JEG FÅR DRAPSTRUSLER…

Når du er en slank mor og poster bilder av deg selv lettkledd = forferdelig forbilde, dårlig rollemodell, bør kle på seg.

Når du er en veltrent gutt og poster bilder av deg selv lettkledd= blir rost og snakket pent om fordi du er deilig og fin.

Når du er svært overvektig og poster bilder av kroppen din: Hyllet fordi du er så innmari tøff!

Er det noe som skurrer her eller er det bare meg?

Hvorfor tror vi alltid at vi vet hvordan selvfølelsen til noen er, på bakgrunn av hvordan de ser ut? Hvorfor tenker vi at de som poster bilder av seg selv som er slanke og veltrente, at disse menneskene automatisk synes det er lett å poste bilder av seg selv, og at det er kjempevanskelig for de som veier noen kg ekstra? Er verden så sort hvitt? Er det sånn at bare du er tynn og slank, så har du det automatisk kjempebra med deg selv? Jeg tror faktisk ikke det er slik.

Jeg blir hetset og drapstruet fordi jeg poster bilder av meg med magetopp eller i treningstøy, og her er spørsmålet mitt: Hvorfor blir jeg det? Hvorfor blir de andre overvektige damene som poster bilder av seg selv hyllet og roset opp i skyene, og jeg drapstruet? Hvorfor blir gutter snakket om hvor fine og deilige de er (ikke at det er det jeg ønsker, altså!) men jeg drapstruet?

Vi skal ha rom for alle kropper, også overvektige, men er det kun sosialt akseptert å poste bilder av seg selv når man er overvektig? Eller er gutt, og veltrent? Da har vi jo i hvert fall truffet kraftig feil med tanke på å «akseptere alle kropper slik de er».

Alle tynne, veltrente kropper er egentlig bare retusjerte og redigerte til det ugjenkjennelige, og alle overvektige kropper eller kropper med litt ekstra, overvektige, er sunne og «ekte» kropper. Er det sånn det er?

Tror aldri jeg kommer til å skjønne meg på dette.

33 kommentarer
    1. Det er aldri akseptabelt å drapstrue noen uansett grunn. Aldri. Noensinne. Men blir desverre ikke overrasket.
      Vær stolt av deg selv og hev deg over slik oppførsel og sure oppgulp fra misunnelige mennesker. Du har lov til å poste de bildene du vil.
      Håper forøvrig du har anmeldt truslene og at du tar vare på alt som bevis.

    2. Hei
      Jessica
      Utrolig trist at du får drapstrusler
      Synes innlegget ditt var bra skrevet, utenom at du blir drapstruet selvfølgelig da
      Håper deg går bra med deg og hev deg over de rare folkene som kommer med deitt på bloggen din
      Eg heier på deg nydelige deg Jessica, ønsker deg alt godt 😊💐
      Ta godt vare på deg selv og husk at du er verdifull, unik og vakker

    3. Innsikt kalles det…..innsikt vennen! Noe du desverre er for ung til å ha,til en viss grad! Du SKRIKER etter oppmerksomhet….så du lå langt nede på topplista her om dagen,etterfulgt av det innlegget du forsøkte og tiltrekke deg flere lesere ved og så tvil om du er gravid eller ikke (evt abort)….det bare skinner igjennom lille venn! Du ber om,og legger opp til det meste her på bloggen din!!
      Det fins andre nettsider hvor man poster halvnakne bilder,Jessica….mer akseptert sådan! Noe og tenke på? Det håper jeg for din egen del!!

    4. Stakkars pike. Nå må du finne på noe ordentlig og komme deg ut av denne mamma blogger bobla. DU har fanget deg og ditt/ deres liv i en suppe du bør komme deg ut av før prisen må betales. Dette er ikke livet ,Drapstruselprat for å få likes? Hæ.? dette er bare helt fjærnt!!

    5. Du som kaller deg for Innsikt.. Hva sliter du med? Vakre Jessica skriver sannheten og du kommer med det tullet der? Det er leit om du ikke har venner eller familie å være med på fredagskvelden, men å synke slik er ikke bedre.
      Stå på, Jessica!

    6. Og du uten navn over min siste kommentar; Dere ville vært veldig overassket om dere visste hva folk får drapstrusler for i disse dager. Når du har fått en drapstrussel for så og si ingenting så skal du få lov til å prate opp.

    7. Så godt og se noen andre som er villig til å få litt lys på dette, er selv veldig slank men man får jo ikke automatisk skikkelig selvsikker! Stå på!

    8. Nora: Hva jeg sliter med? Ja,nå skal du høre…. satt deg godt til rette nå!?? jeg sliter med små fjortisser som får barn,utlegger livet sitt offentlig,for så og syte&klage….men det er ikke det jeg sliter mest med,Nora…værste er hvordan ting blir gjort på,all over….. billig&smålig ikke minst! Noe mer du lurer på Nora?? Spytt ut… kjekt for J at noen nære støtter under i kommentarfeltet! Nåkk et eksempel på at det er barn det er snakk om her,all over!!

    9. Noe jeg virkelig ikke skjønner er at de som uttaler seg for å være anonym må absolutt rakke ned på Jessica! Dere må virkelig ha dårlig selvtillit ettersom at dere holder på slik! Dere kan tenke det, men slipper virkelig å skrive ned alt dere kommer på. Jævlig umodent!
      Støtter deg virkelig i alt, Jessica! Bare stå på! <3

    10. Hei! Først og fremst: forkastelig med drapstrusler. Ingen fortjener det. Så til poenget: Sunn er ikke synonymt med slank. Heller ikke med tykk, selvfølgelig. Poenget er at utseendet ditt i de aller fleste tilfeller ikke sier noe om helsa di. Jeg har forsøkt å forklare dette i en tidligere kommentar, men prøver meg igjen. Jeg er lei av bilder av en pen kropp fordi jeg ser dem ørten ganger daglig: på tv, på trikken, i magasinene. Den ene prosenten med kropp som er “feilfri”, ser vi nesten overalt, hele tiden! Det gjør at mange får et forvridd syn på hva en vanlig kropp er. Og det gjør at det er litt fint når man en sjelden gang får se et bilde av en kropp med skavanker. Fordi vi ser det så sjelden! Når det er sagt, synes jeg jo du får flest av de positive kommentarene? Eller får du en del på mail som vi andre ikke kan se, kanskje? Uansett er det helt på trynet å komme med drapstrusler, det hører ingen steds hjemme. Håper dette var en liten oppklaring. Ønsker deg en fin kveld! “

    11. Innsikt: Det er ingenting galt med unge som får barn. De aller fleste greier seg utrolig godt. Hadde du bare visst alle fordelene med å være ung mor…. Du sitter å syter fordi Jessica er ærlig, men du er ikke bedre selv der du kommer anonym og slenger dritt. Nei lille venn, du er ikke bedre i det hele tatt.
      Hvis du tror at Jessica legger ut hele livet sitt offentlig så må du tro om igjen. Fordi hun forteller om dagen sin + flere andre ærlige innlegg så er ikke det nødvendigvis i nærheten av hvordan hun og familien lever.
      Det kalles blogg. Jeg vil ikke si at Jessica syter og klager. Hun kommer med ærlige innlegg som ikke bare er røde roser. Med blogg så er sånt lov. Det er sånn det skal være. Du trenger ikke å lese om du vil altså 🙂
      Det er ingen som prater om noen barn her heller. Dette er faktisk et samfunnsproblem i dag.

    12. Diskuterte dette temaet i et kommentarfelt på en artikkel om “plus size” modeller i dag faktisk. Der var det flerfoldige kommentarer om hvor ekle og fæle disse “beinranglene” var, og at det er så bra at flere velger å bruke de større modellene til kampanjene sine. Også hyllet de og roste de disse “plus size” modellene. Jeg er så enig i det du skriver her, og jeg blir helt kvalm av enkelte kommentarer over meg… Derfor er det så bra at du får lys på dette temaet. Vi har så mange like synspunkter, og derfor elsker jeg å lese bloggen din! Stå på, nydelige deg 🙂 Ønsker dere en fin helg!

    13. Vet ikke helt hva som går av anonyme folk over her, men de kan ikke ha det veldig godt med seg selv. Om man skal gi noen “konstruktiv kritikk”, som de sikkert mener de gjør, så bør det heller ikke være noe problem å gå ut med hvem de er. Ellers har jeg faktisk tenkt over dette fenomenet mange ganger selv. Man skal være stolt av kroppen sin uansett, men jeg ser i hvert fall ikke noe problem med å være stolt når man faktisk har jobbet hardt for det.

    14. Å herregud så ekkelt da. Syns folk må få poste akkurat det di vil uansett størrelse på kroppen sin. Så lenge folk føler seg vel med uteende og med kroppen, go for it mener jeg.
      Du gjør en god jobb:)

    15. Så enig jessica..
      Til de over som spyr ut alt de klarer for å rakke ned på andre: av alle 16-17 åringer jeg ever har vist om i denne verden, må jeg faktisk si at jessica er den mest voksne, reflekterte og smarte av dem alle. Noen er veldig barslig å umoden som 16-17 åring, ja. Men det er faen meg noen 40 åringer å. Man kan ikke bare se på aldern til en person, å tenke “stakkars deg du er så ung å dom” . Hvem er egentli dom da?
      Å de som sender drapstrussler fordi de (???) vet egentli ikke hvorfor noen gjør slikt.. Men d sier vel seg selv at d er de som har tapt. Kan man ikke ha en saklig diskusjon, komme med saklige argumenter, vis man er så sikker på at man har så jævla rett? Når man blir usaklig, å faktisk kommer med trussler og personangrep, ja da har du tapt. Grattis. Så en ting til, man kan være enig om å være uenig også 🙂 uten å drepe hverandre.

    16. Helt tragisk at du får drapstrusler og hets. Kommer nok mye av sjalusi. Du har all grunn til å være superstolt av deg og kroppen din 🙂
      Men det jeg gjerne vil spørre deg (og forsåvidt andre som poster lettkledde bilder), er hva du tror er årsaken til dette “behovet”..? Hva er egentlig vitsen med å gjøre det?

    17. Jeg kjenner jeg blir flau over noen i kommentarfeltet. Altså, i og med at denne personen skriver “fjortiser” og “barn” veldig mange ganger i kommentarene sine, antar jeg at det er en over 18 som snakker. Kjære deg, du oppfører deg mer som ett barn enn noen andre. Voksne kan lese kommentarene også, og de bli flau 🙂 Jessica, jeg vet akkuratt hva du mener, jeg tror bare alt som har med kropp og gjøre er litt tabu, og sårt. Du må ikke bekymre deg for dem som sender dritt. Det eneste å tenke på er fremtiden, og at du enda er veldig ung, blogg varer ikke for allitd i fleste tilfeller, og om du skal søke jobb senere kan det kanskje være litt dumt med masse lettkledd bilder når du er voksen, selvom man skal være stolt over kroppen sin og alt, så er ikke samfunnet og det “seriøse” arbeidslivet like enig i at det passer seg på nett. Jeg er i mot det og synes alle skal få gjøre som dem vil, men man må være forsiktig.

    18. Håper folk kan tenke seg litt mer om før de gidder å skrive så stygge kommentarer! Plager det deg virkelig så mye kan du slutte å lese bloggen hennes, sikkert andre ting du heller kan bruke energien på.

    19. Jeg må innrømme at jeg ikke helt ser hvorfor noen, gutter som jenter skal poste lettkledde bilder på nett. Nå har vi jo alle forskjellige meninger så det vises jo også på nettet. Om du velger å legge ut et lettkledd bilde så godtar jeg det, men det betyr ikke at jeg støtter valget om å gjøre det. Jeg syntes ikke det passer seg. Det betyr ikke at man skal true noen på livet. Det er jo bare latterlig. Hadde jeg selv hatt en blogg med tittel “mamma som 16” hadde jeg ikke følt det naturlig å legge ut lettkledde bilder. Det betyr ikke at det er noe galt i det, men det er ikke noe jeg ønsker.

    20. Delvis enig i det du skriver. Alle burde få lov å legge ut bilder av seg selv, uansett kroppsstørrelse. Men blant de litt overvektige er det mye hets, og der snakker jeg dessverre av erfaring. Bare på et vanlig bilde der man har på seg vanlig med klær, kan man få slengt dritt… Så det er ikke en dans på roser for overvektige. Det er heller ikke det for undervektige eller de med den såkalte normale vekta. Nesten ingen har et liv som er perfekt, og derfor blir jeg litt provosert når du sier at de overvektige kun får skryt for å legge ut bilder av seg selv. Jeg ble mobba gjennom hele barndommen fordi jeg var litt større enn de andre. For meg er det da et kjempe stort steg å legge ut bilde av meg i sosiale medier, men jeg får fremdeles negativt!!!

    21. Jeg synes du er en fin jente, som ikke fortjener trusler av noe slag.
      Men jeg skjønner ikke den trangen din til å legge ut lettkledde bilder med jevne mellomrom.

    22. Det er utrolig trist at du får drapstrusler, ingen fortjener det. Du er også i din fulle rett til å poste bilder av kroppen din. Men jeg synes det blir litt dumt at du setter fyldige og slanke kropper opp mot hverandre på denne måten, det kommer kun fram på slutten av du synes det skal være plass til alle. Poenget er jo at det generelt er flere bilder av “perfekte” kropper rundt oss hele tiden, og derfor blir det ekstra applaudert når noen legger ut bilder av “uperfekte” kropper. Innlegget hadde kanskje vært bedre og mer slagdyktig om du fra starten av innlegget poengterte at både store og små kropper burde kunne avbildes og legges ut på lik linje?
      For det er ikke sånn at responsen bare er positiv for plus-size modeller heller. De får nok også hate. Og når man kritiserer det retusjerte kroppsbildet som presenteres i reklamer osv, så er det som regel ikke de naturlig slanke kroppene, det er de sykelig tynne. Visste du forresten at (funnet ut av seriøse forskere) om barbie hadde vært et ekte menneske, så ville hun ikke kunnet stå pga høyden i forhold til hvor tynn hun er? Hun ville heller ikke kunne holde hodet oppe pga ekstremt spinkel nakke, og hun ville hatt konstant diaré fordi magen hennes ikke har plass til alle tarmene. Mange kvinnekropper i reklamer er jo omtrent like tynne som barbie (+- litt retusjering), og det sier seg selv at det ikke er sunt om dette er de eneste kroppene som blir frontet som vakre.

    23. Heihei. Har lest gjennom en del kommentarer nå, og er enig i mye, men også uenig i mye. Først og fremst: Det er forferdelig at du får drapstrusler. Det fortjener værken du, eller noen andre. MEN (det er et men her) Å si at de som legger ut bilder av sin “perfekte” kropp burde bli rost blir litt feil for min del. I dagen samfunn er det et enormt stort kroppspress, og dette er faktisk noe du (og mange, mange andre) bidrar til. Jeg føler meg pressset til å ha den “perfekte kroppen” og når du da legger ut flere lettkledde bilder av din slanke kropp, så gjør det at jeg føler meg mer pressa. Jeg tror jeg kan snakke på manges vegne når jeg sier dette. For all del vær stolt av kroppen din, men du behøver virkelig ikke å publisere bilder der du viser fram dine private eiendeler(: Prøver ikke å angripe deg på noen måte, men jeg følte at jeg må Siifra.
      Bilder av slanke kropper provoserer andre og skaper et dårligere selvbilde. Så: Lettkledde bilder kan du gjerne spare deg for, for andres del(: Det provoserer kanskje ikke DEG, men det provoserer ANDRE.

    24. Jeg synes alle må få lov til å være stolte av og vise frem kroppen sin, sterk, tjukk, slank eller gjennomsnittlig, men det er dette (som flere har skrevet over) med å være lettkledd/naken jeg reagerer litt på. Det seksualiserer kroppen og gjør det mer til et objekt enn en del av mennesket, føler jeg. Når man skal vise den frem lettkledd, mister den paradoksalt nok også sin styrke og blir “allemannseie”. Det blir litt som å ha sex med alle man møter og som vil, istedenfor å spare det til noen man virkelig er glad i og vil at det skal være spesielt med. Sånn sett blir man jo heller ingen god rollemodell for særlig kvinner (jeg tror de blir mest påvirket av andre kvinner), for det seksualiserer kroppen og viser at den er ikke mye verdt, siden alle kan få se deg naken/lettkledd. Det er ikke forbeholdt en spesiell man er glad i. Hvis man heller kan ha på seg klær og posere mer “uskyldig”, så blir liksom kroppen mer uskyldig også og man kan heller vise at man er stolt av den og vise at det er SIN kropp. Det er kanskje en av grunnene til at lettkledde/nakne overvektige blir hyllet, fordi det ikke er sexy… Hehe, huff. Men ja, poenget er at man kan vise frem kroppen på så mange måter, så det trenger ikke være lettkledd. Det er fortsatt “sexy” selv om man har klærne på. (Det med drapstrusler og barnslige kommentarer over her som igjen går på usaklig personangrep, er en annen diskusjon som jeg ikke orker å kommentere nå)

    25. Jeg forstår ikke poenget med å legge ut nakenbilder av seg selv i det hele tatt? Hva ønsker du å oppnå ? Ris , ros eller what ? Det blir ikke mye festlig for barnet ditt etterhvert , når det vokser til å andre barn trykker lettkledde bilder av mor oppi trynet på han / henne. Det er noe med hvilken ulv du mater. Byr du på lettkleddhet /negativitet tiltrekker du deg folk som fokuserer på
      Ytre, forgjengelige/utnyttbare ting . Byr du på hjerte , sjel , positivitet /intelligente temaer , får du ganske sikkert en større , snillere og mer oppegående leserskare .Og ikke minst mer RESPEKT og anerkjennelse . Mvh dronninga ✌️

    26. Dette er jeg veldig enig i! Jeg er selv veldig veldig tynn, men det er fordi jeg har høy forbrenning og kroppen min klarer ikke å legge på seg. Jeg har det man kaller modell-kropp, men det får jeg dritt for. Fordi jeg er så ekkel, kragebena mine stikker ut, og jeg ødelegger selvtilliten til “vanlige” jenter.
      Jeg tør ikke ligge på ryggen på stranda så overkroppen min synes på stranda, siden ribbbeina mine synes. Jeg tør heller ikke å legge ut bilder av kroppen min. Tynne jenter er ikke ekte jenter, det får jeg høre ofte. Gutter liker curvy jenter best, ikke sånne tynne.
      Jeg får til og med spørsmål om jeg vil ha hjelp til å takle spiseforstyrrelsen min, den jeg ikke har. Verdenen vi lever i nå forteller at curvy jenter er ekte jenter, og er man tynn har man en spiseforstyrrelse. Det triste for meg er at folk mener jeg oppmuntrer jenter til å få spiseforstyrrelser. Det triste i verden er at vi ikke skjønner at det ofte er de curvy jentene som har spiseforstyrrelser, ikke alltid de tynne.
      Jenter er faktisk like pene uansett. Veldig klisje, men det er jo det som er sannheten. En tynn jente der hoftebena stikker ut er like vakker som en jente med former.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg