UKENS SPØRSMÅL: PREVENSJON, KJÆRLIGHETSSORG ++

God kveld alle sammen! Da var jeg jammen tilbake. Foreldrene mine kommer på besøk i morgen, hvilket vi gleder oss veldig mye til alle her hjemme. Sammen med helg selvfølgelig! Jeg tenkte å svare på noen av spørsmålene som har dukket opp mye i det siste, og så fremover kanskje prøve meg på ukens spørsmål. Hva tenker dere om det? Eventuelt månedens spørsmål, om dere synes det hadde vært bedre! 

Hvor er denne jumpsuiten fra?

– Har fått så mange spørsmål om denne når jeg har lagt ut bilde med denne på! Jeg elsker den, den er komfortabel, sommerlig, og samtidig så utrolig fin. Dere finner den HER. Jeg har den i 34, men kunne gjerne hatt en størrelse mindre. (Reklamelink)

Kan du fortelle om hva slags prevensjon du går på nå? Og hva slags du ble gravid på med Leo og Noah?

– Hva slags prevensjon jeg går på nå tenker jeg å holde for meg selv. Det jeg kan si er at det ikke er samme type prevensjon som jeg brukte med Leo og Noah. Angående hva jeg ble gravid på med dem så har jeg svart på det tidligere, men kan selvsagt gjøre det igjen! Da jeg ble gravid med Leo gikk jeg på en type p-pille som ble tatt av markedet like etter (Tror navnet begynner på L) og med Noah ble jeg gravid med Cerazette. Må bare presisere at jeg har brukt dem riktig, og tatt dem til nøyaktig samme tid hver dag. Det er noen som påpeker det hver gang jeg nevner det, men det vet jeg jo – for det var jo det jeg gjorde. Haha!

Kan du legge ut flere oppskrifter på maten du lager? Alltid når du legger ut så synes jeg det ser så godt ut, haha.

 Det kan jeg selvsagt! Jeg er faktisk blitt så utrolig glad i å lage mat det siste året, og lager så og si alt vi spiser fra bunnen av. Uten at jeg er helt hysterisk og nekter å spise halvfabrikat, da. Men jeg liker at jeg har muligheten til å vite hva som er i maten vår og til barna, og på den måten vet jeg jo nøyaktig hva den inneholder. Pluss at det smaker mye bedre generelt når man lager det selv, men det er min mening! Jeg tenkte å legge ut oppskriften på Cæsar-salaten min nå snart, og så min egne pasta carbonara. Skulle egentlig legge ut førstnevnte i mai. Ops!

Har du hatt kjærlighetssorg? Har du noen råd til meg? Ble slutt for noen dager siden.. Elsker bloggen din!

– Kjære deg da! Huff, så vondt å høre. Jeg har hatt kjærlighetssorg flere ganger. Det er så vondt at det føles ut som verden raser sammen – og uansett hva man gjør eller hvor man er, så faller tankene tilbake på den ene personen. Sånn var det i hvert fall for meg. Dere som har vært dypt inne i en heftig kjærlighetssorg selv vet sikkert hva jeg snakker om. Det som fungerte for meg var å ta en dag om gangen, ikke tenke langt frem i tid, unfollow på Instagram, Facebook og alt mulig – ikke for å være barnslig, men for meg fungerte dette ved at jeg slapp å få opp hva vedkommende hadde likt, postet, og så videre hele tiden. Da får man et slag i trynet gang på gang, spesielt om vedkommende er aktiv. Jeg vil også råde deg til å ha gode venner rundt deg, tilbring tid med familie og mennesker som får deg til å føle deg bra. Men tillat deg å være alene og kjenne på følelsene dine, selv om det kan være helt forferdelig. Det vil bli bedre, selv om det kanskje ikke føles sånn ut. Jeg lover! En dag kommer du til å klare å tenke navnet på han/henne og ikke føle noen ting.

Hvordan gikk du ned mammakiloene dine? Gikk ikke du mye opp i vekt med minsten?

– Har egentlig litt noia for å svare på spørsmål angående kropp, så har unngått det en stund merker jeg. Skjønner at jeg må trå veldig forsiktig fordi dette er sårt for mange. Jeg gikk ned ved å kutte ut sukker, trene masse, gå turer med barna, generelt være aktiv. Det er for øvrig ikke dermed sagt at alle som gjør det samme som meg er garantert å gå ned i vekt. Det kan være så mange grunner til at noen ikke klarer å gå ned i vekt, derfor skal man være uhyre forsiktig med å dømme. Jo, jeg gikk opp mye med begge guttene. Forholdsvis 25 kg med Leo og 22/23kg med Noah. Jeg var for øvrig ikke en av dem som var inne i buksene mine noen dager etter fødsel, det tok tid. Være tålmodig er mitt råd, ikke forvent å se resultater over natten. Og dere nybakte mødre som leser dette: Vær så snill, ikke stress med kropp! Jeg ble kalt feit 2 uker etter fødsel med Leo her på bloggen, men jeg nektet å la det påvirke meg. Du får aldri den første tiden tilbake, tid til å tenke på trening og kropp har du mange år til å gjøre. Tillat deg selv å være mamma og bare det, det eneste 5-dager etter fødsel bildet du trenger er et bilde av din lille skatt.

Hvis du har noen spørsmål til neste Ukens spørsmål/Månedens spørsmål-innlegg – så legg gjerne de igjen i dette kommentarfeltet. Jeg skal kose meg med Fredrik og en fin film på skjermen i kveld, mens jeg gleder meg til helgen i morgen. Håper dere har det bra!

Klem

14 kommentarer
  1. Det er vel ingen i verden som klarer å ta pillen på nøyaktig samme tid hver eneste dag i flere år? Jeg er en person som er utrolig nøye av meg på slikt, og selvom jeg ikke ønsker å bli gravid så hender det mer enn sjeldent at jeg roter med pillene, noe kommer i veien, man har dem plutselig ikke tilgjengelig, osv. Det er veldig veldig lett for. Og jeg husker å ha lest at du gikk på cerazette da du ble gravid med Leo og? Jeg gikk til helsesøster litt bekymret for om de var mindre sikre enn andre i og med at dette ikke er den man får utskrevet gratis,men en man må betale for. Det er ikke lett å innrømme at man har klusset til med tidene, men noen kropper reagerer mye kjappere på endret tidspunkt å ha tatt pillen. Alle mennesker jeg har snakket med om dette i helsevesenet har sagt at det går så og si ikke an å bli gravid med mindre man klusser opp, og at prosenten som blir gravid på pillen faktisk på et tidspunkt har klusset noe til, tror det hjelper for unge som er blitt gravide å se at det går an å gjøre feil, og ikke føle at det kun er greit om man gjorde alt på nøyaktig det tidspunktet det må bli gjort, hvis ikke er det “din feil” på en måte. Det er jo ikke din feil selvom du klusset en gang med en pille.

  2. Trenger ikke ta inn over deg “antonym” sin kommentar, da de fleste vet hvor ærlig du faktisk er. Dessuten fins det studier som tyder på motsatt en det hun/han skriver.
   Kunne du snakket litt om politikk om hvor du står eller hva som er viktig, for du skal jo stemme snart og burde ha satt deg litt inn i ting? ;))
   -Hva tenker du eksempel: om profitt i velferden eksempel i barnehager, gratis tannhelse, klimautfordringene og dyrevelferd? Hva kunne Norge gjort bedre liksom? ^^
   -Hvordan du er med tanke på å bli kjent med nye mennesker? Er det er lett eller vanskelig, og hvorfor?
   -Hvis du skal utdanne deg som psykolog, kunne du tenkt deg å hatt videoer og/eller innlegg på bloggen der du snakker om psykisk helse? (Autumn Asphodel gjør det, ikke psykolog men hun er utrolig flink! (Du burde sjekke)
   -Hvilke to personer ser du opp til som har vært der for deg i ditt liv? Hvilke to superstjerner ser du opp til?

  3. Har du vurdert å følge sunn fornuft plakaten? http://sunnfornuft.unitedbloggers.no/
   “Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen”

  4. Jaa til mer ukens spørsmål!! 🙂
   Og så vil jeg bare si til anonym litt lenger oppe, du som påpeker at Jessica må ha klusset med ppillen. Hvorfor legger du deg egentlig oppi det? Selv om alle du har snakket med i helsevesenet sier at det er liten sjans for å bli gravid, betyr ikke det at det er umulig! Slutt å trykk andre ned, bare fordi du har hørt motsatt av det som blir sagt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg