DET ER IKKE DET JEG MENER!

Her om dagen dukket det opp en nydelig tekst om det å være forelder i feeden min på Facebook. Jeg aner ikke hvem som opprinnelig har skrevet det – og forfatter var oppgitt som “ukjent”. Teksten sto riktig nok på engelsk, så jeg tok meg bryet med å oversette før jeg tenkte å dele den med dere i dag ❤️

Når en mamma sier at hun er trøtt, så betyr det kun det.

Hun sier ikke at hun vil gi slipp på mammarollen og glemme at barna hennes eksisterer.

Når en mamma sier at hun vil ha litt alenetid, helt alene, så betyr det kun det. Det betyr ikke at mammarollen ikke passer henne eller at hun begikk en feil ved å bli mamma.

Når en mamma sier at hun trenger hjelp til å få ting gjort, så er det kun det hun mener. Det betyr ikke at hun ikke hadde klart det uten hjelp.

Når en mamma lager nudler til middag en dag, betyr det ikke på noen som helst måte at hun lager nudler til middag hver eneste dag og at barna/barnet hennes ikke aner hva grønnsaker eller annen næringsrik mat er.

Når du besøker en mamma og det er kaotisk i hjemmet hennes, betyr ikke det at det er kaotisk der hver eneste dag.

Når en mamma sier at hun elsker å dra ut med vennene sine, så betyr det kun det. Det betyr ikke at hun helst vil gå tilbake til å være singel og barnløs!

Når en mamma uttrykker bekymring og redsel, så betyr det ikke noe mer enn det. Det betyr ikke at hun kommer til å svikte, enda mindre at hun er feig.

Når du hører en mamma heve stemmen, betyr ikke det at hun alltid snakker med hevet stemme, sannsynligvis har hun sagt det hun skulle si 300 ganger med normalt toneleie først.

Bare fordi du ser en mamma som befinner seg i en stressa situasjon som hun holder på å bli gal av, betyr ikke at hun befinner seg i den situasjonen hver dag.

Med en gitt situasjon, følger alltid en sammenheng.

Ikke spekuler frem usannheter for å dømme noen, spesielt ikke ovenfor et menneske som hver eneste dag, 24 timer i døgnet, setter seg selv i bakerste rekke for å leve for et annet menneske som hun vet er mye viktigere enn henne selv.

I vår verden finnes det ikke et menneske som er villig til å ofre og gi like mye som hva en forelder gjør.

Og for det fortjener man mer forståelse og færre anklager.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg