DERFOR SKAL VI STØTTE SOPHIE ELISE

I dag leste jeg et innlegg i “dagbladet meninger” og jeg ble lettere sjokkert over å se at det faktisk var en journalist som hadde skrevet innlegget, og ikke en sjalu halvgærn tenåringsjente fra hjembyen til Sophie selv.

 

Foto: Sophie Elise

Innlegget ditt er preget av at du kun ser overflaten. Utseende, restylane, og det at Sophie elise har lagt seg under kniven, er noe du bruker for alt det er verdt gjennom hele innlegget ditt. At hun tjener penger på bloggen sin, eller “tjener til livets opphold” (for å bruke dine ord) av reklameinntekter synes du også er fryktelig galt. Jeg lurer på om du tenker det samme om VG og dagbladet? Eller handler det kanskje mest om at dagbladet’s annonsesjef ikke har silikonpupper og restylane?

Mennesket Sophie Elise, hennes verdier og kvaliteter får vi lesere vite svært lite om.

Jeg har lest innlegget ditt sikkert tre ganger nå. Overskriften lyser fortsatt mot meg. «Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise?» Jeg rister på hodet. Igjen, og enda en gang. Skal vi ikke støtte noen om de har noe fornuftig å si uavhengig av om de er rosabloggere eller ikke? Er ikke rosabloggere likeverdige mennesker med ytringsfrihet som meg og deg?

Jeg skal si meg uenig med deg. Nei, jeg tror ikke alle 70 000 leserne hennes leser bloggen kun fordi hun har silikonpupper og restylane. At det drar inn noen lesere at hun kan finne på å legge ut bilder av kroppen sin skal jeg ikke krangle på, men da ville nok leserne hennes bli fryktelig lei etterhvert – hun legger nemlig ikke ut bilder av kroppen sin i hvert bidige blogginnlegg hun poster.

Jeg har fulgt med på Sophie Elise i lang tid. Jeg digger henne. Jeg kan faktisk dra den så langt å si at hun er et forbilde. Men hun er ikke et forbilde fordi hun har tatt silikon eller fordi hun har fylt leppene sine med restylane. Da har du misforstått.

Du nevner at du synes Isachsen slipper billig unna. Jeg får inntrykk av at du mener hun skal kritiseres enda mer for valgene hun har tatt i fortiden. Men, har du egentlig gått i Sophie’s sko? Vet du egentlig hvor mye hun har blitt kritisert, sett bort i fra hva som har dukket opp i media? Jeg sitter nemlig igjen med en følelse av at du mener hun skal kritiseres mer fordi hun åpner kjeften sin og tør å ha meninger til tross for at hun har silikonpupper.

Hvorfor trekker du kun frem utseende hennes og pengene hun tjener? Dette vitner om at du egentlig ikke har så mye å trekke frem, og at du derfor må dra opp det samme, igjen og igjen.

Hvorfor kan du ikke legge vekk silikonbruk og restylane-lepper? Leser du egentlig bloggen hennes i det hele tatt? Leser du innleggene hun skriver om pelsdyrnæring, om bekjempelse av sea-world, og pelsbruk? Leser du innleggene hennes om tanker, refleksjoner, og regnskogen? 

For tenk, Sophie har bevist en gang for alle at du kan ha gode verdier selv om du “innehar attributter”

76 kommentarer
  1. Kjempe bra skrevet, jeg er så enig i det DU skriver, ikke hva journalisten skriver!
   Men de prøver vell å få lesere de også, å sette oss bloggere i ett dårlig lys, å fortelle at vi ikke er verdt noen ting for samfunnet, men dessverre så er vi akkurat som alle andre mennesker, de som tjener på å blogge, skatter akkurat som alle de andre som har en litt mer vanlig jobb enn det vi har 🙂

  2. Helt enig! Dette her vil jeg nesten si er trakasering og kanskje til og med kvinnehat! Er man en kvinne som bryr seg om utseende kan man tydiligvis ikke være reflektert og intelektuel.
   Det er vel heller dagbladet som er et dårlig forbilde da de viser at det er greit med trakasering og personangrep.

  3. Fantastisk godt skreve! Virker som vi har komt ii ei tid der det er meir naturlig å kristisere framfor å rose nåken..det er blitt så naturlig at det er kvalmt. Ein skal alltid dra fram det ein finner av negativt fordi ein må tross alt berre finne seg i kritikk. Det er trist at det er blitt sånn. Ingenting som heiter folkeskikk lenger. Folk gløymer seg bak unnskyldninga at det er ytringsfrihet og om ein er offentlig må ein berre tåle det fordi det er ein del av jobben.. Tenk om ein kunne fokusert på det positive og heller løfta kvarandre opp!? Hadde vert fantastisk 🙂

  4. Du satt ord på det! Veldig bra. Ble sint av den ekstremt dårlig reflekterte, og uprofesjonelle journalisten.

  5. Fikk helt sjokk når jeg leste den i går, at en journalist kan sitte å skrive sånt!? Skal man si sin mening om en person burde man hvert fall gå ut med hva den personen står for og hva personen driver med, ikke sitte å kritisere utsende? Det verste er at han skriver at hun bidrar til et sinnsykt kroppspress, når han selv sitter der å kritiserer akkurat kroppen hennes. Bra skrevet, kan ikke bli mer enig med deg!

  6. Hei.
   Har nok misforstått litt du også. Du kan ikke sidestille bloggen hennes med en avis som VG eller Dagbladet. Heller med annonsene i VG eller Dagbladet. Når noen tjener titusenvis av kroner for å skrive innlegg på bloggen, MÅ folk være mer kritisk til det hun skriver – uavhengig av om hun faktisk står for meningene og innholdet eller ikke.

  7. Bra skrevet. Når jeg så hva journalisten hadde skrevet, fikk jeg faktisk hakeslepp. Og så scrollet jeg ned for å kommentere (for første gang på noe som helst på nettavisen) men da var det selvfølgelig ingen kommentarfelt.
   Jeg kunne aldri tatt silikon, restylan eller fikset på utseende mitt. Men det er MEG. Det vil ikke dermed si at jeg ser ned på de som gjør det. Jeg synes det er kjipt at folk ikke klarer å være fornøyd med seg selv, og må endre på utseendet sitt i jakten på å være “lykkelig”. Men det er jo akkurat dette Sophie Elise har kommentert på, hun ble ikke lykkelig av silikon. Hun oppfordrer IKKE til å ta silikon.
   Når det kommer til hennes personlige meninger angående pels, flyktninger og palmeolje skjønner jeg ikke helt hvordan man kan konkludere med at hun kun har disse meningene for å dra oppmerksomhet over på utseende sitt? Hun er toppblogger, klart hun blir sponset. Men det betyr ikke at hun ikke kan ha sine egne personlige meninger? Hun er tross alt et menneske hun, óg. Som oss andre. Hun har sine meninger, og har vist seg å være en flott ung dame som har MANGE sunne meninger, og jeg er veldig glad for at hun ytrer disse på bloggen sin. Det er DETTE som gjør henne til et forbilde. Og meningene hennes og utseende hennes er to helt forskjellige ting som man ikke kan dra paraleller mellom.
   Hva skjedde med å respektere folk for den de er? Hvorfor i faen skal man IKKE støtte en ung jente med sunne meninger om livet generelt?

  8. Man må være kritisk til de med makt. Og med kritisk, mener jeg ikke nødvendigvis at man skal kritisere. Det er viktig at man tenker over hvorfor noen skriver det de gjør, og ikke bare sluke alt rått. I en avis er det en redaksjonell ledelse, med bøttevis av år med erfaring som velger ut hva som skal skrives om, hvorfor og hvordan. De har en plikt om å belyse temaer fra flere sider, få tilsvar, osv. Mitt inntrykk er at mange unge er store tilhengere av toppbloggerne, og gjør alt for å ta dem i forsvar. Dere må huske at de selv har satt seg i den posisjonen de er i, og at det absolutt ikke er tilfeldig at de tjener mye penger (de jobber selvfølgelig hardt, MEN hadde ikke gjort dette i like stor grad gratis).

  9. Selvsagt må det være lov å stille kritiske spørsmål angående hennes motiv for å skrive om feks pelsnæringen. Denne er hun, etter sigende, veldig imot, men ikke mer i mot enn at hun bruker vippeextension av mink… Dobbeltmoral?
   Hun skriker høyt om miljøet, men reiste, flere ganger i løpet av kort tid, til USA, der de kjørte en bensinsluker de luxe milevis…
   Men, du som resten av tenåringene, hei henne frem. Ikke vær kritisk, hun tjener på alt hun gjør, da gjør hun det. Da er ikke “anti”ene mer verdt enn pengene.
   Personlig synes jeg hun er ei flott jente, men noe godt forbilde er hun ikke.

  10. “opptatt av at du kun ser overflaten”…
   jenta er 50/50 hud og silikon og du er opptatt av at ANDRE kun ser overflaten?
   hva i all verden er det som feiler dere rosabloggere og deres usunne og mildt sagt lettere sinnsyke oppmerksomhetsbehov?

  11. Jeg tror ikke du har oppfattet poenget med kritikken. Det bør helt klart stilles spørsmålstegn når Sophie Elise får ros og beundring fordi ho angivelig tar samfunnsansvar og står opp for gode saker, som f.eks. førstehjelpsinnleget. Hadde ho stillt opp gratis så ja, all grunn til å gi ho ros. Men ho tok seg betalt som for et hvilket som helst annet reklameinnlegg, og innlegget var jo ikke merket en gang! Det er altså brudd på markedsføringsloven. Er det greit bare fordi det er for en god sak?
   Disse populære bloggene fungerer som firma med store inntekter, det er ikke lenger en hobby fra ungdomsrommet, og de bør derfor stilles til ansvar og behandles deretter.

  12. Jeg synes tvert imot hun er en veldig søt jente, som dessverre ikke har så mye vettugt å bidra med i feks flyktningdebatter.

  13. Alle ønsker å bli populær, godt likt, midtpunkt, berømt, tjene mye penger osv., uten å tenke på konsekvensene.
   Jeg sier ikke det er riktig av de som mobber, men når man er en kjentperson, så må man godta at man blir brukt som eksempel, paparazi følger deg, at man blir stoppa på gata og i butikken, får høre “å hærregud, spiser du det derre” når man plukker opp en grandiosa fra frysedisken – og at ting blir tatt ut av kontekst og missbrukt.
   Synd, men sånn er det. Hvis man ikke tåler litt hetsing og mobbing, så bør man ikke forsøke å bli kjendis. Eneste stedet man har privatliv, er bak lukkede gardiner.

  14. For et fint innlegg! Utrolig bra at du tar opp dette og faktisk støtter en bloggkollega. Tommel opp for deg

  15. Viktig å verne om sine favoritter og drite i at hun er ett fryktelig dårlig forbilde..
   Lett og følge medstrøms og være politisk korrekt..
   Takler hun ikke kritikk så får hun slutte blogge og finne seg en annen jobb..

  16. Morsomt å se at de fleste her ikke har fått med seg at innlegget til journalisten (som forresten er kvinne selv) var på nettsidene til nettopp journalistenes eget organ.
   Innlegget tok primært opp at journalister ikke gjør jobben sin når de lar en utvalgt gruppe meningsbærere slippe helt unna kritiske spørsmål som alle andre med et visst publikum blir stilt gang på gang.

  17. Som far til to små jenter må jeg bare nevne to ting; Når det kommer til utseende og det å ha et så stort fokus på det “perfekte” er hun på ingen måte et godt forbilde. Det hun proklamerer er faktisk det stikk motsatte og jeg ønsker at mine to små skal vokse opp uten et kroppslig press som gjør at man føler man må gå til drastiske steg for å nå folks medieskapte norm. Men her opplever jeg hun gjennom det lille jeg har lest som svært usikker på seg selv og veldig umoden. MEN hun gjør også mye fornuftig i form av handlinger som går på samfunnsengasjement. Så for all del, sett objektivt på det så bidrar hun både positivt og negativt inn i samfunnet.

  18. Jeg syntes det er så flott å lese at både deg og Pappahjerte står opp for andre bloggere som får slike avskyelige artikler etter seg! Så stå på, og dette var virkelig flott av deg!

  19. Dere som roser både henne og denne bloggen, ser dere virkelig ikke at man må tåle kritikk dersom man selv kritiserer så mange og mye? At hun, på lik linje med alle journalister og all media har et krav om etterrettlighet og faktasjekking før hun skriver noe? Noe det kan virke som hun selv ikke helt har skjønt. At denne journalisten tar til motmæle mot andre journalister som stilletiende godtar at ei jente tjener penger å å “lure” andre unge jenter til å bruke de samme produktene og til å ta de samme valgene som hun har tatt, UTEN at det er satt noen store spørsmplstegn ved dette? Ser dere virkelig ikke dette? Det er isåfall helt utrolig og det vitner om at denne journalistens innlegg er sårt etterlengtet!

  20. Breaking news:hun bruker vippeextension av mink ! Verden er i ferd med å bli gal,før måtte man jobbe for å tjene penger,nå lager man seg bare en blogg der man skriver om alt og ingenting,og det følger 70 000 med på,og det blir man rik på ?
   Hvorfor gjør ikke vi alle det samme-folk som går på Nav,eller de 10000 som ble oppsagt i går:lag en blogg,skriv om alt som er av hjernedødt pølsevev og bli rike alle sammen !
   Bygningsarbeidere,hjelpepleiere,søppeltømmere:slutt med det slitet derer holder på med-bli bloggere,reklamer for et eller annet og media vil oppdage dere og skrive om dere daglig,og hver gang derer skifter underbukser eller krangler med eksen som er en stalker som lyser inn gjennon ventilen for å skremme dere.
   Media liker ikke vanlige arbeidsfolk,media liker lysfontener,kaffelatte og engevinger:så arbeidsfolk som står i fare for å bli permitert,kom dere i gang med å lage en blogg som vekker medias interesse:det er da nye dører åpner seg,og media går bananas !

  21. Mamma som 16 ! Dvs han du hadde sex med når du ble gravid hadde sex med en mindreårig, og det er faktisk ulovlig I norge

  22. Du har misforstått hele kronikken. Den tar opp relevante problemstillinger rundt en person som selv har valgt å være i offentligheten. Etter at Sophie Elise også gjorde sin inntreden som samfunnspolitisk aktiv er hun selvfølgelig også nødt til å bli sett på med samme øyne som resten av politiske kommentatorer og samfunnsengasjerte. Det nytter ikke å syte og klage over at man da føler seg urettferdig behandlet eller mobbet.

  23. RB: Kritikk skal man absolutt tåle som blogger, det er jeg HELT for. Men jeg kan ikke helt se at dette er kritikk, mer oppgulp og personangrep. Og det er ikke greit uansett om du er blogger eller ikke. Ferdig snakka.

  24. Marita: Det skulle da virkelig bare mangle! Selvfølgelig skal man støtte de som blir møtt med en slik type stygg tone skrevet av en JOURNALIST. Blir helt satt ut, jeg. Ingen skal finne seg i å bli skrevet slik til!

   Klem

  25. At du og Sophie tar det som oppgulp og personlig kritikk, betyr ikke at det er det! Hun har bevist flere ganger at munnen/pennen skriver før hjernen tenker. Som en maktperson og som en offentlig person har hun (og du) like stor PLIKT til å tenke to ganger før man publiserer. VG gjør dette og de gangene de ikke gjør det, så får de også høre det. En blogger skal holdes til de samme journalistiske og moralske krav! Den store forskjellen på en journalist og en blogger, er at en bligger definitivt IKKE er objektiv, men kjøpt og betalt! Da er kravene til en blogger faktisk enda større når de skal mene og synse om det jeg vil si er alvorlige temaer i dagens samfunn. Temaer som kan påvirke bedrifter og personer.
   Fra mitt ståsted var dette et viktig innlegg, som satte fingeren på noe jeg mener er et problem. Nemlig rosabloggeres forherligelse av kropp, skjønnhet og klær, uten så mye som en kritisk tanke i hodet! Når de samme begynner å mene og synse om andre ting, så både bør og skal de kritiseres når det er på sin plass. Kritikk er ikke det samme som personangrep, det blir det først når vedkommende føler seg truffet…

  26. RB: At vi “tar” det som personangrep? Det ER jo personangrep! Jeg viser til: Rosablogg er et mildt begrep for konseptet. Det er mer snakk om en orgie i selvdyrking med sminke, shopping, klær og pornolignende posering i dertil passende antrekk”

   Og samtlige andre forkastelige utsagn. Har vi egentlig lest samme kronikk?

   “Kritikk er ikke det samme som personangrep, det blir det først når vedkommende føler seg truffet…” Skriver du. Jeg tror ikke jeg en gang trenger å svare på dette, for det blir rett og slett for dumt.

   For all del, du har rett til å mene akkurat hva du vil. Men i mine øyne var dette en stakkarslig og stygg måte å forsøke å formidle noe på.

  27. OK…..hva er usant i denne setningen:
   “Det er mer snakk om en orgie i selvdyrking med sminke, shopping, klær og pornolignende posering i dertil passende antrekk…”
   Jeg er spent på svaret.

  28. RB: Synes du helt ærlig ikke at det var en veldig stygg måte å skrive det på? Hvert fall av noen som skal være en profesjonell journalist? Igjen, forkastelig å skrive noe på denne måten.

   Vi skal ikke bare være enig om å være uenige?

  29. Og jeg må spørre deg Mamma som 16, leste du svaret mitt? Jeg kan ike helt skjønne det, utifra svaret du kommer med…
   Skjønner du virkelig dette med journalistisk og moralsk ansvar?

  30. Mamma: Nei, jeg kan ikke se noe som er feil i den setningen. Dersom du kan peke på feilen, så skal jeg ta det opp til vurdering. Så igjen, hva er feil i den setningen?
   Er det ikke en orgie i selvdyrking med sminke, shopping, klær og pornolignende posering i dertil passende antrekk? At man bruker ordet orgie kan da ikke sette hodet ditt helt ut av spill?

  31. RB: Hvis du ser at jeg svarer så forstår du vel at jeg har sett hva du har skrevet først?

   Selvfølgelig gjør jeg det! Så vil jeg spørre deg, tror du ikke at denne journalisten kunne skrevet på en ordentlig og høflig måte i tillegg til å få frem poenget sitt? Jeg er for øvrig helt uenig, men det er en annen sak.

  32. Vi kan gjerne blir enige om å være uenige, men med så mange som faktisk er enig med deg, så er det viktig å si at dette kan diskuteres og at bloggere har like mye ansvar som aviser og annet media! Noe bloggere og lesere av blogger ikke ser ut til å fatte. Det kan tilogmed virke som flere lesere ikke skjønner at veldig mange bloggere er kjøpt og betalt og det er forferdelig trist! Men greit, så skal få synse og mene alt du vil, men ikke regn med at du ikke vil bli kritisert eller at du ikke vil få motsvar!

  33. RB: Jeg kan ikke helt se at jeg gir uttrykk for at jeg ikke vil ha motsvar? Da ville vel kommentarfeltet mitt vært stengt?

   Jeg digger Sophie Elise for det hun står for (som faktisk ikke er silikonpupper og restylane, selv om hun har det)

   Ha en god dag!

  34. Må svare på den: Selv om du har svart, så ser det ikke ut som du har skjønt det. Det er en stor forskjell på å lese noen setninger og svare på, og på å lese hele innlegget og refleketere over det!
   “…kunne skrevet på en ordentlig og høflig måte…”
   Jeg ser på ingen måte at dette er skrevet på en uhøflig måte. Det er et tøft jounalistisk språk, som Sophie har lagt opp til selv. Hun må faktisk stå til ansvar for det hun skriver og det er ikke Sophie som er person som dras frem. Det er rosa bloggeren Sophie, en offentlig person med like mye ansvar som alle andre i media. De fleste andre i media må tåle dette, hvorfor skal ikke hun også tåle dette?
   At du ikke ser dette må bare bety at du i samme klasse selv og at ikke liker søkelyset som nå rosa bloggere får. Jeg tror ikke du liker at du faktisk må stå for det du skriver og at du har det samme journalistiske kravet til faktasjekk og etterrettlighet som ALLE andre journalister. Man er seg selv nærmest…
   Da nok sagt.
   Du får passe på deg og dine, så skal vi andre passe på at dere ikke trår over grensene.

  35. PS: du klarte ikke å si hva som var feil med setningen, bortsett fra at du ikke likte ordlyden, så da tapte du den debatten… 🙂

  36. Kan ikke du diskutere med noen andre som bryr seg.
   Du virke som du er en/ei vel voksen menneske som diskutere med ei må 16/17 år
   gammel jente! Som er faktisk mye voksnere i hodet enn de fleste 16/17 åringene.
   Utrolig bra skrevet Mammasom16👍🏻 Jeg støtte Sophie Elise her. Å alle kan ha sine meninger. Å det er forstålig at folk er uenige om ting. Dere 2 har bein i nesa. 🙂

  37. Kanskje politiet skulle pratet litt med faren til ungen din hvis han hadde sex med deg 15 år gammel.
   Det er å ha sex med mindreårige og faktisk straffbart I norge

  38. Så du mener at vi fra Harstad er halvgærne tenåringsjenter? Jeg er snart 18 år, Æ E FRA HARSTAD, og vi har samme omgangsvenner. Eksen hennes, miaz (eller Mathias da), fikk så mye hat da de slo opp. Visste du at hun var utro? Visste du at hun har røyket så mye hasj at du vil få sjokk. Ja, hun ER smart, hun er så ufattelig god til å snakke, men herregud, det er så overflatisk det hun skriver. Hun er så “ærlig” sier hun. I tillegg er det alltid hun som er offeret. ALDRI er det hun som har gjort noe galt. Jeg skulle ønske jeg hadde mye som Sophie har. Ja selvfølgelig – fordi hun var så heldig å klarte å bli toppblogger. Men hva med meg? Hva med deg? Hva med alle andre som sliter så mye men får ingen klapp eller støtte. Hun har ikke jobbet noe hardere enn andre til å komme dit hun er. Hun skriver om hvor lei seg hun er, men hun gjør ikke noe med det. Hun kan ta å stille seg på stranden å hjelpe flyktingene isteden for å bare si hvor lei seg hun er, eller hun kan donere klær isteden for å selge dem. Og hun kan lett gjøre, for hun har så mye. DET plager meg. Jeg gir blanke faen i utseende hennes og hva hun vil fikse på seg. Men hun klager bare, og går heller å kjøper seg klær og mat til en uke isteden. Hva med å stille opp for eksen sin som hun lot få så mye tunge tanker og ikke gjor noe med det – eller andre som hatet mot han.
   Er jeg en sjalu tenåringsjente fra hjembyen hennes? For jeg føler like mye som hun jeg. Dere alle som er enig og uenig ser kun på henne som plastisk operasjons-jenta, men ser du hvor hva jeg mener? Ser du at jeg snakker om de seriøse sakene, eller er jeg sjalu?

  39. Hvorfor må dere bloggere alltid være så bombastiske?? Det er ikke slik at bare fordi du nå har stått opp for Sophie på bloggen din så kan du ikke endre mening i kommentarfeltet. Hadde vært fint med litt ydmykhet og litt mer dybde i refleksjonen din. Det er ikke slik at alt med sophie elise er dårlig eller alt er bra så det går an å skrive et litt mer nyansert innlegg om saken. For min del synes jeg budskapet i dagbladet artikkelen var viktig og aktuellt og det kan ikke gjemmes bak at ‘det var et personangrep’. Enten det var personangrep eller ei så er dette et veldig viktig tema, faktisk viktigere enn en persons følelser, fordi hun med sine blogginnlegg inndirekte skader vårt samfunn og mange unge jenter som følger henne. Man kan si at dette ikke er hennes ansvar, uansett om dere bloggere tar ansvar for det dere skriver og står for eller ikke så påvirker det samfunnet like fullt og å fraskrive seg ansvaret er naivt og feigt.

  40. Hvis du ble mamma som 16 åring,så er vel pappa pedofil siden han hadde sex med en mindreårig.
   Hvor er barnevernet?

  41. Nå har jeg ikke lest artikkelen selv, men er veldig enig med det du skriver her, ihvertfall. Det er alltid viktig å ta hele bildet i betraktning, og ikke bare dra frem noen ting.
   Stå på, du skriver utrolig bra!

  42. Syns det er veldig ironisk at en journalist kritiserer Sophie Elise for å “tjene penger på reklameinntekter”. Godt skrevet, og følte selv at det innlegget om Sophie virket veldig som et personangrep. Ikke bruk av god presseetikk etter min mening. Hilsen journalistikkstudent.

  43. Nå kjenner jeg at jeg blir irritert.Ikke av deg Jessica,men av de mennene her i kommentarfeltet som kaller fredrik for en pedofil etc!!
   GUTTER,Jessica var med på sexen! jeg har lite tro på at hun ikke var med på sexen som skjedde når hun ble gravid.Så han gjorde ingenting gale med henne,å så lenge hun var med på sexen selvom hun var 15 så er det ikke straffbart! Hadde hun var 15,han 16 å hun ikke hadde lyst men barne han så hadde det vært straffbart…djiises!!

  44. Hvordan kan dere kalle noen for pedofil? Nå synes jeg at dere som skrive om pedofili og barneverne. Vett du hva? Gud dere burde sett dere i speile å tenke dere om hva dere skriver. Jeg selv var 15 når jeg fikk barn å barnefaren var 18 år. Er han pedofil da? Tenk dere on folkens å voks opp!!!

  45. Irriterer meg så sykt over denne personen som slenger ut kommentarer om Fredrik, at han er pedofil osv. Han finnes ikke pedofil? Tror dere for der første må lese dere opp på hva en pedofil er, og sjekke om 2-3 år er pedofili. Nå vet ikke jeg aldersforskjellen på deg og Fredrik sp klart men uansett. Og hvorfor skulle barnevernet ha blitt koblet inn? Leo har det bra, og er ingen beskymribg? Men tilbake til inlegget, godt at du støtter Sophie. Dette fortjente hun ikke!

  46. Øyvind Bergh: Hei! var 16 år når jeg hadde sex, så ikke noe straffbart inne i bildet 🙂

   Prøv å tenk litt lenger før du kommenterer neste gang!

   Ha en god kveld!

  47. http://www.ung.no/sexogsamliv/2422_Seksuell_lavalder_-_hva_sier_loven.html
   Det er lov å bruke hodet, i stedet for å lete etter minste lille ting å skulle “ta” noen på. Og ja, noen bør lese seg opp på om hva pedofili egentlig er!
   Hjelpes jeg blir pinlig berørt på andre sine vegne!
   I følge loven kunne foreldrene dine ha anmeldt Fredrik fordi du var under seksuell lavalder og han over. Men mest sannsynlig hadde de ikke kommer noen vei med det siden aldersforskjellen er så liten og dere mest sannsynlig er nok så jevngamle i utvikling- enkelt og greit 🙂
   Måtte bare linke til alle de som trur de veit over her 😛
   Ha en fortsatt fin uke 🙂

  48. Jeg synes 16 åringer er for unge til å ha sex, blir faktisk litt kvalm av tanken på to barn som holder på. Ja, man tror jo alltid at man er mer moden enn man er, men når man er 16 er man virkelig ikke så moden som man selv tror, man er på mange måter sårbare og naive som et barn. Det at barn på 16 år får barn ser jeg også på som et problem, for selv om man fysisk er i stand til å ta vare på barnet (dvs. mat, klær, kjærlighet, penger osv.) så mangler man ofte erfaringer som gjør at en kan være en god rollemodell for barnet sitt og ta gjennomtenkte beslutninger. Når man er ung og ikke har gått igjennom så mange prosesser og utfordringer i livet så har man faktisk et svekket grunnlag for å bli en god nok forelder etter min mening. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, men generellt sett. Og jeg synes det er synd at alle disse ungene mødrene med blogg på en måte promoterer det å være ung mor ved å peke på at alle de fysiske tingene er på plass for barnet og presenterer livet som ungmor som et glansbilde, det som ikke kommer fram er den manglende livserfaringen som ofte gjør folk til bedre og mer reflekterte foreldre…

  49. Elin Slåen: Men 16 år er jo over seksuell lavalder, er det ikke? Så da kunne vel ikke foreldrene mine ha anmeldt han ettersom jeg var over 16 år?

   Ha en fortsatt fin uke du også!

  50. Syntes den nedlatende tonen i artikkelen var unødvendig, uansett hvem den skulle vært rettet mot. Unødvendig av journalisten å blande silikonpupper og utseende inn i saken. Syntes det grenser til mobbing… Dette er synd fordi journalisten egentlig tar opp et viktig tema, som drukner i alle de spydige utsagnene. Selv liker jeg Sophie Elise veldig god. Hun virker som både en smart og god jente og det er naturligvis trist at hun gråter seg i søvn, MEN man må skille mellom privatpersonen Sophie Elise og produktet Sophie Elise. Hun må selv lære seg at et kritisk søkelys på bloggen ikke betyr kritikk mot henne som person. Hun har selv valgt å selge et produkt som for henne er personlig, og det er noe hun selv enten må takle eller endre på. Hun driver en blogg som har like mange lesere som Norges største nettaviser. Dette er store markedskrefter og hun tjener hundretusener på blant annet reklame. Blogging har blitt en gigantisk bransje, faktisk så stor at det er mennesker ansatt for å jobbe med kunne dette (i blogg.no, united bloggers osv.). Det skulle bare mangle at man faktisk være kritisk til alt som blir skrevet på lik linje med slik man er kritisk til hva en journalist eller en avis skriver. Ja, jeg er enig i at det kan virke unødvendig å sette lys på røde kors kampanjen hvor det er veldig tydelig at hun mener godt, MEN hun får betalt for å skrive det og man må da være kritisk mot PRODUKTET.

  51. Til dere som sier at det er straffbart å ha sex med en under 16:
   Visste dere at det ikke er så svart/hvitt?
   Straffelovens § 196 sier at den som har seksuell omgang med barn under 16 år kan straffes med fengsel i inn til 6 år. Loven gjelder også der begge ungdommene er under 16 år. Regelen har også et unntak som sier at hvis de som har sex er “jevnbyrdige i alder og utvikling”, kan straffen falle bort.
   Hvis dere ikke vet hva jevnbyrdige i alder og utvikling betyr så anbefaler jeg dere å google det. Jessica og Fredrik er (og var) jevnbyrdige i alder og utvikling, så det hadde nok ikke blitt en straffesak – uansett hvor trollete dere skal være på nett.
   Kanskje greit å sette seg litt inn i lover og regler før dere så bastant uttaler dere?

  52. Dette innlegget beviser nok en gang at man ikke er så vis i en alder av 16-17 år,noe man gjerne ønsker å tro selv.
   Jessica,råder deg til å la være og blogge om slike temaer som du ikke helt fatter.

  53. Kan ikke se det direkte som mobbing. Noen som glemmer alt den drite hu skrev under den flyktning debatten. Hu kaldt oss for late og dumme +++. Men dette var ikke mobbing el? Forskjell på mobbing og kritikk. Greit kritikken var akk på grensa. Folk må åpne øyene sine litt. Bruker jo ordet mobbing like lett som rasist ordet nå til dags

  54. Anonym: Pleier du alltid å bruke alderen mot vedkommende når noen mener du annet enn du selv gjør? Jeg er i det minste voksen nok til å respektere meningen din, selv om jeg ikke er enig med deg i det hele tatt.

  55. Følte meg truffet? Nei tror ikke det. Men greit å vite hvor du står hend der, så lenge man ikke nevner navn er det ikke mobbing.

  56. Anonym: Du misforstår.
   Følte ikke hennes innlegg om fremmedfrykt hadde en mobbende eller spydig tone. Det er forskjell på å si at noens spesifike kropp er “Vridd ut av proporsjoner” og det å si at en stor gruppe mennesker som har fremmedfrykt er feige fordi de ikke ville ha flyktninger inn i Norge.

  57. Hvis det som ble skrevet om henne var mobbing, så blir alle her i landet utsatt for mobbing. Da blir det som hu skreiv og generelt nordmenn også mobbing. Noen mennesker misbruker ordet mobbing og rasisme altfor lett. Det er noe som heter konstruktiv kritikk. Tåler du ikke det som har valgt livet som offentlig person så har du ikke ingenting der og gjøre. Det man legger ut leses opp av mange mennesker som ser opp til enn. Og sende forskjellige signaler forvirrer folk. Jeg har ikke noe spesielt tanke om det vedkommende men når man gjør seg selv til offer som fort noen kommer med en kritikk så er det noe som treffer vedkommende og kanskje det er sant i det som har blitt sagt. Jeg er gift med en mann som har utenlandsk opprinnelse og jeg får høre fra familien hans at nordmenn er livredd for ordet rasisme og gjør alt for blidgjøre hvem som helst så lenge de ikke blir utsatt for det ordet.

  58. Nei, nei, så lenge du var over 16 år kan de ikke si noe 🙂 Var bare ut i fra hva de over her sa- at han var pedofil for at du var under 16 år når du blei gravid. Da kunne i teorien foreldrene dine ha blandet seg, men ikke så lenge begge er over 16 år 🙂

  59. Men, egentlig er det jo ikke kritikk av Sophie Elise, det er kritikk rettet mot media. Saken ble opprinnelig publisert på journalisten.no. Journalisten er utgitt av Norsk Journalistlag, og er laget av journalister, for journalister. I det siste har det florert av medieoppslag som gjengir ting Sophie Elise har sagt på bloggen sin, om alt fra palmeolje til flyktningskrisen. Pressen er pliktet til å være kritisk, og skal aldri omgjøres til et talerør for enkeltaktører da dette skader pressens troverdighet og, på sikt, demokratiet.
   Det at Sophie Elise løftes frem gang på gang i norske medier, hvor de gjengir hennes budskap uten kritisk søkelys, er et problem. Det er faktisk tilfelle at mange unge leser bloggen hennes og blir påvirket av henne, enten de vet det eller ikke, og de blir påvirket både av hennes meninger og hennes syn på mer overflatiske ting (deriblant utseende ift. bl.a. plastisk kirurgi). Jeg oppfatter ikke saken som mobbing av Sophie Elise, men en påminnelse til norske mediefolk om at de ikke må glemme å være kritiske. Blogging må ikke håndteres som “agurknytt”, men som en millionbransje med stor påvirkningskraft, og da er det særlig de yngste som er mest utsatte.
   Jeg tror heller at det er du som bare ser overflaten av det egentlig budskapet i Gehardsens innlegg.
   PS: Jeg liker Sophie Elise svært godt, og leser bloggen hennes ofte, men media svikter sin samfunnsplikt når de ikke lenger evner å være kritiske verken ovenfor sin egen rolle eller bloggposter de gjengir.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg