk skikkelig positivt overrasket, for jeg har som tidligere nevnt fått hofter, og jeg synes det er så utrolig fint! 

Er du 100% norsk?

- Jepp! Pappa er fra toten og mamma er født i oslo, er med andre ord veldig norsk.

Hei til dere ♥

I dag har vi fått svar på prøver, og alle ser faktisk helt fine ut. Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for at alt er bra med Leo! Ja, og meg da. Men viktigst er Leo. Ettersom ting ser så bra ut får vi reise hjem i dag, og det gleder jeg meg til.

Tusen takk for alle god-bedring-hilsner og koselige tilbakemeldinger jeg har fått i det siste! Dere er så gode. Fredrik maser forresten hver eneste dag om videoblogg, så jeg vet ikke helt jeg? Er det mange av dere som ønsker det? Vi snakkes senere i dag ♥

EN GRUSOM HENDELSE

Hei dere, og beklager sen oppdatering. Det har selvsagt sin naturlige forklaring, så her er en kortversjon.

Jeg så røyken og kastet meg opp av i sengen, dro med meg leo og løp ut. Det var ekstremt fullt av røyk, og jeg var helt sikker på at det hadde begynt å brenne.

Slik starten min dag. Eller, den startet faktisk i syv tiden, for da sto jeg opp for å koke noen flasker til Leo. Utslitt som jeg var, skulle jeg aldri gjort det. Og jeg skulle i hvert fall aldri satt meg ned for å vente på at flasken var ferdigkokt.

Jeg tok med meg Leo ned for å banke på hos naboen, og fikk låne telefonen hans for å ringe legevakten. I telefonen ble jeg fortalt at jeg skulle ringe 113 med en gang, og det hjalp ikke akkurat på bekymringene mine. Videre ble vi hentet i ambulanse og kjørt til sykehus, hvor vi nå ligger til observasjon til i morgen.

Jeg tror ikke jeg kommer til å klare å tilgi meg selv for å ha sovnet, uansett hvor utslitt jeg måtte ha vært. Men jeg tror også at dette kunne skjedd hvem som helst, - for det kunne det virkelig. Jeg føler meg fortsatt som verdens beste mor for Leo, og det vet jeg at jeg er.
Men uhell skjer, og det er så ekstremt lite å få gjort nå i ettertid.

Jeg får vel bare akseptere at når man blir sliten nok så sovner man, selv når man bare skal sette seg ned for å vente på at flasken er ferdigkokt. Jeg kommer aldri i verden til koke flasker med en gang jeg har stått opp noen gang igjen, og jeg håper dere foreldre som leser bloggen min også lar være å gjøre det.

Jeg tørr ikke tenke på hvor ille det kunne gått om jeg ikke hadde våknet av brannalarmen. Det kunne virkelig fått fatale konsekvenser, så jeg er takknemlig for at jeg våknet når jeg gjorde. Håper dere har hatt en bedre dag enn meg! Og ja, alt er heldigvis bra med oss ♥

TAKK, KJÆRE ANONYM

I innlegget "Helt porno" hvor jeg la ut bilde av meg selv mer lettkledd (og det var ikke måte på hvor grusom det var) så fikk jeg en kommentar om at jeg så ja, for å sitere den anonyme: "fødeklar og sliten ut."

Fødeklar og sliten? Hæ? Men.. Bare det? Ikke noe mer? Da blir jeg jo faktisk glad, hvis jeg bare ser fødeklar og sliten ut når det er 6 uker siden jeg ble mamma for første gang. Faktisk, så er det den reneste oppturen i forhold til hvordan jeg tenkte jeg skulle se ut. Men altså, hvis du først skal forsøke å fornærme meg når jeg er nybakt mor, så kan du vel dra til litt skikkelig? Litt realt, liksom?


Rimelig fødeklar og sliten. Ja, og litt trøtt.

Hva med å snakke om hvor livløst håret mitt ser ut? Eller hvor pokkers feit jeg ser ut i shortsen jeg brukte før jeg ble gravid? Kanskje til og med at valker dominerer bildene jeg legger ut, og at magen min ser ut som gedigen suppe av fett?

Jeg vet sannelig ikke hva din hensikt var (eller, tja, jeg kan ha en anelse. kan) men fødeklar og sliten? DET tar jeg som et kompliment. Et rimelig svært et og, skal jeg si deg.

UKENS LESERSPØRSMÅL #3

Hvorfor har du ikke begynt å smile mer på bilder? Du skrev jo at du skulle gjøre det, er så synd at du ikke gjør det..

- Så utrolig dumt at du ikke føler du ser forskjell! Det beklager jeg. Jeg føler selv at jeg har gjort så godt jeg kan spesielt nå i det siste, men haater å smile med tennene, og er kanskje det du sikter til? Jeg tok hvert fall et hvor jeg smiler med tennene i går på roterommet vårt! Klarte å rive ned gardinene (som jeg for så vidt gjør hver eneste dag) når jeg tok bilder, så jeg fikk DEN flombelysningen i ansiktet mitt, men jaja!

Kan du lage et innlegg om hvilke apps du har på telefonen? Evt anbefalinger osv?

- Det kan jeg helt sikkert!

Ammer du Leo nå eller pumper du å gir det på flaske, eller gir du mme? Hvordan går ammingen?

- Jeg har slitt skikkelig med ammingen, og det har jeg ikke lagt skjul på gjennom bloggen heller. Det er vel noe av det som overrasket meg mest etter jeg ble mamma, trodde virkelig ikke det skulle være så vanskelig! Jeg har vært innstilt på amme fra dag 1 siden jeg vet det er det beste for barnet. I starten fungerte det ikke overhode, så derfor måtte jeg pumpe meg å gi det på flaske. Etter noen uker forsøkte jeg å legge han til, og det fungerte veldig fint plutselig! Så var det veldig vondt igjen, og så kom brystbetennelsen og ting ble bare verre. Det er fortsatt utrolig smertefullt, men jeg gjør så godt jeg kan. Så han får morsmelk!

Hvor er antrekket til Leo fra? (Bildet under)

- Det er fra Name it!Hvor gamle er søstrene dine?

- Lillesøsteren min Jennifer blir 14 i juni og storesøsteren min Julie er 18 år 

Hvor lenge har du blogget?

- Jeg startet denne bloggen i oktober 2014, da var jeg gravid i uke 17! Dere som har fulgt meg fra starten av vet kanskje at jeg har hatt mange pauser, så blogget veldig av og på helt frem til rundt 20 januar, da startet jeg fast. Det er så utrolig morsomt å se hvor langt jeg er kommet med denne bloggen på bare disse månedene! Vil takke alle som er innom hver dag og som følger meg, setter kjempe stor pris på det!

Hvor er kosedressen fra? (Bildet under)

- Den er fra Kappahl sin newbie-kolleksjon! 

Jeg får også mange spørsmål som "Blir ikke Leo kald? Stakkars liten" eller "har han ikke på seg strømpebukse?! Herregud, uff.." når jeg poster bilder av ham uten sokker eller strømpebukse på. Tenkte å svare dere en gang for alle. Nei, selv om Leo ikke alltid går med strømpebukse eller sokker så blir han ikke kald. Vi bor i toppetasjen i bygget vårt, og med været vi har om dagen er det så varmt her at han svetter om vi har på ham mer. Og uavhengig av været passer jeg selvfølgelig alltid på temperaturen i rommet! Får en del kommentarer hvor mange skriver "min sønn/datter ble iskald om hun ikke hadde på seg det og det" Ja, det kan godt hende - men det blir i grunn veldig dumt å sammenligne slik ved mindre du bor her med oss og kjenner på temperaturen vi har her inne hver dag. Jeg håper dette oppklarer litt, for det er så kjedelig for meg å motta så mange kommentarer som går på dette, jeg ville da aldri i verden latt være å ha på ham verken strømpebukse eller sokker om jeg visste at det ble for kaldt for han.

Alt det du får til i hverdagen overrasker meg! Synes du det er blitt litt "enklere" nå som Leo er et par uker?

- Jeg overrasker meg selv noen ganger også, døgnet går jo så fort at jeg er forbauset over at jeg rekker så mye som jeg gjør noen dager! Ja, det har egentlig det. Ting går litt mer av seg selv og vi er mer inn i rutinene, hvilket jeg synes gjør det hele en god del lettere.

Husk at dere mer enn gjerne må kommentere inn ønsker til innlegg! Tar selvsagt ønskene deres i betraktning når jeg skal skrive nye innlegg ♥ Vi snakkes senere i dag!