UKENS SPØRSMÅL: TOPPLISTENE, FORHOLDET MITT, MATVANER ++

Hvordan syk er du? God bedring!

– Takk for det! Jeg er (ironisk nok, når jeg er blogger og lever av å utlevere meg selv) ganske privat av meg når det kommer til de tingene der, så akkurat hvordan syk jeg er synes jeg blir litt for personlig å dele med dere. Men jeg har fått nye medisiner i dag, og håper nok en gang at jeg er på bedringens vei!

Hvor mange uker har barna dine hatt ferie i sommer? 

– Hele juli + en uke i juni. Det har vært høyt tempo så og si hele veien, men jeg synes det er viktig at barna mine får fri fra barnehage-hverdagen, som jeg har skrevet om her på bloggen tidligere.

Synes du det er urettferdig hvordan så og si alle på hele blogg-topplista har fått drahjelp i form av tv-programmer de har vært med på, etc? TIl å komme høyt opp på topplista?

– Nå er ikke dette akkurat noe jeg tenker så mye på, men generelt sett er det jo faktisk sånn at livet er urettferdig, og det kan man bare aksepterer først som sist. Jeg er vel heller glad for å være en av få som har måtte jobbe meg helt fra bunn – og takknemlig for hva det har gitt meg og ikke minst lært meg. Jeg har kanskje ikke 50 tusen følgere på Instagram fordi jeg har vært med på PH, men alle følgerne jeg har på alle plattformer har jeg jobbet meg til på egenhånd. Og det synes jeg er ganske kult.

Hvorfor kjemper du alltid “den godes kamp?” i alt du skriver om? Du er så politisk korrekt i meningene dine.

– Dette har jeg faktisk blitt litt kritisert for. Og da må jeg stoppe opp litt og det må gå opp for meg at jeg faktisk blir kritisert for å si min mening fordi den tydeligvis er en del av “de godes kamp”. Fordi jeg er politisk korrekt. Hadde jeg vært politisk ukorrekt hadde nok det også vært galt for noen. Etter flere år som blogger har jeg kommet frem til at jeg blir kritisert uansett hva jeg sier, så derfor kan jeg jo like gjerne si akkurat hva jeg synes – hvorvidt det jeg sier er politisk eller upolitisk korrekt per definisjon, er derfor ikke så nøye for min del ♥ Men det er synd at du synes det fremstår på den måten!

Hva skal du etter skoleåret som begynner til høsten? Mao neste høst, i 2020?

– Da skal jeg mest sannsynlig ta opp matematikk 1p som privatist eller på privatskole, for å prøve å bedre karakteren jeg allerede har til karakter 5. Ellers må jeg rett og slett bare se an, det er mulig jeg må ta samfunnsfag som privatist eller på privatskole også – for jeg skal allerede ha matematikk 2p, norsk vg2+3, og historie vg2+3 i år, og det er ikke sikkert timeplanen min går opp om jeg skal ha samfunnsfag i tillegg, da jeg mest sannsynlig allerede må være i to skoleklasser i året som kommer for å få tatt overnevnte fag. Uansett er det slik at når jeg følger 23-5 regelen får jeg ikke begynne å studere før året jeg fyller 23, så det er ikke noe stress – for jeg rekker uansett å ta opp fag privat dersom behovet skulle være der om timeplanen ikke går opp. Håper dette svaret ga mening for dere som lurte på dette, haha.

Er du noen gang redd for om barna dine skulle få barn tidlig i fremtiden?

Hm, nei. Det er ikke noe jeg er spesielt redd for. Fredrik og jeg planlegger å være veldig åpne under oppveksten til guttene, om hvordan det var for oss å få barn tidlig. Vi kommer til å svare ærlig om de spør: Om hva som har vært mer utfordrende, hvordan vi håndterte de ulike utfordringene, og være åpne om hvordan det var for oss. Og jeg kan jo ikke lyve: for de er jo det beste som har hendt oss. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å anbefale dem å vente til de er mer etablert i livene sine, før de får barn: for det kommer vi nok til å gjøre. Å ha utdanning på plass før man får barn, et stabilt kjæresteforhold, en fast jobb. Verken Fredrik eller jeg hadde utdanning da vi ble gravide, Fredrik var jo midt i VGS. Og hvor stabilt kan et kjæresteforhold være når man har vært sammen i 8 måneder som 16- og 17-åring? Likevel har det jo gått bra – så man skal vel egentlig være ytterst forsiktig med å dømme noen ut i fra hvordan situasjonen kan se ut for utenforstående.

Det at vi kommer til å anbefale dem å få barn når de er mer etablerte her i livet, handler ikke om at unge foreldre ikke er gode foreldre. For unge foreldre er åpenbart like gode som foreldre som de som er eldre når de får barn. Det handler om at det å være litt eldre (enn 16, i hvert fall) kan gjøre det enklere å være forelder. Og jeg har jo alltid hatt jobben min, vært flink til å spare penger, og hatt en resurssterk familie. Ikke minst har jeg hatt Fredrik. Jeg har jo vært heldig, det er ikke sånn for alle 16-åringer som får barn.

Jeg må også bare nevne: Saken stiller seg selvfølgelig annerledes når noen allerede er blitt gravide! Jeg ville aldri anbefalt noen å gjøre verken det ene eller det andre dersom noen var gravide allerede. Det valget må man ta selv. Og jeg ville aldri tatt ansvaret foreldrerollen bringer med seg for barna mine, dersom de også skulle få barn tidlig, men jeg ville støttet dem og vært der for dem. Det er tross alt det familie betyr. Jeg skjønner at jeg kanskje sporet litt av fra spørsmålet ditt nå, men nei: Jeg er ikke redd eller bekymret for ting jeg ikke får gjort noe med i fremtiden.

Hvor lenge har Fredrik og du vært sammen nå?

– 6 år i september. Det er helt sprøtt! Det skal sies at vi har hatt to brudd i mellomtiden, men jeg orker ikke sitte å regne på det ned til hver minste dato. Det var oss to i september 2013, og det er oss to nå i dag.

Du skrev på bloggen at du måtte endre livsstil siden du hadde lagt på deg, kan du lage et innlegg om hva du spiser hver dag feks?

– Det kommer nok ingen blogginnlegg om hva jeg spiser hver dag ned til den minste detalj, men jeg kan gjerne dele noen nye oppskrifter med dere i tiden som kommer. Jeg spiser mest salater, hjemmelagde supper, wok, og gryter til middag. Som jeg da varierer veldig hva angår innhold og ingredienser. I tillegg til at jeg ikke spiser kjøtt eller drikker melk, spiser jeg heller ikke hvitt brød, sukker, og heller ikke pasta, ris, etc – da det bare er “tomme” kalorier. Jeg drikker for det meste vann, usøtet mandel- eller havremelk, og hvis jeg drikker brus i helgene er det sukkerfritt. Til lunsj spiser jeg mest havregryn, vegansk yoghurt med nøtter, havregryn, chiafrø etc, og wok. Mye smoothies også! Har såpass mye grønnsaker i smoothiene mine at barna mine brekker seg av dem når de smaker på dem, haha.. Jeg synes det er veldig godt, men det er jeg tydeligvis alene om 😂 Når jeg skeier ut drar jeg den helt ut, og da mener jeg helt. Og det er greit 1-2 dager i måneden, men jeg prøver å holde meg til det som en maksgrense da jeg dessverre ikke evner å begrense meg!

Er du fortsatt inne på tanken med å endre bloggnavn?

– Ja, jeg må si at jeg er det altså. Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen!

Kan du skrive et blogginnlegg om tips til serier du liker?

– Det har jeg allerede gjort, og det innlegget finner du ved å klikke deg inn HER.

Håper dere likte svarene på denne ukens spørsmål! Vi snakkes mer i morgen, nå skal jeg straks legge meg faktisk. Håper dere har hatt en fin avslutning på helgen!

Følg meg på Instagram HER (Vi er over 7000 på Instagram nå!!) • Snapchat Mammasom16 • Facebooksiden min HER

6 kommentarer
    1. Synes å huske du fortalte at du hadde benkreft ? Hvordan går det med dette ? Har ikke fått med meg noen oppdatering? Har du lyst til å fortelle ? ❤️

      1. Hei! I vinter mistenkte de at jeg hadde benkreft ja, men det ble heldigvis avkreftet etter sykehusbesøk. <3 En stor lettelse, var veldig skummelt når de snakket om kreft synes jeg.

    2. Så fine svar du har til alt!

      – kunne du tenkt deg gjestesnappe på en snap om vi tar kontakt på instagram?😍

    3. Hei

      Synes det er litt merkelig å gå ut med at brød, ris og pasta er “tomme” kalorier. Noen dietter anbefaler bort disse matvarene, men hadde du hatt den riktige kompetansen innenfor dette feltet og sjekket kildene dine så ser du at bl.a. helsedirektoratet anbefaler fullkorn og fiber som disse matvarene gir! Grovt brød, grov pasta og ris er IKKE tomme kalorier, disse matvarene er de som gir MEST energi, og som metter mest. Noe man trenger for å holde blodsukkeret stabilt og de gir masse sunne og gode næringsstoffer til kroppen. Dette er helt normale matvarer som ingen bør anbefale bort fra et kosthold. For mennesker som er i fysisk aktivitet hver dag er disse matvarene ganske avgjørende for å holde energinivået oppe og det er en viktig del av kostsirkelen. De er energitette ja, altså de inneholder en del kalorier, men i motsetning til andre matvarer som f.eks. sjokolade, sukker, osv. som også er energitette, så gir de energi. For å gå ned i vekt så er det en ganske enkel, men vanskelig oppskrift: Du må spise færre kalorier enn du får ut. Og du må forbrenne flere kalorier enn du får inn. Dermed må kaloriinnholdet ned og fysisk aktivitet opp. Dette betyr ikke å kutte ut enkelte matvaregrupper, men tenke over mengde og “investere” matvarene riktig. Altså er pasta og ris som gir energi mye bedre å spise enn f.eks. raffinert sukker, da energi fører til at man yter bedre under fysisk aktivitet f.eks.

      Håper ikke det sitter folk der ute og tror man må kutte ut brød for å gå ned i vekt.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg