JEG BLIR SJALU

Er det bare jeg som føler meg omringet av gravide om dagen? Jeg har egentlig følt det slik helt siden jeg ble mamma selv, og hvert fall i svangerskapene mine. Jeg vet ikke om det var ren tilfeldighet, men jeg følte at jeg så mødre og barnevogner over alt hvor jeg gikk etter at graviditetstestene hadde blitt tatt og viste positivt resultat.

Jeg blir en god blanding av utrolig glad, rørt og rett og slett ganske sjalu når jeg ser andre med babymage. Jeg tenker på hvor magisk det er å få sette et barn til verden, og hvor fantastisk det er å få møte det lille mennesket du har gått med i magen din og ventet på i 9 måneder. Alle forventningene man har og hvor spent man er på tiden som venter.

Jeg blir ikke sjalu som i at jeg skulle ønske det var meg akkurat nå, selv om jeg absolutt anser meg selv som “en av de” som liker å gå gravid.

Men det handler mest om at jeg har hendene ganske fulle akkurat nå. Og til tross for det så kjenner jeg så og si alltid litt på følelsen av at jeg gleder meg til det en gang i fremtiden blir min tur igjen, når jeg ser noen gravide.

Og jeg vet jo godt at det ikke bare er den koselige graviditeten (den også kan være krevende med tanke på plager), men at det også er en hektisk og slitsom babytid i vente, et døgn som blir snudd opp og ned et par titalls ganger, og søvnmangel de luxe. Selv om jeg var i himmelen da barna kom til verden og i tiden etterpå, så var det uten tvil krevende som bare det.

Men kanskje det er slik vi er anlagt? At vi skal glemme fordi det er meningen at vi skal sette flere barn til verden? At uansett hvor tøft det blir, så glemmer man litt og litt for hver uke som går fra barna blir større. Og så sitter man plutselig der, og tenker at man jammen meg kunne tenke seg å gjennomgå det enda en gang til.

12 kommentarer
  1. Åh, så rart at du sier det! Jeg føler det akkurat på samme måte! Jeg hadde et helvete av et svangerskap (om det er lov å si det), men likevel så blir jeg misunnelig når jeg leser om andre som blir gravide. Jeg ville jo ikke blitt gravid igjen selv nå (har en på 4 mnd) men likevel kjenner jeg på det du sier, at det er jo så spennende og man vet ikke hvem det er i magen og sånn.
   Men så prøver jeg å minne meg selv på hvor mye bekymringer det følger med, plager og ikke minst den tunge tiden etterpå, så er det liksom greit likevel :p haha

  2. Forskjell på å ønske flere barn og å få det. Les innlegget! Er som hun sier lurt å gjøre seg ferdig med Leo of noah som små, og heller få barn ved et senere tidspunkt. Kanskje ønsker hun skole og en tryggere økonomisk fremtid? 🙂

  3. En annen ting er etter keisersnitt forløsning så skal man ikke få barn det første året uheldig for livmor😉Lykke til med barna😊😊

  4. Skjønner akkurat hva du mener! Jeg blir såå misunnelig :’D Det gikk bare 3 mnd fra jeg fødte til jeg ble gravid igjen, av eget ønske. Jeg savnet å gå gravid, jeg savnet å føde, jeg savnet ALT! Haha! Jeg er gravid i skrivende stund, er 29+1 nå. Og tenk om jeg alltid vil føle det sånn etter endt graviditet… Da kommer jeg til å ha lyst til å gå gravid hvert år. Jeg kan jo ikke gå gravid hvert eneste år fram til overgangsalderen! Lurer derfor på om jeg skal ta på meg fødselsfotograferinger senere, får å få tilfredsstilt den følelsen litt 😛 Jeg har drevet med foto i mange år. Og elsker fødsler! Det er vakkert, det største man opplever i livet <3

  5. Jeg hadde et ganske smertefritt svangerskap, bortsett fra sinnsyk kvalme helt i begynnelsen. Fødselen gikk også veldig fint, men det var grusomt vondt. Tiden etter gutten min ble født har vært en drøm! Barnefar og jeg får sovet på natten, og det samme gjør lillemann som bare er 3 uker og 3 dager. Men det kan jo fort snu seg, så ddenne tiden skal nytes fullstendig!

  6. I know the feeling, men jeg er litt der at minsten min som blir 2 år i August er litt liten til å bli storebror ennå – men det går jo litt tid da før man blir gravide, og det tar jo 10 mnd før man holder resultatet i armene <3
   Jeg hadde også to forferdelig lette svangerskap, og ennå lettere fødsler. Så null stress i min verden og få barn igjen altså, og alle gode ting er jo tre sies det.

  7. Skjønner deg veldig godt. Har 6stk rundt meg som er gravide, og jeg har kjempe lyst på selv. Men jeg har en samboer som sier at om vi blir det, resier han fordi det er for tidlig. Skjønner han, men barn er det noe jeg har ønsket meg siden jeg var 14år og er nå straks 23år. Hadde spontanabort her om dagen, uten å vite at jeg i det hele tatt var gravid.. Det var tungt og han vil ikke en gang snakke om det. Skulle ønske man kan skru tiden frem 3 år da kan han vell ikke nekte det lenger.

  8. Anna: Babysengen fikk vi, så det vet jeg ikke. Men den er fra Babydan 🙂

   Bamseranglen er fra Kid, teppe fra Kappahl, og bamsene husker jeg ikke. Leketøysbutikker tror jeg?

   Klem!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg