JEG FORELSKET MEG PÅ NYTT

Hvordan har kjæresten min forandret seg etter vi fikk barn?

Det spørsmålet fikk jeg senest i dag, og nå tenkte jeg å svare dere på det.

Fredrik og jeg hadde, som mange av dere allerede vet, kun vært kjærester i 8 måneder før vi fant ut at jeg var gravid første gangen jeg ble det. Men vi hadde kjent hverandre en god stund lenger enn det, dog ikke som kjærester.

Før vi fikk sønnen vår, og før jeg i det hele tatt ble gravid, var Fredrik som.. En hvilken som helst annen 17 år gammel gutt. Han var likevel på et helt annet sted mentalt enn hva han er i dag, for det er helt sinnssykt hva det å bli en forelder gjør med tankesettet ditt og modenhetsnivået ditt. Du modnes med oppgaven, enten du vil eller ei, i en eller annen grad. Noen mer enn andre, selvfølgelig – For man blir ikke automatisk kjempemoden bare man er blitt mamma eller pappa. Ikke nødvendigvis!

For han har naturligvis også forandret seg mye utseendemessig siden vi først ble kjærester, og i alt fra hvilke klær han gikk i, til hvordan han oppførte seg, men aller størst er den forandringen som har skjedd på innsiden.

Jeg husker tilbake på samtaler vi hadde. Jeg kan sitte og riste på hodet av å tenke tilbake på hva vi begge mente og hvordan vi så på ting – Men morsomst er det jo å se den forandringen hos ham, for det blir så synlig for meg som var med ham når han for noen år tilbake var helt annerledes enn hva han er i dag. Fra hva vi kunne krangle og ha diskusjoner om da, og hvor stor forskjell jeg nå ser at det er på hvordan Fredrik tenker og hvilket syn han har på ting. Hvordan ting han sa og mente er så fjerne fra hva han sier og mener om det samme i dag. Man forandrer seg jo hele livet, men det er ingen tvil om at denne forandringen har skjedd fort på kort tid. Og det er det som er så spesielt.

Man skulle jo nesten tro at så mange forandringer hos oss begge på såpass relativt kort tid måtte bety at vi kom til å vokse fra hverandre. Jeg aner ikke hvordan vi ikke har gjort det. Vi har vel bare vokst i samme retning.

Jeg ser tilbake på hva han synes var viktig da, fotball, gaming, Lan med guttevennene sine – For å nevne noe – Og hvordan han fortsatt i dag har mange av de samme interessene. Men det kommer aldri først lenger, på den måten det gjorde før. Fordi prioriteringene hans er helt andre enn hva de var før vi fikk barn sammen.


For når Fredrik ble pappa, så forelsket jeg meg på nytt. I ham.

Jeg var ikke lenger bare forelsket i den gutten jeg hadde truffet i Larvik som var min flotte kjæreste. Jeg ble også forelsket i den pappaen han var for barnet vårt.

6 kommentarer
  1. Hei igjen Jessica:-)
   Er alltid inne å leser bloggen. Men tenkte det var på tide å hilse på igjen. Hilse på den fine lille familien som man blir glad i bare ved å lese det som skrives og se fantastiske bilder av.
   Du skriver så godt og man ser at det kommer fra hjerte. Det gjør det når Fredrik legger igjen et spor her også. At dere får til både å være unge kjærester og foreldre til snart to er så modent. Og det gleder et hjerte på 42.
   Hadde jeg hatt barn ville jeg hatt barn som ble som dere. Man blir så stolt av dere uten å egentlig kjenne dere.
   Alltid like stas å lese bloggen og jeg fortsetter å følge med.
   En stor klem til alle tre også må jeg si jeg gleder meg til å møte Noah her når den tid kommer….
   Snart helg igjen også nyt den.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg