IKKE SI DETTE TIL GRAVIDE!

“Nå kan det umulig være lenge igjen til termin?” Damen ser spørrende bort på meg etter å ha sett på magen min.

Jeg sperrer opp øynene. Termin? Allerede? Ser jeg virkelig SÅ stor ut? Nei, det gjør jeg jo ikke? Gjør jeg det? Tankene strømmer inn.

“Omtrent 5 måneder igjen” Svarer jeg smilende. Det var tydeligvis ikke det svaret damen ville ha, for hun fikk det plutselig svært så travelt med å komme seg avgårde fordi hun helt uten videre fikk veldig dårlig tid, litt skrekkslagen i blikket var hun òg.

Det er flere ting som er unødvendige å si til gravide, og dette er kanskje en av dem. Sammen med “HÆ?! Du kan jo ikke kalle barnet ditt det?” Når du stolt forteller vedkommende navnet dere planlegger til babyen i magen. Takk Gud for at alle ikke heter Ola og Berit, sier jeg bare! Det hadde vært kjedelig det, fy søren.


Jeg opplevde lignende ting sist svangerskap også. Jeg var gravid i uke 34 og noen spurte om jeg var heeelt sikker på at det ikke var tvillinger der inne. Selvfølgelig er man sikker på det når man helt tydelig kun har noen uker igjen til termin. 

Gravide er ekstra sårbare. Vi kan gråte av reklamer på tven, triste sanger, eller bare det at vi ikke har sjokoladeis tilgjengelig i fryseren. Enkelte ting er rett og slett unødvendig å si til gravide, og det kan være lurt å tenke litt over!

18 kommentarer
    1. Kjenner meg igjen med det med navn ja. Er i uke 28, snart 29 og vi venter en liten jente. Vi skal kalle henne for Lykke. Folk reagerer så rart, og spør: Skal dere virkelig kalle henne det? Det sårer. Fordi meg og min forlovede har funnet dette navnet sammen og vi liker det veldig godt!
      Hilsen jente 19, Bergen

    2. Tanja: Så eget og unikt navn! Som jeg skriver i blogginnlegget; Tenk så kjedelig om absolutt alle hadde de samme navnene. Mye morsommere med variasjon, og det er jo så uendelig mange fine navn å velge mellom!

      Vi opplevde det samme sist med Leo, folk mente det var hundenavn og spurte om vi var seriøse når vi sa vi ville ha det navnet til gutten vår. Tror ikke folk tenker seg ordentlig om, og det er så synd!

      Synes Lykke var et kjempeherlig navn! Nyt tiden frem til termin <3

    3. Så enig!! Eller kommentarer på at man er for ung, har ødelagt livet sitt og at man heller skulle tatt abort. Såå lei av å høre det samme fra alle.. Er 16 og venter mitt første barn, kan godt si jeg har hørt både det ene og det andre! Men nå er det heldigvis kun 33 dager igjen 😀

    4. Den med tvillinger kjenner jeg meg igjen i! Da jeg var 7 mnd på vei var hele svigerfamilien bombesikker på at det var to, for jeg var jo ENORM, som de sa..
      Å fra to uker før termin, så ringte de vær dag (!!), å spurte om lille var på vei ut snart.. Jeg var jo skikkelig utalmodig den siste siden, å dette hjalp ikke noe særlig.. Gikk tre dager over..

    5. Synes ikke man skal ta noe mer hensyn til gravide enn folk generelt. Man vet faktisk aldri hva en person dealer med. Hva skjedde med å være høflig å tenke at så lenge det ikke skader noen så trenger man vel ikke kommentere det.

    6. Charlotte: Det med å ha ødelagt livet sitt har jeg også fått servert et par hundre ganger! Vet veldig godt hva du mener, for å si det sånn! Haha 🙂

      Så herlig!! Nyt tiden frem mot termin, du har så mye fint i vente at du skulle bare ha visst!
      Klem

    7. Oi den kommentaren min kom ikke helt heldig ut, jeg mente absolutt ikke å fremstå som at man ikke skal ta hensyn til gravide, mente bare at jeg synes det er så tullete at vi i det hele tatt er nødt til å be folk om å ta hensyn når det bare burde være en selvfølge.

    8. Jeg kjenner meg så igjen! Vi venter en gutt som skal få navnet Timian. JA det er uvanlig, men for oss kunne det aldri blitt noe annet. Det første min mor sa når jeg stolt kunne fortelle at “nei, det blir faktisk gutt!” Da sa hun: NEI. IKKE TIMIAN. Riktig nok har hun forsont seg med navnet nå, og jeg forstår det ikke er tradisjonelt og JA det er vel et krydder, men kan folk heller godta at folk er forskjellige?
      Og det med magen.. jeg blir matt. Noen mener jeg er liten, andre ser at jeg nå er høygravid. Haha jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av alle meningene 😉

    9. Er sårt å høre at man er “liten” gravid også. ” Jøss, er du 35 uker på vei? Du ser jo ikke gravid ut i det hele tatt”. “Sikker på at babyen får nok næring? Trener du for mye? Spiser du nok?”. Gosh, så lei jeg var av å forsvare størrelsen på magen min til alle og enhver som ikke hadde noe med det.

    10. Den der med tvillinger får jeg også, utrolig ekkelt når de ler å sier du er jo så stor allerede at det må være to. Altså ja jeg har en mage, det ligger tross alt ett barn inni der. Bærer denne magen med enorm stolthet, men når folk sier sånn så blir du litt satt ut. Må bare si du ser helt fantastisk ut selv <3

    11. Den damen du snakker om i starten av innlegget får jeg egentlig bare lyst til å ta en alvorsprat med. Ærlig talt, hva er det folk lirer av seg? Man ser at du er gravid, og det skal man jo også gjøre, men du er langt ifra så stor at du ser fødeklar ut!
      Hvor er kjolen fra, forresten? 🙂

    12. Jessica Waldorf: Haha, man kan bli litt frustert på sånne folk, ja! Jeg må nok si meg enig med deg, jeg synes ikke jeg ser fødeklar ut!

      Den er fra Nelly! Utrolig behagelig, i tillegg til at den er såå fin og sommerlig! 😀

    13. Min far sa til meg når eg gikk høygravid at han viste om MANGEN damer som ALDRI ville føde igjen for det gjorde så vondt!
      Eg bled kjempe sur for det var mitt første barn og du sier ikke sånt til gravide damer!!

    14. Ka tenke du om at folk bare stryk dæ på magen da?? Æ kjenne æ bli så provosert av d.. Man tar da vel ikke på magen te folk uten å spørr.. Her får samboern ta åkjenne å stryke så mye han vil, men ka har andre folk me å gjør d for?? “Vi tar ikke på magen, vi kjenne på babyen”… Eh nei, faktisk så e d magen min.. “Æ veit du ikke like at æ tar på magen din, men æ må bare”… Eh nei, du må faktisk ikke d… Folk e så frekk.. Respekter at kroppen te gravide e faktisk kropen te ei helt vanlig dame

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg