HER KOMMER NOE MANGE HAR VENTET PÅ!

Hei alle sammen, og riktig god tirsdag! Endelig, dere! I dag deler jeg en av mine enkleste og (etter min smak) beste veganske matrett jeg lager til vanlig. Jeg har fått spørsmål om oppskrifter på gode vegetar- og veganske retter helt siden jeg sluttet å spise dyr for snart ett år siden nå (!) Lenge har jeg tenkt at jeg skal dele en oppskrift, men livet kommer til stadighet i veien. I dag måtte jeg faktisk dra hjem fra skolen fordi formen fremdeles skranter noe voldsomt etter helga, og på grunn av det orket jeg ikke masse styr og hurra-meg-rundt og lage noe avansert til middag. Rett og slett bare pasta og “kjøtt”boller i tomatsaus – og barna elsker den. Derfor tenkte jeg å dele den med dere i dag!

Dette trenger du:

Veganske kjøttboller. Jeg kjøpte noen fra Meny i dag – men Hälsans kök har også noen som er veldig gode, vil jeg si! Disse selges på de fleste dagligvarebutikkene, og heter “boller” i frysedisken. Må ikke forveksles med falafel eller noe, for da blir det ikke noe godt! Haha! Når det er sagt selger de også andre typer vegansk/vegetariske kjøttboller på både Coop og Kiwi – mange valgmuligheter i dagens samfunn, det liker vi.

Pasta – hvilket som helst slag du vil!

To bokser knuste tomater – jeg ville valgt fra Mutti eller Petti, men alt av knuste tomater fungerer selvfølgelig.

Olivenolje til steking

En halv terning grønnsaksbuljong

2 spiseskjeer Ketchup uten sukker

Et par fedd hvitløk og en halv løk – kan sløyfes (jeg brukte verken hvitløk eller løk i min saus i dag, men på dager hvor jeg har bedre tid synes jeg det gjør at sausen smaker enda litt bedre)

1 og en halv spiseskje sukker

Fersk basilikum

Vegansk parmesan/vanlig parmesan til topping – kan også sløyfes

Et lite ekstratips: Har du skikkelig dårlig tid en dag, kan du også fint bare bruke et glass med pastasaus!

Dette gjør du: Stek “kjøtt”bollene i olivenolje på høyere varme et par minutter mens du rører – om du velger å bruke hvitløk og løk freser du det samtidig. Sett vann til koking og kok pasta etter anvisningen på pakken. Tilsett deretter de knuste tomatene i pannen med “kjøtt”bollene, og kutt opp et par gode never med fersk basilikum som du legger  i tomatsausen. Dette kan du gjerne tilsette samtidig med ketchupen, grønnsaksbuljong, og sukkeret. La det koke inn, før du kan smake til med salt og pepper. Server med vegansk eller vanlig parmesan, noen ferske basilikumblader eller bare som den er 🍝 Gi meg gjerne beskjed hvis dere tester ut! En veldig enkel rett å lage, og passer godt inn i en hektisk hverdag.

Jeg har forresten satt i gang en skikkelig fin konkurranse på Facebook-siden min, som jeg nevnte at jeg skulle gjøre her om dagen! Du kan vinne en tykk ulldress fra LilleLam  med tilhørende lue – verdi 1000,- du finner konkurransen ved å klikke HER.

Jeg fikk forresten vite noe morsomt i dag som jeg tenkte jeg skulle dele med dere! Den største andelen av de som leser bloggen min er mellom 25 til 35 år! Jeg ble ganske overrasket da jeg leste det. Jeg visste jo at det var en del mødre som leste, men jeg trodde kanskje det var flest yngre jenter på min alder uten barn. Der tok jeg altså feil, selv om jeg definitivt har en god del lesere på min alder og litt yngre også.

Håper dere likte oppskriften. Ha en fin kveld videre! ❤️

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg