NÅR ALT FØLES HÅPLØST..

Jeg er ikke en av de som tror at barn tar skade av å se at foreldrene sine viser følelser. Faktisk, så husker jeg enda at det største sjokket jeg kjente på under oppveksten min da jeg virkelig var i ferd med å vokse opp – var å innse at mine foreldre også bare var mennesker. 

Jeg har dager hvor jeg føler jeg ikke strekker til i det hele tatt, dager hvor alt føles helt håpløst. Jeg kan føle at kjæresteforholdet vårt går til et visst sted, jeg kan føle at jeg ikke rekker alt jeg skal, og at jeg ikke klarer å gjøre ting godt nok.

Dette var en slik dag.

Jeg står på kjøkkenet og puster tungt ut. Jeg vet ikke om Leo lot merke til det eller ikke. Vanligvis pleier jeg aldri å vise tegn til at jeg er sliten eller trist når barna er våkne, men det burde man som forelder kanskje gjøre. For å normalisere de følelsene som strengt tatt er like normale som å være glad og lykkelig. Jeg vet ikke, det har bare ikke falt meg helt naturlig når barna er så små enda. Kanskje jeg bare er redd for at de skal føle at de har et ansvar for sin egen mamma.

Leo kommer i en rasende fart ut til kjøkkenet, og mot meg. Han har den lille gule bilen sin i hånda si. Det er sånn han gjør noen dager, plutselig kommer han bare løpende. “Oppati!” sier han mens han hopper opp og ned foran meg. Jeg løfter han opp og han gir meg verdens beste klem. “Glad i dej” sier den lille stemmen.

Og plutselig er det ikke så håpløst lenger likevel.

13 kommentarer
  1. Barn må se at foreldrene også blir slitne, triste, frustrerte og stressa – for de lærer da at dette er helt normale reaksjoner som går over og at alle har dem. Hvis de kun møter en evig smilende verden, så vil de kanskje se på følelser som noe man må lukke inne i seg og bære alene.

  2. Herlig liten gutt du har <3 tror absolutt ikke barn tar skade av at foreldrene viser slike følelser en gang i blant, det er bare sunt mener jeg. Syns du er veldig flink!

  3. Jeg blir så imponert over hvor klok og reflektert du er, ikke bare som ung mamma, men som mamma generelt. Jeg er på vei til å bli psykolog og synes du peker på et veldig viktig dilemma, som det virker som at du er på vei til å finne ut av for deg selv.
   Fredrik virker som en god og snill, flott pappa, men som gutter flest er han kanskje mer “i tråd med sin egen alder”, i måter å tenke på/reflektere? Det er kanskje et sprik der mellom dere nå, men jeg har troen på at han vil komme dit etterhvert. Samtidig er det på bakgrunn av dette veldig forståelig at dere har det vanskelig, uten at jeg vet noe om detaljene.
   Stol på deg selv, jeg tror du gjør og vil gjøre det riktige for deg, forholdet og barna dine. Det er så fint å få muligheten til å få et lite innblikk i livet ditt, du inspirerer på den måten at jeg får mer tro på meg selv som fremtidig mamma og på verden generelt!

  4. barn tåler godt og se at mamma og pappa er lei seg, sint, og glad,bare det ikke er mye av den samme tingen hele tiden, for eksempel sinne

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg