ÅRETS FØRSTE SPØRSMÅL OG SVAR!

God lørdag! I dag tenkte jeg å svare på leserspørsmål igjen, jeg burde kanskje kalle det ukens spørsmål slik jeg gjorde det tidligere – men når det aldri blir ukentlig (Og skylden for det tar jeg fullt og helt selv, haha!) så var det like greit å bare kalle det en ny runde med leserspørsmål. Årets første leserspørsmål som jeg svarer på her på bloggen, faktisk. Har gledet meg i hele dag til å svare på noen av spørsmålene jeg har fått inn fra dere! Skulle som alltid ønske jeg hadde tid og mulighet til å svare på alle sammen.

Hvordan har du det for tiden? – Jeg har det veldig fint! Tusen takk som spør ❤️ Jeg er en veldig bekymret person, så det er det som kan tynge meg litt i perioder!

Hvilket fremmedspråk har du på skolen? – Jeg har ikke fremmedspråk. Jeg trenger bare de 6 studiekompetansefagene for å få studiekompetanse fordi jeg følger 23-5 regelen gjennom videregående. Altså norsk, engelsk, historie, samfunnsfag, matematikk og naturfag.

Du snakket om terminkarakterene dine på bloggen i desember, har du fått tilbake alle og hvordan gikk det i så fall? – Så koselig at dere lurer! Det gikk som forventet, altså gikk det bra. Jeg er for øvrig litt skuffet over meg selv som lever av å skrive, men som likevel ikke klarte å få bedre enn 5 sterk i norsk. Nå var det riktig nok min første skoletermin på mange år, så jeg får tilgi meg selv og jobbe enda hardere denne terminen. Haha! Jeg storkoser meg med skolen, selv om det såklart er mye å gjøre i kombinasjon med livet mitt til tider.

Jeg er så glad fordi du har begynt å bli mer personlig igjen på bloggen.  Kan du fortelle en ting dine blogglesere ikke vet om deg? – Det er så koselig at dere setter pris på det! Har faktisk savnet å være mer personlig, har følt at bloggen har gått litt på autpilot (nesten) hele 2018. Noe dere ikke vet om meg (begynner å bli vanskelig dette nå!) er vel at jeg kan være skikkelig klossete, at jeg er en vimsete, surrete og rotete person. Nå håper jeg faktisk at dere ikke visste dette fra før av 😂 Og at jeg vet at jeg kan oppfattes som arrogant og “bitch” (ikke mitt ordvalg, men vanskelig å finne et synonym til det!) når man ikke kjenner meg og ser meg i virkeligheten – typ går forbi meg på gaten. Fordi jeg rett og slett er en person som er mye i mitt eget hode, dessuten er jeg tidenes mest distré menneske.

Hva synes du om alt styret rundt at bloggere og influencere fremmer Dubai som et perfekt reisemål, når sannheten er en helt annen? – Først og fremst: Jeg ELSKER at dere engasjerer dere og at så mange av dere har spurt meg om dette bare i dag, til og med. For dere som ikke aner hva dette er snakk om, her er en liten recap: En bukett bloggere har blitt sendt på sponset tur til Dubai i regi av flyselskapet Norwegian. Mange reagerer på at Dubai (som er et emirat i republikken de forente arabiske emirater) blir frontet som et luksus-reisemål som oser insta-vennlig herfra og til helvete. Det er fine hotell, nydelige strender, og av bilder enkelte av bloggerne legger ut, skapes det tilsynelatende et bilde av at det er et ferieparadis uten like. Og fasaden er fin, den.

Men det forandrer utvilsomt ikke det faktum at det bak fasaden skjuler seg ting som ikke akkurat er fullt så fint. Amnesty går selv ut og ber influencere og bloggere ikke la staten bruke dem som levende reklameplakater ved å fronte Dubai som et ferieparadis. I Dubai kan nemlig homofili straffes med opptil 10 års fengsel, Emiratene står også bak grove krigsforbrytelser og lidelse i Jemen, og i Dubai er det dessuten også ansett som en forbrytelse om man har sex før ekteskap- det betyr altså i klartekst at man kan bli arrestert (!!) dersom man anmelder en voldtekt. Dette fikk en britisk kvinne erfare i 2016, da hun anmeldte etter å ha blitt gjengvoldtatt. Ubegripelig er det.

Som gravid er det også obligatorisk å framlegge en ekteskapsattest under en fødsel, hvis ikke kan man bli nektet å få fødselsattest til sitt nyfødte barn. Det vil si at man i verste tilfelle kan bli fengslet etter å ha født barnet sitt. Dette landet bryter med menneskerettighetene, og når det i tillegg er allmenn kjent at Dubai er avhengig av turisme, må det virkelig være lov å stille spørsmål omkring det er etisk riktig å fronte Dubai som et “perfekt reisemål” med fasadebygging og tilhørende bloggposter og instabilder av denne “fantastisk fine destinasjonen”. Jeg blir også vanvittig skuffet over de av bloggerne som har sagt ja til å bli med på dette, spesielt når det er særs få av dem som tilsynelatende er noe villig til å ta innover seg kritikken som blir sendt deres vei eller i det hele tatt gidde å svare på den. Personlig har jeg blitt oppdratt til å tenke at om man er «alene» om meningen sin – så kan det være lurt å gå litt i seg selv. Bloggerne er selvsagt ikke pliktige til å svare på noe som helst, men jeg sliter med å forstå at noen kan synes at det er så uproblematisk å dra til dette landet.

Nei, takke meg til en mindre instavennlig feriedestinasjon og noen færre likerklikk – jeg hadde hatt vondt i magen under hele oppholdet hadde jeg visst at jeg støttet et slikt land.

Jeg lurer på hvorfor du ønsker du deg flere barn? – Fordi barn for meg er en vanvittig stor gave her i livet. Jeg er superheldig som har fått to nydelige barn, likevel kjenner jeg på at det ville vært helt utrolig fint å få gitt guttene et søsken til en eller annen gang. Jeg vet at jeg kan gi barna mine en fantastisk barndom og et skikkelig grunnlag for et godt liv. Det, i kombinasjon med at jeg elsker barn og livet med barn, gjør at jeg ønsker meg flere.

Hva tenker du om at det er så mange der ute som prøver å få barn og ikke får til, men at du blir gravid selv på prevensjon? – Jeg tenker at jeg synes det er forferdelig urettferdig. Spesielt da jeg var gravid andre gangen tenkte jeg mye på dette, leste om de som prøver å bli gravide, og ble rett og slett veldig påvirket og berørt av alle historiene som finnes der ute. Så mange får negative graviditetstester gang på gang, mens jeg fra tidlig alder fikk dem uten å i det hele tatt prøve. Faktisk når jeg forsøkte det motsatte. Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det må være. Det er vondt og urettferdig, og livet kan ofte dessverre være helt utrolig vondt og urettferdig. 💔

Majoriteten av spørsmålene jeg får inn om dagen handler om kjærlighetslivet mitt, og det kommer jeg til å skrive om snart. Jeg forstår at det er mange som har spørsmål om det! I mellomtiden vil jeg ønske dere en riktig god kveld videre, så snakkes vi om ikke så lenge!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg